Beste boekhoudprogramma?

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s van 2022!

Boekhoudprogramma overzicht

Weet jij hoeveel boekhoudprogramma’s dit jaar weer beweren het beste boekhoudprogramma 2022 te zijn? Een korte blik op het huidige aanbod laat mij zien dat je als ondernemer uit tientallen verschillende boekhoudprogramma’s kunt kiezen. Ieder boekhoudprogramma heeft zo zijn eigen ‘verkooppraatje’ om jouw klandizie te winnen. Een deel van de programma’s belooft meer dan dat het kan leveren. Het andere deel levert mogelijk iets dat jij helemaal niet nodig hebt. Het beste boekhoudprogramma verschilt per persoon doordat we allemaal om een andere manier het programma nodig hebben. De een wilt een zo’n groot mogelijk deel van de administratie op zich nemen. De ander kiest om dit door een boekhouder te laten doen en richt zich alleen op basistaken zoals het versturen van facturen. Welk boekhoudprogramma is dan het beste voor jou? Boekhoudprogramma vergelijken met de vergelijker.

Beste boekhoudprogramma’s overzicht 2022

 

Ik wil je helpen de zoektocht naar het beste boekhoudprogramma te vereenvoudigen. Dat doe ik door de bekendste programma’s kort met je te bespreken. Voor ieder boekhoudprogramma zijn daarnaast uitgebreide recensies gemaakt die je meer vertellen over de individuele ervaringen van gebruikers met de programma’s.

Benieuwd welk programma jou optimaal in staat stelt je boekhouding te doen? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Beste boekhoudprogramma?

De boekhoudprogramma’s die in dit artikel besproken worden hebben ieder hun eigen prijsstelling, functies en voor- en nadelen. Om een accuraat beeld te krijgen van de waarde die een boekhoudpakket aan jouw bedrijf kan toevoegen, is het verstandig jouw top drie boekhoudprogramma’s uit te proberen. Je kunt namelijk eenvoudig een proefperiode bij de verschillende boekhoudprogramma’s opstarten waarin je vrijwel iedere functie kunt uitproberen. Dergelijke proefperiodes helpen je te ontdekken of een programma overeenkomt met dat wat jij zoekt.

Alle boekhoudprogramma’s die hieronder besproken zijn, worden nader toegelicht in individuele reviews. Als je dan ook meer informatie over een specifiek boekhoudprogramma wenst, adviseer ik je de reviews te lezen. Hier vind je tevens meer informatie over de proefperiodes van de verschillende programma’s.

Beste boekhoudprogramma ZZP: e-Boekhouden

Een van de meest gerecenseerde boekhoudprogramma’s op het internet is het Nederlandse e-Boekhouden dan met honderdduizenden gebruikers niet te vermijden is. Heel gek is dat niet, e-Boekhouden geeft nieuwe gebruikers die nog maar kort ondernemers zijn 15 maanden gratis boekhouden mee. Hierdoor hoeven zij lange tijd niet te betalen voor een boekhoudprogramma dat ondertussen geliefd is bij een grote groep jonge ondernemers.

Maar wat krijg je daarvoor terug?

Als we het aanbod van e-Boekhouden doornemen behoorlijk wat. Je mag weliswaar het programma met maar een enkele gebruiker inzetten, daar krijg je wel onbeperkt factureren en grootboeken voor terug. Daarnaast zit in de proefperiode vrijwel iedere functie die je ook kunt verwachten van het uitgebreide pakket. Uiteindelijk blijft e-Boekhouden een softe variant van de wat duurdere boekhoudsoftware. Voor de zelfstandige ondernemer is dat geen probleem. Alles wat je ooit nodig hebt zit allemaal in dit boekhoudprogramma verwerkt. Heb je echter meer dan alleen grootboeken en facturen/offertes nodig, zoals loonadministratie, is een programma als Exact Online of Twinfield mogelijk beter geschikt.

Lees verder voor het review artikel eBoekhouden

eboekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Meer informatie

beste boekhoudprogramma voor zzp

Beste Boekhoudsoftware eenmanszaak: Rompslomp

Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp, aldus Rompslomp. De grappig gekozen naam noemt zichzelf het meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp-ers. Hierbij staat onder andere overzicht en gebruiksgemak centraal.

Dat online boekhouden niet lastig hoeft te zijn weten we door het grote aantal boekhoudprogramma’s dat zich de afgelopen jaren heeft bewezen. Boekhouden is aanzienlijk makkelijker geworden, mede doordat we minder hoeven te doen vanwege de verschillende automatiseringen.

Rompslomp mag zichzelf niet rekenen tot de innovatiefste van het stel. Toch is het duidelijk dat het bedrijf de komende jaren van plan is fors in innovatie te investeren. Dat is onder andere te zien aan de nieuwe Android en iOS apps dat het bedrijf heeft uitgebracht. Je kunt met dit soort apps jouw complete boekhouding vanaf een mobiel apparaat verzorgen. Als dat Rompslomp niet helpt om in het rijtje met de beste boekhoudprogramma’s te komen, weet ik het ook niet meer!

Lees verder voor het review artikel Rompslomp

rompslomp

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Meer informatie

Beste boekhoudpakket VOF: Visma eAccounting

Doorgewinterde accountants zijn goed bekend met de klassieke versie van Visma. De boekhoudsoftware van Visma heeft een sterke naam bij accountants en boekhouders doordat het alweer jaren in deze branche meegaat. Sinds enkele jaren is daar Visma eAccounting bijgekomen, de boekhoudoplossing waarmee Visma een gooi wilt doen naar het beste boekhoudprogramma.

Visma heeft een sterk boekhoudprogramma opgezet dat ondernemers helpt bij ieder onderdeel van de administratie. Het betaalbare eAccounting is in het speciaal voor zelfstandigen opgericht. De functies die je in dit pakket kunt tegengekomen zijn afgestemd op zzp-ers, wat onder andere terug te zien is aan de exacte invulling van het pakket. Zo zijn modules als uren- en rittenregistratie beschikbaar. Het opmaken en versturen van facturen is vereenvoudigd waardoor iedereen met enkele klikken een factuur verstuurt.

Lees verder voor het review artikel Visma eAccounting

Visma eAccounting

Meest gekozen door ZZP

 • Inclusief factureringsmodule
 • Met zeer goed boekhoud app
 • Inclusief BTW aangifte
Meer informatie

Beste Boekhoudprogramma BV: Exact Online

Daarnaast komen veel ondernemers uit bij het beste boekhoudprogramma van het vorige decennia: Exact. Meer dan tien jaar konden ondernemers, zelfstandigen en ondernemers met personeel, uitsluitend kiezen uit de prijzige Exact-programma’s die niet op maat ontworpen waren. Met de komst van Exact Online is daar verandering in gekomen waardoor ik Exact Online opnieuw overweeg voor een van de beste boekhoudprogramma’s.

Exact Online mag dan de duurste optie zijn, het is ook de meest complete optie. Ondernemers met groeiplannen of ondernemers die behoefte hebben aan een uitgebreid boekhoudprogramma kunnen hun ei in dit enorme programma kwijt.

Het is verder een pluspunt dat de individuele modules van Exact Online aan te passen zijn naar het type bedrijf. Zo zijn er specifieke modules voor bedrijven die veel inkopen of produceren. Dit geeft jou als ondernemer meer flexibiliteit en een betere boekhouding dan wat bij andere boekhoudprogramma’s mogelijk is.

Lees ook het review artikel Exact Online

Exact Online zelfboekhouden

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Meer informatie

MyFinance

Myfinance is een jong en vlot boekhoudprogramma dat zich wilt onderscheiden door overduidelijk er anders uit te zien en aan te voelen dan de concurrentie. Sneller online factureren voor starters en zzp-ers, dat is waar Myfinance het verschil wilt maken. En de periode aangiftes? Die doe je met een handomdraai binnen de software van Myfinance.

beste boekhoudprogramma voor mkb

Steeds meer boekhoudprogramma’s hebben ondertussen de systemen van de Belastingdienst met hun boekhoudsoftware geïntegreerd. Hierdoor kan de periodieke btw-aangifte het beste met een boekhoudprogramma worden ingediend, wat jou natuurlijk veel tijd scheelt. Daarnaast zorgt het ervoor dat er minder snel foutjes worden gemaakt. De getallen worden rechtstreeks van het boekhoudprogramma overgenomen.

Natuurlijk kan Myfinance niet achterblijven met een mobiele app. Het bedrijf heeft een prachtige iOS en Android app ontwikkeld waarmee ondernemers ieder onderdeel van de boekhouding vanaf een smartphone kunnen beheren. Dat terwijl je al vanaf € 10,- per maand op het pakket van Myfinance kunt instappen.

Lees ook het review artikel MyFinance

myfinance logo

Zeer veel boekhoudkoppelingen

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Meer informatie

Yoursminc

Echt lekker bekt het niet, dat Yoursminc. Het jonge gooit het over een andere boeg dan de gevestigde orde. Yoursminc garandeert ondernemers namelijk dat ze veilig online kunnen boekhouden met de Yoursminc boekhoudsoftware. Hoe Yoursminc dit precies anders doet dan de concurrentie is mij een raadsel.

Je krijgt bij Yoursminc relatief veel voor je geld. De proefversie van drie maanden is gelijk aan de meest uitgebreide versie van het boekhoudprogramma waar je € 19,95 per maand kwijt voor bent. Het kleinste pakket dat vanaf € 9,95 per maand te gebruiken is, is daarentegen wat beperkt. Geen offertes, grootboeken, urenregistraties of projecten. Mocht je Yoursminc optimaal willen gebruiken, kom je daarom snel uit op het duurste pakket.

Over de gehele linie voelt Yoursminc minder kwalitatief aan dan de overige aanbieders. We raden je aan om eerst andere aanbieders uit te proberen die in ons overzicht beste boekhoudprogramma’s van 2022 te vinden zijn.

Lees ook het review artikel Yoursminc

Informer

Slim online boekhouden? Dan moeten we volgens Informer toch echt voor Informer kiezen. Je kunt met het zelfbenoemd beste boekhoudprogramma van dit jaar je btw-aangifte in de boekhoudsoftware doen. Daarnaast kan je direct voor de aangiftes betalen middels iDEAL betalingen. Heb je een bonnetje? Dan scan je het bonnetje eenvoudig via de Informer iOS en Android app in.

Informer gebruikt een term die ik niet eerder bij zelfs de beste boekhoudprogramma’s ben tegengekomen: Robotic Accounting. Met deze term duidt Informer de mogelijkheden voor automatisch boekhouden aan. Volgens Informer is het met Robotic Accounting mogelijk een groot deel van je werkzaamheden te automatiseren. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan je boekhouding en kan je de vrijgekomen tijd gebruiken om je te richten op je bedrijf. Hoe dit precies in de praktijk tot zijn recht komt, blijft verrassend onduidelijk..

Een voordeel van dit boekhoudprogramma is dat Informer een rol heeft ingevuld voor jouw boekhouder/adviseur. Jouw adviseur, boekhouder of accountant kijkt eenvoudig op afstand in dit boekhoudprogramma mee. Als jij toestemming geeft, is het mogelijk om je cijfers door jouw ‘administratiepartner’ te laten controleren. Het is hiervoor dus niet nodig om inloggegevens te delen of jouw administratie te exporteren.

De kosten van Informer komen overeen met veel van de andere beste boekhoudprogramma’s. Het goedkoopste pakket start al op € 10,-, terwijl de uitgeklede pakketten voor ondernemers met personeel oplopen tot € 39,- per maand.

Lees ook het review artikel Informer

informer online

Online boekhouden voor ZZP en kleinbedrijf

 • Offline en online boekhouden
 • Inclusief bankkoppelingen
 • Inclusief BTW aangifte
Meer informatie

Meest gestelde vragen

Hoeveel kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten