Top 10 Beste Kassa Software 2024

Meer dan 12 Maanden getest

Als je een fysieke winkel of soortgelijke onderneming start kun je niet zonder een kassa systeem, maar welke kassa software is het beste? Bij het uitkiezen van kassa software moet je op veel verschillende dingen letten en dit is nogal tijdrovend. In dit overzicht vind je de beste 10 kassa software van Nederland, waar gegarandeerd het systeem tussenstaat voor jouw bedrijf. Per kassa systeem staat omschreven bij wat voor soort onderneming de software past, inclusief alle plus- en minpunten. Een ZZP’er die artisanale producten op markten en evenementen verkoopt, heeft namelijk behoefte aan andere kassa software dan een kledingwinkel met meerdere vestigingen. Mocht je er bij het kiezen niet uitkomen, dan sta ik klaar om je hierbij te helpen.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste kassa software van dit moment:

onlinefact kassa software

 • Gratis proefperiode
 • Inclusief facturatie software
 • Eenvoudig producten importeren
 • Maandelijks opzegbaar
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

mpluskassa logo

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app
 • Ontzettend veel opties
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

bizzcloud kassa software

 • Tot 5.000 producten
 • Inclusief voorraadbeheer
 • Veel rapportages
 • Eenvoudig in gebruik
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

Winnaars van de Kassa Software test

Er zijn drie kassa software systemen die in hun eigen categorie een stuk beter hebben gescoord dan andere software:

 • Onlinefact – Budgetvriendelijke kassa software voor starters en ZZP’ers
  Onlinefact biedt een totaaloplossing waarbij je niet alleen profiteert van eerlijke prijzen, maar ook van een hoge gebruiksvriendelijkheid. De kassa software werkt eenvoudig en de klantenservice scoort enorm hoog onder bestaande gebruikers. Onlinefact biedt twee verschillende pakketten aan, waarbij je de keuze hebt voor het wel of niet huren van fysieke POS-apparatuur. Beide kassa software pakketten zijn inclusief facturatie software en voorraadbeheer. Waarbij de laatste te koppelen is met een webshop. Het is dan ook niet zo gek dat Onlinefact in de top drie is gekomen, aangezien ze alles bieden wat je van goede kassa software verwacht. 
 • MplusKASSA – Kassa software op maat voor iedere branche
  MplusKASSA is een familiebedrijf dat bestaat sinds 2004. In plaats van kassa software te ontwikkelen die geschikt is voor iedere ondernemer, biedt MplusKASSA op maat gemaakte pakketten aan. Zo bepaal je zelf wat je nodig hebt en hoe jouw kassa software eruit komt te zien. Hun software is erop gericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, waarbij echt gedacht is aan de benodigde functionaliteiten. Denk aan het scannen van artikelen tot het selecteren van producten aan de hand van afbeeldingen, en het omgaan met wisselgeld. Kortom, een ideale oplossing voor het MKB als meerdere mensen van de software gebruik zullen maken.
 • BizzCloud – De gulden middenweg van het ZZP tot het MKB
  Tussen Onlinefact en MplusKassa bevindt zich BizzCloud. Een Nederlandse aanbieder van kassa software met een betaalbare optie voor starters, waarbij de software met jouw bedrijf kan meegroeien. BizzCloud biedt twee verschillende soorten systemen aan, gericht op de retail en de horeca. Hierdoor kies je zelf wat jij nodig hebt, zoals een digitale menukaart of juist het integreren van je webshop. Een groot voordeel van BizzCloud is dat je tevens de keuze hebt om de kassa software te laten draaien op je oude hardware, maar je ook via het bedrijf nieuwe software kunt verkrijgen. Bestaande gebruikers van de BizzCloud kassa software zijn erg te spreken over het gebruiksgemak van de software, evenals de geboden klantenservice

Hoe ik de kassa software bij Zelfboekhouden.com test

Deze top 10 van beste kassa software 2024 is niet zomaar tot stand gekomen. Er is ontzettend veel onderzoek aan vooraf gegaan, waarbij alle belangrijke aspecten aan bod zijn gekomen. Hierbij heb ik meerdere soorten ondernemers in het achterhoofd gehouden, van starters tot het MKB. Denk aan het koppelen van een webshop aan een fysieke locatie, tot het stellen van een vraag aan de klantenservice met betrekking tot het toevoegen van nieuwe gebruikers accounts. In het overzicht hieronder staan de belangrijkste punten waar ik tijdens het onderzoek op heb gelet.

 • Functionaliteiten: Kassa software staat of valt bij de beschikbare functies. Het is dus een belangrijk onderdeel om kritisch naar te kijken. Iedere ondernemer heeft andere behoeften en het is goed om na te gaan of software beschikt over de functies die je echt nodig hebt. Iedere functie is door mijzelf getest, om erachter te komen hoe de kwaliteit is.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het is cruciaal om het gebruiksgemak van kassa software te beoordelen, mede aangezien het software is die vaak door meerdere mensen dagelijks wordt gebruikt.
 • Integraties: Een kassa systeem integreren met andere software voorkomt dubbel werk. Denk aan koppelingen met facturatie software, een boekhoudprogramma en uiteraard webshop software. Door al deze systemen te koppelen beschik je altijd over de bijgewerkte gegevens vanaf één centrale plaats.
 • Prijs en prijsstructuur: Door diverse kassa systemen met elkaar te vergelijken, wordt het duidelijk wat een eerlijke prijs is voor de geboden kwaliteit. Waarbij ik uiteraard rekening houd met verborgen kosten, eventuele kortingen en gratis proefperiodes.
 • Klantenservice en ondersteuning: De klantenservice is een onmisbaar onderdeel, want het is essentieel dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden verholpen. Ik heb de klantenservice van deze software aanbieders getest op beschikbaarheid, reactietijd, deskundigheid en contactkanalen.
 • Beveiliging en privacy: Om de veiligheid van gevoelige gegevens, zoals financiële informatie van klanten, te waarborgen is het belangrijk dat de kassa software voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste kassa software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van kassa software

Nu je weet waar de top 10 kassa software op is getest, is het ook makkelijk om zelf met een aantal zaken rekening te houden. Ieder kassa systeem heeft zijn voor- en nadelen, en niet iedere software past dan ook bij iedere onderneming. Mijn advies is om onderstaande punten mee te nemen, bij het uitkiezen van kassa software:

 • Wie gaat kassa software gebruiken: Ben jij de enige die met het kassasysteem aan de slag gaat, zijn dit een aantal vaste medewerkers of zijn er regelmatig nieuwe krachten die met de software moeten leren werken? Met name als de software door meerdere personen gebruikt moet worden, is het belangrijk dat deze zo eenvoudig mogelijk is en zo min mogelijk inwerktijd vergt. Als jijzelf de enige bent, dan is het belangrijk dat de software overeenkomt met jouw persoonlijke behoeften.
 • Integraties: Heb je een webshop of meerdere locaties? Dan is het bijvoorbeeld erg prettig dat de voorraad wordt bijgehouden. Het kan ook handig zijn dat verkopen direct worden opgenomen in je boekhoudsoftware. Het is dus slim om te kiezen voor software waar voldoende integraties mogelijk zijn, zodat je deze kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt.
 • Complexiteit van je bedrijf: Het ene kassasysteem is eenvoudiger dan de ander, en vaak beschikken makkelijke systemen ook over wat minder mogelijkheden. Houd bij het kiezen van kassa software de complexiteit van je onderneming in gedachten. Zo is Onlinefact bijvoorbeeld ideaal als je net bent gestart, en is BizzCloud waarschijnlijk een betere optie voor gevestigde ondernemingen.
 • Omvang van je bedrijf: Net als de complexiteit speelt ook de omvang van je onderneming een rol.ZZP’ers hebben nu eenmaal andere dingen nodig dan bijvoorbeeld een winkelketen. Denk niet alleen aan de omvang van je bedrijf op dit moment, maar ook aan de verwachte of gewenste groei in de nabije toekomst.
 • Budget: Kassa software varieert van budgetvriendelijke pakketten tot prijzen die enkel op aanvraag zijn. Natuurlijk moet de software passen bij het budget van je onderneming, maar het is tevens belangrijk dat je waar voor je geld krijgt. Kies daarom binnen jouw budget altijd voor de beste balans tussen de prijs en de kwaliteit.

Volledige Top 10 Beste Kassa software

 1. Onlinefact – Beste voor bedrijven met personeel
 2. MplusKassa – Beste prijs / kwaliteit
 3. BizzCloud – Beste gebruikerservaringen door klanten
 4. Afosto – Beste voor eenvoudig gebruik kassa software
 5. Nuvopos Mobile – Beste kassa software in team verband
 6. Count-IT – Beste voor MKB bedrijven
 7. Lightspeed – Beste voor kleine bedrijven
 8. myPOS – Beste voor koppelingen met externe software
 9. Vendit – Beste voor detailhandel
 10. HioPOS – Beste voor horeca

Update: Februari 2024

#1 Onlinefact – Veel software voor een kleine prijs

Onlinefact is perfect voor startende ZZP’ers, ook als je het ondernemen als een bijverdienste ziet. De kassa software van Onlinefact is namelijk zowel eenvoudig in gebruik als betaalbaar. Je kunt er eigenlijk alles mee, denk aan: het afhandelen van orders, het beheren van de voorraad en het verwerken van betalingen inclusief bonnetjes. Dit kan zowel thuis, vanuit een fysieke locatie en onderweg. Je hebt geen voorkennis nodig en de software is 30 dagen gratis uit te proberen. Je hebt de keuze uit een volledig retail systeem met of zonder POS apparatuur, waarbij facturatie software en de klantenservice inbegrepen zitten. Ieder abonnement is gewoon maandelijks opzegbaar, maar als je kiest voor een jaarabonnement bij het duurste pakket ontvang je een mooie korting van €100. Onlinefact biedt zelfs gratis software aan, maar dit is exclusief een kassa module.

onlinefact beste kassa software

Functies onlinefact

 • Kassa software die overal beschikbaar is
 • Onbeperkt aantal producten, klanten en facturen
 • Beheren van betalingen
 • Rapportages
 • Voorraadbeheer
 • Producten importeren
 • Facturatie software
 • Gratis klantenservice
 • Hardware: touchscreen kassa, barcode scanner, bonnenprinter en geldlade

Prijzen

PakketPrijs per maand
GratisGratis
Starters29 euro
Huurbundel75 euro

Pluspunten Onlinefact

 • Betaalbare software

 • Geen voorkennis nodig

 • Pakketten zijn maandelijks opzegbaar

 • Gratis klantenservice

 • Korting bij een jaarabonnement (huurbundel)

 • Inclusief facturatie software

 • Onbeperkt aantal betalingen, klanten en producten

 • Verbruiksartikelen zijn via de aanbieder te koop

 • Gratis proefperiode

Minpunten Onlinefact

 • Korting niet geldig voor het Starters pakket

 • Geen branche specifieke functies

Reviews

De recensies over de kassa software van Onlinefact zijn over het algemeen positief. Veel klanten prijzen de snelle en toffe service, waarbij het kassasysteem snel geleverd en geïnstalleerd werd. De gebruiksvriendelijkheid van het programma wordt vaak genoemd, evenals de goede telefonische ondersteuning bij problemen. Klanten waarderen ook de mogelijkheid om het programma aan te passen aan de behoeften van hun zaak. De dienstverlening en support worden als uitstekend en vriendelijk beschreven. Sommige recensies benadrukken de goede prijs-kwaliteitverhouding en de flexibiliteit van het systeem. Over het algemeen wordt de kassa software van Onlinefact aanbevolen en als een betrouwbare en betaalbare optie beschouwd.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie onlinefact

Onlinefact is een uitstekende keuze voor ZZP’ers en starters, met een goede prijs- kwaliteitverhouding. Het is echter minder geschikt als je op zoek bent naar branchegerichte oplossingen, aangezien de kassa software niet zelf samen te stellen is. Het kassasysteem werkt prettig en is gratis uit te proberen. De klantenservice weet waar ze het over hebben en ook technische vragen worden snel beantwoord. Houd er rekening mee dat je de hardware enkel kan huren, waardoor je hier dus geen eigenaar van bent.

#2 MplusKassa – Voor iedere branche, van de horeca tot de sportsector

MplusKASSA is eigenlijk niet te vergelijken met Onlinefact, aangezien deze aanbieder zich juist onderscheidt door het leveren van kassasystemen die zijn afgesteld op een specifieke branche. Deze oplossingen op maat zorgen ervoor dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Bij deze individuele oplossingen kun je denken aan een plattegrond, wisselen tussen werknemers, snelknoppen, bestellingen in de wacht zetten, afbeeldingen per product en meer. De software is tevens te koppelen met tal van programma’s, waaronder boekhoudsoftware, betaalsystemen en webshops. Je hoeft met MplusKASSA dus niet bang te zijn dat je moet overstappen van kassa software als je onderneming een flinke groei doormaakt, dankzij de modulaire opzet. Naast de kassa software heb je ook wat betreft de hardware veel keuzemogelijkheden.

mpluskassa beste kassa software

Functies MplusKassa

 • Kassa software op maat voor iedere branche
 • Losse modules die je kunt koppelen, zoals urenregistratie, voorraadbeheer en facturatie
 • Integraties met externe software, zoals een webshop en boekhoudprogramma
 • Mobiele app
 • Snel wisselen tussen werknemers
 • Bonnen in de wacht zetten
 • Open API
 • Hardware: ontzettend veel opties

Prijzen

De prijzen zijn op aanvraag

Pluspunten MplusKassa

 • Gratis demo is mogelijk

 • Modulair kassasysteem dat je zelf kunt samenstellen

 • Veel mogelijkheden en koppelingen

 • Open API voor het koppelen van eigen software

 • Hulp op afstand behoort tot de support mogelijkheden

Minpunten MplusKassa

 • Software is alleen beschikbaar voor Windows

 • Prijzen op aanvraag

 • Minder geschikt voor starters

Reviews

De recensies over MplusKASSA zijn over het algemeen positief. Klanten waarderen de persoonlijke service en betrokkenheid van het bedrijf, evenals de duidelijke uitleg en goede bereikbaarheid van de klantenservice. Het kassasysteem wordt beschreven als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, met de mogelijkheid om het systeem op maat in te richten. De snelle en correcte levering van het systeem wordt ook gewaardeerd. Klanten benadrukken ook de goede prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid om het systeem te koppelen aan andere systemen. Sommige recensies noemen ook de uitgebreide API en de mogelijkheid om het programma aan te passen.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie MPlusKassa

Als je op zoek bent naar een specifieke oplossing voor jouw kassa (inclusief een groot aantal mogelijkheden op het gebied van software, hardware en koppelingen), dan is MplusKASSA zeker de moeite waard om uit te proberen. Dit kan via de demo, die net zoals de prijzen op aanvraag zijn. Deze punten maken het duidelijk dat MplusKASSA zich vooral richt op het MKB en grotere ondernemingen. Bestaande gebruikers zijn zeer enthousiast over MplusKASSA, waarbij het gemak van de bediening en de vermindering van administratieve taken meerdere keren worden genoemd. Houd er rekening mee dat de software enkel geschikt is voor Windows.

#3 BizzCloud – Kwalitatieve kassa software voor de retail en de horeca

BizzCloud biedt een tweetal mooie voordelen. Ten eerste bieden ze twee verschillende soorten kassa software aan, gespecialiseerd in de retail en de horeca. Ten tweede heb je de keuze om hun kassasysteem te draaien op je eigen hardware of hardware te laten leveren. Dit zorgt ervoor dat BizzCloud een groot aantal ondernemers aanspreekt en daarom verdient deze aanbieder een plaatsje in de top 3. De prijzen die ze hanteren voor de kassa software zelf zijn eerlijk, de geboden klantenservice is goed en er zijn voldoende koppelingen mogelijk voor je webshop en boekhoudpakket, waarbij je wel rekening moet houden met extra kosten. Op vrijwel alle vlakken zit BizzCloud tussen Onlinefact en MplusKASSA in.

bizzcloud kassa

Functies Bizzcloud

 • Eén of meerdere kassa’s
 • 1 tot 5 gebruikers
 • 1.000 tot 5.000 producten en varianten
 • Voorraadbeheer
 • Integraties met webshop en boekhoudsoftware
 • Uniek loyaliteitsprogramma voor klanten
 • Rapportages
 • Dropshipping en slimme bestelregels (retail)
 • Digitale menukaart en handheld synchronisatie (horeca)
 • Inkoop management
 • Meerdere valuta’s en talen
 • Gratis support
 • Cloud back-up

Prijzen

PakketRetailHoreca
Retail / Horeca27,50 euro27,50 euro
Retail Plus / Horeca Geavanceerd57,50 euro57,50 euro
Retail Compleet / Horeca Geavanceerd87,50 euro87,50 euro
EnterpriseOp aanvraagOp aanvraag
Prijs per maand

Pluspunten BizzCloud

 • Deskundige klantenservice, inclusief hulp op afstand

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding

 • Keuze uit twee verschillende soorten kassa software

 • Gebruiksvriendelijke software

 • Kan worden gebruikt op bestaande hardware (Windows)

Minpunten BizzCloud

 • Extra kosten voor o.a. het koppelen van software en het toevoegen van extra gebruikers

 • Telefonische support slechts gedurende een bepaalde periode (maand of jaar)

 • Facturatie en boekhouding niet inbegrepen bij het goedkoopste pakket

 • Enkel een jaarabonnement mogelijk

 • Niet geschikt voor iOS

Reviews

BizzCloud wordt over het algemeen positief ontvangen door de gebruikers. De kassasoftware wordt geprezen om de gebruiksvriendelijkheid, de efficiënte functies zoals het gemakkelijk maken van offertes, en de mogelijkheid tot integratie met boekhouding en webshops. Een sterk punt is de uitstekende klantenservice, die wordt beschreven als responsief en bereid om mee te denken in oplossingen, zelfs buiten reguliere kantooruren. Enkele gebruikers geven aan dat ze uiteindelijk moesten overstappen naar een ander systeem vanwege specifieke behoeften, maar ze waardeerden nog steeds de ondersteuning die ze van BizzCloud ontvingen.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie Bizzcloud

BizzCloud biedt een mooie mix aan voor het samenstellen van je eigen kassa systeem. De functies verschillen per pakket, waardoor het goedkoopste pakket niet over alle basisfuncties beschikt zoals facturatie, boekhouding, rapportages en het koppelen van een webshop. Een ander nadeel zijn de bijkomende kosten evenals de maximum limieten die gelden voor het aantal producten en varianten. Daarnaast heeft BizzCloud ook een hoop te bieden, zoals een prettige klantenservice inclusief hulp op afstand, gebruiksvriendelijke software en specifieke oplossingen voor zowel de retail als de horeca sector.

#4 Afosto – Software voor het integreren van je offline en online verkopen

Afosto richt zich voornamelijk op ondernemers die op zoek zijn naar een manier om hun webshop te koppelen aan een fysiek verkooppunt. Hun kassa software draait geheel in de cloud, waardoor je evenveel inzicht hebt in de data van verkopen via een winkel of event, als verkopen via een webshop. Afosto is een Nederlandse onderneming met een vestiging in Groningen, en over het algemeen zijn gebruikers erg positief. Naast webshop en kassa software bieden ze ook software voor het verbinden van printers, CRM software en meer aan. Evenals in-store bestelzuilen, waardoor klanten in de winkel makkelijk een bestelling kunnen plaatsen in de webshop. Een klein nadeel van Afosto is dat de prijzen op aanvraag zijn.

afosto kassa software

Functies Afosto

 • Cloud based kassa software
 • Rapportages en data analyse
 • Integratie met webshop op één platform
 • Klantspecifieke kortingen
 • Acties en kortingen vooruit plannen
 • Centrale klanthistorie
 • In store pick-up
 • Printen van verzendlabels
 • Klantbeheer
 • Geschikt voor verkoop aan particuliere en zakelijke klanten (individuele prijslijsten)
 • Slimme printersoftware

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag.

Pluspunten Afosto

 • Cloud based software

 • Gericht op het integreren van offline en online verkopen

 • Veel inzicht

 • Moderne interface

 • Gratis demo (wel op aanvraag)

Minpunten Afosto

 • Prijzen op aanvraag

 • Leveren geen hardware voor een POS

 • Niet geschikt voor ondernemers die geen interesse hebben in online verkoop

Reviews

Afosto wordt over het algemeen geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, waarbij veel gebruikers aangeven dat de software intuïtief en gemakkelijk te begrijpen is. De mogelijkheid om de voorraad bij te houden en te integreren met de webshop wordt ook positief beoordeeld. De klantenservice wordt geroemd om hun snelle en behulpzame reacties, terwijl sommige gebruikers de rapportages te beperkt vinden en aangeven dat de software soms traag kan zijn.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie Afosto

Afosto is een moderne aanbieder en een interessante optie voor ondernemers die zich richten op offline en online verkopen. Je hebt de mogelijkheid om je webshop te koppelen aan de cloud based kassa software van Afosto, maar je kunt ook een webshop (eigenlijk webapp) bij hen afnemen. Ook het printen van labels is iets dat je met de software van Afosto kunt automatiseren. Afosto werkt met prijzen op aanvraag, iets dat ook geldt voor de gratis demo. Afosto richt zich met hun software met name op ZZP’ers, die meer inzicht willen krijgen in hun data.

#5 Nuvopos – kassa software voor de horeca

Nuvopos richt zich specifiek op de horeca, van klein tot middelgroot. De software werkt op bestaande hardware, waaronder smartphones en tablets. De kassa software van Nuvopos heeft een basic uitstraling zonder afbeeldingen, die uit te proberen is via de demo modus. Met name als je een goedkope oplossing zoekt voor een enkel apparaat maar voor meerdere gebruikers, is de Nuvopos Mobile een prima optie. Ieder abonnement profiteert namelijk van alle functionaliteiten, maar hoe meer apparaten; hoe duurder het pakket. Houd wel rekening met beperkingen, zoals het gebrek aan koppelingen en integraties. Alle abonnementen zijn op kwartaalbasis en inclusief ondersteuning gedurende 7 dagen per week.

nuvopos kassa software

Functies Nuvopos

 • Rekeningen voor tafels, klanten en kamers
 • Samenvoegen en splitsen van rekeningen, evenals achteraf betalen
 • Zoekfunctie voor producten
 • Speciaal scherm met veel bestelde producten
 • Printen, ook zonder internetverbinding
 • Afwijkende prijzen en limieten per klant
 • Ondersteuning, online en telefonisch

Prijzen

PakketPrijs per maand
Basis55 euro (1 apparaat)
Klein79 euro (3 apparaten)
Medium99 euro (6 apparaten)
Groot119 euro (9 apparaten)
Op maatOp aanvraag (> 9 apparaten)
Op basis van een kwartaalabonnement

Pluspunten Nuvopos

 • Handig voor starters die meteen willen beginnen

 • Je hoeft geen hardware aan te schaffen, het is wel mogelijk om deze tijdelijk te huren

 • Kwartaalabonnement mogelijk en korting bij een jaarabonnement

 • Geen voorkennis nodig

Minpunten Nuvopos

 • Beperkt wat betreft uitbreidingen en koppelingen

 • Interface heeft een heel basic uitstraling

 • Enkel geschikt voor de horeca

Reviews

Er zijn over Nuvopos geen recensies op websites zoals Google Reviews en Trustpilot te vinden. Mochten die er naar verloop van tijd wel zijn, wordt deze pagina bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie Nuvopos

Nuvopos biedt de basis voor startende horeca ondernemers die op zoek zijn naar een snelle oplossing. De kassa software is te installeren op bestaande hardware en makkelijk in gebruik, waardoor je meteen kunt beginnen met ondernemen. Je kunt de software gratis testen op de website en een betaald abonnement is af te nemen vanaf een minimale periode van 3 maanden. Nadelen zijn wel dat de mogelijkheden om uit te breiden erg beperkt zijn, het koppelen van een webshop of boekhoudprogramma is niet mogelijk. De kassa software zelf is overzichtelijk, maar niet erg spectaculair.

#6 Count-IT – Kassa software voor alle gebruikers, ook als je niet handig bent met een computer

Count-IT levert een POS systeem dat geschikt is voor de retail en de horeca, evenals groothandels. Ze bieden niet alleen kassa software aan, maar een totaaloplossing inclusief voorraadbeheer, een CRM systeem, ordermanagement en een klantenportaal. De kassa software is ook geschikt voor mensen die niet zo begaan zijn met computers, maar de software kan ook (individueel) worden uitgebreid. De software kan draaien op ieder besturingssysteem (ook Linux), maar het is tevens mogelijk om hardware af te nemen via de aanbieder. Count-IT is 30 dagen gratis uit te proberen en voorziet eigenlijk in alle behoeften, waaronder een groot aantal koppelingen. De reden dat Count-IT iets lager is geëindigd, is het feit dat het een iets minder bekende aanbieder is en er ook weinig online reviews te vinden zijn. Daarnaast werkt de demo niet altijd.

count-it kassa software

Functies Count-IT

 • Kassa voor één of meerdere winkellocaties
 • Zelf productcategorieën aanmaken
 • Losse knoppen toevoegen, ook per medewerker
 • Bonnen in de wacht en op naam zetten
 • Retourpinnen
 • Meerdere betaalmethodes per transactie
 • Kortingen en retouren
 • Statistieken
 • Onbeperkt aantal gebruikers
 • Klantenservice
 • CRM systeem
 • Voorraadbeheer (Full)
 • Facturatie (Full)
 • Betalen op rekening (Full)
 • Cadeaubonnen (Full)
 • Koppelingen (Full)

Prijzen

PakketPrijs per maand
Light35 euro
Full69 euro
Op maatOp aanvraag

Pluspunten Count-IT

 • Gebruiksvriendelijke en aanpasbare software

 • Veel koppelingen mogelijk

 • Mogelijk op eigen software, inclusief Linux

Minpunten Count-IT

 • Enkel een jaarabonnement mogelijk met een opzegtermijn van 3 maanden

 • Weinig reviews van bestaande gebruikers

 • Support is niet 7 dagen per week bereikbaar

Reviews

Count-IT kassasoftware wordt gewaardeerd om zijn uitgebreide functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers benadrukken dat ze snel aan de slag konden met het systeem. Een functie die bijzonder op prijs wordt gesteld, is de mogelijkheid om kassaknoppen te personaliseren met afbeeldingen, achtergrondkleuren en tekstkleuren. Klanten waarderen ook de bereidheid van het bedrijf om mee te denken bij het toevoegen van extra functies, iets wat zij bij andere aanbieders missen. De service wordt als uitstekend beschouwd. Over het algemeen wordt Count-IT sterk aanbevolen door de gebruikers.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie Count-IT

Count-IT richt zich voornamelijk op het MKB en hun kassa software is zeker de moeite waard om te overwegen. De software is gebruiksvriendelijk, flexibel en beschikt over vrijwel alle basisfuncties. Wel zullen de meeste ondernemers moeten kiezen voor het duurdere pakket, vanwege een aantal functies die geen onderdeel zijn van het goedkoopste pakket. De demo is gratis aan te vragen, maar mijn eigen ervaring is dat deze niet naar behoren werkt. Dit tezamen met de minder gevestigde status van Count-IT heeft ervoor gezorgd dat deze kassa software niet in de top 5 terecht is gekomen.

#7 Lightspeed – In theorie goed, maar in de praktijk matige kassa software

Lightspeed biedt net zoals BizzCloud kassa software aan voor de retail en horeca sector. Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle functies voor ieder systeem beschikbaar zijn, gezien een kledingzaak andere behoefte heeft dan een lunchroom. Het is mogelijk om online en offline verkopen met elkaar te verbinden, en het is ook mogelijk om via Lightspeed een webshop te openen. Lightspeed is een internationale onderneming met een vestiging in Nederland, maar het is geen Nederlands bedrijf. De reden dat Lightspeed niet hoger is geëindigd in deze kassa software top 10, heeft te maken met de matige score die ze krijgen van klanten. De slechte klantenservice, storingen en bijkomende prijzen voor extra applicaties worden het vaakst genoemd als nadelen.

lightspeed beste kassa software

Functies Lightspeed

 • Producten toevoegen inclusief omschrijvingen en foto’s
 • Klanten kunnen zelf bestellen
 • Rapportages, ook multi-locatie en analytics
 • Integraties, zoals online bestellen en afhalen
 • Voorraad bijhouden, online en offline
 • Beloningsprogramma
 • Support, de mate is afhankelijk van het abonnement

Prijzen

PakketPrijs per maand
Retail Basis79 euro
Retail Standaard99 euro
Retail Geavanceerd149 euro
Retail Pro209 euro
Restaurant Kassasysteem119 euro
Hotels en meerdere locatiesOp aanvraag

Pluspunten Lightspeed

 • Keuze uit kassa software voor restaurant en retail

 • Mogelijkheid om webshop af te nemen

 • Omni channel mogelijkheden

 • Korting bij een jaarabonnement en/of Lightspeed Payments

Minpunten Lightspeed

 • Enkel een jaarabonnement mogelijk voor de retail kassa software

 • Veel klachten van huidige klanten

Reviews

Over de kassa- en webshopsoftware Lightspeed bestaan zeer gemengde ervaringen. Sommige gebruikers hebben slechte ervaringen met het platform en klagen over trage, onbehulpzame klantenservice en onbetrouwbare praktijken, zoals het ongevraagd verhogen van de abonnementskosten. Anderen zijn positief over de gebruiksvriendelijkheid en kunnen hun omzet dankzij het platform laten groeien. Er worden echter wel problemen gemeld met de integratie tussen verschillende modules en apps.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie Lightspeed

Lightspeed biedt in theorie mooie kassa software aan voor een eerlijke prijs, zowel voor de retail sector als de horeca (met een focus op restaurants). In de praktijk laten ze echter nogal wat steken vallen, waarbij het niet reageren van de klantenservice, problemen met betalingen en abonnementen, evenals storingen veel genoemde problemen zijn bij gebruikers. Hoewel Lightspeed een vestiging heeft in Nederland is het een internationale onderneming, wat in dit geval niet ten goede komt met betrekking tot de geboden ondersteuning.

#8 myPOS – Lijkt goedkoop, maar de kosten lopen snel op

myPOS is niet zozeer een aanbieder van kassa software, maar eerder een oplossing voor het accepteren van betalingen. Wat met hun systeem zowel mogelijk is in een winkel, evenals online of op locatie en alle transacties lopen via eenzelfde account. myPOS richt zich met deze software vooral op startende ondernemers, evenals ZZP’ers die op evenementen staan of een bezorgdienst hebben. Dit is ook terug te zien aan de prijzen, want je betaalt op basis van gebruik door middel van transactiekosten. Klanten kunnen betalen via een iDEAL QR code, maar de software is eigenlijk gericht op betalingen via een myPOS betaalterminal, waarvoor je eenmalige aanschafkosten betaalt.

my pos kassa

Functies myPOS

 • Accepteren van QR iDEAL betalingen
 • Accepteren van pin betalingen en creditcards (betaalterminal)
 • Fooi functionaliteit (betaalterminal)
 • Uitgebreide rapportages
 • Online betaallinks, facturatie en afrekenen
 • Tariefkrakers, enkel voor Maestro- en VPAY betalingen

Prijzen

PakketPrijs, eenmalig
Betaalterminal59 – 249 euro
PakketPrijs per transactie
Standaard0,25 euro
>150 transacties0,17 euro
>500 transacties0,13 euro
TariefkrakerPrijs per transactiePrijs per maand
Max. 3 terminals0,10 euro25 euro
Max. 5 terminals0,08 euro49 euro
Max. 10 terminals0,06 euro99 euro

Pluspunten myPOS

 • Combineren van online en offline betalingen in één account

 • Mogelijk om betalingen te accepteren zonder hardware

 • Je zit niet vast aan een abonnement (handig voor seizoensgebonden ondernemingen)

Minpunten myPOS

 • Mobiel pinapparaat dient vaak opgeladen te worden

 • Transactiekosten lopen snel op

 • Minder mogelijkheden dan andere kassa software

Reviews

De meningen over myPOS zijn verdeeld. Gebruikers zijn overwegend positief over de klantenservice en de hulp bij het opzetten van een account. Ook worden de lage transactiekosten gewaardeerd. Echter zijn veel gebruikers ontevreden over de trage autorisatie en verificatieprocessen en de hoeveelheid documenten die hiervoor nodig zijn. Er zijn klachten over een gebrek aan uitleg over de werking van het apparaat en problemen met updates. Sommige gebruikers hebben problemen met het blokkeren van accounts en het niet ontvangen van reacties op hun vragen. Enkele gebruikers hebben positieve ervaringen gehad met de snelle oplossing van technische problemen.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie myPOS

myPOS kan een oplossing bieden voor ondernemers die niet het hele jaar door verkopen genereren, denk bijvoorbeeld aan het accepteren van pinbetalingen tijdens evenementen of een seizoensgebonden winkel zoals het verkopen van ijsjes. myPOS lijkt in eerste instantie goedkoop aangezien ze geen maandelijkse kosten hanteren, maar het is belangrijk om er bewust van te zijn dat de transactiekosten snel kunnen oplopen.

#9 Vendit – Kassa software die ook geschikt is voor groothandels

Vendit biedt een afrekensysteem aan voor diverse branches, met het doel een optimale automatisering van jouw bedrijfsprocessen. Naast branche specifieke functionaliteiten kun je ook extra modules en koppelingen toevoegen om de kassa software uit te breiden. Van een reparatiemodule tot het koppelen van een boekhoudprogramma, en het toevoegen van een webshop tot de module voor prijsafspraken met leveranciers. Vendit is zeker een uitgebreide oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar specifieke of meerdere oplossingen. Nadeel is dat je voor veel van de modules apart betaalt, waardoor de prijzen snel hoog uitvallen en de kassa software hierdoor veelal geen optie is voor startende ondernemers.

vendit kassa software

Functies Vendit

 • Hosting private cloud
 • Koppeling betaalterminal
 • Facturatie op rekening
 • Prijsetiketten printen
 • Rapportages en statistieken
 • Voorraadbeheer
 • Giftcards
 • Leverancier bestellingen
 • Support, telefonisch, via online formulier en op afstand

Prijzen

Vendit RetailPrijs per maand
POS79 euro
Premium149 euro
EnterpriseOp aanvraag
Vendit groothandelPrijs per maand
Premium29 euro
EnterpriseOp aanvraag

Pluspunten Vendit

 • Erg uitgebreid en uit te breiden

 • Meerdere modules

 • Hulp op afstand mogelijk (Teamviewer)

 • Gratis online demo

Minpunten Vendit

 • Kosten lopen snel op, als je kiest voor meerdere oplossingen

 • Zondag is de klantenservice niet telefonisch bereikbaar

 • Geen live chat support

 • Geen kortingen

Reviews

Vendit kassasysteem heeft veel positieve feedback gekregen van gebruikers die de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van het systeem waarderen. Klanten zijn ook tevreden met de klantenservice, waarbij ze de behulpzaamheid en vriendelijkheid van het personeel benadrukken. Een aantal gebruikers gaf aan dat ze snel werden teruggebeld als ze niet direct te woord werden gestaan. Echter, er zijn ook enkele kritische opmerkingen. Een gebruiker merkte op dat het systeem bepaalde functies had die omslachtig waren in gebruik, in tegenstelling tot de gebruiksvriendelijkheid die werd gepropageerd. Daarnaast zijn er opmerkingen over de bereikbaarheid van de klantenservice, waarbij een klant aangeeft dat het lang duurt voordat hij wordt teruggebeld bij problemen.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Conclusie Vendit

Vendit is een betrouwbare onderneming, met een geschiedenis die teruggaat naar 1986. Ze bieden meerdere soorten kassa software aan, die gericht zijn op het MKB en de grotere Nederlandse ondernemingen. Naast de standaard kassa software zijn er veel mogelijkheden om het kassa systeem voor de retail en groothandel uit te breiden, met exra modules en koppelingen. De prijzen kunnen op deze manier wel hoog oplopen en dit is iets om bij aanschaf rekening mee te houden. Dit hogere prijssegment en het ontbreken van rescencies op onafhankelijke platformen, heeft gezorgd voor een wat lagere plaats in deze top van 10 kassa software.

#10 Hiopos – Veel extra bijkomende kosten voor deze cloud kassa

Ik sluit deze top 10 af met Hiopos, waarvan ik ten eerste moet zeggen dat de software absoluut niet van slechte kwaliteit is. Er is alleen niet zoveel bekend over de klantenservice van de Nederlandse tak, want de software zelf wordt internationaal aangeboden via meerdere aanbieders. Er zijn vrijwel geen reviews te vinden over de software zelf en de Nederlandse aanbieder, waardoor het een risicovollere keuze is dan de andere kassa software in deze top 10. Naast de “normale” maandprijzen hanteren ze veel extra kosten voor bijkomende mogelijkheden, waardoor je alsnog vrij veel betaalt voor deze cloudkassa. Voordeel is wel dat je snel aan de slag kunt, want de software is zelf te installeren op je smartphone of tablet. Hierdoor kan Hiopos voor starters, kappers en bezorgdiensten een handige optie zijn.

hiopos kassa

Functies Hiopos

 • Cloud based software
 • Rapportages
 • Bestellingen in de wacht plaatsen
 • Order management
 • Zelfservice en QR code bestellingen mogelijk
 • Koppelingen, waaronder Tikkie en Thuisbezorgd

Prijzen

PakketPrijs per maandExtra terminal
Restaurant Software Only29 euro19 euro
Retail Software Only29 euro19 euro
Hairdresser Software Only29 euro19 euro

Extra kosten voor: statistieken app, online afspraken site, keukenbonprinter licentie, prikklok licentie, Payplaza connector, extra tablet en/of orderphone, SumUp connector, CCV kassakoppeling en eventuele hardware.

Pluspunten Hiopos

 • Cloud backup

 • Veel branche specifieke mogelijkheden

 • Gratis demo

 • Kan draaien op bestaande hardware (enkel Android)

 • Verschillende talen mogelijk

Minpunten Hiopos

 • Veel bijkomende kosten

 • Niet geschikt voor iOS

 • Branche specifieke oplossingen zijn beperkt

 • Veel koppelingen zijn met internationale ondernemingen die minder actief zijn in Nederland

Reviews

De meningen over Hiopos zijn verdeeld. Er zijn positieve ervaringen van gebruikers met betrekking tot de werking van het systeem en de ondersteuning van de helpdesk. Er zijn echter ook negatieve punten genoemd, zoals de complexiteit van het systeem en het ontbreken van een goede handleiding. Verder klaagt een gebruiker over de geringe aanpasbaarheid van het systeem voor middenstandswinkels. Ook de aanraakgevoeligheid en de grootte van de tablet van het systeem worden door sommige gebruikers als nadelen ervaren. Verder moeten gebruikers vaak veel handelingen uitvoeren om een transactie af te ronden.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie Hiopos

Hiopos is een optie om te overwegen, als je binnen de specifieke doelgroep valt van deze kassa app aanbieder (waaronder kappers en haarstylisten). Denk ook aan ondernemers die op zoek zijn naar een basisoplossing en bijvoorbeeld eten aan huis leveren of verkopen in meerdere landen, zoals via evenementen. Er is veel informatie te vinden op de site van Hiopos over de werking van de software en de software is goed uit mijn onderzoek gekomen. Het gebrek aan online recensies heeft helaas gezorgd voor een laatste plekje in deze top 10 van kassa software voor Nederland.

Meest gekozen kassa software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over kassa software

Hoe weet ik welke kassa software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

De meeste aanbieders van kassa software geven duidelijk aan op welke branches en bedrijven ze zich richten, denk aan retail, horeca, ZZP’ers of het MKB. Er zijn ook een aantal leveranciers van generieke kassa software, waarbij het belangrijk is om na te gaan of eventuele specifieke functies mogelijk zijn.

Wat is de beste kassa software?

Welke kassa software het beste is hangt voor een groot deel af van de behoeften van jouw onderneming. Hierdoor is het onmogelijk om één kassa systeem te bekronen als beste software. Wat ik wel kan doen is het benoemen van de beste kassa software voor een bepaalde categorie. Zo zul je in dit artikel lezen dat OnlineFact een perfecte keuze is voor starters, en MplusKASSA juist erg geschikt is als je op zoek bent naar een branche specifieke oplossing.

Is kassa software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Over het algemeen is kassa software erg eenvoudig om mee te leren werken, omdat het software is die vaak door veel mensen moet worden gebruikt en waarbij snel werken erg belangrijk is. Je wil jouw klanten tenslotte niet langer laten wachten dan nodig. Er zijn wel onderlinge verschillen, zo zijn sommige kassa systemen bijvoorbeeld voorzien van afbeeldingen, snelknoppen of een flexibel in te richten omgeving.

Kan ik een kassa programma integreren met andere systemen, zoals een CRM systeem, webshop of boekhoudsoftware?

Sommige kassa software is te koppelen met andere software, zoals een webshop of boekhoudprogramma. Dit is alleen niet bij alle kassa software in deze top 10 mogelijk. Bekijk van tevoren altijd of de door jou gewenste koppeling ook daadwerkelijk beschikbaar is, helemaal aangezien het feit dat veel kassa software enkel af te nemen is op jaarbasis.

Hebben kassa programma’s proefperiodes voor startende ondernemers?

Ja, vrijwel alle kassa software in deze top 10 is gratis uit te proberen door iedere ondernemer, dus ook starters. Er zijn echter geen complete gratis kassa systemen voor starters, maar het goede nieuws is dat er wel meerdere aanbieders zijn die betaalbare software aanbieden voor ondernemers met een beperkt budget.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Kassa software moet voldoen aan strikte veiligheidseisen met betrekking tot privacy en het beveiligen van financiële gegevens. Als tip wil ik meegeven dat het verstandig is om altijd even het privacybeleid door te nemen, voordat je een abonnement afsluit.

Kan kassa software mij helpen bij het bijhouden van de voorraad?

De meeste kassa software is geschikt voor het bijhouden van de voorraad, waarbij vaak rekening wordt gehouden met online en offline verkopen. In dit artikel staan de functies van iedere aanbieder omschreven, waaronder of het wel of niet mogelijk is om de voorraad bij te houden.

Gerelateerde artikelen

Exact koppelen met Kassa

Wil je Exact Software koppelen met je Kassa Software? Dan is dat makkelijk mogelijk. Ontdek hoe je Exact met je kassasysteem koppelt.

Wat moet ik over POS, point of sale, weten? Uitleg en tips!

Met een POS werken bedrijven en winkels beter, slimmer en efficiënter. Van een koppeling met een boekhoudprogramma tot omzetverhogingen.

Top 10 beste facturatie software

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *