Factuur app: Beste app, gratis en meer

Factuur apps zijn er tegenwoordig genoeg. Vraag het de gemiddelde ondernemer onder de 35 maar en ze zullen je vertellen welke factuur app ze gebruiken. De meeste ondernemers zweren er zelfs bij. Het gebruik van een factuur app heeft hun leven makkelijker gemaakt. En geef ze eens ongelijk.

De vraag is alleen hoe jij een factuur app ziet. Is volgens jou een factuur app een volwaardig boekhoudprogramma? Of is het een desktop of smartphone app die je in principe niet vanuit je computerbrowser gebruikt?

Dat bepaal je zelf. Ik bespreek op deze pagina namelijk allebei de soorten ‘apps’ met je. Dat wil zeggen dat ik het eerst ga hebben over factuur apps die je in principe alleen in de app-vorm kunt gebruiken. Dus via je mobiel of besturingssysteem. Daarna vertel ik je wat meer over de browser apps (SaaS) die de wereld van boekhouden tegenwoordig in hun macht hebben.

Kortom, ieder detail van factuur apps wordt besproken. Daardoor heb je na het lezen van dit artikel alle informatie over de te kiezen factuur app voor handen.

Kort samengevat zijn dit de beste factuur apps op dit moment:

e-boekhouden logo

 • Factuur APP voor IOS/Android
 • Inclusief  IDEAL link in de factuur
 • Middels een voorbeeld sjabloon kun je direct factureren
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

informer online

 • Eenvoudig factuur en offerte maken en versturen
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Veel functies voor gratis software
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

rompslomp

 • Met urenregistratie
 • Veel Koppelingen met externe software
 • Facturen maken met de APP
 • Klantwaardering: 7,6
Meer informatie

Wat is een factuur app?

Een factuur app is een applicatie waarmee je facturen kunt versturen en inboeken. Dit kan een applicatie op je telefoon, tablet of computer zijn. Dat wil zeggen dat het een app moet zijn die je in de App Store of Google Play Store kunt vinden.

e-boekhouden app voor zzp

Om een app te gebruiken, moet je de app vanuit een store installeren. Mocht dat op je mobiel of tablet zijn, doe je dat hoogstwaarschijnlijk vanuit een van de stores. Doe je dat op een desktop computer, is dat bij MacOS apparaten vanuit eenzelfde store mogelijk en op andere besturingssystemen vanuit de browser met een downloadlink. Oftewel, het welbekende .exe bestand.

De praktijk laat zien dat vrijwel alle factuur apps ofwel via de smartphone gedownload worden of op een computer in de browser. De meeste boekhoudprogramma’s die op zelfboekhouder.com besproken worden, zijn factuur apps die vanuit de browser toegankelijk zijn. Steeds vaker hebben deze boekhoudprogramma’s echter ook een smartphone app.

Je hebt dus lang niet meer de beperking tot ofwel een smartphone app of browser app. Hierdoor is het belangrijk dat we ons hoofdzakelijk richten op de apps die op beide platformen te gebruiken zijn. Want de kans is groot dat je op termijn van een factuur app op je smartphone wilt overstappen naar de desktop variant.

Wat kun je met een factuur app?

Aangezien je specifiek zoekt naar een ‘factuur app’, zoek je waarschijnlijk een zo’n eenvoudig mogelijke factuur app die het minst kost. Als het versturen van een factuur je enige doel is, heb je namelijk ook niet meer dan dat nodig.

Gelukkig is dat geen probleem, want er zijn voldoende eenvoudige factuur apps die je vooral helpen bij het opmaken en versturen van een simpele factuur. Bijvoorbeeld als je iets via Marktplaats verkocht hebt kan zo’n factuur handig zijn.

Een andere situatie waarbij je een factuur kunt sturen, is als je iemand helpt voor geld maar geen ondernemer bent. Omdat een mondelinge overeenkomst nooit voldoende bindend is, is het verstandiger er dan voor te kiezen dit op een factuur te zetten. Dit is dan zowel je offerte als factuur in-1. Op het moment dat je ‘klant’ de factuur accepteert, zijn de voorwaarden ook geaccepteerd.

Tenslotte is er nog de factuur app die je voor ondernemen kunt gebruiken. Mijn advies is niet om de boekhouding van je bedrijf vanuit een smartphone app te doen. Het is mogelijk, maar het is ontzettend makkelijk iets over het hoofd te zien. En als je met boekhouden iets over het hoofd ziet, zorgt dat ervoor dat het al snel in de boeken kan lopen. De Belastingdienst zal kortom niet blij zijn met facturen die niet zijn ingeboekt. Net als dat je opdrachtgever een onjuiste factuur als onprofessioneel zal ervaren.

Gratis factuur app? Daar zijn er genoeg van

We blijven nog even in de wereld van smartphone factuur apps hangen. Daar zijn er namelijk genoeg van. En een deel is zelfs gratis te downloaden.

Wie een gratis factuur app zoekt, kan bij onder andere GetGekko tot op zekere hoogte gratis van de app gebruik maken. Daarnaast zijn er tal van andere apps die je de mogelijkheid geven om gratis facturen te sturen. Weliswaar met de branding van de app op de factuur. Ook bestaat de kans dat je maar een bepaald aantal facturen per maand mag versturen. Ga je daar overheen, dan moet je overstappen op een betaald pakket.

Voor kleinschalig gebruik is een gratis factuur app meer dan voldoende. Even snel als particulier een factuur versturen, is uitstekend met een gratis app te doen. Behalve als de app niet voor Nederland ingesteld is, wat vaker wel dan niet het geval is.

De meeste factuur apps die je in de App stores kunt vinden, zijn van Amerikaanse bodem. Dat lijkt geen probleem. Alleen in de praktijk merk je al snel dat de Amerikaanse regelgeving ook in de app verwerkt zit. Denk aan VAT (BTW) en de wijze waarop de factuur vormgegeven is. Je hebt niet veel aan een app waarmee je alleen facturen in dollars kunt sturen.

Dus, de enige factuur apps waar je écht wat aan hebt, zijn de Nederlandse factuur apps. Een enkeling daarvan is gratis te downloaden en het overgrote deel niet. Particulieren? Gebruik een gratis app waarmee je eenmalig een factuur kunt sturen. (Beginnende) ondernemers? Kies voor een betaalde app. Daarmee weet je zeker dat je fatsoenlijk je bedrijf kunt voeren. Ook als je net begint.

Factuur app in de browser

Mijn advies? Ga voor een factuur app die je vanuit de browser gebruikt. Neem geen genoegen met een afgeslankte versie die je alleen op je smartphone kunt gebruiken. En als je goed zoekt, is de kans groot dat je gewoon je boekhoudprogramma zowel op je computer als op je smartphone kunt gebruiken!

Een goed voorbeeld hiervan is Rompslomp. Een van de populairste boekhoudprogramma’s met een eigen factuur app.

Beginnende en ervaren ondernemers open dagelijks Rompslomp om te kijken hoe het met hun bedrijf gaat. Dat terwijl een deel van deze ondernemers niets voor Rompslomp betaalt. Hoe dat kan? Rompslomp heeft een relatief groot gratis pakket waar je gebruik van kunt maken. Daar zit ook het gebruik van de factuur app bij.

Iedere keer als er een factuur gestuurd moet worden, kunnen de ondernemers dat gemakkelijk via hun factuurprogramma doen. Dat kan via de computer maar ook met de smartphone.

Rompslomp als voorbeeld

Stel je voor dat je een factuur wil sturen voor een dienst die je geleverd hebt. Een design dat je gemaakt hebt. Je kunt hiervoor een gratis factuur app sturen en priegelen op je smartphone om je factuur in elkaar te knutselen.

factuur app voorbeeld

Op de factuur in een gratis factuur app kun je alleen het design van de app volgen. Maar wat als ik je vertel, dat je het ook in je eigen stijl kunt gieten? Dat je zelf een logo en ontwerp kunt kiezen voor je factuur?

Dat klinkt een stuk interessanter én professioneler!

Via onder andere Rompslomp kun je eenvoudig een factuur maken die perfect aansluit op je huisstijl. Het herkenbare logo of de combinatie van kleuren die je klanten direct met jouw bedrijf verbinden, is te vinden op je factuur. En dat maakt het veel leuker om facturen te versturen.

Ook al is dit misschien niet via gratis apps mogelijk, is dit wel met een gratis boekhoudprogramma zoals Rompslomp mogelijk. Om daar echt iets mee te gaan doen, is het enige wat nodig is een gratis account via de website van Rompslomp.

Pluspunten Rompslomp

 • Gratis proefabonnement
 • Gratis voor startende ondernemers
 • Geen boekhoudkennis nodig
 • Inclusief eigen logo en huisstijl

Minpunten Rompslomp

 • Extra kosten voor bepaalde functies
 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

Boekhouden

Uiteindelijk is een factuur app puur voor het sturen van facturen. Daar zal het de komende jaren vast niet alleen bij blijven. Je kunt de app namelijk ook eindelijk inzetten om meer dan alleen facturen te sturen. Je kunt er mee boekhouden. Inzicht krijgen in je resultaten en een beter begrip krijgen van waar je bedrijf heengaat.

Een serieus boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je op den duur je administratie zo goed op orde hebt, dat je begrijpt wat je moet doen om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Kansen worden zichtbaar, kosten voorkomen. Hierdoor heb je meer geld om te investeren in de kansen die zichtbaar geworden zijn.

Mijn advies? Kies voor een boekhoudprogramma dat op dit moment gratis te gebruiken is én een factuur app heeft. Door hiervoor te kiezen, is het niet meer nodig om later over te stappen naar een boekhoudprogramma dat totaal anders is. Je voorkomt dat je jouw volledige boekhouding moet overzetten.

De volgende negen boekhoudprogramma’s hebben een factuur app en worden door velen als kwalitatief gewaardeerd. Het zijn ieder uitstekende opties om mee te starten en door te groeien.

e-boekhouden logo

 • Factuur APP voor IOS/Android
 • Inclusief  IDEAL link in de factuur
 • Middels een voorbeeld sjabloon kun je direct factureren
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

informer online

 • Eenvoudig factuur en offerte maken en versturen
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Veel functies voor gratis software
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

rompslomp

 • Met urenregistratie
 • Veel Koppelingen met externe software
 • Facturen maken met de APP
 • Klantwaardering: 7,6
Meer informatie

Meestgestelde vragen

Hoeveel kost een boekhouding app?

De goedkoopste boekhouding apps zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhouding app tussen de € 25 en € 50 per maand.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Wil je het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Gerelateerde artikelen

Beste Facturatie Software 2024? | Top 10 Ruim 9 Maanden Getest

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Gratis voorbeeld factuur downloaden

Makkelijk een gratis voorbeeld factuur bekijken, downloaden en gebruiken. Te gebruiken in Word en aan te passen naar eigen logo en huisstijl.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *