Top 10 Beste Urenregistratie Software 2024

Meer dan 12 Maanden Getest

Er zijn verschillende redenen waarom je als ondernemer je uren wil of moet bijhouden. Bijvoorbeeld om als ZZP’er te voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst, om zo te profiteren van de zelfstandigenaftrek. Of misschien wil je bijhouden hoeveel uren je aan een bepaald project besteedt, of wil je de gewerkte uren direct door kunnen factureren aan een klant. Een makkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van online urenregistratie software, want zo bespaar je tijd, voorkom je fouten en staat alle data veilig online opgeslagen. In deze top 10 vind je de beste urenregistratie software, om jou het leven als ondernemer wat eenvoudiger te maken. Per aanbieder staat beschreven welke voor- en nadelen de software heeft, en natuurlijk voor welk type bedrijf en ondernemer de urenregistratie geschikt is.

Winnaars van de Urenregistratie test

Van de top 10 zijn er drie urenregistratie oplossingen die aanzienlijk beter scoren dan de rest. Kort samengevat is dit de Top 3 beste urenregistratie software van dit moment:

timemate logo

 • Registeren via een timer
 • Bijhouden van uren, materialen en werkbonnen
 • Gratis proefabonnement
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

e-boekhouden logo

 • Inclusief e-Boekhouden App voor IOS en Android
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Onbeperkt aantal gebruikers
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

exact home

 • Urenregistratie software op basis van branche
 • Koppelingen met externe apps
 • Facturen maken van de uren
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie
 • TimeMate: de beste urenregistratie voor ZZP’ers met een klein budget
  TimeMate is een onderneming die zich specifiek richt op het registreren van uren en werkbonnen. Dit is terug te zien aan de gebruiksvriendelijkheid, want je kunt direct met de software aan de slag. Denk aan het bijhouden van uren op locatie, het inzien van een handig totaaloverzicht en de mogelijkheid om uren te koppelen aan klanten of projecten. Het grote verschil met de meeste andere bedrijven uit deze lijst, is het feit dat de urenregistratie van TimeMate geen onderdeel is van een totaaloplossing. Handig dus als je al een boekhoudprogramma of facturatiepakket hebt.
 • e-Boekhouden: gratis urenregistratie voor starters
  e-Boekhouden is een echt begrip en dit bedrijf biedt al 20 jaar kwalitatieve software aan voor ondernemers, tegen een aantrekkelijke prijs. De urenregistratie is onderdeel van de boekhoudmodule, die 15 maanden lang gratis te gebruiken is door startende ondernemers. Hierbij wordt gerekend vanaf de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het registreren van uren via de software van e-Boekhouden is simpel en kan tevens via de e-Boekhouden app. De goede beoordelingen, de vriendelijke klantenservice, de prettig werkende software en de scherpe prijzen zorgen ervoor dat het een goede keuze is voor iedere ondernemer.
 • Exact: de meest uitgebreide urenregistratie software voor het MKB
  Exact is net zoals e-Boekhouden een totaaloplossing en perfect voor ondernemers die behoefte hebben aan een scala van mogelijkheden. Exact biedt namelijk niet alleen urenregistratie software aan, maar software voor vrijwel ieder bedrijfsproces in elke branche. Daarnaast is Exact te koppelen met een groot aantal externe apps, voor het vervullen van specifieke behoeften. Exact biedt niet één maar twee soorten urenregistratie software aan, toegespitst op de zakelijke dienstverlening en de bouw.

Hoe ik urenregistratie software bij Zelfboekhouden.com test

Om erachter te komen welke urenregistratie het beste werkt, is het belangrijk om dit te doen vanuit verschillende opzichten. Zo heeft een zelfstandige hovenier die uren wil bijhouden voor het urencriterium andere eisen, dan een ondernemer in de bouwsector met meerdere werknemers in dienst. Toch zijn er een aantal zaken die wel overeenkomen, en deze punten heb ik uiteraard grondig getest.

 • Functionaliteiten: Hoewel de basis van urenregistratie software natuurlijk het registreren van uren is, gaat de software vaak gepaard met andere functies. Het is belangrijk om te beoordelen hoeveel waarde deze functies samen hebben en uiteraard of alles naar behoren werkt. Op deze manier kan de algehele functionaliteit worden beoordeeld.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Dit is wellicht een van de belangrijkste punten, aangezien het bijhouden van uren een fluitje van een cent moet zijn. Dit betekent dat de urenregistratie erg toegankelijk moet zijn en het invoeren zo eenvoudig mogelijk, zowel vanaf vaste als mobiele apparaten. Oftewel vanaf kantoor, onderweg en op locatie.
 • Integraties: In dit onderdeel bekijk ik of de urenregistratie onderdeel is van een totaaloplossing en zo niet, of de software te integreren is met bijvoorbeeld een boekhoudprogramma, kalender of facturatiesoftware.
 • Prijs en prijsstructuur: De kosten van urenregistraties verschillen en het is belangrijk om te kijken wat de prijs-kwaliteit verhouding is. Waarbij ik uiteraard ook let op eventuele kortingen, de abonnementsduur, en bijkomende en/of verborgen kosten.
 • Klantenservice en ondersteuning: Bij het evalueren van de klantenservice komen verschillende punten aan bod. Denk aan: de reactietijd, de beschikbaarheid, de contactmogelijkheden, en de kundigheid en de klantvriendelijkheid van de klantenservice zelf. Maar ook de aangeboden online informatie, zoals blogs en videotutorials worden meegenomen, evenals ervaringen van recente gebruikers.
 • Beveiliging en privacy: Dit is een onderdeel dat spreekt voor zich, want het is belangrijk dat een aanbieder de juiste veiligheidsmaatregelen in werking heeft gesteld die overeenkomen met de huidige wet- en regelgevingen.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste urenregistratie software van dit moment

 

Bekijk hier alle urenregistratie software

Waar je op moet letten bij het kiezen van urenregistratie software

Bij het uitkiezen van een programma voor het bijhouden van uren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Door deze tips in gedachten te houden tijdens het doornemen van de urenregistratie top 10, zorg je ervoor dat je uiteindelijk de beste keuze maakt voor jouw onderneming.

 • Wie gaat de urenregistratie gebruiken? Ben jij de enige die uren gaat registreren, of is het (tevens) voor je werknemers? Met name als meerdere mensen van de urenregistratie gebruik gaan maken, is het belangrijk dat deze zo eenvoudig mogelijk werkt. Als jij de enige bent die uren gaat registreren, dan kun je de gebruiksvriendelijkheid het beste zelf testen via een gratis proefabonnement.
 • Integraties: Ben je op zoek naar enkel een urenregistratie programma of heb je behoefte aan een totaaloplossing, zoals een boekhoudprogramma inclusief de mogelijkheid tot het bijhouden van uren? Of misschien zijn er wel andere integraties om rekening mee te houden, bijvoorbeeld een koppeling met je agenda of facturatieprogramma. Door meteen te kiezen voor software met voldoende mogelijkheden, voorkom je dat je op een later moment alle data moet overzetten.
 • Complexiteit van je bedrijf: Wat verwacht je precies van de urenregistratie? Wil je enkel uren bijhouden door deze handmatig in te voeren? Of heb je juist behoefte aan een timer enof het direct kunnen factureren van gewerkte uren? Misschien ben je zelfs wel op zoek naar urenregistratie software waarmee je ook werkbonnen kunt registreren? In dat geval is TimeMate een goede optie. Terwijl e-Boekhouden weer meer geschikt is als totaaloplossing voor ZZP’ers en starters, en Exact voor grote ondernemingen met tal van werknemers en projecten.
 • Omvang van je bedrijf: De grootte van je onderneming bepaalt waarschijnlijk ook wie de urenregistratie software gaat gebruiken. Houd hierbij niet alleen rekening met de huidige omvang van je bedrijf, maar ook met de toekomstige groei en je binnenkort niet opnieuw op zoek moet naar een gepaste oplossing.
 • Budget: De kosten van urenregistratie software lopen sterk uiteen, waarbij ook de manier waarop de prijs wordt berekend verschilt. Soms betaal je voor een totaalpakket, maar andere aanbieders baseren de kosten juist op het aantal gebruikers. Vergeet ook niet om rekening te houden met bijkomende en verborgen kosten, zodat een “goedkoop” urenregistratie systeem niet ineens een stuk duurder uitvalt. De balans tussen prijs en functionaliteit is “key”.

Volledige Top 10 Beste Urenregistratie tools

Update: Januari 2024

#1 TimeMate: Simpel en effectief

TimeMate richt zich puur op software voor het registreren van uren en werkbonnen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders hoef je dus geen totaaloplossing of extra software af te nemen, om uren bij te houden. Via de API koppel je TimeMate gewoon aan je boekhouding, waardoor geaccordeerde uren automatisch worden doorgestuurd. Uiteraard is het mogelijk uren te registreren vanuit de mobiele app, beschikbaar voor iOS en Android apparaten. Je betaalt bij TimeMate per gebruiker en per maand, en dit kun je ook per maand wijzigen. Let wel op dat er een opzegtermijn van 3 maanden geldt, als je jouw abonnement wil beëindigen. De kosten voor één gebruiker zijn €5,95, maar als je kiest voor een jaarabonnement ontvang je korting. Dit laatste geldt ook voor het duurdere pakket.

timemate urenregistratie software

Functies TimeMate

 • Urenregistratie, handmatig en via timer
 • Werkbonnen en materialen bijhouden
 • Duidelijk overzicht
 • Digitaal ondertekenen van uren, ook door de klant
 • Toegang tot de API
 • Ondersteuning via de online chat (Basis abonnement)
 • Telefonische ondersteuning (Plus abonnement)
 • Automatische herinneringen (Plus abonnement)
 • Werkbonnen digitaal ondertekenen (Plus abonnement)
 • Gebruik van de iOS en Android-app

Prijzen

PakketPrijs
Gratis0 euro per maand
Basis5,95 euro per maand (1 gebruiker)
Plus11,95 euro per maand (per gebruiker)

Pluspunten TimeMate

 • Gratis urenregistratie, inclusief onbeperkte opslag van data

 • Korting bij een jaarabonnement

 • Gratis proefabonnement van 1 maand

 • Gericht op ZZP’ers en het MKB

 • Geschikt voor het registreren van uren, werkbonnen en materialen

 • Aparte urenregistratie software

 • Software is te koppelen

Minpunten TimeMate

 • Duurder voor meerdere gebruikers

 • Sommige functies zijn enkel beschikbaar bij het Plus pakket

 • Opzegtermijn van 3 maanden

Reviews TimeMate

TimeMate wordt over het gezien als een eenvoudig en overzichtelijk urenregistratieprogramma, dat veel werk uit handen neemt voor ondernemers. Gebruikers zijn erg tevreden over de klantenservice, die behulpzaam en deskundig is. Ze staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Met TimeMate kunnen gebruikers hun uren op een simpele en efficiënte manier accorderen en doorsturen naar facturen in een boekhoudprogramma. Het programma bevat handige functies, zoals een directe koppeling met Snelstart, het automatisch verwerken van inkomende facturen en het uitrekenen van gereden kilometers. Al met al vinden gebruikers TimeMate een prima systeem dat het werk aangenamer maakt.

Maurice zegt het volgende over TimeMate op Trustpilot:

”Super handig en snel in te vullen op mobieltje zonder te veel handelingen. Via de webapplicatie is het uitgebreider. Hou mijn uren veel sneller en makkelijker bij.”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review urenregistratie software
5
Slimme functies 5 sterren review urenregistratie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review urenregistratie software
5

Conclusie

TimeMate is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar software voor het registreren van uren, en geen totaaloplossing. Het bijhouden van uren kan zowel handmatig als via de timer. Je kunt de software indien gewenst koppelen aan je boekhoudprogramma via de API. TimeMate is erg betaalbaar voor ZZP’ers, maar qua prijs minder interessant voor het MKB. De software zelf heeft een moderne uitstraling en werkt eenvoudig. Met het gratis abonnement is het eenvoudig om de TimeMate urenregistratie zelf te testen.

#2 e-Boekhouden: Veel waar voor je geld en gratis voor starters

e-Boekhouden is een aanbieder van kwalitatieve software, inclusief een geweldige optie voor starters. Namelijk 15 maanden gratis gebruik, gerekend vanaf de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De betaalde abonnementen zijn echter ook zeer schappelijk geprijsd, waarbij je betaalt voor een totaalpakket inclusief urenregistratie. Een van de grootste troeven is dat de kosten worden berekend op basis van het aantal verkoopfacturen en daarbij zit een onbeperkt aantal gebruikers inbegrepen. Hierdoor is de urenregistratie ook voor ondernemers met werknemers erg interessant.

e-boekhouden urenregistratie software

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren invoeren via vaste apparaten en de e-Boekhouden app (iOS en Android)
 • Registreren van uren per activiteit of project
 • Direct factureren van uren
 • Overzichten

Overige functies

 • Boekhouden
 • Facturatie
 • Relatiebeheer (CRM)
 • Koppelingen met externe apps

Prijzen

PakketBoekhoudenFactureren (incl. urenregistratie
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP/Mini9,95 euro per maandInbegrepen
Standaard14,50 euro per maand9,50 euro per maand

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Geschikt voor alle soorten ondernemers

 • Gratis urenregistratie (15 maanden) voor starters

 • Betaalbaar

 • Onbeperkt aantal gebruikers

 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • Geen timer voor het real-time bijhouden van uren

 • De uitstraling van de urenregistratie is ietwat gedateerd

Reviews e-Boekhouden

Gebruikers van e-Boekhouden prijzen de klantenservice, de koppeling mogelijkheden van andere systemen en de handige app. Het is een eenvoudig en intuïtief pakket dat gedurende jarenlange gebruikerservaringen stilistisch blijkt. De API werkt goed en bijna alles kan worden geautomatiseerd. Veel gebruikers noemen e-Boekhouden een betrouwbaar, professioneel en geldbesparend programma voor ZZP’ers en het mkb. Echter, sommige gebruikers klagen over extra kosten voor bijvoorbeeld het maken van online facturen en het feit dat het programma traag kan werken of crasht. Technische problemen worden niet altijd opgelost door de klantenservice en sommigen vinden het ongevraagd versturen van reclame vervelend.

K. Prosman zegt het volgende over e-Boekhouden op Trustpilot:

”Ik gebruik nu bijna 3 jaar het pakket e-Boekhouden. Het pakket zit eenvoudig en logisch in elkaar. Er wordt snel en deskundig ondersteuning gegeven als het nodig is. En geregeld verschijnen er updates met nieuwe functies, etc. Kortom van harte aanbevolen!!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review urenregistratie software
5
Slimme functies 5 sterren review urenregistratie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review urenregistratie software
5

Conclusie

e-Boekhouden is een uitstekende keuze voor starters, maar ook voor ZZP’ers, het MKB, verenigingen en stichtingen. De urenregistratie is onderdeel van de facturatie module, die standaard inbegrepen zit in het boekhoudpakket voor ZZP’ers (max. 240 verkoopfacturen) of los af te nemen is voor het MKB. De interface voor het registreren van uren is basic en beschikt niet over een timer. De schappelijke prijs, de gratis software voor starters en het totaalaanbod, zorgen er echter voor dat het een goede keuze is voor ieder bedrijf.

#3 Exact Online: een totaaloplossing voor het MKB en bedrijven in de groei

Net als de nummer twee uit deze top 10, biedt ook Exact een totaaloplossing aan waarvan urenregistratie een onderdeel is. De software van Exact is prijziger, maar biedt daarentegen ook tal van extra mogelijkheden. Ideaal dus als jouw onderneming in de groei zit, en voor het MKB. De Exact urenregistratie is geschikt voor iedere sector, en is onderdeel van Exact Online Projecten voor de zakelijke dienstverlening en van Exact Online Bouw Essentials voor de bouwsector. Registratie kan via vaste apparaten en de Exact app, evenals het bijhouden van werkstaten en werkbonnen door werknemers. Net zoals bij alle software van Exact, is ook de urenregistratie met inbegrip van de klantenservice en toegang tot de uitgebreide kennisbank.

exact urenregistratie software

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren invoeren via vaste apparaten en de Exact app (iOs en Android)
 • Direct factureren van uren
 • Overzichten
 • Koppelen van meer dan 220 apps
 • Werken met standaard en afwijkende uurtarieven

Overige functies

 • Facturatie
 • Projecten
 • Medewerker Planning (Exact Online Bouw Essentials)
 • Inkoop en materieel (Exact Online Bouw Essentials)
 • CRM systeem (Exact Online Projecten)
 • Publieke API (Exact Online Projecten)

Prijzen

PakketInclusiefPrijs
Exact Online Projecten Essentials1 gebruiker, 2 tijdschrijfgebruikers, 2 administraties & Boekhouden Professional159 euro
Exact Online Projecten PlusAlles van Essentials, plus: uren budgetteren, verlof & verzuim, meerdere facturatie methodes per project, en meer289 euro
Exact Online Projecten ProfessionalAlles van Plus, plus abonnementenbeheer389 euro
Exact Synergy Project Management & GloveAlles van Professional, plus modulair uit te breiden214 euro
Exact Online Bouw Essentials1 basisgebruiker, 1 platform gebruiker, 1 administratie108 euro
Exact Online Bouw Plus2 basisgebruikers, 1 platform gebruiker, 2 administraties185 euro
Exact Online Bouw Professional2 basisgebruikers, 1 platform gebruiker, 2 administraties288 euro

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid, waardoor je nooit van aanbieder hoeft te wisselen

 • Veel koppelingen mogelijk, zowel Exact modules als externe apps

 • Keuze uit twee soorten urenregistratie software op basis van branche

 • Onbeperkt aantal gebruikers

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

Minpunten Exact Online

 • Prijzig, waardoor minder geschikt voor starters en ZZP’ers

 • Urenregistratie niet los af te nemen

Reviews

De meningen over Exact zijn verdeeld. Sommige gebruikers zijn tevreden over de functionaliteit en de mogelijkheid om overzichten te exporteren en te koppelen met andere gegevens. Ook wordt er waardering uitgesproken voor de correcte telefonische ondersteuning bij problemen en het oplossen daarvan. Anderen zijn minder te spreken over de klantenservice en het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid van de interface. Er zijn gebruikers die hun ontevredenheid uiten over het niet nakomen van beloftes en het niet oplossen van problemen, onder andere storingen bij de urenregistratie module. Ook zijn er opmerkingen over de service en het gebrek aan antwoorden op vragen. Over het algemeen wordt aangeraden om niet aan Exact te beginnen, omdat het duur is en er betere alternatieven zijn.

S.C. Overwetering zegt het volgende over Exact Online op Trustpilot:

”Exact online is een aanrader voor elke ondernemer. Het werkt makkelijk en mocht je het een keer niet weten staat de helpdesk altijd voor je klaar.”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review urenregistratie software
5
Slimme functies 5 sterren review urenregistratie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review urenregistratie software
5

Conclusie

Exact is met name geschikt als je op zoek bent naar een specifieke oplossing voor het registreren van uren, en je tevens op zoek bent naar een totaaloplossing voor een complexere onderneming. De urenregistratie is onderverdeeld in twee soorten en beide zijn onderdeel van een totaal oplossing. Hierdoor betaal je niet alleen voor het bijhouden van uren, maar ook voor het regelen van vrijwel alle bedrijfsprocessen vanuit één centrale plaats. Denk aan: je boekhouding, het werken met projecten, facturatie en meer. Ook als je meerdere administraties hebt, is de urenregistratie van Exact een goede keuze.

#4 Rompslomp, de simpelste manier om uren bij te houden

Rompslomp kenmerkt zich door simpele software zonder ingewikkelde begrippen. Het is perfect voor iedereen die snel uren wil bijhouden, zonder al te veel “rompslomp” dus. Dit doe je door het handmatig invoeren van uren, waarbij je de keuze hebt uit een week- en een maandoverzicht. Een handige functie is dat je met één druk op de knop al deze uren direct door kunt factureren naar je klant. Daarnaast is er een overzicht van alle uren per klant of project. En dit alles, doe je ook gewoon via de Rompslomp app. De urenregistratie is niet los af te nemen en is onderdeel van het Rompslomp totaalpakket.

rompslomp urenregistratie programma

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren handmatig registreren
 • Uren direct factureren
 • Diverse overzichten
 • Gebruik van de Android / iOS app

Overige functies

 • Boekhouden
 • Facturatie
 • Relatiebeheer
 • Rittenregistratie

Prijzen

PakketPrijs
Gratis0 euro per maand
Plus5,75 euro per maand (1 gebruiker)
Pro17,25 euro per maand (per gebruiker)

Pluspunten Rompslomp

 • Simpel in gebruik, geen voorkennis nodig

 • 16% korting bij een jaarlijkse betaling

 • Totaalpakket voor een schappelijke prijs

 • Gratis proefperiode

 • Professionele klantenservice

Minpunten Rompslomp

 • Gratis pakket is exclusief urenregistratie

 • Minder geschikt voor het MKB

 • Geen timer voor het registreren van uren

Reviews

De reviews van Rompslomp zijn zeer positief. Het urenregistratie programma is simpel in gebruik en helpt bij het maken van urenlijstjes. Het levert mooie en verzorgde facturen overzichten op. Ook is het programma goedkoop en een aanrader voor zzp’ers of freelancers. De klantenservice is snel en deskundig en laat je niet lang wachten op antwoorden op vragen. Eén gebruiker begon met het veranderen van klantnummers waardoor de software op een gegeven moment niet meer het gesuggereerde klantnummer herkende.

Aernoud van der Heijden zegt het volgende over Rompslomp op Google reviews:

”Wat een top bedrijf is dit. Eenvoudig en overzichtelijk programma om mee te werken, super vriendelijke en behulpzame helpdesk,. kan niet zonder. Keep up the good work! (ik gebruik Rompslomp nu 4 jaar)”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review urenregistratie software
4,2

Conclusie

Rompslomp biedt een totaaloplossing aan inclusief een duidelijke urenregistratie, waarbij je de keuze hebt uit twee pakketten. Beide betaalde abonnementen zijn geschikt voor ZZP’ers, waarbij je korting ontvangt als je kiest voor een jaarabonnement. Het grote voordeel is dat je ook zonder voorkennis met de software aan de slag kunt, waarmee je naast uren ook kilometers kunt bijhouden evenals je gehele zakelijke administratie. Het enige minpuntje is dat de urenregistratie geen timer heeft, zodat je uren handmatig moet invoeren.

#5 Project Hours, een betaalbare urenregistratie inclusief timer

Project Hours is net als TimeMate een specifieke oplossing voor de registratie van uren, waaronder een handige timer. Ze bieden zowel software aan als een urenregistratie in Excel. De laatste optie is echter niet aan te bevelen, omdat online software gewoon veel effectiever en veiliger is voor het bijhouden van uren. De online software van Time Hours werkt vanaf ieder apparaat, waarmee je naast uren ook materialen kunt registreren, kilometers kunt bijhouden, en meer.

project hours uren registreren

Functies

 • Uren registreren via ieder apparaat
 • Timer
 • Overzichten per periode en/of project
 • Werken met projecten en activiteiten
 • Downloaden van overzichten in Excel
 • Urenbegroting
 • Koppeling met de Google Agenda
 • Materialen registreren
 • Diverse uurtarieven
 • Urenplanning, week- en maandstaten
 • 2-Factor autorisatie
 • Kilometerregistratie

Prijzen

PakketPrijs
Premium2 euro per gebruiker, per maand

Pluspunten Project Hours

 • Specifiek gericht op het registreren van uren

 • Inclusief een timer

 • Betaalbaar

Minpunten Project Hours

 • Weinig koppelingen

 • Niet veel online recensies

 • Facturatie achteraf en op jaarbasis

Reviews

Gebruikers zijn tevreden met Project Hours vanwege de doeltreffendheid, eenvoud en gebruiksgemak van het programma. Men waardeert vooral de mogelijkheid om gemakkelijk de urenregistratie bij te houden. Het programma wordt aanbevolen door gebruikers vanwege zijn reactievermogen en eenvoudige bediening. De urenregistratie is bijzonder eenvoudig en behoeft geen verdere uitleg. Wat vooral op prijs wordt gesteld, is het grote aanbod koppelingen dat mogelijk is.

Martien Verdenius zegt het volgende over Project Hours op Appwiki:

”Wij gebruiken Project Hours nu een jaar voor een stichting met medewerkers die zeer uiteenlopende bezigheden hebben. Het gebruik van Project Hours heeft dit veel beter inzichtelijk gemaakt. Over het algemeen gebruiken we de excel export voor rapportage. Incidenteel de rapportage via de website. Het is gemakkelijk in gebruik, doet wat het moet doen.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review urenregistratie software
3
Slimme functies 3 sterren review urenregistratie software
3
Gebruiksgemak 3 sterren review urenregistratie software
3

Conclusie

De software van Project Hours is gebruiks- en budgetvriendelijk. Nadelen zijn wel dat de software minder bekend is en er ook qua recensies niet erg veel online te vinden is, wat ook zorgt voor minder koppelingen. Buiten dat, is de urenregistratie makkelijk in gebruik, mede dankzij de handige timer. Daarnaast kun je de software tevens gebruiken voor het bijhouden van kilometers en materialen. Kortom, een specifieke oplossing voor weinig geld.

#6 Simplicate, veel mogelijkheden voor organisaties met 5 of meer werknemers

Uren schrijven met Simplicate is eenvoudig, met name dankzij de timer in de mobiele app voor zowel iOS als Android. Een andere manier om dit te doen is via de timesheet, waarin je jouw uren per week of per dag invoert. Simplicate beschikt zelfs over een Chrome plug-in, voor start-stop time tracking, evenals het koppelen van je urenregistratie aan je agenda voor het inplannen van uren. De software van Simplicate heeft een frisse uitstraling en werkt volgens veel gebruikers erg prettig. Houd er wel rekening mee dat de urenregistratie onderdeel is van de Simplicate pakketten, die enkel beschikbaar zijn vanaf 5 gebruikers. Dit is dan ook de reden dat Simplicate de top 5 net niet heeft gehaald.

simplicate beste urenregistratie tool

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren registreren, via timer en timesheet
 • Uren corrigeren, overboeken en splitsen (Simplicate Professional)
 • Uren goedkeuren, ook per project (Simplicate Professional)
 • Mobiele app voor Android en iOS
 • Diverse plug-ins, waaronder een Chrome extensie en met Google Calendar
 • Uren factureren

Overige functies

 • Kilometerregistratie
 • Sales software
 • Facturatie
 • CRM systeem
 • HRM software (Simplicate Professional)
 • API toegang (Simplicate Professional)
 • Workflows (Simplicate Professional)

Prijzen

PakketPrijs
Get Started160 euro per maand
Professional230 euro per maand
Ultimate Efficiency270 euro per maand

Pluspunten Simplicate

 • Korting bij een jaarabonnement (15%)

 • Veel mogelijkheden bij het Professional pakket

 • Moderne software

Minpunten Simplicate

 • Minimum aantal gebruikers is vrij hoog

 • Duur voor ZZP’ers en starters

 • Kosten voor onboarding zijn hoog

Reviews

Simplicate kan met de slimme urenregistratie module op veel positieve ervaringen bij haar gebruikers rekenen. Alhoewel de module nog lang niet is waar het moet zijn, is het voorzien van de belangrijkste functionaliteiten, aldus huidige klanten. Wel zouden veel klanten graag nog meer koppelingen zien. Momenteel is het al wel mogelijk om Simplicate te koppelen met Exact en Moneybird.

Jean-Pierre van Boxel zegt het volgende over Simplicate op Google reviews:

”Wij gebruiken Simplicate al een aantal jaren naar volle tevredenheid. De software werkt heel prettig en doet hetgeen wij nodig hebben. Offertes ondertekenen, meteen een project aanmaken en vervolgens uren schrijven en factureren, het sluit allemaal naadloos op elkaar aan. Niet geheel onbelangrijk, de helpdesk is erg goed (goed bereikbaar en snelle oplossingen).”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review urenregistratie software
4,2

Conclusie

Simplicate biedt een erg efficiënte manier aan voor het registreren van uren, middels een moderne interface. Er zijn een aantal handige extra opties beschikbaar, zoals de Chrome extensie voor het bijhouden van je uren in real-time en het plannen van uren in Google Calender. Helaas is de urenregistratie niet los af te nemen en de bijbehorende pakketten zijn enkel geschikt voor het MKB, vanwege het relatief grote aantal minimum gebruikers en de hoge kosten. Gebruikers van Simplicate zijn over het algemeen erg te spreken over de software in het algemeen.

#7 Shiftbase, voor het registreren van uren met een prikklok

Allereerst is Shiftbase beschikbaar in meerdere talen, waaronder ook gewoon in het Nederlands. Deze onderneming richt zich vooral op personeelsplanning en urenregistratie, waaronder het gebruik van een tijdklok en een mobiele app. Het grote verschil tussen Shiftbase en alle andere aanbieders in deze lijst, is dat medewerkers ook op locatie kunnen inklokken via een prikklok, op basis van geolocatie. De software is met name gericht op het registreren van uren door medewerkers, inclusief handige extra’s om fouten te voorkomen. Ondanks de vele opties is de software erg betaalbaar. En, ze krijgen ook nog eens een uitstekende score van gebruikers.

shiftbase urenregistratie

Functies

 • Werkrooster
 • Gebruik van de mobiele app, iOS en Android
 • Urenregistratie
 • Medewerkersbeheer
 • Plus en min uren
 • Afwezigheidsaanvragen en diensten wisselen
 • Koppelingen
 • Budgetbeheer (Premium pakket)
 • Flexpool (Premium pakket)
 • Geavanceerde toeslagen (Premium pakket)
 • Het aanmaken van afwezigheidstypes (Premium pakket)
 • Toegang tot de API en premium koppelingen (Premium pakket)

Prijzen

PakketPrijs
Gratis (online werkrooster)0 euro per maand
Starter3 euro per maand, per actieve gebruiker
Premium4 euro per maand, per actieve gebruiker
EnterpriseOp aanvraag

Pluspunten Shiftbase

 • Betaalbaar voor grotere ondernemingen

 • Veel specifieke functies met betrekking tot het registreren van uren

 • Uren registreren (inklokken) op locatie

Minpunten Shiftbase

 • Het gratis pakket is exclusief urenregistratie

 • Niet geschikt voor ZZP’ers

 • Minimale afname van werknemers is hoog (10 werknemers)

Reviews

Gebruikers van Shiftbase zijn over het algemeen positief over het gebruik van deze software. Het programma wordt vooral gewaardeerd vanwege de gebruiksvriendelijkheid, de mogelijkheid tot het bijhouden van verlofuren en de flexibiliteit om zelf functionaliteiten in te richten. Ook wordt de klantenservice benoemd om hun geduld en deskundigheid. Enkele minpunten die worden genoemd zijn problemen met het inloggen, beperkte rapportagemogelijkheden en problemen met de integratie met andere systemen. Al met al is Shiftbase voor veel gebruikers een effectieve tool voor het bijhouden van urenregistratie en verlofuren.

Pauline van Berkel zegt het volgende over Shiftbase op Google reviews:

”Elke keer denk ik, “wat zou het handig zijn als Shiftbase dit-of-dat kon!” en dan vraag ik het aan de chat ondersteuning en 9 van de 10 keer kan het dus al! Ik vind de software heel fijn, veelzijdig en de chat ondersteuning is een verademing. Altijd vriendelijk en goed bereikbaar. Dikke aanrader! (gebruiker sinds 2 jaar)”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review urenregistratie software
4,2

Conclusie

Shiftbase is niet te vergelijken met de andere urenregistratie software in deze top 10, aangezien het ook geschikt is voor inklokken op locatie met een prikklok, inclusief handige notificaties voor zowel werknemers als de werkgever. De software is echt gericht op grotere ondernemingen met een minimum aantal van 10 werknemers. Voor deze doelgroep is het een betaalbare manier voor het registreren van uren, zonder dat je meteen een totaaloplossing hoeft af te nemen. Je hebt de keuze uit meerdere pakketten, waarbij ook personeelsplanning en verlofregistratie is inbegrepen. De gebruiksvriendelijkheid van de software is goed, en de urenregistratie app heeft een moderne uitstraling. Wat wordt weerspiegeld in de recensies.

#8 Reeleezee – Urenregistratie en meer voor ZZP’ers

Reeleezee is onderdeel van Exact, maar dan meer gericht op ZZP’ers dan het MKB. Een ander groot verschil met Exact is dat Reeleezee een stuk goedkoper is, waarbij je tevens betaalt voor een totaaloplossing waar de urenregistratie onderdeel van is. Ook de software van Reeleezee is erg uitgebreid, waaronder urenregistratie per klant, medewerker, project en handige overzichten. Je hebt wel even de tijd nodig om met de software te leren werken, en hier en daar kan de gebruiksvriendelijkheid naar mijn mening wat beter.

reeleezee-uren-bijhouden

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren registreren en direct factureren
 • Meerdere overzichten
 • Urenregistratie op basis van diverse categorieën, inclusief het toevoegen van een omschrijving
 • Gebruik van de mobiele app

Overige functies

 • Compleet boekhoudprogramma en/of facturatieprogramma

Prijzen

PakketPrijs
Slim Boekhouden Start15 euro per maand
Slim Boekhouden33 euro per maand
Slim Boekhouden Plus66 euro per maand
Slim Factureren Onderweg7,50 euro per maand
Slim Factureren Onderweg Plus16,50 euro per maand

Pluspunten Reeleezee

 • Veel overige functies en de software is uit te breiden

 • Diverse koppelingen mogelijk

 • Keuze uit twee soorten oplossingen inclusief urenregistratie

 • Gratis proefabonnement van een maand

Minpunten Reeleezee

 • Geen timer

 • Interface heeft wat tijd nodig om onder de knie te krijgen

 • Urenregistratie software is niet los af te nemen

Reviews

Reeleezee kan op veel positieve rvaringen rekenen, wat vooral het gevolg is van de staat van dienst die Reeleezee heeft op het gebied van urenregistratie. Binnen het ZZP wordt Reeleezee namelijk gezien als de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor het registreren van de uren. Vooral de optie om snel overzichten te maken die je automatisch naar opdrachtgevers kunt sturen, kan rekenen op positieve feedback. Dan de koppelingen, want daar zijn gebruikers pas echt tevreden over. Wanneer er een koppeling mist, wordt deze vaak binnen een paar dagen door Reeleezee ontwikkeld. Een knappe prestatie natuurlijk.

Jeroen van Essen zegt het volgende over Reeleezee op Trustpilot:

”Van beginnend ondernemer tot groot bedrijf. Reeleezee biedt voor alles een passende oplossing. Nu al een paar jaar trouwe klant en nog nooit problemen gehad. Service is uitstekend en programma op zich werkt vriendelijk en makkelijk.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review urenregistratie software
3
Slimme functies 3 sterren review urenregistratie software
3
Gebruiksgemak 3 sterren review urenregistratie software
3

Conclusie

Reeleezee is wederom een totaaloplossing, met inbegrip van urenregistratie voor het handmatig bijhouden van uren. De software is gericht op ZZP’ers, maar ook geschikt als je van plan bent om door te groeien. Je hebt de keuze uit diverse pakketten, waarbij ieder pakket is voorzien van een groot aantal mogelijkheden en koppelingen.

#9 Gripp laat hier en daar te wensen over

Gripp is eveneens een aanbieder van financiële software, waar urenregistratie onderdeel van is. Je kunt Gripp vergelijken met Exact, op het gebied van mogelijkheden en het hoge prijssegment. Je betaalt dan ook niet alleen voor urenregistratie software, maar ook voor: sales software, een CRM systeem, facturatie softwareen meer. Helaas is de software minder geschikt voor ZZP’ers, want er wordt gewerk met een minimaal aantal gebruikers (3). De urenregistratie is onderdeel van beide betaalde pakketten, en als je kiest voor een jaarabonnement ontvang je 15% korting. De software van Gripp heeft een moderne uitstraling, maar de gebruiksvriendelijkheid kan naar mijn inzicht een stuk beter.

gripp-urenregistratie-software

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Uren registreren op week en dag niveau
 • Het koppelen van uren aan klanten en interne projecten
 • Uren verplaatsen
 • Registreren van niet-doorbelaste uren
 • Rechten profielen instellen voor medewerkers
 • Drie verschillende uurstatussen

Overige functies

 • Sales
 • Offertes en facturatie
 • Planning
 • Verlof en verzuim (Gripp Plus)
 • Live koppelingen (Gripp Plus)
 • Klantenportaal (Gripp Plus)

Prijzen

PakketPrijs
Gripp130 euro per maand (op basis van 3 gebruikers)
Gripp Plus170 euro per maand (op basis van 3 gebruikers)

Pluspunten Gripp

 • Korting als je kiest voor een jaarabonnement

 • Uitgebreide software

 • Aantal handige opties voor het registreren van uren

 • Moderne uitstraling

Minpunten Gripp

 • Het minimale aantal gebruikers is drie

 • Urenregistratie is onderdeel van het totaalpakket

 • Prijzig in vergelijking met andere aanbieders

 • Gebruiksvriendelijkheid is matig

Reviews

De meningen over Gripp zijn verdeeld. Een aantal gebruikers vinden het systeem te duur in verhouding tot andere software, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Anderen prijzen Gripp als een fijn, overzichtelijk en gemakkelijk werkend systeem met veel mogelijkheden en een goede koppeling met andere systemen. De support afdeling wordt als goed bereikbaar beschouwd. Het systeem geeft een goed inzicht in de stand van zaken en ondersteunt bij de diversiteit aan projecten. Ook wordt Gripp met nieuwe oplossingen uitgebreid op basis van klant input.

Pim de Koster zegt het volgende over Gripp op Google reviews:

”Werk al vele jaren met plezier in gripp, mooi en volledig pakket. Goede ondersteuning en veel nieuwe ontwikkelingen. Daarom kan ik gripp voor iedereen van harte aanbevelen.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review urenregistratie software
3
Slimme functies 3 sterren review urenregistratie software
3
Gebruiksgemak 3 sterren review urenregistratie software
3

Conclusie

Gripp biedt een uitgebreid en modern softwarepakket aan, dat niet altijd even gebruiksvriendelijk is. software beschikt wel over een paar handige opties, zoals het registreren van niet-declarabele uren en het verplaatsen van uren. De urenregistratie van Gripp is met name geschikt voor bedrijven met 3 of meer werknemers, waarbij je korting ontvangt als je kiest voor een jaarabonnement.

#10 Visma e-Accounting, theoretisch gezien een goede keuze

Visma e-Acccounting is over het algemeen een erg goede keuze, zoals voor het bijhouden van de zakelijke boekhouding. Helaas laat de urenregistratie wat te wensen over en de gebruiksvriendelijkheid is ver te zoeken. De urenregistratie is namelijk geen vast onderdeel van de software, maar de app voor vaste apparaten was op het moment van testen niet beschikbaar. De urenregistratie app voor mobiele apparaten is sowieso alleen beschikbaar voor iOS, en niet voor Android. Dit maakt het dan ook erg lastig om de urenregistratie van Visma e-Acccounting echt te beoordelen, en vandaar deze laatste plaats in de top 10. Hieronder wel de functies die in theorie onderdeel zijn van de urenregistratie. Welke overigens niet los af te nemen is, maar alleen als onderdeel van een van de totaalpakketten.

visma urenregistratie

Functies m.b.t. de urenregistratie

 • Urenregistratie per klant of project
 • Timer
 • Urenregistratie app voor iOS
 • Overzichten
 • Uren kopiëren en plakken
 • Registratie van artikelen

Overige functies

 • Compleet facturatie en/of boekhoudprogramma

Prijzen

PakketAbonnement van 12 maandenAbonnement van 3 maandenPrijs per extra gebruiker
Visma eAccounting Factureren8 euro per maand11 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Standaard21 euro per maand24 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Pro29 euro per maand32 euro per maand2,50 euro per maand

Pluspunten Visma

 • Theoretisch gezien erg handig, inclusief een timer en het kopiëren van uren

 • Gratis uit te proberen voor 30 dagen, zowel met demo als eigen gegevens

 • Keurmerk betrouwbaar boekhouden

Minpunten Visma

 • Gebruiksvriendelijkheid is ver te zoeken

 • Urenregistratie app enkel beschikbaar voor iOS

Reviews

Visma eAccounting wordt over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid, de handige database, de mogelijkheden voor urenregistratie en de lage kosten. Sommige gebruikers missen echter enkele functies, zoals bankkoppelingen en de mogelijkheid om de factuur layout aan te passen. De klantenservice van Visma wordt op verschillende manieren beoordeeld, van behulpzaam en responsief tot minder adequaat en agressief bij problemen. Er zijn ook klachten over het opzeggen en de licentiekosten. Al met al lijkt Visma eAccounting geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudig boekhoudprogramma, maar het kan problematisch zijn voor gebruikers met weinig boekhoudkundige kennis of geavanceerde vereisten.

Ruud Pollen zegt het volgende over Visma eAccounting op Trustpilot:

”Snel en uitstekend geholpen. Zeer vakkundig en klantgericht! Als redelijk beginnend gebruiker ontving ik spontaan goede tips en bruikbare aanwijzingen. Goede toelichting tijdens teamviewer sessie.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review urenregistratie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review urenregistratie software
4,2

Conclusie

Visma e-Accounting is in principe een gerenommeerde aanbieder van financiële software, waarbij de uitvoering op het gebied van urenregistratie helaas nogal wat te wensen overlaat. Zo was het niet mogelijk om uren te registreren via een vast apparaat tijdens het testen, en is de app enkel beschikbaar voor iOS. Het zijn echter dingen die zouden kunnen worden aangepast, waardoor Visma e-Accounting ineens veel hoger zou scoren in deze top 10 van beste urenregistratie.

Meest gekozen urenregistratie software in 2024

 

Bekijk hier alle urenregistratie software

Veelgestelde vragen over urenregistratie software

Hoe weet ik welke urenregistratie geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om de juiste urenregistratie software te kiezen is het belangrijk om te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Denk aan het feit of je de software enkel zelf gaat gebruiken, of dat ook medewerkers hun uren ermee gaan registreren. Ben je op zoek naar een totaaloplossing inclusief factureren of een boekhoudprogramma, of enkel naar urenregistratie software? Denk ook na over bepaalde specifieke functies, zoals het gebruik van een timer en natuurlijk de prijs.

Wat is de beste urenregistratie software?

Het verschilt per onderneming welke urenregistratie software het beste is. Hierbij zijn meerdere aspecten van belang, zoals de kosten, het aantal gebruikers, functies en de gebruiksvriendelijkheid. Zo bieden TimeMate en Project Hours losse urenregistratie software aan, en zijn Exact en e-Boekhouden geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar een totaaloplossing.

Is urenregistratie software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Over het algemeen is het niet moeilijk om urenregistratie software te gebruiken, maar het verschilt wel per aanbieder. Het is verstandig om indien mogelijk gebruik te maken van het gratis proefabonnement, om er zelf achter te komen of het programma voor jou logisch in elkaar zit.

Kan ik een urenregistratie integreren met andere systemen, zoals een boekhoudprogramma of facturatie software?

De meeste urenregistraties zijn te koppelen aan andere software oplossingen, of ze worden aangeboden als onderdeel van een totaalpakket. Het is namelijk erg fijn als je uren direct kunt factureren aan klanten en deze facturen worden opgenomen in de administratie.

Hebben urenregistraties proefperiodes voor startende ondernemers?

Ja, in de top 10 zijn er maar liefst meerdere aanbieders die hun software langer dan een jaar gratis aanbieden aan startende ondernemers, inclusief urenregistratie. Daarnaast bieden vrijwel alle aanbieders een gratis proefabonnement aan, dat varieert tussen de 2 en 4 weken.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Urenregistratie software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van jouw financiële gegevens te waarborgen. Ik raad je aan om altijd de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software door te nemen.

Kan de urenregistratie software mij ook helpen bij het registreren van kilometers en werkbonnen?

Het hangt af van het gekozen programma of de urenregistratie software ook geschikt is voor het bijhouden van werkbonnen en/of het registreren van kilometers. In dit artikel vind je 10 verschillende opties, waarbij ik heb vermeld welke overige mogelijkheden er zijn bij iedere aanbieder.

Gerelateerde artikelen

Factuur app: Beste app, gratis en meer

Wat is de beste factuur app die je kunt gebruiken om je facturen eenvoudig te versturen? Ik leg het je met mijn top 5 uit.

Ontdek de beste planning software

Ben jij op de hoogte van de planning software die volgens experts het best is? Ik wel, ik deel hier de beste planning software van dit moment.

Beste projectadministratie software

Ontdek wat projectadministratie precies inhoudt, waarom het belangrijk is en welke software je kan gebruiken om jouw projecten te beheren.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar gratis urenregistratie software?