Boekhouden in de browser: wat zijn de beste boekhoudprogramma’s?

Tegenwoordig hoef je geen duur boekhoudprogramma op je computer meer te installeren. Het is niet meer nodig om voor iedere computer een nieuwe licentie aan te schaffen. Je hoeft zelfs niet een specialist langs te laten komen. Vroeger betaalde je al snel € 1000 voor een Exact-licentie. Bizar natuurlijk, voor dat bedrag kon je namelijk nog niet eens op meerdere computers tegelijkertijd van Exact-software gebruik maken! Nieuwe functies? Daar betaalde je extra voor bij. Iets wat met boekhouden in de browser behoorlijk anders geworden is.

Het is overigens een verrassend goed idee om juist in de browser te willen boekhouden. Ik durf je namelijk als boekhouder te vertellen dat het je vele voordelen biedt ten opzichte van klassiek boekhouden. Dat juist ik als boekhouder je dat vertel, moet je genoeg vertellen. En het is nog een stuk goedkoper ook.

Daar later meer over. Want voor nu is het belangrijk dat je alles te weten komt over boekhouden in de browser. Boekhouden is namelijk flink wat anders geworden dan dat je mogelijk gewend bent. Ik weet niet wat jouw laatste ervaring met boekhouden is, ik kan je wel vertellen dat het tegenwoordig een stuk sneller en makkelijk gaat.

Ik leg je, in het kort uit, wat:

Inhoudsopgave

Lees je mee?

Een nieuwe manier van boekhouden (boekhouden in de browser)

Iedereen die de laatste tien jaar weinig met boekhouden of boekhoudprogramma’s te maken heeft gehad, is waarschijnlijk niet bekend met recente innovaties. Sinds enkele jaren is boekhouden op een computer niet meer hetzelfde. Er is een big bang aan technologische ontwikkelingen geweest waar veel innovatieve en jonge bedrijven uit zijn voortgekomen. Deze bedrijven hebben mij laten zien dat boekhouden anders kan. Sneller, slimmer maar vooral beter. En misschien ook wel toegankelijker. Een boekhoudprogramma is namelijk veel makkelijker te begrijpen dan de klassieke programma’s.

Traditionele boekhoudsoftware is complex opgebouwd en van honderden functies voorzien. Dat terwijl er geen bedrijf is dat al deze functies nodig heeft. De meeste bedrijven kunnen met een tiental alles doen. En ik heb zo’n idee dat het bij jou niet anders is.

Alleen de grootste organisaties hebben complexe boekhoudfuncties nodig. Maar in dat geval komen ze toch meestal wel op een op-maat oplossing uit.

Jij kunt zonder twijfel overweg met een afgeslankte versie. Een versie waar alleen de functies in aanwezig zijn die je het meest nodig hebt. Of op zijn minst uit te zetten zijn. In sommige gevallen zorgt dit er zelfs voor dat je minder voor je boekhoudabonnement betaalt.

Wat is boekhouden in de browser?

Dat online boekhouden tegenwoordig voor vrijwel iedere ondernemer onmisbaar is, wil niet zeggen dat jij ook moet overstappen. Toch heb ik het idee dat als jij weet wat boekhouden in de browser is, je niet al te lang zult twijfelen om de overstap te maken.

Want wat is boekhouden in de browser eigenlijk?

Heel simpel. Dat is boekhouden in Google Chrome. Of Internet Explorer (Microsoft Edge), Safari, Opera of Mozilla Firefox. Kortom, op het internet. Zonder dat je een programma hiervoor hoeft te downloaden.

Deze korte uitleg geeft het misschien nog wel beter weer:

 1. Je gaat naar je browser
 2. Voer de URL van het boekhoudprogramma in
 3. Je logt op je account in
 4. En je kunt boekhouden

Het maakt dus niet uit wat voor computer je hebt. Of het nu een oude computer is of de allernieuwste. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je boekhouden. Gewoon vanuit je browser. Hiervoor is geen speciale update of download voor nodig.

Hierdoor heb je alle flexibiliteit. Want besef je eens dat je nooit meer een specifieke computer hoeft te kiezen om op te kunnen boekhouden? Dat al je collega’s vanaf hun computer de boekhouding kunnen betreden zonder dat je hiervoor boekhoudsoftware voor hoeft te installeren? Of dat er geen honderd licenties meer nodig zijn?

Om nog amper over de vele andere voordelen te beginnen.

Voordelen van boekhouden in de browser

Maar toch ga ik dat doen. Want boekhouden in de browser biedt vele voordelen ten opzichte van traditioneel boekhouden. Het is een lange lijst waarvan ik weet dat het je over de drempel gaat trekken. Wie zegt er nu niet ja tegen goedkoper, makkelijker en slimmer boekhouden?

Door in de browser te boekhouden, kun je:

 • Vanaf iedere plek op de wereld je boekhouding verzorgen
 • Vanaf je mobiel je boekhouding beheren
 • Goedkoper meerdere mensen de boekhouding laten getreden
 • Zonder software te installeren boekhouden
 • Je gegevens veilig op de cloud opslaan, als je kantoor in brand vliegt hoef je niet bang te zijn dat je boekhouding in vlammen opgaat
 • Betaalbaar je boekhouding verzorgen

Alles wordt vanuit je browser gedaan. Boekhouden maar ook de opslag van gegevens. Alles is overal bereikbaar. Het enige wat hiervoor nodig is, zijn jouw inloggegevens en een internetverbinding. Vervolgens ben jij met je boekhouding verbonden. Of je nu in Afrika of op Terschelling zit.

boekhouden in de browser

Nadelen van boekhouden in de browser

In mijn eerdere artikel over boekhouden met een boekhoudprogramma op basis van eenmalige aanschaf vertelde ik je hoe het kan dat tegenwoordig ieder programma op basis van een abonnement werkt. Eenmalige aanschaf boekhoudprogramma’s bestaan eigenlijk niet meer. En dat heeft onder andere met de browser te maken.

Alle boekhoudprogramma’s die in de browser werken, zijn op dit moment uitsluitend beschikbaar op basis van een abonnement. Je betaalt elke maand een vast bedrag om van de onlineboekhoudsoftware gebruik te maken. Als je een maand dit bedrag dit betaalt, kun je dus niet boekhouden.

Dat is bij klassieke boekhoudprogramma’s die niet in de browser werken wel anders. Daar schaf je eenmalig het boekhoudprogramma aan en kun je vervolgens zonder beperkingen van het programma gebruik maken. Het is dus niet zo dat je maandelijkse kosten moet betalen.

Dit is dan ook een van de nadelen van boekhouden in de browser. Je komt altijd uit bij een boekhoudprogramma waar je maandelijks moet betalen. Dat terwijl sommige mensen liever eenmalig voor een boekhoudprogramma een bedrag neertellen.

De volgende voordelen tonen de keerzijde van boekhouden in de browser:

 • Maandelijkse kosten van het boekhoudpakket
 • Je zit aan het de infrastructuur van het boekhoudprogramma vast
 • Er is een internetverbinding nodig
 • Je kunt de boekhoudgegevens weliswaar opslaan, maar dit moet je handmatig doen. Vervolgens zijn deze gegevens een stuk minder goed te lezen wanneer je normaliter boekhoudgegevens op je harde schijf zou opslaan

Naar mijn mening is de impact van de bovenstaande nadelen van browser boekhouden verwaarloosbaar. Ik verwacht dan ook dat geen van deze nadelen invloed op jouw keuze heeft om in de browser te boekhouden.

Welke browser boekhoudsoftware het best is

Het is niet gemakkelijk om de beste browser boekhoudsoftware aan te bevelen. Er zijn namelijk zoveel opties!

Zoals je in mijn overzicht met de beste boekhoudprogramma’s  kunt zien, is echt alles mogelijk. Daarom adviseer ik je ook deze pagina eerst te bekijken als je voldoende tijd hebt. Wil je binnen vijf minuten kunnen bepalen welk boekhoudprogramma in de browser jou gaat helpen? Dan verwijs ik je graag door naar mijn top vijf van hieronder. Daar vertel ik je namelijk de beste browser boekhoudprogramma’s van dit jaar.

#5 Visma eAccounting

Een duidelijk en basic boekhoudprogramma voor een redelijke prijs, dat is wat Visma eAccounting is. Gemakkelijk boekhouden in de browser zonder al te veel fratsen. Dat terwijl je toch toegang hebt tot de belangrijkste functies. Had ik je al verteld dat je ook je uren voor een extra € 6 per maand kunt registreren?

visma eaccounting

Meest gekozen door ZZP

 • Inclusief factureringsmodule
 • Met zeer goed boekhoud app
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

#4 Twinfield

Wat duurder maar aanzienlijk beter is Twinfield. Tenminste, als je een groot bedrijf hebt. Ik vertelde je eerder dat sommige browser boekhoudprogramma’s nog altijd van honderden functies voorzien zijn. Voor jou is het waarschijnlijk onnodig boekhoudsoftware te nemen dat van zoveel functies voorzien is. Daarom verwacht ik dat je beter je ei kwijt kunt met een van de alternatieven. Ben je echter een groot bedrijf, dan is Twinfield wel het proberen waard.

twinfield logo

Marktleider voor MKB

 • Uitgebreide rapportages mogelijk
 • Eenvoudig te koppelen met andere software
 • Met gratis voorbeeld boekhouding
Klik hier voor meer informatie

#3 Reeleezee

Het makkelijkste en simpelste boekhoudprogramma is Reeleezee, dat vooral geschikt is als je zo min mogelijk met je boekhouding te maken wilt hebben. Af en toe een factuur inboeken of een rapportage inzien, dat is voor jou voldoende. Reeleezee maakt dit in de browser voor nog geen € 10 per maand mogelijk.

Reeleezee

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Met factuurmodule
 • Inclusief boekhoud app
Klik hier voor meer informatie

#2 MoneyMonk

Samen met de #1 de beste optie. Scoort net wat minder doordat de prijs iets hoger is. Is van alle functies voor een eenmanszaak voorzien. Prettig en kwalitatief boekhouden in de browser. Heeft zelfs een uitstekende boekhoudapp. Doen dus!

moneymonk boekhoudprogramma

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

#1 Rompslomp

Mocht je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor boekhouden in de browser willen gaan, beveel ik je Rompslomp van harte aan. Met Rompslomp kun je jouw complete boekhouding vanuit de internetbrowser of iOS/Android app regelen. Alles wat je nodig hebt binnen handbereik: Rompslomp helpt je hiervoor nog geen € 10 per maand mee.

rompslomp

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf
€ 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:

* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten