Gripp Review

Beste CRM uit Nederland?

De naam vertelt precies waar deze maker van bedrijfssoftware voorstaat, en dat is het krijgen van “Gripp” op jouw administratieve taken. Denk aan software voor onder meer: relatiebeheer (CRM), urenregistratie, HRM, facturatie en voor het bijhouden van je eigen boekhouding. Zo bespaar je tijd en geld, staat alles overzichtelijk op één centrale online plek en heb jij een compleet overzicht van hoe jouw onderneming ervoor staat.

In deze review kijken we wat Gripp precies te bieden heeft, wat de kosten zijn voor de diverse software oplossingen, de bijbehorende functies, en of het de moeite waard is voor jouw onderneming om in te investeren.

Wat is Gripp?

wat is gripp

Gripp is opgericht in 2012 en is dus al een behoorlijke tijd actief in het aanbieden van software oplossingen voor zelfstandige ondernemers. Hun visie is het ondernemers een beetje makkelijker maken, ongeacht de sector waarin jij werkzaam bent. Van architecten tot communicatie bureaus, en van internet tot PR ondernemingen. Gripp wil ervoor zorgen dat jijzelf of je werknemers nooit meer dubbel werk doen en dat iedereen met toegang tot jouw Gripp account voldoende inzicht krijgen in de cijfertjes. Zo kom je als ondernemer nooit voor verrassingen te staan en houd je tevens meer tijd over voor het uitoefenen van hetgeen dat jij het liefste doet; ondernemen zelf.

Gripp biedt naast professionele software ook deskundige service aan, waar ze een grote waarde aan hechten. Ze gaan zelfs zo ver dat als je binnen drie maanden niet tevreden bent, je gewoon je geld terug krijgt. Het team bestaat inmiddels uit meer dan 20 enthousiaste medewerkers, waarvan er een groot deel voor jou klaarstaan als onderdeel van de klantenservice welke een hoofdkantoor heeft in Tilburg. Meer dan 2.000 bedrijven maken al gebruik van de software, dus laten we daar meteen eens induiken.

De software oplossingen van Gripp

Gripp biedt veel verschillende software oplossingen aan, naast hun boekhoudsoftware. Hieronder bespreken we de belangrijkste pakketten en modules.

Gripp boekhoudsoftware

Het eerste dat opvalt na het gebruiken van de boekhoudsoftware van Gripp, is de eenvoud en uitstraling van de interface. Persoonlijk vind ik dit erg prettig om in te werken, omdat het rustig overkomt. Het grote voordeel van een boekhoudpakket is dat je tal van taken uit handen worden genomen, iets dat erg prettig is aangezien maar weinig van ons het bijhouden van de administratie als hobby zien. Met Gripp is een automatisering tot 99% mogelijk. Tevens zie je natuurlijk met een druk op de knop hoe jouw onderneming er financieel voorstaat, aangezien alles in real-time wordt verwerkt zoals het automatisch boeken van inkoopfacturen in UBL-formaat bijvoorbeeld.

Naast het gebruik van Gripp zelf, is het mogelijk om hun software te koppelen met andere software programma’s. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Exact, Afas, Reeleezee en Twinfield. Alle software van Gripp, dus ook de boekhoudmodule, is gratis 14 dagen lang uit te proberen zonder verplichtingen.

De kosten van deze boekhoudsoftware bespreken we verderop in de review, aangezien de prijzen die Gripp hanteert iets anders in elkaar zitten dan we over het algemeen gewend zijn van bekende software ontwikkelaars.

gripp crm

Gripp CRM software

CRM, ofwel Customer Relation Management, draait om het managen van relaties inclusief klanten en overige contacten, leads en de communicatiegeschiedenis. Gripp zorgt ervoor dat al jouw relaties te vinden zijn op één centrale plek, waar je zowel via vaste als mobiele apparaten toegang tot hebt. Wel zo handig als je onderweg nog even wil opzoeken wat die ene prijsafspraak met die klant nou was, of als een van jouw werknemers nog snel iets moet nakijken op locatie. Contacten opzoeken doe je via de zoekbalk, maar je kunt ook filteren of sorteren op basis van bepaalde kenmerken. Indien gewenst kun je alle data ook gewoon exporteren.

Een van de pluspunten van de Gripp CRM software is het gebruik van visuele beelden om informatie te presenteren. Een voorbeeld hiervan is de tijdlijn, die precies laat zien op welke dag en tijd een bepaalde actie heeft plaatsgevonden. Je kunt medewerkers die toegang hebben tot jouw systeem taggen, en ze op deze manier op de hoogte te stellen. De CRM software beschikt uiteraard over alle basisfuncties die je van een goed CRM systeem verwacht, zoals het maken van notities, het eenvoudig toevoegen en wijzigen van relaties, het inplannen van activiteiten, het toevoegen van bijlagen aan een bepaald gesprek en het sturen van e-mails.

gripp urenregistratie

Gripp urenregistratie

Het registreren van uren is iets dat vaak van pas komt, of het nu voor jezelf is of voor eventuele werknemers. Bij Gripp kun je dit op verschillende manieren doen, namelijk op dag- of op weekniveau inclusief het toevoegen van een optionele omschrijving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een stopwatch te gebruiken, voor het registreren van uren die je wil toevoegen aan een bepaald project, voor het registreren van uren door werknemers, voor het doorberekenen van uren aan klanten of gewoon omdat je het zelf prettig vindt om te weten hoelang je ergens aan bezig bent. Je hebt de mogelijkheid om gewerkte uren af te ronden, zowel naar boven als beneden.

Als de urenregistratie functie wordt gebruikt door jouw werknemer(s), dan wordt er op een visuele manier weergegeven hoeveel uren diegene heeft gewerkt en/of gedeclareerd. Je ontvangt tevens een melding als deze gegevens niet overeenkomen of kloppen.

Gripp facturatiesoftware

Ook het maken van facturen kan gewoon vanuit de software van Gripp en je hebt hier dus geen apart programma voor nodig. Dit geldt overigens niet alleen voor facturen, maar ook voor herinneringen en aanmaningen, en dit alles met behulp van een handig template. Periodieke facturen zijn ook mogelijk, welke automatisch voor je worden klaargezet zodat je ze enkel nog maar hoeft goed te keuren. Een van de grootste voordelen is dat je niet vastzit aan een bepaald stramien, en indien gewenst kun je de factuur dus helemaal naar wens aanpassen. Overige mogelijkheden als je kiest voor factureren via Gripp zijn: het samenvoegen van meerdere losse facturen, het instellen van afwijkende betalingstermijnen, het toevoegen van een betaallink via iDEAL of PayPal, en het werken met automatische incasso’s (SEPA).

gripp facturen

Gripp HRM software

Human Resource Management helpt jou bij al je personeelszaken, van het bijhouden van personeelsdossiers tot het aanvragen van vrije dagen. Een van de voordelen is het inzicht dat de HRM software van Gripp met zich meebrengt, zodat je precies weet wanneer iemand in dienst is getreden of het opzoeken van informatie door het filteren op werknemer of afdelingen in de verzuimrapportages (inclusief roosteruren, verzuimuren en het verzuimpercentage). Je stelt de HRM software precies zo in als jij dat wil, denk aan: het instellen van beginwaardes wat betreft overuren en/of vakantie uren, het automatisch verrekenen van feestdagen, of het toevoegen van bepaalde soort uren aan overuren, enzovoorts.

Wat kost Gripp?

Nu we weten wat voor functies, pakketten en opties Gripp te bieden heeft, is het tijd om te kijken naar de bijbehorende kosten. Gripp werkt niet alleen met losse modules, maar met een soort basis pakket waar je eventuele software modules aan kunt toevoegen. Zoals al eerder in deze review genoemd, kun je de software kosteloos 14 dagen uitproberen en geeft de onderneming een niet goed geld terug garantie die afloopt na drie maanden gebruik.

De kosten van Gripp worden bepaald op basis van het aantal gebruikers in combinatie met het gekozen pakket. Je hebt de keuze uit Gripp en Gripp Plus en beide pakketten kunnen worden uitgebreid met optionele modules, zoals de boekhoudmodule. De goedkoopste optie die Gripp aanbiedt kost €110 per maand als je kiest voor een jaarbetaling. Want Gripp biedt namelijk altijd 15% korting aan in ruil voor een jaarabonnement. Hetzelfde abonnement op maandbasis kost €130, waardoor je per jaar een bedrag van €240 bespaart.

We gaan even verder met de bedragen inclusief de korting, waarbij het goedkoopste Gripp Plus pakket inclusief 3 gebruikers €144 per maand kost. Het grote verschil tussen het Gripp pakket en het Gripp Plus pakket zijn de software oplossingen die zijn inbegrepen. Bij het normale Gripp abonnement ontvang je software gerelateerd aan de volgende onderwerpen: CRM, verkoop/sales, offertes, planning, facturatie, uren, opdrachten en rapportages. Het Gripp Plus abonnement omvat alles van Gripp, plus: verlof & verzuim, live koppelingen, uitgebreide rapportages, klantenportaal, projecten en automation/workflow. De optionele modules voor het reguliere pakket zijn: boekhouden, live koppelingen en, verlof & verzuim. Bij het Gripp Plus abonnement is dit enkel de boekhoudsoftware, aangezien de rest inbegrepen is in de prijs. De extra boekhoudmodule kost overigens €32 extra.

Als je kiest voor extra gebruikers betaal je meer, zo betaal je bijvoorbeeld tussen de €200 en €263 voor 10 gebruikers, tussen de €327 en €433 per maand voor 20 gebruikers, en tussen de €1.347 en €1.793 als je 100 gebruikers nodig hebt (exclusief de kosten voor optionele modules).

gripp prijzen

Gripp set-up kosten

Naast het abonnement kun je ook kiezen voor een éénmalige set-up. Dit is niet verplicht, maar het wordt door Gripp wel aanbevolen. Je hebt hiervoor de keuze uit drie verschillende opties, namelijk Light, Basic en Pro. De kosten zijn éénmalig €1.100, €2.500 of €3.500, waarbij het verschil hem zit in de mate van support. Zo helpt het Light pakket je op weg, maar biedt een duurder pakket ook in een later stadium extra hulp bij het instellen van de software, en ontvang je trainingen en nazorg.

Wat anderen van Gripp vinden?

Een belangrijke graadmeter om erachter te komen of een onderneming daadwerkelijk doet wat ze beloven, is door te kijken naar meningen van klanten op een onafhankelijk platform. Vaak zijn er veel positieve beoordelingen te vinden op de website van de aanbieder zelf, maar dit geeft uiteraard geen eerlijk beeld van de realiteit.

Als we kijken naar het onafhankelijke platform Trustpilot, dan staan hier eigenlijk te weinig beoordelingen om een conclusie te trekken. Wat we wel kunnen zien is dat de mensen die een beoordeling hebben achtergelaten tevreden zijn over de geboden klantenservice en de gebruiksvriendelijkheid, maar niet tevreden zijn over de prijs. Dit laatste geldt met name voor kleinere ondernemingen, die niet van alle geboden functies en mogelijkheden gebruik maken en hierdoor goedkoper uit zijn bij een concurrent.

Op Google Reviews staan iets meer beoordelingen van gebruikers, maar nog steeds zijn het er vrij weinig. De recensies zijn echter wel recent, waarbij een nadeel dat wordt genoemd het niet oplossen van technische problemen met betrekking tot de software zelf is. Dit gebrek aan technische kennis bij de medewerkers van de klantenservice is iets dat we vaker tegenkomen. Pluspunten die worden genoemd zijn wederom het gebruiksgemak van de intuïtieve software en de mogelijkheden op het gebied van CRM.

De meeste recensies die we online hebben kunnen vinden, zijn die op het platform van de Feedback Company. Hier hebben iets meer dan 45 mensen hun mening gedeeld over Gripp, met als resultaat de mooie score van een 8.3 van de 10. De grootste voordelen zijn het gebruiksgemak, de klantenservice en de functies. Houd er wel rekening mee dat vrijwel alle beoordeling op dit platform niet erg recent zijn.

Al met al is het dus lastig te concluderen aan de hand van deze recensies of de software van Gripp werkelijk doet wat er wordt beloofd. Als je interesse hebt in het gebruik van Gripp voor jouw onderneming kun je het beste een proefabonnement aanvragen en zelf bekijken of de software voldoet aan je verwachtingen. Tevens is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice, zodat je een eerlijk beeld krijgt van de klantvriendelijkheid en kwaliteit van de geboden service.

Gripp klantenservice

We zijn daarmee meteen aangekomen bij het laatste onderdeel van deze review en dat is de support mogelijkheden die Gripp aanbiedt. Het is goed om te vermelden dat het mogelijk is om Gripp fysiek te bezoeken in Tilburg. Daarnaast kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website of telefonisch.

Als je ergens niet uitkomt met betrekking tot de software, kun je veel informatie vinden op de website van Gripp. Zo vind je er een kennisbank waar je informatie kunt zoeken op basis van categorie of via de zoekbalk. Je kunt ook een training aanvragen bij Gripp die geheel op maat wordt samengesteld op basis van jouw vragen. Als laatste kun je informatie vinden op de blogpagina van Gripp, waar met name relevante updates en nieuws wordt gedeeld. Gemiddeld plaatst Gripp 1 tot 3 nieuwe blogberichten per maand.

Conclusie review Gripp

Na onderzoek te hebben gedaan naar deze ontwikkelaar van allerlei soorten professionele bedrijfssoftware, kunnen we concluderen dat ze ondernemers letterlijk veel te bieden hebben. Dit heeft echter ook een nadeel, omdat het vrij prijzig is voor kleinere ondernemingen die het aanbod van al deze functies niet optimaal kunnen benutten. Gripp  geeft namelijk niet de mogelijkheid om alleen software voor het managen van relaties, of voor het registreren van uren af te nemen. Als je echter op zoek bent naar een totaaloplossing dan is Gripp zeker interessant  om te overwegen, omdat je door het gebruik van Gripp alles daadwerkelijk op één centrale plaats hebt staan en er veel mogelijkheden en functies zijn. De gebruiksvriendelijkheid van de software is goed en het programma werkt erg intuïtief. De uitstraling van de interface is overzichtelijk en rustig, en er wordt veel gewerkt met visuele beelden om de informatie zo duidelijk mogelijk weer te geven.

Veelgestelde vragen

Wat biedt Gripp aan?

Gripp biedt bedrijfsoplossingen aan in de vorm van software, welke met name interessant is voor grotere en groeiende ondernemingen. Je kunt hierbij denken aan een totaalpakket, inclusief: facturatie software, een CRM systeem, HRM software, facturatie software en software voor het registreren van uren.

Is Gripp betrouwbaar?

Ja, Gripp is een betrouwbare onderneming met meer dan 20 werknemers en ze zijn al meer dan 10 jaar werkzaam binnen de zakelijke software sector. Ze hebben een kantoor in Tilburg dat tevens een bezoekadres is, en je kunt ook op andere manieren contact opnemen met de klantenservice van Gripp.

Wat is het goedkoopste abonnement van Gripp?

Het goedkoopste abonnement dat Gripp aanbiedt kost 110 euro per maand, en is op basis van een jaarabonnement/jaarbetaling. Je ontvangt hiervoor software voor de volgende taken/processen: CRM, sales, offertes, planning, facturatie, uren, opdrachten en rapportages. De prijs is gebaseerd op maximaal 3 gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gripp Gratis Uitproberen?