Creatieve Boekhouding

Review, ervaringen en kosten

creatieve boekhouding logo

Of het slim is om een boekhoudprogramma Creatieve Boekhouding te noemen is maar de vraag. Met creatief boekhouden in een voortdurend slecht daglicht, mag je niet verwachten dat dit een positieve klank oplevert.

Toch heeft het boekhoudprogramma Creatieve Boekhouding de gedurfde stap genomen zichzelf te vernoemen naar een grijze boekhoudmethode. Dit betekent gelukkig niet dat Creatieve Boekhouding een programma is waarmee jij gemotiveerd wordt om ook creatief te gaan boekhouden.

Volgens de eigen website is Creatieve Boekhouding al meer dan 20 jaar de boekhouder voor creatief Nederland. Hiermee doelt het bedrijf op de creatieve sector met muzikanten, designers maar ook schrijvers en filosofen. Het boekhoudprogramma is aangepast op dat wat deze groep nodig heeft. En dat is niet hetzelfde als de normale gebruiker van boekhoudsoftware.

Een creatieveling heeft een boekhouding nodig die op de werkzaamheden aansluit. De boekhouding van een creatief iemand is nu eenmaal niet te vergelijken met dat van een freelance marketeer of handelsbedrijf.

Voor alle creatives in Nederland is er dan ook Creatieve Boekhouding. Het boekhoudprogramma dat al jouw zorgen uit handen neemt. Dat doen zij door vanaf vandaag je continu met jouw boekhouding te ondersteunen. Aangiftes? Die worden voor jou gedaan. Een sluitende boekhouding? Dat houdt het programma in de gaten.

Kortom, Creatieve Boekhouding lijkt het perfecte programma voor de moderne creatieveling te zijn. Om je hier meer duidelijkheid over te geven, ben ik in dit programma gedoken en heb ik verschillende ervaringen van huidige gebruikers samengebracht. Deze ervaringen geven je een concreet idee of Creatieve Boekhouding een programma is dat bij jou past!

Voor wie is Creatieve Boekhouding gemaakt?

Als je op zoek bent naar meer informatie over creatief boekhouden ben je op de verkeerde pagina. Deze pagina is namelijk een review over het boekhoudprogramma en bedrijf Creatieve Boekhouding dat creatieve ondernemers helpt met het verzorgen van hun boekhouding.

Creatievelingen kunnen volgens Creatieve Boekhouding zich blijven storten op hun eigen werk terwijl zoveel mogelijk van het boekhoudkundige werk uit handen wordt genomen. Dit doet de boekhoudsoftware door zowel al jouw aangiftes als controles op zich te nemen.

Hierbij hoef je niet van Creatieve Boekhouding te verwachten dat het net zo verfijnd is als een Moneybird of Exact Online. Daarentegen wordt wel nóg meer van jouw administratie uit handen genomen. En dat geeft de ondernemer, de gebruiker, meer vrijheid om te kunnen ondernemen.

Een belangrijk onderscheid tussen Creatieve Boekhouding en menig ander boekhoudprogramma is dat eerstgenoemde aanzienlijk meer support geeft. Als gebruiker krijg je een ‘boekhouder’ van het bedrijf uit Eindhoven toegewezen waar jij al jouw vragen aan kunt stellen. Daarnaast wordt jouw boekhouding, indien je dat wenst, nagekeken zodat je er zeker van bent dat alles goed is ingesteld en ingevuld.

Deze persoonlijke aanpak is iets waar jij bewust naar op zoek moet zijn. Je betaalt er extra voor en het is dan ook zonde als je niet van plan bent hier gebruik van te maken. Creatieve Boekhouding zit qua kosten aanzienlijk hoger dan menig concurrent. Dit is ook logisch aangezien Creatieve Boekhouding een boekhoudkantoor met hun eigen online platform. Hierdoor kan er eenvoudig online gewerkt worden met de klanten van Creatieve Boekhouding.

creatieve boekhouding voor zzp

Wat zijn de kosten van Creatieve Boekhouding?

Creatief boekhouden kost je niets, behalve mogelijk een flinke boete. Creatieve Boekhouding betaal je per maand een variabel bedrag voor. Afhankelijk in hoeverre jij extra diensten nodig hebt. Het bedrijf achter het boekhoudplatform heeft er bewust voor gekozen de basiskosten onder te verdelen voor de verschillende bedrijfsvormen. Dit omdat iedere bedrijfsvorm in andere mate boekhoudkundige diensten en functies nodig heeft.

Het kleinste pakket van Creatieve Boekhouding is speciaal ontworpen voor eenmanszaken. Dit pakket kost € 39 per maand ofwel € 468 per jaar. Stichtingen kunnen rekenen op een soortgelijk pakket dat ook € 39 per maand/€ 468 per jaar kost. BV of VOF? Dan betaal je respectievelijk € 49 of € 59 per maand (€ 588 of € 708 per jaar).

Binnen ieder pakket is een bepaald aantal onderdelen inbegrepen. Deze onderdelen zijn wat mij betreft zeer schappelijk uitgemeten waardoor je meer functies in het basispakket hebt dan dat je in menig ander boekhoudpakket tegenkomt. Denk hierbij aan;

 • Een eigen boekhouder die je af en toe helpt
 • Toegang tot het boekhoudplatform
 • Aangifte Inkomstenbelasting
 • Aangifte Omzetbelasting
 • Jaaroverzicht met jaarrekening en balans
 • Ondersteuning en eindejaarscontrole
 • Aangifte vennootschapsbelasting
 • Projectbeheer
 • Rittenregistratie
 • Altijd inzicht in jouw cijfers
 • Facturatie en offertes

Verschillende pakketten

Je kunt het standaardpakket dat bij jouw bedrijfsvorm past verder uitbreiden. Een opvallende verandering is echter als je de calculator van Creatieve Boekhouding gebruikt om jouw maandelijkse kosten uit te rekenen. Als jouw bedrijf namelijk ieder kwartaal omzetbelasting moet indienen en ook nog eens facturen buiten Europa ontvangt of verstuurt, komt er direct € 15 per maand aan maandelijkse kosten bij. De extra facturatiemodule kost daarbovenop ook nog eens € 10 per maand. Je ziet dan al snel op € 64 per maand voor het goedkoopste pakket.

In de praktijk zijn het vooral de kosten die bij Creatieve Boekhouding snel op kunnen lopen. Afgaande van de recensies lijken gebruikers hier tot op heden geen problemen mee te ervaren. In vergelijking met de tientallen andere boekhoudprogramma’s die ik op deze website bespreek, ben je aanzienlijk duurder uit met Creatieve Boekhouding. Hiermee heb je wel een boekhouder en boekhoudprogramma in 1.

De vraag is dan ook of het de extra investering waard is. Als je een pure creatieveling bent en een boekhouder wilt die hier rekening mee houdt, is Creatieve Boekhouding het overwegen waard. Maar als jij zelf handig bent en meer dan € 500 per jaar wilt besparen, zijn programma’s als e-Boekhouden en MoneyMonk een betere keus.

Wat zijn de ervaringen van gebruikers met Creatieve Boekhouding?

Ik zie niet vaak zoveel positieve reviews als dat ik bij Creatieve Boekhouding tegenkomen ben. Alhoewel je mee moet nemen dat dit gebruikers lijken te zijn die perfect in de doelgroep passen, spreekt het boekdelen dat er geen negatieve klank te vinden is.

Review Patrick de Bruin

Patrick de Bruin, een ras creatieveling, geeft aan dat hij al meerdere jaren met plezier van Creatieve Boekhouding gebruik maakt. Vooral de begrijpelijke invulling van het programma en de geleverde service zorgen ervoor dat hij het gebruik van Creatieve Boekhouding als positief ervaart.

Review Sander Ottens

Sander Ottens heeft het behalve over Creatieve Boekhouding, ook over de eigenaar zelf: Bram. Sander geeft ons een inkijkje in zijn ervaringen met het boekhoudplatform dat we ondertussen als Creatieve Boekhouding kennen. Vier keer jaar paar. Dat is hoe vaak of juist hoe weinig Sander nog maar zijn transacties hoeft door te nemen. Gebruiksvriendelijkheid speelt daarnaast voor Sander een belangrijke rol. Bij menig ander boekhoudprogramma heeft hij ervaren dat hij veel aan het zoeken en uitproberen is. Niet bij Creatieve Boekhouding. Daar weet hij alles met een handomdraai te vinden. En al helemaal met de laatste update. Aldus de creatieveling uit Brabant.

Review Marie

Marie doet hier een flinke schep bovenop door Bram en zijn team direct alle lof te geven voor alles wat zij de afgelopen jaren voor haar gedaan hebben. De belastingenlast van Marie was al jaren een ontransparante hoop. Ze wist eigenlijk niet waar ze aan toe was en of ze wel alles goed invoerde. Sinds dat ze bij Creatieve Boekhouding haar boekhouding regelt, in combinatie met het boekhoudplatform, begrijpt ze waar haar boekhouding uit bestaat. Doordat ze iedere keer met vragen bij ofwel Bram of zijn team terecht kan, is er geen vraag die onbeantwoord is gebleven. Ingewikkelde werkzaamheden die niet in het afgesproken maandbedrag zijn inbegrepen wordt als meerwerk in rekening gebracht voor € 75 per uur.

Review Colin Myerscough

Tenslotte is daar nog de review van Colin Myerscough. De beste man laat al enkele jaren zijn boekhouding verzorgen door Creatieve Boekhouding en maakt hierbij intensief gebruik van het boekhoudplatform. Colin spreekt positief over de heldere taal waarin het programma Creatieve Boekhouding de gebruiker meeneemt. Geen jargon waarmee het gebruik alleen maar lastiger wordt. Daarnaast wordt de gebruiker begeleid van begin tot eind. Dit geeft mensen zoals Colin direct de kennis die nodig is om het boekhoudprogramma optimaal voor zijn creatieve bedrijf te gebruiken.

Google reviews

Deze drie ervaringen zijn er niet specifiek uitgepikt. Dit waren namelijk de drie meest recente ervaringen van gebruikers met Creatieve Boekhouding. Momenteel zijn op Google meer dan 50 reviews van gebruikers over Creatieve Boekhouding te vinden en al deze reviews scoren Creatieve Boekhouding met 4 of 5 (uit 5) sterren. Dit laat overduidelijk zien dat Creatieve Boekhouding creatievelingen over het hele land naar tevredenheid helpt met het beheren van de volledige administratie.

creatieve boekhouding voor eenmanszaak

Boekhouden met Creatieve Boekhouding? Dat ligt er nog maar aan

Of Creatieve Boekhouding een geschikt boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is hangt sterk af of jij je kunt vinden in dat wat je met Creatieve Boekhouding krijgt. Meer persoonlijke ondersteuning en volledig afgestemd op creatievelingen. Als dit je extra geld waard is, is Creatieve Boekhouding het juiste boekhoudprogramma voor jou.

Vind je het daarentegen wel verstandig om meer over boekhouden te leren of wil je geen € 600 per jaar betalen? Dan zijn er honderden boekhoudprogramma’s die mogelijk beter bij je passen. 

Meest gekozen boekhoudsoftware in 2024

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Meest gestelde vragen

Wat is Creatieve Boekhouding voor boekhoudsoftware?

Creatieve Boekhouding is een online boekhoudprogramma geschikt voor kleine ondernemers. Doordat de software in de cloud wordt bewaard kun je vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij je boekhouding. Met het praktische dashboard heb je te allen tijde inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om offertes en facturen te maken.

Voordelen:

1. Met een internetverbinding kun je vanaf iedere locatie bij je boekhouding
2. Altijd inzicht in je cijfers
3. Updates worden automatisch doorgevoerd
4. De administratie is makkelijk in te richten met een voorbeeld boekhouding
5. Koppeling mogelijk met je bankrekening of CRM.

Nadelen:

1. Je zit vast aan een abonnement voor het gebruik van de software
2. De boekhouding wordt in de cloud bewaard op een externe server
3. De administratie staat niet op je computer opgeslagen

Wat zijn de kosten van Creatieve Boekhouding?

Creatieve Boekhouding kun je 30 dagen gratis uitproberen. In deze proefperiode kun je alle functies van Creatieve Boekhouding gebruiken. Vervolgens kun je vanaf € 39 per maand al gebruik van het programma. De meeste ondernemers kiezen voor het pakket van € 49 waarmee alle belangrijke functies beschikbaar zijn.

Is Creatieve Boekhouding makkelijk te leren?

Creatieve Boekhouding is een zeer uitgebreid boekhoudprogramma, maar niet onoverzichtelijk. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Voor welke bedrijfstypes is Creatieve Boekhouding geschikt?

Creatieve Boekhouding is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

eBoekhouden review: eBoekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

ING Boekhoudkoppeling Instellen? Bekijk Hier de Werkwijze

Wil jij graag jouw zakelijke ING-bankrekening koppelen met een boekhoudprogramma? Dan is dat mogelijk middels een ING boekhoudkoppeling.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een online boekhoudprogramma?