Top 10 Beste Offerte software 2024

Meer dan 12 Maanden Getest

Door meteen de beste offerte software te kiezen voor jouw bedrijf, bespaar je een hoop tijd en geld. Het is software die je misschien wel dagelijks gaat gebruiken en daarom is het extra belangrijk dat het programma voldoet aan al jouw verwachtingen. Het volgende overzicht van de top 10 beste offerte software van Nederland zal je hierbij helpen. Bij elk offerte programma staat precies beschreven wat de functies zijn, voor welk type ondernemer het programma geschikt is en natuurlijk wat het kost. Als je er toch niet uitkomt, kun je altijd even contact met mij opnemen.

Winnaars van de Offerte Software test

Er zijn drie offerte programma’s die beter zijn dan alle andere, ieder in een eigen categorie. Hieronder de winnaars van de test, inclusief twee gratis programma’s voor starters en een gratis offerte programma voor onbepaalde tijd.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste offerte software van dit moment:

e-boekhouden logo

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Offertes eenvoudig omzetten in facturen
 • Middels een voorbeeld sjabloon kun je direct offertes maken
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

rompslomp

 • Eenvoudig factuur en offerte maken en versturen
 • Offerte maken in eigen huisstijl en logo
 • Veel functies voor gratis software
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

visma eaccounting

 • Voor starters 12 maanden gratis
 • Inclusief workflows voor acceptatie door klant
 • Perfect voor werken met orders en voorraad
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

e-Boekhouden: het beste offerte programma voor een klein budget
e-Boekhouden heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, waarbij je ook na het gratis abonnement van 15 maanden voor starters weinig blijft betalen voor hun software. Naast het opstellen van offertes is het programma ook geschikt voor facturatie en boekhouden, zodat je alle belangrijke informatie hebt staan in hetzelfde centrale systeem. Ongeacht de grootte van je onderneming, ontvang je het complete pakket aan functies en dankzij het onbeperkte aantal gebruikers kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals bijkomende kosten. Dit alles in combinatie met een geweldige klantenservice en meer dan 20 jaar ervaring heeft gezorgd voor een welverdiende eerste plek in deze top 10 van offerte software.

Rompslomp: de meest eenvoudige offerte software en gratis
Rompslomp kan worden gebruikt door ZZP’ers en het MKB, maar blijft voor iedereen eenvoudig in gebruik. De simpele interface zonder vaktermen is de kracht van deze aanbieder, waarbij je een eerlijke prijs betaalt voor een groot scala aan functies. Net als de andere twee programma’s in deze top drie is de software geschikt voor veel meer dan enkel het opstellen van offertes. De prijzen voor de betaalde pakketten zijn op basis van de functies die je nodig hebt, waardoor je niet betaalt voor opties die je niet gebruikt. Daarnaast biedt Rompslomp ook geheel gratis offerte software aan, voor het onbeperkt maken van offertes en facturen. Rompslomp is, zoals de naam het al zegt, een Hollandse onderneming waar je op kunt vertrouwen.

Visma e-Accounting: geschikt voor alle ondernemers
Visma e-Accounting richt zich op alle ondernemers die te maken hebben met orderbeheer, en ze bieden pakketten aan die je voor een groot deel zelf kunt samenstellen en uitbreiden. Je hebt ook de keuze voor losse offerte software voor een lage prijs, die je indien gewenst kunt uitbreiden met een boekhoudmodule en tal van andere mogelijkheden. Zodra je dus behoefte hebt aan meer functies, is dat met één klik op de knop geregeld. Als startende ondernemer profiteer je het eerste jaar van het standaardpakket zonder hiervoor te hoeven betalen. Gevestigde ondernemers kunnen ook een mooie korting ontvangen door te kiezen voor een jaarabonnement.

Hoe ik offerte software bij Zelfboekhouden.com test

Om achter de 10 beste offerte programma’s te komen is een hoop onderzoek nodig geweest, aangezien ik alle aspecten eigenhandig heb getest. Hierbij is rekening gehouden met verschillende soorten ondernemers, want een startende ZZP’er heeft natuurlijk totaal andere behoeften dan een MKB dat al langere tijd aan de weg timmert. Hieronder een overzicht van de belangrijkste punten waar tijdens dit onderzoek op is gelet.

Functionaliteiten: de waarde van offerte software wordt bepaald door de functies die een programma aanbiedt te vergelijken met datgene wat je als ondernemer daadwerkelijk nodig hebt. Bij het opstellen van offertes is het bijvoorbeeld handig als je deze makkelijk kunt aanpassen en dat je deze met één klik kunt omzetten in een factuur.

Gebruiksvriendelijkheid: Hoe prettiger software werkt; hoe beter de gebruiksvriendelijkheid. Hoewel dit per persoon verschilt, is het wel mogelijk om de algehele gebruiksvriendelijkheid van software te testen. Hierbij is zowel gekeken naar de tijd die nodig is om de software te leren kennen, als de snelheid waarmee je in het programma kunt werken.

Integraties: Offerte software gebruik je zelden op zichzelf staand en daarom is het essentieel dat de software uit te breiden is met interne modules en/of met externe apps. Denk aan boekhoudsoftware, een webshop, CRM-systeem en meer.

Prijs en prijsstructuur: De prijzen van offerte programma’s lopen uiteen van gratis software naar abonnementen van tientallen euro’s per maand. Het is dus niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Naast de abonnementsprijzen zelf is ook rekening gehouden met extra kosten en eventuele verborgen kosten. Op deze manier wordt de prijs-kwaliteitverhouding van een programma bepaald.

Klantenservice en ondersteuning: Bij de beste offerte software hoort een kundige klantenservice. Niet alleen de professionaliteit heeft een rol gespeeld bij het bepalen van deze top 10, maar ook de bereikbaarheid, reactietijd, de klantvriendelijkheid en kwaliteit van de aangeboden service.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van jouw financiële gegevens te garanderen en te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Populairste offerte software van dit moment

 

Bekijk hier alle offerte software

Waar je op moet letten bij het kiezen van offerte software

Bij het kiezen van een offerte programma zijn er een paar dingen om zelf rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat het de beste keuze is voor jouw bedrijf. De nummer één van deze top 10 is namelijk niet voor iedere onderneming de beste keuze en dit is iets dat alleen jijzelf kunt bepalen. Hieronder een aantal tips die je zullen helpen:

Wie gaat het offerte programma gebruiken: Ben jij degene die voornamelijk in de software zal werken, of is dit juist een collega of meerdere mensen? Op basis hiervan kun je beter bepalen hoe eenvoudig het programma moet zijn in gebruik. Vooral als veel mensen offertes gaan opstellen, is het belangrijk om te kiezen voor het meest gebruiksvriendelijke programma.

Integraties: Zijn er andere systemen die je wil koppelen aan de software? Als het antwoord “ja” is, is het belangrijk om te bekijken of dit mogelijk is bij het programma van jouw keuze. Zo voorkom je dubbel werk en beheer je straks alles vanuit één centrale online omgeving. Houd ook rekening met eventuele integraties die je nodig hebt in de nabije toekomst.

Complexiteit van je bedrijf: Een onderneming met ingewikkelde bedrijfsactiviteiten heeft baat bij een groot aantal mogelijkheden. Dit betekent meestal dat een gratis programma niet voldoende is en je meer hebt aan een betaald pakket. Met uitzondering van gratis software voor startende ondernemers zoals e-Boekhouden en Visma e-Accounting, waarbij je gratis gebruik kunt maken van alle opties.

Omvang van je bedrijf: De grootte van je bedrijf speelt ook een rol bij de keuze van offerte software. Een ZZP’er heeft voldoende aan een programma als e-Boekhouden en misschien zelfs wel aan de gratis offerte software van Rompslomp. Terwijl grotere ondernemingen meer hebben aan de offerte software van Visma e-Accounting of die van SnelStart.

Budget: Offerte software loopt sterk uiteen van prijs en je doet er verstandig aan om zowel naar de kosten te kijken, maar ook naar de oplossing die aansluit op de behoeften van je onderneming. Zo zorg je voor de juiste balans tussen prijs en functionaliteit.

Volledige Top 10 Beste Offerte Tools

 1. e-Boekhouden.nl – Beste prijs / kwaliteit
 2. Rompslomp – Beste voor snel offertes opstellen
 3. Visma e-Accounting – Beste gratis offerte programma
 4. Reeleezee – Beste voor kleine bedrijven
 5. Offri – Beste voor creatieve en mooie offertes
 6. Snelstart – Beste voor offertes maken vanaf ieder apparaat
 7. AFAS SB+ – Beste totaaloplossing voor offerte software
 8. Teamleader – Beste voor professionele offertes
 9. Gripp – Beste complete bedrijfssoftware
 10. Ficsus – Beste voor het maken van pro-forma facturen

Update: januari 2024

#1 e-Boekhouden.nl – Betaalbare software van goede kwaliteit

De offerte software van e-Boekhouden voldoet aan alles wat je nodig hebt en is onderdeel van hun totaaloplossing. Je ontvangt bij deze gerenommeerde Nederlandse aanbieder een hoop waar voor je geld. Starters ontvangen het programma zelfs 15 maanden lang gratis, terwijl je als ZZP’er maar €9,95 betaalt voor de offerte software als onderdeel van een volledig boekhoudprogramma. Het onbeperkte aantal gratis gebruikers, de mogelijkheid om uren en kilometers te registreren, evenals het feit dat je een betaald abonnement iedere maand kunt opzeggen zijn mooie extra’s. Maar laten we eens kijken wat de functies zijn met betrekking tot het opstellen van offertes, waarvoor je overigens geen voorkennis nodig hebt.

e-boekhouden voor offerte software

Functies e-Boekhouden.nl

 • Eenvoudige en slimme invoerschermen
 • Offertes opstellen in eigen huisstijl, inclusief logo
 • Offertes opmaken voor meerdere handelsnamen en het opslaan van bijbehorende sjablonen
 • Offertes versturen per post of e-mail, inclusief een begeleidend bericht
 • Offertes omzetten in facturen
 • Overzicht van het offertetraject, inclusief aanbetalingen, tussenfacturen en eindfacturen
 • Gratis gebruikers toevoegen
 • Kundige en snelle klantenservice
 • iOS en Android app

Prijzen

PakketBoekhoudenFactureren
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP/Mini9,95 euro per maandInbegrepen
Standaard14,50 euro per maand9,50 euro per maand

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Gratis voor starters (15 maanden)

 • Een van de meest betaalbare opties

 • Een onbeperkt aantal offertes en gebruikers voor ieder pakket

 • Maandelijks opzegbaar

 • Gratis proefperiode van 14 dagen

 • Nederlandse onderneming met een goede reputatie

 • Korting voor stichtingen

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • De vormgeving van de software is een beetje gedateerd

 • Je gaat meer betalen als je meer dan 240 boekingen per jaar hebt

Reviews

De recensies over e-Boekhouden zijn over het algemeen positief. Gebruikers prijzen het intuïtieve en overzichtelijke offerte pakket, de goede klantenservice en de beschikbaarheid van API en app. E-Boekhouden wordt gezien als geschikt voor het MKB en wordt gewaardeerd om de automatisering van de administratie, inclusief het herkennen van facturen en de koppeling met de bank. Er zijn echter enkele klachten over de facturatiemodule, beperkingen in de goedkopere versies, en problemen met updates en klantenservice. De meeste gebruikers ervaren e-Boekhouden echter als een eenvoudig en efficiënt pakket met goede ondersteuning.

Nick van Lawick zegt het volgende over e-Boekhouden.nl op Trustpilot:

”Zeer tevreden over het product en de ondersteuning. Gebruik e-boekhouden.nl al jaren en vrij weinig ondersteuning nodig gehad. De enkele vragen die ik heb gesteld worden altijd binnen minuten beantwoord. Prima dienstverlening!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

e-Boekhouden is een fantastische keuze voor allerlei soorten ondernemers met een minder complexe bedrijfsstructuur. Je hoeft niet bang te zijn dat je als startende ondernemer na het gebruik van de gratis software ineens erg veel gaat betalen, want e-Boekhouden hanteert vrijwel de beste prijs-kwaliteitverhouding in deze lijst. Je betaalt echter wel voor een totaaloplossing, wat zonde kan zijn van je geld als je al beschikt over een boekhoudprogramma. Zo niet, dan is het een goede manier om je gehele zakelijke boekhouding, inclusief offertes, op een snelle en efficiënte manier te beheren vanuit de online omgeving van e-Boekhouden. Als pluspunt kun je altijd rekenen op een professionele klantenservice.

#2 Rompslomp – Snel offertes opstellen zonder gedoe

Rompslomp streeft naar het zo eenvoudig mogelijk maken van de zakelijke administratie en dit doen ze door het aanbieden van gratis en betaalde software. De gratis software is ideaal als je op zoek bent naar een makkelijk programma voor het onbeperkt opstellen van offertes in eigen huisstijl, waar verder geen hinderlijke beperkingen aan verbonden zitten. Als je besluit over te stappen naar een betaald pakket behoud je al je gegevens, zodat je niets hoeft over te zetten. Ondanks de simpelheid van de software is Rompslomp ook geschikt voor groeiende ondernemingen en het MKB, kortom een programma waar je als ondernemer mee vooruit kunt.

rompslomp offerte programma

Functies, gratis pakket met betrekking tot offertes

 • Onbeperkt offertes maken, plus facturen en creditfacturen
 • Offertes opstellen in eigen huisstijl met logo
 • Het exporteren van offertes als PDF bestand
 • Werken met buitenlandse valuta’s

Functies, betaalde pakketten met betrekking tot offertes

 • Offertes direct versturen vanuit Rompslomp
 • Contactbeheer
 • Offertes digitaal laten ondertekenen (Pro)
 • App voor Android en iOS
 • Online support

Prijzen

PakketPrijs
Gratis pakket0 euro per maand
Plus pakket5,75 euro per maand
Pro pakket17,25 euro per maand

Pluspunten Rompslomp

 • Gratis pakket voor het maken van onbeperkte offertes

 • 16% korting bij een jaarlijkse betaling

 • Veel koppelingen mogelijk

 • Makkelijk in gebruik

 • Geschikt voor allerlei soorten ondernemers

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

Minpunten Rompslomp

 • Bijkomende kosten voor bepaalde functies (niet gerelateerd aan offertes)

 • Minder geschikt voor meerdere administraties

Reviews

Rompslomp is betaalbare offerte software die vooral geschikt is voor zzp’ers en freelancers. Gebruikers zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van deze software. Het programma biedt de mogelijkheid om facturen in PDF-formaat te maken en direct te verzenden. Ook is het inboeken van bonnen gemakkelijk en kan met één druk op de knop een jaarrekening worden gecreëerd. De klantenservice wordt geprezen om hun snelle reactie op vragen. Hoewel elk product ook nadelen heeft, wordt Rompslomp over het algemeen beschouwd als een waardevolle optie voor ondernemers omdat het eenvoudig is in gebruik en goed betaalbaar.

Bartjan zegt het volgende over Rompslomp.nl op Trustpilot:

”Na ooit te zijn begonnen als betaalde gebruiker, gebruik ik nu al jaren de gratis versie van Rompslomp en ik ben heel tevreden. De software is simpel, en als ik een factuur heb gemaakt download ik hem als PDF en stuur ik hem zelf naar de persoon in kwestie. De facturen zien er verzorgd uit, maar wat vooral fijn is is dat het allemaal simpel is en dat er niet een constante poging tot upselling is.”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

De gratis offerte software voor onbeperkt gebruik is een uniek aanbod, helemaal aangezien dit ook nog geheel in eigen huisstijl mogelijk is. Dit maakt het een fantastische keuze voor ondernemers die enkel op zoek zijn naar offerte software, waarbij er in de toekomst altijd de mogelijkheid is om alsnog over te stappen op een betaald pakket. In dat geval kun je profiteren van de klantenservice inclusief een live chat, aangezien dit iets is waarvoor je wel een betaald abonnement zal moeten afsluiten. De betaalde pakketten zijn een stuk uitgebreider, want Rompslomp is een aanbieder van boekhoudsoftware voor ZZP’ers en het MKB.

#3 Visma eAccounting – Gratis offerte software voor starters

Visma e-Accounting biedt, evenals meerdere aanbieders in deze lijst, een totaaloplossing aan inclusief offerte software. Twee grote voordelen die voor de derde plaats in deze top 10 hebben gezorgd zijn: de uitgebreide module voor offertes, evenals de gratis software voor starters. Een jaar lang krijg je toegang tot het standaardpakket van Visma e-Accounting, waarbij je wel rekening moet houden met de kosten voor de aanvullende module voor offertes. Visma e-Accounting is vooral interessant voor ondernemers die op zoek zijn naar zowel facturatie als offerte software, aangezien je de module voor offertes niet los kunt afnemen. Evenals ondernemingen die te maken hebben met het verwerken van een groot aantal orders en te maken hebben met een voorraad.

visma voor offerte tool

Functies, module Offertes & Orders

 • Het maken en versturen van offertes, evenals het opslaan en afdrukken
 • Werken met persoonlijke kortingen
 • Acceptatie van offertes door de klant
 • Offertes eenvoudig omzetten in orders
 • Bijhouden van de voorraad op basis van orders
 • Overzicht van het proces (offerte, order, verkoopfactuur en status)

Prijzen

PakketJaar abonnementKwartaal abonnementPrijs extra gebruiker
Visma eAccounting Factureren8 euro per maand11 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Offertes & orders6 euro per maand6 euro per maand

Pluspunten Visma

 • Ideaal voor ondernemers die werken met orders en een voorraad

 • Veel opties met betrekking tot offertes

 • Mogelijkheid om uit te breiden

 • Een jaar lang gratis voor starters, exclusief de extra module

 • Korting bij een jaarabonnement

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

Minpunten Visma

 • De module Offerte en Orders is niet los af te nemen

 • Geen maandabonnement mogelijk

 • Veel extra kosten

Reviews

Visma eAccounting is over het algemeen gebruiksvriendelijk en werkt prettig volgens de reviews. Het programma is laagdrempelig en gemakkelijk te gebruiken voor factureren en boekhouden. De klantenservice wordt als behulpzaam en constructief gezien. Echter, er zijn ook enkele negatieve ervaringen, zoals traagheid van het programma, beperkte functionaliteit en problemen met updates. Sommige gebruikers hebben problemen met opzeggen en agressieve benadering van Visma. Ook mist men soms functionaliteit zoals bankkoppeling en sjabloon brieven.

Patrick zegt het volgende over Visma e-Accounting op Trustpilot:

”Makkelijk in gebruik. Pakket met veel mogelijkheden. Ik ben zelf ZZP’er en kan mijn volledige boekhouding kwijt. Standaard artikelen zijn zo gescheiden naar een offerte en uiteindelijk factuur. De App op je telefoon zou nog wat meer parameters kunnen krijgen zoals het aflezen van je huidige bankstand en BTW. Verder een aanrader!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Visma eAccounting is een aanbieder met zowel min- als pluspunten. Als boekhoudsoftware zijn er betere opties, maar voor het beheren van orders en offertes is het een goede en zeer uitgebreide keuze. Starters profiteren van de gratis standaard module, zodat de kosten het eerste jaar slecht €6 per maand zijn. Vooral voor ondernemers die op zoek zijn naar offerte software en een oplossing voor orderbeheer, is dit een goede keuze. Bekijk van te voren wel even wat de eventuele kosten zijn als je de software ook wil gebruiken voor je zakelijke administratie, want door de bijkomende kosten is Visma e-Accounting in dat geval niet altijd de goedkoopste.

#4 Reeleezee – Voor kleine ondernemers en hun boekhouders

Reeleezee, inmiddels Exact Reeleezee, richt zich op ondernemers die samenwerken met hun boekhouder. Je kunt namelijk kiezen uit een totaaloplossing inclusief offertes, of een losse module waardoor je de rest van je boekhouding kunt uitbesteden aan jouw boekhouder of accountant. Dit zorgt ervoor dat je niet betaalt voor functies die je niet gebruikt. Reeleezee is geschikt voor ZZP’ers tot het klein-MKB. Hoewel er veel mogelijkheden zijn is de prijs redelijk aan de hoge kant, waardoor Reeleezee niet in de top drie van offerte software terecht is gekomen. Het is echter wel een betrouwbare onderneming, waarbij je als klant ook contact op kunt nemen met de professionele klantenservice en toegang hebt tot de uitgebreide kennisbank.

reeleezee offerte software

Functies, Slim Factureren Onderweg+ en Slim Boekhouden Start, met betrekking tot offertes

 • Onbeperkt offertes versturen en kopiëren
 • Offertes omzetten naar facturen
 • Werken met pro-forma facturen en pakbonnen
 • Relatiebeheer
 • Tarieven en kortingen per klant
 • Inzicht in de klanthistorie
 • Support
 • Exact Reeleezee app voor iOS en Android

Prijzen

PakketAbonnement
Slim Boekhouden Start15 euro per maand
Slim Boekhouden33 euro per maand
Slim Boekhouden +66 euro per maand
Slim Factureren Onderweg +16,50 euro per maand
Het Slim Factureren Onderweg pakket van €7,50 per maand is niet met inbegrip van offertes.

Pluspunten Reeleezee

 • Keuze uit twee verschillende opties, thuis en onderweg

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

 • Veel mogelijkheden tot het uitbreiden van de software

 • Veel beschikbare koppelingen

Minpunten Reeleezee

 • Onduidelijk wat de verschillen zijn tussen de pakketten op het gebied van offertes

 • Niet geschikt voor meerdere administraties

 • Slim Factureren+ is niet uit te breiden met voorraadbeheer

Reviews

De meningen over Reeleezee zijn verdeeld. Gebruikers waarderen de eenvoudige interface en de mogelijkheid om facturen te scannen en in te voeren via de app. Ook de bereikbaarheid en deskundigheid van de klantenservice wordt geprezen. Andere gebruikers klagen echter over de hoge prijs en het gebrek aan functionaliteit, de slechte support en frequente fouten in het programma. Verder wordt de nieuwe versie als traag en onduidelijk beschouwd en zijn de prijzen voor abonnementen flink gestegen. Desondanks zijn er ook een aantal tevreden gebruikers die vinden dat Reeleezee het maken en versturen van offertes eenvoudig maakt, ook voor mensen zonder boekhoudkundige achtergrond.

Michell Lachman zegt het volgende over Reeleezee op Trustpilot:

”Goed product. Ik heb hiervoor WeFact gehad. Iets eenvoudiger maar voor een BV niet geschikt. Reeleezee maakt mijn administratie in elk geval een stuk eenvoudiger. Met de app kan je eenvoudig je facturen scannen en de nieuwe HTML5-versie van reeleezee werkt gewoon goed. Ik gebruik het nu circa 7 jaar en wat ik vooral fijn vind is dat je LIVE inzage hebt in je cijfers.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review offerte software
4,2
Slimme functies 4 sterren review offerte software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review offerte software
4,2

Conclusie

Reeleezee is onderdeel van Exact Online, een bekende ondernemer die zich richt op het MKB. Reeleezee is vergelijkbaar met Exact Online, alleen dan geschikt voor kleinere ondernemers. Je hebt de keuze uit twee modules voor offertebeheer, waarbij het grootste verschil is dat de ene module is voor onderweg en specifiek voor facturatie, terwijl de andere module een volledig boekhoudprogramma is waarbij de functies voor offertes vrijwel hetzelfde zijn. De software is niet de goedkoopste optie in deze lijst, maar wel een optie die eenvoudig uit te breiden is en perfect voor ondernemingen die behoorlijk zullen opschalen in de toekomst.

#5 Offri – Voor het maken van creatieve en mooie offertes

Offri is een van de weinige aanbieders in deze top 10 die enkel offerte software aanbieden, iets dat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. Offri richt zich op offertes die een verhaal vertellen, waarbij je veel extra informatie kwijt kunt dan enkel de cijfertjes, inclusief foto’s en video’s. De software laat ook zien welke offertes het beste scoren via het real-time overzicht. Je ontwerpt deze offertes aan de hand van templates, waaronder branche gerichte ontwerpen zoals voor architecten, internetbureaus fotografen en bouwbedrijven. De software is makkelijk in gebruik en geschikt voor teams met meerdere werknemers.

offri offerte programma

Functies

 • Offertes maken die eruit zien als interactieve webpagina’s
 • Offertes opstellen door het selecteren van blokken
 • Toegang tot sjablonen en het opslaan van eigen lay-outs
 • Meertalige offertes maken
 • Realtime statistieken
 • Notificaties
 • Offertes digitaal laten ondertekenen
 • Klantenservice per e-mail
 • Telefonische klantenservice (Agency)

Prijzen

PakketAbonnement
Solo (1 gebruiker)20 euro per maand
Agency (10 gebruikers)50 euro per maand
EnterpriseOp aanvraag

Pluspunten Offri

 • Geschikt voor uitgebreide offertes met foto’s en video’s

 • Eenvoudig in gebruik

 • Moderne uitstraling

 • Gratis proefabonnement van 14 dagen

Minpunten Offri

 • Aan de dure kant

 • Weinig koppelingen met Nederlandse software, zoals boekhoudprogramma’s

Reviews

De ervaringen met Offri, de offertesoftware, zijn buitengewoon positief. Gebruikers prijzen de beveiliging, gebruiksvriendelijkheid, prestaties, prijs-kwaliteitsverhouding en de service van de softwareleverancier. Velen beschouwen Offri als een uitstekende tool voor het maken van offertes. Ze benadrukken het gemak van het gebruik, het brede scala aan opties, en de mogelijkheid om templates en sjablonen te gebruiken voor efficiëntie. Daarnaast wordt de ondersteuning van Offri als behulpzaam en responsief beschouwd, waarbij gebruikers snel geholpen worden bij hun vragen. Het vermogen om offertes om te zetten in PDF’s wordt ook gewaardeerd. Over het algemeen raden gebruikers Offri ten zeerste aan en prijzen ze de look and feel van de offertes die met de software zijn gemaakt.

Robbie Visser zegt het volgende over Offri op Softwarewatcher:

”Offri is zeker een mooie oplossing om bij je klanten een goede indruk te maken! De offerte tool is vriendelijk in gebruik, goede support pagina en veel opties om interactieve offertes te maken. Ook erg blij met de vernieuwde PDF versies.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review offerte software
4,2
Slimme functies 4 sterren review offerte software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review offerte software
4,2

Conclusie

Offri biedt een moderne oplossing aan voor ondernemers die hun offertes een beetje extra aandacht en liefde willen geven. Bijvoorbeeld als je offertes op wil maken waar veel van afhangt, of als je per jaar een enorm aantal offertes verstuurt. In het laatste geval biedt Offri ook inzicht in welke soort offertes het beste presteren. Je hoeft geen kennis te hebben van design om mooie offertes te maken, want dit is in de software erg eenvoudig dankzij de diverse lay-outs. De software is niet goedkoop en de koppelingen met boekhoudpakketten ontbreken. Dus als een simpele offerte ook volstaat is Offri niet de beste keuze. Het is echter wel een uniek offerte programma in deze lijst, waar zeker de mooiste offertes mee tot stand komen.

#6 Snelstart – Offertes maken vanaf ieder apparaat

Een van de grote voordelen van Snelstart is dat je offertes maakt vanaf ieder apparaat en met ieder pakket. Als je enkel op zoek bent naar offerte software, heb je dus al voldoende aan het InStap pakket van Snelstart voor €12,50 per maand. Handig als je wel zelf offertes en facturen wil sturen, maar je boekhouder de rest van de administratie wil laten regelen. Het goedkoopste pakket is ook geschikt voor losse bonnen, het laten betalen van facturen en voor het krijgen van inzicht. Natuurlijk kun je indien gewenst de software uitbreiden en voor Snelstart zijn tevens heel veel koppelingen beschikbaar.

snelstart voor offerte maken

Functies, met betrekking tot offertes

 • Snel en onbeperkt offertes maken vanaf vaste en mobiele apparaten
 • Offertes opmaken in eigen huisstijl met behulp van sjablonen
 • Financieel overzicht
 • Offertes mailen vanuit Snelstart
 • Offertes omzetten in facturen met een betaallink
 • Offertes blokkeren, zodat ze niet ineens kunnen worden omgezet naar een factuur
 • Snelstart brievenbus
 • Klantenservice
 • Snelstart app

Prijzen

PakketPrijs
inStap Factureren12,50 euro per maand
inKaart16,50 euro per maand
inBalans30 euro per maand
inZicht40 euro per maand
inControlevanaf 100 euro per maand (op aanvraag)

Pluspunten Snelstart

 • Geschikt voor digibeten, gebruiksvriendelijk

 • Betaalbaar, offertes zijn onderdeel van alle pakketten

 • Veel uitbreidmogelijkheden

 • Gratis proefperiode van 30 dagen

 • Abonnement maandelijks opzegbaar

Minpunten Snelstart

 • Bijkomende verbruikskosten die niet duidelijk vermeld staan

 • Boekhoudmodules inclusief offertes zijn aan de duurdere kant

Reviews

Snelstart wordt over het algemeen gezien als een betrouwbare offerte software, en wordt geprezen vanwege de eenvoud, snelheid en efficiëntie van het programma. Gebruikers zijn tevreden met de mogelijkheid om gemakkelijk offertes en facturen te maken, en inkoopfacturen automatisch te verwerken. De klantenservice wordt geroemd om hun vriendelijkheid, behulpzaamheid en deskundigheid. Toch zijn er ook enkele negatieve ervaringen, zoals traagheid van het programma, beperkte functionaliteit in goedkopere versies en problemen met updates. Ook is de web-versie van het programma vaak traag, waardoor er veel frustraties ontstaan.

R. Schoonman zegt het volgende over Snelstart op Trustpilot:

”Heel erg klantgericht. Echte mensen, fijne mensen aan de telefoon die gelijk meedenken en meehelpen. Korte beneden. En ook gelijk aangeven dat als er meer hulp nodig is, die er ook is. Ik ben net begonnen en dit is hoopgevend. Voor mij is deze service heel erg belangrijk.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review offerte software
4,2
Slimme functies 4 sterren review offerte software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review offerte software
4,2

Conclusie

SnelStart is de perfecte keuze voor alle ondernemers die op zoek zijn naar offerte software die eenvoudig is in gebruik. Waarbij je de keuze hebt uit een goedkope facturatie module, evenals uitgebreide oplossingen als je ook je zakelijke administratie met Snelstart wil regelen. Verder voldoet Snelstart aan alle verwachtingen, van een kundige klantenservice tot alle basisfuncties die je verwacht van offerte software. Een prima programma dus voor starters, ZZP’ers en het MKB. Het enige nadeel is dat de software duurder is dan andere aanbieders in deze lijst, als je kiest voor een boekhoudpakket.

#7 AFAS SB+ – Een totaaloplossing voor 5 administraties, inclusief offerte software

AFAS is een gerenommeerd bedrijf en met AFAS SB+ richten ze zich op de kleinere ondernemer. Ze bieden echter maar één pakket aan voor een vaste prijs, waar het maken van offertes onderdeel van is. AFAS SB+ is dus enkel een goede optie als je op zoek bent naar een efficiënte oplossing voor je hele administratie. Het programma is uitgebreid en geschikt voor het bijhouden van meerdere administraties (maximaal 5), maar houd er wel rekening mee dat het duurder is dan andere boekhoudsoftware en het niet geschikt is als je ook de voorraad wil bijhouden.

factuur opstellen met afas sb

Functies, met betrekking tot offertes

 • Overzicht
 • Offertes digitaal goed- of afkeuren
 • Het automatisch aanmaken van een verkoopfactuur
 • AFAS SB+ klantenportaal
 • Offertes maken aan de hand van sjablonen en instellingen zoals de kleur
 • Offertes maken in eigen huisstijl
 • Offertes versturen vanuit AFAS SB+
 • Kamer van Koophandel koppeling voor het toevoegen van klanten
 • Veel invoervelden

Prijzen

PakketPrijs
Afas SB+59 euro per maand

Pluspunten AFAS SB+

 • Gratis proefperiode van een maand (wel inclusief het verstrekken van betaalgegevens)

 • Nederlandse software aanbieder

 • Zeer uitgebreid

 • Veel koppelingen

Minpunten AFAS SB+

 • Demo alleen op aanvraag

 • Duur, vooral als je enkel op zoek bent naar offerte software

 • Minder geschikt voor starters

 • Gemengde reviews van gebruikers

Reviews

Er zijn weinig reviews specifiek over Afas SB+, maar de beschikbare zijn niet erg positief. De software wordt als te duur beschouwd in vergelijking met andere opties op de markt, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven met beperkte mogelijkheden. Zelfs met goede prestaties en functionaliteit, wordt de prijs gezien als te hoog voor wat het biedt. Er zijn geen specifieke opmerkingen over offerte software-functionaliteit, maar deze lijkt niet de belangrijkste focus te zijn van de beoordelingen.

P. Westra zegt het volgende over AFAS op Softwarewatcher:

”AFAS biedt in principe alle functionaliteiten die je nodig hebt als bedrijf. Door de vele functionaliteiten wordt het (soms) wel een beetje rommelig. Je kan ook veel zelf inrichten en toevoegen aan het basissysteem. Hierbij kan gedacht worden aan extra velden bij het CRM systeem of inrichten van workflows. Daarnaast maken we ook veelvuldig gebruik van de API van AFAS om rapportages te maken in PowerBI. Dit werkt echt super goed en is zeer betrouwbaar.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review offerte software
4,2
Slimme functies 4 sterren review offerte software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review offerte software
4,2

Conclusie

AFAS SB+ is een uitgebreid programma, waardoor het alleen geschikt is voor een selecte groep ondernemers. De software is erg uitgebreid en het maken van offertes is hier een onderdeel van. Er zijn echter veel andere aanbieders die offerte software aanbieden voor een betere prijs. Houd er rekening mee dat de demo alleen op aanvraag is en je deze niet online kunt uitproberen. Dit gezegd hebbende is het een juiste keuze voor bedrijven in de groei, die later ook kunnen overstappen op de ERP software van AFAS. Ook zijn er veel koppelingen mogelijk en beschikt AFAS SB+ over een uitgebreid kenniscentrum.

#8 Teamleader – Professionele offertes maken als onderdeel van sales software

Zoals meerdere aanbieders in deze lijst biedt Teamleader een totaalpakket aan inclusief offerte software. Als je enkel op zoek bent naar een programma voor het opstellen van offertes, dan is het zonde van je geld om een pakket af te nemen bij deze internationale ondernemer. Teamleader is echter wel de juiste keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een totaaloplossing voor het boosten van de verkopen of die offertes willen koppelen aan een webshop. Teamleader biedt meerdere pakketten aan en het maken van offertes is mogelijk ongeacht je keuze. Ieder pakket is geschikt voor twee gebruikers, waarbij je rekening dient te houden met relatief hoge kosten voor het toevoegen van een extra gebruiker.

teamleader offerte software

Functies, met betrekking tot offertes

 • Professionele offertes maken in eigen huisstijl
 • Online ondertekenen van offertes
 • Vervolgproces automatiseren
 • Offertes sorteren met filters
 • Overzicht van offertes en het verkoopproces
 • Omzet voorspellen
 • Webshop koppelen

Prijzen

PakketPrijs
ONE60 euro per maand
MOVE79 euro per maand
BOOST99 euro per maand
Prijzen zijn op basis van het maandabonnement en het minimale aantal gebruikers (2)

Pluspunten Teamleader

 • Gratis proefperiode van twee weken

 • Gericht op de verkoop

 • Moderne software met veel automatiseringen

 • Veel koppelingen

 • Offerte software is onderdeel van ieder pakket

 • Korting bij een jaarbetaling

Minpunten Teamleader

 • Duurder prijssegment

 • Offerte software is niet los af te nemen

 • Hoge kosten voor extra gebruikers

Reviews

Teamleader wordt over het algemeen positief beoordeeld door gebruikers vanwege de vele functies die beschikbaar zijn, zoals facturering, CRM en projectmanagement. Gebruikers zijn tevreden met het gebruiksgemak en de integratie met andere tools zoals Outlook en Dropbox. De klantenservice wordt positief ontvangen vanwege hun responsiviteit en behulpzaamheid. Enkele negatieve opmerkingen gaan over de prijs, met name voor kleine bedrijven, en over de soms trage prestaties van de software.

Dirk Goetschalckx zegt het volgende over Teamleader op Trustpilot:

”Dit programma scoort hoog wat betreft gebruik en logica. Zit je met een vraag, dan is de helpdesk je redding. Snelle reactie en beknopte maar duidelijke uitleg waar je direct iets aan hebt. Een jaar geleden heb ik Teamleader leren kennen, en ik wil steeds meer te weten komen over alle mogelijke functies. De gratis webinars op de website helpen je alvast op weg in de meest krachtige mogelijkheden die Teamleader biedt.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Teamleader is een moderne aanbieder van sales software, waar een selecte groep ondernemers baat bij kan hebben. De software werkt gemakkelijk en er zijn veel koppelingen beschikbaar. Echter is het totaalpakket niet goedkoop en is het zonde van je geld als je het programma niet optimaal gaat gebruiken, inclusief de functies voor het verhogen van de verkoop en de automatisering van het verkoopproces. Gebruikers zijn tevreden over Teamleader, waarbij de Nederlandse dienstverlening en de intuïtieve werking van het programma meerdere keren worden genoemd.

#9 Gripp – Complete bedrijfssoftware vanaf 3 gebruikers

Startende ZZP’ers die geen ambitie hebben om enorm te groeien kunnen Gripp alvast overslaan, want deze aanbieder richt zich op teams die zich met name in de dienstverlenende sector bevinden en is niet geschikt voor het beheren van voorraad. De software van Gripp is enorm uitgebreid, waar het opstellen van offertes slechts een klein onderdeel van is. Het programma biedt echter wel veel mogelijkheden die van pas komen als je verschillende soorten offertes wil opstellen.

gripp offerte programma

Functies, met betrekking tot offertes

 • Offertes maken in je eigen huisstijl of met behulp van de basis offerte
 • Offertes opstellen voor het boosten van de verkoop
 • Een sales pijplijn voor het verbeteren van je salesproces en het maken van forecasts
 • Offertes online accepteren op basis van IP-adres, inclusief notificatie
 • Klanten kunnen ook enkel een selectie van een offerte accepteren
 • Specifieke prijsafspraken per klant
 • Timeline per offerte
 • Instellen van condities
 • Offertes omzetten in facturen
 • Overzicht van alle contacten
 • Kennisbank

Prijzen

PakketPrijs
Gripp110 euro per maand
Gripp Plus144 euro per maand
Alle prijzen zijn op basis van het jaarabonnement en het minimale aantal gebruikers (3)

Pluspunten Gripp

 • Korting bij een jaarabonnement (15%)

 • Gratis proefabonnement van 14 dagen

 • Veel opties voor offertes

 • Moderne software

 • Uitgebreide kennisbank

Minpunten Gripp

 • Beperkt aantal manieren om contact op te nemen met de klantenservice

 • Hoog prijssegment

 • Offerte software is niet los af te nemen

 • Niet zo geschikt voor minder dan 3 gebruikers

 • Zeer hoge (optionele) set-up kosten

Reviews

Er zijn gemengde meningen over Gripp als offerte software. Sommige gebruikers vinden het te duur in verhouding met andere opties op de markt, met een prijs van €112 per maand voor een 2-mans bedrijf. Daarentegen vinden andere gebruikers Gripp overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken, en biedt het een goede ondersteuning bij projecten. Gripp kan ook gemakkelijk worden gekoppeld met andere systemen. De support afdeling van Gripp wordt vaak geprezen vanwege de goede bereikbaarheid en de snelle afhandeling van zaken, hoewel sommige klanten vinden dat er weinig medewerking wordt geboden om de hoge kosten aan te passen.

Leoni van de Bunt zegt het volgende over Gripp op Trustpilot:

”GRIPP is een heel fijn systeem. Overzichtelijk, gemakkelijk mee te werken en veel mogelijkheden biedt. GRIPP is ook goed om te koppelen met andere systemen. Supportafdeling goed bereikbaar. Wij werken er al jaren mee!”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Gripp richt zich op teams van 3 of meer, die op zoek zijn naar een totaaloplossing voor het realiseren van meer verkopen. Offerte software is hier een onderdeel van en er zijn verrassend veel mogelijkheden. De software is prettig in gebruik en zeer modern. Waarbij het feit dat klanten ook slechts een gedeelte van een offerte online kunnen goedkeuren, een van de kenmerkende verschillen is. De prijs voor deze uitgebreide bedrijfssoftware is niet goedkoop, waarbij je ook rekening moet houden met hoge optionele kosten voor de set-up of voor het toevoegen van extra gebruikers. Dit is meteen ook de reden dat Gripp laag in deze top 10 is geëindigd, omdat het voor veel ondernemers niet de beste match is.

#10 Ficsus – Voor het maken van pro-forma facturen in plaats van offertes

Er zijn twee dingen die meteen opvallen bij de software van Ficsus en dat zijn: de goedkope prijs en de zeer gedateerde uitstraling. Net zoals veel bedrijven in deze lijst is Ficsus een aanbieder van een totaalpakket, alleen de reden voor de laatste plaats is dat je met Ficsus geen offertes kunt maken. Je kunt echter wel pro-forma facturen opstellen, ofwel voorlopige facturen. Normaal gesproken wordt een pro-forma factuur gestuurd na het goedkeuren van een offerte, maar in Ficsus zul je het hiermee moeten doen.

ficsus voor offertes opstellen

Functies, met betrekking tot (pro-forma) facturen

 • Pro-forma facturen en facturen opstellen
 • Toevoegen van logo en adresgegevens
 • Invoeren van standaard instellingen
 • Opties voor het verbergen van velden op de factuur
 • Facturen versturen via Ficsus
 • Overzicht
 • Klantenservice per e-mail

Prijzen

PakketPrijs
Ficsus12,50 euro per maand

Pluspunten Ficsus

 • Geschikt voor starters

 • Gratis proefabonnement van 35 dagen

Minpunten Ficsus

 • Gedateerde uitstraling

 • Niet mogelijk om offertes te maken

 • Klantenservice is enkel te bereiken per e-mail

Reviews

Er zijn te weinig ervaringen van echte gebruikers met Ficsus beschikbaar om een realistisch beeld te kunnen scheppen van hoe Ficsus op het gebied van offertes ervaren wordt. Mochten er meer reviews van andere gebruikers op het internet verschijnen, dan wordt dit artikel bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
5
Slimme functies 3 sterren review
5
Gebruiksgemak 3 sterren review
5

Conclusie

Helaas is het dus niet mogelijk om met Ficsus offertes op te stellen en je dient dit te doen met pro-forma facturen. Daarnaast heeft de software een zeer gedateerde uitstraling, maar voldoet verder wel aan de eisen van een Nederlands boekhoudprogramma. Je betaalt dan ook voor het totaalpakket voor het regelen van de administratie, net zoals veel andere aanbieders in deze lijst. Contact opnemen kan echter enkel per e-mail, en dus niet telefonisch of via een live chat. Dit kan wel van 7:00 tot 23:00 uur. Ficsus is overigens onderdeel van e-Boekhouden, de nummer 1 in deze top 10 van offerte software en voor veel ondernemers naar mijn mening een betere keuze. Toch zijn er ook veel gebruikers die de software prettig vinden werken, en de enige manier om daar zelf achter te komen is door Ficsus te testen met het proefabonnement.

Meest gekozen offerte software van dit moment

 

Bekijk hier alle offerte software

Veelgestelde vragen over offerte software

Hoe weet ik welke offerte software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welke offerte software het beste past bij jouw bedrijf, is het handig om een lijstje te maken van de specifieke behoeften waarvoor jij de software gaat gebruiken. Bepaal tevens je budget, zodat je op basis van deze gegevens software kunt kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw onderneming.

Wat is de beste offerte software?

Het verschilt per bedrijf welke offerte software het beste is, waarbij zowel de grootte, het budget, als de complexheid van je onderneming van belang zijn. Voor kleinere ondernemingen is e-Boekhouden erg geschikt, andere goede opties om te overwegen zijn Rompslomp en Visma e-Accounting.  Rompslomp biedt zelfs gratis offerte software aan.

Is offerte software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Offerte software is over het algemeen zo gemaakt dat het makkelijk te begrijpen is voor beginners, maar de mate van gebruiksvriendelijkheid verschilt per aanbieder. Rompslomp is de simpelste oplossing, waarvoor je geen enkele kennis nodig hebt om de software te gebruiken.

Kan ik een offerte programma integreren met andere systemen, zoals een CRM systeem of een boekhoudprogramma?

Ja, veel offerte programma’s bieden mogelijkheden aan om uit te breiden, door middel van externe apps en eigen modules. Veel offerte software is trouwens al onderdeel van een groter systeem, zoals een boekhoudprogramma.

Hebben offerte programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Ja, alle offerte software in deze top 10 biedt een gratis proefperiode aan voor nieuwe gebruikers en dus ook voor starters. Er zijn zelfs een aantal aanbieders die een gratis offerte programma weggeven aan gebruikers die zich voor het eerst hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Offerte software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om jouw privacy en de veiligheid van jouw financiële gegevens te kunnen garanderen. Controleer de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software voordat je een beslissing neemt.

Kan de software mij helpen bij het maken van facturen?

Ja, de meeste offerte software biedt ook de mogelijkheid om offertes om te zetten in facturen. Het verschilt per aanbieder hoe uitgebreid het programma is en wat de functionaliteiten zijn.

Gerelateerde artikelen

Factuur app: Beste app, gratis en meer

Wat is de beste factuur app die je kunt gebruiken om je facturen eenvoudig te versturen? Ik leg het je met mijn top 5 uit.

Gratis voorbeeld factuur downloaden

Makkelijk een gratis voorbeeld factuur bekijken, downloaden en gebruiken. Te gebruiken in Word en aan te passen naar eigen logo en huisstijl.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *