Teamleader Review

Software uitgebreid getest

Teamleader biedt een alles-in-één tool aan gericht op het MKB, maar de software is ook zeer geschikt voor ZZP’ers. De focus van Teamleader ligt op het stroomlijnen van verkoopprocessen, inclusief facturatie, projectmanagement, tijdregistratie, werkbonnen en support tickets. Je bepaalt bij Teamleader zelf welke mogelijkheden je afneemt, op basis van het door jou gekozen pakket.

In deze review neem ik de software van Teamleader van top tot teen onder de loep, zodat jij weet of het je geld waard is. Ik bespreek zowel de functies, de kosten, het gebruiksgemak, koppelingen, recensies, de klantenservice en meer. Zo weet jij aan het einde van dit artikel of Teamleader een goede match is voor jouw onderneming.

Eenvoudig factureren, CRM en projecten bijhouden als Ondernemer? Teamleader kun je 14 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review teamleader
4,2
Slimme functies 4 sterren review teamleader
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review teamleader
4,2

Pluspunten Teamleader

 • Professionele en vriendelijke klantenservice

 • Veel koppelingen met boekhoudsoftware

 • Goede beoordeling van gebruikers

 • Moderne en intuïtieve software

 • Proefabonnement 14 dagen

 • Veel inhoudelijke informatie in videoformaat

Minpunten Teamleader

 • Hoge kosten voor bepaalde koppelingen

 • Geen live chat voor alle pakketten

 • Geen maandabonnementen mogelijk

Over Teamleader

Voordat ik inga op de inhoud van de software, eerst een kijkje achter de schermen. Het is altijd goed om te weten met wie je zaken doet, ook als het gaat om het afnemen van online software. Teamleader is een zeer grote SaaS (Software as a Service) onderneming, met meer dan 200 werknemers en kantoren in Gent en Amsterdam. Ze bieden hun software in heel Europa aan en meer dan 15.000 ondernemers maken hier al gebruik van.

Teamleader bestaat sinds 2012 en het bedrijf is dus in een razendsnel tempo gegroeid tot waar ze nu zijn. Hun doel is slimmere software te blijven ontwikkelen die ondernemers helpt om efficiënter te werken. Dit doen ze specifiek met work management software, met de focus op verkopen. Denk aan het opvolgen van leads, het leveren van professionele service, facturatie en het krijgen van inzicht. De software leidt volgens Teamleader zelf tot een gemiddelde stijging in verkopen van 35%.  Dus laten we eens een blik werpen op de functies.

teamleader-beste-crm-software

Functies Teamleader

Teamleader biedt meerdere oplossingen aan en in deze review ga ik in op Teamleader Focus. Teamleader Focus is geschikt voor bedrijven van 1 tot en met 20 werknemers, maar vooral voor ondernemers die software zoeken om met meerdere mensen samen te werken, of om complexe bedrijfsprocessen te organiseren en automatiseren. Als je meer dan 20 werknemers hebt, kun je overgaan op Teamleader Orbit.

Offertes en facturen

Teamleader heeft de functies ondergebracht in diverse categorieën. Als eerste de categorie facturatie. Hiermee kun je offertes opstellen en omzetten in facturen, of natuurlijk meteen een factuur maken. Vervolgens kun je deze versturen en opvolgen. Een offerte of factuur maken is erg eenvoudig en kun je tevens digitaal laten ondertekenen door de klant. Je kunt ze trouwens zowel per post als e-mail verzenden.

Ook periodiek factureren (abonnementen) is mogelijk, waarbij je gewoon aangeeft hoe vaak de factuur moet worden verstuurd via het drop-down menu. Evenals het opstellen van een factuur aan de hand van een urenregistratie, waarbij je het uurtarief per medewerker kunt instellen. Ook verschillende munteenheden, het toepassen van real-time wisselkoersen, en verschillende BTW tarieven zijn geen probleem. Bij het maken van een document kun je gebruik maken van sjablonen, zodat je in een handomdraai een professionele offerte of factuur hebt in je eigen huisstijl.

Uiteraard kun je de facturen verwerken, waarbij het inboeken ook in bulk mogelijk is. Indien gewenst koppel je Teamleader aan boekhoud- of facturatiesoftware, waar ik later in dit artikel op terug kom. Een extra leuke optie is dat Teamleader de betaaldata van facturen voorspelt, zodat je een beter overzicht hebt wanneer te verwachte inkomsten op de zakelijke bankrekening staan.

Uren registreren

In de software van Teamleader zit een urenregistratie inbegrepen, iets dat in menig boekhoudpakket ontbreekt waardoor het veel ondernemers van pas komt. Je bepaalt zelf wanneer je uren registreert, door ze in real-time bij te houden of door uren in één keer achteraf in te voeren. Geregistreerde uren kunnen worden gekoppeld aan zowel klanten als projecten, wat erg handig is als je ze wil doorfactureren.

Teamleader is natuurlijk een bedrijf dat houdt van innovatie en dit laten ze zien met hun time tracker. Deze is beschikbaar voor vaste en mobiele apparaten, en met de stop/start knop kun je eenvoudig bijhouden hoe lang je ergens aan bezig bent. Goed voor het urencriterium van de Belastingdienst en voor een gespecificeerde factuur. En natuurlijk voor jezelf of voor je medewerkers, zodat het duidelijk is hoeveel tijd gaat naar bepaalde taken. Dit kun je makkelijk inzien met behulp van de statistieken, die een overzicht tonen per dag, week of maand, maar ook per project of klant. Zo weet je precies waar stiekem veel tijd in kruipt en hoeveel tijd je voor een toekomstig project moet rekenen.

teamleader uren bijhouden

Klanten en projecten beheren

De software van Teamleader helpt je ook bij het beheren van projecten. Zo heb je een visueel overzicht van alle taken, inclusief lopende taken, afgeronde taken en taken die on-hold zijn gezet. Wijs medewerkers toe aan bepaalde taken, waarbij je meerdere mensen op een bepaald onderdeel kunt zetten. Naast de verdeling van het werk en het verkrijgen van inzicht in de vordering van een project, is het ook makkelijker om binnen budget te blijven. Wat tevens van pas komt bij het maken van een prijsindicatie voor klanten.

Het beheren van klanten doe je door middel van het Teamleader CRM systeem. In dit Customer Relationship Management systeem vul je contacten in op basis van een KvK nummer, kun je de communicatiegeschiedenis bijhouden (inclusief het koppelen van Outlook of Gmail), kun je een agenda delen met collega’s, en kun je automatische antwoorden instellen voor het beantwoorden van mails. Alles kan overigens ook via de mobiele Teamleader app.

Kosten Teamleader

Teamleader Focus biedt drie verschillende pakketten aan, met een minimum van 2 gebruikers. Deze pakketten zijn geschikt voor bedrijven tot en met 20 werknemers, en vanaf 6 gebruikers ontvang je korting. Ook als je kiest voor een jaarbetaling ontvang je een discount, die kan oplopen tot 17% korting. Je kunt helaas niet per maand betalen bij Teamleader, maar enkel per kwartaal of per jaar. Houd er dus rekening mee dat de abonnementskosten per drie maanden of per jaar tegelijkertijd worden gefactureerd. Wel kun je de software 14 dagen lang gratis uitproberen en een proefaccount is echt zo aangemaakt.

Hieronder een prijsoverzicht, met de prijzen per maand zonder korting. De pakketkosten zijn overigens inclusief gebruikers. Ook met meer dan 20 gebruikers kun je gebruik blijven maken van Teamleader Focus, maar de onderneming raadt in dat geval zelf aan om te kiezen voor Teamleader Orbit, waarvan de prijzen op aanvraag zijn.

Aantal gebruikersTeamleader GOTeamleader BOOSTTeamleader MOVE
2€60€78€90
3€90€117€148,50
4€120€156€198
5€150€195€247,50
6€165€215€272,50
7€180€235€297,50
8€195€255€322,50
9€210€275€347,50
10€225€295€372,50
11€240€315€397,50
12€255€335€422,50
13€270€355€447,50
14€285€375€472,50
15€300€395€497,50
16€315€415€522,50
17€330€435€547,50
18€345€455€572,50
19€360€475€597,50
20€375€495€622,50

Laten we eens kijken wat je krijgt in ruil voor het afnemen van een pakket, want de functies verschillen namelijk behoorlijk.

 • Teamleader GO: Contactbeheer, deals (projectbeheer inclusief herinneringen), offertes, facturen, taken plannen, productbeheer (handig toe te voegen aan facturen), integraties/koppelingen, klantenservice (bellen, mailen en chatten)
 • Teamleader MOVE: Alles van GO, meerdere pipelines (2), automatische betalingsherinneringen, het tonen van marges op offertes, tijdregistratie (inclusief factureerbare en niet-factureerbare uren), prepaid facturatie, periodiek factureren/abonnementen, projectmanagement op basis van milestones, digitale werkbonnen inclusief ondertekenen op locatie
 • Teamleader BOOST: Alles van MOVE, een ongelimiteerd aantal pipelines, geschikt voor meerdere bedrijven, cash-in forecast (voorspellen van omzet aankomende 3 maanden), vakantiedagen (op bedrijfs- en werknemersniveau), ticketing (centrale inbox en toewijzen e-mails) en een in-app chat

Gebruiksgemak

De software van Teamleader heeft een moderne uitstraling, met blauwe kleuren. Ondanks de handige pictogrammen ter verduidelijking ziet het er naar mijn mening ietwat saai uit. Je kan echter wel merken dat er veel tijd en energie is gestoken in het gebruiksgemak en de navigatie van de software, want dit zit erg logisch in elkaar. In het hoofdmenu vind je alle belangrijke categorieën, zoals facturen, projecten en timesheets. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat gebruik wordt gemaakt van Engelse termen.

De demoversie is voorzien van demo data zodat je een goed beeld krijgt van de software als deze in gebruik is. Tevens vind je bij iedere categorie een handige introductie video, waarin ze snel overgaan tot de kern. Je kunt de functionaliteiten wijzigen, op basis van het pakket dat je in gedachten hebt. Zo bevat het GO pakket bijvoorbeeld geen tijdsregistratie, en het MOVE pakket bevat geen ticketing systeem.

Iets wat wel verbeterd kan worden is de zoekfunctie. Er zijn namelijk geen zoekresultaten als je zoekt op simpele termen zoals “facturen” of “factuur maken”. Ook het “snelkoppelingsmenu” is ietwat verwarrend en bevindt zich onder het blauwe plusje. Het bevat in feite dezelfde categorieën als het hoofdmenu, maar opent in een pop-up. Na het voltooien van een actie verandert het scherm, waardoor je eventuele wijzigingen in het hoofdscherm kwijt bent.

Hulp vragen kan via de interface zelf, via het bijbehorende menu. Helaas kun je niet live chatten, maar wel een vraag versturen via het contactformulier. Hier kun je ook bijlagen aan toevoegen, wat een pluspunt is. Makkelijk als je een vraag hebt over de software en je een printscreen wil meesturen. Later in dit artikel ga ik dieper in op de klantenservice van Teamleader.

Koppelingen

Teamleader is uit handen van Belgische ontwikkelaars, wat betekent dat er veel koppelingen mogelijk zijn met Nederlandstalige externe software. Iets wat erg prettig is, zodat je de software kunt koppelen aan je boekhoudpakket, facturatie software of CRM systeem om dubbel werk te voorkomen. In de marketplace vind je een overzicht van alle mogelijke koppelingen en dat zijn er meer dan 200. Je kunt tevens filteren op gratis en betaalde integraties.

Onder de populairste apps vind je software die gebruikers graag koppelen met Teamleader, zoals: Outlook, Gmail, MailChimp, Google of Office Calendar, Mollie en LinkedIn. Wat betreft de boekhoudpakketten is de software te koppelen met een behoorlijk aantal bekende aanbieders.
Hieronder een overzicht van de 10 meest gebruikte integraties en eventuele kosten voor de boekhoudkoppeling:

BoekhoudsoftwareKosten per maand
Exact OnlineGratis
YukiGratis
Jortt€14,98
AFAS€29,98
Visma e-Accounting€15
Informer€15
e-Boekhouden€15
Reeleezee€15
Moneybird€15
SnelStart€15

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen vanaf-prijzen zijn. Bij e-Boekhouden betaal je namelijk €15 voor de koppeling als je een jaarabonnement hebt, maar €18 bij een korter abonnement. De prijzen zijn tevens per administratie, waardoor sommige betaalde koppelingen aardig kunnen oplopen in prijs als je meerdere administraties hebt in het Teamleader MOVE pakket. Bij de meeste koppelingen wordt de informatie ieder kwartier uitgewisseld, voor een vrijwel realtime overzicht in beide software omgevingen.

Ondanks het grote aantal koppelingen, gaan sommige integraties met vrij hoge maandlasten gepaard. Bijvoorbeeld €39 per maand voor het koppelen van je WooCommerce webshop of zelfs €65 per maand voor een Prestashop. Andere koppelingen zijn weer gratis, zoals de digitale werkbonnen software van SimpleSimon of het koppelen van LinkedIn.

Het is dus aan te raden om van tevoren de door jou gewenste integraties op te zoeken en de eventuele kosten mee te laten wegen in je keuze.

Klantenservice

Teamleader biedt meerdere manieren aan om contact op te nemen, waaronder per e-mail, telefonisch, via de chat, en via een in-app live chat. Deze laatste optie is enkel beschikbaar voor gebruikers die het duurste pakket (MOVE) hebben afgenomen.

Contact opnemen gaat via het support center, waar je ook behoorlijk wat informatie vindt over de werking van de software, inclusief trainingsvideo’s en veelgestelde vragen. Je kunt de informatie inzien in diverse talen en naast het Nederlands is het kenniscentrum ook beschikbaar in het Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans. Voor snelle vragen stimuleert Teamleader gebruikers om contact op te nemen via de chatbot.

Reviews Teamleader

Gebruikers zijn tevreden over de dienstverlening en software van Teamleader. De software aanbieder ontvangt op het onafhankelijke platform Trustpilot 4 van de 5 sterren, wat neerkomt op een goede beoordeling. Pluspunten die regelmatig worden genoemd zijn de gebruiksvriendelijke software, het snel kunnen inwerken van nieuwe medewerkers en het klantenservice team dat echt meedenkt als er problemen zijn. Negatieve punten hebben vrijwel altijd te maken met de kosten en het terugvorderen ervan als de software niet bevalt. Wat tevens een leuk detail is, is dat meerdere ZZP’ers de software ook gebruiken voor het organiseren van hun onderneming.

Ook in Google Reviews wordt Teamleader goed beoordeeld en ontvangt zelfs 4,5 van de 5 sterren, met een totaal van meer dan 200 beoordelingen. Ook hier komt ongeveer hetzelfde naar boven, lovende reviews over de software en met name de klantenservice. Want ook hier zijn tal van recensies die aangeven dat de medewerkers van de klantenservice echt een stapje extra zetten om problemen te verhelpen. Maar er zijn ook een paar zeer slechte beoordelingen over problemen met betalingen. Zoals bijvoorbeeld het niet kunnen annuleren van een jaarabonnement, ook niet als het gaat om langdurige gebruikers. Een echte middenweg is er niet, wat betreft de reviews over Teamviewer.

Conclusie

Teamviewer is meer dan een CRM systeem, maar een tool voor het managen van projecten en relaties, het plannen van taken, het werken met budgetten, evenals het registreren van uren, digitale werkbonnen en het aanbieden van een ticketing systeem. Welke functies je wil gaan gebruiken hangt af van het gekozen pakket, waarbij je meer mogelijkheden hebt als je een duurder abonnement afsluit. Dit kan overigens zowel op kwartaal- als jaarbasis, waarbij je moet opletten dat je een eventuele opzegging op tijd aangeeft.

De software van Teamleider werkt erg gebruiksvriendelijk, en daar zijn huidige gebruikers en ik het over eens. De software is geschikt voor ZZP’ers tot bedrijven met honderden werknemers, waardoor je niet hoeft over te stappen van aanbieder als je bedrijf verandert. Je kunt Teamleader koppelen met een enorm aantal externe apps, waarbij je wel moet rekenen op soms hoge bijkomende maandkosten. De klantenservice is wellicht het grootste pluspunt van Teamleader, aangezien gebruikers werkelijk lovend zijn over de geboden service van dit Belgische bedrijf.

Voordelen: moderne en intuïtieve software, prijs gebaseerd op het exacte aantal gebruikers, veel inhoudelijke informatie in videoformaat, goede beoordeling van gebruikers, veel koppelingen (ook voor Nederlandse boekhoud- en facturatiesoftware), professionele en vriendelijke klantenservice

Nadelen: geen maandabonnementen mogelijk, zoekfunctie in de software werkt niet goed, geen live chat voor alle pakketten, software kan hier en daar iets innoverender, hoge kosten voor bepaalde koppelingen

Eenvoudig factureren, CRM en projecten bijhouden als Ondernemer? Teamleader kun je 14 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review teamleader
4,2
Slimme functies 4 sterren review teamleader
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review teamleader
4,2

Veelgestelde vragen

Wat kost Teamleader?

Teamleader hanteert verschillende pakketten en de prijzen zijn daarnaast ook gebaseerd op het aantal gebruikers. Het goedkoopste pakket kost 50 euro per maand, als je kiest voor een jaarabonnement. Dit is inclusief 2 gebruikers.

Wat is Teamleader?

Teamleader is een bedrijf dat alles-in-één software aanbiedt voor relatiebeheer, projectmanagement en facturatie. Ook kun je met de software offertes opstellen, een ticketingsysteem instellen, met budgetten werken, en meer. Het bedrijf richt zich vooral op het aanbieden van meerdere software oplossingen voor het boosten van sales.

Kan ik Teamleader koppelen met boekhoudsoftware?

Ja, al is het wel afhankelijk van de boekhoudsoftware die je gebruikt. Op het moment van schrijven kun je Teamleader koppelen met onder andere: Exact Online, Yuki, e-Boekhouden, AFAS, Visma, Visma e-Accounting, Reeleezee en Informer. Houd wel rekening met extra kosten, want lang niet alle koppelingen zijn gratis.

Is Teamleader betrouwbaar?

Ja, Teamleader is een onderneming waar je op kunt vertrouwen en het is een Belgisch bedrijf. In deze review vertel ik iets meer over deze onderneming, wat je precies van de software kunt verwachten, wat de kosten zijn, hoe gebruiksvriendelijk het programma is, en nog veel meer.

Is Teamleader geschikt voor ZZP’ers?

Teamleader richt zich vooral op het MKB en ondernemers met meerdere werknemers. Toch is uit reviews gebleken dat veel ZZP’ers de software gebruiken voor het plannen van projecten en het beheren van budgetten, waaronder ZZP’ers in de bouwsector. Dus het antwoord is ja, Teamleader is ook geschikt voor ondernemers zonder personeel.

Gerelateerde artikelen

Beste CRM Software 2024? | Top 10 Ruim 12 Maanden Getest

Met welke CRM Software ben je het best uit? Prijs vs. Kwaliteit en meer getest over een periode van 12 maanden. Ontdek de beste CRM software.

Beste Planning Software 2024 | Top 10 Winnaars van de Test

Welke planning software is wel effectief? Tientallen programma’s zijn een jaar getest. Kom erachter welke planning software het beste is.

Top 10 beste facturatie software

Welke facturatie software komt het beste uit de test? Dit zijn de 10 beste facturatie tools, voor het besparen van geld en tijd als ondernemer

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je CRM software als ondernemer?