DigiBTW: Review, ervaringen, kosten en app

digibtw

Compact, betaalbaar en vooral gebruiksvriendelijk: DigiBTW wordt meestal in een review op deze manier omschreven. Dit boekhoudprogramma wil zo simpel en voordelig mogelijk zijn. Het is dan ook het eerste wat je ziet als je op de site van DigiBTW komt.

Veel ondernemers verlangen een boekhoudprogramma met een simpele opzet. Simpelweg omdat dit ze helpt eenvoudig de boekhouding te verzorgen. Zonder dat de aanwezigheid van een boekhouder een vereiste is. DigiBTW speelt hier natuurlijk slim op in door zichzelf hier op (te willen) onderscheiden.

Dat betekent niet dat DigiBTW dit op voorhand ook lukt. Je kunt namelijk nog net zo graag willen dat je gebruiksvriendelijk overkomt zonder dit te zijn. De enige manier om te ontdekken of DigiBTW echt zo makkelijk in het gebruik is, is door het gewoon te gaan gebruiken. En dat is precies wat ik voor deze review heb gedaan.

Ik deel op deze pagina al mijn DigiBTW ervaringen met je. Dat zijn er behoorlijk wat, waardoor ik je adviseer per hoofdstuk te bepalen of het voor jou relevant is. Mocht je nog niets over DigiBTW weten, adviseer ik je alle hoofdstukken door te nemen. Hierdoor krijg je een concreet idee van de mogelijkheden, kosten en waarde van DigiBTW.

We nemen samen de volgende onderwerpen door;

Inhoudsopgave

Benieuwd naar de inhoud van deze onderwerpen? Lees dan snel verder!

Voor wie is DigiBTW geschikt?

Als jij je op geen manier kunt herkennen in de door mij geschetste gebruiker van DigiBTW verwacht ik dat je beter voor een van de vele alternatieven kunt kiezen. DigiBTW is een programma dat zich specifiek op gemak en eenvoud richt.

Dat spreekt mogelijk een groot deel van de ondernemers aan. Want zowel een DGA als zzp die de eigen boekhouding wilt verzorgen, is zonder twijfel op zoek naar een boekhoudprogramma waarmee dit eenvoudig gedaan kan worden.

Je bent dus niet op zoek naar een boekhoudprogramma waar jouw boekhouder mee gaat werken. Of een boekhoudprogramma waar je al veel boekhoudkennis voor nodig hebt.

Nee. Jij bent op zoek naar een boekhoudprogramma waarmee je altijd zelf kunt boekhouden. Je hebt dus nooit een boekhouder nodig.

Er is een reden dat ik dit nadrukkelijk aangeef. Je kunt voor tal van mooiere en uitgebreidere boekhoudprogramma’s kiezen als jij niet zo makkelijk mogelijk zelf wilt kunnen boekhouden. Mocht je dit wel willen, dan is DigiBTW op voorhand al een enorme kanshebber.

DigiBTW is geschikt voor de ondernemer die op zoek is naar een boekhoudprogramma met de volgende kenmerken:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Nog makkelijker te begrijpen
 • Geen functies hebben waar je niets aan hebt
 • Dat doen wat je ervan verwacht, zonder toeters en bellen

Dit is precies waar DigiBTW voor staat.

Hoe werkt DigiBTW?

DigiBTW is hoofdzakelijk ingericht voor zelfstandige ondernemers. Alhoewel het gebruik bij een personeelsbestand tot zo’n 10 werknemers mogelijk is, zijn hier betere alternatieven voor. Als je eenmaal begrijpt hoe DigiBTW werkt, zie je in dat dit boekhoudprogramma vooral voor eenmanszaken ontwikkeld is.

Toch is DigiBTW in staat te functioneren met:

 • Eenmanszaken
 • Bv’s
 • Stichtingen
 • Verenigingen
 • Vof’s

Voor mijn review heb ik DigiBTW getest vanuit een zzp boekhouding. Dat wil zeggen dat ik niet heb onderzocht in hoeverre DigiBTW echt toepasbaar is voor andere bedrijfsvormen. Gezien het feit dat de meeste lezers van mijn reviews zzp-ers zijn, stel ik je graag de mogelijkheid via de reacties aan te geven wanneer je meer informatie over andere bedrijfsvormen wilt.

digitale boekhouding voor eenmanszaak

Inloggen tot het eerste gebruik

Het inloggen in DigiBTW gaat eenvoudig. Als dit de eerste keer is dat je inlogt, en dus van DigiBTW gebruik maakt, krijg je een virtuele rondleiding waar je dit boekhoudprogramma leert kennen.

Je komt in een dashboard terecht waar je meteen kunt zien welke onderdelen je in deze handleiding uitgelegd krijgt. Hierbij werk je dus meteen aan de kwaliteit van de boekhouding. We beginnen direct met het:

 • Ontwerpen van de huisstijl voor facturen en offertes
 • Bedrijfsgegevens
 • Eerste factuur maken
 • Eerste kosten invoeren
 • Banktransacties importeren

Je krijgt hierbij dus een uitleg van de belangrijkste functies van het programma. Je wordt nog niet door rapportages meegenomen, maar al wel langs het versturen van facturen en het invoeren van je kosten. Toch wel belangrijk als je met boekhouden in software begint.

Het is overigens niet nodig deze onderdelen aan de hand van DigiBTW te volgen. Je kunt ook zelf het boekhoudprogramma verkennen. Het eerste waar je dan op uitkomt, is zonder twijfel het dashboard waar je de komende tijd nog veel op te vinden zult zijn.

Dashboard

Een goed en overzichtelijk dashboard is onmisbaar voor een boekhoudprogramma. Het geeft je bij ieder gebruik een directe weergave van jouw resultaten. In het geval van DigiBTW krijg je jouw actuele omzet, kosten, winst, btw, openstaande facturen, kas en balans te zien. Daarnaast is het mogelijk debiteuren- en crediteurenbeheer hieronder weer te geven.

Wat niet helemaal duidelijk is, is of je op termijn de blokken in je dashboard zelf kunt bepalen. Als jij bijvoorbeeld niet je omzet wilt zien maar wel je winst, is dat op dit moment nog niet mogelijk. Net als dat je altijd een grafiek ziet van het omzetverloop. Niet voor iedereen even relevant.

Vanuit het dashboard kun je daarentegen alle kanten op. Je hoeft niet naar specifieke functies te zoeken aangezien alle functies links in de ‘sidebar’ weergegeven zijn. Indien je rapportages (zoals de winst) in detail wilt kunnen bekijken, klik je gewoon op het blok winst in het dashboard.

DigiBTW kosten

De kosten van DigiBTW zijn met € 10 per maand ex. btw zeer goed te overzien. Voor dit bedrag kun je onbeperkt facturen maken, inkoopfacturen uploaden en banktransacties verwerken. Voor € 10 per maand kun je rekenen op:

 • Facturatiemodule
 • Relatiemanagement
 • Offertes
 • Kosten en bonnen
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Afschrijvingen
 • Btw-aangifte
 • Bankmutaties
 • En tal van andere functies

Je kunt echter nog goedkoper uit zijn met de kosten DigiBTW: door voor een jaarlijkse betaling te kiezen! Dit kost € 100 per jaar waardoor je geen € 10 maar € 8,33 per maand betaalt. Daarnaast kun je ook extra korting verdienen door je vrienden uit nodigen voor het boekhoudprogramma. Hierdoor is DigiBTW een van de goedkoopste boekhoudprogramma’s van dit moment. De kans op een top 3 notering in de beste prijs-kwaliteitverhouding boekhoudprogramma’s is dan ook groot.

Overigens is DigiBTW opzeggen maandelijks mogelijk.

DigiBTW administratie boekhouding zzp

Gratis variant facturatie

Een gratis boekhoudprogramma bestaat niet. Tenminste, niet als je van alle functies gebruik wilt kunnen maken. Heb je echter een hele kleine boekhouding waarmee je alleen wat facturen wilt kunnen versturen? Dan is DigiBTW echt gratis te gebruiken!

Je kunt de volledige facturatiemodule van DigiBTW gratis, zonder enige verplichtingen, gebruiken. Hierbij kun je rekenen op:

 • Facturen maken en versturen
 • Factuur in eigen huisstijl
 • Factuur per email vanuit DigiBTW versturen

Voor veel beginnende en kleine ondernemers moet dit voldoende zijn. Het is natuurlijk ook een ideale manier om DigiBTW gratis te verkennen als je twijfelt!

Functies en mogelijkheden DigiBTW

Het compacte aspect van DigiBTW wil niet zeggen dat het functieaanbod beperkt is. Je kunt wat mij betreft alles wat je met een normaal boekhoudprogramma kunt doen, ook met DigiBTW uitvoeren. Dat is tenminste het geval als jij zzp-er bent. De functionaliteiten en mogelijkheden zijn namelijk volledig toegespitst op zelfstandig ondernemers.

Projecten beheren, uren registreren en autoritten inboeken

Dat is meteen te zien als ik de bovenstaande functie onderzoek. DigiBTW heeft projecten, uren- en rittenregistratie een prominente rol gegeven in het boekhoudprogramma. Hierdoor kun je niet anders dan je te wanen in de wereld van de freelancer. Of het nu relevant voor jou is of niet.

Mocht je veel met projecten werken dan is de manier hoe DigiBTW dit invult nagenoeg perfect. Je kunt met enkele klikken een project maken, je uurtarief invullen en dit beheren. Hierbij kun je direct de gemaakte uren registreren op een wel heel gebruiksvriendelijke manier. In een matrixoverzicht zie je per week en dag een schuif staan die je kunt aanpassen. Door het aantal uur dat jij op een bepaalde dag voor dit project gewerkt hebt aan te passen, zijn je uren binnen enkele seconden geregistreerd.

Heb je voor dit project van een vervoersmiddel gebruik gemaakt? Dan kun je dit meteen binnen dit project registreren. Door simpelweg je begin- en aankomstadres in te vullen, weet DigiBTW precies hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Dit wordt direct in de rittenregistratie geregistreerd. Je moet, indien je van een auto gebruik hebt gemaakt, wel de kilometerstand handmatig invullen.

Facturen en offertes versturen

Je kunt zowel buiten als binnen dit project direct facturen en offertes maken. Mocht dit binnen het project doen, koppel je als het ware deze facturen en offertes hieraan vast. Buiten is dit te vergelijken met ieder ander boekhoudprogramma.

Want het gebruik van je eigen briefpaper of huisstijl is natuurlijk bij DigiBTW mogelijk. De review boekhouding kreeg dan ook een prachtige ZelfBoekhouden.com huisstijl mee. Geen eigen huisstijl? Kies dan voor een van de drie DigiBTW factuur/offerte-templates.

Makkelijker een factuur of offerte maken dan met DigiBTW is bijna niet mogelijk. Je kunt via verschillende velden de benodigde gegevens invoeren. Daarnaast kun je zelf, indien dat nodig is, zelf aangepaste velden toevoegen. Wanneer een offerte per e-mail verstuurd wordt, is deze voorzien van een Online accepteren knop. Zo kan de ontvanger, direct een offerte online accorderen.

Tevens is het mogelijk om bij de factuur de elektronische (UBL) factuur mee te sturen. Dit kan uitgeschakeld worden indien de gebruiker dat wenst. Steeds meer (overheids)instanties stellen dit ook verplicht, waardoor dit ook steeds relevanter wordt voor zpp’ers.

Handige functies voor freelancers

Freelancers zullen hun geluk met DigiBTW niet opkunnen. Het is namelijk ideaal voor het principe uurtje factuurtje. Als je binnen een project uren gemaakt hebt, hoef je alleen maar op ‘uren factureren’ te drukken. De factureren die op dat moment als niet-gefactureerd in de boeken stonden, worden nu wel gefactureerd. Als alle gegevens al correct ingevuld zijn, gaat de factuur direct uit de deur.

Een relatief nieuwe functie die ik in mijn eerste review niet had kunnen gebruiken, is wijze waarop je facturen kunt versturen.

Als de factuur klaar is, kun je meteen een email meesturen. Hierdoor hoef je niet perse een standaardemail template te gebruiken. Wat echter uniek aan deze functie is, is dat je meteen extra bijlagen kunt toevoegen. Handig als je meteen het gefactureerde werk wilt kunnen opleveren!

Periodieke facturen ontbreken nog, herinneringen en aanmaningen sinds kort live

Hoe perfect DigiBTW tot nu toe ook klinkt: niet alle functies die je ervan verwacht zijn aanwezig. Zo is het vooralsnog niet mogelijk periodiek, geautomatiseerd facturen te sturen. Deze functie staat echter wel op de lijst om ontwikkeld te worden.

De functies voor het maken van herinneringen en aanmaningen staat sinds kort live. Wanneer je een factuur verstuurd hebt, verander de e-mail knop automatisch naar een Verstuur herinneringen knop. Daarbij heb je de keuze om zelf te kiezen uit Herinnering, Aanmaning of Ingebrekestelling. Maar uiteraard kun je ook gewoon de factuur opnieuw sturen.

gratis boekhoudprogramma met voorbeeld boekhouding

Rapportages

Iedereen weet dat ik rapportages een belangrijk onderdeel van een boekhoudprogramma vind. Daar is niet iedereen het over eens, aangezien bij een kleine boekhouding een rapportage niet heel veel opheldering geeft.

Bij DigiBTW is de aanwezigheid en uitwerking van de rapportages prima. Niet geweldig maar ook niet slecht.

De vijf belangrijkste overzichten (volgens DigiBTW) zijn eenvoudig te bereiken. Ik heb het hier over de:

 • Winst- en verliesrekening
 • Balans
 • Kolommenbalans
 • Kosten
 • Omzet

Naast deze vijf overzichten, kun je via het menu andere overzichten bereiken. Zo is het altijd handige btw-overzicht via dit menu te bereiken. Net als het debiteuren- en crediteurenbeheer. Tot op heden ontbreekt zowel het proef- en saldibalans als een kasstroomoverzicht.

Maximaal gebruiksgemak

DigiBTW voelt misschien wel als het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma van dit moment aan. Doordat het niet vol zit met de gebruikelijke poespas, weet je snel je weg te vinden. Facturen zijn met een handomdraai gemaakt en verstuurd. Kosten worden net zo snel ingeboekt en verwerkt in alle desbetreffende posten. Kortom, alles dat in het plaatje past van de ondernemer die zelf wilt boekhouden met simpele software.

DigiBTW app

Opvallend genoeg heeft DigiBTW tot op heden geen eigen app. Echter de hele applicatie van DigiBTW is wel volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Voor veel andere boekhoudprogramma’s geldt dat ze die alleen mobiel kunnen gebruiken met een app. Vaak heeft een app maar beperkte functies voor bijvoorbeeld alleen het inscannen van bonnen. De mobiele versie van DigiBTW werkt heel snel én je bent niet beperkt.

Daarnaast heeft DigiBTW ook een bonnen-inbox. De meeste gebruikers willen onderweg hun bon willen veiligstellen, maar dit niet op dat moment willen verwerken. De inbox biedt dan uitkomst, je stuurt een foto van je bon direct naar je DigiBTW account en kunt dit later op je gemakt snel verwerken. Daarin zitten ook slimmigheden, waarbij gegevens automatisch gevuld kunnen worden om het nog sneller te verwerken.

Mocht DigiBTW de komende jaren meer klanten krijgen, dan komt er hoogstwaarschijnlijk alsnog een DigiBTW app.

Boekhoudkoppelingen en DigiBTW

Direct je btw boekhouding bij de Belastingdienst invoeren? Dat is mogelijk met DigiBTW. Deze boekhoudkoppeling is zeer handig. Het indienen van de btw-aangifte wordt zo heel makkelijk maakt.

Daarnaast biedt DigiBTW als enig boekhoudprogramma in Nederland ook de mogelijkheid om de aangifte inkomstenbelasting te doen en rechtstreeks via een koppeling in te dienen bij de Belastingdienst.

Een andere boekhoudkoppeling die aanwezig is, is de DigiBTW bankkoppeling.

Met de DigiBTW bankkoppeling is het mogelijk alle banktransacties direct in je boekhoudprogramma te ontvangen. Hierdoor worden facturen automatisch met inkomende en uitgaande transacties gematched. En dat scheelt je op jaarbasis natuurlijk heel wat tijd.

Deze functionaliteit is mogelijk met alle Nederlandse banken.

Handleidingen en support

Naar mijn mening is DigiBTW een van de eenvoudigere boekhoudprogramma’s om te gebruiken. Je hebt al vrij snel door hoe alles werkt en je bent daardoor niet aan het speuren naar specifieke functies. Dat wil niet zeggen dat dit voor iedereen zo is. Voor de een zijn sommige functies of de werking hiervan misschien wat lastiger te vinden of begrijpen.

Daarom heeft DigiBTW een uitgebreide handleiding online gezet waarin het programma nog zoveel beter uitgelegd wordt dan in het programma. In deze handleiding krijg je, tot zover ik tijdens de review heb kunnen zien, antwoord op iedere vraag. Dat wil zeggen dat je op zowel wat voor de hand liggende vragen als complexe vragen antwoord krijgt.

Naast deze handleiding, heeft DigiBTW ook ander ondersteuningsmateriaal beschikbaar gemaakt. Dit in de vorm van een FAQ (Veel Gestelde Vragen) en begrippenlijst. Deze twee onderdelen zijn misschien niet zo heel belangrijk als je al de complete handleiding doorgenomen hebt. Je kunt ze echter altijd raadplegen voor vragen.

Tenslotte is de meest effectieve oplossing de supportafdeling van DigiBTW. Is er een vraag waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Begrijp je niet precies hoe je facturen digitaal kunt inscannen? Of werkt er iets niet?

Dan kun je altijd in contact komen met de ondersteuning van DigiBTW. Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 is deze afdeling goed bereikbaar. Je kunt met iedere vraag bij de support terecht. In mijn eigen test, kreeg ik binnen 10 minuten (!) antwoord op twee makkelijke en één complexe vraag.

DigiBTW boekhoudprogramma zzp en heb inzicht in je cijfers

Beginnen met DigiBTW

Er is weinig boekhoudsoftware dat zo gebruiksvriendelijk is als DigiBTW. Sommige van mijn klanten die de keuze hebben gemaakt om de boekhouding volledig zelf op te pakken, adviseer ik vaker wel dan niet om voor DigiBTW te gaan. Dit doe ik omdat DigiBTW een handige functie heeft waarmee je, na verloop van tijd, je boekhouding mee kunt exporteren en in een ander programma kunt importeren.

De reden dat ik je dit vertel, is omdat DigiBTW niet altijd je favoriete boekhoudprogramma zal zijn. Het is meer dan uitstekend om mee te beginnen. De meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen binnen DigiBTW eenvoudig worden uitgevoerd. Als je bedrijf echter in omvang toeneemt, zal je vroeg of laat een beter programma willen. Een boekhoudprogramma dat aansluit op een groeiend personeelsbestand. Of waarmee je investeringen kunt boeken en meer inzicht in je boekhouding krijgt.

Gelukkig is het overzetten van je boekhouding met DigiBTW makkelijk te doen. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je niet meer naar een ander boekhoudprogramma kunt overstappen. Daarnaast is je abonnement bij DigiBTW maandelijks op te zeggen en zit je dus nergens echt aan vast. Is het gras groener aan de overkant? Dan kun je zonder al te veel problemen een kijkje aan de overkant nemen.

Hieronder heb ik de populairste alternatieven voor DigiBTW besproken. Alternatieven die je mogelijk nu maar ook later zou kunnen overwegen. Al deze alternatieven kunnen overwegen met het exportbestand dat je bij DigiBTW kunt maken. Zo heb je binnen enkele minuten je complete boekhouding overgezet!

Alternatieven voor DigiBTW

DigiBTW is een degelijk boekhoudprogramma dat je in staat stelt om de meest uiteenlopende boekhoudtaken te doen. Perfect is het echter niet. Het staat dan ook niet in mijn top 5 met beste boekhoudprogramma’s.

Mocht je in mijn review het gevoel hebben gekregen dat DigiBTW boekhoudsoftware is dat bij je past, raad ik je aan je gevoel achter na te gaan. Uiteindelijk is jouw eigen ervaring heel wat belangrijker dan wat ik van DigiBTW vind. Vooral gezien de prijs, is DigiBTW een zeer interessante optie. Goedkoper dan veel van de alternatieven terwijl het prima werkt. Dus probeer DigiBTW vooral uit, zoals ik je eerder vertelde. Maar vergeet niet naar de alternatieven te kijken. Want daar zijn er genoeg van.

Reeleezee

Eenvoudig boekhoudprogramma op dit moment even duur is. Bevat net wat meer functies waarmee je jouw boekhouding nog makkelijker op orde krijgt. Zo zijn de rapportagemogelijkheden beter en kun je eenvoudiger de aangifte omzetbelasting verzorgen. Samenwerken met je boekhouder in je boekhoudsoftware? Dat kun je in Reeleezee makkelijker dan met DigiBTW doen. Klik hier voor meer informatie

MoneyMonk

Is budget geen probleem? Dan is MoneyMonk een kwalitatief alternatief voor DigiBTW. MoneyMonk is in de meeste opzichten een beter boekhoudprogramma dan DigiBTW. De functies zijn slimmer ingericht en het is heel wat makkelijker om je boekhouding op orde te houden. Natuurlijk heb je zoals ieder ander alternatief wel wat tijd nodig om MoneyMonk te ontdekken. Ik verzeker je dat je het heel wat sneller kunt doen dan met DigiBTW. Klik hier voor meer informatie

Tellow

Vrijwel ieder lijstje dat ik heb aangehaald op zelfboekhouden.com, is Tellow in te vinden. Ik weet wel zeker dat Tellow daar trots op is. Er is geen ander boekhoudprogramma dat het bij mij zo goed gedaan heeft. Dat komt doordat Tellow het modernste boekhoudprogramma is met de look and feel van de moderne ondernemer. Het is mooi ontworpen, intuïtief en vooral ontzettend snel. Je weet je weg er snel te vinden zonder dat je je nek breekt over wat je met je boekhouding aanmoet. Functies zijn daarnaast zo ingericht dat je boekhouding nog minder tijd kost. Niet verkeerd toch? Klik hier voor meer informatie

MyFinance

Een van de publiekslievelingen, die het misschien niet altijd even goed doet in mijn lijstjes, is MyFinance. Alle gebruikers van MyFinance die ik spreek, zijn louter positief. Dat zegt natuurlijk heel wat meer over MyFinance dan dat mijn eigen ervaringen doen. Als je MyFinance naast DigiBTW legt, zijn er veel overeenkomsten te zien. Functies zijn hetzelfde ingericht, rapportages voelen hetzelfde aan en je factuurmodule werkt net zo makkelijk. Toch werkt over de gehele linie MyFinance net wat beter dan DigiBTW. Dat terwijl de prijs hetzelfde is. Mocht je tussen een van twee opties twijfelen, is MyFinance het betere alternatief voor DigiBTW. Klik hier voor meer informatie

Ervaringen van huidige gebruikers

Aan de ervaringen van DigiBTW is goed af te lezen dat het jonge bedrijf goed op weg is. Iedere ervaring laat zien dat DigiBTW extreem eenvoudig is. Zo laat Trustpilot een paar zeer specifieke reviews zien waarin DigiBTW als eenvoudig en praktisch boekhoudprogramma is opgestapt als het ideale alternatief.

Met eenvoud voorop hoef je niet bang te zijn dat DigiBTW je in de steek laat, aldus Frank op Trustpilot. Datzelfde is te zeggen over de volgende twee reviews van Linda de Groot en Rob Quist.

Eindelijk een programma dat ik begrijp. Het werkt heel fijn, ik kan bijna alles zelf doen. En nog goedkoop ook.

Gewoon super. Prijs/kwaliteit steekt met kop en schouders boven de rest uit – programma werkt goed, makkelijk, snel, duidelijk – en als je vragen hebt ben je met een belletje direct en persoonlijk geholpen. Kunnen een hoop partijen nog veel van leren. Aanrader!

Daarnaast staan er inmiddels bijna 500 reviews op Google. De klanten van DigiBTW beoordelen het boekhoudprogramma met 4.9 sterren.

Kortom, alleen maar positieve recensies over DigiBTW. Wat wil je nog meer?

Conclusie DigiBTW

DigiBTW heeft in deze review laten zien het meest simpele (op een positieve manier!) boekhoudprogramma van dit moment te zijn. Voor slechts € 10 per maand krijg je bij DigiBTW een schat aan functies waar je als ondernemer je complete boekhouding mee kunt verzorgen.

Dit boekhoudprogramma is vooral geschikt voor zzp-ers. Alhoewel DigiBTW beweert ook geschikt te zijn voor andere rechtsvormen is dit niet overal terug te zien. Mocht je daarom geen eenmanszaak maar een bv of stichting zijn, adviseer ik je verder te kijken.

Al met al scoort DigiBTW op vrijwel ieder onderdeel maximaal. Vooral gezien de prijs (€ 10 per maand) en de gratis variant. Je kunt niet om DigiBTW heen. Probeer het minstens eens uit!

digibtw

Online boekhouden voor ZZP en eenmanszaak

 • inclusief factureren
 • met urenregistratie
 • met rittenregistratie
 • inclusief boekhouding app
Klik hier voor meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat is DigiBTW voor een boekhoudpakket?

DigiBTW is een online boekhoudprogramma geschikt voor zowel kleine als grotere ondernemers. Doordat de software in de cloud wordt bewaard kun je vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij je boekhouding. Met het praktische dashboard heb je te allen tijde inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om offertes en facturen te maken.

Voordelen:

1. Met een internetverbinding kun je vanaf iedere locatie bij je boekhouding
2. Altijd inzicht in je cijfers
3. Updates worden automatisch doorgevoerd
4. De administratie is makkelijk in te richten met een voorbeeld boekhouding
5. Koppeling mogelijk met je bankrekening, kassasysteem of CRM.

Nadelen:

1. Je zit vast aan een abonnement voor het gebruik van de software (maandelijks opzegbaar)
2. De boekhouding wordt in de cloud bewaard op een externe server
3. De administratie staat niet op je computer opgeslagen

Benieuwd naar boekhoudpakket DigiBTW? Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de kosten van DigiBTW?

De kosten van DigiBTW zijn met € 10 per maand ex. btw zeer goed te overzien. Voor € 10 per maand kun je rekenen op:
* Facturatiemodule
* Relatiemanagement
* Offertes
* Kosten en bonnen
* Urenregistratie
* Rittenregistratie
* Afschrijvingen
* Btw-aangifte
* Bankmutaties
* En tal van andere functies

Je kunt echter nog goedkoper uit zijn met de kosten DigiBTW: door voor een jaarlijkse betaling te kiezen! Dit kost € 100 per jaar waardoor je geen € 10 maar € 8,33 per maand betaalt. Hierdoor is DigiBTW een van de goedkoopste boekhoudprogramma’s van dit moment. De kans op een top 3 notering in de beste prijs-kwaliteitverhouding boekhoudprogramma’s is dan ook groot.

Wil je DigiBTW gratis uitproberen? Klik hier voor meer informatie

Is DigiBTW makkelijk te leren?

DigiBTW is een zeer eenvoudig boekhoudprogramma. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Benieuwd naar DigiBTW? Klik hier voor meer informatie

Voor welke bedrijfstypes is DigiBTW geschikt?

DigiBTW is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Benieuwd naar online boekhouden? Klik hier voor meer informatie

Welke voordelen heeft online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Benieuwd naar het beste boekhoudprogramma? Klik hier voor meer informatie

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

2 reacties op “DigiBTW: Review, ervaringen, kosten en app

 1. Is het mogelijk vanuit ander boekhoudprogramma de beginbalans in te voeren.? Ik heb de boekhoudkantoor nog niet gevraagd maar hij moet de boekhouding van 2020 nog afsluiten en de jaarrekening nog , wat ik hun vragen om die gemakkelijk in te voeren in de boekhouding,
  Ik heb gelezen dat digibtw dit zou kunnen doen. Zelf heb ik sinds jan. Digibtw in gebruik maar de beginbalans zou ik er graag in willen hebben.
  Hoor graag van u

  Vr. Gr. Niek Schilder

  1. Hoi Niek, dank voor je vraag. Als ik je goed begrijp ben je sinds 2021 begonnen met DigiBTW en wil je graag de beginbalans ingevoerd hebben. Dit is uiteraard mogelijk. Ik adviseer je om de kolommenbalans bij je boekhouder op te vragen nadat de boekhouding van 2020 is afgesloten en de jaarrekening is gemaakt. De saldi van de balansrekeningen kunnen aan de hand van de kolommenbalans in DigiBTW worden ingegeven. Tot het moment dat 2020 is afgesloten kun je gewoon verdergaan het het verwerken van de administratie in DigiBTW over 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DigiBTW Gratis Uitproberen?