Onderzoeksmethode bedrijfssoftware

Ben jij op zoek naar het beste boekhoudpakket of een ander zakelijk programma voor jouw bedrijf? Op Zelfboekhouden vind je het grootste aantal software reviews voor ondernemend Nederland, uitgebreid getest en beoordeeld.

Het belangrijkste doel van de software reviews op Zelfboekhouden, is jou als ondernemer helpen bij het kiezen van het beste programma. Ongeacht of het gaat om boekhoudsoftware, een facturatie oplossing, of een systeem om de voorraad te beheren. Door alle programma’s zelf weken- of maandenlang te testen, is het mogelijk om tot een objectief en eerlijk oordeel te komen. Een software review waar je dus echt iets aan hebt, met zowel echte voor- als nadelen.

Hoe worden software programma’s bij Zelfboekhouden beoordeeld?

Informatie van de aanbieder zelf is niet voldoende om een programma te beoordelen. Want naast de opsomming van functies en de bijbehorende kosten, spelen veel meer aspecten een rol. Bijvoorbeeld: Is een factuur maken in je eigen huisstijl echt wel zo makkelijk? En is het indienen van de BTW-aangifte in de praktijk ook een fluitje van een cent? Het doel is natuurlijk om dat ene programma te vinden dat het meest efficiënt werkt en je zoveel mogelijk kostbare tijd bespaart.

De enige manier om dit te doen is het programma handmatig te testen, functies uit te proberen, contact op te nemen met de klantenservice, enzovoorts. Dit is precies waar Zelfboekhouden in is gespecialiseerd, en iedere dag ben ik bezig met het testen en beoordelen van verschillende soorten software. Zo kun jij eenvoudig meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken voor jouw persoonlijke situatie. Zelfboekhouden is namelijk jouw deskundige adviseur en hieronder leg ik graag uit hoe een review tot stand komt.

Welke onderdelen worden beoordeeld?

Hoewel de specifieke beoordeling natuurlijk verschilt per programma, zijn er een aantal onderdelen die de basis vormen voor iedere review, namelijk:

  • Functionaliteiten – Het testen en beoordelen van de functies, evenals het vergelijken van het totale aanbod aan functies met dat van alternatieve aanbieders
  • Automatisering – In welke mate is er gebruikgemaakt van innovatieve technologieën en hoe slim is de software? Want in een wereld waar de technologie nooit stilstaat, is het handmatig testen van de mogelijkheden in de praktijk nog belangrijker. Zo worden ook eventuele bugs en problemen zichtbaar
  • Gebruiksgemak – De gebruiksvriendelijkheid is een van de belangrijkste onderdelen die bepaalt of een programma prettig werkt en hoe lang je nodig hebt om de software te leren kennen. Het design, de navigatie en de mate van automatisering spelen hierbij een belangrijke rol
  • Mobiele app: Een onmisbaar onderdeel in de huidige tijd, waarbij alle bovenstaande onderdelen aan bod komen
  • Schaalbaarheid: Is de software in staat om mee te groeien met je onderneming en werkt de software ook dan nog even efficiënt?
  • Koppelingen: Het bekijken van de mogelijke koppelingen en de daadwerkelijke integratie in de praktijk
  • Support: Contact opnemen met de klantenservice via de mogelijke kanalen, waarbij zowel klantvriendelijkheid als snelheid een rol spelen. Plus het bekijken van de extra support opties, zoals video tutorials, een kennisbank, en meer
  • Prijs: Het beoordelen van de kosten op basis van de geboden kwaliteit, waarbij ook gelet is op verborgen en/of extra kosten
  • Expert score: Het uiteindelijke oordeel, waarin alle eerder genoemde onderdelen worden meegenomen

Voor wie is de software bedoeld?

Alle software wordt getest vanuit een deskundig oogpunt, wat betekent dat er rekening wordt gehouden met verschillende soorten ondernemers. Ik begrijp namelijk maar al te goed dat een ZZP’er totaal andere dingen belangrijk vindt dan iemand met een MKB. Andere zaken waar rekening mee is gehouden tijdens het beoordelen, is of er samen kan worden gewerkt met een financieel adviseur.

Wat zijn de alternatieven?

Een belangrijk aspect dat de beoordelingen op Zelboekhouden.com onderscheidt, is het feit dat er alternatieven aan bod komen. Bij het beoordelen wordt namelijk altijd rekening gehouden met andere oplossingen. Door het vergelijken van aanbieders wordt het duidelijk wat de voor- en nadelen zijn van een specifieke aanbieder. Dit maakt het kiezen van een boekhoudprogramma of een andere software oplossing een stuk eenvoudiger. Ook als je op zoek bent naar een specifieke functie of het integreren van een bepaalde koppeling, is het handig om te kunnen kiezen uit een aantal vergelijkbare aanbieders.

Wat vinden andere gebruikers?

Een onderdeel dat behoorlijk tijdrovend is, is het doorspitten van gebruikersrecensies op diverse platformen. Het is echter wel dé manier om een hoop extra waardevolle informatie te verzamelen, aangezien dit allemaal personen zijn die het boekhoudprogramma of andere soort software daadwerkelijk gebruiken. Bij Zelfboekhouden kijken we dus niet alleen naar de totaalscore, maar nemen we echt de inhoud mee die uit deze recensies naar voren komt.

De kosten

Hoewel de kosten al even aan bod zijn gekomen, wil ik deze nog even apart belichten aangezien het vaak het eerste is waar we naar kijken. Toch is het belangrijk om je niet blind te staren op de kosten, want het is vooral belangrijk dat een programma je geld waard is. In alle reviews is er echt gelet op de prijs-kwaliteitverhouding en komen verborgen kosten altijd aan bod. Zodat je precies weet waar je aan toe bent en je nooit te veel betaalt.

Overzicht onderzoeken bedrijfssoftware

Inmiddels hebben we al diverse onderzoeken afgerond. Hieronder een overzicht per categorie.

Boekhoudsoftware

Dit onderzoek naar de beste boekhoudsoftware is tot stand gekomen door over een periode van meerdere maanden verschillende programma’s grondig te testen.

Lees onderzoek

Planning Software

Planning software is erg handig voor vrijwel iedere ondernemer. Met planning software heb je namelijk meer inzicht en controle over de verschillende bedrijfsprocessen.

Lees onderzoek

Voorraadbeheer

voorraadbeheer Het kiezen van goede voorraadbeheer software maakt het bijhouden van de voorraad een stuk minder tijdrovend en het zorgt ervoor dat je geen omzet misloopt door een tekort. Dit geldt zowel voor ondernemers met een winkel als webshop, en al helemaal als je beide hebt.

Lees onderzoek

Projectmanagement

projectmanagement Het managen van projecten kost nu eenmaal tijd, maar met de juiste software doe je dit zo efficiënt mogelijk. Zo heb je alle belangrijke informatie, taakverdelingen en deadlines in één handig overzicht en lukt het jou om al je projecten succesvol af te ronden binnen de tijdslimiet.

Lees onderzoek

Werkbonnen software

werkorder software Het online registreren van materialen en uren heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van papieren werkbonnen. Zo zijn onleesbare handschriften verleden tijd, kun je jouw klanten factureren inclusief een duidelijke omschrijving van wat er in rekening is gebracht.

Lees onderzoek

Bonnetjes software

bonnetjes software Losse bonnetjes blijven vaak liggen, omdat je als ondernemer druk bent met andere dingen om ze op de juiste manier op te bergen of handmatig in te boeken. Hierdoor raken ze vaak kwijt of worden ze onleesbaar. Gelukkig is er een handige manier om nooit meer te hoeven zoeken naar rondslingerende inkoopbonnen.

Lees onderzoek

Facturatie

Het testen van facturatie software doe ik door alle software programma’s zelf uit te proberen en alle functionaliteiten te testen vanuit het oogpunt van meerdere soorten ondernemers.

Lees onderzoek

HRM

De kracht van een betrouwbare loonadministratie is niet te onderschatten. Je wilt voorkomen dat er werknemers zijn die niet op tijd hun salaris ontvangen.

Lees onderzoek

Debiteurenbeheer

debiteurenbeheer Debiteurenbeheer software is onmisbaar als je wil dat klanten sneller betalen en je geen inkomsten wil mislopen. Het kost alleen veel tijd om onderzoek te doen welk programma het beste is voor het beheer van debiteuren voor jouw onderneming.

Lees onderzoek

Offerte software

offerte software Door meteen de beste offerte software te kiezen voor jouw bedrijf, bespaar je een hoop tijd en geld. Het is software die je misschien wel dagelijks gaat gebruiken en daarom is het extra belangrijk dat het programma voldoet aan al jouw verwachtingen.

Lees onderzoek

Declaratie software

declaratie software Declaratie software kan jou als ondernemer een hoop tijd uit handen nemen, tenminste als de software intuïtief werkt en alle benodigde functionaliteiten bevat. Daarom ben ik op onderzoek gegaan naar de beste declaratie software van dit moment en heb ik tien programma’s uitgebreid getest.

Lees onderzoek

Verlof & verzuim software

verlof en verzuim software Ben je de Excel sheets beu en heb je behoefte aan meer overzicht? Lees dan in deze top 10 welke verlof en verzuim software het beste is getest. Zo houd je in een handomdraai alle verlofuren bij, worden verlofbudgetten automatisch berekend en kunnen werknemers zelf hun verlofaanvragen indienen of ziekteverzuim melden.

Lees onderzoek

Urenregistratie

Om erachter te komen welke urenregistratie het beste werkt, is het belangrijk om dit te doen vanuit verschillende opzichten. Dit heb ik uiteraard grondig getest.

Lees onderzoek

CRM

Het beheren van je klantgegevens neemt behoorlijk wat tijd in beslag, maar met een CRM systeem wordt dit een stuk makkelijker. In dit onderzoek vergelijken we de beste CRM software.

Lees onderzoek

Kassa software

kassa software Als je een fysieke winkel of soortgelijke onderneming start kun je niet zonder een kassa systeem, maar welke kassa software is het beste? Bij het uitkiezen van kassa software moet je op veel verschillende dingen letten en dit is nogal tijdrovend.

Lees onderzoek

Rittenregistratie

rittenregistratie Rittenregistratie software is onmisbaar als je veel onderweg bent als ondernemer. Denk aan het bijhouden van kilometers voor de Nederlandse Belastingdienst, evenals het declareren van kilometers aan klanten.

Lees onderzoek

Salarisadministratie

salarisadministratie De juiste salarisadministratie software kan je leven als ondernemer een stuk eenvoudiger maken. Het zorgt er namelijk voor dat je efficiënt kunt werken en daardoor meer tijd overhoudt voor het ondernemen zelf.

Lees onderzoek

Aangifte software

aangifte software Veel boekhoudsoftware is geschikt voor het indienen van de BTW aangifte, maar de aangifte inkomstenbelasting (IB aangifte) moet vaak nog via je boekhouder of accountant worden gedaan. In dit artikel belicht ik de beste programma’s voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting, zodat je alles in eigen hand hebt.

Lees onderzoek

Slotwoord

Als ondernemer vind ik het belangrijk dat we elkaar onderling een handje helpen en daarom kun je altijd contact opnemen als je er zelf niet helemaal uitkomt. Ik sta je graag bij in het maken van een keuze, dus aarzel niet om contact op te nemen. Met een vriendelijke groet van jouw persoonlijke expert, Mark Rosbergen (info@zelfboekhouden.com of gebruik het contactformulier)

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *