Yoursminc review

Ervaringen, functies en kosten

yoursminc

Yoursminc review: Yoursminc is mogelijk niet het boekhoudprogramma wat je ervan verwacht. Yoursminc is namelijk het kleinste boekhoudprogramma dat ik persoonlijk ken. Het is dan ook niet heel voor de hand liggend om als ondernemer dit programma te kiezen. Er zijn kortom tientallen completere programma’s waar je uit kunt kiezen. Is Yoursminc dan goedkoper? Nee, over het algemeen zijn de prijzen van Yoursminc vergelijkbaar met dat van andere aanbieders.

Is dan alles kommer en kwel bij Yoursminc? Vast niet. Om hier antwoord op te geven ben ik diep in de boekhoudsoftware van Yoursminc gedoken. Omdat ik drie maanden gratis het boekhoudprogramma mag uitproberen, heb ik voldoende tijd om een perfect idee te krijgen van wat er precies met dit stukje online software mogelijk is.

Yoursminc ziet zichzelf als de veiligste optie voor online boekhouden. Een gedurfd statement voor een dermate klein boekhoudprogramma. Ook op dit onderdeel ga ik na in hoeverre Yoursminc dit statement waarmaakt. Want als Yoursminc echt het veiligste boekhoudprogramma is, is het een interessanter programma dan dat het zich doet voorkomen.

Benieuwd hoe Yoursminc het in mijn review doet? Lees dan snel verder!

Yoursminc is ontworpen voor zzp-ers

Als ontwikkelaar van een boekhoudprogramma heb je de keuze om voor verschillende soorten ondernemers een programma te ontwikkelen. Je kunt je richten op grote organisaties, waar grote bedragen voor boekhoudprogramma’s betaald worden. De complexiteit is echter aanzienlijk hoger dan ieder andere doelgroep. Veelal niet zo’n goed idee dus. Je kunt, zoals Yoursminc wat uit deze review blijkt heeft gedaan, je ook volledig op zzp-ers richten. Zzp-ers hebben een klein aantal onderdelen nodig, verwachten geen complexe functies en willen vooral een makkelijk boekhoudprogramma. Klinkt als een match made in heaven toch?

De praktijk is dat vrijwel ieder boekhoudprogramma, waaronder Yoursminc, een variant speciaal voor zzp-ers heeft. Dat zorgt ervoor dat je enorm veel keus hebt. Yoursminc is geen populair boekhoudprogramma waar half ondernemend Nederland voor in de rij staat. Toch is het programma volledig toegespitst op jou, de zzp-er. Zoals je in mijn Yoursminc review gaat ontdekken, heeft dat zo zijn voordelen.

Alle functies die in Yoursminc inbegrepen zijn, hebben enige of volle relevantie voor jouw bedrijfsactiviteiten. Urenregistratie is voor grote bedrijven niet relevant. Zij werken hier met eigen systemen voor en willen dit niet in hun hoofdboekhoudsysteem inbegrepen hebben. Net als de btw-aangifte overigens, die bij Yoursminc in het programma geïntegreerd is.

Jij wilt als zzp-er snel de functies kunnen vinden die jij op dat moment het meest nodig hebt. En dat is bij een programma als Yoursminc mogelijk. Je hebt een overzichtelijk dashboard waar de meest cruciale functies overzichtelijk zijn weergegeven. Heb je, zoals ik tijdens mijn Yoursminc review meerdere keren had, een specifieke functie nodig? Dan hoef je alleen maar naar het dashboard te gaan om deze functie te vinden. Ideaal!

yoursminc boekhoudprogramma

Hoe makkelijk kan je met Yoursminc een factuurtje sturen?

Een van de eerste functies waar ik tegenwoordig naar kijk, is hoe makkelijk het is om een factuur te sturen. Dat is natuurlijk wat ik meteen met Yoursminc ben gaan doen. Ik opende het boekhoudprogramma en snelde mij naar de facturatiemodule. Met succes, want het gaat heerlijk soepel om van functie naar functie te gaan. Wel zo prettig, ondernemers gebruiken de facturatiemodule waarschijnlijk het meest!

Het maken en versturen van een factuur is, eigenlijk zoals je van een boekhoudprogramma mag verwachten, uitstekend geregeld. Je kunt als boekhoudprogramma niet meer bestaan als je de facturatiemodule al niet goed in elkaar kunt krijgen. Gelukkig heb je met gemak een factuur voor je klant gemaakt. En dat natuurlijk in je eigen stijl.

Vanuit Yoursminc kun je vervolgens de factuur opsturen zodat jouw klant in de mailbox de factuur ontvangt. Het is dus niet nodig om de factuur eerst te downloaden, naar je eigen mailbox te gaan en dan pas de factuur op te sturen. Dit gaat eindelijk allemaal automatisch!

Projecten, uren en budgetten

Of het helemaal klopt dat Yoursminc zich puur op freelancers richt, is niet altijd even goed te merken. Maar als er een plek is waar dat wel duidelijk is, is dat wel bij de projecten.

Je kunt vanuit Yoursminc projecten aanmaken wanneer je bijvoorbeeld voor een vaste klant werkt. Hier kun je eenvoudig je uren bijhouden zodat er een overzicht is dat je aan het einde van de maand, met de factuur, kunt opsturen.

Overigens hoef je daarna helemaal niet veel meer te doen om ook je nieuwe omzet aan je eigen rapportages toe te voegen. Dat gaat helemaal automatisch.

Je hebt in deze module dus je projecten en uren allemaal netjes op een rijtje staan. Dit geeft je inzicht in de resultaten van je geïnvesteerde uren. Welke klanten en projecten hebben je het afgelopen kwartaal het meest opgeleverd? Wat is een interessante klant om voor te blijven werken?

Zet je dit tegenover je budget, welke je ook in Yoursminc kunt instellen, weet je tot de euro wat de uiteindelijke resultaten geworden zijn. Alhoewel dit als een klein voordeel klinkt, zorgt dit in de praktijk ervoor dat je zoveel meer met je boekhouding kunt doen. Vooral in vergelijking met klassieke boekhoudprogramma’s! 

Onduidelijke opbouw van pakketten

Wat direct opvalt als je de kosten van de verschillende pakketten bij Yoursminc bekijkt, is het verschil in de pakketten. Het is overduidelijk dat Yoursminc alleen voor zzp-ers geschikt is. Toch zijn er diverse pakketten gemaakt waarvan niet duidelijk is waarom je ze zou kiezen. Een voorbeeld hiervan is het kleinste pakket, door Yoursminc ook wel Small genoemd.

Met het kleinste pakket kan je facturen versturen en inboeken, btw-aangifte doen en onder andere je kilometeradministratie verzorgen. Projecten, urenregistratie en offertes zijn daarentegen niet inbegrepen. Net als grootboeken en een eventuele webwinkelintegratie.

Mocht je wel offertes willen versturen en je uren kunnen registreren, ben je direct verplicht om een maandelijks pakket af te nemen dat dubbel zo duur is. Je zit dan al snel op € 19,95 per maand, wat aanzienlijk minder aantrekkelijk is dan de prijs-kwaliteitverhouding van vrijwel ieder ander boekhoudprogramma. Daarnaast zijn basisfuncties als het inscannen van bonnetjes nog steeds niet beschikbaar en is een handige boekhoudapp voor op je smartphone ook afwezig.

Simpele gebruikservaring, maar misschien te simpel?

Een van de redenen om alsnog voor Yoursminc te kiezen, kan de gebruikservaring zijn. Als je op zoek bent naar een zo’n eenvoudig mogelijke userinterface, oftewel hoe alles eruitziet en aanvoelt, is Yoursminc de meest voor de hand liggende optie. Yoursminc heeft namelijk niet geïnvesteerd in een premium designer om het programma zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook heeft het niet iedere functie compleet doorgetest om er honderd procent zeker van te zijn dat het perfect werkt.

Als je voor een programma als Yoursminc kiest, is het net zoals in deze review meerdere malen beschreven is, vooral een keuze voor een zeer basic boekhoudprogramma dat je helpt met dat wat nodig is en niet meer. De interface komt op mij té simpel over, zonder dat het bijdraagt aan de gebruikservaring. En dat is geen voordeel voor jou als gebruiker.

Niet geschikt voor groeiende bedrijven

Ben jij áltijd van plan om zzp-er te blijven? Dan mag je dit complete hoofdstuk overslaan. Heb je daarentegen wel plannen om op termijn je bedrijf uit te breiden, door bijvoorbeeld iemand anders aan te nemen of zelf te produceren? Dan is deze Yoursminc review voor jou klaar. Je kunt als ondernemer niet met de pakketten van Yoursminc meegroeien. Ze zijn ontworpen voor de zzp-er en niet verder. Hierdoor is het pakket alleen geschikt voor de eeuwige zzp-er die ook echt niet van plan is om personeel te nemen.

Veel van de benodigde functies voor ondernemers met personeel ontbreken. Voorbeelden hiervan zijn het makkelijk verwerken van verzekeringen (denk aan werknemersverzekeringen) en cruciale functies als loonadministratie. Je kunt onmogelijk van een boekhoudprogramma zoals Yoursminc gebruikmaken als je personeel hebt. Vroeg of laat loop je tegen administratieve blokkades aan. Het oplossen van degelijke problemen die hier uit voortkomen kosten meer tijd dan dat je nu kwijt bent om je keuze aan te passen.

Conclusie: Yoursminc of toch een van de alternatieven?

Maar waar doe je nu precies goed aan? Moet je als eeuwige zzp-er dan toch maar voor Yoursminc kiezen? Mijn advies is om goed je keuze voor Yoursminc te overwegen. Het lijkt erop dat Yoursminc de laatste jaren nauwelijks heeft geïnnoveerd en niet heel veel meer kan bieden behalve de basisfuncties. Het ontbreken van een smartphone app waarmee je bonnetjes kunt inscannen is al een eerste signaal. De zwakke website versterkt dit signaal alleen maar verder.

Je moet als eenmanszaak kunnen rekenen op een boekhoudprogramma. Uit mijn Yoursminc review blijkt dat dit mogelijk lang niet altijd het geval is. Het voelt bijna alsof de ontwikkelaars van Yoursminc alweer verder zijn met een volgend project.

Daarom adviseer ik je te kiezen voor een boekhoudprogramma waar de volledige mankracht op het doorontwikkelen van het programma gestort is. Dat wil zeggen dat je ieder jaar de functies beter ziet worden zonder dat je hiervoor hoeft bij te betalen. De betere boekhoudprogramma’s zoals de alternatieven die ik hieronder bespreek, werken met jou mee.

Mocht je wel besluiten om van Yoursminc gebruik te maken, adviseer ik je vooraf goed te onderzoeken hoe je eventueel je boekhouding kunt exporteren zodat je op een later moment alsnog van boekhoudprogramma kunt wisselen. Als je namelijk merkt dat het programma toch tegenvalt, wil je niet vastzitten in een boekhoudprogramma waar je jouw boekhouding niet uit kunt halen.

yoursminc factuur programma

Alternatieven voor Yoursminc

Ik laat mij als boekhouder niet snel negatief uit over een boekhoudprogramma. In het geval van de Yoursminc review, was dat ook niet wat ik je had willen vertellen. Gezien de vele kwalitatievere alternatieven neem ik alsnog een strengere toon. Want gezien de maandelijkse kosten van Yoursminc, kan jij veel beter krijgen.

Een voorbeeld van een alternatief waar jij als zzp-er niet alleen beter mee kunt werken, maar eventueel ook mee kunt doorgroeien is e-Boekhouden. Dit programma is een stuk goedkoper dan Yoursminc, bevat meer functies en wordt alsmaar beter. Doordat er een sterk team achter e-Boekhouden dagelijks aan het werk is met het verbeteren met het boekhoudprogramma kun jij rekenen op een kwalitatief boekhoudprogramma. Een perfect alternatief voor het boekhoudprogramma besproken in mijn review.

Lees ook het artikel: eBoekhouden review

Zoek je een wat uitgebreider alternatief voor Yoursminc? Dan is zowel Twinfield als Visma eAccounting een geschikt alternatief. Met beide programma kun je jouw boekhouding professionele verzorgen. Door middel van de verschillende uitgebreide rapportages zorg je ervoor dat je altijd inzicht hebt in onder andere de cashflow en balansen. Hierdoor zie je risico’s vroegtijdig aankomen en speel je beter in op potentiële kansen.

Lees ook de artikelen: Visma eAccounting review en Twinfield review

Ten slotte is Exact Online voor de ondernemer met directe groeiplannen een optie. Dit programma is weliswaar fors duurder dan zowel Yoursminc als de besproken alternatieven. Het bevat wel alles wat jij nu en in de toekomst aan functies nodig hebt. Tevens is Exact Online in tegenstelling tot Yoursminc uit te breiden met specifieke functies die relevant zijn voor bedrijven die werken met de inkoop of productie van producten.

Lees ook het artikel: Exact online review

Dus, wat ga jij kiezen? Kies je voor Yoursminc of een van de vele alternatieven?

Ervaringen met Yoursminc

Het is tot dusver duidelijk dat Yoursminc niet in de lijstjes met de beste boekhoudprogramma’s voorkomt. Het scoort echter degelijk genoeg, zoals je in de Yoursminc ervaringen verderop kunt ontdekken, om een eerlijke kans te krijgen. Want wat voor de een misschien net niet is wat ervan verwacht werd, kan voor de ander juist dat zijn wat al die tijd nodig was.

Ik heb daarom wat Yoursminc ervaringen opgezocht om je naast mijn eigen ervaringen met het boekhoudprogramma, een wat algemener beeld van Yoursminc te scheppen. En zoals je kunt zien, zijn de ervaringen overwegend positief. Vooral omdat het boekhoudprogramma er veel aan gedaan heeft om voor zoveel mogelijk mensen gebruiksvriendelijk te zijn. En dat is toch een prestatie waar ik als boekhouder respect voor heb.

Het programma is zeer vriendelijk en eenvoudig opgebouwd. Je vindt snel je weg zonder veel te weten van het programma. In nood of bij vragen helpen ze je snel verder via de chat.Ik zou iedereen aanbevelen om een proefperiode aan te vragen en zelf de ervaring op te doen.

Daan uit Rotterdam

Yoursminc is HET meest ideale boekhoudsysteem voor mij als ondernemer. Laten we eerlijk zijn, de boekhouding is niet het meest leuke klusje wat er bij hoort als zelfstandige, maar met het systeem van Yousminc is de klus snel geklaard.

Het werkt super simpel, de kosten laag, betrouwbaar en de service is helemaal top! Yoursminc heeft een uitgebreid aanbod m.b.t. diverse pakketten, waardoor je alleen gebruik maakt en betaalt voor wat jij nodig hebt voor de boekhouding voor jouw bedrijf.

Karina uit Vlaardingen

Prima boekhoud pakket, overzichtelijke interface met veel mogelijkheden. Lekker alles online dus je kunt er altijd bij. Eenmaal een adresboekje ingesteld en een factuurtemplate gemaakt (vrij makkelijk te doen) en je bent nagenoeg geen tijd meer kwijt met het maken van je facturen. In ieder geval een aanrader voor freelancers die makkelijk en voor weinig geld factuurtjes willen maken.

Thomas uit Amsterdam

Het is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma, wat het prettig maakt om mee te werken. Het dashboard wat je terugvindt in deze boekhoudsoftware is uitermate overzichtelijk en biedt direct een duidelijk overzicht van de aanwezige opties. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid zeer ten goede.

Jacques uit Haarlem

Alternatieve boekhoudsoftware

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Meest gestelde vragen

Wat is Yoursminc boekhoudsoftware?

Yoursminc is een online boekhoudprogramma geschikt voor kleine ondernemers. Doordat de software in de cloud wordt bewaard kun je vanaf iedere locatie met een internetverbinding bij je boekhouding. Met het praktische dashboard heb je te allen tijde inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om offertes en facturen te maken.

Voordelen:

1. Met een internetverbinding kun je vanaf iedere locatie bij je boekhouding
2. Altijd inzicht in je cijfers
3. Updates worden automatisch doorgevoerd
4. De administratie is makkelijk in te richten met een voorbeeld boekhouding
5. Koppeling mogelijk met je bankrekening, kassasysteem of CRM.

Nadelen:

1. Je zit vast aan een abonnement voor het gebruik van de software
2. De boekhouding wordt in de cloud bewaard op een externe server
3. De administratie staat niet op je computer opgeslagen

Wat zijn de kosten van Yoursminc?

Yoursminc kun je 30 dagen gratis uitproberen. In deze proefperiode kun je alle functies van Yoursminc boekhoudprogramma gebruiken. Vervolgens kun je vanaf € 9,95 per maand al gebruik van het programma. De meeste ondernemers kiezen voor het pakket van € 19,95 waarmee alle belangrijke functies beschikbaar zijn.

Is Yoursminc makkelijk te leren?

Yoursminc is een zeer overzichtelijk boekhoudprogramma. De basisfuncties en rapportages zijn zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is het maken van een factuur een fluitje van een cent.
Er zijn diverse trainingsvideo’s beschikbaar waarin stap voor stap de functies worden uitgelegd. Middels een voorbeeld boekhouding kun je heel eenvoudig je administratie inrichten.

Voor welke bedrijfstypes is Yoursminc geschikt?

Yoursminc is geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Het instappakket is bedoeld voor ZZP’ers en eenmanszaken zonder personeel. Er is ook een pakket voor bijvoorbeeld een VOF waarbij de functionaliteiten zijn uitgebreid. Het premium pakket bevat zeer uitgebreide functionaliteiten gericht op een BV met personeel.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een online Boekhoudprogramma?