Tellow Review

Kosten en boekhouden met de app

Tellow is het boekhoudprogramma voor de freelancer, zzp-er, ondernemer met de eenmanszaak die de wereld wilt veranderen. De ondernemer die niet langer dan een uur in de week met de administratie bezig wilt zijn.

Ik ken uit mijn klanten geen zzp-er die zin heeft iedere week uren met een boekhoudprogramma in de weer te zijn. Wel worden ze helemaal gek van het grote aanbod boekhoudprogramma’s, waaronder Tellow, Rompslomp en Paperdork. Al deze programma’s lijken namelijk steeds vaker op elkaar.

Toch weet Tellow zich, met opvallende campagnes en een op het oog prachtig boekhoudprogramma, goed te onderscheiden van de concurrentie. Want dit uniek stukje boekhoudsoftware wil anders zijn. De Tellow app is daar meteen het eerste voorbeeld van.

Op deze pagina bespreek ik de belangrijkste onderdelen van mijn Tellow review met je. Ook bespreek ik de app in het algemeen en ga ik dieper in op de verschillende functies en Tellow kosten;

Een behoorlijke zit voor een programma dat wat mij betreft ook alle aandacht verdient.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Tellow kun je nu 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Pluspunten Tellow

 • Alle betaalde pakketten bieden het volledige aanbod van functies aan, inclusief urenregistratie

 • Minimalistische en overzichtelijke interface

 • Handige help functies en snelle klantenservice

 • Hoe groter het pakket; hoe meer banktransacties

Minpunten Tellow

 • Enkel met het duurste pakket geniet je van een onbepaald aantal transacties

 • Beperkt aantal bankkoppelingen met Nederlandse banken

Hoe werkt Tellow?

Tellow werkt als ieder boekhoudprogramma alleen dan net wat makkelijker. Dit komt doordat Tellow vooral voorzien is van de boekhoudkundige taken die voor zzp-ers geldt. Hierdoor zijn veel onnodige werkzaamheden, zoals salarisadministratie, niet in Tellow aanwezig.

De precieze functies van het boekhoudprogramma licht ik verder toe in Wat je allemaal met Tellow kunt doen. Daar vertel ik alleen niet, hoe Tellow in de beginfase werkt.

Mocht jij namelijk geïnteresseerd zijn in het gebruik van Tellow, kun jij je gratis bij het boekhoudprogramma registreren. Vervolgens vul je jouw naam, KvK, e-mailadres en telefoonnummer in. Op basis van deze informatie weet Tellow meteen met welk bedrijf en vertegenwoordiger het te maken heeft.

Je eerste stappen in Tellow zijn het instellen van je boekhouding. Zo kun je meteen de huisstijl van je facturen opmaken, belangrijke gegevens instellen en workflowsopbouwen. Voor mijn review heb ik al deze stappen doorlopen. Hierdoor krijg je een concreet idee van de mogelijkheden.

tellow voor starters

Laat je onboarden

Op dit moment kun je jezelf op een nog makkelijkere manier bekend laten maken met Tellow. Je kunt jezelf namelijk laten onboarden in het programma, wat wil zeggen dat je door een personeelslid van het boekhoudbedrijf alle functies van het programma uitgelegd krijgt.

Deze gratis onboardsessies nemen 15 minuten in beslag en kunnen via de Tellow geboekt worden. Via een handige kalender heb je zo een afspraak met een Tellow expert ingepland!

Voor wie is Tellow geschikt?

Uiteindelijk is het doel van Tellow voor zoveel mogelijk soorten bedrijven geschikt te zijn. Tot op heden is Tellow in staat bedrijven te helpen tot vijf man personeel (zowel BV als eenmanszaak). Dat wil zeggen dat er, tot zover ik kan zien, wel enige vorm van loonadministratie aanwezig moet zijn.

Zelf geeft Tellow aan dat je in het geval van een stichting, maatschap, coöperatie, VOF of BV met meer dan vijf werknemers altijd contact moet opnemen. Mogelijk is het systeem zo aan te passen dat het alsnog voor jouw bedrijf werkt.

Tellow kosten

tellow factuur maken

De kosten van Tellow zijn onder te verdelen in drie verschillende pakketten, namelijk:

 • Basis – vanaf € 9,99 per maand
 • Plus – vanaf € 19,99 per maand
 • Compleet – vanaf € 49,99 per maand

Met een vanaf prijs a € 9,99 per maand heeft Tellow qua kosten een van de meest voordelige boekhoudpakketten.

Voor € 9,99 per maand kun je rekenen op:

 • Scan & herken functionaliteit (Inscannen van bonnetjes via de Tellow app)
 • Btw-aangifte module
 • Geautomatiseerde grootboekrekeningen
 • Facturatiemodule
 • Bankkoppelingen (bijvoorbeeld voor transacties)
 • Onboarding
 • Gratis en onbeperkt gebruik van de iOS en Android app

Het Plus-pakket van Tellow brengt € 19,99 aan kosten in rekening. Daarbij kun je wel rekenen op:

 • Alles van het basispakket
 • Digitale aangifte van omzetbelasting
 • Onbeperkt telefonische afspraken
 • Aangifte via iDeal betalen
 • Factuur met een betaallink (klanten kunnen dan direct vanaf jouw factuur betalen)
 • Offerteservice (offertes kunnen automatisch worden omgezet naar facturen)

Tot op heden heeft het Pluspakket niet veel meer te bieden dan het basispakket. Voor 90% van de ondernemers is het basispakket dan ook voldoende. Het Compleetpakket is vooral bestemd zijn voor bedrijven met meer dan vijf werknemers.

Op deze pagina kun je de actuele Tellow kosten bekijken

Tellow gratis uitproberen

Net zoals iedere andere boekhoudsoftware wil Tellow je voor een periode van 30 dagen gratis laten kennismaken met het zelfbenoemde Boekhouden 3.0. Tijdens deze proefperiode kun je alle functies uitproberen. Hier horen dus ook de functies bij van het duurdere pluspakket (en in de toekomst superpakket).

Wat Tellow een stuk beter doet dan veel concurrenten is dat je niet automatisch aan een abonnement vastzit. Je kunt namelijk zonder het invullen van je betaalgegevens Tellow gratis uitproberen.

Altijd maandelijks opzegbaar

Je zit bij Tellow nooit vast aan een langdurig contract. Je kunt Tellow eenvoudig via je instellingen opzeggen of juist opwaarderen naar een duurder pakket.

Wat kan ik allemaal met Tellow? De mogelijkheden en functies

Mogelijk is het je al opgevallen dat Tellow vooralsnog niet een uitgebreid boekhoudprogramma is. Doordat de makers zich bewust op zzp-ers hebben gericht, willen ze de invulling niet lastiger maken dan nodig is. Hierdoor zijn vooral de belangrijkste functies, die we herkennen van boekhoudprogramma’s als Informer en Rompslomp inbegrepen.

Bonnen automatisch verwerken

Een veel gebruikte functie van Tellow is de scan en herken functie. Via de Tellow app (iOS en Android) kun je bonnetjes eenvoudig inscannen. Je maakt een foto van de bon en Tellow zorgt ervoor dat de bon onder de juiste gegevens in jouw administratie komt.

Hierdoor hoef je niet je bonnetjes eindeloos te bewaren en weet je dat de bonnetjes correct in de administratie wordt gezet. Let wel op dat de automatisch ingevulde gegevens kloppen. Hier wil nog wel eens een foutje tussenstaan.

Facturen maken en versturen

Wie maakt niet met liefde een mooie Tellow factuur op waar alle werkzaamheden netjes op weergegeven zijn? Met Tellow design je eenvoudig een factuur in je eigen huisstijl. Met een handomdraai heb je een Tellow factuur ontworpen waarop jouw logo en kleuren netjes zijn verwerkt.

Daarnaast bepaal jij welke gegevens op jouw facturen te vinden zijn en aan welke structuur vastgehouden wordt. Dat wil zeggen dat je zelf de controle behoudt over de factuurnummers en administratieve gegevens.

Het daadwerkelijk versturen en inboeken van facturen is vervolgens kinderwerk.

Ik heb tijdens het onderzoek voor mijn Tellow review meerdere facturen aangemaakt en ingeboekt. Per factuur was ik nog geen 30 seconden kwijt. Dat is wel wat sneller dan tien jaar geleden ⏰

Btw-aangifte in een handomdraai

tellow app

Ondernemers kijken ieder kwartaal weer op tegen de tijdrovende btw-aangifte. Het optellen, nakijken en invullen van de aangifte kost veel ondernemers meerdere uren. Zit er een foutje in? Dan mag je alles weer opnieuw invoeren.

Kortom, geen leuke bezigheid. En daar wil Tellow verandering in maken.

Dat doet het onder andere door alle btw-bedragen direct in een btw-overzicht te plaatsen. Hierdoor heb je altijd een actueel overzicht van de gegevens die jij na ieder kwartaal bij de btw-aangifte moet invoeren. Mocht je voor het Tellow Plus pakket (a € 19,99 per maand) kiezen, dan kun je zelfs de btw-aangifte helemaal via de boekhoudapp indienen!

Het scheelt je jaarlijks meer dan tien uur als je via Tellow je btw-aangifte indient. Zoals ik tijdens de Tellow review heb kunnen merken, dien je zonder enige twijfel je aangifte in. Je weet dat je, door de automatische grootboekrekeningen, alles goed hebt staan. Kortom, een fijn gevoel!

Handige rapportages en overzichten

Als ondernemer wil je altijd het overzicht over je boekhouding houden. Je wilt weten waar je, wanneer aan toe bent. Iets waar je normaliter een dure boekhouder voor nodig hebt. Zoals uit mijn Tellow review blijkt, is dat tegenwoordig niet meer nodig.

Want goede overzichten helpen je de controle over je bedrijf te behouden. Bij Tellow is ervoor gekozen verschillende uitgebreide rapportages te creëren. Deze rapportages zijn benaderbaar vanuit je dashboard of het tabblad overzichten.

Hierdoor weet je precies wat je actuele winst- en verliesrekening en balans is. Daarnaast zie je per periode staan wat je winst, kosten en btw-kosten zijn.

Mocht je het fijner vinden om dit soort rapportages door een boekhouder te laten doornemen is dat gewoon mogelijk. Via de boekhoudmodus kijkt jouw Tellow boekhouder met jouw gegevens mee. Ideaal als je liever met vier ogen naar de administratie kijkt!

Urenregistratie met Tellow

Iets wat duidelijk wel ontbreekt in het huidige boekhoudprogramma van Tellow is urenregistratie. Freelancers werken steeds vaker op basis van uren en willen dan ook hun uren makkelijk kunnen bijhouden.

Via veel andere boekhoudprogramma’s is dit namelijk wel mogelijk en vul je eenvoudig je gemaakte uren in. Het is, ook op basis van mijn contact met Tellow, tot op heden onduidelijk of dit een functie is die binnenkort wordt toegevoegd. Mocht dit wel het geval zijn, update ik de Tellow review.

Offertes opstellen en projecten binnenhalen

Een goede offerte kan voor een potentiële klant het verschil maken om toch voor jouw bedrijf te kiezen. Bedrijven ontvangen tegenwoordig op wekelijkse basis meerdere offertes. Hierdoor mag je als ondernemer best wat extra werk stoppen in het opstellen van de perfecte offerte. Behalve dat je niets wilt vergeten, wil je al helemaal niets aan het toeval overlaten. Moet je voorstellen dat je complete stukken vergeet op te nemen.

Aan jouw kant, is het dus belangrijk om een overzichtelijke modus te hebben waarin jij offertes kunt opstellen. Je wilt op een prettige manier alles kunnen onderbrengen zodat het duidelijk is wat je precies in de offerte opneemt. Maar voor de ontvanger van de offerte is het net zo belangrijk dat het overzichtelijk blijft. Een onoverzichtelijke offerte wordt zelden geaccepteerd. Je moet er daarom voor zorgen dat je offerte in één oogopslag het verhaal vertelt dat je wilt vertellen.

Dat begint bij het opmaken van de offerte in de eigen huisstijl. Net zoals bij de factuurmodule van Tellow, kun je de offertes naar eigen huisstijl ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat de vertrouwde vormgeving van jouw bedrijf bij Tellow bekend is. Daarnaast kun je jouw logo in beeld stellen. Weet de ontvanger meteen bij het lezen van de offerte van die de offerte afkomstig is.

Als klap op de vuurpijl, ben je met Tellow in staat jouw offerte duidelijker over te laten komen dan de vele andere offertes die de ontvanger (waarschijnlijk) ontvangt. Voeg je algemene voorwaarden of specs aan de offerte toe en verstuur vanuit je Tellow je offerte naar de potentiële klant op.

Gaat de opdracht door? Is je offerte geaccepteerd? Dan kun je direct van de offerte een factuur maken. De omzet wordt automatisch in je rapportages weergegeven!

Tellow Deals

Wist je dat Tellow Deals een nieuw platform is waar je kortingsdeals die voor veel ondernemers wel heel handig kunnen zijn, kunt vinden? Met de Tellow Partner Store krijg je toegang tot verschillende diensten en services met een leuke korting. Voorbeelden hiervan zijn pensioenrekeningen, kredieten en zelfs factoring voor een opstartkorting.

Ik moet wel toegeven dat de kortingen in de praktijk niet al te bijzonder zijn. Het lijkt hier vooral te gaan om samenwerkingen van Tellow met bedrijven waar Tellow een vergoeding voor krijgt. Je kunt Tellow Deals wel gebruiken als een platform waar jij jezelf bekend kunt maken met verschillende diensten die af te nemen zijn.

Hoe heb ik de Tellow Helpdesk ervaren?

Sinds kort test ik niet alleen het boekhoudprogramma van menig uitgever, maar ook de helpdesk. Je kunt namelijk nog zo’n goed boekhoudprogramma maken; als de helpdesk niet reageert, heb je er weinig aan.

De helpdesk van Tellow is wat mij betreft een van de beste. Je kunt op verschillende manieren met de helpdesk in contact komen. Zo kun je ze bellen, mailen maar ook via de live-chat een berichtje sturen. Daar reageren medewerkers van Tellow meestal binnen een uur op. Super dus.

Gelukkig is er ook een grote ‘vraagbaak’ waar je veel gestelde vragen kunt vinden. Sommige van de hieronder gestelde vragen, zijn in de vraagbaak van Tellow te vinden.

Iedere vraag die ik aan de Tellow helpdesk heb gesteld, werd met een uitgebreide uitleg beantwoord. Een uitleg waar ik iets aan heb gehad. Daar lijken namelijk nog veel andere helpdesks van concurrerende boekhoudprogramma’s moeite mee te hebben.

Boekhouden met de Tellow app

Ieder fatsoenlijk boekhoudprogramma werkt tegenwoordig met een app. Ook bij Tellow kun je gebruik maken van een (als het aan mij ligt) uitstekende app. Deze app is onder andere te downloaden voor iOS (App store) en Android (Google Play Store).

Het gebruik van deze app is inbegrepen bij ieder Tellow pakket, ongeacht de Tellow kosten. Dat wil zeggen dat je ook tijdens de gratis proefperiode van de Tellow gebruik kunt maken.

Via de Tellow app kun je onder andere:

 • Je boekhouding regelen (facturen sturen en nakijken)
 • Bonnetjes inscannen en verwerken
 • Btw-aangifte indienen
 • Contact opnemen met de klantenservice

Op basis van de verschillende recensies in zowel de Google Play Store als in de App Store wordt de app zeer positief ontvangen. Met 8.8 als gemiddeld cijfer op basis van meer dan 1000 reviews is dit een van de best gerecenseerde boekhoudapps van deze tijd.

Alhoewel je vrijwel alles in de Tellow app kunt doen, adviseer ik je op een computer bij Tellow te registreren. Volgens verschillende recensies gaat dit vooralsnog wat onhandig.

tellow voor bonnetjes inscannen

Tellow koppelen? Verschillende boekhoudkoppelingen beschikbaar

Bankkoppelingen worden voor zowel de gebruikers als ontwikkelaars van boekhoudprogramma’s belangrijker. Eerder in deze Tellow review gaf ik je al aan dat er bij Tellow verschillende boekhoudkoppelingen aanwezig zijn. En daar is de bankkoppeling de beste van.

Je kunt via het dashboard van Tellow eenvoudig je zakelijke bankrekening met het boekhoudprogramma koppelen. Voor alle grote Nederlandse banken is een automatische bankkoppeling mogelijk.

Je kunt een automatische bankkoppeling tot stand brengen tussen Tellow en de volgende banken:

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met Tellow?

Op de website van Tellow zijn verschillende ervaringen van bestaande klanten te vinden. Deze reviews zijn, natuurlijk, extreem positief. Het is dan ook geen wonder dat juist deze reviews op de website van Tellow geplaatst zijn.

Veel andere plekken op het internet geven een realistischer beeld over het boekhoudprogramma, waaronder:

De Tellow ervaringen van gebruikers van de Tellow app zijn over het algemeen zeer positief, zoals besproken in het hoofdstuk over de Tellow app. Wisselender zijn de Tellow ervaringen op het KlantenVertellen platform, waar Tellow met een 7.5 wordt beoordeeld op basis van 33 beoordelingen.

Uit deze Tellow ervaringen komt naar voren dat Tellow een uitstekende boekhoudtool is voor de beginnende zzp-er. Alles is eenvoudig in te stellen en het overstappen van een andere boekhoudsoftware gaat net zo makkelijk.

Een van de weinige minpunten van het bedrijf lijken de ervaringen van Tellow gebruikers met de klantenservice te zijn. Support reageert vaak traag waardoor gebruikers dagenlang met vragen blijven zitten. Dit is, volgens de klantenservice van Tellow, een verbeterpunt waar ze de komende maanden aan gaan werken.

De opstarthulp van Tellow heb ik als prettig ervaren. Tellow is een gebruikersvriendelijk boekhoudtool voor ZZp’ers wat grotendeels voor zich spreekt. Echter waren er een paar kleine dingen waar ik zelf niet goed uitkwam. Daar is de opstarthulp dan super handig voor.

Stijn uit Den Haag

Tellow is een ontzettend duidelijk en overzichtelijk platform. Ik werd gebeld om uitleg te krijgen over het programma, wat ik erg fijn vond. Ik ben zelf een beginnende ondernemer, en helemaal nieuw in het boekhouden. Tellow heeft me hier goed bij geholpen!

Puck uit Alkmaar

Na dat ik een account had aangemaakt werd ik een paar dagen later opgebeld of ze mij konden helpen met een introductie gesprek, super handig en een top service als het gaat om de customer journey.

Ook het gesprek zelf was super relaxed en de app doet echt bijna alles voor je, echt fascinerend!

Doris uit Den Brink

Tijdens mijn proefperiode kon ik een gratis bel-afspraak inplannen om de ins-en-outs van Tellow telefonisch te bespreken. Het gesprek was duidelijk, persoonlijk en leerzaam. Fijn om op die manier aan te slag te gaan met een nieuw jaar boekhouden, nog voordat je begint met je betaalde abonnement. Zeker de moeite waard om dit in te plannen. Ik vind het een leuke, unieke en persoonlijke dienst!

Paula uit Maastricht

Tellow review conclusie: een must voor iedere beginnende zzp-er

Uit mijn Tellow review komt duidelijk naar voren dat het een ideaal boekhoudprogramma is voor de zzp-er van nu. De uitstekende boekhoudapp in combinatie met de lage maandelijkse Tellow kosten zorgen ervoor dat je betaalbaar kunt boekhouden.

Daarbij moet wel worden meegenomen dat de klantenservice nog veel steken laat valen en urenregistratie voor freelancers ontbreekt. Wanneer deze twee verbeterpunten zijn doorgevoerd, krijgt Tellow op ieder vlak een ruime voldoende!

Alternatieve boekhoudsoftware

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Veel gestelde vragen over Tellow

Sinds het plaatsen van de Tellow review heb ik veel vragen over het boekhoudprogramma en specifieke zaken gehad. De belangrijkste vragen zijn hieronder met mijn antwoord te vinden.

Hoe kan ik bij Tellow inloggen?

Je kunt op het Tellow boekhoudprogramma inloggen door naar de inlogpagina te gaan. Je krijgt vervolgens een loginlink naar het door jou opgegeven e-mailadres toegestuurd. Hierdoor hoef je dus niet met een wachtwoord te werken.

Hoe kan ik bij Tellow registreren?

Je kunt bij Tellow een account registreren door naar de registratiepagina te gaan. Vul hier je naam, contact- en bedrijfsgegevens in en je bent klaar!

Hoe kan ik een grootboekrekening toevoegen?

Grootboekrekeningen zijn bij Tellow verleden tijd. Alhoewel de grootboekrekeningen aanwezig blijven, hoef je niet per rekening alles in te voeren of na te kijken. Op de achtergrond worden de ingeboekte transacties verwerkt in de daartoe horende grootboekrekeningen.
Mocht je de rekeningen anders willen categoriseren of willen toevoegen, is dit bij je instellingen mogelijk.

Met een proefaccount is je boekhouding al geheel voor je ingericht.

Hoe kan ik in contact komen met de support van Tellow?

De supportafdeling van Tellow is op verschillende manieren te bereiken. Allereerst kun je via het hulpcentrum naar het antwoord op je vraag zoeken. Daarnaast kun je via de chat met een medewerker in Tellow contact komen. Bel je liever? Dan is dat tot op heden niet mogelijk. Het telefoonnummer van Tellow is afgeschermd.

Met een gratis proefaccount heb je volledige toegang tot de helpdesk en kenniscentrum

Is er ook een Tellow demo beschikbaar?

Helaas heeft Tellow op dit moment geen demo boekhouding beschikbaar. Je kunt dus alleen met je eigen boekhouding Tellow uitproberen. Het is eventueel mogelijk om via de klantenservice een demo boekhouding aan te vragen.

Wat zijn goede alternatieven voor Tellow?

Tellow kent verschillende boekhoudalternatieven rondom hetzelfde prijsniveau. Je kunt hierbij denken aan boekhoudprogramma’s als:
Moneybird
Rompslomp
Paperdork
E-Boekhouden

Kan ik Tellow ook door mijn boekhouder laten gebruiken?

Weinig boekhouders zullen bekend zijn met dit boekhoudprogramma. Zoals uit de review echter blijkt, is Tellow eenvoudig in het gebruik. Het moet daarom ook geen probleem voor je boekhouder zijn jouw boekhouding via Tellow te verzorgen.
Wil je alleen je Tellow boekhouder af en toe laten meekijken? Dan is daar de handige boekhoudmodus voor. Via deze modus laat je jouw Tellow boekhouder meekijken met de stand en gezondheid van jouw administratie.

Vraag een gratis proefaccount aan en laat je boekhouder meekijken met de boekhoudmodus.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als ZZP'er?