Loon salarissoftware: Beste opties en vereisten

loon salarissoftware

Loon salarissoftware neemt veel werk uit handen. Het houdt de gewerkte uren van het personeel bij. Vervolgens verwerkt de software het aantal uren en zorgt het ervoor dat het juiste bedrag aan het eind van de maand bij jouw personeelslid op de bankrekening staat. Doe je normaal gesproken zelf de loonadministratie? Dan merk je al snel dat deze software je een hoop tijd bespaart.

Er zijn heel wat verschillende aanbieders van loon salarissoftware op de markt en allemaal hebben ze in de basis dezelfde functies. Toch zijn er genoeg verschillen te noemen. Vooral de prijzen lopen erg uiteen en ook wat je ervoor terugkrijgt. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld een compleet pakket met salarisadministratie en boekhouding in één. Bij andere software moet je dat weer apart kopen. Zo zijn er nog een hoop functies te noemen die bij sommige softwareaanbieders wel inbegrepen zijn en bij andere niet.

Er zijn behoorlijk wat aanbieders van loon salarissoftware. Ik ben daarom absoluut niet over 1 nacht ijs gegaan en ben eens grondig gaan vergelijken. Het vereist nog best wat uitzoekwerk. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen. Uit het grote aanbod kwamen twee marktleiders naar voren, namelijk Exact Online en Loon.nl. Hieronder vertel ik je precies wat je met deze twee aanbieders kunt, zodat je een weloverwogen keuze maakt voor een goed loonsoftware pakket.

Inhoudsopgave

Exact Online maakt het makkelijker en duidelijker

Natuurlijk ben ik her en der aan het kijken gegaan wat de beste software is. Niet alleen de beste maar ook de makkelijkste. We willen toch allemaal voorzien zijn van gemak? We weten het allemaal dat gemak de mens dient dus waarom zouden we daar niet voor gaan? Wanneer je gebruikmaakt van de salarissoftware van Exact dan weet je dat je goed zit. De salarisadministratie die jij voor jouw bedrijf voert is dan voor de volle 100 procent in jouw boekhouding geïntegreerd. Hierdoor ben je er zeker van dat je geen dubbele invoer hebt en dat de salarisstroken correct zijn.

Payroll software die altijd up-to-date is

Met de payroll software van Exact ben je zeker van een systeem dat altijd up-to-date is. Je voorkomt met deze software een heleboel werk wat je eerst handmatig moest doen. Het fijne is dat dit programma ook de meest verschillende cao’s kent en toepast. Dit zijn er ondertussen meer dan 150. Hierdoor is het programma altijd op de hoogte van de laatste regelgevingen en wetten.

Vrije dagen, verzuim en verlof

Niet alleen wordt het salaris op een nette en correcte manier bijgehouden en berekend. De medewerkers hebben ook baat bij Exact Online. In de app hebben zij zelf de mogelijkheid om salarisstroken en jaaropgaven in te zien, maar ook om verzuim, vrije dagen of ander verlof aan te vragen. Alles is dus eenvoudig digitaal te benaderen via de beveiligde app op je desktop, telefoon en tablet.

Duidelijkheid en grip op je payroll

Wanneer je inlogt op de app zie je een heel duidelijk overzicht aan informatie die voor jou erg belangrijk is als ondernemer zijnde. Je kunt de status van de huidige salarisadministratie inzien, hebt inzicht op het type contract per werknemer en je wordt goed op de hoogte gehouden van gebeurtenissen die gepland zijn.

Salarisadministratie en boekhouding in 1

Het mooie van de Exact loonadministratie software is dat ze echt naadloos is geïntegreerd met de software voor boekhouding. Je hebt zo volledig inzicht in de kosten die je als ondernemer maakt. Dit zijn onder andere de aangiftes van loonheffingen en de pensioenkosten, betaalbestanden die verwerkt zijn maar ook de salarisadministratie. Exact verbindt alles met elkaar.

Met de Exact salarisadministratie software direct aan de slag

Een van de grote voordelen van het gebruiken van deze software is onder andere dat je er vrijwel direct mee aan de slag kunt. Jouw administratief medewerker of jijzelf kan namelijk gebruikmaken van de gratis trainingen die Exact geeft. Het pakket is volledig klaar voor gebruik. Zijn er toch nog vragen dan is er een supportafdeling die van 8 tot 18 uur beschikbaar is voor je vragen. De medewerkers zijn daarin gespecialiseerd. Exact gaat dus niet alleen voor geweldige software maar ook voor een professionele dienstverlening.

Een correctie maken in de salarisadministratie

Dat er wel eens iets fout gaat is heel normaal. We zijn allemaal mensen en dat zijn de mensen die de boekhouding bijhouden net zo goed. Wanneer er dan een correctie gedaan moet worden moest dit voorheen allemaal handmatig, een hoop gedoe met een correctiejournaalpost maken of aanvullen. Kortom een heleboel tijd kwijt die je eigenlijk al te weinig hebt. Maak je gebruik van een totaalpakket dan is dit allemaal zo gebeurd. Het corrigeren van een foutje is erg makkelijk. Je hebt alles op een plek en past kleine foutjes gemakkelijk en snel aan. Vervolgens wordt het gecorrigeerde document zoals een salarisstrook direct gedeeld met de medewerker in kwestie.

Het klaarzetten van betalingen

Oeps! Vergeten de betaling klaar te zetten. Dit is iets wat je niet meer overkomt wanneer je de Exact software gebruikt en alles met elkaar is verbonden. Vergeet alle moeilijkheden die je voorheen had met betaallijsten en losse uren- en salarisstroken. De medewerkers doen namelijk een heleboel al zelf. Zo kunnen ze zelf hun gewerkte uren en verlof bijhouden. Je betaalt al je medewerkers uit in een bulk met de bankkoppeling.

Prijzen van Exact Online

Hoeveel kost Exact Online eigenlijk? De prijzen van de software liggen vrij hoog. Om gebruik te maken van de salarisadministratie, dien je bij het boekhoudpakket een salarismodule te bestellen. De module zelf kost geen geld, maar je betaalt per loonstrook €2,75. Vrij goedkoop als je maar enkele werknemers in dienst hebt. Heb je veel werknemers in dienst? Dan lopen de kosten aardig op. Je hebt eerst nog een Exact voor Boekhouden Plus abonnement nodig. Heb je deze al? Dan hoef je de salarismodule alleen nog maar toe te voegen. Een nieuw abonnement kost €72 per maand. Met een totaal van €864 per jaar is dit wel aan de dure kant vergeleken met andere loon salarissoftware.

Kortom, de software van Exact is top voor elke ondernemer. Natuurlijk kost het je wat maar je krijgt er ook heel wat gemak voor terug. Je zult zien dat het je uiteindelijk heel erg veel oplevert.

salarissoftware exact

De software van Loon.nl

Andere salarissoftware die zeker het bespreken waard is, is Loon.nl. Ik heb eens goed uitgezocht wat deze software jou en mij precies te bieden heeft. Loon.nl is een compleet bij elkaar gesteld pakket wat alle percentages, premies en regelingen kent. De loonstroken, de jaaropgaven en eventuele andere overzichten van salaris zijn gemakkelijk via het web te benaderen via Mijn Loondossier. Journaalposten worden direct verstuurd naar het boekhoudpakket. Aangiften van de loonheffingen worden verstuurd via de Loon Aangifte-Service. Voorzien van makkelijke arbeidsovereenkomsten en je werkt met een applicatie in de private cloud genaamd Loon Online.

Wat is het aanbod van Loon.nl

Alles wat jij mag verwachten van een salarispakket dat is wat Loon jou biedt. Dat Loon al jarenlang het meest verkochte pakket voor salarisadministratie is in Nederland laten ze graag weten. Groot pluspunt is dat je zonder ook maar iets van verplichtingen 60 dagen lang gratis Loon Online mag proberen. Er zijn dan wat functies die je niet volledig kunt gebruiken zoals het direct versturen van de loonaangifte naar de belastingdienst, maar je kunt wel zien wat de software allemaal kan.

Twee versies van Loon.nl

Loon.nl biedt je twee versies aan. Dit zijn de LoonBasis en de LoonPro versie. Wanneer je gebruikmaakt van de LoonBasis versie dan kun je een onbeperkt aantal aan werkgevers maar ook werknemers invoeren in één beroepsgroep. Heb je de Pro versie dan kan je dit zelfs in alle 200 beroepsgroepen doen die het programma rijk is.

Deze laatste versie wordt veelal gebruikt op kantoren die de salarisadministratie voor bedrijven en ondernemers bijhouden (accountants). Het pakket kost rond de 600 euro maar je weet dan wel wat je in handen hebt.

Sinds 2020 werkt Loon Online ook met een applicatie waarin LoonBasis en LoonPro te benaderen zijn via de private cloud.

Het enige grote verschil tussen de basis en de pro versie is dus dat je in de pro versie alle 200 beroepsgroepen kunt verlonen en in de basis versie maar 1 beroepsgroep. Wil je met verschillende gebruikers gaan werken, dan kun je gebruikmaken van LoonNet.

Wat kan je met Loondossier?

Je deelt allerlei overzichten in Mijn LoonDossier, zoals loonstroken en jaaropgaven. Ook schrijf je back-ups weg vanuit Loon naar LoonDossier. Je laat werknemers ook zelf bestanden uploaden naar Mijn LoonDossier. Dit gaat dan dus buiten Loon om. Als werknemer zijnde kan je bestanden delen met de werkgever. De werkgever kan deze eventueel weer doordelen naar het administratiekantoor.

Zowel het administratiekantoor als werknemers en werkgevers kunnen van de website mijnloondossier.nl gebruikmaken. Dit verloopt allemaal via een beveiligde verbinding. Je kunt op Mijn LoonDossier back-ups opslaan. Wilt je pc een keer niet doen wat jij wilt? Dan heb je in ieder geval alles extra opgeslagen.

salaris software

De voordelen die LAS je biedt

Bij de Belastingdienst willen ze graag dat je de aangiften van loonheffingen op een beveiligde manier digitaal verstuurt. Dat kan via het programma loon salarissoftware. Dit heet LAS of ook wel Loon Aangifte Service.

De voordelen die LAS jou geeft zijn de volgende:

 • Het aanvragen van certificaten of een pincode is niet nodig
 • Het aanvragen van een digitale postbus Elektronisch Berichtenverkeer is niet nodig
 • Je hebt geen BAPI meer nodig
 • LAS hoef je niet te betalen, dit is gratis
 • Foutmeldingen in LAS zijn nihil
 • Geen problemen met firewalls, pincodes, onduidelijke brieven of onwillige certificaten
 • LAS is super beveiligd en gebruikt de certificaten van Loon Salarissoftware
 • LAS is samen met de belastingdienst ontwikkeld

Met andere woorden kunnen we dus zeggen dat LAS betrouwbaar is en het jou veel tijd en ander gedoe scheelt. We weten allemaal dat tijd ook geld is!

Alles overzichtelijk via Loon

Binnen Loon is alles super overzichtelijk. Daarmee maakt deze software zich ook echt gewild. Zelfs de loonstroken die je af kunt drukken zijn bijzonder fraai te noemen wat betreft het ontwerp maar ook de duidelijkheid ervan. Deze loonstrook kan je zowel online als fysiek overhandigen aan je werknemers. Alles kun je er nog aan veranderen. Zo ook het lettertype en de kleur.

Niet alleen de loonstroken maar ook andere overzichten zijn heel overzichtelijk en fraai. Je kunt ze onderverdelen in groepen. Binnen deze groepen zijn er ook weer andere keuzes te maken die je ook weer op kunt slaan, af kunt drukken als PDF of per e-mail door kan sturen.

Wat betreft de pensioenopgaven binnen Loon zijn dit er ook meer dan genoeg. Binnen Loon zijn onder andere de volgende pensioenfondsen bekend.

 • AGH
 • APG
 • Capgemini
 • Achmea
 • PGB
 • AZL
 • Centric
 • TKP
 • SUSAG
 • StiPP
 • PGGM

Deze lijst wordt ook nog regelmatig aangevuld. Er zijn steeds meer fondsen die ook in Loon geloven en met hun gaan samenwerken om de gegevens op een makkelijke manier te delen.

Loon kent ook een eenvoudige koppeling naar andere boekhoudprogramma’s. De salarisbetalingen gaan naar SEPA maar de loonjournaalposten naar andere boekhoudprogramma’s zoals onder andere

AccountView, ASperion, VakWare, Unit4, Cash, e-boekhouden.nl, iMuis, King, Minox en nog een aantal andere programma’s. Ook deze lijst wordt steeds meer uitgebreid.

De agenda in Loon

In de agenda die binnen Loon beschikbaar is leg je van alles vast, zoals verlof en verzuim. Dit verlof en verzuim staat dan ook meteen op de loonstrook. Heeft het verlof of het verzuim gevolgen voor onder andere de berekening van het loon? Dan wordt dit ook meteen geregeld door Loon. Heb je oproepkrachten in dienst? Dan vul je gemakkelijk de aanwezigheidsdagen en uren in. De rest regelt Loon allemaal automatisch voor jou zoals het opstellen van de salarisstrook. Je kunt zelfs via de agenda kijken of het werkrooster wel klopt. Heb je er gaten in, dan kun je direct extra mensen regelen.

Contracten binnen Loon

Zelfs het opstellen van een arbeidscontract hoef je niet meer zelf te doen. Ook dit heeft Loon in zich. De uitleg van de regels is door Loon meteen meegenomen in het contract. Dat is natuurlijk reuzehandig.

Prijzen van Loon.nl

Vergeleken met de prijzen van Exact Online is Loon.nl een stuk goedkoper. Het goedkoopste pakket is LoonBasis, waarvoor je €352 per jaar betaalt. Voor LoonPro betaal je €617 per jaar. Zoals eerder vermeld, verschillen de pakketten niet heel veel behalve de keuze uit het aantal beroepsgroepen. Het LoonPro pakket is dan ook vooral geschikt voor administratiekantoren of accountants.

Loon salarissoftware voor iedereen

Inmiddels is het meer dan duidelijk dat loon salarissoftware alles een stuk makkelijker maakt. Je bent minder tijd kwijt aan het opstellen van alle salarisstroken en betaalt alle medewerkers tegelijk uit in een bulk. Misschien wel het fijnste is dat werknemers zelf hun uren en verlof kunnen doorgeven, waardoor de meeste gegevens al klaarstaan. Wil je direct een alles-in-1 pakket? Dan is marktleider Exact Online zeker aan te raden. Voor een mooie prijs heb je een zeer professioneel pakket waar niets aan functies ontbreekt. Met loon salarissoftware heb je altijd en overal toegang tot de up-to-date salarisgegevens van al je werknemers. Omdat het grootste deel van de salarisadministratie geautomatiseerd is, maak je vrijwel geen fouten meer. Wie wil dat nu niet?

Veelgestelde vragen

Wat kost het om loonstroken te maken met salarissoftware?

Loonstroken maken met salarissoftware kost € 2,75 euro per loonstrook. Dit is inclusief allerlei handige tools zoals verlofregistratie, verzuimregistratie, medewerkersportaal en de werkkostenregeling.

Bekijk hier het beste salarispakket om loonstroken mee te maken.

Is er een salaris app voor het personeel?

Medewerkers kunnen de salariszaken zelf regelen met de salaris app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld verlof en verzuim doorgeven met de app. Daarnaast kan het personeel via de app hun loonstroken en jaaropgaven bekijken.

Bekijk hier de beste salarissoftware om loonstroken mee te maken.

Is er boekhoudkennis nodig om loonstroken te maken?

De salarissoftware om loonstroken te maken is tegenwoordig erg gebruiksvriendelijk. Voor iedereen is dit een heel simpel klusje. Op eenvoudige wijze word er stap voor stap uitgelegd hoe het programma werkt. Door zelf de loonstroken te maken kun je veel geld besparen op een boekhouder of accountant.

Start hier om zelf loonstroken te maken.

Op zoek naar salarissoftware?

Één reactie op “Loon salarissoftware: Beste opties en vereisten

 1. Bedankt voor de goede vergelijkingen van verschillende salarissoftware. Mijn man overweegt om zijn loonadministratie beter in te regelen, maar we zijn er nog niet uit op welke manier we dat gaan doen. Het is goed om te weten dat er programma’s als Exact en Loon bestaan, maar we denken er ook over om de loonadministratie te laten verzorgen. Dat kan ons waarschijnlijk veel werk uit handen nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je Online Loonstroken maken?