Top 10 Beste Werkbonnen Software 2024

Ruim 12 maanden uitvoerig getest

Het online registreren van materialen en uren heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van papieren werkbonnen. Zo zijn onleesbare handschriften verleden tijd, kun je jouw klanten factureren inclusief een duidelijke omschrijving van wat er in rekening is gebracht, en bespaar je een hoop tijd omdat al deze gegevens niet meer hoeven te worden overgenomen. De vraag is alleen welke werkbonnen software het beste is en nog belangrijker, welke software het beste past bij jou onderneming. In dit artikel deel ik mijn onderzoek, waarbij tien werkbonnen programma’s uitgebreid zijn getest. Daarbij heb ik rekening gehouden met verschillende soorten ondernemers, van ZZP’ers tot MKB’s met een behoorlijke buitendienst.

Winnaars van de werkbonnen software test

Hoewel het per onderneming verschilt welke software het beste is, zijn er drie werkbonnen programma’s die op alle punten het hoogste scoren. Van functionaliteiten tot klantenservice, en van gebruiksvriendelijkheid tot de prijs-kwaliteitverhouding.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste werkbonnen software van dit moment:

 • Koppelingen met boekhoudsoftware
 • App voor IOS en Android
 • Proefabonnement 30 dagen
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

simplesimon logo

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Veel tevreden reviews
 • Gratis Proefabonnement 14 dagen
 • Klantwaardering: 7,6 
Meer informatie

crafter logo

 • Inclusief online agenda
 • Praktisch in gebruik
 • Veel video tutorials voor een complete uitleg
 • Klantwaardering: 7,1 
Meer informatie

TimeMate – Simpele software voor uren en werkbonnen
TimeMate is een simpel werkbonnen programma, dat te koppelen is aan vrijwel alle Nederlandse boekhoudpakketten. Dat laatste is wel zo handig als je werkbonnen wil doorfactureren aan klanten. Wat overigens kan via de gekoppelde boekhoudsoftware, maar ook via TimeMate zelf. TimeMate is geschikt voor ZZP’ers en het MKB, voor het online registreren van werkbonnen maar ook uren, inclusief een agenda. TimeMate biedt meerdere pakketten aan, waarbij het Plus pakket de enige optie is die tevens geschikt is voor werkbonnen. Dit is inclusief alle functies en uitgebreide klantenservice, evenals het gebruik van de software via de app. Kies je voor het jaarabonnement, dan ontvang je een mooie korting en betaal je niet €11,95 maar €9,95 per maand, per gebruiker.

SimpleSimon – Software voor de buitendienst met goede reviews
SimpleSimon is een tikkeltje uitgebreider dan TimeMate en vooral gericht op het MKB. Ook een goede optie voor ZZP’ers die verwachten om door te groeien en alvast met de software aan de slag willen gaan. De werkbonnen software bevat een aantal handige automatiseringen, zoals het automatisch inlichten van klanten en de navigatie naar het werkadres. SimpleSimon zorgt ervoor dat veel al vanuit de kantoorlocatie kan worden geregeld en ingevuld, zodat hier minder tijd voor nodig is op locatie. De klantenservice gaat volgens gebruikers een stapje verder dan de meeste aanbieders en SimpleSimon biedt persoonlijke begeleiding aan, zowel online als op locatie. De werkbonnen software van SimpleSimon is te koppelen met meer dan 50 verschillende programma’s, waaronder een groot aantal boekhoudprogrammas, CRM en ERP software.

Crafter – Pratische werkbonnen software inclusief mogelijkheden tot uitbreiding
Tot slot nog een gespecialiseerde optie voor het maken van werkbonnen. De naam Crafter is afgeleid van het woord “craftsman”, waarbij de onderneming wil aangeven dat de software is gemaakt vanuit de gebruiker en in dit geval de buitendienst medewerker. Momenteel heeft Crafter meer dan 3.500 gebruikers, waarbij de eenvoud van de software het belangrijkste is. De software zelf biedt veel mogelijkheden en is erg gebruiksvriendelijk. In combinatie met de schappelijke prijs zorgt dit voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De redenen dat Crafter iets lager scoort dan TimeMate en SimpleSimon, is het feit dat de klantenservice enkel per e-mail bereikbaar is en dat er weinig reviews te vinden zijn van gebruikers.

Hoe ik werkbonnen software bij Zelfboekhouden.com test

Dit onderzoek naar de beste software voor werkbonnen is tot stand gekomen door alle programma’s zelf uit te proberen, gedurende een aantal maanden. Hierbij is rekening gehouden met verschillende soorten ondernemers en bedrijven. Er is namelijk niet één oplossing die het beste is voor alle bedrijven. Tijdens het onderzoek is gelet op onderstaande punten:

Functionaliteiten: Alle beschikbare functies zijn onder de loep genomen, waaronder essentiële functies maar ook extra opties. Op deze manier wordt het duidelijk hoeveel meerwaarde een bepaald programma heeft. Een eenvoudig programma met een select aantal functies kan namelijk even goed of zelfs beter zijn, dan software met een scala aan mogelijkheden die de meeste bedrijven niet nodig hebben.

Gebruiksvriendelijkheid: Vooral bij software die iedere dag meerdere keren wordt gebruikt, zoals het maken van werkbonnen, is het erg belangrijk dat het programma eenvoudig is in gebruik en intuïtief werkt. Het moeten zoeken naar een bepaalde optie, zoals het plaatsen van een notitie bij een werkbon, zorgt voor verloren tijd en irritaties. Daarnaast is het van belang dat je snel met de software aan de slag kunt, in ieder geval wat betreft de basisfuncties. TimeMate is mede hierdoor op de eerste plek terecht gekomen in deze top 10.

Integraties: De kans is groot dat je de werkbonnen software van jouw keuze wil koppelen aan een boekhoudprogramma of facturatie software. Daarom heb ik extra gelet op beschikbare koppelingen voor Nederlandse software. Zo wordt dubbel werk voorkomen en staan alle belangrijke gegevens in één centrale omgeving. Een goed voorbeeld van twee aanbieders die samenwerken zijn Exact en Simple Simon.

Prijs en prijsstructuur: Door het vergelijken van de kosten van diverse werkbonnen software, met aandacht voor abonnementsprijzen, mogelijke verborgen kosten en beschikbare proefperiodes, kan de beste prijs-kwaliteitverhouding worden gevonden.

Klantenservice en ondersteuning: De klantenservice is getest op verschillende vlakken. Zo heb ik gekeken naar de manieren waarop contact kan worden opgenomen, naar de klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers, en de reactietijd.

Beveiliging en privacy: De beveiligingsmaatregelen van de software nagaan is noodzakelijk om de veiligheid van gevoelige data te garanderen. Het is uiteraard belangrijk dat programma’s voldoen aan de wet- en regelgeving.

Populairste werkbonnen software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het kiezen van werkbonnen software

Er zijn een aantal zaken waar je zelf rekening mee moet houden, aangezien jouw bedrijf en ook jijzelf waarschijnlijk een aantal specifieke wensen hebt. Houd ook in gedachten dat de beste drie programma’s niet per se de beste keuze zijn voor jouw bedrijf. De ranglijst toont namelijk de algehele kwaliteit in vergelijking met de kosten, waardoor het dus best kan zijn dat andere werkbonnen software veel beter aansluiten op jouw onderneming. Mijn advies is om rekening te houden met de volgende punten, bij het maken van een keuze:

Wie gaat de werkbonnen software gebruiken: Ben jij de hoofdgebruiker, heb je een enkele medewerker in dienst of juist een team van mensen? Dit is bepalend voor je keuze. Want hoe meer mensen werkbonnen dienen te maken of juist vanuit het kantoor de zaken moeten regelen, hoe belangrijker het is dat de software makkelijk te begrijpen is en er zo weinig mogelijk fout kan gaan.

Integraties: Als je al een facturatie of boekhoud programma hebt, check dan even of de werkbonnen software van jouw keuze de mogelijkheid biedt om deze twee met elkaar te verbinden. Zo kan het ook zijn dat bepaalde programma’s al afvallen, gewoonweg omdat ze niet de juiste koppelingen aanbieden.

Complexiteit van je bedrijf: Hoe complexer de bedrijfsactiviteiten, hoe meer opties je waarschijnlijk nodig hebt. SimpleSimon gekoppeld aan Exact biedt bijvoorbeeld een hoop mogelijkheden, maar ook OutSmart is behoorlijk uitgebreid. Houd er rekening mee dat je ook wat meer tijd nodig hebt om software met veel mogelijkheden van binnen en buiten te leren kennen. 

Omvang van je bedrijf: Bekijk de rol die de grootte van jouw onderneming heeft en ook of je verwacht dat deze omvang in de nabije toekomst verandert. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het aantal gebruikers en daarmee ook voor de kosten die je per maand kwijt bent. Kies voor software op de groei, waardoor overstappen niet nodig is.

Budget: Werkbonnen programma’s verschillen nogal van prijs, waarbij het slim is om de beste software te kiezen binnen jouw budget. Let daarbij op welk programma de meeste waarde biedt, en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. TopForms is bijvoorbeeld het goedkoopste, maar kost ook meer tijd om ermee aan de slag te gaan. Iets dat bij TimeMate niet het geval is.

Volledige Top 10 Beste Werkbonnen Software

#1 TimeMate – Gespecialiseerde en makkelijke software voor werkbonnen

TimeMate is simpel in gebruik en dat is de kracht van deze software. De web-based applicatie is inclusief een agenda, waar alle gegevens worden bijgehouden. TimeMate richt zich op zowel ZZP’ers en het MKB, dus als je in de toekomst (meer) werknemers in dienst neemt hoef je niet over te stappen van werkbonnen programma.

Ook is de werkbonnen app te koppelen met de meeste Nederlandse boekhoudprogramma’s, waaronder Exact, Moneybird, Visma/Yuki en e-Boekhouden. Naast het registreren van werkbonnen is de app ook geschikt voor het bijhouden van uren, die je tevens weer kunt koppelen aan werkbonnen.

Starten met TimeMate is eenvoudig en je doet dit via het online proefabonnement van een maand. Ook in het proefabonnement kun je koppelingen met boekhoudprogramma’s uittesten, en als je vragen hebt kun je contact opnemen via de chat. Het betaalde abonnement is een van de goedkopere opties, waarbij je tevens kunt genieten van korting als je kiest voor een jaarabonnement.

timemate voor werkbonnen software

Functies

 • Werkbonnen registreren
 • Gebruikers aanmaken
 • Uren registreren
 • Uren en werkbonnen digitaal ondertekenen
 • Foto’s toevoegen aan werkbonnen
 • Herinneringen sturen (pushmeldingen)
 • Koppelingen
 • Opslag van data
 • iOS en Android app
 • Klantenservice (telefoon, e-mail en chat)

Prijzen

PakketMaandabonnementJaarabonnement
Plus€11,95 per maand, per gebruiker€9,95 per maand, per gebruiker
Het gratis abonnement en het Basis abonnement vanaf €4,95 per maand, zijn niet geschikt voor het registreren van werkbonnen

Pluspunten TimeMate

 • Binnen 24 uur antwoord op je vragen per e-mail

 • Gespecialiseerde software

 • Makkelijk in gebruik

 • Veel koppelingen met boekhoudprogramma’s

 • Korting bij een jaarabonnement

 • Gratis proefperiode, inclusief het testen van koppelingen

Minpunten TimeMate

 • Werkbonnen registreren is enkel onderdeel van het duurste pakket

 • Opzeggen kan enkel per mail en hiervoor geldt 3 maanden opzegtijd

Reviews

Timemate is een gebruiksvriendelijke en efficiënte app voor het registreren van uren en kilometers. Gebruikers zijn onder de indruk van de eenvoud en overzichtelijkheid. Het systeem integreert naadloos met boekhoudprogramma Snelstart, waardoor gebruikers direct facturen kunnen maken op basis van ingevulde uren. De klantenservice wordt geprezen om hun behulpzaamheid en deskundigheid. Gebruikers merken op dat TimeMate problemen snel oplost en meedenkt over oplossingen. Het systeem is ook geschikt voor vakmensen in de uitvoering, die werkbonnen kunnen vervangen door een digitaal overzicht van gewerkte uren. Kortom, TimeMate maakt het werk een stuk aangenamer en bespaart tijd.

Prijs / kwaliteit5 sterren review
5
Slimme functies5 sterren review
5
Gebruiksgemak5 sterren review
5

Conclusie

TimeMate is een uitstekende optie voor kleinere ondernemers, waarbij je vanaf een tientje werkbonnen bijhoudt, inclusief een aantal handige opties zoals het toevoegen van foto’s en het online ondertekenen van werkbonnen. De software is duidelijk en makkelijk in gebruik, zonder poespas. Werken vanuit de centrale agenda is hier een groot onderdeel van. In een paar minuten koppel je de software aan de door jou gekozen Google agenda en indien gewenst aan je boekhoudsoftware. Omdat de werkbonnen software enkel onderdeel is van het duurste pakket, profiteer je ook van telefonische ondersteuning naast het opnemen van contact per chat of mail. Zeker het proberen waard, ook als ZZP’er.

#2 SimpleSimon – Simpel, maar toch uitgebreid

SimpleSimon bestaat iets meer dan vijf jaar, en de software is gericht op een betere samenwerking binnen het team. Dit geeft al aan dat ze zich met name richten op het MKB. Efficiënt werken staat tevens voorop, inclusief een actuele planning.

Helaas kan het factureren van werkbonnen niet via de software zelf, maar wel via een koppeling met je boekhoudprogramma. SimpleSimon beschikt over meer dan 50 koppelingen, inclusief veel Nederlandse boekhoud software. De werkbonnen app is geschikt voor diverse branches, zoals de bouw, loodgietwerk, ICT en gemeenten.

Naast het registreren van uren en materialen, kun je met SimpleSimon jouw digitale werkbon zelf indelen. Denk aan opmerkingen, checklists, vragenlijsten of handtekeningen. Een bijkomend voordeel is dat je met SimpleSimon offline kunt werken.

simplesimon voor werkbonnen software

Functies

 • Werkbonnen maken en mailen
 • Werkbonnen omzetten naar concept facturen
 • Digitaal planbord en herhaal planningen maken
 • Urenregistratie
 • Materiaalverbruik
 • Eigen formulieren
 • Navigatie naar werkadres (GPS), inclusief historie
 • Digitaal ondertekenen
 • Sms dienst
 • Barcodescanner
 • Koppelingen
 • Rapportages
 • iOS en Android app
 • Klantenservice (ticket)

Prijzen

PakketMaandabonnement
Onderhoudskosten€24 per maand, per gebruiker

Pluspunten SimpleSimon

 • Moderne en gebruiksvriendelijke software

 • Tevreden klanten (reviews)

 • Geschikt voor ZZP’ers en het MKB

 • Kosten op basis van gebruik

 • Veel koppelingen

 • Geen maximaal aantal werkbonnen per gebruiker

Minpunten SimpleSimon

 • Support in de vorm van tickets

 • Proefperiode van 2 weken en geen maand

Reviews

Er zijn nog te weinig ervaringen van andere gebruikers met SimpleSimon online te vinden. Daarom is besloten deze ervaringen niet verder te analyseren. Als er meer ervaringen met SimpleSimon beschikbaar komen, wordt dit onderdeel bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

SimpleSimon is naar mijn mening een gebruiksvriendelijk programma voor het maken van werkbonnen, ongeacht de branche waarin je werkzaam bent. De software is duurder dan TimeMate, maar ook wat uitgebreider en je ontvangt meer mogelijkheden om je werkbonnen naar eigen wens in te delen en bepaalde opties toe te voegen. Het is wel jammer dat SimpleSimon geen kortingen aanbiedt, bijvoorbeeld bij het afnemen van een jaarabonnement of een groot aantal gebruikers. Een ander nadeel is het feit dat de klantenservice gaat via een ticketingsysteem. Reviews van klanten hebben echter uitgewezen dat de klantenservice ook op andere manieren bereikbaar is en zelfs op locatie uitleg kan geven, evenals via online trainingen. Ook mijn persoonlijke ervaring met de medewerkers van SimpleSimon is goed, waarbij in oplossingen wordt gedacht.

#3 Crafter – Op zichzelf staand en gemaakt vanuit het oogpunt van de buitendienst gebruikers

Crafter is ontwikkeld om het invullen van werkbonnen makkelijker te maken, en er tevens voor te zorgen dat ze nooit meer kwijtraken. De software zelf is naar mijn mening erg eenvoudig, met handige categorieën zoals werkzaamheden en locatiegegevens. Zo heb je alle belangrijke informatie snel bij de hand en hoef je niet te zoeken naar bepaalde opties tijdens het aanmaken van een werkbon.

Dankzij verplichte velden kunnen specifieke gegevens niet meer worden vergeten en daarnaast is er ruimte voor bijvoorbeeld extra opmerkingen. Factureren kan tevens vanuit de software zelf, waardoor je de software ook goed kunt gebruiken zonder het koppelen van een boekhoudprogramma.

crafter voor werkbonnen

Functies

 • Werkbonnen maken, inclusief zelf in te stellen verplichte velden
 • Toevoegen van foto’s, documenten en artikelen
 • Digitaal ondertekenen, van werkbonnen en offertes
 • Urenregistratie met timer
 • Online agenda
 • Checklists
 • Navigatie via de app
 • Overzicht, inclusief werkhistorie
 • Klantenbeheer via CRM systeem
 • Koppelingen
 • Klantenservice (e-mail)

Prijzen

PakketPrijs
Starter€15 per gebruiker, per maand
Professional€25 per gebruiker, per maand
Advanced€39 per gebruiker, per maand
EnterpriseOp aanvraag

Pluspunten Crafter

 • Geschikt voor kleine en grote ondernemers

 • Mogelijkheden tot uitbreiden door te kiezen voor een duurder pakket

 • Praktisch in gebruik

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

 • Video tutorials

 • Facturatie mogelijk vanuit de software zelf

Minpunten Crafter

 • Enkel een jaarabonnement mogelijk, inclusief jaarbetaling

 • Klantenservice enkel te bereiken per e-mail

Reviews

Crafter wordt over het algemeen geprezen door gebruikers vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het systeem. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder het eenvoudig plannen en toewijzen van werkbonnen, het opvolgen van de voortgang van projecten en de facturatie van klanten. Gebruikers zijn ook tevreden over de klantenservice van Crafter, die snel en behulpzaam is. Er zijn echter enkele klachten over de beperkte aanpassingsmogelijkheden van de software en de moeilijkheid om het systeem te integreren met andere software. Maar, over het algemeen zijn de gebruikers erg positief over de waarde die Crafter toevoegt aan hun bedrijfsvoering.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Crafter heeft een hoop te bieden, maar er zijn helaas ook een aantal minpuntjes. Dus als je het niet erg vindt om even te moeten wachten op antwoord per mail en je het afsluiten van een jaarabonnement geen probleem vindt, dan is het belangrijk om te kiezen voor het juiste pakket. De functies nemen namelijk toe naarmate je een duurder pakket kiest. Dit biedt ook veel voordelen, want met het Professional pakket beheer je ook objecten en plan je onderaannemers in, en met het Advanced pakket kun je zelfs contracten beheren, gebruikmaken van de bestelmodule en zeer binnenkort ook je voorraadbeheer regelen. Allemaal opties die je met de meeste werkbonnen applicaties niet kunt.

#4 OutSmart – Werkbonnen direct factureren

OutSmart is een programma dat wat tijd nodig heeft om ermee te leren werken, maar daarna kun je er ontzettend veel mee. De software is behoorlijk uitgebreid, met als handige extra dat je ook vanuit het werkbonnen programma kunt factureren. Je bent zo dus niet verplicht om bijvoorbeeld je boekhoudprogramma of facturatie software te koppelen.

Een behoorlijk nadeel is echter wel dat je rekening moet houden met het afnemen van twee licenties, één voor de bedrijfsomgeving en één per gebruiker. Naast de werkbonnen software biedt OutSmart ook een aantal extra modules aan (CRM Plus, Timesheets, PlanSmart en zelfs een speciale module voor de koeltechniek). En gelukkig is ook deze applicatie te koppelen met vrijwel alle Nederlandse boekhoudpakketten.

outsmart voor werkbonnen

Functies

 • Digitale werkbonnen, inclusief materialen en gepersonaliseerde lay-out
 • Digitaal planbord, inclusief real-time locaties van medewerkers
 • Plansmart, voor het berekenen van de voordeligste route
 • Relatiebeheer, inclusief notities
 • Offertes online laten ondertekenen
 • Offertes omzetten in werkbonnen en vervolgens in facturen (Team, Pro)
 • Formulieren aanmaken (Team, Pro)
 • E-mail templates (Team, Pro)
 • Objectbeheer (Pro)
 • Klantenportaal (Pro)
 • Rapportages
 • Koppelingen
 • Klantenservice (via het Service Management Portaal)

Prijzen

PakketMaandabonnementJaarabonnement
Basic€16,50 per maand, per gebruiker€14,75 per maand, per gebruiker
Team€23 per maand, per gebruiker€20,50 per maand, per gebruiker
Pro€29,50 per maand, per gebruiker€26,33 per maand, per gebruiker
Houd rekening met extra kosten per abonnement. Zo kost een Basic abonnement €16,50 per gebruiker plus €16,50 voor de licentie. Een Team abonnement met drie gebruikers kost dus 4 keer het maandbedrag.

Pluspunten OutSmart

 • Mogelijkheid tot uitbreiden

 • Korting bij een jaarabonnement (12%)

 • Praktisch programma

 • Veel functies

 • Veel koppelingen

Minpunten OutSmart

 • Veel extra kosten en hoge kosten voor de optionele ontzorgingspakketten

 • Klantenservice is niet altijd even goed

 • Proefperiode is slechts 14 dagen en geen maand

 • Service Desk, waaronder FAQ’s, is in het Engels

 • Minder geschikt voor kleine ondernemers

Reviews

Outsmart heeft veel mogelijkheden en goede koppeling met Exact, maar er zijn veel haastige softwareupdates waar gebruikers zich zorgen over maken. Hoewel het programma over het algemeen goed werkt, waren sommige gebruikers aanvankelijk moeilijk van start te gaan en hebben anderen nog steeds problemen met het versturen van werkbonnen met foto’s. Een andere gebruiker was blij met het planbord, maar vond dat het enige aanpassing behoeft om de scrollbalk samen met de planning te zien.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

OutSmart kan een goede keuze zijn, maar dit is echt afhankelijk van jouw bedrijf. Denk aan een complexere bedrijfsstructuur met een groot aantal werkbonnen, en de behoefte aan specifieke opties. Voor kleinere ondernemingen kunnen de abonnementen van OutSmart echter snel hoog oplopen in de kosten. Dit is ook een van de nadelen die worden genoemd in recensies. Over de klantenservice zijn diverse meningen te vinden, van zeer hulpvaardig tot onprofessioneel. Mijn advies is om tijdens het proefabonnement dus ook even contact op te nemen met de klantenservice van OutSmart, zodat je hier zelf een mening over kunt vormen. Mijn persoonlijke ervaring met de klantenservice van OutSmart was overigens prima.

#5 Exact – Alle functionaliteiten van Exact in samenwerking met Simple Simon

Exact is een gerenommeerde aanbieder van diverse soorten software, waaronder natuurlijk Exact Online. Exact Online is boekhoudsoftware voor het MKB en deze aanbieder komt regelmatig terug op mijn site. Dit bedrijf bestaat al sinds 1984 en staat bekend om het aanbieden van software welke ontzettend veel mogelijkheden biedt. Dit doen ze met eigen modules, evenals met externe apps.

Voor werkbonnen werkt Exact samen met SimpleSimon, de nummer twee van deze top 10 van beste werkbonnen software. De beste manier om deze integratie te testen, is door gelijktijdig bij beide aanbieders een proefabonnement te nemen. Zo kun je zowel de software zelf als de koppeling uittesten. Uiteraard heb ik dit ook gedaan en zelf vond ik het een prima integratie. Exact is niet voor alle ondernemers de beste optie, maar grote ondernemingen of bedrijven met een complexe bedrijfsstructuur kunnen zeker baat hebben bij deze samenwerking.

exact online voor werkbonnen

Functies

Voor de functies die betrekking hebben op de werkbonnen, verwijs ik je naar de nummer twee in deze top 10; SimpleSimon. De functies van Exact verschillen per pakket, en voor vragen over de werkbonnen dien je contact op te nemen met SimpleSimon, maar voor de integratie kan dit bij beide partijen.

Prijzen

Exact is een grote aanbieder, en ze bieden zowel boekhoudsoftware, HR software, ERP software voor de bouwsector en productiebedrijven, salaris software, software voor voorraad- en orderbeheer, evenals project software aan. Hieronder een aantal van de kosten ter indicatie, inclusief de vanafprijzen. Let op: alle onderstaande prijzen zijn exclusief de kosten voor SimpleSimon.

PakketFunctiesMaandelijkse abonnementen
Exact voor BoekhoudenOnline boekhouden, CRM, bankkoppelingen en facturatie€42 – €122
Exact voor AccountancyCompleet administratiebeheer in samenwerking met klanten€43 – €225
Exact voor HandelOrder-, relatie- en voorraadbeheer€229 – €489
Exact voor ProductieCalculatie, planning en productie€379 – €649
Exact voor Uren & FacturenUrenregistratie, facturatie en CRM€ 159
Exact voor Project ManagementInzicht in projecten en declarabele uren verhogen€289 – €389
Exact voor BouwProjectadministratie, projectbeheer en boekhouding€108 – €288

Pluspunten Exact Online

 • Een integratie van twee betrouwbare ondernemingen

 • Zeer uitgebreid

 • Het koppelen van Exact met SimpleSimon is eenvoudig

 • Perfect voor complexe ondernemingen of bedrijven met een grote omvang

 • Toegang tot de Exact kennisbank

Minpunten Exact Online

 • Tijd nodig om de software van Exact te leren kennen

 • Duurder prijssegment

 • Minder geschikt voor kleine ondernemers

Reviews

De recensies over Exact zijn overwegend negatief. Gebruikers klagen over problemen met de BTW monitor, verlies van gegevens bij de overgang van 360 graden client naar dossier, en de beperkte capaciteit van de supportafdeling. Verschillende klanten ervaren een gebrek aan communicatie vanuit Exact, waaronder onbeantwoorde e-mails en factureringsfouten. Hoewel sommige gebruikers tevreden zijn over de software zelf, wordt het algemeen aangeraden om niet te beginnen met het gebruik van Exact vanwege het gebrek aan klantenservice, het onhandige programma en de tekortschietende functionaliteit. Kortom, wees voorzichtig bij het overwegen van Exact als jouw werkbonnen software.

Prijs / kwaliteit4 sterren review
4,2
Slimme functies4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak4 sterren review
4,2

Conclusie

Exact is een aanbieder waarbij je verzekerd bent dat je niet zal hoeven overstappen vanwege een gebrek aan mogelijkheden. Dit is dankzij de eigen modules, maar ook vanwege de vele partnerschappen. De samenwerking met SimpleSimon voor het maken van werkbonnen is daar een van, waardoor SimpleSimon tevens een geschikte keuze is als je Exact al gebruikt voor bijvoorbeeld je boekhouding. Het is niet de voordeligste optie van deze lijst, aangezien het zonde is van je geld als je slechts een deel van de mogelijkheden benut.

#6 TOPforms – Een budgetvriendelijke app, inclusief gratis werkbonnen software

TOPforms biedt een iets andere manier aan om papieren werkbonnen te digitaliseren, wat zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Zo kun je jouw werkbonnen zelf vormgeven, inclusief specifieke elementen voor jouw branche en bedrijf.

Het nadeel is wel dat je iets meer tijd nodig hebt om met de software in de praktijk aan de slag te gaan. Het is echter wel de goedkoopste oplossing in deze top tien, met als enige een gratis werkbonnen programma. TOPforms is trouwens een Nederlandse onderneming, met inmiddels een behoorlijk team. Houd er wel rekening mee dat de medewerkers enkel te bereiken zijn via het online contactformulier en per e-mail, en je dus niet direct vragen kunt stellen.

topforms voor digitale werkbonnen

Functies

 • Eigen formulieren maken, dus ook werkbonnen (One, X)
 • Generieke formulieren
 • Foto’s toevoegen
 • Relaties en materialen beheren
 • Formulieren en e-mail templates (One, X)
 • Planbord (X)
 • Klantenservice in meerdere talen (contactformulier, e-mail)
 • Offline te gebruiken
 • iOS app
PakketPrijsExtra
FacturatieGratisMax. 2 generieke formulieren, 15 opdrachten, 15 materialen, 15 relaties en 1 gebruiker
Compleet€8 per maandMax. 5 eigen formulieren en 1 gebruiker
X€20 per maandInclusief 2 gebruikers en €10 extra per gebruiker

Pluspunten TOPforms

 • Zeer betaalbaar

 • Gratis abonnement

 • Offline te gebruiken

 • Korting voor extra gebruikers (X pakket)

Minpunten TOPforms

 • App is enkel beschikbaar voor iOS

 • Klantenservice niet te bereiken via een live chat of telefonisch

 • Proefabonnement is maar 7 dagen geldig

 • Enkel het duurste abonnement is geschikt voor meerdere gebruikers

Reviews

Gebruikers benadrukken door gebruik van TopForms aanzienlijke verbeteringen in interne communicatie, waarbij storingen en onderhoud nauwkeurig worden bijgehouden en duidelijke afspraken met monteurs en klanten zorgen voor een transparant en efficiënt werkproces. De integratie met financiële administratie wordt gewaardeerd voor het besparen van vele uren. Verder wordt het gemak van rapporteren van uitgevoerde werkzaamheden, waarbij rapporten direct in het systeem en bij de klant terechtkomen, positief ontvangen. De klantenservice en de expertise van het personeel worden ook zeer gewaardeerd, wat het bedrijf onderscheidt als een partner die actief met de klant meedenkt.

Prijs / kwaliteit3 sterren review werkbonnen software
3
Slimme functies3 sterren review werkbonnen software
3
Gebruiksgemak3 sterren review werkbonnen software
3

Conclusie

TOPforms kan een ideale oplossing zijn voor ondernemers die digitaal behoorlijk handig zijn. Het creëren van je eigen formulieren schept namelijk een hoop mogelijkheden, maar het kost voornamelijk in het begin ook behoorlijk wat tijd. Je bespaart zo echter wel behoorlijk wat kosten, zelfs als je het duurste pakket afneemt met extra gebruikers. Houd er rekening mee dat gratis werkbonnen software niet geschikt is voor het maken van eigen digitale formulieren. Het proefabonnement is de beste manier om te bekijken of de extra tijdinvestering het waard is. Maar als het bevalt kun je met het X pakket, ook al je andere formulieren digitaliseren.

#7 Cleverdesk – Digitalisering vanaf 5 gebruikers

Cleverdesk richt zich op ondernemingen die zowel werken met personeel als materieel. Het digitaliseren van werkbonnen is een onderdeel van de software, die een interessante oplossing kan zijn voor deze categorie ondernemers vanaf ~5 gebruikers.

De werkbonnen software valt samen met projectmanagement, waarmee je ook manuren en materieeluren kunt beheren, inclusief budgetten. Deze projecten vormen de basis, waaraan werkbonnen voor korte klussen maar ook budgetten voor jarenlange planningen kunnen worden gekoppeld. Hoewel Cleverdesk te koppelen is met Afas, Exact en SnelStart, kun je ook vanuit de software zelf factureren.

cleverdesk voor werkbonnen

Functies

 • Werkbonnen, inclusief vrije velden
 • Projecten
 • Personeel en materieel planning
 • Facturatie, standaard lay-out
 • Offertes en CRM systeem
 • Urenregistratie
 • Koppelingen
 • Rapportages
 • Eigen planbord maken (Compleet, Connect)
 • Projectplanning (Compleet, Connect)
 • Templates op maat (Compleet, Connect)
 • Eigen app (iOS en Android), inloggen niet nodig

Prijzen

PakketPrijsExtra
Basic€149 per maandInclusief 5 gebruikers, een extra gebruiker kost €13 per maand
Compleet€590 per maandInclusief 20 gebruikers, extra gebruikers per 10
ConnectOp aanvraag

Pluspunten Cleverdesk

 • Branchespecifieke oplossingen

 • Gratis proefabonnement en demo

 • Klantenservice ook telefonisch te bereiken

 • Facturatie vanuit de software

Minpunten Cleverdesk

 • Niet geschikt voor kleinere ondernemingen

 • Werkbonnen software is niet apart af te nemen

Reviews

Er zijn nog te weinig ervaringen van andere gebruikers met CleverDesk online te vinden. Daarom is besloten deze ervaringen niet verder te analyseren. Als er meer ervaringen met CleverDesk beschikbaar komen, wordt dit onderdeel bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit3 sterren review werkbonnen software
3
Slimme functies3 sterren review werkbonnen software
3
Gebruiksgemak3 sterren review werkbonnen software
3

Conclusie

De reden dat CleverDesk wat lager is geëindigd in deze top 10 van werkbonnen software, is niet vanwege een gebrek aan kwaliteit. Het programma is zeker een top 3 keuze voor specifieke bedrijven, maar deze groep is echter wel vrij klein. CleverDesk richt zich op grotere ondernemingen vanaf ongeveer 5 gebruikers en is vanwege het hogere prijssegment niet geschikt voor het klein MKB. Met name ondernemers met een buitendienst (groendienst, offshore, grondverzet, sloop, infra en meer) die op zoek zijn naar een totaaloplossing inclusief branche specifieke opties, is CleverDesk een goede optie om te overwegen. Het goedkoopste pakket (geschikt voor 1 magazijn, 1 vestiging en 1 administratie) is met inbegrip van werkbonnen, en er bestaat de mogelijkheid om dit uit te breiden naar een volledig ERP-programma (onbeperkt aantal magazijnen, vestigingen en administraties).

#8 WhiteVision – Service orders en overige documenten digitaliseren

WhiteVision is een bedrijf dat zich sinds 2015 richt op het digitaal verwerken van documenten, waaronder service orders, oftewel werkbonnen. Meer Dan 1.400 bedrijven maken gebruik van de software, waarbij ze enkel werken met pakketten op maat en de prijzen afhankelijk zijn van jouw wensen.

Hiermee laten ze zien dat ze zich voornamelijk richten op grotere bedrijven, die op zoek zijn naar meerdere oplossingen. Denk aan het verwerken en digitaliseren van facturen, personeelsdossiers en bonnen. De software van WhiteVision is te koppelen aan een aantal ERP systemen, waaronder AFAS en Exact. WhiteVision biedt geen proefabonnement aan, maar je kunt wel een online demo aanvragen waarbij een medewerker jou de (deels) zelflerende software laat zien.

whitevision voor werkbonnen

Functies, met betrekking tot service orders

 • Automatisch verwerken van service orders, zonder handmatig overtypen
 • Orders aanleveren op papier, per e-mail of als pdf bestand
 • Inlezen mogelijk bij alle ERP systemen
 • Archiveren van service orders als bijlage
 • Klantenservice (ticketing systeem met rangschikking op prioriteit, chat voor makkelijke vragen en hulp op afstand)
 • Papieren orders kunnen worden ingelezen door ze te scannen

Prijzen

Prijzen zijn enkel op aanvraag

Pluspunten WhiteVision

 • Meerdere oplossingen voor het digitaliseren van documenten

 • Bedrijf bestaat al redelijk lang

 • Hulp op afstand via Teamviewer mogelijk

 • Veel mogelijkheden tot uitbreiding

 • Geschikt voor bedrijven die opdrachten uitbesteden

Minpunten WhiteVision

 • Geen online proefabonnement, wel een demo

 • Prijzen zijn enkel op aanvraag

 • Niet gespecialiseerd in werkbonnen

 • Niet geschikt voor kleine ondernemingen

Reviews

Gebruikers van Whitevision geven aan dat het programma gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is. Het stelt hen in staat om eenvoudig werkbonnen te maken en facturen te verzenden. Ook wordt de mogelijkheid om te werken via een mobiele app gewaardeerd. De klantenservice wordt geprezen om hun snelle en behulpzame reacties op vragen en problemen. Enkele gebruikers melden echter dat de software soms traag werkt en dat bepaalde functies ontbreken, zoals het importeren van gegevens. Over het algemeen zijn gebruikers tevreden over Whitevision, hoewel er nog enige ruimte is voor verbetering.

Prijs / kwaliteit3 sterren review werkbonnen software
3
Slimme functies3 sterren review werkbonnen software
3
Gebruiksgemak3 sterren review werkbonnen software
3

Conclusie

WhiteVision kan een gepaste oplossing zijn voor grotere bedrijven met een behoefte aan het digitaliseren van meerdere bedrijfsprocessen, waaronder werkbonnen. Tevens richt WhiteVision zich specifiek op bedrijven die bepaalde taken uitbesteden, denk aan het inhuren van gespecialiseerde bedrijven voor onderhoud aan gebouwen en installaties. De aanbieder richt zich echter niet alleen op werkbonnen en werkt vooral met op maat gemaakte oplossingen met een bredere behoefte. Helaas zijn er weinig recensies te vinden van bestaande gebruikers. De reviews die er zijn zijn positief, maar ook afkomstig van betrokkenen bij de onderneming en daardoor een stuk minder objectief.

#9 MoreApp – Digitaliseer formulieren via de app, waaronder werkbonnen

MoreApp komt in de buurt van TopForms en maakt het tevens mogelijk om je eigen online formulieren te maken, met behulp van widgets. Het is mogelijk om op deze manier handtekeningen, foto’s, dropdown menu’s en meer toe te voegen aan digitale documenten, en je kunt velden verbergen op basis van de ingevoerde gegevens. Het is niet per se nodig om je eigen werkbonnen te maken, want je kunt ook een van de standaard templates kiezen. Dit alles gaat via de werkbon app, die je kunt downloaden in de Play Store en de App Store.

Hoewel er koppelingen zijn voor de Google Kalender, Gmail en Exact, kun je MoreApp op het moment van schrijven niet integreren met andere Nederlandse boekhoudprogramma’s. Houd er ook rekening mee dat sommige delen van de software in het Engels zijn, aangezien deze aanbieder actief is in meerdere landen.

moreapp voor werkbonnen

Functies

 • Kant-en-klare werkbon sjablonen voor verschillende branches
 • Personaliseren van werkbonnen
 • Real-time inzicht, ook voor klanten
 • Taken
 • Importeren van gegevens
 • Exporteren in Excel formaat
 • E-mailen van werkbonnen als PDF
 • Eigen PDF ontwerpen (Branch, Tree, Forest)
 • Automatische data import (Branch, Tree, Forest)
 • Integraties (Branch, Tree, Forest)
 • Personalisatie (Branch, Tree, Forest)
 • App voor iOS en Android

Prijzen

PakketKosten MaandabonnementKosten JaarabonnementExtra
Leaf€40 per maand€35 per maandInclusief 150 registraties
Branche€160 per maand€145 per maandInclusief 700 registraties
Tree€545 per maand€495 per maandInclusief 2.500 registraties
ForestOp aanvraagOp aanvraagInclusief 10.000 registraties
Voor een extra registratie buiten je abonnement betaal je €0,40, behalve bij het Forest abonnement.

Pluspunten MoreApp

 • Gespecialiseerd in het digitaliseren van documenten

 • Keuze uit het zelf maken van werkbonnen of gebruik van de standaard templates, inclusief branche specifieke ontwerpen

 • Eenvoudig in gebruik

 • Moderne software

 • Korting bij een jaarabonnement en jaarfacturatie

 • Onbeperkt aantal gebruikers bij ieder pakket

Minpunten MoreApp

 • Sommige informatie is in het Engels

 • Enkel te downloaden als app

 • Weinig koppelingen met Nederlandse software, wel met Exact

 • Proefperiode van 14 dagen, in plaats van een maand

Reviews

Sinds de introductie van MoreApp binnen diverse organisaties is de efficiëntie van dagelijkse werkprocessen aanzienlijk toegenomen, door het elimineren van het opnieuw typen en fouten in belangrijke informatie. MoreApp wordt gebruikt voor een diversiteit aan doeleinden zoals het bijhouden van gewerkte uren, reserveren van vergaderruimtes, inspecteren van kantoren, en het afhandelen van klantorders en -contracten, wat zowel medewerkers als klanten waarderen vanwege de vereenvoudiging van voorheen tijdrovende taken. Met de volledig vrije API-integratie sluit MoreApp naadloos aan op diverse IT-systemen.

De app wordt geprezen voor zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, en de mogelijkheid om handtekeningen vast te leggen. Ook de klantenservice en de verscheidenheid aan widgets worden hoog gewaardeerd. Minpunten zijn er nauwelijks, al noemt een gebruiker de vormgeving soms wat onhandig, zonder dat dit de prestaties beïnvloedt. Met functies zoals het eenvoudig maken en aanpassen van formulieren, offline invullen, en een rechtvaardig pay-per-use prijsmodel, positioneert MoreApp zich als een krachtige tool voor digitalisering, aanbevolen voor elk bedrijf dat zijn processen wil stroomlijnen.

Prijs / kwaliteit3 sterren review werkbonnen software
3
Slimme functies3 sterren review werkbonnen software
3
Gebruiksgemak3 sterren review werkbonnen software
3

Conclusie

MoreApp is een Europese aanbieder van software, waaronder werkbonnen. Met name de branche specifieke templates zijn erg handig, zoals een werkbon voor de bouw, maar ook andere documenten zoals een materialenchecklist of een vrachtbrief. Met name als je binnen een van de categorieën valt, zoals de bouw, installatie, facilitaire dienstverlening of logistiek, kun je met hetzelfde abonnement meer digitaliseren dan enkel werkbonnen. Het ontbreken van veel koppelingen met administratieve software is echter een behoorlijk nadeel. Aangezien dit handmatig overtypen van gegevens betekent, evenals het werken vanuit twee online omgevingen. Het is echter wel mogelijk om de MoreApp te koppelen aan Exact Online. Wat wel weer een mooi pluspunt is, is het gratis onbeperkte aantal gebruikers.

#10 PlanDigiBon – Verouderde website, maar vrij moderne werkbonnen software

De eerste indruk van PlanDigiBon in samenwerking met DataSpeed is zeer ouderwets, en dit komt onder meer door de website evenals de instructievideo. Toch is de software daarentegen behoorlijk modern, wat als een verrassing kwam aangezien de twee absoluut niet op elkaar aansluiten. Het kost wel wat tijd om met de software te leren werken, aangezien deze niet zo intuïtief is. Wel bevat het een aantal handige opties, zoals het toevoegen van interne notities en digitaal ondertekenen.

In tegenstelling tot de meeste aanbieders in deze lijst richt PlanDigiBon zich voornamelijk op kleinere ondernemers en ZZP’ers. De software is onderverdeeld in verschillende modules zoals de service module inclusief werkbonnen, maar ook een urenadministratie, projectmodule en een planningmodule. Toch wekt het gebrek aan online informatie en de extra kosten geen vertrouwen.

plandigibon voor werkbonnen

Functies, service module

 • Werkbonnen maken en mailen
 • Werkbonnen omzetten in facturen
 • Digitaal ondertekenen
 • Uren en materialen registreren
 • Exporteren van gegevens
 • Bijlagen en foto’s toevoegen
 • Werkbonnen op een later tijdstip aanvullen
 • Journaalposten aanmaken
 • Klantenservice (e-mail en via Zoom)

Prijzen

PakketPrijs
1 t/m 3 gebruikers€15 per maand, per gebruiker
4 t/m 7 gebruikers€14 per maand, per gebruiker
8 t/m 9 gebruikers€13,50 per maand, per gebruiker
Vanaf 10 gebruikers€13 per maand, per gebruiker
Supportcontract (optioneel)€125 per jaar
Let op: ongeacht het gekozen abonnement betaal je 1 tot 3 euro extra voor domeinen die niet op .eu eindigen, evenals voor bestandssynchronisatie en een online back-up

Pluspunten PlanDigiBon

 • Korting bij meerdere gebruikers

 • Geschikt voor kleinere bedrijven

 • Nieuw abonnement is inclusief begeleiding op locatie of via Zoom

Minpunten PlanDigiBon

 • Weinig online informatie te vinden van gebruikers

 • Zeer verouderde website

 • Het servicecontract is vrij duur

 • Gratis proefabonnement is slechts 7 dagen geldig en op aanvraag per mail

 • Meerprijs bij bepaalde extensies (waaronder .nl en .com)

 • Extra kosten

Reviews

Er zijn nog te weinig ervaringen van andere gebruikers met PlanDigiBon online te vinden. Daarom is besloten deze ervaringen niet verder te analyseren. Als er meer ervaringen met PlanDigiBon beschikbaar komen, wordt dit onderdeel bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit3 sterren review werkbonnen software
3
Slimme functies3 sterren review werkbonnen software
3
Gebruiksgemak3 sterren review werkbonnen software
3

Conclusie

De software van PlanDigiBon zelf is niet bar slecht, maar de website en overige informatie zijn sterk verouderd. Dit wekt bij mij persoonlijk geen vertrouwde indruk, aangezien het geen teken is dat de onderneming met zijn tijd mee gaat. Helemaal als de samenwerkende partner DataSpeed zich tevens specialiseert in webontwikkeling. De prijzen zijn op zich schappelijk met kortingen bij een x-aantal gebruikers. Daarentegen moet je wel rekening houden met veel bijkomende kosten, die bij de meeste andere pakketten in deze lijst zitten inbegrepen in het maandbedrag. Naar mijn mening zijn er ook voor kleinere ondernemers veel betere opties in deze lijst te vinden, voor het maken van online werkbonnen.

Meest gekozen werkbonnen software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over werkbonnen software

Hoe weet ik welke werkbonnen software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Om erachter te komen welk werkbonnen programma het beste past bij jouw onderneming en branche is het aangeraden om een lijstje te maken van de gewenste functies en/of behoeften. Op basis daarvan kun je in deze top 10 jouw wensen vergelijken met de functies van de aanbieders. Bij alle software aanbieders staan ook de prijzen, reviews, beschikbare koppelingen, en de plus- en minpunten vermeld.

Wat is de beste werkbonnen software?

De beste werkbonnen software is voor iedere onderneming anders. Denk aan een eventuele koppeling met je boekhoudprogramma, het beschikbare budget, evenals de hoeveelheid functies. Zo is TimeMate een goede optie in het algemeen, maar CleverDesk een aanbieder om te overwegen voor een aantal zeer gespecialiseerde bedrijven. En Simple Simon is vrijwel de meest logische keuze voor gebruikers van Exact.

Is werkbonnen software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

De meeste werkbonnen software werkt intuïtief, waarbij extra aandacht is besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. De beste opties in deze top 10 hebben rekening gehouden met beginnende gebruikers, vooral aangezien werkbonnen software wordt gebruikt door een verscheidenheid aan medewerkers die wellicht nog gewend zijn aan papieren werkbonnen.

Kan ik een werkbonnen programma integreren met andere systemen, zoals boekhoudsoftware of een facturatie programma?

Ja, veel werkbonnen software is te koppelen met andere programma’s. Houd er wel rekening mee dat je even controleert of de koppeling die jij wenst erbij staat. Iets dat je vaak ook kunt testen tijdens het proefabonnement.

Hebben werkbonnen programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Helaas zijn er weinig werkbonnen programma’s die gratis zijn voor startende ondernemers, maar het goede nieuws is dat alle werkbonnen programma’s in deze top 10 een gratis proefabonnement aanbieden, dat varieert van 7 tot 30 dagen. TOPforms biedt als enige wel gratis werkbonnen software aan.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn gegevens in de software?

Werkbonnen software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen en dient zich te houden aan de huidige wet- en regelgevingen. Je kunt dit overigens altijd terugvinden in de algemene voorwaarden van de desbetreffende aanbieder. 

Is werkbonnen software ook geschikt voor het maken van facturen?

Het verschilt per aanbieder of de werkbonnen software ook geschikt is om werkbonnen om te zetten in facturen. Soms dien je hiervoor de software te koppelen met bijvoorbeeld een boekhoudprogramma of ERP software.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *