Ficsus Review

Beste Boekhoudprogramma van 2024?

Boekhouden met Ficsus is terug van weggeweest. Enige tijd geleden besloot Ficsus uit het niets met e-Boekhouden samen te gaan. Ondertussen staat Ficsus weer op eigen benen en daar zit een behoorlijk ingenieus boekhoudprogramma achter. Het boekhoudbedrijf wil namelijk een unieke speler in online boekhouden worden. Of het Ficsus lukt, vraagt iedereen zich momenteel af.

Want je krijgt tegen een redelijke prijs een enorm boekhoudpakket waar je ongelimiteerd gebruik van kunt maken. Voor jou is dat genoeg reden om minimaal even een kijkje te nemen wat je daarvoor terugkrijgt. Ik durf te beweren dat het meer is dan dat je van een boekhoudprogramma genaamd Ficsus verwacht.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Ficsus.nl nu 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Pluspunten Ficsus.nl

 • Met € 12,50 per maand een betaalbare optie

 • Flexibel opzeggen, geen jaarcontract

 • Maandelijkse incasso en iDEAL als betaaloptie voor klanten

 • Scan & Herken app

 • Uren- en rittenregistratie inbegrepen

Minpunten Ficsus.nl

 • Weinig productupdates laatste maanden

 • Alleen geschikt voor het zzp

In mijn Ficsus neem ik de belangrijkste onderdelen van de Ficsus boekhoudsoftware door. Hoe goed kun je de boekhouding van je bedrijf in dit programma regelen? Op welk gebied lukt het Ficsus zich van de alternatieven te onderscheiden? En als er dan een keer iets fout gaat, is het dan wel mogelijk je in te lezen hoe iets wel werkt?

Simpele vragen met duidelijke antwoorden. We nemen de volgende onderwerpen door:

Heb je na het lezen van de Ficsus review vragen of wil je jouw eigen ervaringen delen? Dan neem ik graag zowel je vraag en/of je ervaring met Ficsus in dit artikel op. Dan kunnen we samen andere ondernemers helpen!

Ficsus (nu e-Boekhouden)

Fiscus? Nee, Ficsus. Dit programma met een wat frustrerende speling op fiscus was een prima boekhoudprogramma waar de standaardfuncties eenvoudig ingevuld waren. Voor kleine ondernemers die geen behoefte hebben aan een uitgebreid boekhoudprogramma was dit dan ook ideaal. Enkele maanden geleden is Ficsus samengaan met het grote e-Boekhouden. Alle gebruikers van Ficsus hebben gekozen of zij naar e-Boekhouden overgaan of op een ander boekhoudprogramma overstappen. Gezien de vele voordelen van e-Boekhouden is de kans groot dat het overgrote deel van de gebruikers bij e-Boekhouden gebleven is.

ficsus voor een digitale boekhouding

Voordelen

 • Nu het onder e-Boekhouden valt beschikt het over meer functies
 • De scherpe prijzen van e-Boekhouden maken het een stuk goedkoper

Nadelen

Bestaat niet meer

Kosten

Ficsus biedt onder e-Boekhouden biedt meerdere boekhoudpakketten aan:

 • Gratis
 • Boekhoudprogramma Zzp Mini: vanaf € 5,95 per maand
 • Standaard: Vanaf € 12,50 per maand

Wat kun je met Ficsus doen?

Tegenwoordig zijn we allemaal zo geïnteresseerd in de kosten van een boekhoudprogramma dat we vergeten zijn dat het de functies zijn die er echt toe doen. Zonder goede functies, is het niet mogelijk optimaal je boekhouding te kunnen verzorgen. Boekhoudsoftware kan zo worden ontwikkeld dat het jouw bedrijf echt helpt de boekhouding slimmer en beter op te pakken. Dan mag het niet zo zijn dat je met Ficsus hier op inlevert.

De belangrijkste en sterkste functies van Ficsus worden hieronder uitvoerig besproken. Ik ben benieuwd of alle functies die jij als ondernemer nodig hebt bij Ficsus te vinden zijn.

Factuurmodule

De belangrijkste module binnen Ficsus is de factuurmodule. Binnen deze module kun je jouw complete inkomende en uitgaande facturatie regelen. Zo kun je gemakkelijk een nieuwe factuur maken, de factuur met een klant koppelen en de factuur vanuit Ficsus naar de klant sturen. Dit alles is natuurlijk in je eigen huisstijl mogelijk.

Werk je veel met vaste producten? Dan kun je, indien deze producten binnen Ficsus aangemaakt zijn, producten aan de factuur toevoegen. De volgende stap is om je factuur te versturen. Ook hier is het handig als je jouw klanten al in Ficsus ondergebracht hebt. Je kunt namelijk met een paar klikken de juiste klant selecteren voor je factuur, waardoor de factuur direct in de inbox van de klant aangeleverd wordt!

Urenmodule

Het is pas echt goed duidelijk dat Ficsus boekhoudsoftware voor de kleine ondernemer is door de aanwezigheid van de urenmodule. In deze module staat urenregistratie centraal. Dit is in de brede zin mogelijk, zoals ik ook bij ieder ander boekhoudprogramma zie. Je kunt je uren registreren per klant of project, zodat je hier een factuur aan kunt koppelen.

Vele kleine ondernemers, zoals zzp’ers, moeten echter ook het urencriterium halen om te voldoen aan de eis van de Belastingdienst. In mijn review heb ik ontdekt dat Ficsus een hele handige functie heeft waarmee je dit kunt doen. Hierdoor hoef je niet zelf alle uren bij te houden maar doet Ficsus dit voor jou!

Rittenmodule

Een andere module die hier op aansluit, is de rittenmodule. Deze module kun je gebruiken om al je autoritten (zowel zakelijk en privé) te registreren. Ook dit is weer een eis van de Belastingdienst, waar je bij voldoende gebruik aan de laatste regels voldoet. Via de rittenmodule in Ficsus maak je zo een review voor de Belastingdienst klaar, zodat alle ritten geregistreerd staan.

Relatiebeheer

Relatiebeheer is in Ficsus niet te vergelijken met een volwaardig CRM. In Ficsus is de relatiemodule namelijk een beknopt overzicht van de inkomsten en uitgaven per klant. Daarnaast is het mogelijk om te zien bij welke contacten er nog bedragen openstaan. Dat is in de praktijk natuurlijk hetzelfde als debiteuren-/crediteurenbeheer.

Productbeheer

Werkt jouw bedrijf veel met vaste producten? Of vaste diensten? Dan kun je dit soort elementen handig in Ficsus verwerken, waardoor het maken van facturen nog geen minuut kost. Vanuit het handige productbeheer zie je precies uit welke producten het meeste omzet komt. Ook kun je de producten vanuit productbeheer aan je facturen toevoegen!

Btw-aangifte via Ficsus indienen

Als een van de weinige boekhoudsoftware is Ficsus in staat de btw-aangifte vanuit het programma in te dienen. Dat wil zeggen dat jij niet het boekhoudprogramma hoeft te verlaten om je btw-aangifte te doen. Dit geeft je zekerheid dat je gegevens goed verstuurd worden en je kunt direct de gegevens vanuit je boekhouding doorgeven. Het minutieus nakijken van alle bedragen is dat opeens verleden tijd.

Veel overzichten voor meer inzicht in je bedrijf

De meeste gebruikers van Ficsus en boekhoudsoftware in het algemeen, zijn de ondernemers zelf. Pas vanaf vijf tot tien werknemers laten ondernemers de boekhouding volledig door een boekhouder of accountant verzorgen. Vooral tegenwoordig is het dus belangrijk dat je dan ook de mogelijkheden hebt alles uit je boekhouding te halen.

Om dit te kunnen doen, moet je door Ficsus in staat worden gesteld in je boekhouding te duiken. En daar zijn rapportages voor nodig. Gelukkig heeft Ficsus er daar genoeg van.

Ook al is het geen Exact Online, Moneybird of Rompslomp, kan je eenvoudig de belangrijkste overzichten inzien. Dit is tevens van toepassing voor het jaaroverzicht dat voortdurend aangepast wordt.

Wat zijn de kosten van Ficsus?

De laatste tien jaar zijn boekhoudprogramma’s maar liefst tien keer zo goedkoop geworden. Daar is wel de abonnementsvorm voor teruggekomen. Een eenmalige betaling om vervolgens eindeloos van een programma gebruik te kunnen maken bestaat niet meer. Ook Ficsus is over naar de maandelijkse betaling, waarbij je iedere maand een vast bedrag betaalt voor het gebruik van de boekhoudsoftware.

Ficsus kost € 12,50 per maand. Dit maakt het duurder dan de reeks goedkoopste boekhoudprogramma’s rond de € 10 maar goedkoper dan alternatieven als Informer, Twinfield, Visma eAccounting en Exact Online.

Tegenwoordig geeft Ficsus expliciet aan dat het vooral voor zzp’ers geschikt is. Voor zzp’ers zijn kosten van € 12,50 per maand naar verwachting goed te overleven. Vooral omdat je in principe zonder boekhouder je complete boekhouding via Ficsus kunt laten lopen. Mijn review heeft van alle functies binnen het betaalde pakket gebruik gemaakt. Doordat Ficsus met één pakket werkt, kun je daarom met de € 12,50 naar verwachting uit de voeten.

Wil je Ficsus gratis uitproberen?

Dan is dat mogelijk voor een proefperiode van 35 dagen. Tijdens deze 35 dagen heb je toegang tot het volledige boekhoudpakket. Dat wil zeggen dat het aantal mutaties dat je kunt maken onbeperkt is, je alle facturen kunt inboeken en versturen die je wilt en je zelfs de uren- en rittenmodule kunt uitproberen.

Na deze 35 kun je een versimpelde versie van Ficsus blijven gebruiken. Je wordt dus niet automatisch overgezet naar een betaalde versie. Mocht je wel van dezelfde functies in dezelfde mate gebruik kunnen blijven maken, dan is dit mogelijk. Ik moest voor de Ficsus review even zoeken, maar in het menu kun je gemakkelijk terug naar je oude pakket!

Ficsus bankkoppeling

Ondernemers die naarstig op zoek zijn naar een boekhoudprogramma waarmee zij hun zakelijke bankrekening kunnen koppelen, kunnen op Ficsus rekenen. Ficsus is sinds enkele maanden met de zakelijke rekeningen van ondernemers bij een klein aantal banken te koppen. Dit zijn onder andere de banken:

 • Rabobank

 • Knab

 • Triodos

 • SNS

 • ASN Bank

 • ABN Amro

 • ING Bank

Het lijkt er in tegenstelling tot Moneybird niet op dat je extra moet bijbetalen voor het gebruik van de bankkoppeling. Zelfs bij intensief gebruik, kun je automatisch je zakelijke transacties met bonnen en facturen in Ficsus matchen. Hierdoor hoef je niet meer handmatig transacties te combineren en/of koppelen.

Hoe is de Ficsus app?

Je bent waarschijnlijk niet op zoek naar een boekhoudprogramma dat alleen via de app gebruikt kan worden. Of een boekhoudprogramma dat een geweldige app heeft. Een leuke bonus, maar het is niet een belangrijke eis.

Als dat wel zo is, dan is Ficsus niet jouw nieuwe boekhoudsoftware. De app van Ficsus is prima. Alleen het komt niet in de buurt van de Tellow app. Je kunt de gebruikelijke functies (voor een boekhoud app) met de Ficsus app uitvoeren. Bonnetjes inscannen en naar je boekhouding versturen doe je met de app. Heb je een winkel? Dan kan je nog een stuk meer met de app. In dat geval raad ik je aan met Ficsus contact op te nemen, aangezien Ficsus jouw winkel op je boekhouding kan aansluiten.

Wat zijn de ervaringen met Ficsus?

Een boekhoudprogramma kan pas een succes worden als de klanten daar net zo over denken. Slechte ervaringen zorgen voor een slechte reputatie. En dat wil je als boekhoudprogramma niet hebben.

Nu heeft Ficsus enige tijd geleden een gedaanteverandering ondergaan. Daardoor zijn de wat oudere ervaringen met Ficsus misschien niet al te representatief. Toch lijkt Ficsus in de huidige vorm sterk op de vorige versie. Daarom pak ik toch wat ervaringen van Ficsus mee.

Let wel op dat mijn mening uit de Ficsus review niet overeen hoeft te komen met de onderstaande ervaringen.

Niemand wordt blij van de Fiscus, maar ik word wel blij van Ficsus. Dit is namelijk een online tool waarmee je makkelijk je boekhouding kunt regelen. Via de website Ficsus.nl is het eenvoudig aan te vragen. Ik gebruik het nu al een tijdje, maar heb het uiteraard eerst goed geprobeerd. Ideaal is dat je het programma eerst 35 dagen gratis uit kunt proberen. Mocht je het toch niets vinden, dan ben je niet onnodig je geld kwijt. Enkele voordelen zijn dat je altijd en overal toegang hebt tot je administratie, dat het is goedgekeurd door de Fiscus en dat het totaal niet noodzakelijk is om kennis te hebben van boekhouden. Het programma is eenvoudig in gebruik en daarom zeer handig voor iedere ZZP’er.

Review van https://nederlandreview.nl/

Bizar genoeg blijft het momenteel bij deze ene review. En die van mij. Mogelijk heeft e-Boekhouden, de huidige eigenaar van Ficsus, eerdere reviewpagina’s (zoals op Trustpilot) weggehaald.

Ik blijf het internet in de gaten houden voor nieuwe Ficsus reviews en ervaringen. Mochten er nieuwe ervaringen bij zijn, kun je ze op deze pagina vinden. Ook ben je natuurlijk vrij om je eigen Ficsus ervaringen in de reacties te delen.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Ficsus.nl nu 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Alternatieven voor Ficsus

Ik moet je nu al een klein beetje verklappen dat Ficsus niet het beste boekhoudprogramma is dat je op dit moment kunt afnemen. Ook niet het goedkoopste en al zeker niet de makkelijkste. Het is prima boekhoudsoftware waarmee iedere ondernemer uit de voeten kan. De volgende alternatieven kunnen, bij grote twijfel, dat bieden waar Ficsus helaas niet toe in staat is.

Moneybird

Voor vrijwel hetzelfde bedrag (€12 per maand) kun je met Moneybird op een mooier en sterker boekhoudprogramma rekenen. Alle functies zijn net wat beter uitgewerkt, werken soepeler en je hebt meer rapportages die je kunt gebruiken om meer inzicht in je resultaten te krijgen. Digitale btw-aangifte vanuit de software is dan weer niet mogelijk. Met een btw-overzicht dat voor jou wordt klaargezet kun je jouw aangifte doen.

moneybird boekhoudprogramma

Pluspunten Moneybird

 • Alle betaalde pakketten bieden het volledige aanbod van functies aan, inclusief urenregistratie

 • Minimalistische en overzichtelijke interface

 • Handige help functies en snelle klantenservice

 • Hoe groter het pakket; hoe meer banktransacties

Minpunten Moneybird

 • Enkel met het duurste pakket geniet je van een onbepaald aantal transacties

 • Beperkt aantal bankkoppelingen met Nederlandse banken

e-Boekhouden.nl

E-Boekhouden is de huidige eigenaar van Ficsus, waardoor diverse onderdelen op elkaar lijken. Een groot verschil is dat e-Boekhouden grotere boekhoudpakketten heeft waar meer functies in te vinden zijn. Deze pakketten passen mogelijk beter bij wat je zoekt, waardoor je er goed aan doet E-Boekhouden eerst te proberen en dan pas Ficsus een kans te geven.

e-boekhouden voor zzp

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Speciale pakketten voor ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants

 • Gratis pakket (15 maanden) voor startende ondernemers

 • Met € 9,95 per maand een van de meest betaalbare opties

 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • De vormgeving van de software is wat gedateerd

 • In het begin kan het even zoeken zijn naar alle functies

 • Urenregistratie is alleen mogelijk met het duurdere pakket van € 14,50 per maand

Rompslomp

Je hoeft niet lang naar Rompslomp te kijken om te begrijpen wat het verschil met Ficsus is. Rompslomp is een alleskunner voor slechts € 10 per maand. Daarvoor krijg je een stuk meer bang for your buck dan met Ficsus zo is. Waarvan de kosten € 2,50 extra per maand zijn.

De styling is misschien gelijk aan wat je bij Ficsus tegenkomt. De inhoud niet. Meer functies met krachtigere uitwerkingen. Eenvoudige opzet waarbij de rapportages altijd beschikbaar zullen zijn. Alles wat je nodig hebt. En dat binnen handbereik.

rompslomp-voor-zzp

Pluspunten Rompslomp

 • Gratis pakket met facturatie en offertes beschikbaar

 • 16% korting mogelijk bij jaarlijkse betaling

 • Een zeer uitgebreid boekhoudpakket voor minder dan € 20 p.m.

 • Diverse koppelingen mogelijk

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten Rompslomp

 • Bankkoppeling kost extra (€ 5,75 p.m.)

 • Maximaal 1 boekhouding per pakket

 • API kost ook € 5,75 p.m. extra

Silvasoft

Silvasoft is een piepkleine concurrent van Ficsus. Het bedrijf is echter steeds vaker te vinden in een van mijn lijstjes, wat het te danken heeft aan de uitstekende ontwikkelingen dat het de laatste maanden heeft doorgemaakt.

Doordat Silvasoft een soortgelijk prijskaartje heeft voor meer functies, kun je uiteindelijk meer doen met minder. En daar willen ondernemers altijd meer over horen. Voor zzp’ers bevat Silvasoft alles wat je ooit nodig zal hebben. Breid je uit? Dan is de kans groot dat je nog steeds van Silvasoft gebruik kunt blijven maken. Het programma is namelijk ook geschikt voor bedrijven met meerdere werknemers.

silvasoft boekhoudsoftware voor starters

Pluspunten Silvasoft

 • Zeer uitgebreid programma

 • Gratis modules, zoals een CRM-systeem bij het boekhoudpakket

 • Geschikt voor ZZP’ers en het MKB

 • Veel koppelingen beschikbaar

 • Geschikt voor Nederlandse en Belgische ondernemers

Minpunten Silvasoft

 • Tijd nodig om ermee om te leren gaan

 • Kosten kunnen snel oplopen bij het afnemen van meerdere modules

 • Geen korting bij meerdere gebruikers

Veel gestelde vragen over Ficsus

Heb jij nog vragen over mijn Ficsus review of het boekhoudprogramma? Dan behandel ik het antwoord op je vraag waarschijnlijk in een van de volgende vragen!

Waar kan ik op mijn Ficsus account inloggen?

Wil je in de boekhoudomgeving van Ficsus inloggen? Dan is dat via deze pagina mogelijk.

Wil je in contact komen met Ficsus?

Contact met Ficsus? Dat kan! Het hoofdkantoor van Ficsus, dat hetzelfde hoofdkantoor als dat van e-Boekhouden lijkt te zijn, is te bereiken op de Kanaaldijk 2a te Aarle-Rixtel. Wil je de klantenservice van Ficsus bereiken? Dan kun je dit doen op het e-mailadres klantenservice@ficsus.nl. Ook is Ficsus te vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Waar kan ik Ficsus allemaal voor gebruiken?

Ook al lijkt Ficsus zich met de nieuwe versie van haar boekhoudsoftware vooral op zzp’ers te richten, is het boekhoudprogramma geschikt voor branches als de bouw, financiële en zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, ICT en media en cultuur.

Kan ik Ficsus ook met mijn webshop of winkel koppelen?

Momenteel is het niet bekend of je het Ficsus boekhoudprogramma kunt koppelen met je webshop. Wel lijkt de Ficsus app te werken voor winkels, waardoor je bijvoorbeeld pintransacties direct naar je boekhouding kunt sturen. Voor meer informatie raad ik je aan contact op te nemen met de klantenservice van Ficsus.

Kan ik mijn boekhouder in Ficsus laten werken of meekijken?

Boekhouder of accountant met Ficsus laten werken? Dat kan! Je kunt met de boekhoudmodus je boekhouder of accountant eenvoudig in je boekhouding laten meekijken. Hierdoor kan je boekhouder bijvoorbeeld de juiste gegevens verzamelen om je belastingaangifte te regelen. 

Hoe kan ik mijn abonnement bij Ficsus opzeggen?

Wil je geen gebruik meer maken van je Ficsus abonnement? Kies je voor een van de Ficsus alternatieven? Dan kun je jouw abonnement opzeggen of annuleren door contact op te nemen met de Ficsus klantenservice. Dit kun je doen via klantenservice@ficsus.nl.

Wat is Ficsus boekhoudsoftware?

Ficsus is een online boekhoudprogramma geschikt voor zowel kleine als grotere ondernemers. Doordat de software in de cloud wordt bewaard kun je vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij je boekhouding. Met het praktische dashboard heb je te allen tijde inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om offertes en facturen te maken.

Voordelen:

1. Met een internetverbinding kun je vanaf iedere locatie bij je boekhouding
2. Altijd inzicht in je cijfers
3. Updates worden automatisch doorgevoerd
4. De administratie is makkelijk in te richten met een voorbeeld boekhouding
5. Koppeling mogelijk met je bankrekening, kassasysteem of CRM.

Nadelen:

1. Je zit vast aan een abonnement voor het gebruik van de software
2. De boekhouding wordt in de cloud bewaard op een externe server
3. De administratie staat niet op je computer opgeslagen

Wat zijn de kosten van Ficsus boekhoudprogramma?

Ficsus kun je 35 dagen gratis uitproberen. In deze proefperiode kun je alle functies van het Ficsus boekhoudprogramma gebruiken. Vervolgens kun je voor € 12,50 per maand al gebruik van het programma. Hierbij zijn alle belangrijke functies beschikbaar.

Is Ficsus boekhoudpakket makkelijk te leren?

Ficsus is een zeer overzichtelijk boekhoudprogramma. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Voor welke bedrijfstypes is Ficsus boekhoudsoftware geschikt?

Ficsus is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als ZZP'er?