Wrike Online Review 2024

Projecten beheren met Wrike als team? In deze review komen alle plus- en minpunten aan bod!

Wrike is een internationale aanbieder van bedrijfsproject software. Met hun work management platform kun je niet alleen projecten, maar ook taken en meer in goede banen leiden. Kernpunten zijn flexibiliteit, de samenwerking binnen teams en het automatiseren van workflows.

De onderneming zelf is opgericht in 2006 en hun managementplatform wordt inmiddels gebruikt door meer dan 20.000 organisaties, in meer dan 140 landen. In deze review bekijk ik of de software de moeite waard is, wat je er allemaal mee kunt, wat de plus- en minpunten zijn, en uiteraard wat je ervoor betaalt.

Voor- en nadelen

Pluspunten Wrike

  • Zeer uitgebreid en veel opties om de interface naar eigen wens te personaliseren.

  • Handige extra hulp opties, waaronder artikelen inclusief printscreens en (interactieve) video’s.

  • Gratis abonnement voor starters, plus gratis voor 20 mensen (beperkte rechten).

  • Veel koppelingen, wel vooral met internationale applicaties.

  • Moderne interface met een speelse uitstraling.

Minpunten Wrike

  • De software is in het Engels en de prijzen zijn in dollars.

  • De klantenservice is lastig te bereiken (ticketing systeem). Je ontvangt wel een betere service bij het afnemen van een duurder pakket (live chat en telefonische ondersteuning).

  • Het uploaden van bestanden is omslachtig

  • Tijd nodig om de software te leren kennen. Door de grote hoeveelheid mogelijkheden is de software minder geschikt voor het beheren van kleine(re) projecten.

  • Gearchiveerde berichten blijven niet onbeperkt inzichtelijk.

Expert score

Prijs / kwaliteit4 sterren review
5
Slimme functies4 sterren review
4,5
Gebruiksgemak4 sterren review
3,5

Hoe is Wrike software getest?

De software van Wrike is door mij persoonlijk getest, door het effectief uitproberen van alle mogelijkheden. Waaronder de belangrijkste functies, personalisaties, automatiseringen en door contact op te nemen met de klantenservice. Zo wordt het snel duidelijk waar de software in uitblinkt en waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Wat leidt tot een eerlijke review waar je als (potentiële) gebruiker echt wat aan hebt.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Wat kost Wrike?

Later in deze review komen de kosten uitgebreid aan bod, maar ik wil ze hier al even kort toelichten. Zo weet je meteen of de software binnen het budget past en wat je ongeveer moet verwachten qua kosten. Het is echter belangrijk om bij het vergelijken van aanbieders vooral naar de prijs-kwaliteit te kijken en niet zozeer voor de goedkoopste oplossing te kiezen. Alle prijzen zijn per maand en in dollars, wat voor Nederlandse ondernemers een klein nadeel is.

Wrike biedt meerdere opties aan, waaronder een gratis pakket voor starters. Daarna betaal je 10 of 24,80 dollar per gebruiker, per maand. Hoe duurder het pakket; hoe meer functionaliteiten er tot je beschikking staan. Voor grote teams zijn er nog twee pakketten op aanvraag.

Belangrijkste punten van Wrike beoordeeld

Beoordeelde onderdelenConclusieExpert score
FunctionaliteitenZeer uitgebreid, ook wat betreft het personaliseren en aanmaken van opties5 van de 5 sterren
GebruiksgemakOver het algemeen erg gebruiksvriendelijk, maar hier en daar wat zoeken. Jammer dat alles in het Engels is.3,5 van de 5 sterren
Mobiele appPrima ter ondersteuning, maar minder gebruiksvriendelijk dan de desktopversie.4 van de 5 sterren
SchaalbaarheidGeschikt voor kleinere en grote teams. Té uitgebreid voor ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing.4 van de 5 sterren
KoppelingenVeel opties, waarbij het enkel ontbreekt aan koppelingen met Nederlandse programma’s4 van de 5 sterren
SupportKan veel beter. De live chat werkt niet vlekkeloos en de antwoorden via het ticketing systeem duren lang.3 van de 5 sterren
PrijsEerlijk geprijsd, inclusief een gratis pakket. Hopelijk in de toekomst ook prijzen in euro’s.4,5 van de 5 sterren
Expert scoreZeer goed4

Starten met Wrike

Een begin maken met de software van Wrike is eenvoudig en doe je via het gratis proefabonnement van 14 dagen. Je hoeft geen betaalgegevens in te vullen en verificatie verloopt via e-mail. Je kunt meteen inloggen en de software uittesten, inclusief een kleine hoeveelheid voorbeeld informatie. De functies zijn voorzien van veel uitleg, wat echter wel allemaal in het Engels is.

dashboard-wrike

De uitstraling van de software is speels en er is veel gebruikgemaakt van accentkleuren en iconen om bepaalde gegevens op te laten vallen. Plus nuttige uitleg per functie, als je de software voor het eerst gebruikt. Qua termen is alles behoorlijk recht voor zijn raap, al is het jammer dat er geen Nederlandse versie is.

Het dashboard biedt veel opties aan, zodat je alles naar eigen wens kunt organiseren. Waaronder bijvoorbeeld het verbergen van het hoofdmenu aan de linkerzijde. Persoonlijk moest ik wel even wennen aan de werking van de menu’s, waarbij het dus echt de bedoeling is dat je deze zelf indeelt en naar jouw behoeften personaliseert. Iets dat mogelijk is onder “more” en dan “customize menu”.

Een andere belangrijke optie is het schakelen tussen je persoonlijke werkomgeving (personal) en die voor je team (team space). Daarnaast is het mogelijk om extra werkruimtes toe te voegen.

Aan de rechterzijde vind je snelkoppelingen (voor het aanmaken van een taak, project of folder), het help menu en een chatvenster. De chat is tijdens de proefversie echter beperkt en werkt via een chatbot, waar ik later in deze review verder op inga. In het help menu vind je een zoekbalk, de mogelijkheid om de “learning hub” te bezoeken, plus de beschikbare apps en integraties. In de learning hub vind je van alles, waaronder veel video tutorials. Als je deze aanklikt, opent de video in een pop-up venster en kun je deze in dezelfde omgeving bekijken.

Artikelen openen zich wel in een nieuw venster en verschillen behoorlijk in opzet. Sommige zijn erg nuttig en andere juist heel commercieel. De makkelijkste manier is door te zoeken via de zoekbalk, maar houd er rekening mee dat je dit in het Engels moet doen.

Wrike Help Center

Je persoonlijke instellingen, de prullenbak, mobiele apps en meer vind je door op je eigen “icoon” te klikken (linksboven, naast het Wrike logo). Dit menu zit een beetje verstopt, maar hier kun je ook allerlei algemene instellingen aanpassen. Van snelkoppelingen tot je werkschema, en van de kleuren van de interface tot time tracking.

instellingen-wrike

Functies Wrike

Wrike is te gebruiken voor het management van je eigen workflows en die van teams. Hierbij zijn er een aantal dingen die telkens terugkomen, zoals taken (tasks), projecten (projects) en mappen (folders). Ook zijn er behoorlijk wat automatiseringen, die echter alleen toegankelijk zijn als je kiest voor het duurdere Business pakket. In deze review is het ook dit pakket dat ik gebruik, zodat de meeste functionaliteiten aan bod komen.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het Wrike werkplatform die in deze review getest zijn:

  • Projecten en taken
  • Projecten en folders
  • Inbox
  • Overige functionaliteiten
  • Integraties

Projecten en taken

Een van de kernfuncties voor het gebruiken van Wrike, is het managen van projecten. Voordat ik deze optie beoordeel, is het handig om eerst een blik te werpen op hoe projecten in Wrike zijn opgebouwd. Wat je onder andere doet door middel van taken, subtaken en meer. Dit is het eenvoudigst door het bekijken van een bestaand project. Hier vind je al wat demogegevens, zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden. Ook hier wordt veel gebruikgemaakt van kleuren voor een beter overzicht. Je hebt de keuze uit drie overzichten: table view, board view en een Gantt chart (zie printscreens hieronder).

project-wrike
gantt
table-wrike

In het “All” dropdown-menu kun je hier een extra optie aan toevoegen. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld bestanden en analytics. Als je meerdere opties wil toevoegen, kies dan voor “add view”. Persoonlijk vind ik de table view erg overzichtelijk, waarbij alle taken onder elkaar komen te staan. Je kunt deze uitklappen om subtaken te zien.

Een taak toevoegen doe je door middel van de knop eronder of via de bijbehorende snelkoppeling. Je kunt naast het toevoegen van een taak, op dezelfde manier ook een project of folder toevoegen. Een erg leuk aspect is de interactieve video, waarmee je je eerste taak nog makkelijker kunt toevoegen. Deze optie krijg je in beeld door een item te selecteren in het “Quick start” menu. Een mogelijkheid die overigens voor meerdere functies beschikbaar is.

taak-toevoegen

Het wordt snel duidelijk dat Wrike vooral geschikt is voor complexe projecten die bestaan uit een groot aantal taken en subtaken, en projecten waar meerdere mensen aan samenwerken. Je kunt een project namelijk echt tot in detail uitwerken via de software. Waaronder het toevoegen van een status, bijlagen uploaden, werken met goedkeuringen en nog veel meer. Voor goedkeuringen heb je wederom een aantal opties, zoals het instellen van een deadline en het aanwijzen van gebruikers die hun goedkeuring kunnen geven.

Daarnaast is het mogelijk om gebruikers te taggen, zodat zij hiervan een melding ontvangen binnen de software. Dit kan op dezelfde wijze als bij andere online chats, inclusief emoji’s en wederom bijlagen.

subtask

Als je factoren hebt waar het project van afhankelijk is (dependencies) kun je deze ook toevoegen, inclusief de bijbehorende termijn zoals bijvoorbeeld van start to start of start to finish. Hoe dit precies werkt vind je in het Help Center, waarbij deze optie veel gebruikt wordt in combinatie met de Gantt chart. (Hier wordt het wederom erg duidelijk hoe uitgebreid de software is). 

dependencies
dependemcies2

Projecten en folders

Het maken van een nieuw project of folder doe je op dezelfde manier, door te klikken op het plus-icoontje naast het menu-item “Projects and folders”. Hier kun je basisgegevens invullen, zoals de projectnaam, een taskworkflow toekennen en de locatie. De locatie heeft betrekking op een folder, die je dus ook via dit scherm kunt aanmaken. Folders (mappen) kun je gebruiken voor het organiseren van projecten. In beide gevallen kun je een “default view” kiezen die je het prettigste vindt. Bij het maken van een project kun je daarnaast ook een begin- en einddatum instellen.

project-folder-maken-wrike
project-folder-maken-wrike

Een andere handige optie is dat je via de drie puntjes kunt aangeven of je alle projecten of enkel actieve projecten wil tonen in het menu. Nadat je een project hebt aangemaakt, kun je deze dus gaan “vullen” met items. Dit zijn voornamelijk taken, maar je kunt ook projecten en folders toevoegen. Het is zelfs mogelijk om eigen items aan te maken, afhankelijk van jouw wensen.

Al deze items kun je filteren, wat wederom erg makkelijk is voor zeer uitgebreide projecten. Je kunt dit doen op datum, naam, en dergelijke, maar ook op prioriteit (pluspunt). Naast filteropties, kun je ervoor kiezen om items te groeperen en aangeven hoe je wil dat subitems worden getoond (uitgeklapt, lijstformaat etc.). Met de pijlen kun je terug en vooruit springen in de historie, als je bijvoorbeeld een foutje hebt gemaakt. En als je informatie wil exporteren, dan kan dit via de drie puntjes, waar je nog wat extra informatie vindt. Tot slot kun je een publieke link maken, waardoor gegevens openbaar zijn (maar wel de status alleen lezen (read only) krijgt).

publiclink

Het maken van een nieuwe folder werkt dus vrijwel op identieke wijze, alleen is het iets beknopter. Je kunt bij het maken van een folder aangeven waar deze voor zal worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het verzamelen van bestanden. Alle bestanden die je voor een project gebruikt, zullen dan in de bijbehorende folder komen te staan. Het enige dat ik persoonlijk echt mis, is de mogelijkheid om bestanden naar de folder te slepen vanaf je computer en op deze manier direct naar de map te uploaden.

Wat wel mogelijk is, is het kopiëren en bewerken van bestanden vanuit de folder. Als je op een bijlage klikt, is het zelfs mogelijk om selecties te maken en/of te tekenen (in verschillende kleuren) voor het taggen van teamleden en het plaatsen vam opmerkingen. Aan de rechterzijde komen alle opmerkingen te staan. Daarnaast kun je versies met elkaar vergelijken en via dit scherm afbeeldingen uploaden ter vergelijking.

versies-vergelijken

Tenslotte kun je ervoor kiezen om de document editor te installeren. Dit is geen bewerkingsprogramma, maar een manier om bestanden via je eigen computer te bewerken, die vervolgens automatisch gesynchroniseerd worden. Bij mij werkte dit niet vlekkeloos, aangezien de software aangaf dat ik de editor nog moest installeren, terwijl ik dit al gedaan had.

Een ander puntje waar ik erg naar heb moeten zoeken en wat naar mijn mening veel beter kan, is het uploaden van bestanden. Dit kan dus wel via de inbox, na het selecteren van een taak. Dit kan ook via andere vensters waar je opmerkingen kunt achterlaten. Je kunt hier ook bestanden draggen & droppen, waarbij de onderkant van het scherm blauw wordt. Dit is helaas niet mogelijk in bijvoorbeeld een specifieke folder. Waarschijnlijk zodat ieder bestand dat je upload verbonden is met een taak.

exe-bestand
uploaden

Nieuwe projecten en folders komen automatisch in het menu te staan onder “Projects and folders”. Inclusief een eigen icoontje, zodat ze makkelijk te onderscheiden zijn. Je kunt ze makkelijk verplaatsen en anders rangschikken (drag and drop). Ook hier kun je wederom veel personaliseren. Je kunt projecten en/of folders vastzetten (punaise), dupliceren, een blueprint opslaan (voor later gebruik, een beetje te vergelijken met een sjabloon) en nog veel meer. 

folder
folder2

Inbox

In de inbox, een optie die je vindt in het linkermenu, komt allerlei relevante informatie (notificaties) te staan. Denk aan taken die iemand aan je heeft toegewezen, iemand die je ergens in heeft getagged, iets dat met je is gedeeld, veranderingen in teams waarvan jij de administrator bent, en dergelijke. Wat betreft het taggen, je kunt individuele personen taggen, maar ook teams of bijvoorbeeld iedereen die een taak toegewezen heeft gekregen.

inbox

Je hebt in de inbox de mogelijkheid om inkomende en verzonden berichten (bijvoorbeeld als je zelf iemand ergens hebt getagged) te lezen, evenals gearchiveerde “kaarten”. Wrike maakt gebruik van “cards”, waarbij iconen het aangeven als een bericht niet is geopend of een deadline verstreken is. Je kunt notificaties indien gewenst “snoozen” en uitstellen. Houd er rekening mee dat alle notificaties na vier weken niet meer zichtbaar zijn (minpuntje).

Overige functionaliteiten

Er zijn naast deze veelgebruikte functies nog andere mogelijkheden die helpen bij het beheren van projecten en taken. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van timesheets (bijhouden hoe lang je ergens mee bezig bent), workloads (de werkdruk bekijken per gebruiker), my to do (overzicht van alle actieve taken), kalenders (zelf aan te maken, voor het toewijzen van taken aan gebruikers) en meer.

Een andere optie die ook in dit lijstje voorkomt is “reports”. Hier kun je zelf rapporten genereren om meer inzicht te krijgen. Denk aan projecten die op de planning staan voor de huidige maand, de tijd die je deze week hebt gespendeerd, een overzicht van de actieve taken per gebruiker, en meer. Zoals we inmiddels wel van Wrike gewend zijn, is het tevens mogelijk om eigen rapporten te genereren onder de optie “custom report”.

reports

Integraties / koppelingen

Via het vraagteken kun je de beschikbare integraties bekijken. Hoewel het er behoorlijk wat zijn, ontbreekt het helaas aanNederlandse koppelingen”. Wel zitten er applicaties tussen die erg populair zijn, zoals Magento, Excel, Gmail, Google Calendar, Slack, MailChimp, Salesforce, Zendesk en Pipedrive. Houd er rekening mee dat de meeste integraties enkel mogelijk zijn bij het duurdere pakket.

integraties-wrike

De mobiele app

Wrike biedt een mobiele app aan voor zowel iOS als Android apparaten. Na het downloaden kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, evenals je bestaande Google account. Je krijgt vervolgens een overzicht van de updates die je wel of niet wenst te ontvangen, waarna je op het dashboard terechtkomt. Screenshots maken is helaas niet toegestaan, vandaar dat onderstaande afbeeldingen van mindere kwaliteit zijn.

wrike-app-1
wrike-app-2
wrike-app3

De look & feel en de opbouw van het menu zijn anders dan die van de webversie, waarbij je meteen een overzicht te zien krijgt van je inbox, inclusief openstaande taken. In het menu onderaan vind je nuttige items, zoals je to-do lijst en werkomgevingen (spaces). Ook kun je zoeken naar projecten, folders en dergelijke. Via de plusknop kun je andere uitnodigen, evenals het aanmaken van taken, folders en projecten.

Als je een van je “spaces” opent, krijg je jouw projecten te zien, waarbij je soms erg ver naar rechts moet “scrollen”. Ook hier heb je gelukkig de mogelijkheid om voor diverse views te kiezen, inclusief de nieuwe “table view” die nog in beta versie is. Persoonlijk vind ik de mobiele versie minder prettig werken en ook iets minder overzichtelijk. Op zich is dit niet zo gek voor dit soort uitgebreide software, waarbij het veel gangbaarder is dat je deze voornamelijk gebruikt via een laptop of pc. De mobiele app is wel een nuttige toevoeging ter ondersteuning. Bijvoorbeeld voor het snel bekijken van een nieuwe opmerking of om te zien welke taken er openstaan voor die dag.

Gebruiksgemak en ervaringen van overige gebruikers

Het gebruiksgemak van Wrike is over het algemeen goed, maar je hebt zeker de tijd nodig om de software te leren kennen. Dit is ook het geval voor nieuwe teamleden die het platform gaan gebruiken. De software is namelijk zo uitgebreid en er zijn zoveel personalisatie mogelijkheden, dat dit soms zorgt voor onduidelijkheid. Het is echter wel een tool die de capaciteit heeft om zeer complexe en uitgebreide projecten tot in detail te managen, zoals jij dat wil. Al moet je wel precies te werk gaan, zodat er geen chaos ontstaat. Het grootste gebrek op het gebied van het gebruiksgemak, vind ik het uploaden van bestanden. Dit kan naar mijn mening echt een stuk eenvoudiger.

De meningen van gebruikers zijn erg verdeeld. Zo krijgt Wrike op het onafhankelijke platform van Trustpilot slechts 1,5 van de vijf sterren. Wat gelijk staat aan een slechte beoordeling, maar het gaat slechts om 178 reviews (wat zeer weinig is voor zo’n groot internationaal platform). Op GetApp krijgt de software weer een mooi cijfer, en ontvangt een 4,3 van de 5 sterren, op basis van maar liefst 2.712 reviews. Minpunten gaan vooral over de prijzen, het automatisch vernieuwen van abonnementen via creditcard betalingen en de beperkte functies van de Android app. De pluspunten gaan vooral over de functies van de software en het managen van projecten, de automatiseringen en de vele kleine opties zoals de “dependencies”.

Met uitspraken als “Wrike is a great tool for monitoring and organizing multiple projects at once “, “Wrike is a project management and collaboration tool that helps teams organize, plan, and track their work” en “When compared to other project management software, Wrike is head and shoulders above the rest”.

Persoonlijke ervaring met de klantenservice

Contact opnemen met de klantenservice is een beetje een uitdaging. Gelukkig is er zeer veel online informatie te vinden, dus als je ergens niet uitkomt over de werking van de software kun je dit meestal online vinden. Je kunt tevens vragen stellen via de live chat, die wordt beheerd door een chatbot. Ik vond dit zelf een beetje frustrerend, omdat je niet de vrijheid hebt om allerlei vragen te stellen. Je dient namelijk eerst een gesprek in te boeken met sales, voordat je verder kunt. Je kunt het tijdens de proefperiode of gebruik van het gratis pakket meer zien als een geavanceerde zoekfunctie.

De beste manier om een specifieke vraag te stellen, bijvoorbeeld over je account, is via het ticketingsysteem. Zo kun je online een vraag indienen. Hoe meer gegevens je invult, zoals de afdeling waartoe de vraag behoort, hoe sneller je antwoord krijgt. Zodra de klantenservice je vraag heeft behandeld, ontvang je tevens een mailtje. Voor betalende gebruikers is de ondersteuning gelukkig een stuk beter, zo kun je de klantenservice benaderen via het vraagtekentje in de interface (echte live chat), en is er ook een telefoonnummer dat je kunt bellen. Houd er rekening mee dat je alle vragen stelt in het Engels. (Het is mogelijk in andere talen, alleen helaas niet in het Nederlands).

mail-wrike
chat-wrike

Complete functielijst

Let op, niet alle functies zijn onderdeel van ieder Wrike pakket.

  • Opslagruimte van minimaal 2 GB per gebruiker
  • Taken en subtaken
  • Projecten en folders (mappen) beheren, inclusief geneste projecten
  • Tagging en cross-tagging
  • Rapporten (vanaf het Business pakket)
  • Persoonlijke en zakelijke werkschema’s
  • Eigen velden aanmaken (betaalde pakketten)
  • E-mail notificaties
  • Kalenders (betaalde pakketten)
  • AI ondersteuning (betaalde pakketten)
  • Automatiseringen (betaalde pakketten)
  • Taken- en project goedkeuringen (vanaf het Business pakket)
  • Aanvraagformulieren (vanaf het Business pakket)
  • Beheren van middelen (vanaf het Business pakket)
  • Integraties (de mate verschilt per pakket)
  • Mobiele app

Is Wrike veilig online te gebruiken?

Meer informatie over de veiligheid, vind je op de desbetreffende (Engelstalige) pagina van Wrike. Hier vind je onder andere informatie over de privacy van gegevens, de datacenters, netwerkbeveiliging en meer. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van het Google Cloud Platform en zijn SOC2 compliant. Wat wel een leuk feitje is, is dat het datacenter dat ze gebruiken gevestigd is in Amsterdam, en ISO 27001 en ISAE 3402 gecertificeerd is. Voor het versleutelen van gegevens wordt onder andere gebruikgemaakt van Transport Layer Security (TLS) 1.2. Op de overzichtspagina vind je ook een overzicht van alle keurmerken, inclusief beschrijvingen, waaronder: alle ISO/IEC certificaten en CSA STAR certificering voor cloudbeveiliging.

veiligheid-wrike

Pakketten en kosten

Wrike biedt meerdere pakketten aan, waarvan dus een gratis versie die perfect is om met de software kennis te maken. Deze is initieel 14 dagen, maar door een aantal handelingen te verkennen tijdens je proefperiode (via het Quick Start menu) kun je nog een maand gratis ontvangen.

Hoe duurder het pakket dat je afneemt, hoe meer functies je kunt gebruiken. Ook beschikken de betaalde en duurdere pakketten over meer gebruikers, opslagruimte en automatiseringen. Houd er rekening mee dat je zowel kunt kiezen voor een maandelijks als jaarlijks abonnement, en dat Wrike abonnementen automatisch verlengd als je je creditcardgegevens deelt voor betalingen. Alle prijzen zijn echter in dollars en het is niet mogelijk om in euro’s te betalen.

Naast de standaard pakketten zijn er add-ons die je kunt afnemen, zoals die voor onboarding of extra diensten. Niet al deze prijzen staan online, hiervoor dien je een prijsaanvraag in te dienen bij het verkoopteam.

Kosten pakketten: 

AbonnementFreeTeamBusinessEnterprisePinnacle
Prijs per maand, per gebruikerGratis$10$24,80Op aanvraagOp aanvraag
Toelichting2 GB opslag per gebruiker2-15 gebruikers, 2 GB opslag per gebruiker, 50 automatiseringen5-200 gebruikers, 5 GB opslag per gebruiker, 200 automatiseringen10 GB opslag per gebruiker, 1.000 automatiseringen15 GB opslag per gebruiker, 1.500 automatiseringen

Kosten add-ons

AbonnementWrike IntegrateWrike SyncWrike LockWrike Datahub
PrijsOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
Inbegrepen bij pakketBusiness, Enterprise, PinnacleBusiness, Enterprise, PinnacleEnterprise, PinnaclePinnacle

Conclusie

Wrike is een internationale aanbieder van projectbeheer software, gericht op teams en complexe projecten. Door middel van taken, subtaken, folders en meer kun je diverse projecten beheren en in real-time samenwerken. De software kenmerkt zich door de grote hoeveelheid personalisaties, waarmee je alles precies kunt instellen op de behoeften van jouw onderneming. Hierdoor is het programma minder geschikt voor het managen van kleinschalige projecten, aangezien je de tijd nodig hebt om met de software te leren werken.

De uitstraling van de software is modern en speels, waarbij de mobiele app vooral ter ondersteuning is. Wat betreft de hulpinformatie is er zeer veel materiaal beschikbaar over de werking van de software, net zoals de software in het Engels, maar wel ondersteund met afbeeldingen en video’s. De klantenservice is wat lastiger te bereiken, voornamelijk als je gebruikmaakt van het gratis pakket. Gebruikers van betaalde pakketten profiteren van meer mogelijkheden, evenals meer service. De kosten voor Wrike starten vanaf een tientje per maand, per gebruiker (in dollars).

Expert score

Prijs / kwaliteit4 sterren review
5
Slimme functies4 sterren review
4,5
Gebruiksgemak4 sterren review
3,5

Alternatieven projectmanagement software

Natuurlijk kan het zijn dat Wrike niet aansluit op de behoeften en wensen van jouw bedrijf en zijn er andere oplossingen die dit wellicht wel doen. Ook als je er nog niet helemaal uit bent, heb ik hieronder drie alternatieven voor je om te vergelijken.

Teamleader

Teamleader biedt een brede oplossing aan, inclusief projectmanagement. Je kunt net als met de oplossing van Wrike ook allerlei andere zaken organiseren, zoals afspraken en uren. Een groot verschil is dat Teamleader ook relatiebeheer software omvat, waardoor het wat minder gericht is op enkel de onderlinge samenwerking binnen een team. De prijzen liggen wel wat hoger dan die van Wrike, waarbij je wel in euro kunt betalen. Qua integraties zijn er veel overeenkomsten, maar is Teamleader daarnaast te koppelen met behoorlijk wat Nederlandse boekhoudprogramma’s, zoals Snelstart en Exact.

Pluspunten Teamleader

  • Speciaal pakket voor eenmanszaken

  • Korting bij een jaarabonnement en vanaf 6 gebruikers

  • Gratis proefabonnement van 14 dagen

  • Gebruiksvriendelijke interface

  • Meerdere software oplossingen inbegrepen in de prijs

  • Veel koppelingen mogelijk

Minpunten Teamleader

  • Geen maandabonnement mogelijk

  • Contactaanvragen worden binnen 24 uur beantwoord, je kunt niet direct contact krijgen met de klantenservice

Monday

Een ander alternatief is Monday, waarbij het net als bij Wrike mogelijk is om de software gratis te gebruiken als je een klein team hebt. De software heeft heel wat overeenkomsten qua gebruik, evenals de moderne en kleurrijke uitwerking van de interface. Monday is in principe goedkoper, maar je kan duurder uit zijn door het minimaal af te nemen aantal gebruikers. Een groot pluspunt is de onderlinge communicatie, waar net als bij Wrike veel aandacht aan is besteed. Ook Monday is te koppelen met externe apps, evenals het toevoegen van eigen modules.

monday projectmatig werken

Pluspunten Monday

  • Moderne en simpele software

  • Gericht op de verkoop

  • Geschikt voor kleine en grote bedrijven

  • Gratis abonnement mogelijk

  • 24/7 support

Minpunten Monday

  • Facturatie op jaarbasis

  • Functies zijn beperkt bij het Gratis en het Basic pakket

  • Prijzen worden goedkoper weergegeven dan in werkelijkheid

  • Klantenservice is in het Engels

Silvasoft

Tot slot een ietwat andere optie voor het beheren van projecten, namelijk de extra module van Silvasoft. Deze kun je toevoegen aan de boekhoudoplossing van Silvasoft voor €6,45 per maand en is dus meteen geïntegreerd met je zakelijke administratie. Je hebt de mogelijkheid om projecten in te delen in fases en taken, en ook kun je rollen toewijzen aan andere gebruikers, to-do lijstjes maken en taken beheren via een agenda. Het is tevens een goede optie als je een oplossing zoekt voor het werken met budgetten.

silvasoft app

Pluspunten Silvasoft

  • Geschikt voor een groot aantal ondernemers, waaronder ZZP’ers, MKB bedrijven en Belgische ondernemingen. Het is mogelijk om gebruikers en administraties toe te voegen.

  • Je bepaalt zelf welke modules je wel of niet afneemt, waardoor je alleen betaalt voor functionaliteiten die je ook daadwerkelijk gebruikt.

  • Zeer uitgebreide facturatiemodule, met een goede mate van gebruiksvriendelijkheid. Geschikt voor periodieke facturen, verzamelfacturen, meerdere templates en creditnota’s.

  • Groot aantal bankkoppelingen, via Ponto. Plus de mogelijkheid om te synchroniseren op ieder gewenst moment, voor real-time inzicht.

  • Veel koppelingen met externe apps.

  • Zeer snel antwoord op vragen en een goede klantenondersteuning.

Minpunten Silvasoft

  • Extra kosten voor de bankkoppeling en het gebruik van scan & herken. Evenals hoge kosten voor het toevoegen van extra gebruikers en/of administraties. Hierdoor kunnen de maandelijkse kosten snel oplopen.

  • Offertes kunnen niet online worden goedgekeurd door de klant.

  • Geen directe koppeling met de Kamer van Koophandel (KvK), voor het opzoeken en invoeren van bedrijfsgegevens van klanten.

  • IB-aangifte kan niet met de software worden gedaan.

  • Niet alle onderdelen zijn eenvoudig om als startende ondernemer mee te leren werken.

  • Prijzen kunnen behoorlijk snel oplopen, als je meerdere functies nodig hebt en/of gebruikers.

Veelgestelde vragen

Wat is Wrike?

Wrike is een oplossing voor het beheren van projecten, waarbij de focus ligt op de onderlinge samenwerking binnen teams en de zeer flexibele interface.

Heeft Wrike een mobiele app?

Ja, alleen deze is vooral ter ondersteuning. Hoewel je er behoorlijk wat dingen mee kunt regelen, is de app voor iOS en Android minder uitgebreid dan de desktopversie.

Heeft Wrike een gratis pakket?

Ja, Wrike biedt zowel een gratis proefperiode aan, als een gratis pakket voor kleine teams. Op mijn pagina lees je mijn eerlijke mening over deze software-oplossing, evenals de kosten.

Wat zijn de beste Wrike alternatieven?

Als Wrike niet de beste oplossing is voor jouw onderneming, lees dan op mijn pagina welke drie alternatieven er zijn

Waarom Wrike gebruiken?

Wrike is vooral een handige oplossing als je op zoek bent naar uitgebreide projectmanagement software, waar je met heel het team in kunt werken

Is Wrike webgebaseerd?

Ja, Wrike is een online oplossing. Naast de browser-applicatie kun je een mobiele app downloaden, voor zowel iOS als Android apparaten.

Welke integraties zijn er voor Wrike?

Wrike is te koppelen met een groot aantal integraties, waaronder veel bekende internationale apps. In deze review lees je hier meer over, in het specifieke gedeelte over de integraties/koppelingen.

Wat zijn de support opties van Wrike?

Contact opnemen met Wrike kan via de live chat (betaalde gebruikers), door het aanmaken van een ticket (antwoord per mail) en telefonisch (enkel beschikbaar bij bepaalde abonnementen).

Wat is beter, Wrike of Teamleader?

Dit ligt vooral aan hetgeen waar je naar op zoek bent. Beide zijn geschikt voor het beheren van projecten en taken, waarbij Wrike zich meer focust op de onderlinge communicatie en Teamleader een bredere oplossing is, inclusief relatiebeheer.

Welke software is beter, Wrike of Monday?

Beide oplossingen zijn goed en ze hebben heel wat overeenkomsten. Het komt vooral neer op welke oplossing je prettiger vindt werken en met welk prijsmodel je voordeliger uit bent.

Gerelateerde artikelen

De beste Strokenplanning Software voor Ondernemers

Strokenplanning software bespaart tijd en voorkomt fouten. Daarom heb ik de beste strokenplanning tools getest en de beste voor je uitgekozen

Beste Voorraadbeheer Software

Welke voorraadbeheer software is wél jouw geld waard? Ontdek meteen welke voorraadbeheer software het beste is. Wees zeker van je keus!

Top 10 beste facturatie software

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wrike is nu tijdelijk gratis!