Top 10 Beste Rittenregistratie Software 2024

Meer dan 12 Maanden Getest

Rittenregistratie software is onmisbaar als je veel onderweg bent als ondernemer. Denk aan het bijhouden van kilometers voor de Nederlandse Belastingdienst, evenals het declareren van kilometers aan klanten. In dit artikel behandel ik de beste rittenregistratie software, van gratis kilometerregistratie apps tot ingebouwde GPS trackers voor een wagenpark. Er zit dus zeker rittenregistratie software bij die jou kan helpen. Bij iedere aanbieder staat precies omschreven wat je van het programma kunt verwachten, voor wat voor soort ondernemer de software geschikt is, wat de eventuele minpunten zijn en natuurlijk wat je kwijt bent bij het afnemen van een betaald pakket.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste rittenregistratie software van dit moment:

 • DigiBTW – Beste prijs/kwaliteit
 • Gekko – Beste voor starters en ZZP’ers
 • Routevision – Beste voor bedrijven met personeel

digibtw

 • Mobiele app IOS/Android
 • Bijhouden van ritten en reiskosten
 • Gratis proefabonnement
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

 • Met GPS functie
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Bijhouden van fiets en OV
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

routevision logo

 • Live tracken van voertuigen
 • Automatische rittenregistratie
 • Facturen maken van reiskosten
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

Winnaars van de Rittenregistratie software test

Uit het onderzoek zijn drie winnaars gekomen, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding beter is dan de andere aanbieders. Dit is de top 3:

DigiBTW – Rittenregistratie voor ZZP’ers als onderdeel van het boekhoudpakket
Hoewel DigiBTW zich niet richt op het aanbieden van enkel rittenregistratie software, kan het een zeer geschikte keuze zijn voor ZZP’ers. Als je nog geen boekhoudpakket hebt, dan is DigiBTW het overwegen waard vanwege de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Met de rittenregistratie van DigiBTW registreer je zowel zakelijke als privé kilometers, en de software is ook geschikt om te werken met een kilometervergoeding. De software en prijzen van DigiBTW zijn erg overzichtelijk, en samen met de positieve reviews heeft dit gezorgd voor een plaats in de top 3.

Gekko – Gratis ritten registreren via de mobiele app
Gekko is een geschikte optie voor starters en ZZP’ers die op zoek zijn naar gratis rittenregistratie software, welke naar wens is uit te breiden door te kiezen voor een betaald pakket. Je houdt ritten bij op het apparaat dat jou uitkomt, en dus ook via de Gekko mobiele app. De software is geschikt voor de auto, fiets en het OV. Naast het bijhouden van ritten, kun je ook uren en bonnen registreren, evenals het gratis bijhouden van de boekhouding. Dit laatste is erg handig als je ritten door wil factureren aan klanten. Gekko is in staat om mee te groeien met jou als starter tot ervaren ZZP’er, maar is niet geschikt voor het MKB.

Routevision – Rittenregistratie software voor ZZP’ers en het MKB
Routevision heeft goed gescoord en dit komt mede doordat de software geschikt is voor zowel ZZP’ers als het MKB. Het programma is gebruiksvriendelijk, fiscusproof (inclusief keurmerk) en Routevision krijgt goede beoordelingen van huidige gebruikers. Een van de pluspunten is het feit dat alle auto’s live te volgen zijn en dat 24/7, waardoor je dus niet kunt vergeten om een rit te registreren. Dit Rotterdamse bedrijf is al 20 jaar actief binnen deze specifieke branche, en heeft meer dan 25.000 klanten. Daarnaast kun je bij Routevision terecht voor een track-en-trace systeem voor bedrijven met meerdere wagens en voor het parkeren. Nadelen zijn echter wel dat de prijzen enkel op aanvraag zijn.

Hoe ik rittenregistratie software bij Zelfboekhouden.com test

Meerdere maanden heb ik alle rittenregistratie software persoonlijk getest, om er daadwerkelijk achter te komen welke programma’s het beste werken, wat de voor- en nadelen zijn, en voor welke ondernemers de software geschikt is. Er zit namelijk een groot verschil tussen rittenregistratie software voor een ZZP’er en software voor een heel wagenpark met diverse bestuurders per auto. Hieronder een aantal van de belangrijkste punten waarop is gelet, tijdens het testen van de rittenregistratie programma’s:

Functionaliteiten: Rittenregistratie software verschilt enorm op het gebied van functies, waarbij zowel de hoeveelheid functies als de werking van belang zijn. Alleen zo kun je bepalen wat de meerwaarde is, want een enorme hoeveelheid aan functies maakt de software lang niet altijd beter.

Gebruiksvriendelijkheid: Hoe gebruiksvriendelijker een programma is; hoe fijner het is om erin te werken. Rittenregistratie software moet vooral erg mobiel vriendelijk zijn, aangezien je de app veel zal gebruiken als je onderweg bent. Waarbij het belangrijk is dat je niet hoeft te zoeken naar een bepaalde optie en de navigatie logisch is.

Integraties: Sommige rittenregistratie software, zoals DigiBTW, is standaard onderdeel van een boekhoudprogramma. Indien dit niet het geval is, kan het handig zijn als de software te integreren is met bijvoorbeeld boekhoudsoftware. Denk aan het doorfactureren van ritten aan klanten.

Prijs en prijsstructuur: De prijs van rittenregistratie software is het eerste waar de meeste ondernemers naar kijken, maar het is belangrijk om vooral te letten op de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een duurder software programma kan bijvoorbeeld best de moeite waard zijn, als deze voldoet aan al jouw specifieke behoeften.

Klantenservice en ondersteuning: Hoewel dit een aspect is waar je niet dagelijks mee te maken zal hebben, is het wel een essentieel onderdeel als je hulp nodig hebt. Hierbij heb ik gelet op de aangeboden contactmogelijkheden, de openingstijden, evenals de klantvriendelijkheid en kundigheid van de klantenservicemedewerkers.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen is noodzakelijk om de veiligheid van jouw persoonlijke en bedrijfsgegevens te garanderen. Het programma moet tevens voldoen aan de wet- en regelgeving.

Populairste rittenregistratie software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van rittenregistratie software

Voor het selecteren van de juiste rittenregistratie is het belangrijk om op meerdere dingen te letten, zodat je meteen het juiste programma kiest voor jouw onderneming. Het kan namelijk best zo zijn dat een programma dat niet in de top 3 staat een betere keuze is. Houd daarom met de volgende punten rekening:

Wie gaat het rittenregistratie programma gebruiken: Ben jij de enige die de rittenregistratie software gaat gebruiken? En zo niet, hoeveel mensen gaan dan met de software aan de slag? Als er meer mensen met de software aan de slag gaan, is het belangrijk dat deze eenvoudig is in gebruik. Vooral als veel personen hetzelfde voertuig gebruiken of als het registreren van ritten snel vergeten wordt, is het slim om na te denken over het gebruiken van een fysieke GPS tracker.

Integraties: Sommige rittenregistratie software is al onderdeel van een boekhoudprogramma. Dit kan erg makkelijk zijn voor het factureren van kilometers aan klanten bijvoorbeeld. Als je al een boekhoudprogramma hebt, kijk dan of je de rittenregistratie kunt koppelen. Zo kun je alles beheren vanuit een centrale omgeving.

Complexiteit van je bedrijf: Houd bij het maken van een keuze rekening met de bedrijfscomplexiteit. Zo zijn er programma’s als Routevision en My GPS Tracker die geschikt zijn voor wagenparken. Terwijl TimeChimp, Gekko en Digi BTW betere opties zijn voor starters en ZZP’ers.

Omvang van je bedrijf: Niet ieder programma in deze lijst is geschikt voor kleine of juist grote bedrijven. De gratis software van Gekko is bijvoorbeeld perfect voor startende ondernemers, terwijl grotere ondernemers hier niet voldoende aan hebben. Denk niet alleen aan de grootte van je onderneming op dit moment, maar ook aan de nabije toekomst. Kies dus voor een optie die mee kan groeien.

Budget: De prijs is voor velen het belangrijkste aspect, maar probeer vooral te letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Zo bepaal je of je niet te veel betaalt voor een oplossing en de bijbehorende functionaliteiten.

Volledige Top 10 Beste rittenregistratie tools

 1. DigiBTW – Beste prijs / kwaliteit
 2. Gekko – Beste voor starters en ZZP’ers
 3. Routevision – Beste voor bedrijven met personeel
 4. Timechimp – Beste voor eenvoudig kilometers bijhouden
 5. My GPS Tracker – Beste rittenregistratie per branche
 6. Cartracker – Beste voor MKB bedrijven
 7. ZP-app – Beste voor kleine bedrijven
 8. Tripbook – Beste voor ZZP’ers
 9. Fleet Complete – Beste voor koppelingen met externe software
 10. Declaree – Beste voor declareren reiskosten

Update: Januari 2024

#1 DigiBTWRittenregistratie voor een vaste, lage prijs

DigiBTW staat vooral bekend als een Nederlandse aanbieder van boekhoudsoftware. De software is echter ontzettend uitgebreid voor een zeer lage prijs, inclusief een prima rittenregistratie systeem. Je kunt verschillende voertuigen vastleggen, zoals je auto maar ook je fiets. De software is geschikt voor het registreren van een kilometervergoeding, zakelijke ritten, privé kilometers en reiskosten. Alles wordt direct verwerkt in de administratie, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt.

digibtw rittenregistratie

Functies, met betrekking tot rittenregistratie

 • Ritten en reiskostenvergoedingen registreren
 • Het factureren van kilometers
 • Ritten kopiëren
 • Afstand automatisch berekenen
 • Verschillende vervoersmiddelen vastleggen
 • Kilometervergoeding berekenen
 • Directe verwerking in de administratie

Prijzen

PakketPrijs
Compleet€12,50
Het gratis pakket is niet geschikt voor rittenregistratie. Als je kiest voor een jaarabonnement en -betaling ontvang je 20% korting.

Pluspunten DigiBTW

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

 • Korting bij een jaarabonnement

 • Geschikt voor starters en ZZP’ers

 • Onderdeel van de boekhouding

Minpunten DigiBTW

 • Niet geschikt voor grote bedrijven

 • Rittenregistratie software is niet los af te nemen

 • Geen automatische rittenregistratie

Reviews

DigiBTW wordt geprezen om zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, waardoor het bijhouden van alle ritten veel gemakkelijker en goedkoper wordt, vooral voor startende ondernemers en zzp’ers. Gebruikers zijn tevreden met de nodige functionaliteiten van het programma en de vriendelijke klantenservice, evenals de snelle respons op vragen. De overstap van andere boekhoudprogramma’s wordt ook als een verademing ervaren, omdat DigiBTW hulp biedt bij het overzetten van de boekhouding en het programma intuïtief en geautomatiseerd is. Sommige gebruikers hopen op toekomstige functionaliteiten zoals automatische bankimport en herinneringen/incasso’s, maar over het algemeen wordt DigiBTW gezien als een betrouwbaar programma voor rittenregistratie en boekhouding.

Conclusie

DigiBTW is een perfecte keuze voor ondernemers die nog geen boekhoudpakket hebben. De rittenregistratie software van DigiBTW werkt simpel en is erg gebruiksvriendelijk. Geregistreerde ritten worden meteen opgenomen in de administratie, en je kunt dit voor meerdere voertuigen doen. Je kunt ritten ook meteen factureren zonder dat je hier een ander programma voor nodig hebt. De goede reviews en de zeer schappelijke prijs zorgen voor een welverdiende plaats in de top 3 van rittenregistratie software.

#2 Gekko – Goedkope rittenregistratie voor ZZP’ers

Met het gratis abonnement richt Gekko zich op startende ZZP’ers die zakelijke ritten willen registreren. De extra opties van het betaalde pakket maken de software nog een stuk eenvoudiger in gebruik, dankzij het opzoeken van adressen en klanten. Gekko is te gebruiken via de app, en als je een rit vergeet te registreren kun je die later toevoegen via een simulatie met Google Maps. Het betaalde abonnement van Gekko kost maar 12 euro per maand, waarmee je ook uren en bonnen kunt registreren, en je volledige administratie kunt doen.

gekko kilometerregistratie app

Functies

 • Het registreren van zakelijke ritten (Basic)
 • Automatische GPS en handmatige registratie mogelijk
 • Registratie van vervoersmiddelen, inclusief OV
 • Geschikt voor meerdere auto’s
 • Automatisch afstanden berekenen en adressen vinden
 • Mobiele app voor iOS en Android (Basic)

Prijzen

PakketPrijs per maand
BasicGratis
Premium€12
Niet alle functies zijn inbegrepen bij de gratis rittenregistratie software

Pluspunten Gekko

 • Keuze uit de manier van registratie

 • Kan ook worden gebruikt voor de fiets en het OV

 • Uit te breiden

 • Gratis abonnement

 • Geschikt voor starters en ZZP’ers

Minpunten Gekko

 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

 • Niet geschikt voor privé ritten

Reviews

De gebruikers van Gekko zijn erg tevreden met de rittenregistratie software. Ze vinden het programma simpel in gebruik en compleet in functionaliteit. Gekko wordt aanbevolen voor zzp-ers, en vooral de rittenregistratie en bankkoppeling maken het makkelijk in gebruik. Een aantal gebruikers vinden het super fijn om te gebruiken, en vinden het programma het geld meer dan waard. Anderen noemen het een top app, geweldige tool, handige en goede app, en de makkelijkste manier om gratis je boekhouding te doen. Kortom, Gekko is een betaalbare en eenvoudige oplossing voor rittenregistratie en administratie voor zzp-ers.

Conclusie

Gekko is de perfecte optie voor het vervangen van een rittenregistratie in Excel, en de software is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk. Het betaalde abonnement bevat een aantal handige functies, die voor veel ondernemers een meerwaarde hebben. Hoewel de software van Gekko geschikt is voor meerdere wagens, zijn er betere opties voor ondernemers met een geheel wagenpark. De software is echt gericht op starters en ZZP’ers, die op de website van Gekko tevens een hoop nuttige informatie kunnen vinden over het runnen van een eigen onderneming. Houd er wel rekening mee dat Gekko niet geschikt is voor het registreren van privé ritten. 

#3 Routevision – GPS tracking vanaf één wagen tot een heel wagenpark

Routevision is een prima optie voor vrijwel iedere ondernemer, maar nog net iets meer voor ondernemers met meerdere wagens. Dit komt vanwege de extra mogelijkheden voor het live volgen van alle wagens op een kaart, evenals het aantal uren dat een medewerker op locatie heeft gewerkt. Routevision werkt met een fysieke tracker, die binnen 15 minuten kan worden geïnstalleerd onder een wagen en is te gebruiken door heel Europa. Met behulp van de bestuurdersidentificatie sleutel kunnen ook kilometers worden bijgehouden per bestuurder.

routevision rittenregistratie

Functies

 • Het registreren van zakelijke en privé ritten
 • Automatische kilometerregistratie
 • 24/7 live inzicht
 • Mobiele app

Prijzen

De prijzen staan niet vermeld op de site, maar zijn enkel op aanvraag

Pluspunten Routevision

 • Vanaf €3,75 per maand

 • Makkelijk in te bouwen

 • Geschikt voor zakelijke en privé ritten

 • Live tracken van voertuigen

 • Keurmerk

Minpunten Routevision

 • Prijzen op aanvraag

 • Geen proefabonnement mogelijk

 • Registratie is continue

 • Klantenservice is wat traag

Reviews

Routevision wordt overwegend positief beoordeeld door gebruikers. Ze prijzen de duidelijke communicatie en ondersteuning bij de installatie. Gebruikers waarderen de vriendelijke en meedenkende benadering van de medewerkers. De snelle respons en behulpzaamheid van het team worden ook op prijs gesteld. Echter, er zijn ook enkele negatieve ervaringen. Een gebruiker klaagt over een verkeerde verwerking van een opzegging, wat leidde tot problemen bij het ophalen van apparatuur. Een andere gebruiker was teleurgesteld over de tarieven, die volgens hen misleidend werden gepresenteerd op de website.

Conclusie

Routevision is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemers, en je betaalt op basis van het aantal auto’s. Het systeem garandeert een foutloze registratie van ritten, waarbij jijzelf of je werknemer niet kan vergeten om een rit te registreren. Je moet hiervoor echter wel een fysiek apparaatje laten installeren, wat voor sommige ondernemers een minpunt kan zijn. Routevision krijgt lovende reviews van huidige klanten op onafhankelijke platforms. Dit Nederlandse bedrijf is voor vragen zowel telefonisch als per e-mail te bereiken, al kan de klantvriendelijkheid naar mijn mening wat beter.

#4 TimeChimp – Projectmanagement inclusief rittenregistratie vanaf 2 gebruikers

TimeChimp is een internationale onderneming van projectmanagement software en vanaf het business pakket is ook de registratie van ritten inbegrepen. Een van de grootste voordelen van TimeChimp is de moderne en gebruiksvriendelijke interface, evenals het feit dat de software geschikt is voor teams van 2 tot meer dan 100 gebruikers. Je betaalt op basis van het aantal gebruikers, waardoor je als ZZP’er minder betaalt dan een groot team. Je kunt met TimeChimp ritten registreren vanaf de app en deze vervolgens exporteren als Excel of een PDF bestand, of doorfactureren aan de klant. TimeChimp werkt op basis van Google Maps en is geschikt voor zowel zakelijke als privé ritten. Als je kiest voor een jaarabonnement ontvang je 20% korting.

timechimp rittenregistratie zzp

Functies, met betrekking tot rittenregistratie

 • Het registreren van zakelijke en privé ritten
 • Exporteren van de rittenadministratie
 • Ritten factureren
 • Google Maps integratie
 • Koppeling met Trips in the Cloud (fysieke tracker) mogelijk
 • Mobiele app

Prijzen

PakketPrijs per maand
Business€14
Professional€17
EnterpriseOp aanvraag
Alle prijzen zijn op basis van het minimale aantal gebruikers (2) en het maandabonnement. Het gratis pakket en het Basic pakket zijn niet inclusief rittenregistratie.

Pluspunten Timechimp

 • Geschikt voor kleine en grote ondernemers

 • Gratis proefabonnement

 • Te koppelen met een fysieke tracker

 • Korting bij een jaarabonnement

Minpunten Timechimp

 • Weinig tot geen korting bij grotere aantallen gebruikers

 • Rittenregistratie is geen onderdeel van het goedkoopste pakket

Reviews

TimeChimp wordt overwegend positief beoordeeld door gebruikers voor het bijhouden van uren en projectregistratie. Veel gebruikers prijzen de eenvoudige en overzichtelijke interface, zowel op de browser als in de app. Ze merken op dat het starten en bijhouden van uren zeer efficiënt en gemakkelijk is. Daarnaast wordt de koppeling met andere software zoals Dropbox, Slack, Trello, en WeFactHosting als waardevol beschouwd. Sommige gebruikers benadrukken ook de persoonlijke aanpak en het snelle en adequaat reageren van de klantenservicemedewerkers. Dit wordt als een positief aspect van TimeChimp ervaren.

Echter, er zijn enkele negatieve ervaringen gemeld. Sommige gebruikers klagen over stabiliteitsproblemen en uitval van het platform, wat invloed heeft op het gebruik van timers. Deze problemen lijken volgens een gebruiker al langere tijd aan te houden zonder zichtbare verbetering.

Conclusie

TimeChimp biedt rittenregistratie software aan als onderdeel van hun project management pakket. Hiermee kun je niet je gehele administratie doen, maar wel projecten beheren en uren registreren. De rittenregistratie software is geschikt voor zakelijke en privé ritten, en kan indien gewenst worden gekoppeld aan een fysieke tracker. De software is erg gebruiksvriendelijk, al zou er hier en daar wat kunnen worden verbeterd voor het automatiseren van de rittenregistratie. Het grootste nadeel is het feit dat je hetzelfde betaalt per gebruiker, ongeacht of je 2 of 30 gebruikers hebt. Pas na 50 gebruikers kun je contact opnemen voor een prijsvermindering.

#5 My GPS Tracker – Branchegerichte oplossingen voor wagenparken

My GPS Tracker is rittenregistratie software voor wagenparken in diverse branches. Dit Nederlandse bedrijf richt zich echt op het MKB en biedt op maat gemaakte oplossingen aan voor allerlei soorten voertuigen. Naast de rittenregistratie software is de software ook geschikt voor het volgen van voertuigen om diefstal tegen te gaan. De software voldoet aan de vereisten van de Nederlandse Belastingdienst en is uit te breiden met diverse accessoires. Zoals inzicht in de bestuurders, wat handig is als meerdere personen eenzelfde voertuig gebruiken en er overtredingen plaatsvinden. Het rittenregistratie systeem werkt op basis van een ingebouwd apparaatje, net zoals Routevision.

my gps tracker rittenregistratie app

Functies

 • Het registreren van zakelijke en privé ritten
 • Automatische kilometerregistratie
 • Rapportages, die je automatisch kunt ontvangen (tot 36 maanden)
 • Routes inzien per bestuurder of voertuig
 • Inzicht in de actuele locatie van voertuigen
 • Alerts ontvangen
 • Mogelijkheid voor het scheiden van zakelijke en privé ritten, via o.a. een fysieke schakelaar
 • Extra opties, zoals diefstalbeveiliging en een voertuigvolgsysteem

Prijzen

Prijzen zijn enkel op aanvraag

Pluspunten My GPS Tracker

 • Geschikt voor grote wagenparken

 • Veel extra opties

 • Gebruiksvriendelijke software

 • Branchegerichte oplossingen

Minpunten My GPS Tracker

 • Prijzen zijn op aanvraag

 • Geen proefabonnement mogelijk

 • Niet zelf in te bouwen

Reviews

My GPS Tracker krijgt positieve beoordelingen van gebruikers vanwege de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige installatie. Ook wordt het programma gewaardeerd om zijn nauwkeurige en betrouwbare rittenregistratie. De klantenservice wordt geprezen om hun behulpzaamheid en deskundigheid. Enkele gebruikers vinden de rapportagemogelijkheden beperkt en de prijs van het programma aan de hoge kant. Over het algemeen wordt My GPS Tracker gezien als een betrouwbaar programma voor het registreren van ritten en het volgen van voertuigen.

Conclusie

My GPS Tracker kan de perfecte oplossing zijn voor rittenregistratie van meerdere voertuigen, waarbij je kunt kiezen voor een groot scala aan extra opties. Denk aan het beveiligen van je voertuigen en het efficiënter inzetten van bestuurders. De software is echter niet geschikt voor starters en ZZP’ers. Het rittenregistratie systeem werkt op basis van een fysieke tracker die in de wagen moet worden geïnstalleerd door het bedrijf zelf. Dit kan echter gewoon op jouw locatie en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Een voordeel ten opzichte van andere aanbieders is dat je kunt kiezen voor de extra optie om privé en zakelijke ritten te scheiden, via een handmatige schakelaar.

#6 Cartracker – Rittenregistratie software inclusief track en trace systeem

Cartracker is meer dan enkel een rittenregistratie systeem, want het is ook bedoeld om een wagenpark efficiënt te managen. Cartracker richt zich dan ook vooral op ondernemers met meerdere wagens, die zowel op zoek zijn naar een programma voor het maken van een sluitende rittenregistratie, maar ook voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van bedrijfswagens. Toch bieden ze tevens een goedkoop abonnement aan voor ondernemers met één wagen, handig als je van plan bent om in de toekomst uit te breiden. Cartracker heeft meer dan 15 jaar ervaring, zijn gevestigd in Nederland en ze bezitten een keurmerk voor rittenregistratie systemen.

cartracker kilometerregistratie app

Functies

 • Automatische rittenregistratie van alle soorten ritten
 • Ritten standaard instellen op zakelijk
 • Ritten op privé zetten, ook achteraf
 • Inzicht in rijgedrag en parkeeracties
 • Rapporten mailen
 • Betalen voor straatparkeren
 • Live track en trace (Fleet)
 • Mobiele app

Prijzen

PakketPrijs per maand
Ritregistratie (1 auto)€5
Fleet Insight (>1 auto)€7 per auto
Let op, voor het inbouwen en de hardware worden aparte kosten gerekend.

Pluspunten Cartracker

 • Geschikt voor bedrijven met één of meerdere wagens

 • Automatische registratie

 • Extra optie voor het betalen van straatparkeren

Minpunten Cartracker

 • Niet zelf in te bouwen

 • Prijzen voor de hardware en het inbouwen komen er nog bij

Reviews

De reviews over Cartracker zijn wisselend. Sommige gebruikers prijzen de snelle levering en makkelijke installatie van de dongel, de overzichtelijkheid van de app en de scherpe prijs. Ook de klantenservice wordt meermaals geroemd. Echter, andere gebruikers klagen over fouten in de rittenregistratie, onduidelijkheid in het gebruik van de website en problemen met de dongel die bijvoorbeeld uitvalt of niet werkt op alle typen auto’s. Een aantal gebruikers geeft aan het abonnement om verschillende redenen te hebben opgezegd. Over het algemeen lijkt Cartracker een goed werkend systeem te zijn, maar blijft er op sommige punten nog ruimte voor verbetering.

Conclusie

Cartracker is geschikt voor alle soorten ritten en dit gaat vrijwel geheel automatisch. Alleen bij het maken van privé ritten dien je dit aan te geven, wat ook achteraf mogelijk is. De software werkt vanaf vaste en mobiele apparaten, en heeft een moderne uitstraling. Naast de registratie van ritten is het een goede optie voor ondernemers die meerdere wagens hebben en deze op een efficiëntere manier willen inzetten. De software heeft een keurmerk dat je ontvangt bij de installatie van de tracker, zodat je altijd een sluitende rittenregistratie hebt om te tonen aan de Belastingdienst. Het grootste nadeel is dat ze niet transparant zijn over de prijzen van de tracker zelf en de inbouwkosten.

#7 ZP App – Boekhouden en basis kilometerregistratie voor ZZP’ers

Net zoals DigiBTW is ZP App een compleet boekhoudprogramma inclusief de mogelijkheid om kilometers te registreren op een handmatige manier. Het grote voordeel van ZP App is dat je zelf jouw pakket samenstelt, waardoor je voor het basisbedrag plus de rittenregistratie module slechts €8,75 per maand betaalt. Indien je kilometers wil factureren, kun je ook hier een aparte module voor afsluiten. ZP App is een Nederlandse onderneming, met een uitgebreide klantenservice. Je kunt de software 14 dagen gratis uitproberen en een proefabonnement is snel aangemaakt.

zp-app ritten bijhouden

Functies, met betrekking tot rittenregistratie

 • Rittenregistratie op basis van adres
 • Registratie van meerdere medewerkers, projecten en/of wagens
 • Afstand wordt automatisch berekend met behulp van Google Maps

Prijzen

PakketPrijs per maand
Basis€7,50 per maand
Rittenregistratie module€1,25 per maand

Pluspunten ZP App

 • Gratis proefperiode van 14 dagen

 • Zelf je pakket samenstellen

 • Rittenregistratie is een losse module

Minpunten ZP App

 • Niet geschikt voor het MKB

 • Kosten kunnen hoog oplopen

 • Geen automatische rittenregistratie

Reviews

Gebruikers van ZP App prijzen de flexibiliteit van het platform en het vermogen om factuur lay-outs aan te passen aan specifieke wensen. Ze waarderen ook het feit dat ze meerdere administraties en rittenregistraties op één plek kunnen beheren en de ondersteuning die snel problemen aanpakt en suggesties voor verbetering integreert. Over het algemeen wordt ZP App beschouwd als een betaalbaar en uitgebreid boekhoudpakket dat geschikt is voor ZZP’ers en wordt het geprezen om zijn handigheid en volledigheid.

Conclusie

ZP App richt zich op starters en ZZP’ers die op zoek zijn naar een totaaloplossing inclusief rittenregistratie. De software zelf is naar mijn mening gebruiksvriendelijk maar ook ietwat gedateerd, zo kun je bijvoorbeeld niet automatisch ritten registreren. Ook van andere gebruikers zijn de reviews voornamelijk positief. Iets waar je wel rekening mee moet houden, is dat de kosten aardig kunnen oplopen als je veel verschillende modules nodig hebt naast het registreren van ritten. In dat geval kun je beter kiezen voor een andere oplossing. Ook is de software niet geschikt voor het MKB, waardoor je ook als ZZP’er in de groei later zal moeten overstappen.

#8 Tripbook – Gratis rittenregistratie software voor iOS, inclusief rapportages

Tripbook is een moderne applicatie voor het automatisch registreren van ritten (dankzij bewegingsdetectie en locatietracking), die je vervolgens eenvoudig kunt classificeren op zakelijk, privé of als woon-werk verkeer. Daarnaast kun je rapportages downloaden in diverse bestandsformaten, om vervolgens toe te voegen aan je zakelijke administratie. Handmatige registratie is ook mogelijk, en beide opties vallen onder het gratis abonnement dat geschikt is voor het registreren van maximaal 20 ritten. Op de site van Tripbook zelf is echter weinig informatie te vinden over de mensen achter deze onderneming, evenals over eventuele koppelingen. Houd er tevens rekening mee dat de app enkel beschikbaar is voor Apple apparaten.

tripbook kilometers bijhouden

Functies

 • Automatische en handmatige rittenregistratie
 • Classificeren van ritten
 • Rapportages inzien en downloaden
 • iCloud back-up (Premium)
 • Toegankelijk op meerdere apparaten (Premium)
 • App voor iOS

Prijzen

PakketPrijs per maand
Gratis (max 20 ritten)€0
Premium€2,99
Je ontvangt 2 maanden gratis als je kiest voor een jaarabonnement en -betaling.

Pluspunten Tripbook

 • Gratis pakket voor maximaal 20 ritten

 • Betaalbaar

 • Geschikt voor starters

 • Keuze uit handmatige en automatische registratie

Minpunten Tripbook

 • Niet geschikt voor Android apparaten

 • Weinig mogelijkheden

 • Vrijwel geen koppelingen beschikbaar

 • Website geeft geen informatie over het bedrijf zelf

Reviews

Er zijn momenteel te weinig ervaringen van echte gebruikers van Tripbook beschikbaar. Mocht dit in de nabije toekomst veranderen, zie je hier een korte analyse van de ervaringen met Tripbook verschijnen.

Conclusie

Tripbook is een eenvoudige app, waarmee kleine zelfstandige ondernemers op een makkelijke manier ritten kunnen registreren. De app is echter alleen beschikbaar voor Android en biedt weinig opties buiten de registratie zelf. Grotere ondernemingen zijn naar mijn mening beter af met een andere optie uit deze top 10. Een andere reden dat deze app vrij laag is geëindigd in de lijst is het feit dat er geen informatie wordt gegeven over het bedrijf zelf, en er ook weinig reviews te vinden zijn over deze rittenregistratie software app.

#9 Fleet Complete – Ontevreden gebruikers over wagenparkbeheer

Dit internationale bedrijf biedt meerdere oplossingen aan, waaronder wagenparkbeheer op basis van GPS. Fleet Complete richt zich duidelijk op grotere ondernemingen met meerdere werknemers. De online software werkt vanaf ieder apparaat en geeft 24/7 inzicht, dat verder gaat dan enkel het registreren van ritten via het automatische rijlogboek. Denk aan: locatie tracking, brandstofgebruik en het in real-time lezen van een tachograaf. Met Fleet Complete hoeven medewerkers niet handmatig ritten te registreren, inclusief een privéschakelaar om de privacy van medewerkers te garanderen.

fleet complete zakelijke ritten bijhouden

Functies, met betrekking tot rittenregistratie

 • Automatisch registreren van ritten
 • Privacy schakelaar
 • 24/7 live inzicht
 • Geschikt voor het werken met een tachograaf
 • Mobiele app

Prijzen

Prijzen zijn op maat en enkel op aanvraag.

Pluspunten Fleet Complete

 • Installatie op een tijd en plaats die jou uitkomt

 • Veel extra mogelijkheden

 • Automatische rittenregistratie

 • Geschikt voor landen buiten Europa

 • Klantenservice, inclusief telefoonnummer voor dringende vragen

Minpunten Fleet Complete

 • Slechte reviews van gebruikers

 • Prijzen zijn enkel op aanvraag

Reviews

De reden dat Fleet Complete laag is geëindigd zijn de slechte reviews van gebruikers. Met name van een bedrijf dat op maat gemaakte oplossingen aanbiedt aan ondernemers met een groot aantal werknemers, verwacht je een hoge kwaliteit dienstverlening en klantenservice.

Conclusie

Dit gezegd hebbende biedt Fleet Complete een aantal zeer specifieke oplossingen aan waardoor het alsnog een passende oplossing kan zijn voor een selecte groep ondernemers. Het is bijvoorbeeld een van de weinige aanbieders waarbij het registreren van ritten buiten Europa mogelijk is, gecombineerd kan worden met een digitale tachograaf, en dergelijke.

#10 Declaree – Onkosten en reiskosten declareren over heel de wereld

Declaree is niet zo zeer een app voor de registratie van ritten, maar meer voor het bijhouden van reiskosten. Dit is een van de redenen dat Declaree laag is geëindigd in deze top 10, naast het feit dat gebruikers niet bepaald lovend zijn over de app en het feit dat de software niet specifiek is gemaakt voor Nederlandse ondernemers. Wat betekent dat je niet gegarandeerd bent van een sluitende administratie voor de Nederlandse Belastingdienst, iets dat wel het geval is als je kiest voor andere aanbieders uit deze lijst. Reis je echter veel door Europa waarbij je gebruik maakt van verschillende vervoermiddelen, dan kan Declaree alsnog een geschikte oplossing zijn.

declaree voor reiskosten declareren

Functies

 • Scannen van bonnen
 • Koppelingen
 • Automatisch en handmatig goedkeuren van boekingen
 • Rapportages
 • Mobiele app

Prijzen

PakketPrijs per maand
Local€7
Europe€10
GlobalOp aanvraag
Houd rekening met bijkomende kosten voor specifieke functies, zoals het terugvragen van BTW

Pluspunten Declaree

 • Geschikt voor kleinere ondernemers

 • Moderne software

Minpunten Declaree

 • Geen specifieke rittenregistratie software

 • Engelstalig

 • Bijkomende optionele kosten

Reviews

Declaree is een gebruiksvriendelijke app voor het indienen van onkostendeclaraties, die automatisch gekoppeld worden aan de juiste transactie. De klantenservice is vriendelijk en behulpzaam, en het implementatieproces verloopt snel en accuraat. Gebruik van de app levert veel gemak en tijdwinst op, en er is automatische koppeling met de boekhouding. Echter, sommige gebruikers ervaren problemen met het contact met accountmanagers of eigenaren van Declaree, en het indienen van declaraties vereist nog steeds enige inspanning.

Conclusie

Declaree is inmiddels onderdeel van de internationale onderneming Mobile Expense, waarbij ze zich richten op het registreren van reizen en niet zozeer op kilometers. Dit is de reden dat Declaree onderaan deze top 10 is geëindigd, samen met het feit dat de software niet specifiek is toegespitst op de Nederlandse ondernemer en slechte reviews heeft ontvangen. Er zijn naar mijn mening voor iedere ondernemer betere opties te vinden in deze top 10.

Meest gekozen kilometerregistratie software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over rittenregistratie software

Hoe weet ik welke rittenregistratie software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om te bepalen welke rittenregistratie software, ook wel kilometerregistratie, geschikt is voor jouw bedrijf is het goed om eerst te bepalen naar wat voor systeem je op zoek bent. Er is namelijk een belangrijk onderscheid tussen automatische rittenregistratie via een fysiek kastje op het voertuig en rittenregistratie via een app. Daarnaast is er specifieke software voor één of enkele wagens, en software voor het managen van een heel wagenpark. In dit artikel vertel ik precies welke software past bij welk soort bedrijf.

Wat is de beste rittenregistratie software?

De beste rittenregistratiesoftware verschilt per onderneming. In de top 3 heb ik een aantal van de beste programma’s geselecteerd, ieder met een eigen doelgroep. Denk aan: Routevision voor het MKB, DigiBTW voor ZZP’ers en de gratis rittenregistratie software van Gekko voor starters.

Is rittenregistratie software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Over het algemeen wel, aangezien de makers een grote waarde hechten aan de gebruiksvriendelijkheid van hun software. Houd er wel rekening mee dat uitgebreide rittenregistratie software vaak wat meer tijd nodig heeft om te leren kennen.

Kan ik een rittenregistratie programma integreren met andere systemen, zoals boekhoudsoftware of facturatie software?

Dit verschilt per aanbieder en de koppelingen die ze aanbieden. Er zijn ook een aantal rittenregistratie systemen die al onderdeel zijn van een boekhoudprogramma inclusief facturatie, zoals DigiBTW en ZP App.

Hebben rittenregistratie programma’s proefperiodes voor startende ondernemers?

De meeste rittenregistratie programma’s maken het mogelijk om de software gratis uit te proberen gedurende 14 of 30 dagen. Iets dat niet mogelijk is voor rittenregistratie via fysieke hardware. Sommige rittenregistratie software is inderdaad gratis voor starters, zoals de kilometerregistratie app van Gekko.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Rittenregistratie software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van gegevens te kunnen waarborgen. Het is verstandig om voor het afsluiten van een abonnement de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid door te lezen.

Kan de software mij helpen met het factureren van kilometers?

Ja, al is dit afhankelijk van de software. Sommige rittenregistratie software maakt het mogelijk om kilometers meteen te factureren aan klanten. In dit artikel bespreek ik een aantal opties waarbij dit mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Factuur app: Beste app, gratis en meer

Wat is de beste factuur app die je kunt gebruiken om je facturen eenvoudig te versturen? Ik leg het je met mijn top 5 uit.

Ontdek de beste planning software

Ben jij op de hoogte van de planning software die volgens experts het best is? Ik wel, ik deel hier de beste planning software van dit moment.

Top 10 Beste Urenregistratie Software 2024 Volledig Getest

Welke urenregistratie software is wél jouw geld waard? Tientallen programma’s zijn een jaar getest. Ontdek de beste urenregistratie software.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een rittenregistratie app?