Top 10 Beste Facturatie Software 2024

Meer dan 9 Maanden Getest

Het is zonde van je energie om facturatie software te gebruiken die niet prettig werkt of niet voldoet aan de verwachtingen. In dit artikel bespreek ik daarom de top 10 beste facturatie software van Nederland, zodat er altijd wel een programma bij zit dat perfect aansluit op jouw onderneming. Maak het jezelf dus gemakkelijk, wat betreft het schrijven van facturen en het versturen van herinneringen en houd tijd over voor het ondernemen zelf. Ieder programma heeft namelijk zo zijn eigen voor- en nadelen, waardoor de ene software geschikter is voor ZZP’ers en de andere juist voor ondernemers met meerdere werknemers in dienst.

Winnaars van de Facturatie Software test

Natuurlijk zijn er een aantal facturatie programma’s die met stip boven de andere uitsteken.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste facturatie software van dit moment:

e-boekhouden logo

 • Met factuur APP
 • Inclusief  IDEAL link in de factuur
 • Middels een voorbeeld sjabloon kun je direct factureren
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

visma eaccounting

 • Eenvoudig factuur en offerte maken en versturen
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Veel functies voor gratis software
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

moneymonk

 • Met urenregistratie
 • Veel Koppelingen met externe software
 • Facturen maken met de APP
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie
 • e-Boekhouden.nl: Betaalbare facturatie software voor alle ondernemers
  e-Boekhouden biedt niet alleen een gratis abonnement aan voor startende ondernemers, met hun zeer scherpe prijzen is het een budgetvriendelijke optie voor alle ondernemers, waaronder verenigingen en stichtingen. Een volledig facturatieprogramma kost nog geen 10 euro per maand, ongeacht het aantal boekingen per jaar en een onbeperkt aantal gebruikers. Dit in combinatie met de gebruiksvriendelijke interface, de professionele klantenservice die voor je klaarstaat en de uitstekende beoordeling op Trustpilot van huidige klanten heeft e-Boekhouden de eerste plaats in deze lijst bezorgd.
 • Visma eAccounting: Gratis voor starters
  Visma eAccounting biedt net als de nummer 1, gratis software aan voor startende ondernemers. Daarnaast bieden ze diverse betaalde pakketten aan, inclusief de mogelijkheid voor het afnemen van extra opties, van voorraadbeheer en extra gebruikers tot een eigen website. Zo stel je in feite je eigen softwarepakket samen, dat naadloos aansluit op de behoeften van jouw onderneming. Visma eAccounting staat bekend als een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf, met software waar je van op aan kunt. De ondersteuning die Visma biedt is uitgebreid, waaronder een actieve online community, een telefonische helpdesk, video trainingen, een online contactformulier en meer.
 • MoneyMonk: Eenvoudige facturatie software voor ZZP’ers
  MoneyMonk mag niet ontbreken in deze top 3 van facturatie software en het is één van de beste opties voor ZZP’ers. Ze hebben dit met name te danken aan hun uitstekende beoordeling op TrustPilot, waar vrijwel geen negatieve recensies te vinden zijn. Moneymonk biedt eenvoudige facturatie software aan, inclusief persoonlijke klantenondersteuning. Zo weet je zeker dat je bij problemen hulp kunt krijgen, als het niet lukt om een factuur in te boeken bijvoorbeeld. Een andere reden om voor MoneyMonk te kiezen als ZZP’er is de gratis opstartservice en de Kickstart korting, waarvan dit laatste ook geldt is als je al een langere tijd ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hoe ik facturatie software bij Zelfboekhouden.com test

Het testen van facturatie software neem ik uiterst serieus, en ik doe dit door alle software programma’s zelf uit te proberen en alle functionaliteiten te testen vanuit het oogpunt van meerdere soorten ondernemers. Denk hierbij onder andere aan het opstellen van een factuur in eigen huisstijl, het versturen van automatische herinneringen, het instellen van een iDEAL-betaallink en meer. Uiteraard let ik ook op andere functies, zoals het inboeken van inkoopbonnen en het doen van de btw-aangifte. Bekijk hieronder het overzicht van de belangrijkste punten waarop ik de facturatie software heb getest.

 • Functionaliteiten: Facturatie software is er in allerlei vormen en maten, waarbij het belangrijk is om te kijken naar de aangeboden functies van ieder pakket. Want het goedkoopste pakket kan er op het eerste oog erg interessant uitzien, maar als de belangrijkste functies ontbreken is het alsnog zonde van je geld. Het is niet alleen belangrijk om te weten welke functies worden aangeboden, maar ook hoe gebruiksvriendelijk de functies zijn in de praktijk. Alleen zo kom je erachter welke facturatie software het meeste waar biedt voor jouw geld.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Ik heb het er kort al even over gehad, maar de gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect tijdens het beoordelingsproces. Software die prettig werkt maakt het gebruik aangenaam en het zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder tijd kwijt bent voor een bepaalde handeling. Software die intuïtief werkt, zorgt ervoor dat je ook zonder kennis van boekhouden eenvoudig en snel in de software leert werken.
 • Integraties: Veel facturatie software biedt de mogelijkheid om andere modules en externe apps te koppelen, en ook deze integraties worden getest. Dit betreft een zeer uiteenlopend aantal onderwerpen, zoals vakgerichte koppelingen tot het integreren van bijvoorbeeld een debiteurensysteem.
 • Prijs en prijsstructuur: De prijs is iets waar vrijwel iedere ondernemer als eerste naar kijkt en het is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Tijdens het onderzoek bekijk ik zowel de pakketkosten, extra kosten voor optionele opties, evenals eventuele verborgen kosten. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Ook bekijk ik of de aanbieders van facturatie software een proefperiode, gratis abonnement of kortingen hanteren.
 • Klantenservice en ondersteuning: Vroeg of laat zul je een beroep moeten doen op de klantenservice en dan zijn de openingstijden, reactietijd, professionaliteit, vriendelijkheid en de beschikbare contactmogelijkheden van groot belang. Daarnaast is het een pluspunt als een software aanbieder extra informatie aanbiedt, in de vorm van een kennisbank of video tutorials bijvoorbeeld.
 • Beveiliging en privacy: Het is cruciaal om de veiligheid en betrouwbaarheid van de software te controleren, aangezien facturatie software betrekking heeft tot gevoelige gegevens. De verwerking en opslag hiervan, dient dus te voldoen aan de laatste wet- en regelgevingen.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste facturatie software van dit moment

 

Bekijk hier alle facturatie software

Waar je op moet letten bij het kiezen van facturatie software

Tijdens het bekijken van de onderstaande top 10 van facturatie software dien je rekening te houden met een aantal zaken. Dit heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeuren en de vereisten voor jouw onderneming. Het kan dus best zijn dat niet de nummer 1, maar de nummer 4 de beste keuze is voor jouw persoonlijke situatie. Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met de volgende punten:

 • Wie gaat de facturatie software gebruiken: Ga na of jij zelf de hoofdgebruiker bent van de software, of dat je dit vooral overlaat aan je boekhouder, accountant of werknemers. Wie de software gebruikt bepaalt voor een groot deel hoe eenvoudig of juist uitgebreid / ingewikkeld de software mag zijn. Als je zelf met de software gaat werken, bedenk dan hoe jouw huidige kennis is en of je wel of niet bereid bent om je in het onderwerp te verdiepen. Goede facturatie software moet je alle mogelijkheden bieden waar je naar op zoek bent, zonder dat je hier teveel tijd in hoeft te stoppen.
 • Integraties: Heb je een webshop, een fysieke winkel of tijdschrijf gebruikers? Of zijn er bepaalde programma’s die je wil blijven gebruiken in samenwerking met de facturatie software, zoals betaalsystemen of een boekhoudprogramma? Zorg dan dat dit van te voren helder is, zodat je weet waar je op moet letten bij het doornemen van de verschillende opties.
 • Complexiteit van je bedrijf: De complexiteit, het aantal administraties, de soorten valuta en dergelijke zijn allemaal van invloed bij het kiezen van facturatie software. Heb je voldoende aan een simpel facturatie systeem dan zijn programma’s als Rompslomp, MoneyMonk en e-Boekhouden goede keuzes. Is je bedrijf vrij complex of is dit het toekomstperspectief, dan kun je beter kiezen voor facturatie software van Exact, Afas SB+ of Silvasoft (waarvan de laatste ook geschikt is voor Belgische ondernemingen).
 • Omvang van je bedrijf: De grootte van je bedrijf, het aantal verkoopfacturen per jaar, evenals het aantal gebruikers spelen net zoals de complexiteit een rol bij de keuze van facturatie software. Het is goed om een realistisch beeld te hebben en software te kiezen die hierop aansluit, waarbij ook de mate van inzicht en de aangeboden rapportages een rol spelen.
 • Budget: Prijzen van facturatie software lopen nogal uiteen, waardoor niet alle mogelijkheden geschikt zijn voor ieder budget. Het is aan jou de taak om te kiezen voor het pakket met de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij het belangrijk is om ook rekening te houden met eventuele bijkomende kosten voor ontbrekende functies of modules.

Volledige Top 10 Beste Facturatie Software

Update: Januari 2024

#1 e-Boekhouden.nl – Betaalbare facturatie software voor alle ondernemers

e-Boekhouden.nl richt zich op allerlei ondernemers, van starters die profiteren van 15 maanden lang gratis gebruik van de facturatie software en ervaren ZZP’ers, tot stichtingen en verenigingen. Het betaalde abonnement is aantrekkelijk geprijsd en de kosten liggen rond de tien euro voor zowel de facturatie- plus boekhoudmodule voor ZZP’ers, evenals het facturatie pakket voor grotere ondernemers met meer dan 250 boekingen per jaar. Bij de laatste optie kun je de boekhoudmodule apart afnemen. Als je kiest voor beide modules, heb je een compleet pakket voor het zelfstandig bijhouden van je bedrijfsadministratie, waaronder urenregistratie en voorraadbeheer. Het abonnement is ook nog eens maandelijks opzegbaar en inclusief een onbeperkt aantal gebruikers.

e-boekhouden facturatie software nummer 1

Functies e-Boekhouden.nl

 • Facturatie in eigen huisstijl, inclusief periodiek factureren en abonnementen
 • Offertes, plus verzending per e-mail en post
 • Betaallink, voor directe betalingen met iDEAL, PayPal en creditcard
 • UBL facturen
 • Automatisch incasso
 • Urenregistratie, ook voor werknemers of voor direct factureren
 • Kilometerregistratie
 • Voorraadadministratie
 • Importeren van producten en/of diensten, evenals het handmatig ingeven van factuurregels
 • Relatiebeheer
 • Gratis toegang boekhouder/accountant
 • Koppelingen (banken, webshops, kassasystemen)
 • Digitaal archief
 • Gratis onbeperkt aantal extra gebruikers
 • Mobiele app voor Android en iOS

Prijzen

PakketBoekhoudenFactureren
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP/Mini9,95 euro per maandInbegrepen
Standaard14,50 euro per maand9,50 euro per maand

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Geschikt voor alle soorten ondernemers

 • Gratis facturatie software voor starters (15 maanden na inschrijving KvK)

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding; betaalbare software

 • Onbeperkt aantal gebruikers

 • Inclusief uren- en kilometerregistratie

 • Professionele en goed bereikbare klantenservice

 • In het bezit van het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • Extra kosten voor Mail & Herken en Scan & Herken

 • Drempel tussen pakketten is gebaseerd op het aantal boekingen per jaar

 • Geen eigen software modules voor andere bedrijfsprocessen, zoals een HRM-systeem of projectmanagement

Reviews e-Boekhouden.nl gebruikers

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met e-Boekhouden.nl. Het programma wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, helderheid en snelheid. Ook de helpdesk krijgt veel lof vanwege hun expertise en snelle reacties. Enkele gebruikers zijn minder positief, zoals klachten over extra kosten, problemen met de facturatiemodule en weinig ondersteuning voor webshop ondernemers. Verder wordt de flexibiliteit, goede koppeling met de bank en overzichtelijke software als pluspunten genoemd. e-Boekhouden.nl wordt gezien als een geschikt boekhoudprogramma voor zowel kleine als grotere ondernemers.

Denise zegt het volgende over e-Boekhouden.nl op Trustpilot:

”Ik ben vandaag super geholpen! Ik kreeg het niet voor elkaar mijn factuur te voorzien van logo en adresgegevens. Aniek heeft mij super goed geholpen! Ben heel blij dat ik nu mooie en strakke facturen kan versturen. Nogmaal super bedankt Aniek!”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review facturatie software
5
Slimme functies 5 sterren review facturatie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review facturatie software
5

Conclusie onderzoeker

Met de facturatie software van e-Boekhouden.nl kan het niet meer mis gaan, of je nu net begonnen bent en wilt profiteren van de gratis facturatie software, of als je al jarenlang onderneemt en op zoek bent naar een kwalitatieve oplossing. De prijzen zijn scherp, de klantenservice is geweldig en de recensies zijn over het algemeen lovend. Buiten extra kosten voor het gebruik van een aantal functies, is er weinig op de software aan te merken. Test de gebruiksvriendelijkheid van de software zelf via de gratis proefperiode.

#2 Visma eAccounting – Gratis voor starters

Visma eAccounting biedt al facturatie software aan vanaf €11 per maand. Al dien je er wel rekening mee te houden dat een combinatie van facturatie en boekhouden je tussen de €24 en €32 kost, plus optionele extra kosten. De combinatie van facturatie en boekhouden zorgt voor een totaaloplossing en is naar mijn mening altijd aan te raden. Visma eAccounting biedt een aantal leuke kortingen aan, zoals een gratis abonnement voor startende ondernemers en korting als je kiest voor een jaarabonnement. Nadeel is wel dat je Visma eAccounting minimaal 3 maanden moet afnemen en dus niet maandelijks opzegbaar is. Er zijn heel wat extra diensten beschikbaar zoals de automatische bankkoppeling, de module offertes & orders, evenals het werken met e-facturen. Opties die bij andere pakketten vaak inbegrepen zijn. Het is dus goed om alle benodigde kosten eerst op te tellen, voor een duidelijk totaalbeeld.

visma facturatie software nummer 2

Functies Visma

 • Realtime factuuroverzicht
 • Onbeperkt factureren volgens de wettelijke vereisten en met eigen logo
 • Herinneringen, pro forma facturen, periodiek factureren en groepsgewijs factureren
 • Samenwerken met je accountant of boekhouder
 • Inclusief functies van de extra module offerte & orders
 • Transitorisch boeken
 • Werken met diverse valuta
 • Gebruik van de Visma eAccounting app
 • Gratis support en e-learning

Functies extra module offertes & orders:

 • Offertes omzetten in orders of facturen
 • Persoonlijke kortingen verwerken
 • Orderbevestigingen in PDF-formaat
 • Pakbonnen aanmaken

Prijzen

PakketAbonnement van 12 maandenAbonnement van 3 maandenPrijs extra gebruiker
Visma eAccounting Factureren8 euro per maand11 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Standaard21 euro per maand24 euro per maand2,50 euro per maand
Visma eAccounting Pro29 euro per maand32 euro per maand2,50 euro per maand
Aanvullende modulesFacturerenStandaardPro
Visma eAccounting Offertes & Orders6 euro per maand6 euro per maand6 euro per maand
Visma eAccounting Voorraad11 euro per maand11 euro per maand11 euro per maand
Visma Financial Overview6 euro per maandinbegrepen
Visma eAccounting Mutatie Importinbegrepeninbegrepen
Visma Website Freegratisgratisgratis
Visma Website9 euro per maand9 euro per maand9 euro per maand
Visma Webshop15 euro per maand15 euro per maand15 euro per maand
Visma Webshop+25 euro per maand25 euro per maand25 euro per maand

Pluspunten Visma

 • Gratis voor startende ondernemers en korting bij een jaarabonnement

 • Gratis proefperiode van 30 dagen

 • Veel extra mogelijkheden en modules

 • Meerdere support opties

 • Beschikt over keurmerk “Betrouwbaar Boekhouden”

Minpunten Visma

 • Veel bijkomende kosten voor functies waar je eigenlijk niet zonder kunt

 • Geen maandabonnement mogelijk

 • Beperkt aantal bankkoppelingen

Reviews Visma eAccounting gebruikers

Visma eAccounting heeft over het algemeen positieve reviews. Gebruikers prijzen het als een gebruiksvriendelijk programma met goede facturatiemogelijkheden en een handige database. Sommige gebruikers missen echter bepaalde functionaliteiten, zoals een bankkoppeling met SNS Bank, en ervaren problemen met klantenservice en updates. Er zijn echter ontevreden gebruikers die klagen over onprettige behandeling bij de klantenservice. Vaak duurt het lang voordat de klantenservice reageert en lang niet ieder gesprek verloopt even vriendelijk.

Jeroen zegt het volgende over Visma eAccounting op Trustpilot:

”Begonnen als kleine zzp’er met de gratis maand eAccounting. Had het door de wizard in no time draaien. Standaard rekening schema gebruikt, is prima genoeg voor mij, en in no time eerste debiteur en factuur gemaakt. Waar ik voorheen word gebruikte voor facturen( vorige factuur handmatig aanpassen) ging dat nu heel veel sneller. Doe het zelfs nu met de app, paar drukken en de factuur is gemaakt EN verstuurd. Zou eventueel wat meer mogelijkheden willen om de factuur wat te kunnen aanpassen (layout technisch) (afbeelding op achtergrond) Wellicht dat het kan maar nog niet gevonden. Aanrader!!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review facturatie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review facturatie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review facturatie software
4,2

Conclusie onderzoeker

Visma eAccounting is een aanbieder van facturatie en boekhoudsoftware, plus extra mogelijkheden voor de logistiek en detailhandel, waaronder webshops. Het grote voordeel is dat je jouw facturatie pakket helemaal naar wens kunt samenstellen, zodat het naadloos aansluit op de boekhoudsoftware. Nadeel is wel dat je van te voren goed moet kijken welke functies je nodig hebt, want een aantal naar mijn mening noodzakelijke functies zijn niet standaard inbegrepen. Check tevens of jouw zakelijke bankrekening kan worden gekoppeld, want Visma eAccounting biedt slechts voor een beperkt aantal banken een automatische koppeling aan. Op het gebied van facturatie scoort deze onderneming goed dankzij de scherpe prijs, maar dit geldt niet voor alle andere vlakken.

#3 Moneymonk – Eenvoudige facturatie software voor ZZP’ers

MoneyMonk is een geweldige aanbieder, maar vooral voor ZZP’ers. Ondernemers binnen het MKB kunnen beter doorbladeren naar de andere aanbieders in deze lijst. De eenvoudige manier van werken zorgt voor een uitstekende score op onafhankelijke platforms zoals Trustpilot en Google+. De gratis opstartservice is een leuk extraatje, waardoor je ook zonder boekhoudkennis vol vertrouwen aan de slag kunt. Het factureren van uren, het registreren van onkosten en het laten uitrekenen van afschrijvingen doe je allemaal zowel vanaf je laptop, als via de mobiele app voor iOS en Android apparaten. Als je ergens tegenaan loopt kun je met de klantenservice contact opnemen, maar ook in het helpcentrum staat veel informatie, evenals gratis e-books. Bovendien bieden ze net als de andere aanbieder in de top 3 leuke kortingen aan. Hoewel het geen gratis pakket is, kun je wel gebruik maken van de Kickstart korting ongeacht hoe lang je al actief bent als ondernemer.

moneymonk facturatie software nummer 3

Functies Moneymonk

 • Facturatie in eigen huisstijl en per e-mail, ook voor herinneringen, creditfacturen en meer
 • Koppeling met Mollie voor een iDEAL-betaallink
 • Automatische bankkoppeling
 • Scan & Herken
 • Urenregistratie, inclusief timer
 • Rittenregistratie en het doorfactureren van kilometers
 • Onkosten doorfactureren
 • Afschrijvingen
 • Mobiele app voor iOS en Android
 • Samenwerken met je financieel adviseur

Prijzen

PakketPrijsStaffel
Pre-StartGratisAlleen ter voorbereiding
Start7,50 euro per maandTot 10.000 euro jaaromzet
Growth15 euro per maandTot 30.000 euro jaaromzet
Pro25 euro per maandVanaf 30.000 jaaromzet

Pluspunten MoneyMonk

 • Gratis Proefabonnement, opstartservice en Kickstart korting

 • Veel mogelijkheden zonder extra kosten

 • Groot aantal help functies, inclusief support per e-mail en telefonisch

 • Uitstekende reviews van klanten

 • Gebruiksvriendelijke software voor ZZP’ers

Minpunten MoneyMonk

 • Minder geschikt voor het MKB en grotere ondernemingen

 • Geen korting als je omzet boven de €30.000 ligt

Reviews Moneymonk gebruikers

Gebruikers zijn enthousiast over de klantenservice van MoneyMonk, die vriendelijk, snel en behulpzaam wordt genoemd. Het programma is intuïtief en overzichtelijk, en biedt veel handige functies zoals betaalde borg en inkomstenbelasting-formulieren die al zijn ingevuld. De opstartservice wordt als fijn bestempeld en het programma is ideaal voor zzp’ers die diensten aanbieden en geen webshop of kantoor/winkelruimte hebben. Een aantal gebruikers geeft aan dat ze geen ervaring hadden met boekhouding, maar door MoneyMonk snel op weg zijn geholpen. Het programma is fun en value for money tegelijk, aldus een gebruiker. Kortom, MoneyMonk lijkt te voldoen aan de wensen van de gemiddelde ondernemer.

Pieter-Willem Groot zegt het volgende over Moneymonk op Trustpilot:

”Ik ervaar als zzp-er dat MoneyMonk mij ondersteund en ontlast in mijn financiele boekhouding in alles wat ik van het programma gebruik. De facturatie, urenregistratie, BTW, bankzaken, offertes gaan bijna vanzelf en weet je het even niet dan staat het wel in de suport of bel je ze gewoon en je kunt verder.Het programma is makkelijk in gebruik zowel voor mijzelf en de boekhouder die via een speciale boekhoud ingang ook toegang kan krijgen in mijn administratie. Kort om een makkelijk en compleet programma voor elke zzp-er.”

Prijs / kwaliteit 5 sterren review facturatie software
5
Slimme functies 5 sterren review facturatie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review facturatie software
5

Conclusie onderzoeker

MoneyMonk behoort zeker toe aan deze top 3 van facturatie software, inclusief alles wat je nodig hebt voor het bijhouden van je totale boekhouding evenals het registreren van je uren en kilometers. Een puntje van aandacht is dat de software niet in staat is om mee te groeien, waarbij ambitieuze ZZP’ers die in de toekomst werknemers in dienst willen nemen zullen moeten overstappen. Dit gezegd hebbende, scoort MoneyMonk op alle criteria goed, van lovende klantenrecensies tot kortingen voor kleine ondernemers, en van gebruiksvriendelijke software tot het bieden van voldoende professionele ondersteuning.

#4 DigiBTW – Betaalbaar factureren en boekhouden voor ZZP’ers

DigiBTW biedt twee opties aan: gratis facturatie software en een betaald boekhoudpakket (inclusief alle opties van het gratis pakket). De gratis software is uitgebreider dan ik normaal gesproken gewend ben van gratis pakketten, maar het betaalde pakket is hetgeen waar ik nog enthousiaster van wordt. DigiBTW richt zich op het aanbieden van eenvoudige en gebruiksvriendelijke software, die een boekhouder of accountant overbodig maakt. Perfect als je op zoek bent naar een goedkope oplossing en voor een kleiner budget.

digibtw facturatie software nummer 4

Functies DigiBTW

Functies gratis facturatie software

 • Relatiebeheer
 • Facturatie in eigen huisstijl, inclusief een iDEAL-betaallink
 • Facturen versturen per e-mail

Extra functies Compleet pakket

 • Offertes, herinneringen en aanmaningen, ook in UBL formaat
 • Periodiek factureren
 • Uren- en kilometerregistratie
 • Bonnen inbox voor losse inkoopbonnetjes
 • Bankkoppeling met alle Nederlandse banken
 • Werken met projecten en het koppelen van uurtarieven
 • Het op de juiste manier verwerken van afschrijvingen
 • BTW-aangifte, jaarafsluiting en meer
 • Klantenservice

Prijzen

PakketPrijs
FacturatieGratis
Compleet12,50 euro per maand
Boekhoudservice89 euro per maand

Pluspunten DigiBTW

 • Gratis facturatie software

 • Betaalbaar facturatie- en boekhoudpakket in één

 • Klantenservice is op meerdere manieren te bereiken

 • Bankkoppelingen voor alle Nederlandse banken

 • De mogelijkheid om een boekhoudservice af te nemen

Minpunten DigiBTW

 • Minder geschikt voor het MKB

 • Geen extra eigen software modules

 • Beperkte opties voor het koppelen van externe apps

Reviews DigiBTW gebruikers

DigiBTW wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld door gebruikers. Het programma is gebruiksvriendelijk, intuïtief en geautomatiseerd, en biedt alle nodige functionaliteiten voor boekhouding. Gebruikers zijn tevreden over de snelle respons op vragen en de voordelige kosten van het programma. De klantenservice wordt geprezen om hun behulpzaamheid bij het overstappen van andere boekhoudprogramma’s. Enkele gebruikers zouden graag automatische bankimport en herinneringen/incasso’s willen zien voordat het programma helemaal compleet is, maar DigiBTW heeft al laten weten dat ze hieraan werken. Kortom, DigiBTW lijkt een betrouwbaar en betaalbaar programma voor ZZP’ers en startende ondernemers.

Magenta Onderwijs zegt het volgende over DigiBTW op Google reviews:

”Als financiele leek ben ik als beginnend ZZP-er enorm geholpen met DIGI-BTW. Het is heerlijk om facturen en offertes in het programma te maken en het zo overzichtelijk en eenvoudig bij elkaar te zien. Het geeft mij enorm veel overzicht en inzicht. Ik weet nu elke maand hoeveel inkomsten en uitgaven ik heb, welke facturen nog open staan en welk percentage BTW ik heb betaald. Het gaat echt super goed en zo wordt administratie en financien echt veel minder ingewikkeld en kan ik het prima zelf bijhouden.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review facturatie software
5
Slimme functies 5 sterren review facturatie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review facturatie software
5

Conclusie onderzoeker

De software van DigiBTW biedt je waar voor je geldt, waarbij ze tevens gul zijn door het aanbieden van gratis functies op het gebied van facturatie. Toch heb je als zelfstandige ondernemer meer aan het betaalde abonnement en de eventuele extra boekhoudservice. De software biedt alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar facturatie- en boekhoudsoftware, van het factureren van de door jou gemaakte uren tot het indienen van de jaaraangifte. En als je ergens niet uitkomt, kun je de klantenservice zowel online als telefonisch contacteren.

#5 Snelstart – Slimme software voor efficiënt factureren

De reden dat SnelStart geen plaatsje heeft gekregen in de top 3, is te danken aan het feit dat dit bedrijf over het algemeen erg goed scoort maar wel een aantal hinderlijke minpunten heeft. Dit komt met name naar voren in de recensies, waar gebruikers of lovend zijn of het programma bestempelen als zeer traag. Mijn persoonlijke ervaring met de facturatie software van SnelStart is echter goed, waarbij ook ik ietwat hinder heb ondervonden van storingen. Desalniettemin is de software geschikt voor zowel startende ZZP’ers als oude rotten in het MKB. Je hebt de keuze uit enkel facturatie software tot uitgebreid debiteurenbeheer, waardoor er vrijwel altijd een gepaste oplossing is voor jouw onderneming, plus de mogelijkheid voor het toevoegen van extra gebruikers en/of administraties.

snelstart facturatie software nummer 5

Functies Snelstart

Functies Snelstart inStap

 • Onbeperkt facturen en offertes versturen, inclusief BTW verlegd
 • Betaallink toevoegen in combinatie met Mollie
 • Inkoopbonnen automatisch inboeken via de app
 • Overzichtelijk online dashboard
 • Bankkoppelingen met 6 verschillende banken
 • Gebruik van de SnelStart app
 • SnelStart klantenservice, inclusief hulp op afstand

Extra functies inBalans

 • Abonnementsfacturen
 • Geautomatiseerd debiteurenbeheer
 • Herinneringen en aanmaningen versturen, indien gewenst inclusief een rekeningoverzicht
 • Individuele prijsafspraken toepassen
 • Factuurhistorie per klant
 • Het verwerken van marge artikelen
 • Mogelijkheid om samen te werken met je accountant of boekhouder

Extra functies inZicht

 • Pak- en werkbonnen
 • Verzamelfacturen
 • Kostenplaatsen
 • Transitorisch boeken

Prijzen

PakketPrijs
inStap11 euro per maand
inKaart16,50 euro per maand
inBalans30 euro per maand
inZicht40 euro per maand
inControlevanaf 100 euro per maand (op aanvraag)

Pluspunten Snelstart

 • Geschikt voor starters, ZZP’ers en het MKB

 • Gratis proefperiode

 • Veel verschillende mogelijkheden en pakketten

 • Goede klantenservice, inclusief hulp op afstand

 • Duidelijke interface

Minpunten Snelstart

 • Automatische bankkoppelingen is niet voor iedere bank beschikbaar

 • Extra kosten voor het toevoegen van gebruikers en/of administraties

 • Het kleinste pakket is veelal onvoldoende

Reviews Snelstart gebruikers

SnelStart wordt gekenmerkt door een haat-liefde verhouding bij gebruikers. Sommigen prijzen de eenvoud, snelheid en efficiëntie van het programma, de mogelijkheid om offertes en facturen gemakkelijk te maken en inkoopfacturen automatisch te verwerken en de vriendelijke klantenservice. Toch zijn er ook kritieken op SnelStart. Sommige gebruikers ervaren traagheid, beperkte functionaliteit in goedkopere versies en problemen met updates. Over het algemeen wordt SnelStart gezien als betrouwbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.

R. Schoonman zegt het volgende over Snelstart op Trustpilot:

”Heel erg klantgericht. Echte mensen, fijne mensen aan de telefoon die gelijk meedenken en meehelpen. Korte wachttijd. En ook gelijk aangeven dat als er meer hulp nodig is, die er ook is. Ik ben net gestart en dit is hoopgevend. Voor mij is deze service heel erg belangrijk.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review facturatie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review facturatie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review facturatie software
4,2

Conclusie onderzoeker

SnelStart is een prima aanbieder van facturatie software, waar je wel het meeste aan hebt als je kiest voor een uitgebreider pakket waaronder functies voor het volledig regelen van je boekhouding. De automatische bankkoppeling is niet voor iedere bank beschikbaar, dus dit is een puntje van aandacht voordat je een betaald abonnement afsluit. SnelStart biedt naast de prettig werkende software de hulp van een professionele klantenservice aan, waarbij ze zelfs op afstand met jou kunnen meekijken. De recensies zijn over het algemeen erg goed, al zijn er gebruikers die aangeven hinder te hebben ondervonden door traag werkende software wegens storingen.

#6 Rompslomp – Gemak dient de ondernemer

De facturatie software van Rompslomp doet zijn naam geen eer aan, want dit bedrijf streeft er juist naar om alle rompslomp van de administratie weg te nemen. Dit doen ze met zo eenvoudig mogelijke software, zonder ingewikkelde termen en met een simpele interface. Dit heeft zijn voor- een nadelen, maar voor ZZP’ers die liever niet met de boekhouding bezig zijn is het een goede keuze. Facturen maken en alle andere functies, waaronder uren- en kilometerregistratie, zijn ook mogelijk via de Rompslomp app, zodat je altijd en overal overzicht hebt. Je werkt overigens gewoon samen met je boekhouder of accountant, zonder extra kosten. Rompslomp biedt zelfs een gratis pakket aan voor het maken van een onbeperkt aantal facturen en korting als je gaat voor een jaarabonnement.

rompslomp facturatie software nummer 6

Functies Rompslomp

Functies gratis facturatie software

 • Onbeperkt facturen en offertes maken in eigen huisstijl
 • Facturen downloaden als PDF-bestand
 • Verschillende valuta

Extra functies Rompslomp Plus

 • Facturen e-mailen
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Uitgaven inboeken
 • Digitaal laten ondertekenen
 • Gebruik van de Rompslomp app voor Android en iOS

Extra functies Rompslomp Pro

 • Automatisch herinneringen versturen
 • Toevoegen van een iDEAL-betaallink
 • Pakbonnen en pro forma facturen
 • Onbeperkt aantal gebruikers

Extra functies Rompslomp Premium

 • Periodiek factureren en abonnementen
 • SEPA incasso

Prijzen

PakketPrijs
Gratis pakket0 euro per maand
Plus pakket5,75 euro per maand
Pro pakket17,25 euro per maand
Premium pakket28,75 euro per maand

Pluspunten Rompslomp

 • Korting bij een jaarbetaling van 16%; 2 maanden gratis

 • Gratis factuursoftware

 • Alle pakketten zijn gratis uit te proberen

 • Geen boekhoudkennis nodig

 • Uren- en rittenregistratie zijn onderdeel van alle betaalde pakketten

 • Makkelijk in gebruik

Minpunten Rompslomp

 • Scan & Herken kost extra

 • Veel functies zijn enkel beschikbaar bij het afnemen van de duurdere pakketten

 • Minder geschikt voor het MKB

Reviews Rompslomp gebruikers

De reviews voor Rompslomp zijn grotendeels positief. Gebruikers van de facturatie software prijzen het gebruiksgemak en de lage kosten van het programma. Het helpt hen bij het maken van verzorgde facturen en het juist verwerken van bonnen. Ook wordt de klantenservice gewaardeerd voor hun snelle antwoorden op vragen. Er zijn wel enkele opmerkingen gemaakt over het onhandig zijn van veranderingen van klantnummers en over het werken met de gratis versie van de software. Desondanks wordt Rompslomp over het algemeen aanbevolen als een handig programma voor ZZP’ers en freelancers.

Bartjan zegt het volgende over Rompslomp op Trustpilot:

”Na ooit te zijn begonnen als betaalde gebruiker, gebruik ik nu al jaren de gratis versie van Rompslomp en ik ben heel tevreden. De software is simpel, en als ik een factuur heb gemaakt download ik hem als PDF en stuur ik hem zelf naar de persoon in kwestie. De facturen zien er verzorgd uit, maar wat vooral fijn is is dat het allemaal simpel is en dat er niet een constante poging tot upselling is.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review facturatie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review facturatie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review facturatie software
4,2

Conclusie onderzoeker

Rompslomp is een goede keuze als je op zoek bent naar software voor het maken en downloaden van facturen in eigen huisstijl, wat helemaal gratis is. Daarnaast bieden ze drie betaalde pakketten aan, waarvan het Pro en het Plus abonnement naar mijn mening het meest interessant zijn vanwege de handige extra mogelijkheden. Je hebt dan niet alleen facturatie software, maar tevens alles in handen voor het bijhouden van je gehele zakelijke administratie, zonder dat je hiervoor kennis hoeft te hebben van boekhouden. Ingewikkelde termen zijn achterwege gelaten en je laat jouw boekhouder gewoon meekijken wanneer nodig.

#7 AFAS SB+ – Voor het besparen van tijd

De facturatie software en andere oplossingen van AFAS SB+ hebben als doel jou zoveel mogelijk tijd uit handen te nemen. Dit doen ze door het inzetten van slimme software die handmatige handelingen overneemt. AFAS SB+ is de softwareoplossing van deze ondernemer voor ZZP’ers, aangezien AFAS zelf zich écht richt op het MKB. De interface is duidelijk, waarbij je vooral veel overzicht hebt dankzij de visuele elementen. Zo zie je meteen welke posten nog openstaan en welke klanten de meeste omzet genereren. AFAS SB+ is helaas niet direct zelf uit te proberen, maar je kunt wel een demo aanvragen via hun site.

afas sb+ facturatie software nummer 7

Functies AFAS SB+

 • Scan & Herken via de app
 • Geschikt voor meerdere administraties
 • Facturatie en offertes, inclusief (regel)korting
 • UBL- en e-facturen
 • Automatisch betalen en incasseren
 • Transitorisch boeken
 • Automatische bankkoppeling (Rabobank, ABN AMRO en ING Bank)
 • Debiteuren- en crediteurenbewaking
 • Commercieel en financieel afschrijven
 • Dagelijkse back-up in de cloud

Prijzen

PakketBoekhouden
Afas SB+59 euro per maand

Pluspunten AFAS SB+

 • Vaste prijs; geen verborgen kosten

 • Totaalpakket, niet enkel facturatie software

 • Duidelijk en overzichtelijk in gebruik

Minpunten AFAS SB+

 • Erg prijzig, duurder dan vergelijkbare software oplossingen

 • Niet geschikt voor het MKB

 • Geen gratis proefabonnement mogelijk, enkel een 1-op1 demo op aanvraag

 • Slechts 3 automatische bankkoppelingen beschikbaar

 • Alleen support via de online helpdesk

 • Geen onbeperkt aantal gebruikers

Reviews AFAS SB+ gebruikers

Over het algemeen zijn de reviews van AFAS SB+ zeer positief. Gebruikers zijn tevreden met de functionaliteit en mogelijkheden van het programma, de efficiëntie en het gebruiksgemak. Facturatie wordt als eenvoudig ervaren en de klantenservice wordt geroemd om hun behulpzaamheid. Echter zijn er ook enkele negatieve ervaringen, zoals beperkte integratiemogelijkheden en soms trage werking van het programma. Toch wordt AFAS SB+ over het algemeen gezien als een krachtige facturatie software die het werk van ondernemers vereenvoudigt en efficiënter maakt.

Van Kleef zegt het volgende over AFAS op Appwiki:

”Zowel de dienstverlening als het product zijn wat mij betreft helemaal top! Ik werk dagelijks met AFAS en zou niet anders willen.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review facturatie software
5
Slimme functies 5 sterren review facturatie software
5
Gebruiksgemak 5 sterren review facturatie software
5

Conclusie onderzoeker

De software van AFAS SB+ kan niet worden beoordeeld op enkel de facturatie software, aangezien dit slechts een onderdeel is van het totale pakket. De software zelf is makkelijk in gebruik, erg uitgebreid en geeft je veel inzicht in de financiën. Toch zijn er ook heel wat minpunten en dit is met name de prijs, die erg hoog is voor veel ondernemers. Let ook op dat jouw zakelijke bankrekening wel te koppelen is met de software, want dit is helaas een functie die erg beperkt is. Ook had ik persoonlijk veel meer verwacht van de aangeboden klantenservice, voor toch een van de duurdere opties in deze top 10.

#8 Exact Online – Het meest uitgebreid en geschikt voor het MKB

De grote troef van Exact is het enorme aantal mogelijkheden, waar de facturatie software slechts een klein onderdeel van is. Als je kiest voor Exact, hoef je dus niet meer te wennen aan andere online omgevingen. Je voegt in een handomdraai extra modules toe en in het Exact App Center vind je een enorm aantal externe apps voor specifieke oplossingen die van toepassing zijn op jouw branche, of je nu werkzaam bent in de bouw of je eigen grafisch ontwerpbureau hebt. Dit is tevens een van de minpunten, want doordat het “alles of niets is”, is de software vrij duur voor starters en ZZP’ers. Ook missen er een aantal handige functies, zoals rittenregistratie, evenals het beperkte aantal verkoopfacturen (5) die zijn inbegrepen in het goedkoopste pakket.

exact facturatie software nummer 8

Functies Exact Online

 • Verkoopfacturen maken en bewerken (aantal is afhankelijk van het gekozen pakket)
 • Herinneringen, aanmaningen en offertes
 • Elektronisch factureren en via Peppol, inclusief Mollie-betaallink
 • Automatische bankkoppelingen met de meeste Nederlandse banken
 • Het voorspellen van de verwachte betaaldatum
 • Automatisch verwerken van (gemailde) facturen
 • Automatisch incasso
 • Relatiebeheer
 • Toegang tot het Exact App Center en de klantenservice

Prijzen

PakketFunctiesMaandelijks abonnement
Exact voor BoekhoudenOnline boekhouden, CRM, bankkoppelingen en facturatie42 – 122 euro
Exact voor AccountancyCompleet administratiebeheer in samenwerking met klanten43 – 225 euro
Exact voor HandelOrder-, relatie- en voorraadbeheer229 – 489 euro
Exact voor ProductieCalculatie, planning en productie379 – 649 euro
Exact voor Uren & FacturenUrenregistratie, facturatie en CRM159 euro
Exact voor Project ManagementInzicht in projecten en declarabele uren verhogen289 – 389 euro
Exact voor BouwProjectadministratie, projectbeheer en boekhouding108 – 288 euro
Exact voor HRVerlofadministratie, urenregistratie, contracten en correspondentie6,50 euro

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid en de software groeit mee met je onderneming, zodat je niet van boekhoudpakket hoeft te wisselen

 • Veel externe koppelingen, evenals het toevoegen van Exact modules

 • Opties voor het opdoen van kennis, inclusief webinars en trainingen

 • Erg geschikt voor het MKB

Minpunten Exact Online

 • Het kost tijd om de software te leren kennen

 • Minder geschikt voor ZZP’ers, vanwege de hogere kosten

 • Beperkt aantal verkoopfacturen voor de goedkopere pakketten

Reviews Exact Online gebruikers

De recensies over Exact zijn gemengd. Gebruikers zijn tevreden over de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de software, de mogelijkheid om gegevens te exporteren en de kundige ondersteuning van de klantenservice. Echter, er zijn ook veel klachten over de aftersales en klachtenafhandeling. Exact wordt beschuldigd van het niet nakomen van beloftes, slechte communicatie, herhaaldelijk factureren van geannuleerde abonnementen en gebrek aan reactie op klachten. Sommige gebruikers klagen over de onhandige en onlogische interface van de software, beperkte functionaliteit en gebrekkige support. Over het algemeen lijkt Exact niet erg geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar een flexibel en klantgericht facturatie programma.

Ron Mazder zegt het volgende over Exact op Trustpilot:

”Exact wordt bij ons gebruikt voor de facturatie. De input is eenvoudig en de managementrapportage duidelijk. Ons administratiekantoor kijkt mee en kan indien mogelijk aanpassingen maken.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review facturatie software
3
Slimme functies 3 sterren review facturatie software
3
Gebruiksgemak 3 sterren review facturatie software
3

Conclusie onderzoeker

Exact Online is in principe een prima keuze als je op zoek bent naar facturatie- en boekhoudsoftware voor jouw MKB bedrijf. Ben je echter startende of ZZP’er, dan is het waarschijnlijk niet de juiste optie. Dit komt met name door de hogere prijzen en de beperkte functies van de goedkopere pakketten. Dit gezegd hebbende is Exact Online in staat om mee te groeien met je onderneming naar ongekende hoogtes en de software is op allerlei manieren uit te breiden, zowel via modules van Exact zelf als externe apps.

#9 Silvasoft – Facturatie software voor Nederlandse en Belgische ondernemers

Silvasoft verdient een plekje in de top 10, maar kent ook een aantal minpunten waardoor de software niet zo hoog is geëindigd. Dit komt mede door de ietwat onduidelijke interface, het gebruik van vrij veel ingewikkelde boekhoudtermen en het ontbreken van nuttige inhoudelijke informatie. Dit maakt de software minder geschikt voor startende ondernemers en ondernemers zonder kennis van boekhouden en factureren. De recensies van klanten zijn wisselend, waarbij volgens een vrij groot aantal gebruikers de klantenservice beter kan.

silvasoft factuur software nummer 9

Functies Silvasoft

 • Factureren in eigen huisstijl(en), inclusief betaallink of QR-code
 • Het instellen van e-mail templates
 • Betalingsherinneringen en aanmaningen, inclusief eventuele extra vorderingskosten
 • Facturen versturen in PDF- en UBL-formaat
 • Periodiek factureren en automatisch versturen
 • Credit facturen en facturen dupliceren
 • Betalingen boeken op facturen
 • Klantenlisting (Belgische ondernemers)
 • Productbeheer
 • Rapportages
 • Gratis CRM-module
 • Koppeling mogelijk met de Silvasoft boekhoudmodule

Prijzen

PakketPrijs
Silvasoft6,95 euro per maand

Pluspunten Silvasoft

 • Geschikt voor Belgische en Nederlandse ondernemers

 • Mogelijk om te koppelen met de boekhoudmodule

 • Een aantal specifieke functies, zoals een QR-code, e-mail templates en het hanteren van invorderingskosten

 • Gratis CRM-module

Minpunten Silvasoft

 • Klantenservice laat hier en daar te wensen over

 • Je hebt tijd nodig om te leren werken met de software

 • Weinig extra informatie ter beschikking

 • Offertes zijn onderdeel van een aparte module

Reviews Silvasoft gebruikers

Silvasoft krijgt gemengde recensies van gebruikers. Velen zijn tevreden met de gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding van de software, en raden het aan als een goede optie voor starters. Echter, sommige gebruikers hebben problemen gehad met de klantenservice en compensatie voor problemen, terwijl anderen vinden dat er meer tutorials en begeleiding beschikbaar zouden moeten zijn voor beginners in de boekhouding. Over het algemeen lijkt Silvasoft een goede optie te zijn voor diegenen die op zoek zijn naar betaalbare en gebruiksvriendelijke facturatie software, maar er zijn aspecten van de klantenservice die beter kunnen.

Atlantis Watersport zegt het volgende over Silvasoft op Google reviews:

”Onlangs proefversie facuurprogramma getest. Voor wij definitief besloten ermee te werken al diverse telefoontjes gepleegd met hun. Als het te druk was liet ik een bericht achter en werden wij binnen 1 uur teruggebeld. Altijd uitgebreid antwoord gehad. Factuur programma en voorraad e.d. ziet er super uit. werkingkoppeling met woocommerse is voor ons voldoende.”

Prijs / kwaliteit 4 sterren review facturatie software
4,2
Slimme functies 4 sterren review facturatie software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review facturatie software
4,2

Conclusie onderzoeker

De facturatie software van Silvasoft is betaalbaar, maar de functies zijn specifiek voor het factureren. Als je daarbij zowel de modules voor boekhouden en offertes afneemt, kom je toch uit op een behoorlijk bedrag. Een van de grote voordelen is dat het eigenlijk de enige aanbieder is voor Belgische ondernemers, met specifieke mogelijkheden zoals het indienen van de BTW-aangifte en de klantenlisting. De meningen over de werking van de software zijn verdeeld onder gebruikers, evenals de geboden dienstverlening door de klantenservice. Die overigens wel gebruik maakt van Teamviewer, om op afstand met je mee te kijken.

#10 Informer Online – Veel bijkomende kosten

Informer Online is de hekkensluiter van deze ranglijst, aangezien de meningen nogal verdeeld zijn over de kwaliteit. Zelf heb ik ook zowel min- als pluspunten. Het gratis pakket voor starters inclusief een onbeperkt aantal facturen is een pré, maar de extra bijkomende kosten een nadeel. Denk hierbij aan kosten voor Scan & Herken, het accorderen van facturen en extra gebruikers. Wat nog wel positief is om te vermelden, is de samenwerking met de Nederlandse Belastingdienst en het keurmerk van Betrouwbaar Boekhouden. De prijzen van de abonnementen zijn inclusief boekhoudsoftware, zoals het doen van de BTW- aangifte en boekhoudhulp.

informer online facturatie software nummer 10

Functies Informer Online

 • Facturen en offertes maken, en online versturen
 • Betalingen koppelen aan facturen
 • Periodieke facturen
 • Debiteurenbeheer
 • Vreemde valuta
 • Relaties beheren
 • Chatten met de helpdesk
 • Toegang voor je boekhouder of accountant

Prijzen

PakketPrijs
Gratis0 euro per maand
ZZP Basis15 euro per maand
ZZP Plus23 euro per maand
MKB Basis34 euro per maand
MKB Plus45 euro per maand

Pluspunten Informer Online

 • Gratis software voor starters

 • Gratis proefabonnement van een maand

 • Inclusief boekhoudsoftware

 • Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden

Minpunten Informer Online

 • Veel extra bijkomende kosten

 • Het goedkoopste betaalde pakket is minder uitgebreid dan het gratis pakket

 • Niet zeer uitgebreid qua functies

Reviews Informer Online gebruikers

Gebruikers zijn over het algemeen niet tevreden met Informer Online als facturatie software. Verschillende klachten zijn geuit over de klantenservice, terwijl het robotic accounting aspect dat geadverteerd wordt niet voldoet aan de verwachtingen en er te weinig opties zijn om een boeking goed te verwerken. Het beleid van de software is merkwaardig, omdat men per dag moet opzeggen en dan geen toegang meer heeft, maar wel de hele maand moet betalen. Bovendien zijn de prijzen sinds januari 2023 aanzienlijk gestegen en is de 2018 award voor robotic accounting verouderd en misleidend.

Jasmijn Strookman zegt het volgende over Informer Online op Google reviews:

”Overzichtelijk en compleet programma waar ik als ZZP’er erg tevreden over ben! Ik maak ook vaak gebruik van de online helpdesk en ze reageren snel en vriendelijk. Bovendien kun je makkelijk mooie en professioneel ogende facturen en offertes maken. Al met al een fijn programma voor een redelijke prijs.”

Prijs / kwaliteit 3 sterren review facturatie software
3
Slimme functies 3 sterren review facturatie software
3
Gebruiksgemak 3 sterren review facturatie software
3

Conclusie onderzoeker

Informer biedt weinig kwaliteit voor een vrij hoge prijs. Het is geen slechte software, maar de functies zijn beperkt en de meningen sterk verdeeld over de professionaliteit van de klantenservice. Er zijn naar mijn mening meerdere aanbieders die op het gebied van facturatie software een beter aanbod hebben, zonder bijkomende kosten voor een bankkoppeling (die niet mogelijk is met iedere bank), Scan & Herken, facturen accorderen, de herken robot en meer.

Meest gekozen facturatie software in 2024

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Veelgestelde vragen over facturatie software

Hoe weet ik welke facturatie software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Het eerste wat je moet doen om erachter te komen welke facturatie software het meest geschikt is voor jouw onderneming is: het inschatten van de benodigde functies, wat je budget is en wie de gebruiker is van de software. Zo kun je gericht onderzoeken welke aanbieder uit deze lijst voor jou de beste optie is. Veel aanbieders bieden een gratis proefperiode aan, voor het proberen van de software zonder verplichtingen.

Wat is de beste facturatie software?

De beste facturatie software is afkomstig van e-Boekhouden. Dit is echter de beste software voor de gemiddelde ondernemer, dus het kan best zijn dat een andere aanbieder voor jouw onderneming beter is. In dit artikel bespreek ik de top 10 facturatie software, inclusief voor- en nadelen per aanbieder.

Is facturatie software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Dit ligt aan de gekozen software, maar over het algemeen is goede facturatie software zo gemaakt dat je ook zonder kennis vooraf aan de slag kunt. Houd er rekening mee dat, hoe uitgebreider de software; hoe meer tijd het kost om de interface te leren kennen.

Kan ik een facturatie programma integreren met andere systemen, zoals boekhoudsoftware, CRM, webshops of kassasystemen?

Ja, en dit is ook zeker aan te raden. Het koppelen van meerdere software oplossingen zorgt veelal voor efficiënter werken, omdat alle belangrijke informatie op één centrale plaats komt te staan. Met name facturatie- en boekhoudsoftware worden vaak als één pakket aangeboden.

Hebben facturatie programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Er zijn meerdere facturatie programma’s die een gratis proefperiode aanbieden en zelfs gratis software voor langer dan een jaar. In dit artikel vind je tevens de beste gratis facturatie software, zoals die van e-Boekhouden, Visma eAccounting en meer.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Facturatie software moet voldoen aan de strenge wetten- en regelgevingen die door ons land zijn gesteld. Een aantal van de aanbieders in deze top 10 beschikken zelfs over een keurmerk, wat garant staat voor een veilige online omgeving en verwerking van data.

Kan de software mij helpen bij het opmaken van facturen en het versturen van periodieke facturen?

De eerste optie wordt door alle 10 aanbieders verstrekt, zodat jouw factuur helemaal in lijn is met de uitstraling van je onderneming. Periodiek factureren is mogelijk bij vrijwel woord iedere aanbieder, maar dit is wel afhankelijk van het gekozen abonnement.

Gerelateerde artikelen

Factuur app: Beste app, gratis en meer

Wat is de beste factuur app die je kunt gebruiken om je facturen eenvoudig te versturen? Ik leg het je met mijn top 5 uit.

Gratis voorbeeld factuur downloaden

Makkelijk een gratis voorbeeld factuur bekijken, downloaden en gebruiken. Te gebruiken in Word en aan te passen naar eigen logo en huisstijl.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis facturen maken met een programma?