Snelstart Review

Online, Ervaringen en Functies

Snelstart was een van de eerste boekhoudprogramma’s waarmee je volledig online kon boekhouden. Het werd als baanbrekend ervaren dat je opeens niet meer een boekhoudprogramma als Snelstart moest downloaden om het te gebruiken. Je opent je browser, je vult de naam van het boekhoudprogramma in en je kunt van start.

Hoe online boekhouden tegenwoordig werkt, is niet meer te vergelijken met dat van jaren geleden. Het logge en onhandige van fysiek boekhouden is met de noorderzon verdwenen. De vele ondernemers die de afgelopen jaren al met een programma als Snelstart begonnen zijn, kunnen het je in hun ervaringen vertellen. Dat is dan ook iets waar ik je verderop nog meer over vertel.

Voor nu is het aan mij om je mee te nemen langs de verschillende functies van Snelstart. Je bent vast benieuwd wat het gebruik van Snelstart kan veranderen voor jouw bedrijf. Wordt boekhouden makkelijker? Krijg ik meer inzicht in mijn business?

Allemaal vragen waar je het antwoord op gaat vinden nadat je mijn Snelstart review gelezen hebt. Genoeg reden om dus verder te lezen!

Eenvoudig Boekhouden als Ondernemer? Snelstart kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Pluspunten Snelstart

 • Geschikt voor zzp én BV’s

 • Alle pakketten zijn gratis uit te proberen

 • Zeer uitgebreid boekhoudprogramma

 • Veel goede gebruikerservaringen

 • Mogelijkheden om door te groeien naar grotere boekhouding

Minpunten Snelstart

 • Grootste pakket kan alleen via boekhoudpartner geregeld worden

 • Prijzig instappakket

Hoe werkt Snelstart?

Snelstart werkt op basis van vier producten. Het eerste product is relatief beperkt en het vierde product het meest uitgebreid. De keuze voor het product heeft dan ook veel invloed op de functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken.

Door te begrijpen hoe de verschillende pakketten in elkaar zitten, kun je vooraf het juiste pakket selecteren. Daar komen de volgende functies bij kijken;

snelstart online boekhoudprogramma

Factureren

In het volgende hoofdstuk ontdek je dat factureren binnen ieder hoofdstuk een belangrijke rol speelt. Er is geen ondernemer die zonder het versturen van factureren een bestaan kan opbouwen. Daarom begint Snelstart met de facturatiemodule. En dat is een belangrijke.

Volgens Snelstart heb je binnen vijf minuten een factuur opgesteld en automatisch verzonden. Op basis van een select aantal variabelen kun je facturen zelfs automatisch laten opmaken en versturen. In mijn eigen test in de facturatiemodule ontdekte ik dat het zelfs mogelijk is om binnen een minuut een complete factuur op te stellen en de deur uit te doen. Voor een kleine meerprijs, ontvangt de klant zelfs een fysieke versie van de factuur.

Factuur maken in Snelstart

In de meest recente update van de Snelstart software is er behoorlijk wat aan functionaliteiten binnen de facturatiemodule bijkomen. Een van de, naar mijn mening, leukste functies is de manier om via iDeal te betalen.

Als jij naar een van je klanten een factuur stuurt, kun je direct een iDeal betaallink aan de factuur toevoegen. Vervolgens kunnen je klanten eenvoudig de factuur betalen in hun eigen internetbankieren omgeving.

Binnen het goedkoopste pakket kun je al onbeperkt facturen versturen en ontvangen, onder andere met de betaallink van iDeal in je eigen huisstijl!

Aangiftes

Bij een gemiddelde boekhouding komen veel onderliggende taken kijken. Behalve het versturen en inboeken van facturen, ben je bijvoorbeeld ook veel bezig met het bijhouden van je administratie. Denk hierbij aan het versturen van offertes en nakijken van betalingen.

Toch is een van de belangrijkste onderdelen waarvan je echt wilt dat het goed werkt, de btw-aangifte. Ieder kwartaal moeten ondernemers er weer tegenaan om de btw-aangifte te doen. Met frisse tegenzin wordt de administratie bijeengebracht om vervolgens weer alles door te lopen.

Met Snelstart voorkom je dat je weer eindeloos veel tijd aan de btw-aangifte kwijt bent. Nu zorg je er namelijk voor dat alles wat je op je btw-aangifte moet invullen al allemaal klaarstaat.

Dit ziet er een heel stuk overzichtelijker uit doordat je per rubriek precies kunt zien wat ingevuld moet worden. Het enige wat je dan moet overnemen, zijn de bedragen. Neem dit over en je hebt je btw-aangifte ingevuld!

Bankkoppelingen

Wist je dat je Snelstart probleemloos kunt koppelen met je zakelijke bankrekening? Een van de laatste innovaties op het gebied van boekhouden, is het koppelen van je bankrekening met je boekhoudprogramma. En gelukkig heeft ook Snelstart hier tijdig op ingespeeld.

Met de laatste versie van de Snelstart online software is het mogelijk om met zakelijke bankrekeningen van banken ING, Rabobank, Knab en Triodos te koppelen.

Het belangrijkste voordeel van het koppelen van je bankrekening met Snelstart, is dat het niet meer nodig is om je transacties handmatig te controleren. Alle openstaande facturen worden naast de inkomende transacties gezet. Is er een transactie geweest? Dan wordt dit automatisch met elkaar gematched.

snelstart boekhoudkoppeling

Inzicht in resultaten

Naarmate je bedrijf volwassener wordt, heb je ook meer inzicht nodig om de prestaties van je bedrijf te kunnen interpreteren. Wat gaat er goed en wat kun je doen om je bedrijf beter te laten presteren? Waar lopen de kosten op en waar zit juist de winst?

De betere boekhoudprogramma’s hebben veel geïnvesteerd in het overzichtelijk presenteren van verschillende rapportages. Daar profiteer je als ondernemer van. Helemaal als je weet dat Snelstart ook een leider op het gebied van rapportages is.

Tenminste, als je een van de duurdere pakketten van Snelstart afneemt. Met de goedkopere pakketten is het niet mogelijk om inzicht te krijgen in overzichten als de winst- en verliesrekening en de balans. Mocht je wel opwaarderen, heb je veel beter inzicht in de resultaten en prestaties van je bedrijf.

Nóg dieper inzicht

Wie de volledige controle over de lopende resultaten wilt houden, komt niet onder het duurste boekhoudpakket van Snelstart uit. In inZicht, het pakket dat momenteel € 37,50 per maand kost, krijg je alles wat je voor diepgaande rapportages nodig hebt toegereikt.

Behalve dat je met dit pakket transitorisch kunt boeken, kostenplaatsen activeert en standaardboekingen kunt maken, is het zelfs mogelijk orders diepgaand te beheren. Hierdoor worden terugkerende taken eindelijk geautomatiseerd waardoor jij er minder tijd aan kwijt bent.

Het meest indrukwekkende zijn wel de diepgang die je met sommige financiële rapportages kunt bereiken. Doordat het niet meer nodig is om zelf alles te verwerken en bij te houden, doen de rapportages dit voor je. Snelstart maakt gebruik van financiële formules die normaliter alleen bij topbedrijven actief gebruikt worden. De rekenkracht is goed genoeg om ook voor jou alles uit te rekenen. Hierdoor weet je precies wat de status van je bedrijf is. En dat is wel zo handig!

Koppelen met webshops

Iets waar nog altijd te weinig boekhoudprogramma’s echt in investeren, is het mogelijk maken van een koppeling met webshops. Iedere webshop eigenaar weet hoeveel werk het kost om een webshop te onderhouden. Als daar dan ook nog een de administratieve werkdruk bij komt, zie je al snel door het bos de bomen niet meer. Het leuke aan ondernemen gaat zo snel weg en dat wil je natuurlijk niet.

Snelstart inkoopboeking

Hoe fijn zou het zijn als alle transacties vanuit jouw webshop automatisch naar Snelstart gestuurd zouden kunnen worden? Dat klinkt waarschijnlijk wel als iets waar je wat mee kan. Vooral als ik je vertel dat je verrassend eenvoudig een koppeling kunt maken.

Diverse webshopplatformen zoals Magento, OpenCart en Woocommerce kunnen met de software van Snelstart gekoppeld worden. Vervolgens kun je al je transacties automatisch naar je boekhouding doorsturen. Hoe goed is dat!

Koppelen met kassasystemen

Maak je in jouw bedrijf gebruik van een POS (Point of Sale) of een slim kassasysteem? Dan heb je vast wel eens gehoord dat het bij sommige boekhoudprogramma’s mogelijk is om de transacties direct te importeren. En laat dit toevallig het geval zijn bij Snelstart, waarbij je soepel alle kassatransacties, vanuit je kassa of POS, zo in je boekhoudsysteem kunt laten importeren. Hierdoor hoeven dergelijke transacties niet meer handmatig worden overgezet. Scheelt je een bak tijd en zorgt ervoor dat er minder vaak foutjes worden gemaakt.

Wat kost Snelstart?

Je kunt als klant bij Snelstart uit vier verschillende boekhoudpakketten kiezen. Het goedkoopste boekhoudpakket start vanaf € 10,- per maand en gaat door tot het duurste pakket van € 37,50 per maand. Tussen de pakketten door verschillende de functies sterk. Het volgende overzicht, geeft dit beter weer;

Instap € 10 per maand

 • Onbeperkt factureren, ook btw-verlegd
 • Bonnetjes uploaden
 • iDEAL betaallink toevoegen (Mollie)
 • Offertes maken
 • Handig financieel dashboard
 • App voor smartphone of tablet

Inkaart € 15 per maand

 • Handige bankkoppeling
 • Btw-aangifte doen
 • Incasso- en betaalopdrachten
 • Voorraden bijhouden
 • Koppeling met webshops
 • Incl. alles van inStap!

Inbalans € 27,5 per maand

 • Marge-artikelen factureren
 • Uitgebreide offertes maken
 • Prijsafspraken maken
 • Periodiek factureren
 • Herinneringen en aanmaningen
 • Incl. alles van inKaart!

Inzicht € 37,50 per maand

 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden
 • Transitorisch boeken
 • Periodieke boekingen
 • Kostenplaatsen
 • Orderbeheer
 • Incl. alles van inBalans!

Zoals je kunt zien, zijn de onderlinge verschillen groot. Vooral op het gebied van koppelingen, rapportages en speciale functies als periodieke boekingen en orderbeheer kan het soms schelen om naar een duurder pakket over te stappen.

Snelstart gratis uitproberen

Wil je Snelstart gratis uitproberen voordat je voor een betaald pakket kiest? Dan is dat mogelijk! Momenteel kun je bij Snelstart voor een periode van 30 dagen het boekhoudprogramma gratis uitproberen.

Alle functies die zelfs bij de duurste boekhoudpakketten inbegrepen zijn, kunnen tijdens de proefperiode gratis uitgetest worden. Hierdoor kun je iedere functie volledig uittesten. Door het gratis testen van Snelstart, wordt het een stuk makkelijker je keuze te maken!

Bekijk de website van SnelStart

Ervaringen met Snelstart

Er zijn online tal van ervaringen te vinden van gebruikers met Snelstart. Wat opvalt, is dat sommige ervaringen overwegen positief zijn en andere ervaringen neutraal of licht negatief. Daarom is het interessant de verschillende ervaringen naast elkaar te leggen om een goed idee te krijgen van de huidige ervaringen over Snelstart.

Mary uit Heerenveen

Had een probleem met een uitwisseling met accountant bestand. Dmv het telefonische contact met een deskundige en vriendelijke helpdienst medewerker was het binnen een paart minuten opgelost. Tevens direct voor een oplossing kunnen kiezen om dit in de toekomst te voorkomen.Kortom zeer tevreden en geduldig geholpen.

Laura uit Schiermonnikoog

Goed geholpen door medewerkster Laura met het terugvinden van mijn administratie! Foetsie en gelukkig maak ik altijd backup nadat ik iets gedaan heb in het programma. Met het inbellen in mijn computer is alles weer teruggezet en ook mijn snelstart nu online gezet. Dit is toch handiger voor mij en de boekhouder!

Inmiddels werkt mijn administratiekantoor al jaren met Snelstart. Zeker de laatste jaren gaan de ontwikkelingen snel en dat wordt ook door veel klanten gewaardeerd. Van de papieren administratie is een flink deel van mijn klanten nu helemaal op een digitale administratie overgestapt. En tot tevredenheid!

Op het Kennisplein van Snelstart vind je veel informatie, en daarnaast is de helpdesk goed bereikbaar. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Veel opties voor een kleine prijs, en voor grotere administraties of meer opties blijven de kosten relatief laag.

Paul uit Haarlem

Ben nog in het bezit van een ‘oud’ servicepakket abonnement. Wil overstappen naar een online versie omdat dit meer mogelijkheden biedt. Ik heb contact opgenomen om advies te vragen welk online pakket het best aansluit bij mijn administratiebedrijf. Zoals altijd prettig en volledig geholpen. Op alle vragen die ik had een helder, duidelijk en concreet antwoord! Super tevreden, en ja ik ga over naar een online pakket.

De ervaringen zijn vooral te spreken over de werkwijze van Snelstart. Het boekhoudprogramma stelt vooral qua klantenservice de laatste tijd zelden teleur. Als er echter iets is waar klanten over te spreken zijn, is het wel de prijs-kwaliteitverhouding. Doordat je de keuze hebt om op een kleiner boekhoudpakket te blijven, is het niet nodig om te betalen voor functies die je toch niet gebruikt. Dat maakt boekhouden met Snelstart een heel stuk voordeliger (en leuker!).

Conclusie Snelstart

Je kan er bijna niet omheen dat Snelstart een krachtig boekhoudprogramma is dat je van alles te bieden heeft. Het grootste voordeel is de veelzijdigheid. Je kunt er, met of zonder boekhouder, alle kanten mee op. Door het geliefde Snelstart kennisplein kun je zelf alles over Snelstart leren of je schakelt er iemand voor in.

Wat je wel moet weten, is dat Snelstart duurder is dan je normale boekhoudprogramma. Vooral als je van plan bent om meerdere functies actief te gebruiken, kom je vrijwel meteen op een duurder pakket uit. En daar heb je misschien lang niet altijd zin in.

Mijn advies? Kies voor Snelstart als je van het meest complete boekhoudprogramma gebruik wilt maken en een paar tientjes extra geen probleem zijn.

Veel gestelde vragen over Snelstart

Zoals ieder ander boekhoudprogramma krijg ik bijna wekelijks vragen over Snelstart binnen. Sommige van deze vragen hebben een antwoord dat misschien voor de hand ligt, maar nergens te vinden is. Om het een heel stuk makkelijker te maken en de klantenservice tijd te besparen, heb ik de meest gestelde vragen over de boekhoudsoftware van Snelstart onder een rijtje gezet.

Eenvoudig Boekhouden als Ondernemer? Snelstart kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2
Waar kan ik op Snelstart inloggen?

Je kunt op je Snelstart account inloggen door hier te klikken. Vervolgens kun je jouw e-mailadres en wachtwoord gebruiken om op je account in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Ben je het wachtwoord van je Snelstart account vergeten? Dan kun je hier je wachtwoord herstellen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen. Hier kan je natuurlijk weer op Snelstart mee inloggen.

Kan ik Snelstart ook voor Mac downloaden

Je kunt nog altijd Snelstart voor Mac downloaden. Via de website van het boekhoudprogramma kun je hier een downloadlink voor vinden. Je kunt er ook voor kiezen om Snelstart vanuit je browser te gebruiken. Het is dan niet nodig om een los programma te installeren.

Hoe kom ik met Snelstart in contact?

Er zijn verschillende manieren om met Snelstart in contact te komen. Allereerst kun je het bedrijf achter het boekhoudprogramma bereiken op +31 0222 36 30 60. Ook kun je de klantenservice bereiken per mail.

Kan ik ook een Snelstart cursus volgen?

Wil je zo snel en goed mogelijk in de software van Snelstart kunnen rollen? Dan is het volgen van een Snelstart cursus de beste manier om echt alle ins en outs van dit boekhoudprogramma te ontdekken. In een dergelijke cursus leer je alles wat je over dit boekhoudprogramma moet weten, hoe het werkt en wat jij kunt doen om de functies optimaal in te zetten voor het verbeteren van je eigen business.

Wat moet ik over de cloud van Snelstart weten?

Je hebt het woord ‘cloud’ vast op de website van Snelstart voorbij zien komen. De cloud speelt een belangrijke rol in de moderne vorm van het boekhoudprogramma. Het is namelijk de cloud die ervoor zorgt dat je bestanden, altijd en overal, toegankelijk zijn. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld zit, kun je eenvoudig vanaf je cloud je belangrijkste bestanden downloaden. Dit maakt flexibel ondernemen pas echt mogelijk.

Heeft Snelstart een toegankelijke API?

Wie met de software van Snelstart andere software wilt koppelen of nieuwe tools bouwen, kan daar de API voor gebruiken. Hier kun je eenvoudig toegang krijgen tot de API van Snelstart. Ook vind je hier alle documentatie die voor correct gebruik van de API vereist is. Er zijn zelfs al wat frameworks klaargezet die het werk voor jou makkelijker moet maken!

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als ondernemer?