Top 10 Beste Voorraadbeheer Software 2024

12 Maanden Getest

Het kiezen van goede voorraadbeheer software maakt het bijhouden van de voorraad een stuk minder tijdrovend en het zorgt ervoor dat je geen omzet misloopt door een tekort. Dit geldt zowel voor ondernemers met een winkel als webshop, en al helemaal als je beide hebt. In deze top 10 van beste voorraadbeheer software vind je aanbieders die jou kunnen helpen, ongeacht het soort onderneming. Want een ZZP’er met een webshop heeft natuurlijk heel andere behoeften dan een MKB met meerdere fysieke vestigingen. Zo kan het best zijn dat niet nummer 1, maar nummer 3 de beste optie is voor het automatiseren van jouw voorraadbeheer. 

Kort samengevat is dit de Top 3 beste voorraadbeheer software van dit moment:

 • Snelstart – Beste prijs/kwaliteit
 • Silvasoft – Beste voor starters en kleine bedrijven
 • Brincr – Beste voor bedrijven met personeel

snelstart

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Veel positieve beoordelingen door gebruikers
 • Inclusief webshop koppeling
 • Maandelijks opzegbaar
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

silvasoft

 • Gratis proefabonnement
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app
 • Inclusief voorraad waarschuwingen
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

brincr logo

 • Geschikt voor het MKB
 • Goede helpdesk
 • Gebruiksvriendelijke en moderne software
 • Koppelingen met externe apps
 • Klantwaardering: 7,8
Meer informatie

Winnaars van de Voorraadbeheer Software test

Er zijn drie voorraadbeheer programma’s die beter uit de test zijn gekomen dan de overige aanbieders, ieder in hun eigen categorie. Dit zijn:

 • Snelstart – De beste voorraadbeheer software voor het MKB
  Snelstart is een Nederlandse onderneming met een vestiging in Alkmaar, die meerdere soorten software oplossingen aanbiedt voor ondernemers. Naast boekhoudsoftware bieden ze ook een totaaloplossing aan voor ondernemers in de handelssector. Zo regel je jouw boekhouding, debiteuren, klantenrelaties, maar dus ook je voorraad vanuit één centrale omgeving. Snelstart biedt meerdere pakketten aan die zijn gericht op verschillende soorten verkopen, namelijk: basis voorraadbeheer voor webshop, uitgebreid voorraadbeheer en voorraadbeheer software voor groothandels en de logistieke sector.
 • Silvasoft – De goedkoopste voorraadbeheer software voor starters en ZZP’ers
  In tegenstelling tot de nummer 1 Snelstart, is Silvasoft perfect voor beginnende handelaren zowel in Nederland als België. Je betaalt nog geen 5 euro per maand voor de Silvasoft product- en voorraadbeheer module. De module is gericht op webshops en uit te breiden met add-ons voor magazijnen en winkels. Dus ook als je onderneming groeit, betekent dit dat je niet hoeft over te stappen naar een andere software ontwikkelaar. Indien gewenst kun je meerdere producten afnemen, want Silvasoft biedt meerdere oplossingen aan zoals facturatie en boekhoudsoftware.
 • Brincr – Schaalbare software voor groothandels en webshops; en van ZZP’ers tot het MKB
  Brincr richt zich specifiek op het aanbieden van voorraadbeheer software en de onderneming is onderdeel van de gerenommeerde fintech partner Visma. Je kiest een basispakket en bepaalt zelf welke modules je hieraan toevoegt. Zo ben je er zeker van dat je enkel betaalt voor functies die jouw onderneming nodig heeft en dit is ook erg prettig voor de toekomst. De software kan worden gekoppeld met een boekhoudpakket en het is daardoor een handige optie als je al een boekhoudprogramma hebt waar je tevreden over bent. Je kunt Brincr onder meer koppelen met Exact Online, Snelstart, Visma en Yuki.

Hoe voorraad software bij Zelfboekhouden.com wordt getest

Deze top 10 met de beste voorraadbeheer software is niet zomaar tot stand gekomen, maar is het resultaat van een langdurige testperiode waarbij ieder belangrijk aspect van de software aan bod is gekomen. Daarbij is gekeken vanuit diverse persona’s, omdat lang niet alle ondernemers in de handel dezelfde behoeften hebben voor het beheren van hun voorraad. Hieronder een overzicht van de belangrijkste punten waar tijdens het testen van de software op is gelet.

Functionaliteiten: De functies van voorraadbeheer software lopen sterk uiteen. Sommige bedrijven richten zich specifiek op het online beheren van voorraad, terwijl het bij andere aanbieders onderdeel is van een totaaloplossing. Zo kun je met sommige pakketten veel gerichter werken en is ook niet alle software geschikt voor zowel webshops, winkels als groothandels. Alle opties zijn getest en daarbij is gelet op zowel de kwantiteit als de kwaliteit.

Gebruiksvriendelijkheid: De kwaliteit van de software kenmerkt zich ook in de gebruiksvriendelijkheid. Want sommige software zit logischer in elkaar, waardoor deze prettiger werkt. Software voor het beheer van voorraad wordt vaak dagelijks gebruikt, waardoor het des te belangrijker is dat de gebruiksvriendelijkheid optimaal is en je efficiënt kunt werken.

Integraties: Het is altijd goed om te weten of software te koppelen is met andere systemen, zowel met modules van dezelfde aanbieder als met externe apps. Denk aan het koppelen van je voorraadbeheersysteem aan een boekhoudprogramma, maar ook aan een webshop of kassa.

Prijs en prijsstructuur: Het is lastig om voorraadbeheer software enkel te beoordelen op prijs, omdat ze zoveel van elkaar verschillen. Ik heb daarom vooral gelet op de prijs-kwaliteitverhouding; of je waar voor je geld krijgt.

Klantenservice en ondersteuning: De klantenservice is een cruciaal punt voor iedere dienstverlener, waarbij meerdere punten van belang zijn. Denk aan de beschikbaarheid, de contactmogelijkheden evenals de deskundigheid van de medewerkers. Het is prettig als een aanbieder online informatie verstrekt in de vorm van een helpcenter, zodat je ook zelf informatie kunt opzoeken.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van je financiële gegevens te garanderen en tevens te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste voorraadbeheer software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van voorraadbeheer software

Nu je weet waar ik op heb gelet bij het testen van de voorraadbeheer software, is het belangrijk dat je bepaalde zaken in gedachten houdt die specifiek zijn voor de behoeften van jouw onderneming. Hieronder een aantal handige tips om mee te nemen, terwijl je deze top 10 doorneemt.

Wie gaat de voorraadbeheer software gebruiken: Ben jij zelf de hoofdgebruiker of zijn er meerdere personen die de voorraad beheren? Met name als dit laatste het geval is, is het belangrijk dat de software zo intuïtief mogelijk werkt en je weinig tot geen voorkennis nodig hebt. Als je zelf de hoofdgebruiker bent dient de software prettig te werken voor jezelf, wat je eenvoudig kunt testen door het aanvragen van een proefabonnement.

Integraties: Heb je een webshop, een winkel of een magazijn? Dan is het handig om te weten of je de voorraadbeheer software hieraan kunt koppelen. Tenslotte wil je zo veel mogelijk taken automatiseren, waardoor het essentieel is dat verkopen worden gekoppeld aan de voorraad. Maar ook minder essentiële koppelingen zijn erg handig, denk aan een boekhoudprogramma, debiteurenbeheer of een CRM systeem.

Complexiteit van je bedrijf: Houd rekening met de complexiteit van je bedrijfsactiviteiten als je een voorraadbeheer systeem uitkiest. Er zijn in deze lijst opties voor allerlei soorten ondernemers. Zoals SilvaSoft voor starters, Brincr voor webshops en Snelstart voor winkelketens. Dit zijn slechts een paar voorbeelden en bij iedere aanbieder staan de functies, evenals de voor-en nadelen beschreven.

Omvang van je bedrijf: Niet alleen de complexiteit van je onderneming maar ook de grootte speelt een rol bij het uitkiezen van voorraadbeheer software. Houd daarbij niet alleen rekening met het huidige formaat van je onderneming, maar ook met de verwachte groei in de aankomende jaren. Zo voorkom je dat je moet overstappen van software ontwikkelaar.

Budget: Zorg ervoor dat de voorraadbeheer software past binnen jouw budget en houd hierbij rekening met de pakketkosten, maar ook met eventuele bijkomende kosten. Zo hanteert Brincr bijvoorbeeld extra kosten zodat je jouw pakket zelf kunt samenstellen, maar deze keren wel iedere maand terug. Staar je echter niet blind op de prijs, maar kies voor een aanbieder met een goede en eerlijke prijs- kwaliteitverhouding.

Volledige Top 10 Beste Voorraadbeheer Software

 1. Snelstart – Beste prijs / kwaliteit
 2. Silvasoft – Beste voor starters en kleine bedrijven
 3. Brincr – Beste voor bedrijven met personeel
 4. Count-IT – Beste voor eenvoudig gebruik voorraad software
 5. Exact – Beste voorraad software in team verband
 6. Optiply – Beste voor MKB bedrijven
 7. Webship Online – Beste voor webshops
 8. AFAS Software – Beste koppelingen met externe software
 9. Kleisteen – Beste voor detailhandel
 10. King Software – Beste voor middelgrote bedrijven

Update: Januari 2024

#1 Snelstart – Zeer uitgebreide optie voor het MKB

Snelstart is een van de beste keuzes als je op zoek bent naar een oplossing voor jouw handelsonderneming, of je nu een webshop(s), winkel(s) of groothandel(s) hebt. Er zijn namelijk meerdere specifieke mogelijkheden voor iedere sector, zoals het werken met barcodes of een integratie met een pakketverzender. Snelstart beschikt over een goede reputatie, positieve recensies van huidige gebruikers, software die prettig werkt en een goede klantenservice. Kortom, een perfecte keuze voor grotere bedrijven. Het enige nadeel is dat de prijs op aanvraag is, en voor veel starters en ZZP’ers boven hun budget ligt.

snelstart voorraadbeheer software

Functies

 • Boekhouding
 • Relatie- en artikelbeheer
 • Verkooporderbeheer
 • Debiteurenbeheer
 • Webshop koppeling
 • Pakketverzender koppeling
 • Voorraadbeheer koppeling
 • Deelleveringen en backorders
 • Automatische besteladviezen
 • Voorraad tellen
 • Werken met barcodes
 • Digitaal orderpicken
 • Het instellen van pick- en bulklocaties, en afmetingen en gewichten
 • Mogelijkheid voor het toevoegen van extra gebruikers en/of administraties
 • Snelstart klantenservice

Prijzen

PakketPrijs
inHandel ShopOp aanvraag
inHandel VoorraadOp aanvraag
inHandel LogistiekOp aanvraag

Houd er rekening mee dat niet alle bovengenoemde functies onderdeel zijn van ieder pakket.

Pluspunten Snelstart

 • Totaaloplossing inclusief boekhouding, relatiebeheer en meer

 • Specifieke functies voor webshops, winkels en groothandels

 • Positieve beoordelingen van gebruikers

 • Uitgebreide klantenservice, inclusief hulp op afstand

Minpunten Snelstart

 • Prijzen zijn enkel op aanvraag

 • Geen online proefabonnement mogelijk, wel het aanvragen van een gratis demo

 • Niet geschikt voor starters

Reviews

Snelstart heeft zowel positieve als negatieve recensies ontvangen. Gebruikers prijzen de voorraadbeheer software om zijn eenvoud, snelheid en efficiëntie, en zijn tevreden met de mogelijkheid om offertes en facturen gemakkelijk te maken en inkoopfacturen automatisch te verwerken. De klantenservice wordt geroemd om hun vriendelijkheid, behulpzaamheid en deskundigheid. Echter hebben sommige gebruikers ook klachten over traagheid van het programma, beperkte functionaliteit, problemen met updates en storingen.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Snelstart heeft tal van voordelen en dit heeft ervoor gezorgd dat hun voorraadbeheer software een welverdiende eerste plek heeft gekregen. De software richt zich echter wel op een specifieke doelgroep. Dit zijn middel tot grote ondernemingen die behoefte hebben aan een totaaloplossing, want met de software regel je veel meer dan enkel de voorraad. De software zorgt voor een grote mate van automatisering, waardoor er veel tijd overblijft voor het ondernemen zelf.

#2 Silvasoft – De voordeligste manier om je voorraad te beheren

Silvasoft richt zich op startende ondernemers met een klein budget, die hun voorraadbeheer zo efficiënt mogelijk willen aanpakken. De onderneming is als een van de weinige geschikt voor zowel Nederlandse als Belgische ondernemers, en dit geldt ook voor de boekhoudsoftware die je aan jouw voorraadbeheer kunt koppelen. Want ook Silvasoft biedt net als de nummer één meerdere soorten software aan. De voorraadbeheer software is ook uit te breiden met extra mogelijkheden voor het beheren van de voorraad zelf, bijvoorbeeld als je werkt met serienummers, een barcodescanner of als je een winkel of magazijn hebt. Je betaalt dus niet voor functies die je niet nodig hebt.

silvasoft voorraadbeheer software

Functies

 • Productbeheer
 • Voorraadbeheer
 • Verschillende verkoopprijzen en prijsgroepen
 • Kortingen
 • Verzamelproducten
 • Voorraad waarschuwingen
 • Voorraad mutaties
 • Voorraadwaardes
 • Inkoopadministratie
 • Goederenontvangst
 • Producten importeren
 • Mobiele app
 • Klantenservice

Prijzen

PakketPrijs
Product & Voorraadbeheermodule€ 4,95 per maand
Extra module Magazijnen & Winkels€ 25 per maand
Extra module Batch & Serienummers€ 10 per maand
Barcodescanner€ 15 per maand

Pluspunten Silvasoft

 • Kortingen bij het toevoegen van extra gebruikers

 • Gratis proefabonnement

 • Voorraadbeheer is zelf samen te stellen via losse modules

 • Geschikt voor webshops, winkels en magazijns

 • Betaalbaar

 • Ook te gebruiken door Belgische handelaars

 • Uitgebreide klantenservice

Minpunten Silvasoft

 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

 • Extra modules zijn duurder dan het basispakket voorraadbeheer

Reviews

De gebruikers van Silvasoft zijn over het algemeen tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Het voorraadbeheer programma is gebruiksvriendelijk en handig voor starters, maar het is nodig om je in boekhouding te verdiepen voordat je het programma echt zelfstandig kunt gebruiken. De helpdesk is vriendelijk, maar biedt geen echte tutorial. Er wordt wel geklaagd over specifieke problemen, zoals een groot probleem dat niet goed werd afgehandeld en waarvoor geen compensatie werd gegeven. De fouten worden uiteindelijk wel opgelost, maar het kan een rommelig proces zijn. Er wordt gespeculeerd dat dit te maken heeft met problemen tussen verschillende afdelingen.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Silvasoft heeft ZZP’ers veel te bieden en dit begint met eerlijke prijzen voor de door hen aangeboden pakketten. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt en dit is altijd inclusief de mogelijkheid om op meerdere manieren contact op te nemen met de klantenservice. De software aanbieder krijgt positieve recensies van gebruikers en dit in combinatie met hun lange bestaan zorgt ervoor dat je Silvasoft kunt zien als een betrouwbare partner. Hoewel de software veel verschillende functies aanbiedt is het een minder geschikte keuze voor grote bedrijven, waarvoor naar mijn mening betere opties zijn.

#3 Brincr – Online voorraadbeheer webshops en groothandels

Brincr mag niet ontbreken in de top 3 en het is de eerste onderneming die zich puur richt op het aanbieden van voorraadbeheer software. Het enige nadeel is dat de software niet geschikt is voor fysieke winkels. Brincr hanteert verschillende pakketten, waaronder een optie voor starters (met minder dan 250 orders per maand) voor 79 euro per maand. De overige pakketten zijn voor een onbeperkt aantal orders en voorzien van extra mogelijkheden, zoals dropship orders, een B2B bestelportal en inkoopmanagement. De software kan worden uitgebreid met modules, zoals extra gebruikers, meerdere handelsnamen en dergelijke. Dit is tevens ook meteen een nadeel, want je dient rekening te houden met extra kosten voor onder andere het koppelen van je webshop om van de voorraadbeheer software gebruik te maken. Het is een nieuwere Nederlandse aanbieder, maar toch hebben ze al heel wat mooie reacties van gebruikers ontvangen.

brincr voorraadbeheer software

Functies

 • Voorraadbeheer, inclusief backorders, vrije en fysieke voorraad
 • Geschikt voor meerdere orderpick locaties en magazijnen
 • Voorraadmutatie historie op artikelniveau
 • Waarschuwingen minimaal orderniveau
 • Offertes en facturatie
 • Prijsafspraken
 • Samengestelde producten
 • Statistieken
 • Debiteurenbeheer
 • Koppelingen
 • Klantenservice (e-mail en telefonisch)

Prijzen

PakketPrijs
Small€ 79 per maand
Medium€ 159 per maand
Large€ 239 per maand
X-Large€ 399 per maand

Houd rekening met extra kosten, zo kost een koppeling met een webshop bijvoorbeeld €17,50 per maand, evenals het B2B bestelportal voor €62,50 extra per maand. Onboarding is gratis als je dit zelf doet, maar als je dit uitbesteed betaal je hiervoor eenmalig een extra bedrag.

Pluspunten Brincr

 • Veel mogelijkheden en specifieke opties

 • Gebruiksvriendelijke en moderne software

 • Goede klantenservice

 • Geschikt voor ZZP’ers en het MKB

Minpunten Brincr

 • Veel bijkomende extra kosten voor functies waar je eigenlijk niet zonder kunt

 • Proefperiode is maar 14 dagen geldig

 • Niet geschikt voor winkels

Reviews

De recensies van Brincr zijn overwegend positief. Klanten zijn tevreden met de toegankelijkheid van het portaal, dat hen in staat stelt onderweg snel informatie te controleren. Brincr wordt beschouwd als een belangrijke schakel in bedrijfsprocessen, met uitstekende klantenservice en hands-on hulp. Het programma heeft geholpen om het administratieve verkoopproces aanzienlijk te versnellen, waardoor meer tijd beschikbaar is. Klanten prijzen de intuïtieve interface en de mogelijkheid om te integreren met andere programma’s. De diversiteit en functionaliteit van Brincr worden gewaardeerd, en klanten zijn blij met de gepersonaliseerde service en snelle ontwikkeling op maat.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

Brincr richt zich specifiek op voorraadbeheer software en aanverwante producten, zoals inkoopbeheer. Dit zie je terug in het grote aantal functies. Dankzij de verschillende pakketten is de software geschikt voor diverse soorten ondernemers die online verkopen of een groothandel hebben. Let van tevoren wel goed op welke kosten erbij komen, want het nadeel van Brincr is dat ze veel extra kosten rekenen, zoals voor het koppelen van een webshop. Hierdoor kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen, dan in eerste instantie gedacht.

#4 Count-IT – Een kassa systeem inclusief voorraadbeheer

Count-It is de eerste aanbieder in deze top 10 van voorraadbeheer software die een POS kassasysteem aanbiedt voor de horeca, retail en groothandels. Ze bieden dus niet enkel voorraadbeheer aan, maar het is een losse module die je kunt koppelen, voor het beheren van de voorraad voor een fysieke locatie. De software is cloud-based, verstrekt real time inzicht in de voorraad en is te gebruiken vanaf vaste en mobiele apparaten. Ook order management, een klantenportaal, productbeheer, een CRM systeem en meer zijn onderdeel van deze oplossing. 

count-it voorraadbeheer software

Functies

 • Real-time voorraadbeheer
 • Voorraadprognose
 • Automatisch bestelsysteem
 • Meerdere magazijnen en filialen
 • Gedetailleerde overzichten
 • Koppelingen
 • Support

Prijzen

PakketPrijs
Light€ 35 per maand *
Full€ 69 per maand
Op maatOp aanvraag
* LET OP: Geen voorraadbeheer

Pluspunten Count-IT

 • Gratis proefperiode van 30 dagen

 • Betaalbaar

 • Veel koppelingen

 • Gebruiksvriendelijke software

 • POS systeem

Minpunten Count-IT

 • Goedkoopste pakket is exclusief voorraadbeheer

 • Minder geschikt voor handelaars met alleen een webshop

Reviews

De recensies van Count-IT zijn positief. Klanten waarderen het systeem vanwege de goed werkende functionaliteiten die niet elders zonder maatwerk te vinden zijn. Ze prijzen de uitgebreide mogelijkheden van het kassasysteem, vooral de optie om afbeeldingen, achtergrondkleuren en tekstkleuren per kassaknop in te stellen. De service van Count-IT wordt als top ervaren, met meedenken om extra functies te realiseren. Klanten vinden het systeem gebruiksvriendelijk en zijn direct aan de slag gegaan.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

Count-IT biedt een goede cloud-based oplossing aan voor ondernemers die te maken hebben met verkopen in een fysieke vestiging en hiervoor hun voorraad dienen bij te houden. Houd er wel rekening mee dat de voorraadbeheer module niet standaard in alle pakketten inbegrepen zit. De module is onderdeel van het Full pakket, dat tevens te koppelen is aan een webshop en boekhoudprogramma. Desondanks is de software betaalbaar, voor zowel ZZP’ers als het MKB.

#5 Exact – Voorraadbeheer slim geregeld

Exact biedt diverse oplossingen voor het beheren van je voorraad aan, waarbij je jouw voorraadadministratie kunt koppelen aan andere producten van Exact, zoals de boekhouding, een CRM systeem en facturatie. Daarnaast zijn er oplossingen voor diverse soorten ondernemers binnen het MKB, mede omdat de software naar wens uit te breiden is. Dus ook als je meerdere magazijnen of administraties hebt, evenals beheer voor groothandels, webshops en fysieke winkels met een kassa systeem, regel je jouw voorraad volgens de wetgevingen van Nederland en België. Je betaalt niet alleen voor het voorraadbeheer, want in de prijs zit onder andere ook een boekhoudprogramma, facturatiesoftware en een CRM-systeem inbegrepen. Nadeel van de software is de hogere prijs. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding goed is, zijn de pakketten niet echt geschikt voor startende ondernemers met een beperkt budget. Hoe duurder het pakket; hoe meer functies je ontvangt.

exact voorraadbeheer software

Functies (met betrekking tot voorraadbeheer)

 •  Slim voorraadbeheer
 • Inkooporders en -prijslijsten
 • Meerdere magazijnen
 • Orderpick locaties
 • Variabele voorraadlocaties
 • Assemblage en ompakken
 • Materiaalplanning
 • Cycle counting
 • Mobiele app, ook voor voorraad tellen, goederen ontvangen en (multiple) orderpicken
 • Serie- en batchnummers
 • Diverse automatiseringen zoals Flow, Flex en MS Power BI
 • Meerdere koppelingen, inclusief webshop en kassa
 • Toegang tot de kennisbank en support

Prijzen

Exact voor HandelPrijs
Exact Online Handel Essential€ 229 per maand
Exact Online Handel Plus€ 359 per maand
Exact Online Handel Professional€ 489 per maand
Exact Online Handel Premium€ 565 per maand
Exact Globe + Handel & SynergyVanaf € 317 per maand

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid, waardoor je nooit van software hoeft te wisselen

 • Uitzonderlijk veel koppelingen mogelijk, inclusief voor webshop en kassa

 • Gratis webinars en kennisbank om meer over Exact te leren

 • Mogelijkheid om alle modules met elkaar te koppelen

 • Inclusief boekhouden, CRM systeem en relatiebeheer

 • Gratis proefabonnement

Minpunten Exact Online

 • Klantenservice is soms minder goed bereikbaar

 • Prijzig voor startende ondernemers

 • Tijd nodig om de software te leren kennen

Reviews

De reviews over Exact zijn verdeeld. Veel gebruikers prijzen het gebruiksgemak en de stabiliteit van het voorraadbeheer programma, en zijn tevreden met de deskundige hulp van de supportafdeling. Sommigen vinden de aftersales en klachtenafhandeling echter onder de maat en de klantenservice is soms moeilijk te bereiken. Ook zijn er klachten over de updates, beperkte functionaliteit en kosten voor extra functies. Een aantal gebruikers raadt Exact af en adviseert om over te stappen naar alternatieve software. Over het algemeen lijkt Exact een krachtig maar ouderwets programma te zijn met een ingewikkelde interface en betalende extra functionaliteiten.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

Je kunt Exact voor Handel het beste vergelijken met Snelstart. De voorraadbeheer software is onderdeel van een totaalpakket, dat je nog verder kunt uitbreiden door het toevoegen van losse modules evenals het koppelen van externe apps. Dit brengt mij meteen bij zowel het voordeel van Exact, evenals het nadeel. Deze uitgebreide software heeft namelijk tijd nodig om ermee te leren werken, vanwege het grote aantal opties. Het is dan ook minder geschikt voor ondernemers met een minder complexe onderneming. Voordeel is daarentegen dat het waarschijnlijk de meest geavanceerde optie is en de juiste keuze voor bedrijven die te maken hebben met het bijhouden van een grote en diverse voorraad, op meerdere locaties.

#6 Optiply – Geautomatiseerd voorraadbeheer met AI

Optiply richt zich op het analyseren van data en het gebruiken van deze gegevens voor het beheren van je voorraad. Dit betekent volgens Optiply zelf ook een kleinere voorraad en dus het verlagen van je inkoopkosten. Het programma werkt intuïtief en is met behulp van ERP, WMS of je eigen API te integreren. Vervolgens kun je het programma geheel zelf instellen en zorgt het AI algoritme voor vrijwel de rest. De software richt zich op de grotere webshops, waarbij bijna alles aan bod komt waar je nu of in de toekomst behoefte aan hebt, van ABC categorisering tot multi shipments. De kleinere webshop ondernemer is dus beter af met de nummer 2 of 3 in deze lijst. Vanwege de kleinere doelgroep is deze oplossing net buiten de top 5 gevallen. Laten we een kijkje nemen naar de functies.

optiply voorraadbeheer software

Functies

 •  ABC categorisering
 • Dynamische agenda
 • Seizoenen en trends
 • Promoties en acties
 • Product details
 • Beheer leveranciers
 • Backorders
 • Nee-verkoop voorkomen
 • Orderoverzicht, inclusief concept en geplande bestellingen
 • Voorraad inzicht, inclusief wat onderweg is
 • Multi shipments
 • Koppelingen
 • Helpcenter
 • Live chat (kantooruren)

Prijzen

PakketPrijs
StarterVanaf € 329
Pro CustomOp aanvraag

Pluspunten Optiply

 • Zeer gespecialiseerde oplossing

 • Live chat

 • Veel handmatige taken worden geautomatiseerd

 • Innovatieve technologie

 • Gratis demo

Minpunten Optiply

 • Beperkte support opties en bereikbaarheid

 • Beperkt aantal koppelingen

 • Duur in vergelijking met andere voorraadbeheer software

 • Helpcentrum is in het Engels

 • Niet geschikt voor fysieke winkels

Reviews

Sinds het gebruik van Optiply hebben klanten aangegeven dat ze minimaal 50% meer tijd hebben voor andere taken binnen hun afdeling. Optiply heeft hun processen verbeterd en biedt inzicht in uitgaven en voorraadbeheer. Klanten prijzen de goede ondersteuning en functionaliteiten van het systeem, met name in combinatie met Picqer. Er zijn echter ook enkele negatieve opmerkingen over problemen bij de koppeling met andere systemen en beloofde functionaliteiten die niet werkten tijdens de onboarding. Hoewel sommige klanten tevreden zijn met de software en het contact met Optiply, zijn er ook waarschuwingen om voorzichtig te zijn bij het aangaan van een samenwerking en om rekening te houden met mogelijke beperkingen.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Optiply specialiseert zich in voorraadbeheer en soortgelijke taken zoals inkoop. Hoewel de meeste programma’s in deze lijst werken met innovatieve technologieën, maakt Optiply vooral gebruik van AI om jou zo veel mogelijk taken uit handen te nemen. De software hanteert één pakket met een vaste prijs evenals een custom pakket, waarbij wordt gerekend op basis van gebruik. Hoewel Optiply in het hogere segment zit, levert het wel een zeer uitgebreide oplossing. Optiply kan worden gekoppeld aan Exact voor Handel, Shopify, WooCommerce en meer. Controleer altijd even of jouw koppeling mogelijk is en of er extra kosten voor worden gerekend.

#7 Webship Online – Betaal op basis van gebruik

Webship Online is een cloud WMS systeem, voor het beheer van software in je magazijn en (web)winkels. De software doet precies wat je van voorraadbeheer software verwacht, vanaf het apparaat van jouw keuze. Je betaalt op basis van het gekozen abonnement en het aantal orders per maand, waardoor de software voor zowel kleine als grote ondernemers geschikt is. De kwaliteit van de software is goed, maar heeft een vrij ouderwetse uitstraling. Een ander minpuntje is het gebrek van recensies, waarschijnlijk omdat het nog een relatief gezien kleinere en minder bekende aanbieder is van voorraadbeheer software, wat uiteraard ook iets positiefs kan zijn.

webship online voorraadbeheer software

Functies

 •  Productbeheer, inclusief voorraadwaarde en inkoopgeschiedenis
 • Verkooporders bijhouden
 • Backorders
 • Inkooporders registreren
 • Order picking, met en zonder barcodescanner, en op papier en digitaal
 • Verzendlabels printen
 • Inkooporders ontvangen, controleren en verwerken
 • Diverse verkoopkanalen
 • Automatische koppeling met Woocommerce, Shopify & Lightspeed
 • Magazijn- en locatiebeheer, geschikt voor meerdere locaties
 • Verschillende voorraadtypes, FIFO, LIFO en FEFO
 • Support

Prijzen

PakketPrijs
LightVanaf €20 per maand (max 50 orders)
BasicVanaf €38 per maand (max 50 orders)
PlusVanaf €61 per maand (max 50 orders)
ProOp aanvraag

De bovenstaande prijzen zijn op basis van een maximaal aantal orders van 50 per maand. Hoe meer orders; hoe duurder het pakket. Zo kost het Basic pakket bijvoorbeeld tot 500 orders €146 per maand.

Pluspunten Webship Online

 • Korting bij een jaarlijkse facturatie

 • Kosten op basis van pakket en grootte onderneming

 • Geschikt voor bijna alle soorten ondernemers

 • Gratis 14 dagen op proef

Minpunten Webship Online

 • Beperkte support opties, met name bij de goedkopere pakketten (ticketing)

 • Verouderde uitstraling software

 • Beperkt aantal koppelingen

 • Vrij onbekende aanbieder

Reviews

De reviews van Webship Online zijn sterk wisselend. Een aantal grote webshops geeft aan zeer tevreden te zijn over de voorraadbeheer software, wat mogelijk te maken heeft met de op-maat oplossingen die voor grote klanten beschikbaar zijn. Kleinere klanten irriteren zich namelijk aan de onhandige modules die soms helemaal niet passen bij de activiteiten van het bedrijf. Het ligt er dan dus ook sterk aan vanuit welk perspectief je de recensies van Webship leest.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

De prijsstructuur van Webship Online is zeer fair, waarbij je de keuze hebt uit verschillende pakketten waarvan de prijs is gebaseerd op de mate van gebruik. Daarnaast is de software gratis uit te proberen en ontvang je korting bij een jaarabonnement. Helaas is de software zelf ietwat gedateerd qua uitstraling, al kun je deze wel gebruiken vanaf bijna ieder apparaat. Het grootste nadeel is dat het een vrij onbekende aanbieder is, waarbij de support voor de goedkopere pakketten berust op ticketing. Het is naar mijn mening een goede keuze voor een bepaalde groep ondernemers, zoals webshophandelaren die verkopen op Bol en via hun eigen Shopify shop bijvoorbeeld.

#8 AFAS Software – Als je liever geen “nee” wil verkopen

Afas Software is een grote onderneming, die naast voorraadbeheer software tal van oplossingen aanbiedt voor diverse bedrijfsprocessen. Hoewel je met hun oplossing voor voorraadbeheer geen nee meer hoeft te verkopen volgens AFAS zelf, zijn er systemen die beter uit de test zijn gekomen en zich richten op dezelfde doelgroep. Houd er rekening mee dat het systeem onderdeel is van een totale ERP oplossing en dus een minder logische keuze is als je al in het bezit bent van een boekhoud- of CRM systeem. Het pakket bestaat namelijk uit inkoop, verkoop, orderbeheer, boekhouding, CRM en HRM software, als onderdeel van één ERP systeem.

afas voorraadbeheer software

Functies (met betrekking tot voorraadbeheer)

 • OCI koppelingen voor inkopen
 • Realtime inzicht in je voorraden, inclusief de omloopsnelheid
 • Gepersonaliseerd bestelportaal
 • Meerdere magazijnen beheren
 • Ordermanagement
 • Forecasting

Prijzen

Op aanvraag

Pluspunten AFAS Software

 • Erg uitgebreid

 • Onderdeel van een totaaloplossing

 • Geschikt voor hele grote bedrijven

Minpunten AFAS Software

 • Voorraadbeheer is niet los af te nemen

 • Matige recensies van huidige gebruikers

 • Prijzen enkel op aanvraag

 • Niet geschikt voor starters en ZZP’ers

Reviews

De reviews voor Afas Software zijn over het algemeen negatief. Gebruikers klagen over problemen met inloggen en twee-factor authenticatie, trage performance van InSite en problemen met de koppeling met Outlook die al lang bekend zijn maar niet worden opgelost. Sommige gebruikers voelen zich gefrustreerd omdat ze het gevoel hebben aan een dood paard te trekken. Er wordt wel gezegd dat het een compleet en mooi pakket is, met fijne opties voor communicatie en een goede app voor op de telefoon. Helaas is het gebruik van de voorraadbeheer software van AFAS onvoldoende gebruiksvriendelijk en is de snelheid niet voldoende.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Het voorraadbeheersysteem maakt deel uit van een complete ERP oplossing die zich richt op zeer grote ondernemingen. De prijzen zijn dan ook enkel op aanvraag en beschikbaar voor ondernemingen die hun gehele bedrijfsvoering willen automatiseren en hiervoor nog geen software hebben of op zoek zijn naar een andere aanbieder. De meningen over AFAS zijn echter verdeeld onder gebruikers, waarbij met name de gebruiksvriendelijkheid aan verbetering toe is.

#9 Kleisteen – Boekhoudsoftware voor starters en ZZP’ers, uit te breiden met een handelsmodel

We zijn eindelijk weer terecht gekomen bij een ondernemer die zich richt op startende handelaars en ZZP’ers. Ze richten zich voornamelijk op het aanbieden van boekhoudsoftware, maar bieden een extra module aan voor het beheren van je voorraad en dergelijke. Deze module is overigens ook los af te nemen. De prijzen zijn schappelijk, waarbij je in verhouding wel veel meer betaalt voor de losse module dan het pakket op zich. Een leuk bijkomend voordeel, starters ontvangt het eerste jaar 50% korting op het basispakket.

kleisteen voorraadbeheer software

Functies Handelsmodule

 •  Artikelbeheer
 • Vertalen artikelnamen
 • Verkooporders, inclusief pro forma facturen, orderbevestigingen en pakbonnen
 • Voorraadbeheer, ook op batch- en serienummer
 • Samengestelde producten
 • Inkooporders
 • Prognose (Pro)
 • Vreemde valuta en meerdere talen (Pro)

Prijzen

PakketPrijs
Boekhouden Standaard€17,50 per maand
Boekhouden Premium€35 per maand
Boekhouden Pro€95 per maand
Handelsmodule€45 per maand

Pluspunten Kleisteen

 • Korting voor starters

 • Betaalbaar

 • Geschikt voor ZZP’ers

Minpunten Kleisteen

 • Beperkte opties voor contact met de klantenservice

 • Handelsmodule duur in vergelijking met de “normale” pakketten

 • Beperkt aantal opties

 • Focus ligt niet op voorraadbeheer

Reviews

Kleisteen wordt geprezen als een eenvoudig en gebruiksvriendelijk voorraadbeheer programma  dat alle benodigde aspecten biedt. Het verwerken van orders, logistieke stromen en administratie worden als snel en efficiënt ervaren. Gebruikers waarderen het zelflerende karakter van de software, de intuïtieve interface en de lage leercurve. Kleisteen wordt ook gewaardeerd vanwege het feit dat het online is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Klanten zijn tevreden over de ondersteuning van de helpdesk en de mogelijkheid om kostenefficiënt digitaal te archiveren. Klanten geven aan dat Kleisteen administratieve taken vereenvoudigt en dat ze blij zijn met de organisatie en de mensen erachter.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

Kleisteen richt zich meer op het aanbieden van boekhoudsoftware en aan de soort en hoeveelheid functies die onderdeel zijn van de handelsmodule wordt dit erg duidelijk. Daarnaast kost deze module in vergelijking met de overige pakketten vrij veel, waardoor het voor veel ondernemers waarschijnlijk niet de beste keuze is. Daarentegen kun je wel meer support verwachten als je kiest voor het afnemen van meerdere modules, evenals een mooie korting voor startende ondernemers.

#10 KING Software

King Software is een aanbieder van tal van software oplossingen voor ondernemers en ze hebben zelf meer dan 40 jaar ervaring in deze branche. Ze bieden voor voorraadbeheer een handelsmodule aan, en deze King Handelsmodule is geïntegreerd in hun financiële en orderadministratie software. Houd er rekening mee dat niet alle functies onderdeel zijn van elk pakket. De software richt zich met name op fysieke verkopen en is niet geschikt voor webshops.

king voorraadbeheer software

Functies

 • Voorraadbeheer vanuit één centraal systeem
 • Geautomatiseerde processen
 • Informeren van klanten over levertermijnen
 • Inkopen met behulp van besteladviezen
 • Verkoopmanagement
 • Inkoop facturering bij magazijnontvangst
 • Werken met dropshipments en handscanners
 • Prijsafspraken
 • Point of Sale
 • Staffelprijzen
 • Partijen
 • Serienummers
 • Artikelcatalogus
 • Meerdere leveranciers en inkoop eenheden per artikel
 • Klantenservice

Prijzen

PakketPrijsExtra gebruiker
HandelVanaf €175,95€27,45 per maand
Handel ProVanaf €253,95€30,45 per maand
EnterpriseVanaf €330,95€32,95 per maand

Pluspunten KING Software

 • Geschikt voor magazijn, winkel en kassa

 • Uitgebreide klantenservice, inclusief hulp op afstand

Minpunten KING Software

 • Niet geschikt voor webshops

 • Niet geschikt voor kleinere ondernemers zoals ZZP’ers

 • Gratis demo enkel op aanvraag

 • Kosten voor een extra gebruiker

 • Alle prijzen zijn “vanaf”

Reviews

Terwijl sommige klanten klagen over slechte nazorg, onkundig personeel en gebrek aan flexibiliteit, zijn er ook positieve opmerkingen over snelle en adequate hulp, gebruiksvriendelijke software en behulpzaam personeel. Een aantal klanten raden King Software aan vanwege goede oplossingen voor problemen, terwijl anderen het bedrijf niet zouden aanbevelen. Over het algemeen lijkt het bedrijf een gemengde reputatie te hebben.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie

Ik sluit deze top 10 voorraadbeheer software af met King Software, die tal van oplossingen bieden waaronder een pakket voor de handel inclusief voorraadbeheer. Ze bieden een uitstekende klantenservice inclusief hulp op afstand, wat natuurlijk ook wel logisch is als je kijkt naar de prijzen die ze hanteren. Houd er rekening mee dat alle prijzen vanaf zijn en er kosten bijkomen voor een extra gebruiker. De software zelf is enorm uitgebreid, maar toch zullen veel ondernemers al snel bij het duurste pakket uitkomen vanwege de opties per pakket. Dit alles samen zorgt ervoor dat veel ondernemers betere software kunnen vinden voor een aantrekkelijke prijs en King Software niet hoger komt dan de laatste plek in deze lijst.

Meest gekozen voorraadbeheer software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over voorraadbeheer software

Hoe weet ik welke voorraadbeheer software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welke voorraadbeheer software past bij jouw onderneming, dien je op een aantal punten te letten. Ten eerste is er software die zich specifiek richt op webshops, winkels of juist groothandels. Ook is er software die onderdeel is van een totaaloplossing of juist te koppelen is aan je boekhouding. Onderzoek dus wat jouw behoeften zijn en kies vervolgens een aanbieder die past binnen jouw budget.

Wat is de beste voorraadbeheer software?

Voorraadbeheer software is er in allerlei soorten en maten, waardoor ik niet één aanbieder aan kan wijzen als winnaar voor alle soorten ondernemers. Wel zijn er drie aanbieders als beste uit de test gekomen, ieder binnen een eigen categorie en dit zijn Snelstart voor het MKB, Silvasoft voor starters en Brincr voor webshops van ieder formaat.

Is voorraadbeheer software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Ja en nee, want dit hangt af van de complexiteit en de manier waarop de software is vormgegeven. Gelukkig zijn de meeste voorraadbeheer systemen intuïtief, wat betekent dat je redelijk snel door hebt hoe je ermee kunt werken. Tevens is er vaak veel online informatie beschikbaar op de website van de software leverancier, mocht je ergens tegenaanlopen.

Kan ik een voorraadbeheer programma integreren met andere systemen, zoals een boekhoudpakket, webshops of kassasystemen?

Vaak bieden voorraadbeheer systemen koppelingen aan met externe programma’s en ik raad je aan om dit van tevoren te controleren. Sommige voorraadbeheer software werkt bijvoorbeeld enkel samen met andere software modules van de aanbieder zelf of zijn maar met een beperkt aantal programma’s te koppelen.

Bieden aanbieders van voorraadbeheer software proefperiodes voor startende ondernemers aan?

Er is helaas geen aanbieder die korting geeft aan startende ondernemers voor het gebruik van de voorraadbeheer software zelf. Wel zijn er andere mogelijkheden om de kosten als starter te drukken, zoals korting op het bijbehorende boekhoudprogramma of door te kiezen voor een jaar- in plaats van een maandabonnement.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Voorraadbeheer software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van financiële en gevoelige gegevens te waarborgen. Het is aan te raden om de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software te controleren, voordat je een abonnement afsluit.

Gerelateerde artikelen

Voorraadbeheer Software voor WooCommerce Webshops

Draait jouw webshop op WooCommerce? Dan lees je in dit artikel hoe je voorraadbeheer software voor WooCommerce kunt gebruiken.

Exact Online Boekhouden? Deze Modules Kun Je Nu Gratis Gebruiken

Boekhouden met Exact Online zorgt voor een professionele boekhouding. Ondernemers met slagkracht kiezen voor boekhouden met Exact Online omdat het simpelweg het best werkt.

Top 10 beste facturatie software

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je gratis voorraadbeheer software?