Rompslomp review

Ervaringen, functies en kosten

rompslomp

Rompslomp heeft volgens verschillende reviews meer dan 50.000 gebruikers waardoor het tot een gemiddeld boekhoudprogramma gerekend wordt. Alhoewel de eigen site als zeer simpel aanvoelt, verdient Rompslomp het om een kans in deze Rompslomp review te krijgen. Verschillende reviewsites hebben besloten Rompslomp een kleine voldoende te geven. Ben ik het met de ervaringen van deze websites eens of sta ik achter de hoogstwaarschijnlijk tevreden gebruikers van Rompslomp? Hierbij mijn Rompslomp ervaringen.

De naam Rompslomp is niet zonder reden gekozen. Veel ondernemers ervaren het administreren van de bedrijfsactiviteiten als tijdrovende rompslomp. Doordat zij niet de kans krijgen om zich tijdens het boekhouden op de kernactiviteiten van het bedrijf te richten, zijn zij tijd kwijt aan werkzaamheden die ze liever aan iets anders hadden besteed.

Wil je Rompslomp gratis uitproberen?

Via Zelfboekhouden.com kun je Rompslomp gratis uitproberen. Met de onderstaande knop krijg je automatisch de kortingscode om Rompslomp geheel gratis uit te proberen.

In deze Rompslomp review bespreek ik nadrukkelijk de gebruiksvriendelijkheid van het programma, de aanwezige functies, innovatie, kosten Rompslomp en ervaringen van andere gebruikers. Ik adviseer je deze Rompslomp review als hulpmiddel te gebruiken om te achterhalen of het programma bij jou past. Veel ondernemers kiezen een boekhoudprogramma dat ze er mooi uit vinden zien of zo goedkoop mogelijk is. Door juist goed naar de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid te kijken, voorkom jij dat je met een boekhoudprogramma eindigt dat eigenlijk helemaal niet bij jou past.

Gebruiksvriendelijkheid getest voor deze Rompslomp review

Iedereen die eerder een boekhoudreview van mij gelezen heeft, weet hoe belangrijk de focus van de ontwikkelaar van het boekhoudprogramma is. Als een boekhoudprogramma specifiek ontwikkeld is voor grote bedrijven, is de gebruikservaring en het functieaanbod hierop aangepast. Datzelfde geldt voor boekhoudprogramma’s die specifiek voor zzp’ers ontwikkeld zijn. Je mag niet van een boekhoudprogramma dat niet voor zzp’ers ontwikkeld is, gebruiksvriendelijkheid verwachten die bij het gebruik van een zzp’er past.

Als jij een zzp’er bent, is Rompslomp een boekhoudprogramma dat voor jouw doelgroep geoptimaliseerd is. Iedereen die onder freelancers, zzp’ers en eenmanszaken valt, herkent direct de functies van Rompslomp.

De seconde dat je namelijk gaat naar Rompslomp inloggen, valt het uitgebreide dashboard direct op. Het Rompslomp is opvallend uitgebreid en bevat alle KPI’s die jij als zelfstandig ondernemer regelmatig onder de loep wilt nemen. Daarnaast kun je zien welke facturen er allemaal openstaan, wat de huidige resultaten zijn en de complete resultatenrekening en balans zien. Mocht er nieuws vanuit Rompslomp zijn, bijvoorbeeld over nieuwe functies of pakketten, is dat tevens in dit overzicht te zien.

Daarnaast is het mogelijk een uitgebreide introductie tot het boekhoudprogramma te krijgen. Rompslomp heeft een complete modus opgezet waarmee je langs iedere functie kunt gaan. Door te klikken op ‘Leer Rompslomp kennen’ krijg je functie voor functie een uitleg te zien. Natuurlijk heb ik voor deze Rompslomp deze handleiding doorlopen en ik kan je vertellen dat werkelijk iedere functie aan bod komt. En nee, het is geen overbodige luxe!

rompslomp review voor boekhoudprogramma

Functies besproken in deze Rompslomp review

Dat de gebruiksvriendelijkheid op orde is blijkt uit de bovenstaande sectie. Wat nog niet duidelijk is, is of het gebruik van de functies ook naar wens is. Je kunt prachtig ingevulde functies hebben: ze moeten er wel zijn!

Ik heb de meest gebruikte (en benodigde) functies voor de gemiddelde zzp’er onder de loep genomen. Je kunt dan denken aan functies als het versturen van facturen, opmaken van offertes en het beheren van de administratie.

Wat mij direct opvalt is dat je met verschillende pakketten bij Rompslomp gebruik kunt maken van zogeheten projecten. Veel boekhoudprogramma’s vragen je up te graden naar een hoger boekhoudpakket als je projecten wilt kunnen beheren. Bij Rompslomp kan je vanaf het begin al jouw werkzaamheden onder specifieke projecten laten vallen. Hierdoor voorkom je dat je administratie onoverzichtelijk wordt en ben je dus minder tijd aan het opzoeken van facturen kwijt.

Daar staat wel tegenover dat je de projecten niet van veel kenmerken kunt voorzien. Als je een groot aantal projecten op jaarbasis hebt, is het wel zo prettig als je jouw projecten overzichtelijk kunt organiseren. Doordat echter het overgrote deel van de gebruikers een relatief klein aantal projecten op jaarbasis heeft (lees zzp’ers), is het begrijpelijk dat de projecten niet heel uitgebreid zijn.

Nieuw in 2022: de factuur van de toekomst

Rompslomp heeft als een van de weinige software afgelopen jaar veel geïnvesteerd in het optimalisatie van het facturatieproces. Dat het dit als enige gedaan heeft, is opmerkelijk. We gebruiken geen functie in een boekhoudprogramma zo vaak als de facturatie. Daar mag dan ook best wat meer tijd aan worden besteed.

Over de veranderingen die door Rompslomp aan de facturatiemodule doorgevoerd zijn, ben ik kort gezegd zeer te spreken. Eindelijk kun je tot in detail je factuur vormgegeven in de stijl die jij wilt. Wil je jouw eigen huisstijl op je factuur laten terugkomen? Of wil je juist extra velden toevoegen?

Je hebt alles zelf in de hand.

Daarnaast kun je eindelijk je facturen via iDeal laten betalen. Dit klinkt als iets kleins, maar is absoluut een innovatie die het opmerken waard is. Het gemak waarmee je naar je klanten een factuur met een betaaloptie als iDeal kunt sturen, laat zien dat je een vooruitstrevend bedrijf bent. Klanten kunnen via iDeal makkelijker betalen, waardoor de betalingen ook nog eens sneller binnen zijn. Het is dus wel zo prettig dat je in de 2022 update van Rompslomp iDeal kunt toevoegen!

Registreer je uren en ritten

Uren- en rittenregistratie is voor menig freelancer vaste kost. Gezien de aandacht die bij Rompslomp uitgaat naar de ontwikkeling van deze functie, is de kans groot dat veel klanten tot deze doelgroep gerekend kunnen worden.

Want laten we eerlijk zijn: de urenregistratiemodule van Rompslomp zit tegen perfect aan. Het gemak waarmee je uren registreert en factureert vanuit één module, per project of klant, is niet te vergelijken met dat van Exact Online of Moneybird.

Datzelfde geldt voor de rittenregistratie. Wie regelmatig zakelijk de auto gebruikt, wilt dit zo goed mogelijk kunnen registreren. Behalve dat dit verplicht is, scheelt dit aan het einde van het jaar flink in de belastingen. Als je gemakkelijk ritten kunt registreren, maak je hier ook echt gebruik van. En dat heeft Rompslomp uitstekend verwerkt.

Product- en voorraadbeheer

Beheer je producten en je voorraad vanuit Rompslomp. Wie Rompslomp nog enkel als een boekhoudprogramma ziet heeft het fout. De meest moderne variant (2022) waarin je als klant te vinden bent, heeft diverse functies die een vermelding waard zijn. Product- en voorraadbeheer is daar een van.

Vanuit Rompslomp kun je nu eenvoudig je producten beheren. Welke producten zijn er verkocht en wat is de invloed hiervan op je voorraad? Door deze nieuwe functie, weet je precies wat de status van je voorraad is. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is af en toe iets aan of uit te vinken. Hoe makkelijk is dat?

Onmisbare functies voor iedere zelfstandige ondernemer

Wat een enorm voordeel aan Rompslomp is, is dat je net zo makkelijk je uren en gemaakte ritten kunt bijhouden. Ook dit is bij Rompslomp in verschillende pakketten inbegrepen terwijl het bij veel andere boekhoudprogramma’s een functie is waar je voor moet bijbetalen. Het gebruik van deze functies is zoals tijdens de Rompslomp review gebleken enorm eenvoudig. Doordat Rompslomp gekozen heeft om geen onnodige elementen toe te voegen, is het meteen duidelijk wat je moet doen om dit soort functies optimaal te benutten.

Tenslotte zijn daar nog de kernfuncties waar geen ondernemer zonder kan: het versturen en ontvangen van facturen (en eventueel offertes). Je wilt binnen enkele seconden een mooie factuur kunnen opmaken. Veel zzp’ers sturen meer dan twintig facturen per maand, waardoor we dus niet elke keer minutenlang bezig willen zijn met de opmaak en het versturen van de factuur.

Bij Rompslomp is het versturen van facturen opvallend eenvoudig gemaakt. Als je één keer je huisstijl in de factuur verwerkt, worden alle toekomstige facturen in de juiste stijl opgestuurd. Hierdoor kan je voortaan met enkele seconden werk een factuur de deur uitsturen. Dit maakt Rompslomp uitermate geschikt als boekhoudprogramma zzp.

Overzichtelijke rapportages in Rompslomp

Een goede rapportage kan jou als ondernemer inzicht geven in zaken die je anders over het hoofd had gezien. Lang niet ieder boekhoudprogramma is even goed in het geven van een actuele presentatie van de cijfers. Zelfs een duidelijke balans blijkt voor veel boekhoudprogramma’s te ver te gaan. Rompslomp laat zien dat dit niet lastig en onduidelijk hoeft te zijn.

Uit de verschillende Rompslomp ervaringen komt naar voren dat vooral de rapportages in rompslomp het verschil lijken te maken tussen een simpel boekhoudprogramma en dat waar Rompslomp voor staat. De belangrijkste rapportages, zoals de Balans, Winst & Verlies rekening, alle boekingen, investeren, voorraadlijsten en mutaties zijn overzichtelijk in de sectie Rapportages ondergebracht. Ook is er een debiteuren- en crediteurenoverzicht aanwezig, net als het kasstroomoverzicht en de btw-aangifte. Wat daarentegen wel ontbreekt, zijn de kosten en omzet per contact, proef- en saldibalansen en de grootboeken.

rompslomp review eenvoudig boekhoudpakket

Je kunt met Rompslomp geen bonnetjes scannen

Wat dan weer wel opvalt, is dat een scan en herken functie ontbreekt. Ondernemers die met enige regelmaat bonnetjes hebben, of dat nu voor een lunch of tankbeurt is, willen de mogelijkheid hebben het bonnetje makkelijk in te scannen. Bij veel boekhoudprogramma’s is dit zonder problemen mogelijk. Je pakt de boekhoudapp, je maakt een foto van een bonnetje en de informatie op het bonnetje wordt automatisch aan het boekhoudprogramma toegevoegd. Bij Rompslomp is een dergelijke functie helaas niet aanwezig. Misschien in de toekomst?

Btw-aangifte wordt makkelijker met Rompslomp

Veel ondernemers zullen het niet als een drama ervaren dat zij niet middels Rompslomp bonnetjes kunnen inscannen. Daar staat wel tegenover dat de btw-aangifte makkelijker wordt als je van Rompslomp gebruik maakt. Indien jij namelijk iedere mutatie binnen jouw bedrijf netjes op een bonnetje of factuur verwerkt hebt en deze informatie in Rompslomp te vinden is, krijg jij aan het einde van ieder kwartaal een heel handig btw-overzicht te zien. De demo die ik voor mijn Rompslomp review gebruikt heb, gaf mij al een voorproefje van hoe zo’n overzicht eruitziet. Het enige wat ik namelijk nog hoefde te doen was het overnemen van alle informatie!

Helaas is een directe elektronische aangifte, zoals dat onder andere mogelijk is bij Informer en Moneybird, niet mogelijk met Rompslomp. Ook dit is een functie die we waarschijnlijk binnen enkele jaren aan deze Rompslomp review kunnen toevoegen.

Er is zelfs een Rompslomp app!

Dat je een boekhoudprogramma niet moet beoordelen op het uiterlijk van de website is wel duidelijk als blijkt dat Rompslomp een eigen app heeft. Het team van Rompslomp heeft namelijk voor iOS en Android een smartphone app ontwikkeld waarmee jij de belangrijkste functies van de browserversie ook mobiel kunt uitvoeren. Dit geeft jou aanzienlijk meer flexibiliteit als je bijvoorbeeld onderweg bent en je afvraagt of de laatste factuur wel correct verstuurd is.

Toch is deze app nog niet zo compleet als sommige van de concurrenten van Rompslomp. Nog iets meer investeren in de ontwikkeling van de app en je komt er Rompslomp!

Wat zijn de kosten van Rompslomp?

Het onderdeel waar Rompslomp misschien wel het meest op uitblinkt, is op de prijs. De maandelijkse kosten Rompslomp boekhoudprogramma starten namelijk al vanaf € 5,- per maand, waarvoor je onbeperkt facturen kunt versturen en ontvangen. Daarnaast kun je uren registreren, je factuur naar je eigen huisstijl aanpassen en alle uitgaven eenvoudig inboeken. Heb je extra functies nodig zoals het doen van btw-aangifte via Rompslomp, balansen, sterke overzichten en een winst- en verliesrekening? Dan bevat het pakket van € 15 echt alles wat jij nodig hebt.

Bovenop dit functiepakket, zitten er verschillende nieuwe functies waar jij als ondernemer echt het verschil mee kunt maken. Wat denk je van het laten betalen van facturen via iDeal of het digitaal laten ondertekenen van offertes? Dan kan ook dat met Rompslomp! Misschien is Rompslomp wel het beste boekhoudprogramma voor zzp.

Lees ook mijn andere review artikelen:

De ervaringen van Rompslomp klanten spreken boekdelen

Als er een middel is waarmee Rompslomp de afgelopen jaren moeiteloos klanten mee heeft kunnen aantrekken, is het wel het grote aantal positieve ervaringen van huidige klanten. Ik kan geen boekhoudprogramma opnoemen dat zo’n positieve indruk heeft weten achter te laten bij zijn klanten. Dat terwijl de ervaringen met Rompslomp pas enkele jaren verzameld kunnen worden. Zo oud is het programma namelijk nog niet!

De onderstaande ervaringen geven een goede impressie van mijn Rompslomp review: ook in 2022 hoef je niet verder dan dit boekhoudprogramma te zoeken om op je plek te zijn.

Kalynda uit Nijmegen

Fijn programma, overduidelijk gemaakt door mensen met ervaring. Veel dingen die ideaal zijn om te kunnen doen, hebben zij ook aan gedacht en kan je dus doen. Bijvoorbeeld offerte goedkeuren en meteen in factuur omzetten en nog wat aanpassingen kunnen maken. Top!

Karel uit Vlissingen

Een geweldige gratis (of goedkope) basis oplossing voor beginnende ondernemers, maar ook het perfecte simpele doch uitgebreide pakket voor de grote ondernemingen.

Top klantenservice, maakt het geheel een plezier om te boekhouden.

Freek uit Vught

Sinds een aantal jaren maak ik gebruik van Rompslomp en nog nooit eerder is het boekhouden voor mij zo eenvoudig geweest. De jaarafsluiting laat ik door mijn boekhouder doen die ik op eenvoudige wijze een eigen toegang tot mijn administratie heb kunnen geven.

Denise uit Naarden

Erg blij dat ik voor Rompslomp heb gekozen. Het pakket werkt erg makkelijk, ook zonder administratieve ervaring. Naast het verwerken van de financiële administratie biedt dit pakket ook de mogelijkheid om urenregistratie en voorraad bij te houden en offertes en facturen te versturen. Heel compleet dus! Daarnaast is de support ook nog eens top!

Vier ervaringen die alle vier laten zien dat Rompslomp niet zomaar een boekhoudprogramma is. Het is het boekhoudprogramma van de moderne ondernemer die zoveel mogelijk zelf wil boekhouden!

rompslomp

Rompslomp voor ZZP en eenmanszaak

  • Inclusief urenregistratie app
  • Met gratis proefperiode
  • Inclusief boekhoud app
  • Met facturatie module
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat is Rompslomp voor een boekhoudpakket?

Rompslomp is een online boekhoudprogramma geschikt voor zowel kleine als grotere ondernemers. Doordat de software in de cloud wordt bewaard kun je vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij je boekhouding. Met het praktische dashboard heb je te allen tijde inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om offertes en facturen te maken.

Voordelen:

1. Met een internetverbinding kun je vanaf iedere locatie bij je boekhouding
2. Altijd inzicht in je cijfers
3. Updates worden automatisch doorgevoerd
4. De administratie is makkelijk in te richten met een voorbeeld boekhouding
5. Koppeling mogelijk met je bankrekening, kassasysteem of CRM.

Nadelen:

1. Je zit vast aan een abonnement voor het gebruik van de software
2. De boekhouding wordt in de cloud bewaard op een externe server
3. De administratie staat niet op je computer opgeslagen

Benieuwd naar boekhoudpakket Rompslomp? Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de kosten van Rompslomp?

De kosten van Rompslomp zijn met € 5 per maand ex. btw zeer goed te overzien. De vele functionaliteiten van Rompslomp zijn:
* Facturatiemodule
* Relatiemanagement
* Offertes
* Kosten en bonnen
* Urenregistratie
* Rittenregistratie
* Afschrijvingen
* Btw-aangifte
* Bankmutaties
* En tal van andere functies

Wil je Rompslomp gratis uitproberen? Klik hier voor meer informatie

Is Rompslomp makkelijk te leren?

Rompslomp is een zeer eenvoudig boekhoudprogramma. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Benieuwd naar Rompslomp? Klik hier voor meer informatie

Voor welke bedrijfstypes is Rompslomp geschikt?

Rompslomp is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Benieuwd naar online boekhouden? Klik hier voor meer informatie

Welke voordelen heeft online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Benieuwd naar het beste boekhoudprogramma? Klik hier voor meer informatie

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten