Top 10 Beste Planning Software 2024

Winnaars van de test

Planning software is bedoeld om jou als ondernemer tijd te besparen, en dit is tevens de reden dat deze top 10 tot stand is gekomen. In deze lijst staat de beste planning software voor verschillende soorten bedrijven, zodat jij in één keer de juiste software kiest voor jouw onderneming. Dit bespaart je namelijk een hoop tijd en geld. Ik bespreek zowel aanbieders die een oplossing aanbieden voor het plannen van projecten en bedrijfsactiviteiten, evenals software die geschikt is voor het maken van een personeelsrooster. Hierbij is rekening gehouden met verschillende persona’s, want ik begrijp maar al te goed dat een ZZP’er heel andere behoeften heeft dan een MKB. Als je ergens niet uit komt en hulp nodig hebt, dan is dit natuurlijk mogelijk.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste planning software van dit moment:

bedrijfsrooster logo

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Zeer goede beoordelingen
 • Nederlandse klantenservice
 • Incl. urenregistratie
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

shiftbase logo

 • Gratis voor starters
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app voor IOS/Android
 • Incl. werkroosters
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

simplicate

 • Ned. software ontwikkelaar
 • Goede helpdesk
 • Moderne software
 • Korting bij een jaarabonnement
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

Winnaars van de Planning Software test

Er zijn drie planning software programma’s als beste uit de test gekomen, ieder in hun eigen categorie.

Bedrijfsrooster – De beste software voor personeelsplanningen
Bedrijfsrooster is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Haarlem. Ze richten zich met name op twee categorieën, personeelsplanningen en urenregistratie. De software wordt door heel wat bekende Nederlandse ondernemingen gebruikt, en is ook geschikt voor het plannen van ploegendiensten en bedrijven met veel parttime medewerkers. Het programma is makkelijk in gebruik en je maakt ook planningen vanaf je mobiele telefoon. Bedrijfsrooster streeft naar de juiste balans tussen personeelsbehoefte en -beschikbaarheid, waarbij alles overzichtelijk wordt weergegeven. Bedrijfsrooster is niet alleen toegankelijk vanaf ieder apparaat, maar indien gewenst voor zowel bedrijfsleiders als personeelsleden.

Shiftbase – Gratis personeelsplanning voor startende ondernemers
Shiftbase richt zich net als Bedrijfsrooster op het maken van personeelsplanningen en urenregistraties. De software heeft een moderne uitstraling, en is dankzij de templates en het drag & drop systeem erg simpel in gebruik. Medewerkers kunnen zelf hun beschikbaarheid doorgeven en verlof aanvragen, en je hebt zelfs de mogelijkheid voor het aanmaken van een online flexpool. De urenregistratie kan op verschillende manieren worden bijgehouden (waaronder met een prikklok en GPS) en beschikt over handige alerts voor zowel medewerkers als leidinggevenden. Een van de grootste voordelen is dat de planning software van Shiftbase voor het maken van werkroosters gratis is tot maar liefst 75 medewerkers. Ook daarna is de software betaalbaar voor ondernemers, met een minimum van 10 werknemers.

Simplicate – Een totaaloplossing voor het plannen van al je bedrijfsactiviteiten
Simplicate biedt geen specifieke oplossing aan zoals de twee aanbieders hierboven, maar een totaalpakket waar planning software onderdeel van is. Deze planning software richt zich op het plannen van projecten, evenals de capaciteit van medewerkers. De software is echter niet geschikt voor het maken van werkroosters, maar wel voor teams die gezamenlijk aan een bepaalde taak of project werken. Simplicate helpt je om targets te halen, met budgetten te werken, en om uren te registreren, inclusief verlofuren. De software heeft een speelse en professionele uitstraling, en in combinatie met de positieve reviews verdient dit bedrijf met kantoren in Amsterdam en Groningen zeker een plaatsje in de top 3.

Hoe ik planning software bij Zelfboekhouden.com test

Deze top 10 is niet zomaar tot stand gekomen, maar ontstaan na langdurig onderzoek van talloze soorten planning software. Alle programma’s zijn uitvoerig getest, vanuit het perspectief van diverse soorten ondernemers. Aangezien planning software kan worden toegepast op verschillende takken binnen het bedrijf, staat bij iedere ontwikkelaar aangegeven wat de voor- en nadelen zijn en voor wie de software geschikt is. Denk aan  het maken van roosters voor medewerkers van meerdere vestigingen, tot het plannen van projecten als ZZP’er. Aangezien dit soms aanvoelt als het vergelijken van appelen met eieren, heb ik met name gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Hieronder een overzicht van de andere belangrijkste punten waar tijdens dit onderzoek op gelet is:

Functionaliteiten: De functies vormen een van de belangrijkste onderdelen van planning software, maar een programma dat talloze functies aanbiedt is niet per se het beste. Het is namelijk belangrijk om te kijken of de functies die worden aangeboden de behoeften van jouw onderneming vervullen. Alleen zo kun je erachter komen of de planning software een meerwaarde heeft voor jouw bedrijf.

Gebruiksvriendelijkheid: Bij het testen van de functies is het essentieel dat de software een grote gebruiksvriendelijkheid heeft. De software moet makkelijk zijn in gebruik, maar ook op een overzichtelijke manier de gegevens presenteren, zoals een werkrooster bijvoorbeeld.

Integraties: Tegenwoordig is het prettig als je kunt werken vanuit een centrale omgeving en dat verschillende programma’s onderling te koppelen zijn. Dit voorkomt een hoop dubbel werk. Denk bij planning software aan een koppeling met je agenda, een inkloksysteem, een boekhoudprogramma of facturatie software.

Prijs en prijsstructuur: Ieder bedrijf heeft een ander budget en daarom vind je in deze top 10 planning software in verschillende prijssegmenten. Door het vergelijken van bovengenoemde punten met de prijs, kan de prijs-kwaliteitverhouding worden bepaald. Waarbij uiteraard ook rekening is gehouden met extra en eventuele verborgen kosten.

Klantenservice en ondersteuning: Het evalueren van de klantenservice mag natuurlijk niet ontbreken, waarbij je kunt denken aan de beschikbaarheid, reactietijd, contactmogelijkheden en de kundigheid van de klantenservice. Evenals extra aangeboden informatie, zoals informatieve artikelen, faq en video tutorials.

Beveiliging en privacy: Het nagaan van de beveiligingsmaatregelen van de software is noodzakelijk om de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens en die van medewerkers te garanderen. Het programma moet voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste planning software van dit moment

 

Waar je op moet letten bij het selecteren van planning software

Als je de top 10 van planning software doorneemt, is het belangrijk om als toekomstige gebruiker een aantal dingen in gedachten te houden. Het kan namelijk best zo zijn dat een programma verderop in deze lijst een veel betere match is voor jouw onderneming, dan een van de aanbieders in de top 3. Probeer om met de volgende punten rekening te houden:

Wie gaat het planning programma gebruiken: Stel jezelf de vraag wie de hoofdgebruiker zal zijn van de planning software, en of dit één persoon is of dat er meerdere mensen mee aan de slag gaan. Hoe meer mensen het programma gebruiken; hoe makkelijker het programma moet zijn. Bekijk ook wat de mogelijkheden zijn voor personeelsleden bij het kiezen van software voor het creëren van roosters. Het is namelijk niet altijd mogelijk voor medewerkers om zelf wijzigingen door te geven, verlof aan te vragen of diensten te ruilen.

Integraties: Bedenk of er andere programma’s zijn waar de planning software informatie mee moet uitwisselen. Het is namelijk zonde als je straks dubbel werk moet doen. Stel dat je op zoek bent naar planning software voor projecten en het registreren van uren, dan kan het handig zijn als je dit kunt koppelen aan je facturatie systeem of boekhoudprogramma.

Complexiteit van je bedrijf: Ieder bedrijf is anders en dit geldt ook voor de mate van complexiteit. Misschien kun je uit de voeten met eenvoudige software voor het maken van roosters, zoals Bedrijfsrooster. Maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan meer mogelijkheden, en Shiftbase beter aansluit op de behoeften van je onderneming. Misschien heb je geen software nodig voor het maken van personeelsroosters, maar wel voor het plannen van projecten. In dat geval kan Simplicate een logische keuze zijn.

Omvang van je bedrijf: De grootte van je bedrijf op dit moment, evenals de geschatte groei in de nabije toekomst, is tevens van belang bij het kiezen van planning software. Sommige software is gratis voor kleine bedrijven en starters zoals Shiftbase, terwijl andere planning software in staat is om mee te groeien met jouw bedrijf, zoals onder andere Exact.

Budget: Planning software verschilt onderling enorm, en dit is niet anders voor het bijbehorende prijskaartje. Staar je echter niet blind op de kosten, maar kies een pakket uit met een goede prijs-kwaliteitverhouding die past binnen jouw budget. Zo garandeer je jezelf van de beste balans tussen prijs en functionaliteit.

Volledige Top 10 Beste Planning software

 1. Bedrijfsrooster – Beste prijs / kwaliteit
 2. Shiftbase – Beste voor starters en kleine bedrijven
 3. Simplicate – Beste voor bedrijven met personeel
 4. Exact – Beste voor MKB bedrijven
 5. Yoobi – Beste planning software in team verband
 6. Gripp – Beste voor groeiende bedrijven
 7. Wrike – Beste voor dienstverleners
 8. Cleverdesk – Beste bouw bedrijven
 9. Rodeo – Beste voor ZZP
 10. Workday – Beste voor middelgrote bedrijven

Update: Februari 2024

#1 Bedrijfsrooster – Simpele software die doet waarvoor het is gemaakt

Bedrijfsrooster heeft zich gespecialiseerd in software voor het maken van personeelsroosters en urenregistratie. Dit is terug te zien aan de eenvoud van de software, die precies doet wat hij moet doen. Zowel personeelsplanningen als ploegenroosters zijn zo gemaakt, waarbij automatisch rekening wordt gehouden met verlof en verzuim. Urenregistratie is een ander belangrijk onderdeel van de software, waarbij werknemers zelf toegang hebben tot hun persoonlijke gegevens. Evenals handige overzichten voor leidinggevenden, zoals loonkosten en ziekmeldingen binnen een bepaalde periode. De software van Bedrijfsrooster is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen, dankzij de zeer schappelijke abonnementsprijzen.

Bedrijfsrooster planning software

Functies

 • Personeelsplanningen, ook voor ploegen
 • Online delen van planningen
 • Personeelsadministratie
 • Loon- en verlofadministratie
 • Urenregistratie
 • Maaltijden en kilometer registratie
 • Inzicht en rapportages
 • Plannen in eigen huisstijl (maatwerk)
 • Mobiele app
 • Klantenservice en trainingen

Prijzen

KostensoortKlein ZakelijkMaatwerk
Basiskosten€25 per maand (Incl. 5 werknemers)Vanaf €350
Kosten per actieve werknemer€3,50 per maandOp aanvraag
Kosten per actief dossier€1 per maandOp aanvraag

Pluspunten Bedrijfsrooster

 • Maandelijks opzegbaar

 • Nederlandstalige software en klantenservice

 • Meerdere contactmogelijkheden, ook telefonisch

 • Geschikt voor kleine en grote bedrijven, al vanaf 5 werknemers

 • Betaalbare software

Minpunten Bedrijfsrooster

 • Extra kosten

 • Weinig koppelingen

 • Software heeft een ietwat gedateerde uitstraling

 • Niet geschikt voor het plannen van projecten

Reviews

De ervaringen met Bedrijfsrooster.nl als planning software zijn gemengd. Eén gebruiker vond het programma erg prettig voor planning en het bijhouden van vakantie-uren. Een andere gebruiker daarentegen had problemen met het bereiken van de klantenservice en het krijgen van een demo, wat leidde tot frustratie en twijfel over de betrouwbaarheid van het bedrijf. In contrast, een andere gebruiker prees de kinderlijk eenvoudige mogelijkheden om te roosteren en administreren, waardoor het gemakkelijk werd om altijd op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze ervaringen benadrukken dat de tevredenheid met Bedrijfsrooster.nl afhangt van de klantenservice en betrouwbaarheid die geboden wordt.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Bedrijfsrooster is een uitstekende keuze voor allerlei soorten ondernemers, die specifiek op zoek zijn naar een programma voor het plannen van personeel op een eenvoudige manier. De planningen zijn online te delen en werknemers kunnen ook zelf toegang krijgen tot hun gegevens. Je kunt Bedrijfsrooster zien als een geautomatiseerde versie van Excel, aangezien de look & feel aardig wat weg heeft van dit spreadsheet programma. De software doet precies wat het belooft, niets meer en niets minder. De focus op personeelsplanningen en urenregistratie is terug te zien in het gebruiksgemak van de software. Houd er wel rekening mee dat de software niet uit te breiden is, of te koppelen is aan bijvoorbeeld je boekhoudprogramma.

#2 Shiftbase – Voor het maken van uitgebreide personeelsplanningen

Shiftbase richt zich in feite op dezelfde doelgroep als Bedrijfsrooster. Shiftbase is echter een internationale onderneming, met een Nederlandse tak. Deze is opgericht in 2010 en inmiddels maken 4.000 bedrijven gebruik van de Nederlandstalige planning software. Shiftbase biedt gratis software aan voor starters, waarbij je wel rekening moet houden met minder mogelijkheden dan bij een betaald pakket. Natuurlijk is het wel de perfecte manier om de software zelf uit te proberen, die naar mijn mening een moderne en speelse uitstraling heeft. Een van de voordelen van Shiftbase zijn de diverse branchegerichte oplossingen, zoals plannen op basis van de aankomende weersverwachting.

shiftbase planning software

Functies

 • Urenregistratie
 • Werkroosters, op basis van uren of loonkosten
 • Medewerkersbeheer
 • Diensten uitwisselen, ook onderling
 • Flexpool, voor meerdere filialen (Premium)
 • Weersvoorspelling (Premium)
 • Plus- en minuren
 • Alerts
 • In- en uitklokken, inclusief een prikklok app
 • Afwezigheidsaanvragen
 • Afwezigheidssoorten (Premium)
 • Budgetbeheer (Premium)
 • Open diensten (Premium)
 • Rapportages
 • Koppelingen
 • Mobiele app, voor iOS en Android
 • Klantenservice en trainingen

Prijzen

PakketBasiskostenKosten per werknemer
Free0 euro0 euro
Starter€30 per maand (Incl. 10 werknemers)€3 per maand
Premium€40 per maand (Incl. 10 werknemers)€4 per maand
Grote ondernemingen kunnen contact opnemen voor een prijsafspraak op maat.

Pluspunten Shiftbase

 • Gratis software voor starters

 • Moderne interface

 • Branchegerichte oplossingen

 • Keuze uit twee verschillende betaalde pakketten

 • Betaalbare software

 • Klantenservice op meerdere manieren te bereiken, ook hulp op afstand mogelijk

Minpunten Shiftbase

 • Betaalde pakketten vanaf 10 werknemers

 • Gratis software is enkel geschikt voor het maken van werkroosters

 • De chat is niet altijd live

Reviews

De ervaringen met Shiftbase als planning software zijn over het algemeen positief. Gebruikers zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, het overzichtelijke ontwerp en de handige app. Een gebruiker waardeert de chat-ondersteuning en de mogelijkheid om specifieke functies te vragen die vaak al beschikbaar blijken te zijn. Echter, er waren ook enkele negatieve opmerkingen, zoals een gebruiker die teleurgesteld was over de klantenservice die te veel contact opnam, waardoor ze op zoek gaan naar een ander systeem. Een andere gebruiker merkte op dat de kleuren na een update verwarrend waren geworden. Over het algemeen lijkt Shiftbase een effectief en veelzijdig hulpmiddel te zijn voor roosteren en andere planning opties.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Shiftbase biedt moderne planning software aan, afgeleid van bestaande internationale software aangeboden door een Nederlandse onderneming. Dit laatste heeft als voordeel dat de software in eigen taal is, evenals de klantenservice. De planning software is eenvoudig in gebruik en krijgt goede reviews, waarbij de minpuntjes die worden genoemd afkomstig zijn van bedrijven met meerdere locaties. De reden dat Shiftbase net onder Bedrijfsrooster is geëindigd, is omdat het erop lijkt dat de uitstraling van de software iets meer aandacht heeft gekregen dan de gebruiksvriendelijkheid. Al is het zeker software die ik kan aanraden, gezien de uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.

#3 Simplicate- Plan projecten en uren met dit totaalpakket

Simplicate is een moderne aanbieder van planning software, als onderdeel van het totaalpakket. Je betaalt dus meer dan bij de voorgaande twee aanbieders, maar daar krijg je ook een hoop functionaliteiten voor terug. Simplicate is met name een goede keuze als je op zoek bent naar software voor het plannen van projecten binnen een team van medewerkers. Het totaalpakket bestaat uit een CRM-systeem, urenregistratie en software voor sales, HRM software, projecten en de planning. Simplicate geeft al haar klanten toegang tot een uitgebreide kennisbank, evenals het kundige klantenservice team. Als kers op de taart is de software te koppelen aan diverse boekhoudprogramma’s, waaronder Exact Online en e-Boekhouden.

simplicate planning software

Functies

 • Urenregistratie
 • Plannen van projecten, op basis van uren en budgetten
 • Real-time inzicht in de capaciteit
 • Herhalen van terugkerende taken
 • Automatisch bepalen van beschikbare uren per medewerker
 • Capaciteitsplanning
 • Koppelingen
 • Mobiele app
 • Klantenservice en kennisbank

Prijzen

PakketBasiskostenKosten onboarding (optioneel)
Get Started€160 per maand (Incl. 5 gebruikers)€1.650 – €3.850
Professional€230 per maand (Incl. 5 gebruikers)€1.650 – €3.850
Ultimate Efficiency€270 per maand (Incl. 5 gebruikers)€1.650 – €3.850
Alle prijzen zijn op basis van het maandabonnement.

Pluspunten Simplicate

 • Moderne en gebruiksvriendelijke software

 • Kundige klantenservice en uitgebreide kennisbank

 • Totaalpakket van software oplossingen

 • Geschikt voor het plannen van projecten, inclusief urenregistratie en capaciteitsplanning

 • Nederlandstalige software en klantenservice

 • Korting bij een jaarabonnement (15%)

Minpunten Simplicate

 • Hoge optionele onboarding kosten

 • Hoger prijssegment

 • Uren- en planning software is niet los af te nemen

 • Niet geschikt voor het maken van “traditionele” werkroosters

Reviews

Momenteel zijn er helaas geen ervaringen met Simplicate van echte klanten te vinden die zich specifiek richten tot de planningsmodule van de software. Als dit mocht veranderen wordt dit zo snel mogelijk bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit 5 sterren review
5
Slimme functies 5 sterren review
5
Gebruiksgemak 5 sterren review
5

Conclusie

Simplicate is een onderneming die uitgebreide software aanbiedt, waar planning software onderdeel van uitmaakt. Ze bieden echter niet de traditionele oplossing aan voor het maken van werkroosters, maar richten zich vooral op het plannen van projecten binnen teams. Denk aan een capaciteitsplanning waarbij rekening wordt gehouden met de kwaliteiten en beschikbaarheid van werknemers, evenals het omzetten van een urenregistratie naar een factuur. Simplicate kan dus een goede keuze zijn voor ondernemingen die op zoek zijn naar een totaaloplossing, die tevens kan worden gekoppeld aan andere software. Houd echter wel rekening met hoge onboardingkosten, evenals een hoger prijssegment waardoor de software minder geschikt is voor starters of bedrijven met een beperkt aantal teamleden.

#4 Exact – Planning software die met jouw onderneming meegroeit

Exact is een bedrijf dat tal van verschillende soorten software aanbiedt en ze zijn vooral bekend vanwege hun online boekhoudsoftware. Het fijne van Exact is dat je meerdere modules kunt koppelen, om jouw bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te automatiseren met hun slimme software, evenals een groot aantal externe koppelingen. De planning tools van Exact richten zich vooral op het plannen van de capaciteit van je bedrijf, zodat je alleen “nee” hoeft te verkopen als dit daadwerkelijk zo is. Exact geeft aan dat je door het gebruiken van hun planning tools de facturabiliteit met 5 tot 7% kunt verbeteren. Exact is dus te vergelijken qua functionaliteit met de software van Simplicate, waarbij de focus op de verkoop ligt.

exact planning software

Functies

 • Projectmanagement
 • Urenregistratie
 • Rapportages
 • Uren en kosten budgetteren (Plus)
 • Projectbewaking (Plus)
 • Capaciteitsplanning (Plus)
 • Verlof en verzuim (Plus)
 • Koppelingen
 • Mobiele app, voor iOS en Android
 • Klantenservice en trainingen

Prijzen

PakketBasiskostenKosten extra gebruikerKosten extra tijdschrijf gebruiker
Projecten Essentials€159 per maand€19 per maand€5 per maand
Projecten Plus€289 per maand€25 per maand€8 per maand
Projecten Professional€389 per maand€25 per maand€8 per maand
Project Management & GlobeVanaf €214 per maandOp aanvraagOp aanvraag
Alle abonnementen zijn inclusief 1 gebruiker en 2 tijdschrijf gebruikers.

Pluspunten Exact

 • Software is uit te breiden

 • Veel koppelingen beschikbaar

 • Geschikt voor 2 administraties

 • Uitermate geschikt voor het MKB

 • Veel mogelijkheden

Minpunten Exact

 • Hoog prijssegment

 • Weinig gebruikers inbegrepen per pakket

 • Niet geschikt voor starters

 • Tijd nodig om de software te leren kennen

 • Niet geschikt voor het maken van “traditionele” werkroosters

Reviews

De meningen over Exact lopen uiteen. Er wordt geklaagd over de klachtenafhandeling en het gebrek aan eigen verantwoordelijkheid. Ook wordt er kritiek geuit over de supportafdeling en de soms onhandige interface van de planning software. Anderen zijn juist tevreden over Exact vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de kundige ondersteuning van de helpdesk. Het programma wordt gezien als stabiel en de overzichten zijn makkelijk te exporteren. Wel zijn er klachten over extra kosten voor kleine functionaliteiten die bij andere programma’s al standaard zijn inbegrepen.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review planning software
4,2
Slimme functies 4 sterren review planning software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review planning software
4,2

Conclusie

Exact biedt niet alleen planning software aan, maar de planning tools zijn onderdeel van de module Project Management. De focus van de software ligt op het plannen van projecten, efficiënter werken en het stimuleren van de verkoop. Naast meerdere planning tools, is ook boekhoudsoftware, facturatie software en een CRM systeem inbegrepen. Het grootste voordeel is dat de software van Exact mee kan groeien met de behoeften van jouw onderneming en je alles vanuit een centrale omgeving kunt regelen. Nadeel is het feit dat Exact prijziger is dan andere software in deze top 10. 

#5 Yoobi – Een modulaire oplossing voor kleine en grote bedrijven

Yoobi, vroeger bekend als e-Dynamics, biedt modulaire software aan voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf bestaat sinds 2011 en heeft momenteel meer dan 800 actieve klanten. Ze ontwikkelen hun software geheel in huis, waaronder de Planning & Urenregistratie module. Het grootste voordeel is dat deze zowel geschikt is voor het plannen van medewerkers, als op projectniveau. De prijzen zijn zeer schappelijk, waarbij je korting ontvangt als je kiest voor een abonnement voor een langere termijn.

yoobi planning tool

Functies

 • Urenregistratie
 • Actuele planning voor activiteiten
 • Plannen per dag, week, maand of langer
 • Planningen downloaden in PDF formaat
 • Inzicht in de beschikbaarheid van werknemers
 • Timesheets per medewerker
 • Geplande uren omzetten naar geregistreerde uren
 • Mobiele app, voor iOS en Android
 • Klantenservice

Prijzen

PakketPlanning & Urenregistratie
Professional€4,69 per gebruiker, per maand
Team€4,69 per gebruiker, per maand
Corporate€3,94 per gebruiker, per maand

Pluspunten Yoobi

 • Korting bij een kwartaal- of jaarabonnement

 • Modulaire opbouw, software is naar eigen wens uit te breiden

 • Geschikt voor planningen op de korte en lange termijn

 • Te gebruiken door kleine en grote ondernemingen

Minpunten Yoobi

 • Software heeft een gedateerde uitstraling

 • Opzegtermijn van 2 maanden vóór verlengdatum, bij kwartaal- en jaarabonnementen

 • Demo enkel op aanvraag

 • Niet geschikt voor het maken van “traditionele” werkroosters

Reviews

Het algemene beeld van de ervaringen met Yoobi als planning software is zeer positief. Gebruikers prijzen de prettige werking, het gebruiksgemak en de overzichtelijke interface van Yoobi. Veel gebruikers merken op dat Yoobi hen in staat stelt om efficiënter te werken en hun administratieve taken te vereenvoudigen. Het automatiseren van processen, het gemakkelijk bijhouden van gewerkte uren, het beheren van projecten en het genereren van facturen zijn enkele van de voordelen die worden benadrukt. De klantenservice wordt over het algemeen als zeer vriendelijk, snel en bereikbaar ervaren. Het feit dat Yoobi flexibiliteit biedt en goed aansluit bij de behoeften van verschillende bedrijven en zelfstandigen wordt ook als positief ervaren. Al met al wordt Yoobi aanbevolen door de meeste gebruikers, en sommigen prijzen zelfs de geweldige ondersteunende mogelijkheden die het biedt voor ondernemen en bedrijfsbeheer.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review planning software
4,2
Slimme functies 4 sterren review planning software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review planning software
4,2

Conclusie

Yoobi is een Nederlandse onderneming die zeker een plaatsje verdient in deze top 10 van planning software. Dit hebben ze mede te danken aan de positieve reviews die ze hebben ontvangen, waarbij ook de mobiele vriendelijkheid en professionele klantenservice meerdere keren worden genoemd. De software heeft een wat gedateerde uitstraling, maar werkt naar mijn mening toch erg prettig dankzij de duidelijke vormgeving. De eerlijke prijs-kwaliteitverhouding is een extra pluspunt.

#6 Gripp – Een goede manier om je planning te visualiseren

Gripp heeft als doel bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en het werkplezier te vergroten. Ze bieden meerdere soorten software oplossingen aan, waaronder planning software en meer dan 2.000 bedrijven maken gebruik van hun oplossingen. De planning software van Gripp richt zich op het plannen van projecten binnen teams, zoals het verdelen van taken. Een van de pluspunten is naar mijn mening de manier waarop Gripp planningen op een visuele manier presenteert, waardoor ze voor alle betrokkenen inzichtelijk zijn. Houd er rekening mee dat Gripp een totaaloplossing aanbiedt en je de planning software dus niet los kunt afnemen.

gripp planning software

Functies

 • Taken aanmaken en verdelen, inclusief kleurcodering
 • Prioriteiten stellen
 • Planningen op dag-, week- en maandniveau
 • Taken omzetten naar uren
 • Koppelingen
 • Mobiele app
 • Klantenservice en kennisbank

Prijzen

PakketPrijzen
Gripp€130 per maand (Incl. 3 gebruikers)
Gripp Plus€170 per maand (Incl. 3 werknemers)
Alle prijzen zijn op basis van het maandabonnement.

Pluspunten Gripp

 • Kleurrijke en gebruiksvriendelijke interface

 • Ook geschikt voor het klein-MKB

 • Optionele boekhoudmodule is mogelijk

 • Korting bij een jaarabonnement (15%)

Minpunten Gripp

 • Hoge optionele set-up kosten, vanaf €1.100

 • Niet mogelijk om de planning software los af te nemen

 • Niet geschikt voor het maken van “traditionele” werkroosters

 • Niet geschikt voor starters

Reviews

De meningen over Gripp zijn verdeeld. Hoewel sommige gebruikers het systeem prijzen om zijn overzichtelijkheid, gebruiksgemak en mogelijkheden om het te koppelen met andere systemen, vinden anderen het te duur, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Er is weinig medewerking bij het wijzigen van de prijs. Het systeem lijkt meer geschikt voor grote bedrijven. Klanten die er jarenlang mee werken, benadrukken dat de support afdeling goed bereikbaar is. Gripp wordt beschreven als een systeem dat voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe oplossingen op basis van klant input, maar het pakket lijkt minder geschikt voor kleine bedrijven vanwege de hoge prijs.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review planning software
4,2
Slimme functies 4 sterren review planning software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review planning software
4,2

Conclusie

Gripp is interessant voor ondernemers vanaf 3 gebruikers. De software richt zich op het plannen van projecten en het verdelen van onderlinge taken op basis van prioriteit. De planning software van Gripp is echter minder geschikt voor startende ondernemers, mede vanwege het hoge maandbedrag, waardoor je alleen waar voor je geld hebt als je een groot deel van de functies gebruikt. De matige reviews hebben echter gezorgd voor een plaatsje buiten de top 5, waarbij vooral de hoge prijs als minpunt wordt genoemd.

#7 Wrike – Beheer jouw projecten en taken met een beperkt budget

Laat ik beginnen met het feit dat Wrike een internationale aanbieder is van planning software, inclusief prijzen in dollars. Als je dit niet afschrikt, kan het een goede keuze zijn als je op zoek bent naar planning software voor het beheren van projecten en taken. Wrike biedt zelfs een gratis pakket aan voor starters, waarbij je wel rekening moet houden met beperkingen. De software is met name ontworpen om ondernemers te helpen op schema te blijven en deadlines te halen als een team, en dus niet zozeer voor het maken van roosters.

Functies

 • Projecten en taken plannen
 • Overzicht van de werkbelasting en productiviteit
 • Samenwerken in real-time
 • Het geven van feedback
 • Interne communicatie
 • Doorlopende back-up
 • Mobiele app
 • Klantenservice (e-mail, telefoon en chat)

Prijzen

PakketPrijzen
Free$ 0
Team$ 9,80 per gebruiker, per maand
Business$ 24,80 per gebruiker, per maand
EnterpriseOp aanvraag
Het Team en Business abonnement zijn inclusief 20 gratis medewerkers.

Pluspunten Wrike

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

 • Gratis voor starters

 • Geschikt voor het plannen van taken en projecten binnen teams

 • Makkelijk in gebruik

Minpunten Wrike

 • Minder gericht op het stimuleren van de verkoop

 • Niet geschikt voor het maken van “traditionele”werkroosters

 • Prijzen zijn in dollars

 • Klantenservice krijgt slechte reviews

Reviews

Over het algemeen zijn de beoordelingen voor Wrike als projectmanagementtool zeer positief. Gebruikers waarderen de flexibiliteit en veelzijdigheid van Wrike, waardoor ze het kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en workflows. De rapportage- en dashboardfuncties, evenals de verschillende weergaven (lijsten, tabellen, kanban-borden, Gantt-diagrammen), worden geprezen omdat ze een uitgebreid overzicht geven van projecten en taken. Hoewel er enkele kleine verbeterpunten worden genoemd, zoals betere integratie met andere toepassingen en aanvullende aanpassingsopties, is de algehele tevredenheid met Wrike duidelijk in de beoordelingen. Gebruikers vinden Wrike een waardevol hulpmiddel dat hun projectmanagementprocessen aanzienlijk heeft verbeterd, wat heeft geleid tot verhoogde productiviteit en succesvolle projectresultaten.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review planning software
4,2
Slimme functies 4 sterren review planning software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review planning software
4,2

Conclusie

Wrike heeft zoals iedere aanbieder voor- en nadelen, maar in dit geval hebben de beoordelingen van gebruikers ervoor gezorgd dat Wrike lager in deze top 10 van planning software is geëindigd. De software is op zich gebruiksvriendelijk, maar de ondersteuning van deze internationale software aanbieder laat helaas te wensen over. Het is echter een prima keuze voor startende ondernemers of teams met een klein budget, die op zoek zijn naar software voor het onderling plannen van taken en projecten.

#8 Cleverdesk – Planning software voor ondernemers die werken met materieel

Cleverdesk richt zich specifiek op ondernemers die te maken hebben met personeel en materieel, en het is dus niet de juiste keuze voor starters en ZZP’ers of ondernemers buiten deze branche. De software is geschikt voor het automatiseren van allerlei bedrijfsprocessen, zoals urenregistratie, materieelbeheer en projectmanagement. De software is enorm uitgebreid en maakt het mogelijk om op een zeer flexibele manier te plannen, waaronder het koppelen van bedrijfsmiddelen aan medewerkers.

cleverdesk planning tool

Functies

 • Plannen van projecten, werkbonnen, materieel en mensen (ook ploegen en teams)
 • Communicatie via de planning software
 • Plannen van projecten (Compleet, Connect)
 • Uren accorderen
 • Notities toevoegen aan planningen
 • Materieel onderhoud en storingen
 • Drag & drop
 • Bedrijfsmiddelen koppelen aan medewerkers
 • Inzicht in de beschikbaarheid van materieel en medewerkers
 • Medewerkers kunnen zelf urenregels inzien en controleren
 • Geschikt voor meerdere magazijnen en vestigingen (Compleet, Connect)
 • Laadlijsten (Compleet, Connect)
 • Eigen planbord maken (Compleet, Connect)
 • Verlof aanvragen (Compleet, Connect)
 • Mobiele app
 • Klantenservice (e-mail en telefonisch)

Prijzen

PakketBasiskostenExtra gebruiker
CleverBasic€149 per maand, incl. 5 gebruikers€13 per maand
CleverCompleet€590 per maand, incl. 20 gebruikersPer 10 stuks
CleverConnectOp aanvraagOnbeperkt

Pluspunten Cleverdesk

 • Zeer specialistische oplossing

 • Veel mogelijkheden

 • Gebruiksvriendelijke software

Minpunten Cleverdesk

 • Hoog prijssegment

 • Niet geschikt voor kleine ondernemingen

 • Geen chat als support optie

Reviews

Momenteel zijn er helaas geen ervaringen met Cleverdesk van echte klanten te vinden die zich specifiek richten tot de planningsmodule van de software. Als dit mocht veranderen wordt dit zo snel mogelijk bijgewerkt.

Prijs / kwaliteit 4 sterren review planning software
4,2
Slimme functies 4 sterren review planning software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review planning software
4,2

Conclusie

Cleverdesk is een betrouwbare onderneming, die een zeer uitgebreide oplossing biedt voor het plannen van mensen en materieel. Dit is tevens de reden dat deze oplossing op de achtste plek terecht is gekomen in deze top 10, aangezien de planning software van Cleverdesk interessant is voor een selecte groep ondernemers. De software biedt heel veel mogelijkheden, wat terug te zien is aan de hoge prijs. Er is helaas weinig informatie te vinden met betrekking tot reviews, waardoor het lastig is om te weten wat het oordeel van bestaande gebruikers is.

#9 Rodeo – Voor het (niet zo) soepel plannen van projecten

Rodeo is een onderneming met zowel een vestiging in onze eigen hoofdstad als in New York. De software is in het Engels, waarbij je toegang krijgt tot meerdere modules. Denk hierbij aan Time tracking, Planning, maar ook aan Budgetting en Reporting. De software richt zich op het behalen van deadlines, door het zo efficiënt mogelijk inzetten van talenten en overige bronnen. Een van de voordelen van Rodeo is het feit dat de software ook geschikt is voor freelancers en ZZP’ers, waarbij je de keuze hebt uit twee pakketten en een optionele add-on.

rodeo planning programma

Functies

 • Projecten plannen
 • Budgetten
 • Time tracking
 • Berekenen van kosten
 • Taak management (Planner add-on)
 • Klantenservice

Prijzen

PakketBasiskostenExtra gebruiker
Standard User€29,99 per maand€14,99 per maand, per gebruiker
Full User€29,99 per maand€8,99 per maand, per gebruiker
Planner (add-on)€4,99 per maand, per gebruiker

Pluspunten Rodeo

 • Geschikt voor startende ondernemers

 • Professionele klantenservice

Minpunten Rodeo

 • “Verborgen” kosten

 • Geen kortingen boven een x-aantal gebruikers

 • Weinig koppelingen

 • Matig gebruiksgemak

Reviews

Over het algemeen lijkt Rodeo positieve reacties te hebben op het gebied van plannen en het bedienen van het projectproces. Sommige gebruikers vinden het een waardevolle tool met veel potentie, terwijl anderen problemen hebben ervaren met fouten en omslachtigheid.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

Rodeo is een onderneming met een aantal plus- en minpunten. De software is niet erg duur en ook geschikt voor starters, freelancers en ZZP’ers. Al dien je wel rekening te houden met de basiskosten en een add-on (als je ook uren wilt registreren). Je kunt zoveel extra gebruikers toevoegen als je wilt, maar grote ondernemingen ontvangen daarvoor geen korting. De gebruiksvriendelijkheid van de software zelf is matig, iets dat niet alleen uit de test naar voren is gekomen, maar ook wordt genoemd door gebruikers. De klantenservice is daarentegen wel in orde, maar al met al zijn er naar mijn mening betere opties voor het plannen van projecten.

#10 Workday – Zelfs met hulp van AI is Workday niet de moeite waard

Workday is een internationale onderneming, die meerdere soorten software oplossingen aanbiedt waarbij gebruik wordt gemaakt van Artificial Intelligence (AI). Ze richten zich voornamelijk op ondernemers in de financiële sector. De planning software van Workday bestaat uit: financiële planning, personeelsplanning en operationele planning. Je kunt dus alle kanten op, waarbij de Elastic Hypercube Technology jou zal helpen om gegevens te analyseren. Persoonlijk vind ik de “Workday Adaptive Planning” even moeilijk in gebruik als de eerder genoemde technologie.

workday planning software

Functies

 • Financiële planning
 • Selfservice
 • Interactieve dashboards
 • Budgettering
 • Forecasting
 • Scenario planning
 • Personeelsplanning, ook af te stellen op bedrijfsdoelen
 • Headcount en recruitment plannen
 • Personeelscapaciteit- en talent planning
 • Operationele planning
 • Sales planning en forecasting
 • Ingebouwde analyses
 • Marketing planning

Prijzen

Op aanvraag

Pluspunten Workday

 • Verschillende soorten planning oplossingen

 • Mogelijkheid om de software uit te breiden

Minpunten Workday

 • Matige klantenservice

 • Prijzen enkel op aanvraag

 • Software zit onduidelijk in elkaar

Reviews

Gebruikers waarderen de rijke functionaliteit van Workday die het eenvoudig maakt om taken zoals salarisadministratie, HR en planning uit te voeren. Het programma presteert goed bij het beheer van werknemersgegevens en het rapporteren van gegevens. De mobiele app wordt goed beoordeeld omdat het in staat stelt om op elk moment en waar dan ook taken uit te voeren. De klantenservice wordt ook hoog gewaardeerd vanwege hun beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Enkele mogelijke nadelen die naar voren kwamen zijn dat de rapporten soms traag en moeilijk te begrijpen zijn en dat het kostenplaatje hoog kan oplopen voor sommige bedrijven. Hoewel de prijs hoog is, bevindt Workday zich over het algemeen in de positieve categorie van software voor planning en HR-management.

Prijs / kwaliteit 3 sterren review
3
Slimme functies 3 sterren review
3
Gebruiksgemak 3 sterren review
3

Conclusie

De software van Workday belooft naar mijn mening meer dan ze kunnen waarmaken. De planning software is op papier ontzettend uitgebreid, maar in de praktijk zorgt dit voor een onoverzichtelijke interface. De beoordelingen over dit internationale bedrijf zijn erg slecht en in combinatie met de onbereikbare klantenservice en het feit dat ze niet transparant zijn over de prijzen, zorgt dit voor een laatste plekje in deze top 10 van planning software.

Meest gekozen planning software van dit moment

 

Veelgestelde vragen over planning software

Hoe weet ik welke planning software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Het beste is om een lijst te maken van de specifieke behoeften van jouw onderneming, zodat je snel kunt zien welk software programma hier het beste op aansluit. In deze top 10 vind je verschillende soorten software, zodat er altijd wel een oplossing bij zit waar jouw onderneming iets aan heeft.

Wat is de beste planning software?

Het is onmogelijk om één aanbieder van planning software aan te wijzen als beste, aangezien ze inhoudelijk veel van elkaar verschillen. Er zijn wel meerdere programma’s die alles hebben wat je van kwalitatieve planning software verwacht, zoals een goede prijs-kwaliteitverhouding, een professionele klantenservice en een fijne gebruiksvriendelijkheid. Bedrijfsrooster, Shiftbase en Simplicate zijn als beste uit de test gekomen.

Is planning software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

De meeste planning software is eenvoudig in gebruik, zelfs voor beginners. Het verschilt echter wel per aanbieder, en dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid functies en mogelijkheden. Programma’s zoals Exact bieden een breed scala aan functies aan, waardoor het lastiger is om in te werken dan een simpeler programma zoals Bedrijfsrooster.

Kan ik planning software integreren met andere systemen, zoals een CRM, HRM software of een boekhoudprogramma?

Ja, veel planning software is te koppelen aan andere programma’s. Het is verstandig om vooraf te controleren of planning software compatibel is, want niet alle planning software biedt evenveel koppelingen aan.

Hebben planning programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Bijna alle planning software in deze top 10 is gratis uit te proberen via een online proefabonnement of door het aanvragen van een online demo. Sommige software biedt zelfs gratis gebruik aan voor startende ondernemers, zoals Shiftbase.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn gegevens in de software?

Planning software moet voldoen aan strikte beveiligingsnormen om de privacy en veiligheid van jouw persoonlijke gegevens en die van jouw klanten te waarborgen. Controleer de beveiligingsmaatregelen en het privacybeleid van de software, voordat je een keuze maakt.

Kan de software mij helpen bij het registreren van uren?

Ja, vrijwel alle planning software bestaat uit een module voor de registratie van uren. Het verschilt per aanbieder of deze uren ook om te zetten zijn in facturen, wat meestal enkel mogelijk is bij software die zich richt op het management van projecten.

Gerelateerde artikelen

Beste Projectadministratie Software voor jouw Onderneming

Ontdek wat projectadministratie precies inhoudt, waarom het belangrijk is en welke software je kan gebruiken om jouw projecten te beheren.

Zo wordt Projectmatig Werken Eenvoudig!

Projectmatig werken door van de juiste software gebruik te maken. Dit zijn mijn absolute favoriete projectmanagement tools

Top 10 Beste Urenregistratie Software 2024

Welke urenregistratie software is wél jouw geld waard? Tientallen programma’s zijn een jaar getest. Ontdek de beste urenregistratie software.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *