Top 10 Beste Boekhoudsoftware 2024

Meer dan 12 Maanden Getest

Door direct een goed boekhoudprogramma te kiezen, voorkom je dat je later voor een beter alternatief moet kiezen. Dit kost veel tijd en veel ondernemers blijven daarom jarenlang software gebruiken waar ze niet blij mee zijn. Het volgende overzicht van de top 10 beste boekhoudsoftware van Nederland is daarom onmisbaar. In deze top 10 vind je gegarandeerd het programma dat jou helpt om je boekhouding correct bij te houden. Per boekhoudprogramma is beschreven voor welk type bedrijf en ondernemer het programma het meest geschikt is. Een zzp’er heeft immers andere boekhoudsoftware nodig dan een stichting. Mocht je hulp bij het kiezen van boekhoudsoftware nodig hebben, dan is dat natuurlijk mogelijk.

Winnaars van de Boekhoudsoftware Test (Top 5)

Dit is de beste boekhoudsoftware die in hun eigen categorie aanzienlijk beter uit de test komen dan de overige opties:

Tip: Vergelijk minimaal 3 programma’s om de juiste keuze te maken

 • e-Boekhouden.nl: het beste boekhoudprogramma voor starters
  e-Boekhouden richt zich met een proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers duidelijk op een specifieke groep. Het biedt een volledig boekhoudpakket vanaf €9,95 per maand, inclusief de meest gangbare functies en onbeperkt gratis extra gebruikers. Positieve recensies prijzen de klantenservice, gebruiksvriendelijkheid en handige app. Het is dan ook geen verrassing dat e-Boekhouden uit onze test als een goede keuze voor startende ondernemers en het klein-mkb komt vanwege de betaalbaarheid en het scala aan functies.
 • Exact Online: vanaf 5 werknemers de beste optie
  Veel van de boekhoudprogramma’s die de top 10 beste boekhoudsoftware hebben gehaald, zijn vooral voor kleine bedrijven geschikt. Daarna komt een boekhoudprogramma als Exact Online in beeld. Ieder denkbare boekhoudkundige functie is namelijk bij Exact Online inbegrepen. Exact Online biedt naast haar boekhoudprogramma ook modules, waaronder voorraadbeheer, salarisadministratie en logistieke oplossingen, die naadloos met elkaar samenwerken. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je bedrijfsprocessen en altijd up-to-date informatie hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Exact Online is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat het zich kan aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf, vooral als je bedrijf snel groeit en geavanceerdere functies nodig heeft dan alleen basisboekhouding.
 • Rompslomp: eenvoudig en van alle gemakken voorzien
  Tussen de boekhoudprogramma’s van e-Boekhouden en Exact Online bevindt zich Rompslomp, het ideale boekhoudprogramma voor ondernemers die verwachten in de komende jaren te groeien. Rompslomp is een van de schaarse boekhoudprogramma’s onder de € 20 per maand waarin je als zzp’er kunt doorgroeien naar een BV met werknemers. Bovendien biedt Rompslomp talrijke andere functies die het tot een van de krachtigste boekhoudprogramma’s van dit moment maken, zoals iDEAL-betalingen rechtstreeks vanaf de factuur, uitmuntende klantenservice, integraties met zakelijke bankrekeningen en nuttige rapportages.

Hoe we boekhoudsoftware bij Zelfboekhouden.com testen

Dit onderzoek naar de beste boekhoudsoftware is tot stand gekomen door over een periode van meerdere maanden verschillende programma’s grondig te testen vanuit diverse persona’s. Denk aan het doen van een btw-aangifte als zzp’er of het stellen van een vraag vanuit een mkb’er aan de klantenservice over mutaties. Hieronder is een overzicht te vinden van de belangrijkste punten waar tijdens dit onderzoek naar gekeken is.

Functionaliteiten – Door kritisch te kijken naar de beschikbare functies en deze te vergelijken met wat je als ondernemer echt nodig hebt, is het mogelijk om te beoordelen hoeveel waarde een bepaald boekhoudprogramma levert. Daarnaast wordt elke functie, van voorraadbeheer en rapportages tot facturatie, getest. Dit zorgt ervoor dat de breedte en kwaliteit van de functies gemeten worden.

Gebruiksvriendelijkheid – Het analyseren van de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de boekhoudsoftware voor gebruikers met uiteenlopende ervaring is cruciaal, aangezien dit invloed heeft op zowel de leercurve als de implementatietijd.

Integraties – Het onderzoeken van de mogelijkheid om de software te integreren met andere bedrijfssystemen, zoals CRM, webshops en kassasystemen, is belangrijk om de mogelijkheden voor een bedrijf te verkennen om één centraal boekhoudsysteem te realiseren.

Prijs en prijsstructuur – Door het vergelijken van de kosten van diverse boekhoudsoftware, met aandacht voor abonnementsprijzen, mogelijke verborgen kosten en beschikbare proefperiodes, kan de beste prijs-kwaliteitverhouding worden gevonden.

Klantenservice en ondersteuning – Het evalueren van de klantenservice, met aandacht voor beschikbaarheid, reactietijd en deskundigheid van het ondersteuningsteam, is belangrijk om problemen effectief op te lossen.

Beveiliging en privacy – Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van je financiële gegevens te garanderen en te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste boekhoudsoftware van dit moment

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Waar je op moet letten bij het kiezen van boekhoudsoftware

Er zijn een aantal zaken waar je zelf rekening mee moet houden als je door de volgende top 10 boekhoudsoftware gaat. Het is namelijk niet een gegeven dat het boekhoudprogramma dat op de eerste plek staat, ook voor jouw situatie de beste keus is. Het advies is om met de volgende punten rekening te houden:

 • Wie gaat het boekhoudprogramma gebruiken? – Ga jij zelf je boekhouding met het programma verzorgen of je accountant? Indien je niet zelf met het boekhoudprogramma aan de slag gaat, is het geen probleem als je boekhoudprogramma wat ingewikkelder is dan de rest. Jouw accountant weet hier namelijk alles al van af. Als je er zelf in gaat werken, is het slim om niet een al te ingewikkeld programma te kiezen.
 • Integraties – Heb je een webshop? Wil je andere programma’s met je boekhoudsoftware kunnen verbinden? Dan zijn er een aantal opties die daar beter voor geschikt zijn. Je kunt beter nu al voor een boekhoudprogramma kiezen dat veel verschillende integraties heeft dan dat je op een later moment alles weer moet gaan overzetten.
 • Complexiteit van je bedrijf – Houd rekening met de complexiteit van je bedrijfsactiviteiten bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Voor eenvoudige bedrijfsstructuren zijn programma’s als DigiBTW, MoneyMonk en Rompslomp voldoende, terwijl complexere ondernemingen geavanceerdere functies nodig kunnen hebben, wat bij Exact en Twinfield mogelijk is.
 • Omvang van je bedrijf – De grootte van je bedrijf speelt ook een rol bij de keuze van boekhoudsoftware. Voor kleinere ondernemingen en zzp’ers zijn eenvoudigere boekhoudprogramma’s zoals e-Boekhouden en Rompslomp geschikt, terwijl grotere bedrijven mogelijk behoefte hebben aan uitgebreidere en schaalbare oplossingen als Visma of Exact.
 • Budget – Niet elk boekhoudprogramma heeft dezelfde prijs. Als je alleen naar het prijskaartje kijkt, is Exact Online bijvoorbeeld meer dan vier keer zo ‘duur’ dan e-Boekhouden. Bepaal je budget en zoek naar een oplossing die de beste balans biedt tussen prijs en functionaliteit.

Volledige Top 10 Beste Boekhoudsoftware

 1. e-Boekhouden.nl – Beste prijs / kwaliteit
 2. Ficsus – Beste voor starters en ZZP’ers
 3. AFAS SB+ – Beste voor MKB bedrijven
 4. Exact Online – Beste voor bedrijven met personeel
 5. Twinfield – Beste voor snel en eenvoudig BTW aangifte doen
 6. DigiBTW – Beste voor kleine bedrijven
 7. Visma eAccounting – Beste mobiele app IOS/Android
 8. Rompslomp – Beste voor ZZP’ers
 9. MoneyMonk– Beste app voor facturatie
 10. Snelstart – Beste voor koppelingen met webshop

Update: Mei 2024

#1 e-Boekhouden.nl – Meeste waar voor je geld

Dat e-Boekhouden.nl zich voornamelijk op startende ondernemers richt, blijkt wel uit de promotie waarbij je als starter 15 maanden gratis van e-Boekhouden gebruik kunt maken. Ook na 15 maanden blijft e-Boekhouden een aanzienlijk goedkopere optie dan veel van de andere opties uit de top 10 boekhoudsoftware. Vanaf € 9,95 per maand heb je een volledig boekhoudpakket waarbij de meest gangbare functies bij inbegrepen zijn. Daar komt bij dat je onbeperkt gratis extra gebruikers mag toevoegen én het contract maandelijks opzegbaar is. Het net wat grotere pakket, dat bij e-Boekhouden.nl ‘Standaard’ wordt genoemd, bevat behalve de standaard boekhoud- en facturatiefuncties ook offertes, urenregistratie en voorraadbeheer.

dashboard-e-boekhouden

Functies e-Boekhouden.nl

 • Facturatie
 • Offertes
 • Relatiebeheer (CRM)
 • Ledenadministratie
 • Urenregistratie
 • Scan & Herken
 • iOS en Android-app
 • Koppelingen
  • Met webshops
  • Bankrekening
  • API-opties
  • CRM
  • Kassasysteem
  • Salarissoftware

Prijzen

PakketBoekhoudenFactureren
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP/Mini9,95 euro per maandInbegrepen
Standaard14,50 euro per maand9,50 euro per maand

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Intuïtieve software met een groot aantal functies, waaronder een uren- en kilometerregistratie

 • De kosten zijn op basis van gebruik, met inbegrip van een onbeperkt aantal gebruikers ongeacht het pakket

 • Meerdere contactmogelijkheden en telefonische hulp is beschikbaar

 • Een erkende partner van de Nederlandse Belastingdienst, met een directe koppeling voor het doen van BTW-aangiften

 • Gratis abonnement van 15 maanden voor startende ondernemers, zonder beperkingen op het gebied van functionaliteiten

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • Facturatie via Peppol is niet mogelijk

 • Bij meer dan 240 boekingen per jaar kom je automatisch terecht in het duurdere pakket en betaal je apart voor boekhouden en facturatie

 • Credits voor Mail en Herken dienen apart te worden aangeschaft en zijn alleen te koop in de vorm van bundels

 • Het beheren van projecten is alleen mogelijk via een koppeling, bijvoorbeeld met programma’s als Simplicate en Teamleader

 • Het koppelen van je bankrekening kost extra

Reviews e-Boekhouden.nl gebruikers

De recensies op websites als Trustpilot en Google over e-Boekhouden.nl zijn over het algemeen positief. De medewerkers van e-Boekhouden worden geprezen om hun accuraatheid en inzet bij het werken voor verenigingen. De klantenservice wordt ook geprezen om hun professionaliteit en bekwaamheid bij het helpen van klanten. Het boekhoudprogramma zelf wordt omschreven als intuïtief en gemakkelijk in gebruik, met een goed werkende API en een handige app. Er zijn echter ook enkele negatieve opmerkingen over het programma, zoals problemen met het uploaden van pdf’s en het betalen voor scans die niet goed werken. Over het algemeen wordt e-Boekhouden.nl echter beschouwd als een goede keuze voor het mkb.

Henk Rotgans zegt het volgende over e-Boekhouden.nl op Trustpilot:

”Prima boekhoudprogramma dat doet wat het moet doen. Zelfs voor iemand met beperkte of geen ervaring een mooie tool. De kracht van e-boekhouden.nl zit m zeker ook in de klantenservice. Bij een vraag wordt snel en adequaat gereageerd. Absoluut een aanrader dus!”

Prijs / kwaliteit
5
Slimme functies
5
Gebruiksgemak
5

Conclusie onderzoeker

e-Boekhouden.nl is een uitstekende keuze voor startende ondernemers, gezien de promotie van 15 maanden gratis gebruik en concurrerende prijzen na deze periode. De software biedt veel belangrijke functies en onbeperkte gebruikers. Ondanks een gedateerde vormgeving en enkele minpunten, zijn de positieve recensies over de klantenservice en intuïtieve interface bemoedigend. Hierdoor is voor zowel startende ondernemers als het klein-mkb e-Boekhouden.nl het proberen waard.

#2 Ficsus – klein maar fijn en verrassend betaalbaar

Ficsus is misschien niet het meest bekende boekhoudprogramma in dit overzicht en dat heeft een reden. Het bedrijf doet weinig aan marketing en richt zich uitsluitend op zzp’ers. Bij Ficsus is de keuze beperkt tot één boekhoudpakket, wat het kiezen van een pakket eenvoudig maakt. Voor €12,50 per maand biedt Ficsus de meest gangbare functies, wat het programma bijzonder betaalbaar maakt. Echter, het gebruik van Ficsus kan in de praktijk te vereenvoudigd aanvoelen. Hoewel het programma alle belangrijke functies biedt, kan het ontbreken van extra functies en een gedateerde interface als een nadeel worden beschouwd. Ondanks dat zijn de recensies over Ficsus overwegend positief en wordt het programma geprezen vanwege zijn gebruiksgemak en toegankelijkheid voor zzp’ers.

ficsus boekhoudsoftware nummer 2

Functies Ficsus

 • Facturatie
 • Eenvoudig inkomsten/uitgaven boeken
 • Btw-aangifte rechtstreeks indienen
 • Ritten-/kilometerregistratie
 • Urenregistratie
 • Productbeheer
 • Relatie-/klantenbeheer
 • Automatische overzichten voor jaaraangifte
 • Meekijkfunctie accountant
 • Koppeling Nederlandse banken
PakketBoekhouden
Boekhouden compleet12,50 euro per maand

Pluspunten Ficsus

 • Met € 12,50 per maand een betaalbare optie

 • Flexibel opzeggen, geen jaarcontract

 • Maandelijkse incasso en iDEAL als betaaloptie voor klanten

 • Scan & Herken app

 • Uren- en rittenregistratie inbegrepen

Minpunten Ficsus

 • Weinig productupdates laatste maanden

 • Alleen geschikt voor het zzp

Reviews Ficsus gebruikers

De recensies over Ficsus zijn doorgaans positief. Gebruikers waarderen de eenvoud en toegankelijkheid van de online boekhoudtool, die speciaal ontwikkeld is voor ZZP’ers. Ficsus.nl biedt een gratis proefperiode van 35 dagen, waardoor men zonder financieel risico de tool kan uitproberen. Belangrijke voordelen zijn de goedkeuring door de Fiscus, de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben tot de administratie en het gebruiksgemak, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige kennis.

Gast zegt het volgende over Ficsus.nl op Nederlandreview:

”Niemand wordt blij van de Fiscus, maar ik word wel blij van Ficsus. Dit is namelijk een online tool waarmee je makkelijk je boekhouding kunt regelen. Via de website Ficsus.nl is het eenvoudig aan te vragen. Ik gebruik het nu al een tijdje, maar heb het uiteraard eerst goed geprobeerd. Ideaal is dat je het programma eerst 35 dagen gratis uit kunt proberen. Mocht je het toch niets vinden, dan ben je niet onnodig je geld kwijt. Enkele voordelen zijn dat je altijd en overal toegang hebt tot je administratie, dat het is goedgekeurd door de Fiscus en dat het totaal niet noodzakelijk is om kennis te hebben van boekhouden. Het programma is eenvoudig in gebruik en daarom zeer handig voor iedere ZZP’er.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

Ficsus is een ideale keuze voor zzp’ers die op zoek zijn naar een betaalbare en gemakkelijke online boekhoudoplossing. Het programma biedt alle belangrijke functies, waaronder facturatie, inkomsten- en uitgavenboekingen, btw-aangifte, ritten- en kilometerregistratie, urenregistratie en productbeheer. Ficsus is betaalbaar met slechts €12,50 per maand en de flexibiliteit om maandelijks op te zeggen zonder contract. De Recensies zijn overwegend positief, met lof voor de eenvoud, gebruiksgemak en toegankelijkheid van het programma. Ficsus is daarom een uitstekende keuze voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een gemakkelijke en betaalbare oplossing voor hun boekhouding.

#3 AFAS SB+ – Koppel eenvoudig met externe software

AFAS is een gerenommeerde naam in Nederland, vooral op het gebied van bedrijfssoftware. Voorheen richtte AFAS zich uitsluitend op bedrijven in het grotere MKB, maar met de introductie van AFAS SB+ is er nu ook een oplossing voor zzp’ers en het kleinere MKB. Hoewel deze boekhoudoplossing €59 kost, wat meer is dan andere opties in de top 10 van boekhoudsoftware, biedt het zoveel functies dat het voor een specifieke groep ondernemers een aantrekkelijke optie kan zijn. Met AFAS SB+ kunnen zzp’ers en kleine bedrijven hun financiën effectief beheren en zich concentreren op de groei van hun bedrijf.

afas sb+ boekhoudsoftware nummer 3

Functies AFAS SB+

 • CRM
 • Scan & herken
 • Activa beheer
 • BTW-aangifte
 • Bankkoppeling
 • Offertes
 • Facturatie
 • Betalingsbeheer
 • Automatische bankimport
 • Financiële rapportage
 • Automatische updates
 • Mobiele app
 • Elektronische uitwisseling met de Belastingdienst
 • Automatische betalingen aan crediteuren
 • Automatische incasso van debiteuren
 • Inkoop- en verkoopbeheer
 • Productbeheer
 • Prospect- en klantbeheer
 • Autorisatiebeheer
 • Integratie met externe accountantskantoren
 • Importeren van stamgegevens en mutaties
 • Uitgebreide exportmogelijkheden

Prijzen

PakketBoekhouden
Afas SB+59 euro per maand

Pluspunten AFAS SB+

 • Scan & Herken functie

 • CRM-oplossing gratis inbegrepen

 • Autorisatiebeheer

 • Zeer uitgebreid

Minpunten AFAS SB+

 • Duurder dan meeste andere boekhoudsoftware

 • Voor veel ondernemers mogelijk te uitgebreid

 • Software is volgens gebruikers niet altijd even betrouwbaar in uptime

Reviews AFAS SB+ gebruikers

De algemene ervaringen met de AFAS software zijn gemengd. Aan de ene kant wordt het pakket gewaardeerd om zijn compleetheid, communicatiemogelijkheden via API-connectoren en de handige mobiele app. Aan de andere kant zijn er ook kritiekpunten, zoals de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van zowel AFAS Profit als AFAS InSite. Daarnaast zijn er problemen met de integratie van Outlook Online, wat leidt tot dubbele of ontbrekende afspraken in de agenda. Gebruikers ervaren ook frustraties met betrekking tot het wachtwoordbeheer en de twee-factorauthenticatie.

Van Kleef zegt het volgende over AFAS op Appwiki:

”Zowel de dienstverlening als het product zijn wat mij betreft helemaal top! Ik werk dagelijks met AFAS en zou niet anders willen.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

AFAS SB+ is een uitgebreide boekhoudoplossing speciaal ontworpen voor zzp’ers en kleine bedrijven. Het programma biedt vrijwel iedere denkbare boekhoudfunctie, terwijl de meeste gebruikers waarschijnlijk slechts een klein deel van de functies nodig hebben. Dit maakt AFAS SB+ duurder dan andere boekhoudsoftware. Het programma is echter ook uitgebreider, met meer onderhoud en ontwikkeling erachter. Een compacter programma zou een goed alternatief zijn, maar voor nu is AFAS SB+ vooral geschikt voor ondernemers die specifieke functies nodig hebben, zoals autorisatiebeheer, importeren van stamgegevens en automatische incasso’s. Hoewel de reviews gemengd zijn, kan AFAS SB+ nog steeds een optimale keuze zijn voor ondernemers die behoefte hebben aan de uitgebreide functies van het programma.

#4 Exact Online – Van alle markten thuis

Exact biedt diverse oplossingen voor boekhouden aan. Zo zijn er boekhoudpakketten met bankkoppelingen, facturatie en tijdbesparende functies. Daarnaast zijn er oplossingen voor order-, relatie-, en voorraadbeheer voor handelsondernemingen, calculatie, planning en productie voor productiebedrijven, en projectadministratie en -beheer voor bouwbedrijven. Ook zijn er softwarepakketten beschikbaar voor urenregistratie, facturatie, CRM en projectmanagement. Afhankelijk van de gekozen oplossing variëren de abonnementskosten van €42,00 tot €649 per maand. Hoewel ‘Exact voor Boekhouden’ met een startprijs van €42 per maand het meest populair is onder ondernemers, kan het voor bedrijven die alleen op zoek zijn naar een boekhoudoplossing duur zijn in vergelijking met concurrenten zoals Rompslomp en MoneyMonk.

exact online boekhoudsoftware nummer 4

Functies Exact Online

 •     Bankkoppelingen
 •     Facturatie
 •     Orderbeheer
 •     Relatiebeheer
 •     Voorraadbeheer
 •     Calculatie
 •     Planning
 •     Projectadministratie
 • Projectbeheer
 • Urenregistratie
 • CRM (Customer Relationship Management)
 • Fiscale aangiften
 • Rapportage tool voor jaarrekeningen, tussentijdse- en kredietrapportages
 • HR administratie
 • Salarisadministratie

Prijzen

PakketFunctiesMaandelijks abonnement
Exact voor BoekhoudenOnline boekhouden, CRM, bankkoppelingen en facturatie42 – 122 euro
Exact voor AccountancyCompleet administratiebeheer in samenwerking met klanten43 – 225 euro
Exact voor HandelOrder-, relatie- en voorraadbeheer229 – 489 euro
Exact voor ProductieCalculatie, planning en productie379 – 649 euro
Exact voor Uren & FacturenUrenregistratie, facturatie en CRM159 euro
Exact voor Project ManagementInzicht in projecten en declarabele uren verhogen289 – 389 euro
Exact voor BouwProjectadministratie, projectbeheer en boekhouding108 – 288 euro
Exact voor HRVerlofadministratie, urenregistratie, contracten en correspondentie6,50 euro

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid waardoor je nooit van boekhoudpakket hoeft te wisselen

 • Uitzonderlijk veel koppelingen mogelijk

 • Gratis webinars om meer over Exact te leren beschikbaar

 • Mogelijkheid om alle modules met elkaar te koppelen

Minpunten Exact Online

 • Klantenservice niet altijd goed bereikbaar

 • Prijzig in vergelijking met andere software

 • Complexiteit kan snel toenemen

Reviews Exact Online gebruikers

De recensies over Exact zijn gemengd. Aan de positieve kant worden de uitgebreide mogelijkheden, vriendelijke gebruikersinterface en behulpzame helpdesk gewaardeerd. Klanten zijn tevreden met de beschikbare webinars, informatie-demo’s en de kennisbank. Echter, er zijn ook negatieve ervaringen zoals problemen met updates, lange laadtijden en vastlopen van het systeem. Sommige gebruikers vinden het programma te duur en complex, met onnodige extra’s. Communicatie met de klantenservice kan in sommige gevallen moeizaam verlopen. Verbeterpunten zijn betere instructies voor nieuwe klanten en het oplossen van technische problemen.

Peter Grootzwagers zegt het volgende over Exact op Trustpilot:

”Exact online is voor mij het meest prettige boekhoudprogramma wat er momenteel in omloop is, uiteraard heb ik verder gekeken, maar andere programma’s komen er vaak minder vanaf. Ik ben gebruiker sinds de eerste versie ’s van Exact voor DOS en heb nooit een slechte ervaring gehad. Prima prijs/kwaliteitsverhouding.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

Heb je een bedrijf met complexe bedrijfsactiviteiten? Is het belangrijk dat modules als voorraadbeheer, salarisadministratie en logistieke oplossingen naadloos met elkaar werken? Dan is Exact Online de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf. Dit komt doordat het programma verschillende modules biedt, waaronder voorraadbeheer, salarisadministratie en logistieke oplossingen, die naadloos met elkaar samenwerken. Dit betekent dat je volledige controle hebt over je bedrijfsprocessen en altijd up-to-date informatie hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Het is vooral handig voor bedrijven die snel groeien en geavanceerdere functies nodig hebben dan alleen basisboekhouding. Exact Online is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, zodat het zich kan aanpassen aan de behoeften van jouw bedrijf.

#5 Twinfield – Snel en eenvoudig je BTW aangifte doen

Het lijkt erop dat Twinfield zich de afgelopen jaren meer heeft gericht op het bedienen van eenmanszaken door specifieke pakketten aan te bieden. Voorheen was het boekhoudpakket te uitgebreid en prijzig voor kleinere ondernemers. Het bedrijf biedt nu drie verschillende pakketten aan, waarvan er twee specifiek gericht zijn op zzp’ers. Hoewel de ervaring met Twinfield goed is, presteert het programma volgens de bron slechter op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s op de markt. Het starterspakket van Twinfield kost € 49 per maand, wat aan de bovenkant van de markt ligt, maar de inhoud van het pakket is niet vergelijkbaar met wat je voor dit bedrag krijgt bij Exact.

twinfield boekhoudsoftware nummer 5

Functies Twinfield

 • Bankieren
 • Budgetteren
 • Belastingaangifte
 • Facturatie
 • Kostenanalyse
 • Offertes
 • Consolidatie
 • Projecten en uren
 • Rekening courant
 • Vaste activa
 • Vreemde valuta

Prijzen

PakketPrijs
Extra Boekhouden49 euro per maand
MKB Boekhouden69,50 euro per maand
Compleet Boekhouden103,50 euro per maand

Pluspunten Twinfield

 • Tot wel vijf administraties binnen één pakket

 • Bankieren, budgetten en belastingaangifte inbegrepen

 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten Twinfield

 • Facturatie zit niet in het goedkoopste pakket, waardoor je minimaal op € 70 per maand uitkomt

 • Beperkt aantal rapportages mogelijk

 • Onduidelijke pakketten die vaak in prijs veranderen

Reviews Twinfield gebruikers

De algemene indruk van de recensies over Twinfield is overwegend negatief. Klanten klagen over de slechte bereikbaarheid en onbehulpzaamheid van de helpdesk. Er wordt ook melding gemaakt van frustrerende ervaringen met het wachten op hulp bij problemen. De cursussen die worden aangeboden, worden als teleurstellend ervaren, met een te snel tempo en onvoldoende naslagwerk. Verder zijn er klachten over facturatieproblemen, prijswijzigingen en de prestaties van de software. Over het algemeen wordt Twinfield niet aanbevolen als boekhoudprogramma in vergelijking met andere beschikbare opties.

Rene Luijten zegt het volgende over Twinfield op Appwiki:

”Als telecomaanbieder gespecialiseerd in vast-op-mobiel, versturen we maandelijks een groot aantal facturen. Omdat wij liever bezig zijn met het blij maken van klanten, zochten wij een leverancier die het financiële proces van A-Z voor ons kan automatiseren. Voor ons is die partner Twinfield. Van het automatisch aanmaken en versturen van facturen vanuit ons telefonieplatform, tot het debiteurenbeheer en het verzorgen van incassos door het bedrijf Payt. Twinfield maakt het mogelijk al deze processen met elkaar te integreren. Wij zijn blij met Twinfield!”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

Hoewel Twinfield zich de afgelopen jaren meer heeft gericht op het bedienen van eenmanszaken door specifieke pakketten aan te bieden, blijkt uit de reviews dat de ervaring met Twinfield niet positief is. De klanten klagen over slechte bereikbaarheid en onbehulpzaamheid van de helpdesk en de cursussen worden als teleurstellend ervaren. Ook zijn er klachten over facturatieproblemen, prijswijzigingen en de prestaties van de software. Daarnaast komt Twinfield ook niet sterk uit deze test, mede doordat op dit prijsniveau de mogelijkheden van Twinfield zeer beperkt zijn. Dit alles maakt Twinfield geen goede keuze als boekhoudprogramma in vergelijking met andere beschikbare opties.

#6 DigiBTW – Een top 3 optie voor zzp

DigiBTW lijkt misschien een klein boekhoudprogramma, maar het biedt alle gemakken die een boekhoudprogramma zou moeten hebben. Het is speciaal ontworpen voor kleine ondernemers, net als e-Boekhouden, Snelstart en Ficsus. DigiBTW is gebruiksvriendelijk en elke functie is zo ontworpen dat het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Je zult snel merken dat je als zzp’er geen uitgebreid programma als Exact of Twinfield nodig hebt. DigiBTW bevat alle functionaliteiten die je nodig hebt, zoals herinneringen, producten, urenregistratie en de jaarafsluiting. Bovendien kun je DigiBTW gratis uitproberen, wat niet bij alle boekhoudprogramma’s mogelijk is.

dashboard

Functies DigiBTW

 • Offertes
 • Periodieke facturen
 • Rittenregistratie
 • Urenregistratie
 • Projecten
 • App
 • Tools
 • Overzichten
 • Btw-aangifte
 • Bankkoppeling
 • Inkomstenbelasting
 • iDEAL koppeling
 • Afschrijvingen
 • Herinneringen en aanmaningen
 • Jaarafsluiting

Prijzen

PakketPrijs
FacturatieGratis
Compleet12,50 euro per maand

Pluspunten DigiBTW

 • Een complete facturatie- en boekhoudoplossing, inclusief de mogelijkheid om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen

 • Ontzettend veel bankkoppelingen mogelijk, via Ponto. (Houd wel rekening met een meerprijs)

 • Zeer professionele en hulpvaardige klantenservice. De medewerkers van DigiBTW reageren snel op berichten en zijn ook telefonisch bereikbaar

 • Gratis proefabonnement en facturatie pakket, om met de software kennis te maken

 • Zeer makkelijk in gebruik. Je hebt geen boekhoudkennis nodig en er is maar een kleine leercurve

Minpunten DigiBTW

 • DigiBTW richt zich echt op starters, waardoor de software niet geschikt is voor het MKB

 • Geen scan & herken optie, voor het automatisch verwerken inkoopfacturen en losse bonnen

 • Buiten een aantal basis koppelingen, is het integreren van externe apps (zoals een webshop) niet mogelijk

 • Het indienen van de IB aangifte kost extra, evenals de automatisch bankkoppeling

Reviews DigiBTW gebruikers

De recensies over DigiBTW zijn overwegend positief, vooral onder startende ondernemers en zzp’ers. Gebruikers prijzen de eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en het betaalbare karakter van het boekhoudprogramma. DigiBTW wordt omschreven als tijdbesparend en intuïtief, met voldoende functionaliteiten. Een overstap naar DigiBTW wordt als verademing ervaren, mede dankzij de hulpvaardigheid bij het overzetten van de boekhouding. Enkele gewenste functionaliteiten, zoals automatische bankimport en herinneringen/incasso’s, ontbreken nog, maar zijn naar verluidt in ontwikkeling. Over het algemeen wordt DigiBTW zeer positief beoordeeld door gebruikers.

Marcus van Wely zegt het volgende over DigiBTW op Google reviews:

”Heerlijke applicatie die mij alle boekhoudkundige zorgen uit handen neemt. Begeleiding vanuit de app maar ook online bij abonnement. Koppeling met banken en belastingdienst. Btw berekening en betaling en jaarlijkse belastingopgave allemaal bij elkaar. Mogelijkheid tot extra beoordeling aangifte door DigiBTW medewerker. Super!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie onderzoeker

DigiBTW heeft uitstekend gepresteerd in de test en de recensies zijn ook nog eens positief. Bovendien kost een jaarabonnement op DigiBTW slechts € 10 per maand, waardoor het samen met e-Boekhouden de meest voordelige optie is. Als je twijfelt tussen deze twee boekhoudprogramma’s, is het advies om ze allebei eens uit te proberen. Het is dan zeker dat je met een van de twee goed zit; het verschil zit vooral in de interface die je het prettigst vindt werken. Het enige wat DigiBTW nog beter zou kunnen maken, is een groter aanbod aan koppelingen. Het is echter waarschijnlijk dat hier in de toekomst verandering in komt, waardoor DigiBTW nog hoger kan scoren in de top 10 beste boekhoudprogramma’s.

#7 Visma eAccounting – Eenvoudig je webshop koppelen

Volgens Visma kan elke ondernemer met Visma eAccounting boekhouden. Echter, hun prijsstructuur is ondoorzichtig, net als die van Twinfield. Voor € 8 per maand kan je gebruik maken van het pakket “Visma eAccounting Factureren”, maar dit kan niet worden vergeleken met een volwaardig boekhoudprogramma zonder de module Boekhouden te activeren. Het activeren van deze module resulteert echter in bijna drie keer hogere kosten. Alleen het pakket Standaard (Boekhouden en Factureren) is getest en blijkt gemiddeld te zijn in vergelijking met andere boekhoudsoftware in de top 10. Extra kosten worden in rekening gebracht voor bankkoppelingen, offertes, voorraadbeheer, rapportages, webshop koppelingen en andere functies.

startscherm visma eaccounting

Functies Visma eAccounting

 • Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen
 • Scan en herken factuurgegevens
 • Elektronisch factureren
 • Directe btw-aangifte
 • Banktransacties importeren
 • Online samenwerken met een accountant of administratiekantoor
 • Standaard betalingstermijn op debiteurniveau
 • Commentaar vanuit de app als omschrijving in het boekstuk
 • Meerdere gebruikers

Prijzen

PakketAbonnement van 12 maandenAbonnement van 3 maandenPrijs extra gebruiker
Visma eAccounting Factureren8 euro per maand11 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Standaard21 euro per maand24 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Pro29 euro per maand32 euro per maand2,50 euro per maand
Aanvullende modulesFacturerenStandaardPro
Visma eAccounting Offertes & Orders6 euro per maand6 euro per maand6 euro per maand
Visma eAccounting Voorraad11 euro per maand11 euro per maand11 euro per maand
Visma Financial Overview6 euro per maandinbegrepen
Visma eAccounting Mutatie Importinbegrepeninbegrepen
Visma Website Freegratisgratisgratis
Visma Website9 euro per maand9 euro per maand9 euro per maand
Visma Webshop15 euro per maand15 euro per maand15 euro per maand
Visma Webshop+25 euro per maand25 euro per maand25 euro per maand

Pluspunten Visma

 • Uitgebreide facturatie en boekhoud software die geschikt is voor verschillende soorten ondernemers, inclusief bedrijven die te maken hebben met orders.

 • Facturatie software is ook apart af te nemen en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

 • Gebruiksvriendelijk dashboard met veel informatie, dat op een overzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

 • Het indienen van de BTW aangifte is mogelijk vanuit de software, dankzij een link met de Nederlandse Belastingdienst.

 • Uitgebreide help-sectie, inclusief video tutorials.

 • Een geïntegreerde Kamer van Koophandel koppeling.

 • Korting bij een jaarabonnement. En startende ondernemers ontvangen het boekhoudpakket een jaar lang gratis, evenals studenten.

Minpunten Visma

 • Het toevoegen van een extra administratie is niet mogelijk.

 • De IB-aangifte kan niet via de software worden ingediend.

 • De scan & herken mogelijkheden zijn erg beperkt. Voor het uploaden van bonnen via een smartphone dien je twee apps te installeren.

 • De Visma eAccounting app sluit niet aan op de look & feel van de software via je webbrowser. Ook zijn niet alle functies mogelijk via de app.

 • Het is niet mogelijk om uren en ritten te registreren.

 • Beperkt aantal bankkoppelingen

 • Ouderwetse methode voor het maken van rapporten.

 • Een maandabonnement is niet mogelijk.

Reviews Visma eAccounting gebruikers

De recensies over Visma eAccounting zijn gemengd. Over het algemeen wordt het programma als bruikbaar en eenvoudig in gebruik beschouwd, met een responsieve klantenservice en helpdesk. Echter, sommige gebruikers ervaren problemen met de software, zoals een gebrek aan aanpassingsmogelijkheden voor facturen, geen bankkoppelingen en onvoldoende afgestemd op specifieke sectoren. Daarnaast zijn er klachten over de klantenservice en het opzeggen van abonnementen. Toch zijn er ook tevreden klanten die Visma eAccounting aanraden en het als een handig hulpmiddel voor hun boekhouding zien.

Jan zegt het volgende over Visma e-Accounting op Trustpilot:

”EAccounting ben ik gaan gebruiken op aanrader van mijn boekhouder. Nu weet ik eindelijk wat Visma doet 😀 Ik dacht die zitten in schaatsen en fietsen. Goed en simpel programma waar ik snel mijn facturen in maak en inkopen in e-mail en scan die dan automatisch door de boekhouder worden verwerkt. Ik heb steeds online inzicht in mijn resultaten. Top, ik kan het iedereen aanraden!’

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

Visma eAccounting is de afgelopen jaren regelmatig besproken op Zelfboekhouden.com. Ondanks de eerdere reviews en artikelen zijn er aanpassingen doorgevoerd in Visma eAccounting. Helaas betroffen deze aanpassingen voornamelijk de prijsstelling, die steeds hoger werd, of de manier waarop de prijs is opgebouwd, wat uiteindelijk resulteerde in hogere kosten. Qua functionaliteit is Visma eAccounting echter nog steeds een goed boekhoudprogramma. Door de vele veranderingen in de prijsstelling en de concurrentie die vergelijkbare programma’s aanbiedt voor minder geld, is het echter nooit een uitdager voor de top 5 geworden. Ook dit jaar niet.

#8 Rompslomp – Perfect voor de ondernemer die willen groeien

Rompslomp is een populair boekhoudprogramma onder bedrijven met 1 tot 3 werknemers. Het biedt zelfs een gratis pakket dat ideaal is voor beginnende ondernemers. Na verloop van tijd kan er eenvoudig worden overgestapt naar een van de betaalde pakketten, die van alle gemakken zijn voorzien. Uit onze test blijkt dat zelfs complexere boekhoudkundige taken met Rompslomp kunnen worden uitgevoerd. Met extra modules, zoals CRM, urenregistratie en rittenregistratie, is het een boekhoudprogramma waarmee ondernemers jarenlang kunnen werken.

dashboard

Functies Rompslomp

 • Gebruik van de Android / iPhone / iPad app
 • Onbeperkt betaalstatus bijwerken
 • Facturen e-mailen
 • Uitgaven inboeken
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Relatiebeheer (CRM)
 • Automatisch herinneringen versturen
 • Facturen laten betalen via iDEAL
 • Offertes digitaal laten ondertekenen
 • Productbeheer
 • Voorraadbeheer

Prijzen

PakketPrijs
Gratis pakket0 euro per maand
Plus pakket5,75 euro per maand
Pro pakket17,25 euro per maand

Pluspunten Rompslomp

 • Eenvoudige software, waarbij gebruik is gemaakt van simpele termen. Rompslomp is geschikt voor nieuwe ondernemers zonder boekhoudervaring

 • Er zijn veel automatische koppelingen mogelijk met diverse Nederlandse banken en via de Wizard is het erg eenvoudig om deze te integreren. Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere bankrekeningen te koppelen aan je Rompslomp administratie

 • De AI chatbot is erg handig als je een vraag hebt over de werking van de software of waar je een bepaalde optie kunt vinden. De technologie werkt erg goed en het bespaart je een hoop tijd, doordat je direct een antwoord krijgt

 • Zeer goede OCR software voor het automatisch scannen en herkennen van bonnen, die ook erg eenvoudig is in gebruik. Bij de boekhoudpakketten van Rompslomp zitten standaard een X-aantal gratis “scan & herkens” inbegrepen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met een pakket voor ZZP’ers en het MKB

Minpunten Rompslomp

 • Het is niet mogelijk om de klantenservice te bellen, maar je kunt wel een belafspraak inplannen. En hoewel de live chat goed werkt, is deze met gebruik van AI en is het niet mogelijk om met een medewerker van Rompslomp te chatten

 • Voor het indienen van de BTW aangifte dien je eerst een verificatiebrief aan te vragen, die per post wordt verstuurd. Dit kost dus even wat tijd. Daarnaast is het niet mogelijk om de IB aangifte in te dienen via Rompslomp

 • Het financiële overzicht is wat beperkt en kan een stuk beter. Vooral het niet kunnen filteren op een specifieke periode, maakt het lastig om voldoende inzicht te krijgen. Bij het exporteren kun je wel een periode aangeven

 • Het kleurgebruik van de mobiele app kan beter, aangezien niet alle details even goed leesbaar zijn

Reviews Rompslomp gebruikers

De recensies over Rompslomp zijn overwegend positief. Gebruikers waarderen de eenvoud en het gebruiksgemak van de software, en vinden het gemakkelijk om facturen op te stellen en te verzenden. De kosten worden als laag ervaren, wat het programma aantrekkelijk maakt voor zzp’ers en freelancers. Klanten waarderen ook de responsieve klantenservice. Een minpunt is een enkele gebruikersfout met betrekking tot klantnummers, maar over het algemeen wordt Rompslomp gezien als een handig en betrouwbaar boekhoudprogramma.

David Kriele zegt het volgende over Rompslomp op Google reviews:

”5 sterren van mij! Ik gebruik Rompslomp nu een goede twee jaar voor mijn bedrijf. Ik heb meerder programma’s geprobeerd, maar Rompslomp is voor mij de absolute winnaar. Er zijn enorm veel handige functies beschikbaar die je een hoop tijd schelen, (bijna) alle boekhoudvragen zijn in een FAQ al voor je uitgezocht & zowel app & site hebben een overzichtelijke lay-out. Absolute aanrader voor alle ondernemers, en dan vooral de startende of jonge ondernemer!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie onderzoeker

Rompslomp is een van de betaalbaarste boekhoudprogramma’s met verschillende functies, waaronder Android/iPhone/iPad app, facturatie, uitgaven inboeken, uren- en rittenregistratie, CRM en voorraadbeheer. Gebruikers kunnen onbeperkt facturen en offertes sturen in het gratis pakket, wat uniek is voor een boekhoudprogramma uit deze top 10.  Facturen kunnen via iDEAL worden betaald en offertes kunnen digitaal worden ondertekend. Minpunten zijn de extra kosten voor bankkoppeling en API en maximaal 1 boekhouding per pakket. Gebruikers waarderen de eenvoud en het gebruiksgemak van de software, evenals de prettige klantenservice. Het verdient met recht een plek in de drie best geteste boekhoudprogramma’s omdat het simpelweg het meest compleet voor het geld is.

#9 Moneymonk – Gebruiksvriendelijk en intuïtief boekhoudprogramma

MoneyMonk lijkt op veel vlakken sterk op Rompslomp, zowel qua pakketten als functionaliteiten. In de praktijk is MoneyMonk net wat minder uitgebreid, maar wel gebruiksvriendelijker dan Rompslomp. Waar Rompslomp een optie voor BV’s en stichtingen is, is MoneyMonk daar minder interessant voor. Met uitgeklede functies als urenregistratie en projecten, is MoneyMonk simpelweg meer voor het zzp ontwikkeld. Om het dan alsnog voor een BV te gebruiken, is verre van optimaal. Met MoneyMonk scan je bonnen automatisch je administratie in, heb je een aparte omgeving voor eventuele onkosten en kost het verwerken van banktransacties vanwege de bankkoppeling geen tijd. MoneyMonk heeft een wat andere opzet voor het berekenen van je maandelijkse kosten. MoneyMonk deelt je namelijk op basis van je omzet in. De onderstaande tabel geeft aan bij welke omzet welke kosten in rekening worden gebracht.

dashboard moneymonk

Functies Moneymonk

 • iOS/Android App
 • Offertes
 • Bankkoppeling
 • Automatische btw-aangifte
 • Urenregistratie
 • Scan & Herken
 • Rittenregistratie
 • Rapportages
 • Afschrijvingen

Prijzen

PakketPrijsStaffel
Pre-StartGratisAlleen ter voorbereiding
Start7,50 euro per maandTot 10.000 euro jaaromzet
Growth15 euro per maandTot 30.000 euro jaaromzet
Pro25 euro per maandVanaf 30.000 jaaromzet

Pluspunten MoneyMonk

 • Zeer betaalbare boekhoudsoftware, ook voor kleine ondernemers en starters. Je betaalt op basis van de omzet van je bedrijf en de pakketten starten al vanaf €7,50, inclusief gratis opstartservice

 • MoneyMonk biedt een zeer groot aantal bankkoppelingen aan, ook met minder bekende Nederlandse banken. Bovendien is deze koppeling gratis en indien gewenst kun je meerdere rekeningen koppelen

 • Het is mogelijk om via de interface hulpvideo’s te bekijken, terwijl je verder werkt in de software. Hierdoor kun je meedoen met de video. Deze “echte” tutorials zijn van goede kwaliteit en de uitleg wordt gegeven door een van de MoneyMonk teamleden

 • Zeer goede OCR software met een hoge herkenningsgraad, die op een innovatieve manier wordt ingezet

 • Er zijn veel extra hulpmiddelen, die ervoor zorgen dat je ook zonder boekhoudkundige kennis met de software overweg kunt. MoneyMonk heeft een goede balans gevonden in het duidelijk overbrengen van informatie, zonder de mogelijkheden te beperken

 • Zeer uitgebreid helpcentrum en veel contactmogelijkheden met de klantenservice. Naast bellen en mailen, is het zelfs mogelijk om je scherm te delen

Minpunten MoneyMonk

 • De software is echt gericht op ZZP’ers en daardoor minder geschikt voor het MKB

 • Er is geen publieke API beschikbaar, en koppelingen met externe software zoals webshops zijn niet mogelijk

 • Klanten kunnen offertes niet digitaal goedkeuren

 • De mobiele app beschikt niet over alle functies. Daarnaast is de app een stuk minder innovatief en geautomatiseerd dan de online/browser interface

Reviews Moneymonk gebruikers

De recensies over MoneyMonk zijn overwegend positief. Klanten waarderen de heldere en begrijpelijke uitleg die ze ontvangen tijdens de introductie en opstartservice. De klantenservice wordt geprezen om hun vriendelijkheid, geduld en snelle reactietijd. Het boekhoudprogramma zelf wordt omschreven als gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en intuïtief, waarbij de mobiele app ook goed functioneert. De prijsstelling van MoneyMonk wordt als gunstig beschouwd. Al met al wordt MoneyMonk aanbevolen voor ondernemers die op zoek zijn naar een toegankelijk boekhoudprogramma met uitstekende ondersteuning.

Wick zegt het volgende over Moneymonk op Trustpilot:

”Een makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma, ideaal voor iemand die hier geen opleiding voor heeft gevolgd. Ik denk dat ZZP’ers erg veel baat hebben om via MoneyMonk zelf de verkoop- , inkoopfacturen en bank te verwerken via dit systeem ipv uitbesteden aan de accountant.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie onderzoeker

MoneyMonk is een uitstekend boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor zzp’ers. Het is een ideale keuze als je niet van plan bent om in de nabije toekomst door te groeien naar een BV. Echter, het grootste nadeel van MoneyMonk is dat het minder geschikt wordt wanneer je besluit om te groeien tot een BV. In zo’n situatie zou je verplicht zijn om je volledige administratie over te zetten naar een ander boekhoudprogramma dat wel geschikt is voor BV’s. Wat betreft functionaliteiten biedt MoneyMonk alles wat je nodig hebt, zoals ook bevestigd wordt door de positieve recensies van andere gebruikers.

#10 Snelstart – Heb je een webshop? Start dan snel, met Snelstart

Bij zelfboekhouden.com is SnelStart al meerdere keren hoog in lijstjes geëindigd. Lange tijd was het een van de meest betaalbare boekhoudprogramma’s. Doordat de laatste jaren de prijzen van de SnelStart-pakketten aanzienlijk zijn verhoogd, is SnelStart ondertussen niet meer in deze lijstjes te vinden. Lange tijd kon je namelijk voor onder de € 10 een pakket afnemen met functies als debiteurenbeheer (nu € 30 per maand) en zelfs orderbeheer (nu € 40 per maand). Het goedkoopste pakket start nu vanaf € 16,50 (voorheen € 7,50 per maand). Functioneel gezien is SnelStart nog altijd een bijzonder prettig boekhoudprogramma om te gebruiken. Vanuit de software kun je aangiftes doen en iedere boekhoudkundige taak uitvoeren, van incasso opdrachten tot werkbonnen maken.

snelstart boekhoudsoftware nummer 10

Functies Snelstart

 • Facturatie
 • Offertes
 • Herinneringen en aanmaningen
 • Orderbeheer
 • Verzamelfacturen
 • Btw- en ICP-aangifte
 • Abonnementen maken en uitsturen
 • Rapportages
 • Voorraadbeheer
 • Kostenplaatsen

Prijzen

PakketPrijs
inKaart16,50 euro per maand
inBalans30 euro per maand
inZicht40 euro per maand
inControlevanaf 100 euro per maand (op aanvraag)

Pluspunten Snelstart

 • Geschikt voor zzp én BV’s

 • Alle pakketten zijn gratis uit te proberen

 • Zeer uitgebreid boekhoudprogramma

 • Mogelijkheden om door te groeien naar grotere boekhouding

Minpunten Snelstart

 • Grootste pakket kan alleen via boekhoudpartner geregeld worden

 • Prijzig instappakket

Reviews Snelstart gebruikers

De recensies over SnelStart zijn grotendeels positief. Gebruikers prijzen de eenvoud, snelheid en efficiëntie van het programma, en zijn tevreden met de mogelijkheid om offertes en facturen gemakkelijk te maken en inkoopfacturen automatisch te verwerken. De klantenservice wordt geroemd om hun vriendelijkheid, behulpzaamheid en deskundigheid. Echter, er zijn ook enkele negatieve ervaringen, zoals traagheid van het programma, beperkte functionaliteit in goedkopere versies en problemen met updates. Desondanks wordt Snelstart over het algemeen gezien als een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.

Eric van Dijk zegt het volgende over Snelstart op Trustpilot:

”Boekhouding hoort er nu eenmaal bij. Dus graag zo eenvoudig en snel als mogelijk. Bij SnelStart heb ik een module aangeschaft die precies bij me past. Ik kan daarin alles voor mijn accountant eenvoudig, snel en voordelig voorbereiden. Helpdesk is altijd snel bereikbaar en geeft, voor mij als niet boekhouder, duidelijke oplossingen. Ik ben er erg blij mee. En het wordt steeds makkelijker, bijvoorbeeld door de herkenning van facturen. Inscannen of PDF ( via de app of computer) uploaden. Alleen nog controleren en klaar.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Slimme functies 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review boekhoudsoftware
4,2

Conclusie onderzoeker

SnelStart is een ideaal alternatief voor ondernemers die Exact Online te uitgebreid vinden en liever met een kleiner pakket willen beginnen. In tegenstelling tot bij Exact, kun je bij SnelStart kiezen voor een kleiner pakket tegen een lagere prijs. Naarmate je meer functies nodig hebt, kun je eenvoudig doorgroeien naar een uitgebreider pakket. Als je als zzp’er geen ambities hebt om door te groeien, is het wellicht beter om te kiezen voor DigiBTW, Rompslomp of e-Boekhouden. Heb je een webshop? Dan is SnelStart een logische keuze, mede dankzij functies zoals order- en voorraadbeheer die binnen SnelStart beschikbaar zijn.

Meest gekozen boekhoudsoftware in 2024

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke boekhoudsoftware geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welke boekhoudsoftware geschikt is voor je bedrijf of branche, kun je eerst een lijst maken van je specifieke behoeften en functies die je nodig hebt. Onderzoek vervolgens de beschikbare softwareopties, lees recensies en vergelijk hun functies, prijs en integraties.

Wat is de beste boekhoudsoftware?

De beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf hangt sterk af van de omvang van je bedrijf en de branche. Voor veel startende ondernemers is e-Boekhouden, vanwege de lage prijs en aanwezige functies, de beste optie. Als je al een wat groter bedrijf hebt, kun je het beste Exact of AFAS SB+ overwegen.

Is boekhoudsoftware eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Boekhoudsoftware is over het algemeen ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor beginners, maar de ervaring kan variëren. e-Boekhouden wordt als intuïtief en gemakkelijk in gebruik beschouwd, wat het geschikt maakt voor startende ondernemers.

Kan ik een boekhoudprogramma integreren met andere systemen, zoals CRM, webshops of kassasystemen?

Ja, veel boekhoudprogramma’s, waaronder e-Boekhouden, bieden integraties met CRM, webshops, kassasystemen en andere software om een naadloze workflow te creëren.

Hebben boekhoudprogramma’s proefperiodes voor startende ondernemers?

Sommige boekhoudprogramma’s bieden proefperiodes of speciale aanbiedingen voor startende ondernemers. e-Boekhouden heeft bijvoorbeeld een promotie waarbij starters 15 maanden gratis gebruik kunnen maken van het programma.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Boekhoudsoftware moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van uw financiële gegevens te waarborgen. Controleer de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software voordat u een keuze maakt.

Kan de software mij helpen bij het doen van btw-aangifte en het opstellen van jaarrekeningen?

Ja, boekhoudsoftware zoals e-Boekhouden heeft ingebouwde functionaliteiten om u te helpen bij het doen van btw-aangifte en het opstellen van jaarrekeningen, waardoor het administratieve proces eenvoudiger wordt.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

Boekhoudprogramma ZZP: Beste Programma’s Getest

ZZP en een sterk boekhoudprogramma nodig? Ik heb de beste boekhoudprogramma’s van 2024 getest en deel de resultaten met jou.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Één reactie op “Top 10 Beste Boekhoudsoftware 2024

 1. Er zitten zeer waarschijnlijk heel aardige en gebruiksvriendelijke pakketten tussen.
  Jammer is dat er niet 1 te koop is, maar alles wordt verkocht als een abonnement op maandbasis.
  Derhalve geen van alle voor mij interessant. ik hou niet van abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als startende ZZP'er?