Top 10 beste salarisadministratie software 2024

Langdurig en Uitgebreid Getest

De juiste salarisadministratie software kan je leven als ondernemer een stuk eenvoudiger maken. Het zorgt er namelijk voor dat je efficiënt kunt werken en daardoor meer tijd overhoudt voor het ondernemen zelf. Het is software die je vrijwel altijd zal gebruiken zolang je werknemers in dienst hebt, waardoor het des te belangrijker is dat het programma prettig werkt. In deze top 10 vind je verschillende salarisadministratie programma’s, die geschikt zijn voor diverse soorten ondernemers. Zo zit er vast een optie bij die geschikt is voor jou, ongeacht de grootte en complexiteit van je bedrijf.

Kort samengevat is dit de beste salarisadministratie software van dit moment:

Tip: Vergelijk minimaal 3 programma’s om de juiste keuze te maken

Winnaars van de Salarisadministratie software test

Uit dit grondige onderzoek dat is gedaan zijn drie programma’s naar voren gekomen die op ieder vlak beter scoren. Dit is de top drie van beste salarisadministratie software:

Employes – De beste prijs-kwaliteitverhouding
Employes is als beste uit de bus gekomen vanwege de scherpe prijs en de hoge kwaliteit software. Daar komt nog eens bij dat de salarisadministratie software geschikt is voor ondernemers vanaf 1 tot een groot aantal medewerkers. Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten pakketten en zo kies je de functies die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Employes biedt zowel salarisadministratie als HR software aan, zodat je alles vanuit één centrale online omgeving kunt beheren, van het aanmaken van loonstroken tot het beheren van werknemersdossiers.

Easylon – Salarisadministratie software ondersteund door een geweldige klantenservice
Easylon richt zich net als Employes op het MKB, en ze bieden verschillende pakketten aan voor kleine en grote ondernemers. De software bevat alles dat je nodig hebt, zonder te veel poespas. Klanten van Easylon zijn erg te spreken over de klantenservice, wat altijd een belangrijk pluspunt is bij het beoordelen van software programma’s. Easylon bestaat al sinds 1997 en inmiddels ontwikkelen ze naast salarisadministratie software voor het MKB ook software voor grotere ondernemers. Iets wat prettig is als jouw bedrijf in de groei zit.

Buddee – Goedkope loonadministratie software zonder implementatie kosten
Het eerste dat opvalt aan de salarisadministratie software van Buddee is de prijs. De prijs per maand is relatief gezien laag en je hoeft daarnaast geen implementatiekosten of een basisbedrag te betalen. Je hebt de keuze uit twee verschillende pakketten, waardoor de software geschikt is voor kleine en grote bedrijven. Buddee richt zich echter voornamelijk op kleinere bedrijven vanaf 5 tot 250 werknemers. Ondanks het feit dat deze onderneming nog niet zo lang bestaat, hebben ze sinds 2020 al een klantenbestand opgebouwd van meer dan 300 afnemers. Er zijn nog niet zoveel reviews te vinden over Buddee, maar de recensies die er zijn zijn erg positief.

Hoe ik salarisadministratie software bij Zelfboekhouden.com test

Er is een hoop onderzoek voorafgegaan voor het tot stand komen van deze top 10. Alle software oplossingen zijn persoonlijk getest vanuit het oogpunt van verschillende soorten ondernemers, van het aanmaken van een nieuwe salarisstrook tot het bewerken van medewerkersgegevens. Hieronder vind je het overzicht van alle punten waarop de salarisadministratie programma’s zijn getest.

Functionaliteiten: Functies zijn een zeer belangrijk onderdeel van ieder programma en ze bepalen hoe waardevol de software is voor jou als ondernemer. De functies van salarisadministratie software verschillen onderling behoorlijk, van een mobiele app voor werknemers tot het indienen van loonopgaven. In dit onderzoek is zowel gelet op de kwaliteit als de hoeveelheid functies.

Gebruiksvriendelijkheid: Een ander essentieel punt waarop is gelet tijdens het onderzoek is het gebruiksgemak van de software. Dit is gedaan vanuit het oogpunt van beginnende tot ervaren gebruikers, evenals de gebruiksvriendelijkheid van een eventuele app voor werknemers

Integraties: Het is een pluspunt als de software te integreren is met andere programma’s, denk bijvoorbeeld aan het koppelen van een boekhoudprogramma en een automatische bankkoppeling. Op deze manier kunnen loonbetalingen direct worden overgeschreven en worden verwerkt in de zakelijke administratie.

Prijs en prijsstructuur: De kosten en de manier waarop deze zijn opgebouwd zijn aandachtig onder de loep genomen. Zo is het duidelijk of een programma daadwerkelijk voordelig is, of er verborgen kosten zijn, en of je de software gratis kunt proberen.

Klantenservice en ondersteuning: De klantenservice is op meerdere manieren geëvalueerd, waarbij is gelet op: de beschikbaarheid, de reactietijd, de deskundigheid van het ondersteuningsteam en de manier waarop er wordt omgegaan met eventuele problemen.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van financiële gegevens te garanderen en te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Populairste salarisadministratie software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van salarisadministratie software

Bij het doornemen van deze top 10 zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden in de zoektocht naar de perfecte salarisadministratie software voor jouw onderneming. De nummer 1 is namelijk lang niet voor ieder bedrijf de beste keuze. Het advies is om met de volgende punten rekening te houden:

Wie gaat de salarisadministratie software gebruiken: Ga jij zelf de salarisadministratie doen, wil je dat je boekhouder meekijkt, en heb je wel of geen behoefte aan een app voor medewerkers? Al deze dingen zijn van invloed op het maken van de juiste keuze. Als je alles helemaal zelf wil gaan doen, is het beter om voor een programma te kiezen dat niet enorm uitgebreid of ingewikkeld is.

Integraties: Denk van te voren na of je bepaalde integraties nodig hebt, zoals een bankkoppeling, boekhoudprogramma of ERP software. Ook als je deze integraties nog niet nodig hebt maar wel in de nabije toekomst, is het verstandig om er alvast rekening mee te houden zodat je niet hoeft over te stappen van pakket.

Complexiteit van je bedrijf: De complexiteit van je bedrijfsactiviteiten is essentieel bij het kiezen van een salarisadministratie programma. Eenvoudige bedrijfsstructuren hebben voldoende aan Employes of Nmbrs. Terwijl complexere ondernemingen meer verschillende soorten functies nodig hebben, zoals Easylon, Exact of AFAS.

Omvang van je bedrijf: Ook de grootte van je bedrijf speelt een rol. AFAS richt zich bijvoorbeeld op grote bedrijven met op maat gemaakte oplossingen. Terwijl Buddee perfect is voor bedrijven met 5 of meer werknemers. Sommige ondernemingen bieden kortingen aan als je een groter aantal medewerkers hebt, zoals Nmbrs.

Budget: Probeer naast de prijs van het pakket, ook te letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Zo weet je of je niet te veel betaalt en je daadwerkelijk waar voor je geld krijgt.

Volledige Top 10 Beste Salarisadministratie tools

 1. Employes – Beste prijs / kwaliteit
 2. Easylon – Beste klantenservice
 3. Buddee – Beste voor startende ondernemers
 4. Exact – Beste voor grote ondernemingen
 5. CBBS – Beste voor integraties met externe software
 6. NMBRS – Beste voor loonadministratie en HRM in 1
 7. AFAS Software – Beste voor bedrijven met veel personeel
 8. Loon Salarissoftware – Beste voor goedkope salaris software
 9. Wagestream – Beste voor inzicht in het personeelsbestand
 10. Workday – Beste voor internationale bedrijven

Update: Januari 2024

#1 Employes – Meeste waar voor je geld

Employes is een Nederlandse onderneming met een kantoor in Amsterdam. Het bedrijf is opgericht door twee ondernemers, maar imiddels bestaat het team uit 15 personen. De software is gebruiksvriendelijk en richt zich op het zo eenvoudig mogelijk maken van de salarisadministratie. Het programma helpt je bij alle stappen die nodig zijn, zoals het vastleggen van de gegevens van een nieuwe werknemer tot het genereren van loonstroken, waar je overigens geen accountant voor nodig hebt. (Samenwerken kan natuurlijk altijd.) Je hebt de keuze uit een pakket met of zonder HR, waarbij de prijzen worden berekend op basis van het aantal werknemers.

employes voor salarisadministratie software

Functies, met betrekking tot de salarisadministratie

 • Toevoegen van nieuwe werknemers. Het is tevens mogelijk om dit de werknemer zelf te laten doen
 • Automatisch genereren van loonstroken op basis van uren en vergoedingen
 • Mobiele app, ook voor werknemers om loonstroken te bekijken en te downloaden
 • Koppelingen, onder andere met boekhoudsoftware
 • Loonaangifte bij de Nederlandse Belastingdienst
 • Jaaropgaves
 • Regelen van vakantiegeld en -dagen
 • Aangifte bij pensioenfonds
 • Wijzigingen doorvoeren
 • Rapportages
 • Toegang geven aan een accountant
 • Kennisbank en uitgebreide klantenservice

Prijzen

PakketBasiskostenKosten per loonstrook
Salaris€27,50€6 per maand
Salaris & HR€39€7,50 per maand
DGA-verloning€14,50 per maand

Pluspunten Employes

 • Moderne en gebruiksvriendelijke software

 • Keuze uit salarisadministratie met of zonder HR

 • Gratis demo account voor onbepaalde tijd

 • Koppelingen met veel boekhoudprogramma’s, waaronder e-Boekhouden, Exact Online, Visma, Reeleezee en Rompslomp

 • Je betaalt alleen voor krachten die daadwerkelijk werken

 • Uitbreidingsmogelijkheden, zoals urenregistratie

 • Klantenservice is telefonisch, per chat, e-mail en contactformulier te bereiken

Minpunten Employes

 • Aan de duurdere kant als je slechts 1 of 2 werknemers hebt

 • Sommige klanten geven aan dat er technische problemen zijn geweest bij het overzetten van gegevens, die overigens wel zijn opgelost door de onderneming

Reviews

De reviews over Employes zijn overwegend positief. Het programma wordt geprezen om zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, evenals de goede begeleiding van de klantenservice. Medewerkers kunnen gemakkelijk worden toegevoegd en verwerkt, terwijl de salarisverwerking soepel en snel verloopt. Er zijn een paar problemen genoemd, zoals het ontbreken van gedetailleerde documentatie en moeite met aanpassingen en correcties. Ook zijn er enkele functies die nog niet werken zoals ze zouden moeten. Desondanks is Employes een aanrader voor beginnende werkgevers of wie op zoek is naar een eenvoudige oplossing voor salarisadministratie.

Prijs / kwaliteit5 sterren review salarisadministratie software
5
Slimme functies5 sterren review salarisadministratie software
5
Gebruiksgemak5 sterren review salarisadministratie software
5

Conclusie

Employes is naar mijn mening een van de beste opties voor veel ondernemers, behalve als je slechts 1 of 2 werknemers in dienst hebt en niet van plan bent om te groeien. De software werkt intuïtief en is ook te begrijpen voor ondernemers die geen verstand hebben van loonadministratie, en de aangeboden functies zijn erg compleet. De klantenservice is goed te bereiken en bereid om mee te denken als er problemen zijn of klachten. Er zijn veel koppelingen beschikbaar met boekhoudsoftware en banken, zodat dubbel werk wordt voorkomen. Kortom, er is eigenlijk niets aan te merken op deze aanbieder van salarissoftware.

#2 Easylon – Top service en prettig werkende software voor kleine en grote bedrijven

Dit Nederlandse bedrijf heeft dankzij een combinatie van factoren een plaats verdient in de top 3. De enige reden dat ze als nummer twee zijn geëindigd, is het feit dat de software iets gedateerder is dan de software van Employes. Plus het feit dat het volgens gebruikers af en toe zoeken is naar een bepaalde functie. De geweldige klantenservice maakt dit echter meer dan goed, evenals de zeer eerlijk geprijsde pakketten. Dankzij het speciale aanbod voor ondernemers met één of twee werknemers, is de software ook geschikt voor kleine MKB bedrijven. Bijkomend voordeel is dat Easylon een cursus aanbiedt over het wel en wee van salarisadministratie.

easylon loonadministratie software

Functies, met betrekking tot de salarisadministratie

 • Salarisspecificaties met eigen logo
 • Geschikt voor een onbeperkt aantal werknemers (Compleet pakket)
 • Automatisch berekenen van uur- en dagloon
 • Salarisspecificaties e-mailen
 • Inlezen van XML-bestanden
 • Digipoort
 • Geschikt voor belaste en onbelaste vergoedingen, evenals reserveringen (vakantiegeld, 13e maand), en tijd voor tijd
 • Instellen van pensioenregelingen en dergelijke
 • Werken met branche specifieke bedrijfstak profielen
 • Koppelen van grootboeknummers aan journaalposten
 • Vergoedings-, werkkosten- en scholierenregelingen
 • Uitsplitsen van lonen
 • Loonberekeningen, ook met terugwerkende kracht
 • Overzichten
 • Koppelingen
 • Kundige klantenservice (telefonisch en e-mail)

Prijzen

PakketAanschafkostenOnderhoudsprijsAantal werkgeversAantal werknemersAantal loonberekeningen
Light€275€275 per jaar110125
Light+€325€325 per jaar215175
Compleet€1.050Vanaf €675 per jaarOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Let op, de onderhoudsprijs is per jaar. Stel dat je het Light pakket afneemt, dan betaal je eenmalig €275, plus respectievelijk €22,92 per maand. 

Pluspunten Easylon

 • Gebruiksvriendelijke software met veel mogelijkheden

 • Klantenservice is erg kundig en goed bereikbaar

 • Geschikt voor kleine en grote ondernemers

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

 • Nederlands bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring

 • Gratis demo op aanvraag en YouTube video demonstratie

Minpunten Easylon

 • Gedateerde software

 • Het is soms even zoeken naar een bepaalde functie

Reviews

Over het algemeen zijn gebruikers van Easylon tevreden met de software. Het wordt omschreven als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het aantal mogelijkheden wordt als voldoende beschreven, zonder onnodige ballast. De helpdesk wordt geroemd om hun vriendelijkheid, behulpzaamheid en deskundigheid. De software heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar er zijn wel opmerkingen gemaakt over de moeilijkheid om bepaalde dingen in te vullen. Ook waren er enkele negatieve ervaringen, zoals onduidelijkheid over compatibiliteit en verplichting om te betalen na bedrijfsbeëindiging.

Prijs / kwaliteit4 sterren review loonadministratie software
4,2
Slimme functies4 sterren review loonadministratie software
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review loonadministratie software
4,2

Conclusie

Easylon is een geschikte keuze voor ondernemers die een eerste werknemer aannemen, dankzij de goede reputatie die deze onderneming heeft opgebouwd en het speciale pakket voor startende MKB bedrijven. De klantenservice krijgt veel positieve en zelfs lovende reviews op onafhankelijke platformen, wat de geloofwaardigheid van deze onderneming bevestigt. De software werkt erg prettig en bevat geen overbodige extra’s, maar de uitstraling is wel gedateerd. Ook is het soms even zoeken naar specifieke functies, maar dit is te verhelpen door het volgen van de salarisadministratie cursus, of door de klantenservice te bellen of te mailen. Het is mogelijk om een gratis demo aan te vragen, evenals het bekijken van een uitgebreide demo op YouTube. Dit laatste is een zeer laagdrempelige manier om een goed beeld te krijgen van de software.

#3 Buddee – Salarisadministratie software voor start-ups vanaf 5 werknemers

Veel salarisadministratie software is gericht op grotere bedrijven en Buddee richt zich juist op starters en MKB’s onder de 250 werknemers. Dit doen ze door het aanbieden van innovatieve en moderne software voor een lage prijs. Je betaalt een vast bedrag per werknemer, zonder dat hier extra kosten bijkomen. De software beschikt echter over een beperkt aantal koppelingen en dit is iets om rekening mee te houden bij de aanschaf. Integraties met Nmbrs en Shiftbase zijn mogelijk. Om de software zelf te testen, kun je zowel een demo aanvragen als de software 14 dagen zonder kosten uitproberen.

buddee voor loonadministratie software

Functies, met betrekking tot de salarisadministratie

 • Digitale loonstroken
 • Jaaropgaven
 • Automatische loonaangifte bij de Belastingdienst en het pensioenfonds
 • Onbeperkt wijzigingen doorvoeren
 • Gratis toegang voor je boekhouder
 • Rapportages
 • Kennisbank en uitgebreide klantenservice (e-mail, telefoon, chat en contactformulier)

Prijzen

PakketKostenMinimaal aantal werknemers
Salarisadministratie€8,50 per maand, per loonstrook5
De HRM module kost €4,50 per werknemer, per maand

Pluspunten Buddee

 • Moderne en innovatieve software

 • Gratis demo en proefperiode van 14 dagen

 • Geen extra kosten naast het maandbedrag

 • Gratis overstapservice

 • Uitgebreide klantenservice

Minpunten Buddee

 • Het is niet mogelijk om zelf loonstroken aan te maken

 • Bedrijf bestaat nog niet lang

 • Minimaal aantal van vijf loonstroken

 • Weinig koppelingen

 • HRM module is los af te nemen en niet inclusief

Reviews

Buddee wordt door gebruikers geprezen vanwege het innovatieve en moderne karakter. Het programma is intuïtief en gebruiksvriendelijk, en als er toch vragen zijn, neemt de support afdeling de tijd om te helpen. Het team wordt geprezen om hun vriendelijke en meedenkende houding, en klanten waarderen het snelle antwoord bij problemen. Het HR en salarisadministratie bundelen wordt als erg prettig ervaren. Met Buddee kan iedereen zelf zijn zaken aanpassen en het systeem is overzichtelijk. De combinatie van HR en salarisadministratie wordt als een toegevoegde waarde gezien. Buddee wordt beschreven als een top team dat begrijpt hoe het werkt voor ondernemers en altijd op zoek is naar nieuwe oplossingen.

Prijs / kwaliteit5 sterren review salarisadministratie software
5
Slimme functies5 sterren review salarisadministratie software
5
Gebruiksgemak5 sterren review salarisadministratie software
5

Conclusie

Buddee is een geschikte oplossing voor het klein-MKB, vooral als je 5 of meer werknemers hebt. Dankzij de lage maandelijkse kosten en het ontbreken van een basisprijs kom je in een vrij laag tarief terecht. Nadeel is wel dat er geen kortingen worden gehanteerd bij een veel groter aantal werknemers, waardoor de maandelijkse kosten snel kunnen oplopen. De software van deze jonge onderneming is modern en innovatief, waardoor het prettig is om erin te werken. Je kunt Buddee zien als het deels uitbesteden van je salarisadministratie, aangezien het meeste werk voor je wordt gedaan.

#4 Exact Online – Zeer uitgebreide salarisadministratie software

Exact is een gerenommeerde naam binnen de fintech software industrie en ze bieden tal van oplossingen aan, waaronder het bekende Exact Online boekhoudpakket. Dit pakket en de onderneming worden vaak besproken bij Zelfboekhouden.com. Het grote voordeel van Exact is dat je de salarisadministratie kunt koppelen aan allerlei andere oplossingen voor een naadloze integratie. Naast de eigen extra modules van Exact zelf, is de software ook te koppelen aan tal van externe apps, mede dankzij het langdurige bestaan van deze aanbieder. Door de grote hoeveelheid opties, heb je wel even de tijd nodig om de software te leren kennen. Gelukkig biedt Exact een grote kennisbank aan, inclusief artikelen, video’s, seminars en zelfs een forum.

exact voor loonadministratie

Functies

 • Dashboard met nuttige informatie
 • Overzicht per medewerker
 • Verlof aanvragen en goedkeuren
 • Pensioenaangifte
 • Auto van de zaak registratie
 • Bankkoppeling voor medewerkersbetalingen
 • Signaleringen
 • Het opsporen van fouten
 • Real-time inzicht
 • Administraties groeperen en verlonen
 • Geschikt voor DGA-administraties
 • Koppelingen en integraties
 • Toegang tot de kennisbank en klantenservice

Prijzen

PakketPrijsExtra
Salaris voor Exact Online€3,10 per loonstrook, per maandDe minimale afname is 5 loonstroken. Voor een loonstrook buiten de bundel betaal je €6,20
Exact salarisadministratie is te koppelen met de Exact HR software voor €6,50 per maand, per medewerker, met een minimale afname van 5 medewerkers. 

Pluspunten Exact

 • Zeer uitgebreid, groeit mee met je onderneming

 • Enorm veel koppelingen

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

 • Grote kennisbank

 • De salarisadministratie software is los af te nemen

Minpunten Exact

 • Klantenservice is niet altijd even goed bereikbaar

 • Tijd nodig om de software te leren kennen

 • Minder geschikt voor ondernemers met minder dan 5 werknemers

Reviews

De reviews over Exact zijn over het algemeen negatief. Gebruikers ondervinden problemen met de helpdesk en klachtenafhandeling; beloftes worden niet waargemaakt. Het programma zelf wordt als onhandig en onlogisch ervaren, met beperkte functionaliteit en bijbehorende uitbreidingskosten. De aftersales en klantenservice worden als triest en onbereikbaar beschreven. Er zijn echter ook positieve ervaringen met de deskundige hulp van de supportafdeling en goede service bij een plotseling probleem. Desondanks wordt aangeraden om niet met Exact te werken en te kiezen voor alternatieven zoals Bouw7.

Prijs / kwaliteit4 sterren review loonadministratie software
4,2
Slimme functies4 sterren review loonadministratie software
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review loonadministratie software
4,2

Conclusie

De salaris software van Exact is perfect voor bedrijven met complexe bedrijfsactiviteiten of ondernemers die op zoek zijn naar een aanbieder van allerlei soorten software oplossingen. De modules van Exact zijn namelijk naadloos te integreren, waardoor je indien gewenst de salarisadministratie kunt koppelen aan andere modules van Exact zelf, evenals externe apps via het Exact app center. Zo heb je de volledige controle vanuit een centrale online omgeving. Door de grote hoeveelheid opties kost het voor de meeste gebruikers wat tijd om het programma volledig onder de knie te krijgen. Een ander nadeel is het feit dat de klantenservice niet altijd even goed bereikbaar is, maar gelukkig is veel informatie over de inhoudelijke werking van de software wel te vinden in de kennisbank van Exact.

#5 CBBS – Nauwkeurige salarisadministratie met hulp van experts

CBBS biedt op maat gemaakte oplossingen aan voor ondernemingen met een behoorlijk aantal werknemers. Het grote verschil met andere aanbieders in deze top tien, is dat je er ook voor kunt kiezen om je salarisadministratie in zijn geheel aan CBBS uit te besteden. Gegevens worden dan dezelfde dag nog verwerkt. Het is tevens mogelijk om slechts af en toe gebruik te maken van deze dienst en CBBS in te schakelen als consultant voor het verkrijgen van persoonlijk advies. Kies je ervoor om de salarissoftware zelf te regelen dan kies je samen met CBBS een pakket uit, dat volledig ingericht wordt opgeleverd. De salarissoftware is te koppelen aan de HRM software van CBBS zelf, evenals de boekhoudpakketten van Nmbrs, AFAS en Visma. CBBS bestaat overigens al sinds 1960 en inmiddels is deze onderneming uitgegroeid tot een team dat bestaat uit meer dan 60 medewerkers.

cbbs salarisadministratie software

Functies

 • Automatiseren van de salarisadministratie, zoals loonberekeningen
 • Salarisstroken aanmaken
 • Belastinginhoudingen toepassen
 • Wijzigen van werknemersgegevens
 • Verzenden van loonstroken
 • Archiveren van belangrijke gegevens
 • Klantenservice (e-mail, telefoon en meekijken op afstand)

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag.

Pluspunten CBBS

 • Op maat gemaakte oplossingen

 • Koppelingen mogelijk met Visma, AFAS en Nmbrs

 • Mogelijkheid om de gehele of een deel van de salarisadministratie uit te besteden

 • Persoonlijke klantenservice

Minpunten CBBS

 • Prijzen zijn enkel op aanvraag

 • Niet geschikt voor kleinere ondernemingen

 • Matige kennisbank

Reviews

Er zijn helaas te weinig actuele ervaringen van de CBBS software te vinden, waardoor het niet mogelijk is om deze in dit artikel op te nemen.

Prijs / kwaliteit4 sterren review loonadministratie software
4,2
Slimme functies4 sterren review loonadministratie software
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review loonadministratie software
4,2

Conclusie

CBBS is een aanbieder van kwalitatieve software voor een selecte groep ondernemers. Hoewel de software geschikt is voor vrijwel iedere branche, richt CBBS zich echt op grotere ondernemingen die op zoek zijn naar een oplossing op maat, en naar persoonlijke service. Het grootste voordeel is dat je ervoor kunt kiezen om een deel of je gehele salarisadministratie uit te besteden. CBBS is echter niet geschikt voor start-ups en het klein-MKB, vanwege het duurdere prijssegment. Online ontbreekt het echter wel aan nuttige informatie met betrekking tot de werking van de software, en de kennisbank is bijvoorbeeld eigenlijk een blog. Voordeel is wel dat je de klantenservice kunt vragen om mee te kijken via Teamviewer, mochten er problemen zijn waar je zelf niet uitkomt.

#6 Nmbrs – All-in-one payroll en salarisadministratie software

Nmbrs is een bekende aanbieder van salarisadministratie software en verdient zeker een plaats in deze top 10. Ze bieden een enkele oplossing aan, voor zowel salarisadministratie als HR. Niet alleen heb je met de software als ondernemer meer overzicht, maar medewerkers hebben toegang tot nuttige data via de Nmbrs app. De salarisadministratie software zelf is beschikbaar voor vaste en mobiele apparaten, en heeft een moderne en minimalistische uitstraling. De interactieve loonstroken zijn een handige functie, zodat je meteen kunt zien wat voor invloed een bepaalde wijziging heeft. Een ander voordeel zijn de mogelijke integraties met andere software, zoals boekhoudpakketten. De software is 30 dagen gratis uit te proberen, en het is tevens mogelijk om een gratis demo aan te vragen.

nmbrs dashboard

Functies, met betrekking tot de salarisadministratie

 • Interactieve loonstroken
 • Foutloze salarisverwerking
 • Run controle op 190 punten
 • Automatische loonverwerking
 • Directe betalingen via SEPA
 • Beoordelingsketen op basis van verschillende soorten gebruikers
 • Werken met loon- en urencodes
 • Jaarwissel wizard
 • Personeelsdossiers beheren
 • Verlofaanvragen
 • Integraties en koppelingen
 • Overzicht
 • Klantenservice
 • Mobiele app, ook voor medewerkers

Prijzen

PakketPrijs per loonstrookPrijs per maand
Nmbrs Small€6,30 (10 – 25 loonstroken)€59
Nmbrs Small€6,20 (25 – 50 loonstroken)€109
Nmbrs Small€6,10 (50 – 75 loonstroken)€199
Nmbrs Medium€6,05 (75 – 100 loonstroken)€289
Nmbrs Medium€6,00 (100 – 150 loonstroken)€359
Nmbrs Medium€5,95 (150 – 250 loonstroken)€499
Nmbrs Large€5,50 (250 – 350 loonstroken)€829
Nmbrs Large€4,70 (350 – 500 loonstroken)€1.119
Nmbrs Large€2,90 (500 of meer loonstroken)€1.449
Nmbrs EnterpriseOp aanvraagOp aanvraag

Pluspunten Nmbrs

 • Korting bij hoger verbruik

 • Geen verborgen kosten

 • Veel koppelingen mogelijk

 • Moderne en innovatieve software

Minpunten Nmbrs

 • Niet zo geschikt voor ondernemers met minder dan 10 werknemers

 • De medewerkersapp werkt volgens gebruikers niet altijd even goed

Reviews

Gebruikers zijn het erover eens dat NMBRS slechte prestaties levert en een moeilijk te navigeren interface heeft. Het programma lijdt sterk onder het werken in de cloud en er zijn vaak handmatige aanpassingen nodig bij het berekenen van lonen. De klantenservice van NMBRS wordt als matig beoordeeld, met lange wachttijden en weinig nuttige inhoudelijke antwoorden. De zoekfunctie op de supportwebsite is onvoldoende, en gebruikers hebben moeite om relevante informatie te vinden. Overall wordt NMBRS beschouwd als een product met onvoldoende functionaliteit voor het efficiënt beheren van personeelsadministratie.

Prijs / kwaliteit4 sterren review loonadministratie software
4,2
Slimme functies4 sterren review loonadministratie software
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review loonadministratie software
4,2

Conclusie

Nmbrs is een internationale aanbieder van salarisadministratie en HR software in één oplossing. Toch is de software in het Nederlands, zijn er veel koppelingen beschikbaar, en controleert de software jouw salarisadministratie op 190 punten zodat deze voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. De klantenservice is echter wel in het Engels en je kunt zowel telefonisch als per e-mail contact opnemen. Er zijn weinig reviews beschikbaar over deze onderneming, wat het lastig maakt om erachter te komen wat huidige gebruikers echt van de software vinden. Het is mogelijk om Nmbrs af te nemen via een van bovenstaande aanbieders zoals CBBS, aangezien zij een service partner zijn. De software is naar mijn mening een goede keuze voor ondernemers die houden van een minimalistische uitstraling, met 10 of meer werknemers. Want, hoe meer je verbruikt; hoe minder je gaat betalen dankzij de staffelkorting.

#7 AFAS – HRM & payroll voor grotere bedrijven

AFAS staat vooral bekend om hun ERP oplossing, die tevens te integreren is met de HRM en payroll software. Dit familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een zeer grote onderneming en is een bekende naam in Nederland. De software richt zich op Self Serve, wat in dit geval betekent dat medewerkers zelf bepaalde administratieve taken kunnen uitvoeren. Op het moment van schrijven ontvangen meer dan 3,2 miljoen mensen hun loonstrook via AFAS, verdeeld over 1.200 bedrijven. De salarisadministratie software is echt gericht op grote ondernemingen, die op zoek zijn naar zo veel mogelijk automatiseringen van hun bedrijfsprocessen.

afas voor loonadministratie programma

Functies, met betrekking tot de salarisadministratie

 • Salarisverwerking en automatische controles
 • Dashboards voor meer inzicht
 • De mogelijkheid om een verloningsperiode dicht te zetten
 • Mutaties doorvoeren
 • Een Payroll Auditor voor het opsporen van fouten, d.m.v. 130 controles
 • Salaris als auditfile
 • Bankkoppeling
 • Digitale loonstroken
 • Nabetaling mogelijk
 • Verlof en verzuim
 • ESS en MSS
 • Inclusief 200 pensioenregelingen en salaristabellen
 • Automatisch bijwerken van de CAO
 • Geschikt voor uurloners en vastloners
 • Werkkostenregeling
 • Uitbetalen van voorschot
 • Klantenservice en helpcenter
 • AFAS Pocket app

Prijzen

De prijzen zijn op aanvraag

Pluspunten AFAS

 • Uitgebreide software inclusief veel mogelijkheden

 • Medewerkers kunnen zelf gegevens inzien en wijzigen

 • Grote mate van automatisering

Minpunten AFAS

 • Weinig reviews van gebruikers

 • Niet geschikt voor kleinere ondernemingen

 • Klantenservice kan beter

 • Pocket app werkt niet altijd naar behoren

Reviews

De recensies van AFAS Software zijn grotendeels negatief. Gebruikers melden problemen met wachtwoorden en authenticatie, met als gevolg verslechterde gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Sommige gebruikers ervaren vertragingen en problemen bij het laden van pagina’s, evenals problemen met het bijhouden van afspraken in Outlook online. Ondanks enkele positieve ervaringen met de API en mobiele app, lijken de meeste gebruikers matig tot ontevreden te zijn over AFAS Software, en geven ze aan dat er behoorlijk wat problemen nog niet zijn opgelost.

Prijs / kwaliteit4 sterren review loonadministratie software
4,2
Slimme functies4 sterren review loonadministratie software
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review loonadministratie software
4,2

Conclusie

AFAS kan een geweldige optie zijn voor grote tot zeer grote ondernemingen die op zoek zijn naar een partner voor het automatiseren van zo veel mogelijk bedrijfsprocessen, waaronder de salarisadministratie. De software is echter niet geschikt voor kleinere ondernemers en kan het beste worden afgenomen in combinatie met de HRM oplossing, of eventueel de ERP software van AFAS. De prijzen zijn enkel op aanvraag en AFAS is iets lager geëindigd in deze top 10, vanwege het feit dat de klantenservice en ook de app iets beter kunnen.

#8 Loon Salarissoftware – Voordelige software met een gedateerde uitstraling

Loon Salarissoftware kan een goede keuze zijn als je een kleiner bedrijf runt en je op zoek bent naar betaalbare salarisadministratie software. Zoals al op de site te zien is, is ook de software zelf nogal gedateerd. Dan gaat het gelukkig vooral om de uitstraling, want op zich kun je prima jouw salarisadministratie regelen met Loon Salarissoftware. Je kunt het programma gratis uitproberen met het proefabonnement van maar liefst 60 dagen. De software is overigens niet alleen geschikt voor het maken van loonstroken en jaaropgaven, je kunt vanuit het programma tevens aangiften loonheffingen versturen. Loon Salarissoftware bestaat uit een team van 20 mensen, en hoewel een maandabonnement niet mogelijk is hoef je niet bang te zijn voor extra of verborgen kosten.

loon salarissoftware programma

Functies

 • Verlonen van een onbeperkt aantal werkgevers en werknemers
 • Signaleringen
 • Agenda voor het vastleggen van verlof en verzuim
 • Geschikt voor oproepkrachten
 • Onbeperkt aantal incidentele beloningen
 • Loonstroken naar wens aanpassen
 • Het beveiligd versturen van aangiften loonheffingen
 • Controle van de salarisadministratie
 • Maken van loonberekeningen
 • Overzichten en serie-overzichten
 • Werknemers kunnen zelf bestanden uploaden naar het loondossier
 • Delen van bestanden met werknemers
 • Alle 200 regelingen, percentages en premies van beroepsgroepen zijn ingebouwd
 • Koppelingen met boekhoudpakketten, HRM en tijdregistratie software

Prijzen

PakketPrijs
Loon Basis€365 per jaar
Loon Pro€640 per jaar
LoonCalculator (enkel voor pro-forma berekeningen)€185 per jaar
LoonNet (meerdere gebruikers tegelijkertijd)Vanaf €1.270
Let op alle prijzen zijn per kalenderjaar, van 1 januari tot en met 31 december.

Pluspunten Loon Salarissoftware

 • Zeer betaalbaar

 • Twee verschillende pakketten met evenveel opties. De prijs is op basis van het aantal beroepsgroepen

 • Te koppelen met veel boekhoudprogramma’s

 • Geschikt voor starters en kleinere bedrijven

 • Veel informatie te vinden op de site

 • Lange, gratis proefperiode van 60 dagen

 • Prijzen zijn inclusief een ongelimiteerd aantal loonstroken

Minpunten Loon Salarissoftware

 • Gedateerde software

 • Weinig automatiseringen in vergelijking met andere pakketten

 • Geen telefonische helpdesk of live chat

 • Prijzen zijn per kalenderjaar, en een maandabonnement is niet mogelijk

Reviews

Gebruikers zijn positief over Loon salarissoftware. Het programma wordt geprezen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de goede klantenservice. Gebruikers ervaren bijvoorbeeld een snelle reactie van de service desk op vragen. Over het algemeen wordt Loon gezien als een betrouwbare keuze voor salarisverwerking.

Prijs / kwaliteit3 sterren review
3
Slimme functies3 sterren review
3
Gebruiksgemak3 sterren review
3

Conclusie

De grootste reden dat Loon Salarissoftware lager scoort dan veel andere opties is de verouderde uitstraling van de software. Als je hier echter geen problemen mee hebt is het een zeer voordelige optie, mede dankzij het ongelimiteerde aantal medewerkers die je kunt verlonen. Verder bevat de software alle basisopties die je verwacht van salarisadministratie software, en je kunt altijd hulp vragen via het contactformulier. Houd er rekening mee dat dit de enige manier van contact is om vragen te stellen aan de medewerker.

Een ander groot verschil met de overige aanbieders is het feit dat je een totaalprijs per jaar betaalt, waardoor je het voordeligste uitkomt door in januari met de software te starten. Je betaalt voor het basispakket iets meer dan 30 euro, wat voor 30 werknemers dus uitkomt op 1 euro per medewerker. Zeker als je behoorlijk wat werknemers hebt bespaar je snel veel geld en je hoeft niet bang te zijn voor extra kosten.

#9 Wagestream – Geeft jouw werknemers inzicht in hun salaris

Wagestreamheeft als doel het financiële welzijn van bedrijven te verbeteren door onder andere werknemers toegang te geven tot hun salaris en gegevens, evenals het aanbieden van financiële ondersteuning. Dit doen ze door middel van een app voor werknemers, waarbij ook een speciale spaaroptie geïntegreerd is. Het HR platform dat aan de salarisadministratie verbonden zit zorgt voor een real-time inzicht voor jou als ondernemer. Wagestream biedt een unieke oplossing aan voor flexibele verloning, die ook geschikt is voor het overmaken van je eigen salaris. Wagestream is een internationale software ontwikkelaar, waardoor je rekening moet houden met het feit dat de software in het Engels is. Dit en het feit dat de software niet specifiek gericht is op de Nederlandse markt heeft gezorgd voor een lagere score in deze top 10. Want het ontbreekt de software zeker niet aan een moderne uitstraling en een goede gebruiksvriendelijkheid.

Functies

 • Real-time inzicht
 • Overzicht
 • Flexibele verloning (EWA)
 • Reminders instellen
 • Financiële tips
 • App voor werknemers

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag

Pluspunten Wagestream

 • Gratis demo

 • Moderne software

 • Gebruiksvriendelijk

 • Unieke oplossing voor een flexibele salarisadministratie

Minpunten Wagestream

 • Prijzen zijn op aanvraag

 • Engelstalige software

 • Niet specifiek gemaakt voor de Nederlandse salarisadministratie

Reviews

Gebruikers prijzen ook de snelheid waarmee geld naar hun bankrekening wordt overgemaakt en merken op dat de eerste overdracht gratis is, met slechts een kleine vergoeding voor latere overdrachten in dezelfde maand. Over het algemeen wordt Wagestream sterk aanbevolen voor financiële flexibiliteit en gemak. Er is echter een opmerking over een mogelijk probleem met de berekening van vakantiedagen in de app.

Prijs / kwaliteit3 sterren review
3
Slimme functies3 sterren review
3
Gebruiksgemak3 sterren review
3

Conclusie

Wagestream is zo’n programma dat een selecte groep ondernemers zal aanspreken, die op zoek zijn naar een specifieke oplossing voor het voeren van een flexibele salarisadministratie. Echter zullen er voor de meeste bedrijven, klein of groot, betere opties beschikbaar zijn in deze lijst die wel specifiek zijn ontwikkeld voor ons land. Daar komt bij dat de prijzen enkel op aanvraag zijn en de site niet altijd naar behoren werkt. De klantenservice is wel bereikbaar via meerdere kanalen en in het Nederlands. Ook de wereldwijde reviews over de software zijn lovend, en op basis van meer dan 3.000 reviews ontvangen ze een geweldig cijfer van 4.5.

#10 Workday – Globaal payroll management inclusief HR

Workday is net als Wagestream een internationale organisatie, maar richt zich meer op de HR kant. Ook de software van Workday is in het Engels en dus niet specifiek ontwikkeld voor Nederlandse bedrijven. Ze bieden wel de mogelijkheid om belastingwijzigingen bij te houden via het compliance dashboard, maar in tegenstelling tot sommige aanbieders wordt dit dus niet automatisch geïmplementeerd en bijgewerkt. De software zelf heeft een zakelijke uitstraling, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van kleuren ter verduidelijking. Workday biedt meerdere oplossingen aan en voor hun Payroll software werken ze samen met Alight Global Payroll. In Nederland gevestigde ondernemingen kunnen Workday Payroll niet direct bij Workday zelf afnemen, maar enkel via een partner. Het kan een interessante optie zijn voor ondernemers die te maken hebben met wereldwijde verloning.

workday voor salaris software

Functies

 • Flexibele salarisadministratie
 • Betaalaanvragen door werknemers
 • Herberekenen van betalingen
 • Real-time overzichten en statistieken
 • Rapportages
 • Opsporen van fouten
 • Wereldwijde HR en payroll
 • Automatiseringen via machine learning, zoals belasting updates
 • Koppelingen
 • Chatbot voor werknemers

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag

Pluspunten Workday

 • Geschikt voor wereldwijde verloning

 • Moderne software

Minpunten Workday

 • Slechte reviews

 • Niet specifiek gericht op de Nederlandse markt

 • Alleen af te nemen via een partner

 • Engelstalige software

Reviews

De beoordelingen van Workday zijn over het algemeen zeer positief. Gebruikers waarderen de gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid, evenals de mogelijkheid om alle HRM-functies op één platform te beheren. De mobiele app wordt ook geprezen om zijn functionaliteit en snelheid. De klantenservice wordt hoog gewaardeerd vanwege hun efficiëntie en deskundigheid. Sommige gebruikers hebben echter problemen ondervonden met de complexiteit en de prijs van het programma. Over het algemeen wordt Workday gezien als een uitstekend HRM-systeem voor grote bedrijven die hoogwaardige en geavanceerde functionaliteit nodig hebben.

Prijs / kwaliteit3 sterren review
3
Slimme functies3 sterren review
3
Gebruiksgemak3 sterren review
3

Conclusie

Workday kan het overwegen waard zijn als je precies in de doelgroep past en op zoek bent naar een systeem voor wereldwijde verloning. Dan nog is het goed om de software eerst te testen, want de reviews over deze internationale software aanbieder zijn erg slecht. Contact opnemen kan enkel via het contactformulier op de site, wat in vergelijking met andere aanbieders erg schaars is. Kortom, voor bijna alle ondernemers die op zoek zijn naar salarisadministratie software zullen er betere opties beschikbaar zijn dan Workday.

Meest gekozen salarisadministratie software

 

Veelgestelde vragen over salarisadministratie software

Hoe weet ik welke salarisadministratie software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om dit te bepalen dien je rekening te houden met een aantal factoren, waaronder de grootte en complexiteit van je onderneming. In dit artikel belicht ik precies waar je op moet letten bij het selecteren van salarisadministratie software en welke programma’s passen bij verschillende soorten ondernemers.

Wat is de beste salarisadministratie software?

De top drie van beste salarisadministratie software bestaat uit Employes, Easylon en Buddee, maar ook Exact en Nmbrs zijn geschikte opties. Het is belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw onderneming, want het kan best zijn dat niet de nummer 1 maar nummer 5 de beste optie is voor jouw bedrijf.

Is salarisadministratie software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Dit is geheel afhankelijk van de software zelf. De meeste software werkt intuïtief, waardoor je snel met het programma leert te werken. Hoe complexer de software is; hoe meer tijd je over het algemeen nodig hebt om de salarisadministratie software te gebruiken en te begrijpen. In dit artikel licht ik per programma toe hoe gebruiksvriendelijk deze is.

Kan ik een salarisadministratie programma integreren met andere systemen, zoals een boekhoudprogramma?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om salarisadministratie software te koppelen aan een boekhoudprogramma. Bij Exact is dit bijvoorbeeld mogelijk met een eigen module, terwijl andere software werkt met koppelingen voor externe apps. Employes is bijvoorbeeld te koppelen aan e-Boekhouden.

Hebben salarisadministratie programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Nee, er zijn geen specifieke proefperiodes voor startende ondernemers. Het is wel bijna altijd mogelijk om de salarisadministratie software gratis uit te proberen via een proefabonnement. Loon Salarisadministratie biedt zelfs een gratis proefperiode aan van twee maanden. Sommige aanbieders bieden geen gratis proefperiode aan, maar een online demo op aanvraag.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Salarisadministratie software gaat om met gevoelige financiële gegevens van jouw onderneming en werknemers, waardoor de software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van deze data te waarborgen. Lees altijd de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid door, voordat je een keuze maakt.

Kan de software mij helpen bij het doen van de zakelijke administratie?

In dit geval kun je het beste de salarisadministratie software koppelen aan een boekhoudprogramma. Op deze manier worden gegevens automatisch gesynchroniseerd en verwerkt in de zakelijke administratie. Er zijn diverse aanbieders die zowel salarisadministratie software als boekhoudsoftware aanbieden die je kunt koppelen.

Gerelateerde artikelen

Review HR Platform Deel – Het Beste HR Platform?

Met Deel kun je alles op het gebied van HR regelen. Volledig gratis is Deel uit te proberen. Ik onderzocht of de software goed genoeg is?

Loonstroken Maken? In 2 Minuten Zelf Online Geregeld

Zelf online loonstroken maken voor € 1,- per loonstrook. Een simpele klus door loonstroken te maken met deze online boekhoudprogramma’s

Loonadministratie Programma of een Boekhoudprogramma Gebruiken?

Als je personeel gaat aannemen moet je een hoop papierwerk bijhouden. Kan je hiervoor het beste een loonadministratie programma gebruiken of een boekhoudprogramma?

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *