Top 10 Beste Projectmanagement Software 2024

12+ Maanden Getest

Het managen van projecten kost nu eenmaal tijd, maar met de juiste software doe je dit zo efficiënt mogelijk. Zo heb je alle belangrijke informatie, taakverdelingen en deadlines in één handig overzicht en lukt het jou om al je projecten succesvol af te ronden binnen de tijdslimiet. In dit overzicht vind je de top 10 beste projectmanagement software van Nederland, waarin altijd wel een programma te vinden is dat past bij jouw wensen. Per projectmanagement programma staat precies omschreven wat de mogelijkheden evenals de voor- en nadelen zijn, en tevens voor welk soort ondernemer de software het meest geschikt is. Want een ZZP’er met een handje vol projecten heeft natuurlijk andere behoeften dan een MKB met talloze projecten. Waarbij niet alleen het management hiervan, maar ook de communicatie binnen het team een belangrijk onderdeel is. Mocht je hulp nodig hebben, dan is dit tevens mogelijk.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste projectmanagement software van dit moment:

 • Teamleder – Beste prijs/kwaliteit
 • Trello – Beste voor starters en kleine bedrijven
 • Simplicate – Beste voor bedrijven met personeel

teamleader projectmanagement software

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Zeer goede beoordelingen
 • Veel koppeling mogelijk met externe software
 • Gratis proefperiode 14 dagen
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

trello projectmanagement

 • Gratis abonnement
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app voor IOS/Android
 • Gericht op het managen van projecten en taken
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

simplicate

 • Ned. software ontwikkelaar
 • Goede helpdesk
 • Gebruiksvriendelijke en moderne software
 • Korting bij een jaarabonnement
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

Winnaars van de Projectmanagement software test

Er zijn drie projectmanagement programma’s die zich met vlag en wimpel onderscheiden van de overige opties, ieder in hun eigen categorie:

Teamleader – Een totaaloplossing die geschikt is voor ZZP’ers en het MKB
Teamleader biedt een totaalpakket aan inclusief projectmanagement, maar ook voor het plannen van afspraken, relatiebeheer, facturatie en het registreren van uren. Zo regel je alles vanuit een centrale online omgeving, ongeacht de grootte van je onderneming. Een ander voordeel van Teamleader is dat er veel koppelingen beschikbaar zijn voor boekhoudpakketten, zodat je geen dubbel werk hoeft te doen. In combinatie met een eerlijke prijs en lovende klantenrecensies heeft dit de projectmanagement software van Teamleader een verdiende eerste plaats opgeleverd, die zowel geschikt is voor ZZP’ers als het klein-MKB.

Trello – Een betaalbare oplossing voor een heldere interne communicatie & gratis voor starters
Trello is een moderne software aanbieder voor het managen van projecten, evenals het efficiënt afwerken van jouw to-do lijstjes. De interface is erg eenvoudig in gebruik, waarbij je profiteert van handige automatiserings tools. Je stelt de software naar eigen wens in, evenals het koppelen van talloze externe apps om nog efficiënter te werken. Trello is een fantastische keuze voor teams, ongeacht welk formaat. De software is ook nog eens zeer betaalbaar, en beschikt tevens over een gratis pakket voor startende ondernemers en kleine teams.

Simplicate – Duidelijk projectmanagement voor grote bedrijven
Simplicate is in tegenstelling tot de vorige twee aanbieders met name geschikt voor het MKB en grote ondernemingen, die meerdere projecten in goede banen dienen te leiden. De software bevindt zich in een hoger prijssegment, waarbij je betaalt voor een totaaloplossing. Je ontvangt naast projectmanagement software ook een CRM systeem, verkoopsoftware, urenregistratie software en facturatie software. Indien gewenst kun je dit nog verder uitbreiden, maar de projectmanagement software is in ieder geval onderdeel van ieder pakket. Je kunt bij Simplicate rekenen op een kundig klantenservice team, dat gewoon gevestigd is in ons eigen land.

Hoe ik projectmanagement software bij Zelfboekhouden.com test

Deze top 10 van de beste projectmanagement software is niet zomaar tot stand gekomen, maar is het resultaat van uitgebreid en intensief onderzoek. Alle programma’s zijn maanden lang getest om een objectief en eerlijk oordeel te kunnen geven over de gebruiksvriendelijkheid tot de klantenservice. Verschillende functies zijn getest, zoals het plannen van projecten, het verdelen van taken, het registreren van uren, enzovoorts. Hierbij is gedacht vanuit diverse persona’s. Dit zijn de belangrijkste punten waar tijdens het onderzoek op is gelet.

Functionaliteiten: Een van de eerste dingen waar naar gekeken is, zijn de beschikbare functies. Deze kun je vergelijken met wat je als ondernemer nodig hebt, om erachter te komen welke projectmanagement software voor jou de meeste waarde heeft. Al deze functies zijn getest om tot een duidelijke beoordeling te kunnen komen.

Gebruiksvriendelijkheid: Het analyseren van gebruiksvriendelijkheid van projectmanagement software is essentieel, met name voor software die dagelijks gebruikt zal worden. Hierbij is het van belang dat de software prettig werkt en dat je niet veel tijd nodig hebt om ermee aan de slag te gaan.

Integraties: Het is belangrijk om op voorhand te weten wat de mogelijkheden zijn om andere software te integreren, denk aan een CRM systeem, een boekhoudprogramma of rittenregistratie software. Op deze manier wordt dubbel werk voorkomen en beheer je alle gegevens vanuit één centrale online omgeving.

Prijs en prijsstructuur: Uiteraard dient de software te passen binnen het budget van je onderneming. Daarnaast heb ik de kwaliteit vergeleken met de kosten, om een conclusie te trekken en de prijs-kwaliteitverhouding te bepalen.

Klantenservice en ondersteuning: Het is prettig als je indien nodig ergens terecht kunt met vragen en eventuele problemen. Dus is ook de beschikbaarheid, bereikbaarheid en de kundigheid van de klantenservice van iedere aanbieder, uitgebreid geëvalueerd.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk voor het garanderen van de veiligheid van gegevens en om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste projectmanagement software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van projectmanagement software

Bij het doornemen van deze top 10 is het goed om een aantal dingen in gedachten te houden, zodat je de projectmanagement software uitkiest die het beste aansluit op jouw onderneming. Het advies is om bij het maken van deze keuze, rekening te houden met onderstaande punten.

Wie gaat het projectmanagement programma gebruiken: Stel jezelf de vraag of jij de hoofdgebruiker bent van de software, of dat een team van mensen de software zal gaan gebruiken. Met name als meerdere personen dagelijks met de software aan de slag gaan, is het belangrijk dat deze intuïtief werkt en simpel is in gebruik. Als je zelf grotendeels de enige gebruiker bent, kun je afgaan op je eigen ervaring met de software bijvoorbeeld door het aanvragen van een proefabonnement.

Integraties: Heb je al een boekhoudprogramma of software voor het registreren van uren? Dan is het prettig als je deze kunt koppelen aan de projectmanagement software. Het is tevens handig om te kijken naar eventuele integraties waar je in de toekomst behoefte aan kunt hebben.

Complexiteit van je bedrijf: Jouw bedrijfsactiviteiten zijn bepalend bij het kiezen van een projectmanagement programma en hoe complexer deze zijn; hoe groter het aantal opties dat je nodig zult hebben. Programma’s als Teamleader en Trello zijn bijvoorbeeld ook erg geschikt voor beginnende ondernemers, terwijl Simplicate met name interessant is voor bedrijven met complexere bedrijfsactiviteiten.

Omvang van je bedrijf: Hoe groter je onderneming; hoe meer mensen zullen samenwerken binnen de projectmanagement software, waardoor de communicatie onderling ook een grotere rol inneemt. Iets om dus in gedachten te houden bij het maken van een keuze. Trello is onder andere een programma dat erg sterk is op het gebied van communicatie onder teamleden.

Budget: Projectmanagement software loopt sterk uiteen qua prijs. Het is belangrijk om niet alleen naar het prijskaartje te kijken, maar ook naar de kwaliteit die je hiervoor ontvangt. Kies aan de hand van jouw budget, de software met de beste balans tussen prijs en functionaliteit.

Volledige Top 10 Beste Projectmanagement software

 1. Teamleader – Beste prijs / kwaliteit
 2. Trello – Beste voor starters en kleine bedrijven
 3. Simplicate – Beste voor bedrijven met personeel
 4. Monday.com – Beste gebruikerservaringen
 5. Exact – Beste projectmanagement software in team verband
 6. Gripp – Beste voor MKB bedrijven
 7. ClickUp – Beste voor dienstverleners
 8. Yoobi – Beste koppelingen met externe software
 9. Wrike – Beste voor ZZP
 10. AFAS – Beste voor middelgrote bedrijven

Update: Februari 2024

#1 Teamleader – Meeste waar voor je geld

Teamleader is als beste uit de test gekomen, aangezien het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft, klanten uitermate tevreden zijn en het tevens een geschikte oplossing is voor veel verschillende soorten ondernemers. Zo is er een speciaal abonnement voor ZZP’ers van €35 per maand, evenals meerdere uitgebreidere pakketten vanaf 2 gebruikers. Kies je in plaats van een kwartaal- voor een jaarabonnement, dan ontvang je een mooie korting, en hetzelfde geldt voor ondernemingen met meer dan 6 gebruikers. Je ontvangt hiervoor niet alleen projectmanagement software, maar ook andere geïntegreerde software zoals urenregistratie en facturatie.

teamleader projectmanagement software

Functies

 • Planningen maken op een flexibele manier
 • Offertes linken aan projecten
 • Planningen hergebruiken of kopiëren
 • Budgetten
 • Inzicht
 • Het voorspellen van winstmarges
 • Capaciteitsplanning
 • Tijdsregistratie, ook onderweg
 • Koppelingen

Prijzen

Teamleader FocusKwartaalabonnement
Per maand, per gebruiker
Jaarabonnement
Per maand, per gebruiker
One35 euro30 euro
Go60 euro50 euro
Move78 euro66 euro
Boost99 euro90 euro
De prijzen van alle pakketten (behalve One) zijn op basis van 2 gebruikers. De kosten voor een extra gebruiker zijn goedkoper bij een jaarabonnement.

Pluspunten Teamleader

 • Speciaal pakket voor eenmanszaken

 • Korting bij een jaarabonnement en vanaf 6 gebruikers

 • Gratis proefabonnement van 14 dagen

 • Gebruiksvriendelijke interface

 • Meerdere software oplossingen inbegrepen in de prijs

 • Veel koppelingen mogelijk

Minpunten Teamleader

 • Geen maandabonnement mogelijk

 • Contactaanvragen worden binnen 24 uur beantwoord, je kunt niet direct contact krijgen met de klantenservice

Reviews

Teamleader krijgt over het algemeen hoge scores van gebruikers voor zijn gebruiksgemak en klantenservice. Gebruikers waarderen de vele functies, waaronder projectmanagement, facturering en CRM. Veel gebruikers prijzen ook de mobiele app en de integraties met andere tools. Sommige kritiekpunten zijn de snelheid van het programma en bugs bij updates. Ook is de prijs hoog en zijn er soms beperkingen in de functionaliteit. Over het algemeen wordt Teamleader beschouwd als een krachtige tool voor projectmanagement en zakelijke software.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Teamleader Focus is een uitstekende keuze voor startende ondernemers, evenals ondernemers in de groei en gevestigde bedrijven tot 20 werknemers. Hierna kun je gebruik maken van Teamleader Orbit, welke geschikt is van 20 tot 1.000 werknemers. De software en klantenservice zijn gewoon in het Nederlands, en op de site zelf is veel nuttige informatie te vinden, waaronder video tutorials. Kortom, gebruiksvriendelijke en moderne software voor het managen van projecten waar vrijwel iedere soort ondernemer mee uit de voeten kan en dit alles voor een eerlijke prijs.

#2 Trello – Omdat een goede onderlinge communicatie de basis is van projectmanagement

Trello is een populaire software oplossing voor kleine tot grote teams, die graag alles overzichtelijk op een enkel platform hebben staan. De software is geschikt voor het managen van projecten, maar ook voor het afwerken van overige taken en de onderlinge verdeling hiervan. De projectmanagement software heeft een speelse en moderne uitstraling, waarbij er veel mogelijkheden zijn om deze naar wens aan te passen. Trello is een internationale onderneming en ze bieden ook een gratis pakket aan voor het managen van een enkel project. De betaalde pakketten zijn tevens erg betaalbaar en dit alles bij elkaar zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

trello projectmanagement

Functies

 • Diverse weergaven van projecten voor een totaaloverzicht
 • Automatiseren van taken en workflows (Butler)
 • Activiteiten logs
 • Sjablonen
 • Checklists
 • Tijdlijn-, tabel- en kalenderweergave
 • iOS en Android mobiele app
 • Koppelingen

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand, per gebruiker
Jaarabonnement
Per maand, per gebruiker
Free$ 0$ 0
Go$ 6$ 5
Move$ 12,50$10
Boost$ 7,50

Pluspunten Trello

 • Gratis abonnement (maximaal 10 borden)

 • Korting bij een jaar- in plaats van een maandabonnement

 • Moderne software met een speelse uitstraling

 • Gericht op het managen van projecten en taken

 • Veel koppelingen mogelijk

 • Betaalbaar, ook voor ZZP’ers

Minpunten Trello

 • Prijzen zijn in dollars

 • Veel van de help-informatie is in het Engels

Reviews

Trello wordt over het algemeen positief beoordeeld vanwege zijn gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Gebruikers prijzen de intuïtieve interface, drag-and-drop functies en mogelijkheden om borden aan te passen, waardoor projecten gemakkelijk georganiseerd en visueel gevolgd kunnen worden. Het Butler bot wordt ook als een waardevolle tijdbesparende functie genoemd. Enkele nadelen zijn het gebrek aan ingebouwde rapporten en analyses, en beperkte automatiseringsmogelijkheden in vergelijking met sommige concurrenten. Voor grotere en complexere projecten kan Trello minder geschikt zijn, omdat het ontworpen is voor eenvoudigere projecten met minder workflows. Niettemin is Trello een krachtig en waardevol hulpmiddel voor individuen, teams en bedrijven, vooral vanwege de eenvoudige en aanpasbare manier om taken en projecten te beheren.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Trello is een van meest betaalbare projectmanagement software en ze bieden zelfs een gratis pakket aan dat beschikt over een groot aantal handige functies. De software is makkelijk in gebruik en dit is tevens op te merken uit de recensies op onafhankelijke platforms. Het is een zeer bekend programma, waardoor er ook veel koppelingen mogelijk zijn met bijvoorbeeld boekhoudsoftware. Dankzij de automatiseringen worden veel handmatige acties overbodig, om efficiënt werken te optimaliseren. Het enige minpuntje is dat de meeste hulpbronnen in het Engels zijn, maar de software zelf is wel gewoon in het Nederlands.

#3 Simplicate – Uitgebreid projectbeheer met Nederlandse software

Simplicate is de eerste Nederlandse onderneming in deze lijst, en ze hebben inmiddels meer dan 1.300 klanten en twee kantoren in Amsterdam en Groningen. Hun software is uitermate geschikt voor grotere ondernemingen die wat meer te besteden hebben en tevens op zoek zijn naar een totaaloplossing. Simplicate is namelijk meer dan projectmanagement, waarbij het afhangt van het gekozen pakket. Het goede nieuws is dat de projectmanagement software onderdeel is van ieder pakket. Het programma van Simplicate is tevens te integreren met een groot aantal Nederlandse boekhoudpakketten, zodat je echt jouw hele organisatie kunt beheren vanuit één centrale omgeving. Aan zo’n uitgebreide software oplossing hangt ook een wat hoger prijskaartje. Je hebt namelijk een Simplicate abonnement vanaf €140 per maand, voor het minimale aantal van 5 gebruikers.

simplicate projectmanagement software

Functies

 • Offertes omzetten in projecten
 • Afspraken
 • Budgetten, besteed en beschikbaar
 • Uren registreren, inclusief diverse uurtarieven
 • Factureren, inclusief abonnementen
 • Inkoopfacturen rechtstreeks boeken op een project
 • Meldingen, zoals bij een overbesteding
 • Extern accorderen
 • Omzetprognose
 • Real-time inzicht
 • Koppelingen, zoals Mailchimp, KvK, Gmail en Outlook
 • Capaciteitsplanning
 • Rapportages
 • Mobiele app

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand
Jaarabonnement
Per maand
Get Started160 euro140 euro
Professional230 euro200 euro
Ultimate Efficiency270 euro230 euro
Alle prijzen zijn op basis van het minimale aantal gebruikers (5)

Pluspunten Simplicate

 • Nederlandse software ontwikkelaar

 • Professionele en moderne interface

 • Korting bij een jaarabonnement

 • Een totaaloplossing voor grote ondernemingen, projectmanagement is onderdeel van ieder pakket

 • Te koppelen met veel Nederlandse boekhoudprogramma’s

 • Klantenservice is op meerdere manieren te bereiken

Minpunten Simplicate

 • Hoge (optionele) eenmalige onboarding kosten

 • Niet geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers

 • Projectmanagement software is niet los af te nemen

Reviews

Simplicate wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld. Gebruikers vinden het een handige en gebruiksvriendelijke tool voor HRM, CRM en projectmanagement. Het bedrijf wordt ook geprezen vanwege het prettige en soepele proces van offerte tot het opzetten van de eigen Simplicate omgeving. Het pakket wordt als prettig en ondersteunend ervaren, waarbij het helpt bij CRM-processen en interne/verkoopprocessen stroomlijnt. Sommige gebruikers hebben enkele kleine verbeteringen en wensen, maar zijn over het algemeen tevreden over hun ervaring. Simplicate wordt beschouwd als een efficiënt en overzichtelijk programma, ideaal om de structuur van een bedrijf te organiseren in een werkbaar systeem.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Heb je een bedrijf met complexe bedrijfsactiviteiten? Dan is Simplicate een goede oplossing. Hun programma is gebruiksvriendelijk maar toch zeer uitgebreid en bestaat uit meerdere software oplossingen in één, denk aan een CRM-systeem, verkoopsoftware en facturatie. Door het koppelen van jouw favoriete externe programma’s beheer je al jouw bedrijfsactiviteiten vanuit één centrale plek. De abonnementen zijn beschikbaar vanaf 5 gebruikers, die ook online kunnen werken via de mobiele app. De klantenservice is zowel bereikbaar via de chat, mail als telefonisch en er is tevens een behoorlijke kennisbank beschikbaar. Doordat Simplicate een Nederlandse organisatie is, is zowel de software als de klantenservice gewoon in eigen taal.

#4 Monday.com – Projectmanagement gericht op sales

Monday.com is net buiten de top 3 gevallen, maar toch is het een betrouwbare onderneming die veel te bieden heeft. De software maakt het mogelijk om zowel projecten als taken te beheren, waarbij veel aandacht is gestopt in het verbeteren van de onderlinge communicatie. Met name als jouw onderneming zich meer wil focussen op de verkoop, is hun projectmanagement software een goede keuze. Monday.com biedt overigens veel meer oplossingen aan, evenals de mogelijkheid om externe apps te integreren. Tot twee gebruikers is de software gratis, waarbij je vervolgens betaalt op basis van de gekozen functies en het aantal gebruikers.

monday projectmatig werken

Functies

 • Taken en projecten beheren
 • Een gedeelde werkruimte voor teamleden, om in real-time samen te werken
 • Het plannen en volgen van projecten, inclusief meerdere soorten planningen
 • Verzoeken omzetten in taken
 • Real-time overzicht van de taakvoortgang, inclusief prioriteiten stellen
 • Koppelingen
 • Aanpasbare software
 • Overzichten en rapportages
 • Gantt en Kanban weergaven
 • Deelbare formulieren
 • Automatiseringen
 • Tijdregistratie
 • iOS en Android apps

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand, per gebruiker
Gratis0 euro
Basic8 euro
Standaard10 euro
Pro19 euro
OndernemingOp aanvraag
Alle prijzen dienen minimaal te worden vermenigvuldigd met 3, aangezien dit het minimale aantal gebruikers is. Dus voor het Standaard pakket betaal je dus €30 per maand voor 3 gebruikers en €50 voor 5 gebruikers.

Pluspunten Monday

 • Moderne en simpele software

 • Gericht op de verkoop

 • Geschikt voor kleine en grote bedrijven

 • Gratis abonnement mogelijk

 • 24/7 support

Minpunten Monday

 • Facturatie op jaarbasis

 • Functies zijn beperkt bij het Gratis en het Basic pakket

 • Prijzen worden goedkoper weergegeven dan in werkelijkheid

 • Klantenservice is in het Engels

Reviews

Monday.com wordt over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid, het dashboard en de aanpasbaarheid voor specifieke projecten. Het platform helpt hen hun projecten georganiseerd te houden en de voortgang bij te houden. De klantenservice wordt ook gewaardeerd. Enkele nadelen die genoemd worden, zijn de verwarrende lay-out bij het volgen van taken, beperkte rapportage-opties en de beperkte functies van “info boxes”. Sommige gebruikers hebben moeite met het ontbreken van bepaalde gewenste functies. Desondanks lijkt Monday.com een geweldige software-oplossing te zijn, met een intuïtieve interface en positieve feedback over het algehele gebruik en de functionaliteit.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Monday.com is een keuze om te overwegen, als jij de focus legt op het verkoopproces. De software zelf is geschikt voor zowel het beheren van projecten als taken, waarbij je tevens kunt profiteren van automatiseringen en extra functies. Let wel op dat niet alle functies die hierboven vermeld staan onderdeel zijn van ieder pakket. Een ander minpuntje is dat de klantenservice in het Engels is, al zijn ze wel goed bereikbaar en kun je contact opnemen via verschillende kanalen (live chat, e-mail en het aanvragen van een telefonisch gesprek). De software zelf werkt naar mijn mening erg prettig en dit is een mening die veel gebruikers delen, als je kijkt naar onafhankelijke recensies. Oftewel projectmanagement software om te overwegen, waarbij het goedkoopste pakket vanaf €24 per maand is.

#5 Exact – Koppel jouw projectbeheer aan de boekhoudsoftware van je MKB

Exact is een aanbieder die je vast wel bekend in de oren klinkt en dit komt onder meer door hun boekhoudsoftware; Exact Online. Het grote voordeel van hun boekhoudprogramma is het grote aantal mogelijkheden om uit te breiden, zoals met de module Uren & Projecten. Zo beheer jij alles echt vanuit een centrale online omgeving en ben je verzekerd van een naadloze integratie. Exact voor projectmanagement is beschikbaar vanaf €159 per maand, waardoor de software vooral geschikt is voor gevestigde ondernemingen. Zoals de naam al aangeeft is een groot onderdeel van de projectmanagement van Exact gericht op het registreren en bijhouden van uren.

exact software voor projectmatig werken

Functies

 • Minimaal 2 administraties inbegrepen
 • Geschikt voor 1 gebruiker en 2 tijdschrijf gebruikers, en indien gewenst uit te breiden
 • Urenregistratie, inclusief afwijkende uurtarieven
 • Facturatie, inclusief factuurspecificaties, nacalculatie, herinneringen, periodieke facturen en meer
 • Rooster verantwoording
 • Voortgangsoverzichten projecten
 • Capaciteitsplanning
 • Mobiele app

Prijzen

PakketPrijzen per maand
Projecten Essentials159 euro
Projecten Plus289 euro
Projecten Professional389 euro
Project Management Globe & Globe+Vanaf 214 euro
Niet alle bovengenoemde functies zijn onderdeel van elk pakket. De pakketten zijn uit te breiden met extra gebruikers en/of tijdschrijf gebruikers, voor achtereenvolgens €19 en €5 per maand extra.

Pluspunten Exact

 • Nederlandstalige software en klantenservice

 • Veel opties om uit te breiden, evenals externe koppelingen

 • Een extra tijdschrijf gebruiker kost slechts €5 extra per maand

 • Veel extra opties, zoals een CRM-systeem

 • Uitgebreide urenregistratie

Minpunten Exact

 • Tijd nodig om de software onder de knie te krijgen

 • Hoger prijssegment, minder geschikt voor ZZP’ers en het klein-MKB

 • Geen kortingen

Reviews

De meningen over Exact zijn verdeeld. Hoewel sommige recensies de software als stabiel, makkelijk in gebruik en deskundig beschrijven, hebben anderen problemen met de klantenservice en vinden ze de support moeilijk te bereiken. Een aantal klanten is ook ontevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de software, met name de ingewikkelde interface en de beperkte functionaliteit in de goedkopere versies. Sommige klanten melden problemen met facturatie, onterecht aangerekende kosten en oplichting. Echter, er zijn ook positieve ervaringen met de deskundige hulp via de support-afdeling en de mogelijkheid om overzichten te exporteren en gegevens in te lezen.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Slimme functies 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review projectmanagement software
4,2

Conclusie

Exact bestaat al sinds 1984 en het is een gerenommeerde aanbieder van software in Europa, waaronder in Nederland. Exact Online is een bekend boekhoudprogramma, dat uiteraard te koppelen is met de module voor projectmanagement en urenregistratie. De software is zoals we van Exact gewend zijn erg uitgebreid, waardoor je wel even de tijd moet nemen om deze te leren kennen. Gelukkig is er online erg veel informatie beschikbaar gesteld door Exact, zoals de kennisbank. Natuurlijk kun je ook op meerdere manieren contact opnemen met de klantenservice of je vraag stellen in de Exact online community. Exact is een goede keuze als je een MKB hebt en helemaal als je ook al het boekhoudprogramma gebruikt voor een naadloze integratie en zodat je kunt werken vanuit één centrale omgeving. Al kun je ook andere boekhoudprogramma’s koppelen aan de projectmanagement software van Exact.

#6 Gripp – Als je geen enkele deadline meer wil missen

Gripp is wellicht het beste te vergelijken met Simplicate, alleen is het internationale software met een Nederlandse tak die werkzaam is vanuit Tilburg. Ze bieden eveneens een totaaloplossing aan, waarvan projectmanagement een onderdeel is. De reden dat ze iets verderop zijn geëindigd in de top 10 is het feit dat het projectmanagement een iets minder grote rol speelt in hun software en gebruikers minder positief zijn over het aanbod van Gripp in het algemeen. Bij Gripp spreken ze bijvoorbeeld niet zozeer over het beheren van projecten maar over opdrachten. Ze hanteren twee verschillende pakketten, voor een minimaal aantal van 3 gebruikers. De software voor het beheren van opdrachten is beschikbaar bij zowel het goedkopere als het uitgebreidere pakket.

gripp projectmanagement

Functies

 • Projecten en opdrachten beheren, inclusief het splitsen in verschillende fases
 • Taken indelen op prioriteit
 • Roadmap voor overzicht
 • Kleurcodering voor de status van taken
 • Agenda
 • Urenweergave en -registratie, op uur-, dag- en weekniveau
 • Taken omzetten naar uren
 • Forecast rapportages
 • iOS en Android app

Prijzen

PakketMaandabonnement
Kosten per maand
Jaarabonnement
Kosten per maand
Gripp130 euro110 euro
Gripp Plus170 euro144 euro
Alle prijzen zijn op basis van het minimale aantal gebruikers (3). Houd rekening met optionele, eenmalige kosten voor een setup die starten vanaf €1.100
 

Pluspunten Gripp

 • Korting bij een jaarabonnement van 15%

 • Toegang tot de kennisbank

 • Kleurgebruik voor extra overzicht

 • Veel koppelingen mogelijk

Minpunten Gripp

 • Niet geschikt voor starters en ZZP’ers

 • Hoge optionele setup kosten

 • Projectmanagement software is niet los af te nemen

 • Veel bijkomende extra kosten

Reviews

Gripp wordt gezien als een overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken systeem met veel mogelijkheden wat vooral geschikt is voor grotere bedrijven. Het programma werkt prima en heeft een goede support afdeling. Er wordt echter ook aangegeven dat Gripp in verhouding tot andere projectmanagement software te duur is, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit wordt door sommigen echter wel als gerechtvaardigd gezien vanwege de goede kwaliteit van het pakket en de continue uitbreiding met nieuwe oplossingen op basis van klant input. Een reviewer benadrukt hierbij dat zijn positieve ervaringen met Gripp voortkomen uit het gebruik van het softwarepakket voor logistieke oplossingen van de firma Gripp500, en niet de projectmanagement software.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Slimme functies 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review projectmanagement software
4,2

Conclusie

Gripp biedt geen slechte software aan, maar als je specifiek op zoek bent naar een oplossing voor het managen van projecten dan zijn er betere opties te vinden. Dit gezegd hebbende kan Gripp wel een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een totaaloplossing voor de gehele workflow van jouw MKB, inclusief een CRM-systeem, verkoop software, facturatie en boekhouding. Je hebt de keuze uit twee pakketten, evenals optionele modules en onboarding. Hoewel de abonnementsprijzen voor de software zelf schappelijk zijn, zijn de extra kosten aan de hoge kant. De meningen van huidige gebruikers over de software zijn verdeeld, waarbij het aan te raden is om de software zelf te testen, via het gratis proefabonnement.

#7 ClickUp – Voor het behalen van je zakelijke doelen

ClickUp heeft als doel een enkele app aan te bieden, die alle andere software oplossingen kan vervangen. De projectmanagement optie die onderdeel is van ClickUp, maakt hiervoor gebruik van AI. De software (evenals de website zelf) heeft veel weg van Monday.com en ook qua prijzen zitten ze op hetzelfde niveau. Ook ClickUp biedt een gratis pakket aan, plus pakketten voor zowel kleine als grote teams. De software heeft een moderne uitstraling, die voor een groot deel naar wens aan te passen is. Hun projectmanagement programma is ook geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers, waarbij je de software ook kunt gebruiken voor het behalen van andere doelen.

ClickUp projectmanagement software

Functies

 • Mind maps voor een uniek en visueel overzicht
 • Prioriteiten stellen, inclusief per werknemer en status
 • Kalender
 • To-do lijsten en checklists
 • Goal tracking, voor het behalen van milestones op basis van verschillende criteria
 • Taakverdeling
 • Templates, voor diverse branches
 • Capaciteitsplanning, op basis van uren, taken of punten
 • Koppelingen

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand, per gebruiker
Jaarabonnement
Per maand, per gebruiker
Free0 euro0 euro
Unlimited9 euro5 euro
Business19 euro12 euro
Business Plus29 euro19 euro
EnterpriseOp aanvraagOp aanvraag

Pluspunten ClickUp

 • De software is ook te gebruiken voor het behalen en monitoren van zakelijke doelen

 • Moderne software met een speelse uitstraling

 • Geschikt voor kleine en grote bedrijven

 • Gratis pakket beschikbaar

 • Veel koppelingen met externe apps

 • Korting bij een jaarabonnement

Minpunten ClickUp

 • Projectmanagement is enigszins beperkt

 • Software is geheel in het Engels

 • Weinig lokale koppelingen, zoals met Nederlandse boekhoudsoftware

Reviews

ClickUp ontvangt overwegend positieve recensies. Gebruikers vinden het super makkelijk te gebruiken met krachtige functies en de mogelijkheid om gasten gratis uit te nodigen. De technische ondersteuning wordt geprezen, samen met de beschikbaarheid van veel video-tutorials. Het inspirerende ontwerp maakt het leuker in gebruik dan andere managementtools, en het biedt continu nieuwe en nuttige functies. Enkele nadelen die genoemd worden, zijn dat ClickUp soms te complex kan zijn voor individuele behoeften en dat de Android-app als zwak wordt ervaren. Gebruikers kunnen soms in de war raken over de hiërarchie van ruimte/map/lijst/taken en termen verkeerd gebruiken. Ook zijn er meldingen van fouten bij het maken van nieuwe lijsten zonder documentatie over de fout. Over het algemeen lijkt ClickUp een geweldige ervaring te bieden met veel krachtige functies en gebruiksgemak, maar sommige gebruikers kunnen worstelen met complexiteit.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Slimme functies 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review projectmanagement software
4,2

Conclusie

ClickUp is vergelijkbaar met andere aanbieders in deze lijst, maar richt zich wat meer op het automatiseren van de gehele bedrijfsvoering dan het projectmanagement op zichzelf. Dit is de voornaamste reden dat ze wat lager in deze top 10 zijn geëindigd, evenals het feit dat het programma in het Engels is. Toch heeft de software ook een hoop pluspunten, zoals een gebruiksvriendelijke en moderne interface, eerlijke prijzen, een gratis pakket, en uitgebreide opties voor grotere bedrijven. Dus als je op zoek bent naar software die van alles wat biedt, inclusief het managen van projecten of overige doelen, dan is het zeker een optie om eens te testen.

#8 Yoobi – Goedkope en ietwat gedateerde software voor het beheren van uren en projecten

Yoobi is een aanbieder van urenregistratie en projectmanagement software, evenals andere modules. De focus ligt op budgettering en planning. Yoobi biedt meerdere pakketten aan, waarbij de keuze wordt gebaseerd op het aantal gebruikers. Deze Nederlandse onderneming bestaat sinds 2011 en de software is geheel door hen zelf ontwikkeld. De projectmanagement software heeft naar mijn mening echter een gedateerde uitstraling en het ontbreekt ook aan moderne functies, vandaar dat Yoobi niet hoger is geëindigd in deze top 10.

yoobi projectmanagement

Functies

 • Projecten en deelprojecten beheren
 • Projecturen registratie
 • Budgetten
 • Plannen en verdelen van taken
 • Mobiele app

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand, per gebruiker
Kwartaalabonnement
Per kwartaal, per gebruiker
Jaarabonnement
Per jaar, per gebruiker
Professional€4,69€13,75€50
Team€4,69€13,75€50
Corporate€3,94€11,55€42
Let op, alle prijzen zijn vanaf dus houd rekening met mogelijke bijkomende kosten.

Pluspunten Yoobi

 • Nederlandse onderneming

 • Persoonlijke klantenservice

 • Keuze uit een maand-, kwartaal- en jaarabonnement

 • Eerlijke en betaalbare prijzen

Minpunten Yoobi

 • Gedateerde software

 • Niet zoveel koppelingen

 • Demo account is enkel op aanvraag

Reviews

Yoobi wordt over het algemeen positief beoordeeld. Gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid en het straight forward karakter van de tool. Het ontwerp en de uitstraling maken het gemakkelijk en vriendelijk in gebruik. Het vermogen om eigen processen eenvoudig te ontwerpen wordt als een grote verbetering gezien ten opzichte van andere tools zoals WhatsApp, Excel en SharePoint. Enkele nadelen die worden genoemd zijn dat sommige schermen moeilijk te navigeren kunnen zijn om informatie of opties te vinden. Er zijn ook enkele meldingen van uitdagingen bij het maken van nieuwe taken en notificaties naar specifieke winkels kunnen ingewikkelder zijn dan nodig. Over het algemeen lijkt Yoobi een effectieve tool te zijn voor taakbeheer en communicatie, met een aantal kleine tekortkomingen die de algehele ervaring niet significant verstoren. Gebruikers lijken overwegend tevreden met de functionaliteit en het gebruiksgemak van Yoobi.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Slimme functies 4 sterren review projectmanagement software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review projectmanagement software
4,2

Conclusie

Yoobi is een aanbieder met positieve en negatieve kanten, waarbij met name de ouderwetse uitstraling wel een make-over kan gebruiken. Mocht je de software prettig vinden werken (dit kun je testen door het aanvragen van een demo account), dan heeft de software ook een aantal mooie pluspunten. Denk aan de persoonlijke klantenservice, de schappelijke tarieven, en koppelingen met onder meer Yuki, Exact, SnelStart en Visma. De software is niet geschikt voor iedere ondernemer, maar kan een passende oplossing zijn voor ondernemers die houden van duidelijkheid en op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing voor een aantrekkelijke prijs.

#9 Wrike – Amerikaanse software voor het managen van bronnen

Terwijl ClickUp veel weg heeft van Monday.com, heeft Wrike weer veel weg van ClickUp. Deze Amerikaanse internationale onderneming biedt niet zozeer projectmanagement software aan, maar resource management software. De software verschuift de aandacht daarmee van projecten naar een optimaal gebruik van resources (bronnen), en een zo efficiënt mogelijke taakverdeling. Wrike biedt een gratis pakket aan voor ZZP’ers, en de betaalde pakketten zijn vanaf 2 gebruikers en nog geen 10 dollar per maand. Houd er dus rekening mee dat de software geheel in het Engels is en de prijzen enkel in dollars zijn.

wrike projectmanagement

Functies

 • Een ongelimiteerd aantal projecten beheren, inclusief toekomstige projecten
 • Kalender
 • Automatiseringen
 • Koppelingen
 • Prioriteiten stellen
 • Managen van resources
 • Verdelen van taken op basis van de hoeveelheid werk, beschikbaarheid en sterke kanten van medewerkers
 • Uren bijhouden, inclusief factureerbare en niet-factureerbare uren
 • Budgetten
 • Templates, zoals een communicatieplan
 • Veel koppelingen, zoals met Outlook, Google Calendar, Slack, Gmail, Salesforce en MS Teams
 • Mobiele app

Prijzen

PakketMaandabonnement
Per maand, per gebruiker
Free$ 0
Team$ 9,80
Business$ 24,80
EnterpriseOp aanvraag
PinnacleOp aanvraag

Pluspunten Wrike

 • Veel koppelingen

 • Schappelijke prijzen

 • Gratis pakket voor ZZP’ers

 • Moderne software

Minpunten Wrike

 • Weinig integraties met Nederlandse software, zoals boekhoudprogramma’s

 • Prijzen in dollars

 • Engelse software en klantenservice

Reviews

Wrike ontvangt overwegend positieve recensies. Gebruikers zijn onder de indruk van de goed ontwikkelde tool, de integratie met Outlook en de mogelijkheid om projectcommunicatie en planning georganiseerd en op tijd te houden. De platform flexibiliteit wordt geprezen, evenals de naadloze real-time communicatie en het overzicht van teams.

Enkele nadelen die genoemd worden, zijn dat het opzetten van Wrike misschien wat tijdrovend kan zijn, maar de beloning is een hoogwaardige project management tool. Sommige gebruikers vinden de overvloed aan functies en opties misschien in het begin wat overweldigend. Er wordt ook opgemerkt dat het gebrek aan rapportageaanpassingen en af en toe prestatieproblemen beperkingen kunnen zijn.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Wrike is geen slechte aanbieder van projectmanagement software, maar naar mijn mening ook niet een aanbieder die eruit springt. Het is vooral een goede keuze als je jouw resources zo efficiënt mogelijk wil plannen over diverse projecten, in plaats van software die zich voornamelijk richt op het managen van individuele projecten. Nadelen zijn wel dat de software in het Engels is en alle betalingen in dollars zijn. Tevens zijn lang niet alle mogelijkheden onderdeel van ieder pakket en het is naar mijn mening vrij onduidelijk wat de verschillen zijn tussen de drie goedkoopste opties.

#10 AFAS – Niet de beste optie voor het beheren van projecten

AFAS is een gerenommeerde Nederlandse onderneming en ze bieden een totaaloplossing aan voor het automatiseren van vrijwel de gehele bedrijfsvoering met hun ERP-software. Helaas zijn de prijzen enkel op aanvraag en krijgt de onderneming behoorlijk wat negatieve recensies van gebruikers. Toch heeft de software ook een aantal pluspunten, zoals de zakelijke uitstraling van het programma zelf, de AFAS Pocket app en het grote aantal koppelingen. AFAS is met name een optie voor grote ondernemingen, die meerdere projecten managen waar veel mensen en partijen bij betrokken zijn.

afas projectmanagement software

Functies

 • Automatiseringen
 • Real-time inzicht via verschillende dashboards
 • Projectbeheer, inclusief dossiers van medewerkers, klanten en leveranciers
 • Termijnfacturatie, conceptfacturen en abonnementen
 • Urenverantwoording
 • Interne en externe correspondentie via het portaal
 • Mobiele app

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag.

Pluspunten AFAS

 • Geschikt voor grote ondernemingen

 • Uitgebreide software

 • Veel koppelingen

 • Zakelijke uitstraling

 • Handige mobiele app

Minpunten AFAS

 • Prijzen enkel op aanvraag

 • Geschikt voor een selecte groep ondernemers

 • Matige ervaringen van gebruikers

Reviews

De gebruikersrecensies van Afas zijn overwegend negatief. De software wordt als onvoldoende gebruiksvriendelijk en traag ervaren. Gebruikers klagen over problemen met wachtwoorden en twee-factorauthenticatie via sms en de performance van InSite. De koppeling met Outlook online zorgt ervoor dat afspraken soms niet of dubbel in de agenda komen te staan. Er lijkt weinig vooruitgang te zijn geboekt in het oplossen van deze problemen, waardoor gebruikers gefrustreerd zijn en het gevoel hebben aan een dood paard te moeten trekken. Er is wel lof voor de API-opties en de mobiele app.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

De Nederlandse onderneming AFAS biedt een totaaloplossing aan, die geschikt is voor een select groepje ondernemers. Het gaat dan met name om grote ondernemingen die op zoek zijn naar een automatisering voor vrijwel alle bedrijfsactiviteiten vanaf één centrale plaats, met inbegrip van projectmanagement. De prijzen zijn enkel op aanvraag en liggen in het duurdere segment. Hoewel de reviews gemengd zijn, kan de projectmanagement software van AFAS een goede keuze zijn als je voldoet aan bovengenoemde omschrijving. In dat geval is het verstandig om een demo aan te vragen en de software eerst zonder verplichtingen te testen.

Meest gekozen projectmanagement software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over projectmanagement software

Hoe weet ik welke projectmanagement software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welk projectmanagement programma geschikt is voor jouw bedrijf of branche, is het goed om een lijst op te stellen van de functies waar jij baat bij hebt en het daarvoor beschikbare budget. In dit artikel staan per aanbieder de aangeboden functies, kosten en kwaliteit omschreven, evenals de doelgroep van de software zelf.

Wat is de beste projectmanagement software?

De beste projectmanagement software is afhankelijk van jouw onderneming. Wel zijn er drie programma’s die uit mijn onderzoek beter uit de test zijn gekomen dan alle anderen. Dit zijn Teamleader, Trello en Simplicate. Toch kan het best zijn dat een ander programma voor jouw onderneming een betere keuze is.

Is projectmanagement software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Ja, over het algemeen is projectmanagement software goed te begrijpen en te gebruiken door beginners. Het is wel zo dat hoe uitgebreider de software; hoe meer tijd je nodig hebt om alle functies en mogelijkheden te leren kennen. De meeste software werkt gelukkig intuïtief, waardoor je al gaandeweg steeds meer te weten komt.

Kan ik een boekhoudprogramma integreren met projectmanagement software?

Ja, veel projectmanagement software beschikt over de mogelijkheid om externe apps te koppelen, zoals bijvoorbeeld boekhoudsoftware. Check van te voren of jouw boekhoudprogramma inderdaad te integreren is, eventueel door contact op te nemen met de klantenservice. Sommige internationale software aanbieders bieden namelijk geen opties aan voor lokale, Nederlandse boekhoudsoftware.

Hebben projectmanagement programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Er zijn een aantal projectmanagement programma’s die gratis software aanbieden voor startende ondernemers en ZZP’ers. In deze top tien komen er een aantal aan bod, zoals Monday.com, Trello, ClickUp en Wrike.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Projectmanagement software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van jouw persoonlijke gegevens en die van jouw klanten te garanderen. Het is verstandig om de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid te controleren voordat je een abonnement afsluit.

Kan projectmanagement software mij ook helpen bij het factureren?

Veel projectmanagement software biedt ook de mogelijkheid aan om facturen op te stellen, waarbij de een meer opties aanbiedt dan de ander. Denk aan periodieke facturen, abonnementen en nacalculatie bijvoorbeeld.

Gerelateerde artikelen

De beste Strokenplanning Software voor Ondernemers

Strokenplanning software bespaart tijd en voorkomt fouten. Daarom heb ik de beste strokenplanning tools getest en de beste voor je uitgekozen

Beste Voorraadbeheer Software

Welke voorraadbeheer software is wél jouw geld waard? Ontdek meteen welke voorraadbeheer software het beste is. Wees zeker van je keus!

Top 10 beste facturatie software

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *