Top 10 Beste Verlof en Verzuim Software 2024

Meer dan 12 Maanden Getest

Ben je de Excel sheets beu en heb je behoefte aan meer overzicht? Lees dan in deze top 10 welke verlof en verzuim software het beste is getest. Zo houd je in een handomdraai alle verlofuren bij, worden verlofbudgetten automatisch berekend en kunnen werknemers zelf hun verlofaanvragen indienen of ziekteverzuim melden. In deze top 10 komen allerlei soorten programma’s aan bod, zowel voor startende ondernemers als reeds gevestigde MKB bedrijven, en voor zowel kleine als complexe ondernemingen. Als je ergens toch niet uitkomt, dan kun je contact opnemen voor wat persoonlijk advies.

Winnaars van de verlof en verzuim software test

Er zijn drie programma’s die ieder in hun eigen categorie een stuk beter uit de test komen dan de overige opties.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste verlof & verzuim software van dit moment:

 • Hooray – Beste prijs / kwaliteit
 • Yoobi – Beste voor kleine bedrijven
 • NMBRS – Beste voor bedrijven met veel werknemers

hooray hrm

 • Koppelingen met externe apps
 • App IOS / Android voor werknemers
 • Proefabonnement 14 dagen
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

yoobi logo

 • Uitstekende klantenservice
 • Aanvragen en goedkeuren van verlof
 • Gratis proefperiode 30 dagen
 • Klantwaardering: 7,6
Meer informatie

nmbrs

 • Nederlandse helpdesk
 • Koppelingen met boekhoudsoftware
 • Gratis proefperiode 30 dagen
 • Klantwaardering: 7,3
Meer informatie

Hooray – Gebruiksvriendelijke verlof en verzuim software voor een vaste prijs
Hooray is een aanbieder waar veel ondernemers zich in kunnen vinden, dankzij de duidelijke vaste kosten en de moderne software. Een aanbieder zonder gedoe dus. Hooray biedt een abonnement aan van €5 per maand / per gebruiker, en je kunt de software zowel via een demo als proefabonnement gratis uitproberen. Naast de verlof en verzuim software geniet je ook van personeelsdossiers, urenregistratie, contractbeheer, het online beheren van documenten inclusief declaraties, en meer. Vrijwel alle functies zijn beschikbaar vanaf vaste apparaten, maar ook via de mobiele app.

Yoobi – Modulaire verlof en verzuim software met uitbreidmogelijkheden
Yoobi biedt betaalbare software aan waarmee je onder andere verlof en verzuim kunt regelen. De software is modulair opgebouwd, zodat je meerdere modules kunt afnemen als dat nodig is. Op deze manier betaal je niet voor functies die je niet gebruikt. De software van Yoobi heeft een moderne uitstraling en bevat behoorlijk wat automatiseringen, denk aan actuele  verlofsaldo’s, automatisch verlof berekenen en altijd toegang via de app. De verlof en verzuim module kost €4,68 plus een van de standaard pakketten, waardoor de software duurder is dan de nummer één (Hooray). Voor ondernemers die op zoek zijn naar meer mogelijkheden, is Yoobi echter een goede optie om te overwegen.

Nmbrs – Veelgebruikte HR software inclusief verlofregistratie
Nmbrs is een onderneming met een vestiging in Amsterdam, maar ook in Stockholm en Lissabon. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en inmiddels hebben ze behoorlijk aan de weg getimmerd. Iedere maand wordt er meer dan 1 miljard euro verloond via hun platform, aangezien Nmbrs bekend staat als een van de beste HR en salarisprogramma’s. Binnen het totaalpakket vanaf €59 per maand is verlofregistratie inbegrepen. Inclusief een prettige app voor medewerkers om zelf verlof aan te vragen en inzicht te verkrijgen in openstaande verlofuren.

Hoe ik verlof en verzuim software bij Zelfboekhouden.com test

Deze top 10 van beste verlof en verzuim software is tot stand gekomen na een uitgebreid onderzoek, waarbij alle facetten van de software zijn getest. In totaal heb ik 10 verschillende opties persoonlijk uitgeprobeerd, waarbij ik heb gelet op de algehele prijs-kwaliteitverhouding. Het is belangrijk om te vermelden dat de programma’s die het beste uit de test zijn gekomen niet per se de beste opties zijn voor jou, vanwege de persoonlijke en unieke behoeften van jouw bedrijf. Hieronder de punten waar tijdens deze beoordeling op is gelet.

Functionaliteiten
Ik heb kritisch gekeken naar de aangeboden functies, zowel de kwantiteit als de kwaliteit. Dit pakket aan functionaliteiten bepaalt of de software een meerwaarde biedt en dus jouw geld waard is. Alle functies zijn getest, aangezien je niets hebt aan software die niet naar behoren werkt.

Gebruiksvriendelijkheid
Hoe makkelijker software is in gebruik; hoe prettiger het is om ermee te werken. In dit onderzoek speelt de gebruiksvriendelijkheid dan ook een belangrijke rol, waarbij natuurlijk tevens de mobiele apps zijn beoordeeld.

Integraties
Het is ontzettend prettig als verlof en verzuim software te koppelen is met andere programma’s, waaronder boekhoudsoftware of een salarisadministratie. Bij internationale bedrijven is ook gelet op het aanbod van koppelingen met Nederlandse software oplossingen.

Prijs en prijsstructuur
De prijs is natuurlijk erg belangrijk, maar met name de prijs-kwaliteitverhouding. Dit geeft namelijk aan of je waar krijgt voor je geld. Daarnaast heb ik gekeken wat de prijsstructuur is, of er verborgen kosten zijn, of er kortingen worden aangeboden, en dergelijke.

Klantenservice en ondersteuning
Vroeg of laat kom je in contact met de klantenservice en het is essentieel dat deze goed bereikbaar is, tijdig antwoord en de geboden hulp naar tevredenheid is. De enige manier om dit te controleren is door zelf contact op te nemen in combinatie met het lezen van beoordelingen van gebruikers.

Beveiliging en privacy
Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen is noodzakelijk om de veiligheid bedrijfsgegevens te garanderen. Het is onverstandig om in zee te gaan met een onderneming die niet voldoet aan de wet- en regelgeving.

Populairste verlof & verzuim software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van verlof en verzuim software

Als je deze top 10 doorneemt kan het geen kwaad om rekening te houden met de volgende punten, zodat je snel de juiste keuze kunt maken die het beste past bij jouw onderneming. De programma’s zijn namelijk gerangschikt op de algemene prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de volgorde voor jouw specifieke onderneming totaal anders kan zijn.

Wie gaat het verlof en verzuim programma gebruiken? – Ga jij zelf je verlof en verzuim administratie beheren? Wil je dat medewerkers veel zelf kunnen regelen? Met name als meerdere mensen gebruikmaken van de software, is het belangrijk dat deze intuïtief werkt. In het geval van verlof en verzuimsoftware zijn zowel de gebruiksvriendelijkheid van de  interface voor leidinggevenden, als de app voor werknemers van belang.

Integraties – Bedenk van tevoren met welke programma’s je de verlof en verzuim software wil integreren. Denk aan salarisadministratie software of een boekhoudprogramma. Het zou namelijk erg zonde zijn als je er later achter komt dat je alsnog gegevens dubbel moet invoeren. Houd ook rekening met eventuele integraties voor de toekomst.

Complexiteit van je bedrijf – De complexiteit van je bedrijfsactiviteiten zijn bepalend bij het uitzoeken van software. Zo hebben complexe ondernemingen meer aan de software van Joobi en kunnen bedrijven met een simpele bedrijfscomplexiteit waarschijnlijk al uit de voeten met Hooray.

Omvang van je bedrijf – Naast de complexiteit is ook de grootte van je bedrijf van belang. Zo is Nmbrs bijvoorbeeld gericht op MKB bedrijven met een minimum aantal van 10 werknemers. Terwijl andere verlof en verzuim software geschikter is als je slechts één werknemer in dienst hebt.

Budget – Hoewel niet alleen de prijs, maar vooral de prijs-kwaliteitverhouding van belang is, dient een oplossing natuurlijk wel binnen je budget te passen. Let daarom op alle kosten, waaronder eventuele extra en verborgen kosten, evenals kortingen bij het afsluiten van een abonnement. Zoek binnen je budget naar de oplossing die het beste past bij jouw onderneming op basis van prijs en functionaliteit.

Volledige Top 10 Beste Verlof & Verzuim Software

 1. Hooray – Beste prijs / kwaliteit
 2. Yoobi – Beste voor kleine bedrijven
 3. NMBRS – Beste voor bedrijven met veel personeel
 4. Exact – Beste voor het MKB
 5. Employes – Beste gebruikerservaringen
 6. Buddee – Beste voor startende bedrijven
 7. AFAS – Beste voor compleet verzuimbeheer
 8. Bedrijfsrooster – Beste voor real-time inzicht
 9. Sympa – Beste voor internationale bedrijven
 10. Shiftbase – Beste voor planning personeel

#1 Hooray – Meeste waar voor je geld

Hooray is een goede oplossing voor zowel startende als doorgewinterde ondernemers, die hun verlof- en verzuimbeheer naar het volgende niveau willen tillen. De combinatie van duidelijke software, die ondanks het grote aantal mogelijkheden makkelijk in gebruik is, en een duidelijke prijs heeft gezorgd voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij een jaar- in plaats van een maandabonnement ontvang je tevens een mooie korting. Hooray heeft zich echt gespecialiseerd in het ontwikkelen van verlof en verzuim software, plus bijpassende opties. Het aantal koppelingen met bekende Nederlandse boekhoudsoftware, waaronder Exact, e-Boekhouden, Moneybird en Informer en met salarissoftware zoals NMBRS, heeft gezorgd voor een welverdiende eerste plaats in deze top 10.

hooray voor verlofregistratie

Functies, met betrekking tot verlof en verzuim software

 • Verlof automatisch berekenen
 • Enkele takenlijst met alle verlofaanvragen
 • Inclusief wettelijk en bovenwettelijk verlof, feestdagen en verplichte vrije dagen
 • Bedrijfskalender
 • Inzicht in verzuimpercentages, op diverse niveaus
 • Eenvoudig zelf ziekmelden door werknemers via de app
 • Betermelden mogelijk op twee manieren
 • Nederlandse en Engelstalige software beschikbaar
 • Koppelingen boekhoudsoftware, facturatieprogramma’s en kalenders
 • iOS en Android-apps, waaronder een self service app voor medewerkers
 • Klantenservice (chat, e-mail, telefoon)

Prijzen

PakketPrijs per maand
Hooray HR€5 per gebruiker

Pluspunten Hooray

 • Gratis demo en proefabonnement van 14 dagen

 • Software is naast het Nederlands ook in het Engels beschikbaar

 • Specifieke app voor medewerkers

 • Gespecialiseerd in HR software

 • Veel koppelingen

 • Moderne en gebruiksvriendelijke software

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten Hooray

 • Niet te koppelen met ieder NL boekhoudpakket

Reviews

De reviews over HoorayHR laten een overwegend positieve ervaring zien bij gebruikers uit verschillende sectoren in Nederland. Gebruikers prijzen de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de software, vooral de moeiteloze onboarding van nieuwe medewerkers, de gemakkelijke verlofbeheerfuncties, en de snelle klantenondersteuning. Het systeem wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid, waarbij het in sommige gevallen het gehele HR-systeem heeft vervangen door nieuwe functies. Kritiekpunten zijn onder meer de integratie met andere programma’s en het ontbreken van bepaalde functies zoals performance management en uitgebreidere rapportagemogelijkheden. Desondanks wordt de constante verbetering en toevoeging van nieuwe functies door het HoorayHR-team gewaardeerd.

Prijs / kwaliteit5 sterren review verlof software
5
Slimme functies5 sterren review verlof software
5
Gebruiksgemak5 sterren review verlof software
5

Conclusie

Hooray is voor een groot aantal ondernemingen een uitstekende keuze, en de software bevat vrijwel alles wat je nodig hebt op basis van verlof en verzuim. Het enige waar je even op moet letten is of jouw boekhoudpakket gekoppeld kan worden, wat het bijhouden van de zakelijke administratie nog een stukje efficiënter maakt. De eenvoudige software, extra HR mogelijkheden, duidelijke prijzen en een geweldige klantenservice die op meerdere manieren te bereiken is, hebben ervoor gezorgd dat Hooray overduidelijk een bedrijf is om op te rekenen.

#2 Yoobi – Veel extra mogelijkheden

Yoobi is een onderneming die klein is gestart met het ontwikkelen van urenregistratie software, maar inmiddels bestaat het team uit meer dan 20 medewerkers en positieve reviews van (huidige) gebruikers. Yoobi biedt meer aan dan enkel verlof en verzuim software, waaronder facturatie software, een CRM systeem, onkostenregistratie, selfbilling en uiteraard een urenregistratie. Doordat het een Nederlandse onderneming is, kun je de software koppelen met een aantal boekhoudpakketten om dubbel werk te voorkomen, waaronder met e-Boekhouden en Exact Online.

yoobi verlof software

Functies, met betrekking tot verlof en verzuim software

 • Aanvragen en goedkeuren van verlof
 • Overzichten, waaronder actueel verlofsaldo
 • Verlofregelingen beheren, inclusief contractduur en leeftijdsgebonden afspraken
 • Verlof automatisch berekenen en toekennen
 • Controles
 • Verlofmutaties
 • Meerdere verloftypes, waaronder vakanties, tijd voor tijd en ouderschapsverlof
 • iOS en Android-apps, ook self service app voor medewerkers
 • Klantenservice (chat, e-mail, telefoon)

Prijzen

PakketPrijs per maand
Yoobi Professional€4,69 per gebruiker
Yoobi Team€4,69 per gebruiker
Yoobi Corporate€3,94 per gebruiker
Verlofregistratie module€4,68 per licentie
Alle prijzen zijn vanaf prijzen en op basis van het maandabonnement, zonder korting

Pluspunten Yoobi

 • Gratis proefaccount van 30 dagen

 • Modulaire software

 • Goede klantenservice

 • Moderne software met een gebruiksvriendelijke interface, ook voor de app

 • Behoorlijk wat koppelingen met boekhoud en salaris software

Minpunten Yoobi

 • Niet alle prijzen voor de extra modules staan vermeld op de site

 • Module verlof en verzuim niet los af te nemen

Reviews

De reviews over Yoobi getuigen van een zeer positieve gebruikerservaring, waarbij het platform hoge cijfers ontvangt voor zijn betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, en uitstekende klantenservice. Klanten benadrukken het gemak van automatisering van processen zoals urenregistratie, accordering, en facturering, alsmede de flexibiliteit en aanpasbaarheid van het systeem aan specifieke bedrijfsbehoeften. De inzichtmodule wordt geprezen voor het vermogen om uitgebreide rapportages te genereren, essentieel voor interne bedrijfsvoering en klantrelatiebeheer. Bovendien wordt de betrokkenheid van Yoobi-medewerkers en hun snelle respons op vragen als een significant voordeel genoemd. Yoobi lijkt een all-in-one oplossing te bieden die niet alleen efficiënte administratieve processen ondersteunt, maar ook bijdraagt aan een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Klanten waarderen de lean en mean aanpak van de software, die essentiële functionaliteiten levert zonder overbodige complexiteit.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Yoobi biedt meerdere producten aan, waaronder verlof en verzuim software. Waarbij ik meteen op het enige nadeel uitkomt en dat is het feit dat deze module niet los kan worden afgenomen. Hierdoor valt de software wat duurder uit dan Hooray, maar daar tegenover staat dat je wel meer mogelijkheden hebt. Controleer van te voren of de software te koppelen is met jouw boekhoudpakket, want dit is een module die Yoobi niet zelf aanbiedt. Facturatie is daarentegen wel mogelijk vanuit de interface van Yoobi. De klantenservice van Yoobi is goed te bereiken, ook tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen. Gebruikers zijn erg te spreken over de intuïtiviteit van de app, wat een fijne toevoeging is voor werknemers. Kortom, een kwalitatieve oplossing voor ondernemers die niet voldoende hebben aan de functies van Hooray en voor op maat gemaakte oplossingen.

#3 NMBRS – Totaaloplossing voor HR, salaris en verlof

Nmbrs is met name interessant voor MKB bedrijven met meerdere werknemers, aangezien het totaalpakket inclusief 10 loonstroken is. Nmbrs biedt meer aan dan enkel verlof en verzuim software, want het is een totaalpakket inclusief verlofregistratie en koppelingen met partner integraties voor uitgebreide verzuimsoftware. Je kunt hierbij denken aan: Absentiemanager, Dossier Manager, Onvia, Visma Verzuim en nog veel meer. Ook qua boekhoudkoppelingen is er veel keuze, zodat alle informatie automatisch wordt verwerkt over de verschillende platformen.

nmbrs voor verlof en verzuim software

Functies, met betrekking tot verlof software

 • Automatisch registreren en verwerken van verlofaanvragen
 • Toewijzen wie verlofaanvragen beoordelen
 • Uitgebreide rapportages
 • Digitale dossiers, inclusief alle documenten en beoordelingen
 • iOS en Android-app, ook self service app voor medewerkers en een gemeenschappelijke kalender inclusief vakanties
 • Koppelingen met verzuim en boekhoudsoftware
 • Klantenservice (ticketing, telefonisch)

Prijzen

PakketPrijs per maand
Nmbrs Business€59, inclusief 10 gebruikers
Hoe meer gebruikers; hoe meer staffelkorting je ontvangt.

Pluspunten NMBRS

 • Ideaal voor grotere ondernemingen, vanaf ~10 werknemers

 • Alles-in-een oplossing met veel mogelijkheden en koppelingen

 • Gratis proefperiode van 30 dagen

Minpunten NMBRS

 • Klantenservice op vrijdag niet telefonisch bereikbaar

 • Externe integratie nodig voor verzuimbeheer

 • Minder geschikt voor kleine bedrijven

 • Klantenservice kan wat beter

Reviews

NMBRS heeft helaas veel negatieve recensies gekregen. Gebruikers klagen over problemen bij het inloggen, onduidelijke userinterface, slechte performance in de cloud, en een gebrekkige klantenservice. De eerstelijns medewerkers hebben vaak onvoldoende kennis en bieden weinig hulp. Het ticketsysteem is vervelend en kan uiteindelijk veel tijd in beslag nemen. Er is tevens geen duidelijke zoekfunctie op de supportsite en verouderd informatie komt vaak voor. De functionaliteit van het programma kan tegen vallen en kan minder efficiënt zijn dan gehoopt. Het blijkt dat klantwensen niet goed worden doorgevoerd en de onboarding workflow kan beter. Al met al wordt NMBRS niet aangeraden voor personeelsadministratie.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Nmbrs is een programma waar je even de tijd voor moet nemen, vanwege het grote aantal mogelijkheden en veel beschikbare partnerschappen met externe applicaties. De app voor medewerkers zit logisch in elkaar en is eenvoudig in gebruik, waarbij de gemeenschappelijke kalender echt een uitkomst biedt. Nmbrs is echter niet de beste oplossing voor kleinere bedrijven, aangezien je sowieso betaalt voor het minimale aantal van 10 werknemers. Hoewel mijn persoonlijke ervaringen met de klantenservice prima zijn, zowel qua reactietijd als de verstrekte antwoorden, is dit wel iets dat verbetering kan gebruiken volgens andere gebruikers.

#4 Exact – Een van de beste oplossingen voor complexe bedrijfsstructuren

Exact is een aanbieder die je niet kunt missen op zelfboekhouden.com. Hoewel Exact net buiten de top 3 is gevallen, is het zeker een top 3 oplossing voor complexere en grotere MKB bedrijven. Exact is namelijk een van de meest uitgebreide oplossingen, met al een even groot aantal uitbreidmogelijkheden. Voor de verlof en verzuim software kun je de module “Exact Online HR” afnemen en koppelen aan onder andere je Exact Online boekhoudpakket, maar deze is ook los af te nemen. Een ander nadeel is dat Exact zich bevindt in het hogere prijssegment, waar je dan ook weer een hoop mogelijkheden in ruil voor ontvangt. Dit geldt vooral als je de verlof en verzuim software gebruikt in combinatie met een boekhoudpakket van Exact Online.

Functies Exact Online HR

 • Verlofsaldi beheren
 • Verlof goedkeuren
 • Overzicht van alle verlofuren, waaronder vakanties
 • Contract en document management
 • Personeelsadministratie
 • Organigram
 • Uitgebreide overzichten
 • Wekelijkse updates
 • Apps voor iOS en Android (Managers- en medewerkersselfservice app)
 • Klantenservice (via het Exact Portal)

Prijzen

PakketKosten per maand
Exact Online HR€6,50 per medewerker (minimum afname van 5)
Het is tevens mogelijk om met de Exact Online Salaris verlof aan te vragen en goed te keuren, maar deze optie is een stuk minder uitgebreid. De kosten voor deze oplossing zijn €3,10 per loonstrook.

Pluspunten Exact Online

 • Zeer uitgebreid, zodat je niet meer van aanbieder hoeft te veranderen

 • Veel koppelingen mogelijk

 • Grote kennisbank

 • HR module is los af te nemen, en te koppelen aan Exact Online of Exact Handel

Minpunten Exact Online

 • Klantenservice is niet altijd even goed bereikbaar

 • Tijd nodig om de software te leren kennen

 • Reviews zijn niet allemaal even positief

Reviews

De reviews over Exact zijn overwegend negatief. Gebruikers klagen over slechte klantenservice, onhandige software en problemen met updates. Er zijn verschillende gevallen van verlies van gegevens en onjuiste facturering genoemd. Enkele gebruikers zijn wel tevreden over de software zelf, maar klagen nog steeds over de ondersteuning die ze krijgen van de klantenservice. Al met al lijkt het erop dat Exact niet gezien wordt als een gebruikersvriendelijk programma met goede ondersteuning en dat veel gebruikers op zoek gaan naar een beter alternatief.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,3
Slimme functies4 sterren review
4,3
Gebruiksgemak4 sterren review
4,3

Conclusie

Als je specifieke mogelijkheden nodig hebt, veel integraties wil koppelen of als je al beschikt over Exact Online, dan is de verlof en verzuim software van Exact een goede keuze. Het is echter niet alleen maar positiviteit, want je zal wel even wat tijd moeten nemen om de software volledig te leren kennen. Gelukkig staat de kennisbank tot je beschikking, waar je naast tekstuele informatie ook video tutorials kunt volgen en je kunt aanmelden voor webinars. Gebruikers zijn gemengd over de software en de geboden klantenservice, waarbij het gaat om Exact als bedrijf in het geheel en niet enkel om de verlof en verzuim software. Het is echter wel een zeer betaalbare oplossing, in vergelijking met overige Exact oplossingen. En het grote aantal koppelingen is iets dat altijd van pas zal komen.

#5 Employes – Verlof en verzuim software met zeer goede reviews

Employes is hoog in deze top 10 geëindigd vanwege de goede gebruikerservaringen, iets waar ikzelf altijd een grote waarde aan hecht. Het enige minpuntje is dat de klantenservice niet altijd telefonisch bereikbaar is, maar gelukkig heb je de keuze uit andere contactmogelijkheden. Employes biedt meerdere oplossingen aan, maar richt zich vooral op het aanbieden van salarisadministratie software, waar de verlof en verzuim software een onderdeel van is. De software van Employes heeft een vrij speelse uitstraling, waarin je alles over het algemeen makkelijk kunt vinden. Wel werken niet alle functies altijd naar behoren, wat wel eens frustrerend is en de reden dat Employes niet terecht is gekomen in de top 3.

employes rapporten

Functies

 • Verlof en verzuim bijhouden
 • Automatische verwerking in loonstroken
 • Verlofhistorie
 • App voor werknemers, inclusief mogelijkheid voor ziek en beter melden
 • Declaraties
 • Contract templates
 • Salarisregistratie en -documenten
 • Gratis toegang voor je boekhouder
 • E-mail notificaties voor verlofaanvragen
 • Klantenservice (telefoon, e-mail, chat, contactformulier)

Prijzen

PakketVaste kosten per maandVariabele kosten per maand
Salaris & HR€39€7,50 per loonstrook

Pluspunten Employes

 • Onbeperkte demo

 • Veel koppelingen, waaronder de meeste boekhoudpakketten

 • Goede reviews

 • Veel mogelijkheden

 • Gebruiksvriendelijke app voor werknemers

Minpunten Employes

 • Klantenservice is telefonisch niet altijd goed bereikbaar

 • Prijzig, vooral als je niet veel werknemers hebt

 • De software is soms wat traag

 • De verlof en verzuim software is alleen onderdeel van het duurste pakket

Reviews

De reviews van Employes zijn gemengd. Gebruikers vinden het systeem over het algemeen eenvoudig en snel te gebruiken, met goede ondersteuning van de klantenservice. Het proces van verloning en loonaangifte wordt als efficiënt ervaren en het koppelen met boekhoudpakketten wordt als handig beschouwd. Er zijn echter ook enkele negatieve ervaringen, zoals problemen met correcties en traagheid van het proces, waardoor sommige gebruikers Employes niet aanraden. Ook zijn er functies die nog niet werken en kunnen er fouten optreden in de uitbetaling. Sommige gebruikers missen een overzicht van ingediende aangiften loonheffing per klant en anderen zouden graag zien dat bepaalde zaken duidelijker worden uitgelegd.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Employes is een goede oplossing, maar niet de goedkoopste optie uit deze lijst. Dit komt doordat je naast de kosten per werknemer ook een vast bedrag per maand betaalt, waardoor de software minder budgetvriendelijk is voor kleinere ondernemingen. Het voordeel is wel dat de software direct geïntegreerd is met de salarisadministratie, waardoor dubbel werk wordt vermeden. Je hebt tevens de mogelijkheid om andere add-ons aan of uit te zetten, waarbij je kunt denken aan digitaal ondertekenen, projecten en urenregistratie software. De gratis overstapservice en een groot aantal koppelingen met onder meer bekende NL boekhoudsoftware zorgen voor nog meer gebruiksgemak.

#6 Buddee – Voordelige verlof en verzuim software voor starters

Buddee biedt een zeer budgetvriendelijke oplossing aan voor ondernemingen die willen starten met het digitaliseren van het personeelsbestand, evenals het automatiseren van HR werkzaamheden. De software is ook geschikt voor bedrijven met slechts een paar werknemers. Via de mobiele app kunnen werknemers verlof aanvragen of zich ziek melden, wat vervolgens in de takenlijst van de manager komt te staan. Daarnaast heb je via Buddee toegang tot verschillende overzichten om meer grip te krijgen op het verlof en verzuim binnen jouw onderneming. Alles wordt automatisch berekend volgens de Nederlandse wet- en regelgeving, waarbij je ook speciale regelingen kunt instellen die uniek zijn voor jouw bedrijf. Kortom, simpele maar effectieve software.

buddee hrm dashboard

Functies

 • Verlof- en verzuimregistratie
 • Ziekmelden door werknemers via de app
 • Personeelsdossiers
 • Bedrijfskalender
 • Document- en contractbeheer
 • Rapportages
 • Reminders
 • Apps (iOS en Android)
 • Klantenservice (Basics: chat, Essentials & Advanced: chat, telefoon, e-mail)

Prijzen

PakketKosten per maand
HR Software Basics€3 per medewerker
HR Software Essentials€4,50 per medewerker
HR Software Advanced€7 per medewerker
De eerder genoemde functies zijn op basis van het Basics abonnement.

Pluspunten Buddee

 • Behoorlijk wat koppelingen met Nederlandse boekhoudsoftware, evenals met Nmbrs

 • Geen hoge maandlasten

 • Gebruiksvriendelijke software

 • Ideaal voor starters

 • Goede beoordelingen van gebruikers

 • Verlof en verzuim software is onderdeel van ieder HR pakket

Minpunten Buddee

 • Bij het goedkoopste abonnement enkel support via de chat

 • Beperkt qua functionaliteiten en minder geschikt voor complexe ondernemingen

Reviews

Buddee krijgt voornamelijk positieve reviews. Het systeem is modern en gebruiksvriendelijk, met goede mogelijkheden voor HR en salarisadministratie. De klantenservice is behulpzaam, snel en denkt graag met de klant mee. Buddee is een overzichtelijk systeem met heldere uitleg, en heeft prima oplossingen voor HR-gerelateerde vraagstukken. Het programma is fijn in gebruik en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Buddee wordt gezien als een goed doordacht en innovatief HRM systeem dat aangepast wordt aan de wensen van de klant.

Prijs / kwaliteit5 sterren review verlof software
5
Slimme functies5 sterren review verlof software
5
Gebruiksgemak5 sterren review verlof software
5

Conclusie

Buddee is niet de meest uitgebreide oplossing in deze lijst, maar bevat wel alle basisopties. Mede dankzij de aantrekkelijke prijs van €3 per medewerker is het een goede optie voor kleinere MKB bedrijven. Je ontvangt tevens een hoop andere functies, waarvan er altijd wel een paar van pas komen. Denk aan een uren- of kilometerregistratie. Buddee is een kleinere en vrij jonge Nederlandse onderneming, wat uiteraard voor- en nadelen heeft. Qua koppelingen bieden ze behoorlijk wat mogelijkheden, maar controleer wel even of jouw boekhoudpakket of salarisadministratie inderdaad te integreren is.

#7 AFAS – Uitgebreid verlof en verzuim beheer als onderdeel van een totaalsysteem (ERP)

AFAS is vrijwel het tegenovergestelde van Buddee, en richt zich voornamelijk op grote en complexe MKB ondernemingen. De verlof en verzuim software is onderdeel van het totaalpakket, waarbij de prijzen enkel op aanvraag zijn. AFAS richt zich daarmee duidelijk op ondernemingen die een totaaloplossing zoeken voor het automatiseren van alle bedrijfsprocessen en inclusief een Payroll integratie. AFAS is een bekende Nederlandse onderneming en ontvangt wisselende reviews van gebruikers, waarbij met name updates worden genoemd als nadelen.

Functies, met betrekking tot verlof en verzuim software

 • Verlof en verzuim beheer, inclusief ziek en beter melden
 • Self Service voor medewerkers via de AFAS Pocket App
 • App voor leidinggevenden
 • Payroll integratie
 • Overzichten
 • Koppelingen
 • Automatische controles
 • Klantenservice (via Klantportal)

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag.

Pluspunten AFAS

 • Gratis demo

 • Erg veel mogelijkheden en koppelingen

 • Onderneming met een lange geschiedenis

 • Geschikt voor complexe bedrijfsstructuren

Minpunten AFAS

 • Niet geschikt voor kleine ondernemingen

 • Verlof en verzuim software is niet los af te nemen

 • Matige reviews

Reviews

Over AFAS zijn de meningen verdeeld. Een aantal gebruikers klagen over de slechte performance en beperkt gebruiksgemak, zoals het niet onthouden van wachtwoorden en problemen met twee-factorauthenticatie en updates. Anderen prijzen het als een mooi, compleet pakket met fijne mogelijkheden voor communicatie via API-connectoren. De app op de telefoon werkt ook prima. Er zijn echter problemen met de trage performance van InSite en de koppeling met Outlook Online, wat leidt tot inaccuraatheid in de agenda. Als deze problemen verholpen worden, lijkt de tendens positief te zijn.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,1
Slimme functies4 sterren review
4,1
Gebruiksgemak4 sterren review
4,1

Conclusie

AFAS kan een goede keuze zijn, mits je aansluit op de exacte doelgroep van deze ERP software. Het is raadzaam om de andere opties in deze lijst te bekijken, als je enkel op zoek bent naar een verlof en verzuim programma. Zoek je echter een complete oplossing voor je hele onderneming en mag dit wat kosten, dan is AFAS het overwegen waard. Het inplannen van een demo zorgt voor een hoop verduidelijking en is een goede manier om zelf te bepalen of je de software wel of niet gebruiksvriendelijk vindt werken.

#8 Bedrijfsrooster – Simpele maar effectieve bedrijfsplanning

Bedrijfsrooster zal niet de prijs winnen voor het mooiste design, maar daarentegen bieden ze wel software die doet wat ze beloven; het maken van efficiënte bedrijfsroosters. Deze Nederlandse onderneming met een vestiging in Haarlem heeft zich hierin gespecialiseerd en dit bieden ze aan voor een eerlijke prijs. Onderdeel van de software is de loon- en verlofadministratie, die je gratis 14 dagen kunt testen. Nadeel is wel dat de software vooral geschikt is voor ondernemingen die samenwerken met een accountant, en niet zozeer op zoek zijn naar te koppelen software met bijvoorbeeld een salarisadministratie of boekhoudsysteem.

Bedrijfsrooster planning software

Functies

 • Loon- en verlofadministratie
 • Rapportages
 • Exports voor accountant/boekhouder
 • Vestigingbeheer
 • Rapportages (ook overkoepelend)
 • Apps
 • Koppelingen (alleen bij Maatwerk pakket)
 • Klantenservice (telefoon, e-mail (24/7), contactformulier)

Prijzen

PakketVaste kosten per maandVariabele kosten per maand
Klein Zakelijk€25 (inclusief 5 werknemers)€3,50 per actieve werknemer
MaatwerkVanaf €349
Klein Zakelijk is geschikt voor maximaal 100 werknemers en 10 planobjecten. Bij het Maatwerk pakket zijn deze aantallen onbeperkt.

Pluspunten Bedrijfsrooster

 • Geschikt voor kleinere MKB bedrijven

 • Software is makkelijk in gebruik en doeltreffend

 • Maatwerk opties mogelijk, evenals het aanvragen van koppelingen

 • Geschikt voor meerdere vestigingen

Minpunten Bedrijfsrooster

 • Minimale afname van 5 werknemers

 • Extra kosten voor actieve dossiers

 • Weinig koppelingen en mogelijkheden tot uitbreiden

 • Gedateerde uitstraling van de software zelf

 • Weinig online reviews te vinden

Reviews

De feedback over Bedrijfsrooster vanuit diverse gebruikers toont een overwegend positieve ervaring met het systeem. Gebruikers waarderen vooral de overzichtelijkheid en duidelijkheid van het platform, naast de snelle en effectieve klantenservice. De gebruiksvriendelijkheid en het brede scala aan mogelijkheden binnen de software worden herhaaldelijk benadrukt. Het lijkt dat Bedrijfsrooster goed inspeelt op de behoeften van de gebruikers door het bieden van persoonlijke ondersteuning en het snel reageren op feedback en vragen.

Prijs / kwaliteit3 sterren review verzuim software
3
Slimme functies3 sterren review verzuim software
3
Gebruiksgemak3 sterren review verzuim software
3

Conclusie

Bedrijfsrooster is een uitstekende optie als je op zoek bent naar planning software voor het maken van roosters (inclusief ploegen), waarbij je tevens de mogelijkheid hebt om verlof en verzuim te beheren. Als je echter op zoek bent naar moderne software met tal van automatiseringen en koppelingen, dan zijn er betere opties in deze lijst te vinden. Bedrijfsrooster hanteert eerlijke prijzen, die ook voor ondernemingen met een klein aantal werknemers interessant zijn. Waarbij je wel rekening moet houden met extra kosten, zoals voor het opbouwen van dossiers.

#9 Sympa – Verlof en verzuim software voor internationale bedrijven

Sympa staat in groot contrast tot bijvoorbeeld Bedrijfsrooster, het vorige programma in deze top 10. Sympa straalt namelijk moderniteit uit, maar daarentegen is hun verlof en verzuim software enkel beschikbaar op basis van een persoonlijke offerte. Sympa biedt totaalsoftware aan op het gebied van HR, inclusief verzuimmanagement. Een programma dat ook geschikt is voor het managen van vakanties en feestdagen. Sympa is een grote onderneming en opgericht in 2015 als familiebedrijf. Inmiddels is de software beschikbaar in 22 talen en telt de onderneming meer dan 200 werknemers. Het is hierdoor ook een gepaste HR oplossing voor internationale ondernemingen.

sympa hrm software

Functies, met betrekking tot verzuimmanagement

 • Verzuimmanagement ongeacht de locatie van werknemers
 • Ondersteuning voor herstel
 • Agenda
 • Overzichten en verzuimrapportages
 • Klantenservice (via Support Portal)

Prijzen

Prijzen voor alle pakketten (Launch, Scale en Lead) zijn op aanvraag

Pluspunten Sympa

 • Moderne software

 • Veel HR mogelijkheden

 • Geschikt voor grote en internationale ondernemingen

Minpunten Sympa

 • Weinig Nederlandse koppelingen

 • Minder geschikt voor kleine bedrijven

 • Prijzen enkel op aanvraag

 • Weinig online reviews van klanten

Reviews

De feedback op Sympa HR laat een overwegend positieve gebruikerservaring zien, met name waardering voor de flexibiliteit, aanpasbaarheid aan bedrijfsspecifieke behoeften, en de efficiëntieverbetering in HR-processen. Gebruikers benadrukken de voordelen van een gecentraliseerde toegang tot bedrijfsinformatie, werknemersgegevens, en prestatiebeheerfuncties. De mogelijkheid om het systeem aan te passen en te integreren met andere software, zoals salarisadministratie, wordt eveneens positief beoordeeld. Enkele kritiekpunten richten zich op de gebruikersinterface, die volgens sommigen schoner kan, en op het beheer van gebruikersrechten dat als ingewikkeld wordt ervaren. Ook wordt opgemerkt dat de klantenservice soms traag kan reageren. Desondanks wordt de rapportagefunctionaliteit geprezen voor zijn gebruiksgemak, en vinden veel gebruikers dat Sympa HR de HR-werkzaamheden aanzienlijk efficiënter maakt.

Prijs / kwaliteit3 sterren review verzuim software
3
Slimme functies3 sterren review verzuim software
3
Gebruiksgemak3 sterren review verzuim software
3

Conclusie

Sympa is voor veel ondernemingen niet de meest logische oplossing als je op zoek bent naar verlof en verzuim software. Als je echter internationaal werkzaam bent dan is Sympa het overwegen waard. Omdat het een internationale onderneming is zijn de Nederlandse koppelingen beperkt, maar Nmbrs is wel een van de mogelijkheden. Ook heeft Sympa een kantoor in Utrecht inclusief een Nederlandstalige klantenservice. Qua werking is Sympa duidelijk opgezet met een moderne uitstraling en inclusief veel automatiseringen. Helaas zijn er ondanks de geschiedenis van de onderneming, weinig bruikbare online reviews te vinden van klanten.

#10 Shiftbase – Moderne verlof en verzuim software

Shiftbase is de laatste optie in deze lijst, en het komt niet vaak voor dat alle tien de opties waardevolle keuzes zijn voor bepaalde soorten ondernemers. Shiftbase is erg modern opgezet en je hebt de keuze uit meerdere pakketten, inclusief een gratis pakket waarbij de verlof en verzuim mogelijkheden echter beperkt zijn. Maar het is wel een goede manier om een feeling te krijgen van het gebruiksgemak. De enige reden dat Shiftbase het laatste plaatsje in deze top 10 heeft gekregen, is omdat het meer een planningstool is en er vrijwel geen koppelingen zijn met Nederlandse boekhoudprogramma’s.

shiftbase verlof software

Functies

 • Beschikbaarheid inplannen
 • Diensten wisselen
 • Plus- en minuren
 • Afwezigheidsaanvragen
 • Bezetting (Premium)
 • Flexpool (Premium)
 • Afwezigheidstypes en -beperkingen aanmaken (Premium)
 • Overwerkbeleid (Premium)
 • App voor iOS en Android
 • Klantenservice (telefoon, e-mail, chat, hulp op afstand via AnyDesk)

Prijzen

PakketKosten per maand
FreeGratis (geen verlof en verzuim)
Basic€3,50 per actieve medewerker (minimum afname van 10)
Premium€4,50 per actieve medewerker (minimum afname van 15)
EnterpriseOp aanvraag

Pluspunten Shiftbase

 • Gratis pakket, helaas zonder verlof en verzuim functionaliteiten

 • Moderne software met een speelse uitstraling

 • Positieve reviews

 • Geschikt voor meerdere afdelingen en teams

 • Meertalige software

 • Geen extra kosten

 • Goede klantenservice, inclusief meekijken op afstand

Minpunten Shiftbase

 • Bijna geen koppelingen met NL software

 • Meer gericht op planning dan verlof en verzuim

 • Betaalde pakketten hanteren een minimum van 10 of 15 medewerkers

Reviews

De feedback op Shiftbase toont aan dat gebruikers over het algemeen zeer tevreden zijn met de software, waarbij de nadruk ligt op gebruiksgemak, klantenservice, en de functionaliteiten die het biedt. Het systeem wordt geprezen om zijn duidelijkheid, flexibiliteit, en de mogelijkheid om veel achterliggende informatie in te voeren, wat bijdraagt aan een efficiënter beheer van werkroosters en personeelsadministratie. Gebruikers waarderen vooral de mogelijkheid om diensten gemakkelijk te herhalen, de beschikbaarheid van een mobiele app, en de inzichtelijkheid van bezettingsnormen en werktijden voor alle medewerkers.

Enkele kritiekpunten betreffen de uitdagingen bij het instellen van het systeem voor medewerkers die op meerdere locaties werken, het gebrek aan bepaalde aanpassingsmogelijkheden in de lay-out van het rooster, en het ontbreken van bepaalde functies zoals custom velden of meer geavanceerde opties voor deelname aan diensten. Ook wordt opgemerkt dat het systeem soms bugs bevat, en dat de implementatie tijd en aandacht vergt.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Shiftbase sluit een geweldige top 10 af, met stuk voor stuk mooie opties voor het beheren van verlof en verzuim. Deze internationale organisatie heeft behoorlijk wat te bieden, maar qua Nederlandse koppelingen valt er nog verbetering te behalen. De software op zichzelf staand werkt naar mijn mening erg prettig, ook voor nieuwe gebruikers. Met name voor bedrijven met meerdere teams of afdelingen is Shiftbase een goede keuze, inclusief agenda’s per team en het toepassen van eigen CAO regels. De zeer uitgebreide ondersteuning die ook hulp op afstand aanbiedt in eigen taal is een pluspunt, wat ook naar voren komt uit reviews.

Meest gekozen verlof & verzuim software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over verlof en verzuim software

Hoe weet ik welk verlof en verzuim programma geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om erachter te komen welke verlof en verzuim software het beste past bij jouw onderneming, is het belangrijk om je unieke behoeften in kaart te brengen. In deze top 10 komen opties voorbij voor kleine en grote ondernemingen, evenals oplossingen die te koppelen zijn aan boekhoudsoftware of een salarisadministratie systeem.

Wat is de beste verlof en verzuim software?

De beste verlof en verzuim software in het algemeen zijn: Hooray, Yoobi en Nmbrs. Het kan echter zo zijn dat er een betere optie voor jouw onderneming tussen de overige 7 aanbieders zit. Dit ligt aan de specifieke wensen en behoeften van jouw bedrijf, het beschikbare budget en eventuele benodigde koppelingen.

Is verlof en verzuim software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

De meeste verlof en verzuim software is makkelijk in gebruik en werkt intuïtief, met name de apps voor medewerkers. Toch verschilt het gebruiksgemak onderling en dit is iets waar ik iedere aanbieder op heb beoordeeld. Hooray is bijvoorbeeld erg eenvoudig in gebruik voor beginners, wat mede naar voren komt in de recensies van klanten.

Kan ik verlof en verzuim software integreren met andere systemen, zoals een boekhoudprogramma of salarissoftware?

Ja, de meeste oplossingen bieden integraties aan. Vooral Nederlandse aanbieders bieden veel mogelijkheden voor het koppelen van je boekhoudpakket of een salarisadministratie. Toch is het belangrijk om dit vooraf even te controleren, voordat je een betaalverplichting aangaat.

Hebben verlof en verzuim programma’s proefperiodes voor startende ondernemers?

De proefperiodes van verlof en verzuim software zijn niet zozeer gericht op startende ondernemers, maar er is altijd een mogelijkheid om de software zonder verplichtingen uit te proberen. Soms via een demo op aanvraag en soms door middel van een online proefabonnement.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Verlof en verzuim software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van financiële gegevens te waarborgen, zowel van jouw bedrijf als je werknemers. Controleer de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software altijd even voor de zekerheid, voordat je een keuze maakt.

Kan de software mij helpen bij het doen van de salarisadministratie en het bijhouden van personeelsdossiers?

Ja, via de meeste verlof en verzuim software zijn deze opties mogelijk. Al varieert dit wel per aanbieder en het gekozen pakket. Soms zitten deze extra mogelijkheden inbegrepen in de software zelf en soms is het mogelijk via een koppeling met een externe app. Nmbrs is een goed voorbeeld van uitgebreide salaris software, inclusief verlof en verzuim beheer.

Gerelateerde artikelen

NMBRS Review – HR & Payroll software

Hoe goed is de Payroll en HR Software van NMBRS? Getest voor zzp en mkb als boekhoudprogramma voor ondernemers.

Beste Salarisadministratie Software 2024 | Bekijk Ons Onderzoek

Welke salarisadministratie is wél het geld waard? Deze 10 programma’s zijn een jaar lang getest. Ontdek de beste salarisadministratie software

Loonadministratie Programma of een Boekhoudprogramma Gebruiken?

Als je personeel gaat aannemen moet je een hoop papierwerk bijhouden. Kan je hiervoor het beste een loonadministratie programma gebruiken of een boekhoudprogramma?

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *