Top 5 Boekhoudsoftware: Het enige lijstje dat je nodig hebt

Je bent klaar om eens en voor altijd de boekhoudsoftware te kiezen die jou als ondernemer gaat helpen je boekhouding op orde te krijgen. Als er iets is wat je niet van plan om te doen bent, is het wel urenlang in je boekhouding hangen. Je zoekt boekhoudsoftware dat perfect aansluit op dat wat je nodig hebt. Jouw wensen zijn specifiek. Daar heb ik dan ook een specifiek, lees boekhoudsoftware, antwoord op met de Top 5 boekhoudsoftware.

Nu heb ik heel erg goed nieuws voor je. Ik heb onderzoek voor je gedaan naar de nieuwe boekhoudsoftware. Ik wil je een inkijk geven in welke boekhoudsoftware er allemaal zijn. Je een idee geven waar je uit kunt kiezen zodat je een goed idee hebt voordat je zo’n grote keuze maakt.

Hierdoor bepaal jij welke boekhoudsoftware aan jouw eisen voldoet. Daarna is het ‘installeren’ en gebruiken van je boekhoudsoftware een eitje.

Mijn eigen verhaal doe ik ook nog even. Zodat je weet dat je op de kennis van een boekhouder aan kunt. Samen duiken we de boekhoudsoftware in. Want goede software is meer dan het halve werk.

Inhoudsopgave

Waarom ik je ga helpen

Boekhouden is mijn brood. Boekhoudsoftware was bijna mijn dood. Tenminste, als boekhouder. Want als je als ondernemer zelf met boekhoudsoftware kunt boekhouden, heb je mij natuurlijk niet meer nodig.

Als rasondernemer wil ik er niet voor zorgen dat ik over tien jaar overbodig ben. Daarom richt ik mij puur op het helpen van ondernemers met boekhoudsoftware. En geloof me, daar is behoorlijk wat hulp voor nodig.

Je hebt namelijk zo ontzettend veel keus uit boekhoudsoftware dat je soms even niet meer weet waar je moet beginnen. Alleen afgelopen januari telde ik al meer dan 100 verschillende boekhoudsoftware. Hoe moet je in hemelsnaam weten welke van deze 100 boekhoudprogramma’s je moet kiezen?

Een makkelijke oplossing is er niet. Daarom wil ik je rustig langs de verschillende opties meenemen. Jij kunt dan, op je gemakje, uit een klein aantal boekhoudsoftware kiezen die naar mijn mening voldoende van elkaar verschillen kom tot een unieke top 5 te komen.

Ik ben benieuwd voor welke van de vijf boekhoudsoftware jij gaat. De manier hoe jij van plan bent een bepaald programma te gebruiken, moet namelijk overeenkomen met de intentie van de ontwikkelaars. Anders gebruik je het verkeerd en dat levert alleen maar problemen op.

De enige top 5 boekhoudsoftware die je serieus moet nemen

Er zijn genoeg reden om aan te nemen dat boekhouders verleden tijd zijn. Iedere boekhouder die ik ken, ziet het al aankomen. Doen ze dat niet, dan waarschuw ik ze er wel voor. Online boekhoudsoftware is de toekomst. En jij als ondernemer doet er goed aan daar nu al op over te stappen.

Persoonlijk wil ik je vooral meer vertellen over de vijf onderstaande software. Ieder voorbeeld is wat mij betreft geschikt om je op een geheel eigen manier te helpen. Ik vertel je de:

 • Boekhoudsoftware met de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Boekhoudsoftware makkelijkst in gebruikt
 • Snelste boekhoudsoftware
 • Boekhoudsoftware met traditionele principes
 • Boekhoudsoftware voor mobiele gebruikers

Behalve de eerste categorie, bevinden zich de boekhoudsoftware ontwikkelaars zich in verschillende categorieën. Het is daarom niet al te ingewikkeld de juiste boekhoudsoftware te kiezen. Tenminste, als jij bewust voor een van mijn categorieën kiest. Laat je niet al te veel leiden door lijstjes van andere websites. Als er een lijstje is dat je serieus moet nemen, is het mijn top 5 boekhoudsoftware wel.

Rompslomp: boekhoudsoftware met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De belangrijkste categorie laat ik meteen als eerst zien. Dat zijn je opties wat betreft boekhoudsoftware met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als ik een volledige top 5 zou maken, had ik het niet al te eenvoudig gevonden een goed overzicht te maken. Dat is nu wel anders, want er is een duidelijke leider.

Rompslomp heeft de beste boekhoudsoftware voor de laagste prijs. Je kunt al boekhouden met Rompslomp vanaf € 0. Ja, dat is inderdaad een bedrag van 0. Je betaalt niets om met deze boekhoudsoftware te boekhouden. Natuurlijk, naarmate je meer functies nodig hebt gaan de kosten omhoog. Zelfs dan blijf je bij een pakket van € 5 of maximaal € 10 per maand. Iets wat lange tijd uniek was voor de boekhoudsoftware wereld.

Daarnaast is Rompslomp niet alleen goedkoop. Het is ook gewoon heel erg goed. Je kunt je gehele boekhouding tiptop op orde houden met de software van dit bedrijf. Alle functies die je ooit zal nodig hebben, zijn inbegrepen. Dat terwijl je op geen moment verlangt naar een groter boekhoudpakket. Als dat dan ooit wel zo zou kunnen zijn, krijg je daar van Rompslomp alle kans toe. De hogere boekhoudpakketten zijn wel voorzien van extra functies.

Voor de boekhoudsoftware met de beste prijs-kwaliteitverhouding, wint Rompslomp het op dit moment altijd. Mocht het volgend jaar anders zijn, spreken we elkaar dan.

rompslomp

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp
Klik hier voor meer informatie

Tellow: meest gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware

Rompslomp, de winnaar van onze vorige categorie, verdient ook hier een vermelding. Het is alleen niet de meest gebruiksvriendelijke. Dat zijn onze vrienden van Tellow waar gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat.

Gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware is ontzettend belangrijk. Zonder dat de software met je meedenkt en het gebruik zo eenvoudig mogelijk maakt, zwem je als het ware tegen de stroming in. De frustraties die hier bij komen kijken, spreken voor zich. Daar heb je gewoon geen zin in.

Vele beter kun je eieren voor je geld kiezen en je abonneren op boekhoudsoftware waar gebruiksvriendelijkheid op de eerste plek staat. Wat mij betreft is dat de laatste twee jaar Tellow. Dat betaalbaar én ontzettend gebruiksvriendelijk is.

Bij het gebruik van Tellow is er nooit een vraag te veel gesteld. Mijn ervaring is dat je echter nauwelijks vragen hoeft te stellen. Tellow voelt intuïtief aan en je weet altijd precies waar je in de boekhoudsoftware moet zijn. Dat maakt Tellow tot een van de leukste opties om mee te kunnen boekhouden.

Alles is zo simpel ingericht dat Tellow je vanzelf laat ontdekken hoe boekhouden werkt. Een kunst van de vakman.

tellow

Speciaal voor ZZP

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Moneymonk: snelste boekhoudsoftware

Vorige week vertelde ik je in een uitgebreid artikel, na lang onderzoek, wat de snelste boekhoudsoftware is die jij op dit moment kunt gebruiken. De winnaar? Dat is MoneyMonk, dat soms sneller dan het licht aanvoelt.

Voor mij heeft MoneyMonk uitstekende boekhoudsoftware ontwikkeld waarmee je goed kunt boekhouden. Is het beter dan Tellow of Rompslomp? Op sommige vlakken wel. Ook al zou het op een algemene top 10 lijst het tegen die twee afleggen.

De snelheid van MoneyMonk is wel indrukwekkend. Je kunt met MoneyMonk in een zeer hoog tempo je boekhouding maximaal benutten. Daar moet je bij meenemen dat MoneyMonk ook nog eens van meer functies voorzien is dan de twee eerder genoemde boekhoudsoftware.

Voor veel mensen is snelheid belangrijk. Het mag alleen nooit zo belangrijk zijn dat je daardoor voor een minder goed programma kiest. Je kunt beter voor net wat tragere boekhoudsoftware kiezen als dit betere boekhoudsoftware oplevert.

moneymonk boekhoudprogramma

Boekhouden en factureren in 1

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Exact Online: beste boekhoudsoftware met traditionele boekhoudprincipes

Alles in eigen beheer houden? Zelfs je grootboekrekeningen tot in detail kunnen aanpassen? Dan is Exact Online de boekhoudsoftware die je het dichtst bij een traditionele manier van boekhouden houdt.

Of dit iets positiefs is, is nog maar de vraag. Traditioneel boekhouden heeft altijd meer tijd gekost en is voor veel ondernemers overbodig. Met een veel kleinere boekhouding kun je meer overzicht houden, wat het boekhouden makkelijker maakt.

Exact Online staat met stip op 1 als je mij echter zou vragen welke boekhoudsoftware het meest traditioneel is. Dat terwijl het er modern uitziet. Je moet dan ook wel enige boekhoudervaring hebben om goed van Exact Online gebruik te kunnen maken.

exact home

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Klik hier voor meer informatie

Gekko: beste boekhoudsoftware voor mobiele gebruikers

Wil jij via een app kunnen boekhouden? Alles kunnen selecteren en een herinnering naar je debiteuren kunnen sturen terwijl je op vakantie bent? Dat is gemakkelijk mogelijk met de boekhoudsoftware waar mobiel boekhouden een centrale rol gespeeld heeft.

Een voorbeeld van boekhoudsoftware waar mobiel boekhouden voorop staan, is Gekko. Gekko heeft voor iedere functie van je boekhouding een mobiele app gemaakt. Deze mobiele app is voor zowel iOS als Android gebruikers te downloaden, zodat je op ieder apparaat je boekhouding onder controle kunt houden.

boekhoudprogramma gekko

Gekko: Geen boekhoudkennis nodig

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Inclusief voorbeeld boekhouding
Klik hier voor meer informatie

Voor serieus boekhouden, raad ik je toch andere boekhoudsoftware aan. Voor een bijverdienste is mobiele boekhoudsoftware leuk. Het helpt je om kleine mutaties zoals een factuurtje te versturen of te controleren. Grotere opdrachten en loonadministratie zijn daarentegen niet op deze manier te doen. Je kunt dan veel beter gewoon van een fatsoenlijk boekhoudprogramma gebruik maken. Daar heb je op deze pagina ondertussen genoeg voorbeelden van gezien. Want waarom zou je niet voor een Tellow, Rompslomp of MoneyMonk kiezen?

Wat vind jij het allerbelangrijkst aan boekhoudsoftware? Waar zou jij extra op letten? Laat het mij in de reacties weten!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
1. Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
2. Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
3. Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
4. Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
5. Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

We hebben een Top 5 boekhoudsoftware gemaakt. Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat doet boekhoudsoftware?

Een boekhoudpakket is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudpakket erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken. We hebben een Top 5 boekhoudsoftware gemaakt zodat je eenvoudig kunt kiezen.

Bekijk hier ons overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat kost boekhoudsoftware?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *