Top 10 Beste Facturatie Software 2024

Factuurprogramma's meer dan 9 maanden onderzocht

Het is zonde van je energie om facturatie software te gebruiken die niet prettig werkt of niet voldoet aan de verwachtingen. In dit artikel bespreek ik daarom de top 10 beste facturatie software van Nederland, zodat er altijd wel een programma bij zit dat perfect aansluit op jouw onderneming. Maak het jezelf dus gemakkelijk, wat betreft het schrijven van facturen en het versturen van herinneringen en houd tijd over voor het ondernemen zelf. Ieder programma heeft namelijk zo zijn eigen voor- en nadelen, waardoor de ene software geschikter is voor ZZP’ers en de andere juist voor ondernemers met meerdere werknemers in dienst.

Winnaars van de Facturatie Software test

Natuurlijk zijn er een aantal facturatie programma’s die met stip boven de andere uitsteken.

Kort samengevat is dit de beste facturatie software van dit moment:

Tip: Vergelijk minimaal 3 programma’s om de juiste keuze te maken

  • e-Boekhouden.nl: Betaalbare facturatie software voor alle ondernemers
    e-Boekhouden biedt niet alleen een gratis abonnement aan voor startende ondernemers, met hun zeer scherpe prijzen is het een budgetvriendelijke optie voor alle ondernemers, waaronder verenigingen en stichtingen. Een volledig facturatieprogramma kost nog geen 10 euro per maand, ongeacht het aantal boekingen per jaar en een onbeperkt aantal gebruikers. Dit in combinatie met de gebruiksvriendelijke interface, de professionele klantenservice die voor je klaarstaat en de uitstekende beoordeling op Trustpilot van huidige klanten heeft e-Boekhouden de eerste plaats in deze lijst bezorgd.
  • Visma eAccounting: Gratis voor starters
    Visma eAccounting biedt net als de nummer 1, gratis software aan voor startende ondernemers. Daarnaast bieden ze diverse betaalde pakketten aan, inclusief de mogelijkheid voor het afnemen van extra opties, van voorraadbeheer en extra gebruikers tot een eigen website. Zo stel je in feite je eigen softwarepakket samen, dat naadloos aansluit op de behoeften van jouw onderneming. Visma eAccounting staat bekend als een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf, met software waar je van op aan kunt. De ondersteuning die Visma biedt is uitgebreid, waaronder een actieve online community, een telefonische helpdesk, video trainingen, een online contactformulier en meer.
  • MoneyMonk: Eenvoudige facturatie software voor ZZP’ers
    MoneyMonk mag niet ontbreken in deze top 3 van facturatie software en het is één van de beste opties voor ZZP’ers. Ze hebben dit met name te danken aan hun uitstekende beoordeling op TrustPilot, waar vrijwel geen negatieve recensies te vinden zijn. Moneymonk biedt eenvoudige facturatie software aan, inclusief persoonlijke klantenondersteuning. Zo weet je zeker dat je bij problemen hulp kunt krijgen, als het niet lukt om een factuur in te boeken bijvoorbeeld. Een andere reden om voor MoneyMonk te kiezen als ZZP’er is de gratis opstartservice en de Kickstart korting, waarvan dit laatste ook geldt is als je al een langere tijd ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hoe ik facturatie software bij Zelfboekhouden.com test

Het testen van facturatie software neem ik uiterst serieus. Dit doe ik door alle software programma’s zelf uit te proberen en alle functionaliteiten te testen vanuit het oogpunt van meerdere soorten ondernemers. Denk hierbij onder andere aan het opstellen van een factuur in eigen huisstijl, het versturen van automatische herinneringen, het instellen van een iDEAL-betaallink en meer.

Bekijk hieronder het overzicht van de belangrijkste punten waarop ik de facturatie software heb getest.

Functionaliteiten: Facturatie software is er in allerlei vormen en maten, waarbij het belangrijk is om te kijken naar de aangeboden functies van ieder pakket. Want het goedkoopste pakket kan er op het eerste oog erg interessant uitzien, maar als de belangrijkste functies ontbreken is het alsnog zonde van je geld. Het is niet alleen belangrijk om te weten welke functies worden aangeboden, maar ook hoe gebruiksvriendelijk deze zijn in de praktijk. Alleen zo kom je erachter welke facturatie software het meeste waar biedt voor jouw geld.

Gebruiksvriendelijkheid: Ik heb het er kort al even over gehad, maar de gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect tijdens het beoordelingsproces. Software die prettig werkt maakt het gebruik aangenaam en het zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder tijd kwijt bent voor een bepaalde handeling. Een interface die intuïtief werkt, zorgt ervoor dat zelfs het maken van je eerste factuur soepel verloopt.

Prijs en prijsstructuur: De prijs is iets waar vrijwel iedere ondernemer als eerste naar kijkt en het is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Tijdens het onderzoek bekijk ik zowel de pakketkosten, extra kosten voor optionele opties, evenals eventuele verborgen kosten. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Ook bekijk ik of de aanbieders van facturatie software een proefperiode, gratis abonnement of kortingen hanteren.

Klantenservice en ondersteuning: Vroeg of laat zul je een beroep moeten doen op de klantenservice en dan zijn de openingstijden, reactietijd, professionaliteit, vriendelijkheid en de beschikbare contactmogelijkheden van groot belang. Daarnaast is het een pluspunt als een software aanbieder extra informatie aanbiedt, in de vorm van een kennisbank of video tutorials bijvoorbeeld.

Beveiliging en privacy: Het is cruciaal om de veiligheid en betrouwbaarheid van de software te controleren, aangezien facturatie software betrekking heeft op gevoelige gegevens. De verwerking en opslag hiervan, dient dus te voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. Facturatie software die niet veilig is, komt dus niet in deze top 10 terecht.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Populairste facturatie software van dit moment

 

Bekijk hier alle facturatie software

Waar je op moet letten bij het kiezen van facturatie software

Tijdens het bekijken van de onderstaande top 10 van facturatie software, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Dit heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeuren en de vereisten voor jouw onderneming. Het kan dus best zijn dat niet de nummer 1, maar de nummer 4 de beste keuze is voor jouw persoonlijke situatie. Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met de volgende punten:

Wie gaat de facturatie software gebruiken: Ga na of jij zelf de hoofdgebruiker bent van de software, of dat je dit vooral overlaat aan je boekhouder, accountant of misschien wel een vaste werknemer. Wie de software gebruikt bepaalt voor een groot deel hoe eenvoudig of juist uitgebreid / ingewikkeld de software mag zijn. Als je zelf met de software gaat werken, bedenk dan hoe jouw huidige kennis is en of je wel of niet bereid bent om je in het onderwerp te verdiepen. Goede facturatie software moet je alle mogelijkheden bieden waar je naar op zoek bent, zonder dat je hier te veel tijd in hoeft te stoppen.

Integraties: Heb je een webshop, een fysieke winkel of tijdschrijf gebruikers? Of zijn er bepaalde programma’s die je wil blijven gebruiken in samenwerking met de facturatie software, zoals betaalsystemen of een boekhoudprogramma? Zorg dan dat dit van te voren helder is, zodat je weet waar je op moet letten bij het doornemen van de verschillende opties.

Complexiteit van je bedrijf: De complexiteit, het aantal administraties, de soorten valuta en dergelijke zijn allemaal van invloed bij het kiezen van facturatie software. Heb je voldoende aan een simpel facturatie systeem dan zijn programma’s als Rompslomp, MoneyMonk en e-Boekhouden goede keuzes. Is je bedrijf vrij complex of is dit het toekomstperspectief, dan kun je beter kiezen voor facturatie software van Exact Online, SnelStart of Silvasoft (waarvan de laatste ook geschikt is voor Belgische ondernemingen).

Omvang van je onderneming: De grootte van je bedrijf, het aantal verkoopfacturen per jaar, evenals het aantal gebruikers spelen net zoals de complexiteit een rol bij de keuze van facturatie software. Het is goed om een realistisch beeld te hebben en software te kiezen die hierop aansluit, waarbij ook de mate van inzicht en de aangeboden rapportages een rol spelen. Zo is DigiBTW hoog beland in deze ranglijst, maar enkel geschikt voor ZZP’ers.

Budget: Prijzen van facturatie software lopen nogal uiteen, waardoor niet alle mogelijkheden geschikt zijn voor ieder budget. Het is aan jou de taak om te kiezen voor het pakket met de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij het belangrijk is om ook rekening te houden met eventuele bijkomende kosten voor ontbrekende functies of modules.

Kies eenvoudig het beste factuurprogramma

Als ZZP’er wil je graag eenvoudig facturen maken en verwerken. In Excel maak je al vrij snel foutjes en wordt het overzichtelijk zodra het aantal facturen groeit.

Wist je bijvoorbeeld dat je 2 keer sneller factureert met een factuurprogramma ten opzichte van Excel?

Juist, het is dus tijd voor een makkelijkere oplossing: een factuurprogramma. Maar hoe vind je de juiste tool met de functies die jij echt nodig hebt? Er zijn een aantal checks die je hierbij helpen.

Door deze vragen te beantwoorden, is het kiezen van de beste software een stuk eenvoudiger. Met deze checklist weet je zeker dat jouw factuurprogramma voldoet aan je wensen. Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP’ers te kiezen

Checklist: kies het beste factuurprogramma

Ontdek:
  • Welke functies je nodig hebt
  • Welk factuurprogramma bij je past
Checklist kies het beste factuurprogramma

Volledige Top 10 Beste Facturatie Software

  • e-Boekhouden.nl – Beste prijs / kwaliteit
  • Visma eAccounting – Beste individuele facturatie software
  • MoneyMonk – Beste voor bedrijven met een lage omzet
  • DigiBTW – Beste compacte software voor ZZP’ers
  • Snelstart – Beste uitgebreide totaaloplossing voor het MKB
  • Rompslomp – Beste eenvoudige factuurprogramma
  • Silvasoft – Beste diepgaande facturatie software
  • Informer Online – Beste factuur tool voor iedere ondernemer
  • Bunni – Beste nieuwkomer voor factureren als eenmanszaak
  • Exact – Meest uitgebreide facturatie programma

Update: Oktober 2024

#1 e-Boekhouden.nl – Betaalbare facturatie software voor alle ondernemers

e-Boekhouden richt zich op allerlei ondernemers. Van starters (die profiteren van 15 maanden lang gratis gebruik), ervaren ZZP’ers en MKB-bedrijven, tot stichtingen en verenigingen. De betaalde abonnementen zijn aantrekkelijk geprijsd, waarbij je meer gaat betalen na 240 boekingen per jaar. Dit alles is inclusief een professionele klantenservice en een volledige facturatie app. De pakketten zijn inclusief alle functionaliteiten voor het volledig beheren van je zakelijke administratie, maar ook als je enkel wil factureren is het nog steeds een zeer betaalbare optie.

5 sterren review
Expert score
4.7
e-boekhouden logo

e-boekhouden dashboard

Functionaliteiten e-Boekhouden

Voor het maken van je eerste factuur kun je de introductievideo bekijken of gewoon meteen aan de slag gaan. Als je graag factureert in eigen huisstijl, dan doe je dit via e-Boekhouden aan de hand van sjablonen. Je kunt deze apart maken voor facturen, aanmaningen en offertes, waarbij je de keuze hebt uit een eenvoudige of een geavanceerde versie. De laatste werkt op basis van een RTF-bestand. Je kunt daarnaast meerdere versies per categorie aanmaken. Waarvoor je indien gewenst de bijbehorende handleiding kunt volgen. Het opmaken spreekt echter vrijwel voor zich, en je kunt zelf tekstblokken, afbeeldingen, QR-codes en dergelijke toevoegen. Je vindt deze opties onder “instellingen”.

Het factuur gedeelte vind je in het andere menu en hier kun je alles regelen omtrent facturatie, inclusief het direct aanmaken van een nieuwe relatie (wat erg prettig is). Bij het maken van een factuur kun je kiezen voor “meer opties”, waar je tevens de mogelijkheid vindt om de factuur direct te verwerken in de boekhouding.

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden:

  • Betalingstermijn instellen op basis van het aantal dagen, evenals een uiterste betaaldatum
  • Toevoegen van een factuurtekst, omschrijving, kenmerk, enz
  • Factuur per post versturen of mailen via de software
  • Herinneringen en aanmaningen
  • Incassomachtigingen, zoals SEPA
  • Allerlei soorten BTW-tarieven toepassen
  • Facturen zoeken en filteren
  • Offertes, inclusief het instellen van eigen statussen en omzetten naar factuur
  • Periodiek factureren (8 verschillende termijnen) en abonnementen. Plus de mogelijkheid om tijdelijk niet te factureren
  • Producten en diensten toevoegen
  • Digitaal archief, inclusief exporteren van overzichten
  • Uren en kilometers bijhouden en doorfactureren
  • Betaallink meesturen voor iDEAL, creditcard, PayPal en dergelijke
  • UBL facturen
e-boekhouden gebruiksgemak

Kosten facturatie software van e-Boekhouden

Je bent verplicht om het gehele pakket aan functies af te nemen, waarbij je meer betaalt boven de 240 boekingen per jaar. De software is echter zeer scherp geprijsd, vooral als je in aanmerking komt voor het ZZP pakket (dat overigens zelfs 15 maanden gratis is voor starters). Bij ieder pakket kun je onbeperkt gratis gebruikers toevoegen, waarvoor je bij de meeste aanbieders behoorlijk wat extra betaalt. Hieronder een overzicht van de kosten:

PakketPrijs per maandToelichting
Starters15 maanden gratis15 maanden gratis
ZZP pakket9,95 euro per maandGratis voor starters
Standaard pakket24 euro per maandboven 240 boekingen

Pluspunten e-Boekhouden.nl

  • Betaalbaar

  • Makkelijk in gebruik en intuïtief

  • Geschikt voor periodiek factureren en abonnementen, ook voor stichtingen/verenigingen

  • Goede klantenservice, inclusief telefonische ondersteuning

  • Uitgebreid, maar toch overzichtelijk

Minpunten e-Boekhouden.nl

  • Factuur module niet los af te nemen, ook niet bij het duurdere pakket (vroeger was dit wel mogelijk)

  • Geen live chat

  • Navigatie bij de webversie is eventjes wennen

  • Drempel tussen de pakketten is gebaseerd op het aantal boekingen per jaar

e-boekhouden factuur sjabloon

Gebruiksgemak e-Boekhouden

Hoewel je dus je gehele zakelijke administratie kunt bijhouden, biedt de software ook veel voordelen op het gebied van facturatie. Denk aan het koppelen van je bankrekening om transacties met facturen te matchen, het registreren van uren om deze door te berekenen, en uitgebreid relatiebeheer. Waarbij je ook via de app toegang hebt tot alle mogelijkheden.

De uitstraling van de interface is prima, rustig en eenvoudig. Vooral die van de webversie heeft niet het meest spetterende design, want die van de app is wel wat moderner. Toch werkt alles prettig, met duidelijke menu-structuren en heldere termen. Als ik één woord zou moeten kiezen ter omschrijving, dan zou dit het woord “overzichtelijk” zijn. Het is een van de pluspunten, aangezien de software dus een snelle leercurve heeft en je weinig extra tijd kwijt bent om uit te zoeken hoe iets werkt.

Denise zegt het volgende over e-Boekhouden.nl op Trustpilot:

”Ik ben vandaag super geholpen! Ik kreeg het niet voor elkaar mijn factuur te voorzien van logo en adresgegevens. Aniek heeft mij super goed geholpen! Ben heel blij dat ik nu mooie en strakke facturen kan versturen. Nogmaals super bedankt Aniek!”

ConclusieBeste keuze (uitgebreid, overzichtelijk en goedkoop)

e-Boekhouden maakt software waar alle ondernemers van kunnen profiteren. Ondanks de niet los af te nemen facturatie module, blijft de software erg betaalbaar, makkelijk in gebruik en kun je zowel gebruikmaken van de webversie als de app. Met de facturatie software van e-Boekhouden.nl kan het niet meer mis gaan en zo niet, dan staat er een geweldige klantenservice voor je klaar. Er is vrijwel niets op de software aan te merken. Test de gebruiksvriendelijkheid van de software zelf via de gratis proefperiode.

#2 Visma eAccounting – Uitgebreide facturatie mogelijkheden met gratis optie voor starters

Visma eAccounting biedt net als e-Boekhouden software aan voor allerlei ondernemers en een gratis optie voor starters van 12 maanden. Een ander pluspunt is dat je de betaalbare facturatie software apart kunt afnemen, maar indien gewenst kunt uitbreiden naar volledige boekhoudsoftware. Plus het toevoegen van extra modules voor specifieke doeleinden, zoals een offerte & order module. De software is een geschikte keuze voor het optimaliseren van het facturatieproces.

5 sterren review
Expert score
4.5
visma eaccounting

Visma dashboard

Functionaliteiten Visma eAccounting

De facturatie module van Visma eAccounting is duidelijk en biedt alles dat je nodig hebt om professionele facturen te maken die voldoen aan alle wettelijke vereisten. De focus ligt niet zozeer op het maken van de mooiste facturen, maar echt op een zo efficiënt mogelijk facturatieproces (ook als het gaat om complexere facturen). Zodra je een nieuwe factuur opstelt, kun je indien gewenst kiezen voor een periodieke factuur en de bijbehorende frequentie van 1, 3, 6 of 12 maanden. Deze worden dan automatisch aangemaakt, maar je behoudt de controle omdat je ze handmatig moet verzenden.

Onder het kopje “instellingen” en vervolgens “bedrijf” vind je diverse instellingen omtrent facturatie. Hier kun je zowel eigen bedrijfsgegevens instellen, als document- en e-mailteksten voor facturen. Houd er rekening mee dat je niet meerdere handelsnamen kunt hanteren en het instellen van de factuuropmaak beperkt is (logo, achtergrond, teksten). Wel zijn er erg veel afdrukinstellingen, indien je facturen moet printen voor klanten bijvoorbeeld.

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden:

  • Document- en e-mailteksten instellen
  • Verkoop, credit, concept en periodieke facturen maken
  • Versturen vanuit de software
  • Meerdere valuta
  • Winstmarge tonen bij het maken van een factuur
  • Pro-forma abonnement facturatie
  • Groepsgewijs factureren
  • Downloaden van facturen in PDF-formaat, inclusief bijlagen als één document
  • Overzichten
  • Herinneringen
  • Documenten koppelen
  • Notities toevoegen voor eigen gebruik
  • Koppelen van facturen aan boekstukken
  • Geschikt voor BTW verlegging, ABC transacties en de OSS regeling
  • Standaard betalingsvoorwaarden instellen
  • Incassokosten hanteren
Visma factuurmaken

Kosten facturatie software van Visma eAccounting

Visma eAccounting biedt in tegenstelling tot eBoekhouden een apart facturatiepakket aan. Net als de overige abonnementen kun je deze per drie of twaalf maanden afsluiten, maar een maandabonnement is niet mogelijk. Wel ontvang je bij het afnemen van een jaarabonnement korting. Starters ontvangen niet alleen het facturatiepakket een jaar lang gratis, maar ook dat voor boekhouden. 

Houd er rekening mee dat een aantal functies niet mogelijk zijn als je enkel het facturatiepakket afneemt. Zoals het direct verrekenen van creditfacturen, en het transitorisch boeken van verkoopfacturen en offertes. Ook dien je rekening te houden met extra kosten.

Hieronder een overzicht van de pakketprijzen:

PakketAbonnement van 12 maandenAbonnement van 3 maanden
Factureren8 euro per maand11 euro per maand
Boekhouden & facturerenGratis voor starters (12 maanden)
Extra module Offertes & Orders6 euro per maand6 euro per maand

Pluspunten Visma

  • Facturatie pakket is betaalbaar

  • Zeer uitgebreid en geschikt voor complexe ondernemingen

  • Geschikt voor periodiek factureren en abonnementen (ook pro-forma abonnementen)

  • Gratis voor starters en korting bij een jaarabonnement

  • Interne notities toevoegen naan facturen

Minpunten Visma

  • Niet alle functies zijn onderdeel van het facturatie pakket

  • Pakketten inclusief boekhouden zijn duurder

  • Geen maandabonnement mogelijk

  • Tijd nodig om de software te leren kennen

Visma factuur sjabloon

Gebruiksgemak Visma eAccounting

Het gebruiksgemak van Visma eAccounting is goed, zolang je de webversie gebruikt. De app sputtert namelijk hier en daar nog wel eens tegen. De webversie biedt gelukkig voldoende opties op het gebied van facturatie, al moest ik persoonlijk wel even wennen aan de logica. Het is namelijk de bedoeling dat je van tevoren veel dingen instelt via de instellingen, van de BTW-verlegging tot de eventuele incassokosten. Uiteindelijk is dit een goede keuze geweest, want zo kun je dit voor alle facturen instellen in plaats van individueel.

De uitstraling van de interface is modern, waarbij de copiloot je helpt om de eerste keer door de software te navigeren. Voor het opzoeken van dingen in de kennisbank kun je de zoekfunctie gebruiken, waarbij je soms wel een beetje creatief moet zijn met je woordkeuzes. Wel kun je zo snel opzoeken hoe iets werkt of waar je een functie kunt vinden. Het is duidelijk dat Visma eAccounting ook geschikt is voor grotere en complexe bedrijven, denk aan categorieën als vaste activa en een rekeningschema.

Jeroen zegt het volgende over Visma eAccounting op Trustpilot:

”Begonnen als kleine zzp’er met de gratis maand eAccounting. Had het door de wizard in no time draaien. Standaard rekening schema gebruikt, is prima genoeg voor mij, en in no time eerste debiteur en factuur gemaakt. Waar ik voorheen word gebruikte voor facturen( vorige factuur handmatig aanpassen) ging dat nu heel veel sneller. Doe het zelfs nu met de app, paar drukken en de factuur is gemaakt EN verstuurd. Zou eventueel wat meer mogelijkheden willen om de factuur wat te kunnen aanpassen (layout technisch) (afbeelding op achtergrond) Wellicht dat het kan maar nog niet gevonden. Aanrader!!

ConclusieZeer uitgebreide losse facturatie module

Visma eAccounting is niet de meest eenvoudige software om mee te werken, maar wel geschikt voor eenvoudige tot complexe administraties. Er zijn veel automatiseringen mogelijk en de software is zeer geschikt voor bedrijven met een groot volume aan facturen. De mogelijkheden voor het instellen van het visuele gedeelte van de factuur zijn beperkt, maar inhoudelijk is er juist erg veel mogelijk. De facturatie module is apart af te nemen en zeer schappelijk geprijsd. Wil je ook de boekhouding bijhouden, en offertes en orders maken? Dan is het verstandig om alle benodigde kosten eerst bij elkaar op te tellen, voor een duidelijk totaalbeeld.

#3 Moneymonk Moderne facturatie software waarvoor je betaalt op basis van je omzet

MoneyMonk biedt zeer moderne software aan, die net als e-Boekhouden zowel bedoeld is voor facturatie als het bijhouden van de gehele administratie. Gebruikers met een lage omzet betalen echter een klein prijsje, waardoor je nog steeds voordelig uit bent als je alleen het facturatie gedeelte gebruikt. Indien gewenst inclusief de ingebouwde uren- en rittenregistratie, en opties voor offertes. Dit alles is inclusief telefonische en e-mail ondersteuning, evenals het gebruik van de Moneymonk app.

5 sterren review
Expert score
4.3
moneymonk

moneymonk dashboard

Functionaliteiten MoneyMonk

Het opstellen van je eerste factuurtje is zeer eenvoudig en doe je vanuit de gelijknamige optie in het boekhoud menu. Je kunt hier ook direct de factuur-instellingen aanpassen, door op het tandwieltje te klikken naast de knop voor het maken van een nieuwe factuur (erg handig). Zodra je een factuur maakt, moet je even op bewerken klikken om deze aan te passen. Hierna kun je standaard dingen instellen zoals het factuurnummer (ook automatisch) en het betaalprofiel, evenals het selecteren van een sjabloon en uiteraard het toevoegen van betalingsregels. Nadat je een factuur hebt gemaakt krijg je een voorbeeld te zien, waar je nog bestanden kunt toevoegen. Na het vastleggen van de factuur kun je deze  verzenden via de software of downloaden.

Het is dus mogelijk om meerdere sjablonen aan te maken, wat vrijwel op dezelfde manier gaat als het maken van een factuur. Daarnaast kun je ook de e-mailtekst aanpassen per sjabloon. Het opmaakvenster ziet er basic uit, maar je kunt zelf tekstvakken toevoegen, lettertypes selecteren en uiteraard je logo instellen. Via het menu bovenin kun je makkelijk schakelen tussen de diverse soorten sjablonen.

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden:

  • Factureren
  • Sjablonen instellen (40 velden per sjabloon)
  • Facturen verzenden vanuit de software en downloaden als PDF-bestand (indien gewenst inclusief urenspecificaties)
  • iDEAL betaallink meesturen (via Mollie)
  • Waarschuwingen indien gegevens ontbreken
  • Uren en ritten factureren
  • Standaardregels opslaan
  • Facturatie overzicht
  • Ontvangst en leesbevestigingen na het versturen van facturen
  • BTW wel of niet tonen op facturen voor particulieren
  • Standaard instellingen aanpassen (BTW tarief enz.)
  • Meerdere betaalprofielen aanmaken
  • Standaard regels en vrije velden toevoegen en opslaan
moneymonk sjabloon

Kosten facturatie software van MoneyMonk

MoneyMonk biedt een gratis optie aan, maar deze is erg beperkt en niet geschikt voor facturatie. Daarna betaal je op basis van je omzet, waarbij je voor een lagere omzet in feite een kickstart korting ontvangt. Alle pakketten zijn op maandbasis en maandelijks opzegbaar. MoneyMonk hanteert geen extra kortingen of extra kosten. Houd er wel rekening mee dat je voor het meesturen van de betaallink een account nodig hebt bij Mollie.

Hieronder een overzicht van de kosten per pakket:

PakketPrijs per maandToelichting
Pre-StartGratisZeer beperkt
Start7,50 euro per maandTot 10.000 euro jaaromzet
Growth17,50 euro per maandTot 30.000 euro jaaromzet
Pro29,50 euro per maandBoven 30.000 euro jaaromzet

Pluspunten MoneyMonk

  • Zeer betaalbaar voor starters

  • Moderne interface

  • Facturen versturen, inclusief ontvangst- en leesbevestigingen

  • Je kunt meerdere factuur sjablonen instellen

  • Goede klantenservice, ook via de interface zelf te bereiken

Minpunten MoneyMonk

  • Factuur module niet los af te nemen

  • Geen live chat

  • Het gratis abonnement is zeer beperkt

moneymonk factuur maken

Gebruiksgemak MoneyMonk

MoneyMonk is net als e-Boekhouden een totaaloplossing en je maakt altijd gebruik van alle functies als je kiest voor een betaald abonnement. Dus niet alleen facturen maken, maar ook offertes opstellen, uren en kilometers doorberekenen, en facturen aan transacties koppelen (als je kiest voor de automatische bankkoppelingen). Mogelijkheden die overigens ook allemaal even makkelijk gaan via de app.

De look & feel van MoneyMonk is naar mijn mening het beste tot nu toe, vanwege de zeer moderne en zakelijke uitstraling. De menu structuren tonen veel verschillende opties, zonder dat het onduidelijk wordt waar je bent. Je kunt zelf kiezen of je gebruik wil maken van de beta interface, maar ook gewoon in de oude vertrouwde versie blijven werken. Wat aangeeft dat de makers begrijpen hoe belangrijk een duidelijke interface is. Veel schermen zijn voorzien van een specifieke zoekfunctie naast het aparte helpvenster. Waar je trouwens ook meteen een ticket kunt maken als je een vraag hebt voor de klantenservice. 

Pieter-Willem Groot zegt het volgende over Moneymonk op Trustpilot:

”Ik ervaar als zzp-er dat MoneyMonk mij ondersteund en ontlast in mijn financiele boekhouding in alles wat ik van het programma gebruik. De facturatie, urenregistratie, BTW, bankzaken, offertes gaan bijna vanzelf en weet je het even niet dan staat het wel in de suport of bel je ze gewoon en je kunt verder.Het programma is makkelijk in gebruik zowel voor mijzelf en de boekhouder die via een speciale boekhoud ingang ook toegang kan krijgen in mijn administratie. Kort om een makkelijk en compleet programma voor elke zzp-er.”

Conclusie – Snel factureren dankzij veel aanpasbare instellingen

Het grootste voordeel van MoneyMonk zijn de vele opties voor het instellen van de software, zodat je zelf zo min mogelijk hoeft aan te passen tijdens het maken van facturen. Ook de ontvangst- en leesbevestigingen zijn een uniek pluspunt. De software is vooral erg betaalbaar als je een X-bedrag aan omzet hebt, maar je komt wel snel in een duurder pakket terecht. De facturatie module is helaas niet los af te nemen, maar je profiteert hierdoor wel van de gratis bankkoppeling en een goed overzicht van eventuele openstaande facturen. Een perfecte optie voor ondernemers die op zoek zijn naar een makkelijke en complete oplossing.

#4 DigiBTW – Top facturatie software voor ZZP’ers

DigiBTW richt zich uitsluitend op ZZP’ers en hebben voor eenmanszaken een betaald pakket klaar staan met veel facturatie mogelijkheden. Hoewel je de facturatie software niet los kunt afnemen, is hun pakket nog steeds erg betaalbaar. De software beschikt over alle basisfunctionaliteiten die je als eenmanszaak nodig hebt, maar is minder geschikt voor ingewikkelde administraties. DigiBTW is tevens een goede optie voor ondernemers die graag samenwerken met hun boekhouder.

5 sterren review
Expert score
4.2
digibtw

Digibtw dashboard

Functionaliteiten DigiBTW

Het maken van je eerste factuur wijst zich vrijwel vanzelf. Je hebt de keuze uit een normale en een periodieke factuur, wat je dus wel even van tevoren moet aangeven. De opties voor facturatie zijn beperkt, maar in principe wel voldoende. Wat wel een extra mogelijkheid is en die ik zelf erg prettig vindt, is het toevoegen van een opmerking bij een factuurregel. Facturen kun je hierna opslaan, kopiëren, downloaden als een PDF bestand, direct versturen of nogmaals versturen als herinnering. Indien gewenst kun je ook bestanden bijvoegen.

Wat betreft de factuur-opmaak, deze vind je onder “instellingen”. (Hier kun je ook het factuurnummer instellen). Je hebt de keuze uit drie basis lay-outs die je nog ietwat kunt aanpassen. Denk aan de kleur van de achtergrond, het lettertype en dergelijke. Je kunt ook nieuwe elementen toevoegen, voor extra tekst of een afbeelding. Naast de layout voor facturen, kun je er tevens maken voor offertes en creditfacturen.

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden:

  • Facturen, periodieke facturen (abonnementen) en creditfacturen maken
  • Herinneringen versturen per factuur
  • Drie voorbeeld facturatie templates
  • Facturen mailen en downloaden als PDF
  • iDEAL betaallink bijvoegen als je kiest voor mailen via de software (Mollie)
  • BTW percentages toevoegen
  • Alle facturen exporteren als Excel bestand
  • Uren en ritten bijhouden en doorfactureren
  • Producten factureren
  • UBL facturen (XML)
  • E-mailteksten aanpassen en uitbreiden
  • Online accepteren van offertes en omzetten naar factuur
digibtw opmaak

Kosten facturatie van DigiBTW

DigiBTW hanteert één pakket voor een vaste prijs. Je ontvangt wel een mooie korting als je kiest voor een jaarabonnement. Hoewel ze aangeven dat het facturatiepakket gratis is, werkt dit niet naar behoren. Ook is dit niet inclusief veel opties die je wel nodig hebt, zoals offertes, herinneringen en aanmaningen maken, uren en ritten factureren, en het meesturen van een betaallink. Dit zijn de kosten voor het DigiBTW pakket:

PakketPrijs per maand
FacturatieGratis
Compleet (maandabonnement)12,50 euro per maand
Compleet (jaarabonnement)10 euro per maand

Pluspunten DigiBTW

  • Erg betaalbaar

  • Layouts zijn makkelijk aan te passen naar je eigen huisstijl

  • Het maken van een factuur is simpel

  • Facturatie mogelijkheden zijn minder uitgebreid dan die van de aanbieders in de top drie

  • Vriendelijke en snelle klantenservice

Minpunten DigiBTW

  • Niet geschikt voor MKB bedrijven en complexe administraties

  • Geen live chat

  • Het gratis pakket is niet onbeperkt, zoals wel staat aangegeven op de site van DigiBTW

  • Beperkt aantal lay-outs

  • Factuur- en offertenummers niet geheel vrij in te stellen (vast formaat)

digibtw factuur

Gebruiksgemak DigiBTW

Het dashboard van DigiBTW is qua kleurgebruik wat bijzonder, maar desalniettemin is alles kristalhelder. Geen moeilijke termen of onlogische menu’s, waarbij je ook als nieuwe ondernemer meteen vooruit kunt. Bovenaan zie je via de “breadcrumbs” precies waar je bent en kun je ook een stap terug doen. Als je ergens niet uitkomt is er behoorlijk wat info te vinden in de online handleiding, of je kunt contact opnemen per mail met de hulpvaardige klantenservice.

Magenta Onderwijs zegt het volgende over DigiBTW op Google reviews:

”Als financiele leek ben ik als beginnend ZZP-er enorm geholpen met DIGI-BTW. Het is heerlijk om facturen en offertes in het programma te maken en het zo overzichtelijk en eenvoudig bij elkaar te zien. Het geeft mij enorm veel overzicht en inzicht. Ik weet nu elke maand hoeveel inkomsten en uitgaven ik heb, welke facturen nog open staan en welk percentage BTW ik heb betaald. Het gaat echt super goed en zo wordt administratie en financien echt veel minder ingewikkeld en kan ik het prima zelf bijhouden.

Conclusie – Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor eenmanszaken

DigiBTW heeft een zeer compact en gebruiksvriendelijk softwarepakket ontwikkeld, waar je ook van profiteert als je de software enkel gebruikt voor je facturatie. Hoewel de opzet eenvoudig is (en hierdoor ook erg makkelijk in gebruik) beschikt het wel over extra opties, zoals het bijhouden en doorfactureren van uren en facturen en het gebruik van de app. Een van de grote pluspunten is de intuïtiviteit, waar je dus ook echt van profiteert als je nog geen ervaring hebt.

#5 Snelstart – Uitgebreide facturatie software voor het MKB

SnelStart is een prima optie voor veel verschillende ondernemers, van grotere eenmanszaken tot ondernemers die al jarenlang een MKB bedrijf runnen. Wel is de prijs wat aan de hoge kant als je enkel facturatie software zoekt. Een ander klein minpuntje is de manier voor het maken van een nieuwe factuur, die je wel of niet ligt en waar ik straks verder op inga. Dit gezegd hebbende is het vooral voor ondernemers die op zoek zijn naar een totaalpakket (inclusief boekhoudsoftware) een interessante optie. Ik heb in dit geval SnelStart Web getest en niet SnelStart 12.

5 sterren review
Expert score
4.1
snelstart

snelstart home

Functionaliteiten SnelStart

Als je een factuur wil schrijven kan dit zowel vanuit het algemene dashboard als het facturatie dashboard, waar je ook handige overzichten vindt van onder meer openstaande en vervallen facturen. Je kunt hier ook facturen filteren en sorteren, wat allemaal zeer prettig werkt. Het opstellen van een factuur zelf gaat aan de hand van meerdere stappen, wat ik persoonlijk wat onoverzichtelijk vind. Dit is iets wat jij totaal anders kunt ervaren en een mogelijkheid waarvan ik je aanraad om deze zelf even te proberen.

Wat ik erg kan waarderen, is dat je het instellen van de factuuropmaak kunt benaderen vanuit hetzelfde dashboard. Je hebt hier de keuze uit de Nederlandse en Engelse taal, het aanpassen van velden en gegevens, en het toevoegen van een logo en/of achtergrond. In vergelijking met de prijs zijn de mogelijkheden hiervoor wat karig, zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om meerdere templates aan te maken. Ik vond het ook lastig om de mogelijkheden te vinden voor het maken van een periodieke of creditfactuur. Het eerste is niet mogelijk bij veel pakketten en het laatste kan enkel vanuit de desbetreffende factuur, wat tevens het geval is voor het versturen van herinneringen.

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden (niet onderdeel van ieder pakket):

  • Facturen en creditfacturen
  • Herinneringen sturen
  • BTW verlegd factureren
  • Facturen filteren
  • Factuuropmaak aanpassen
  • Artikelen factureren en instellen
  • iDEAL betaallink meesturen
  • Offertes
  • Factuurhistorie per klant bekijken
  • Factuur versturen vanuit de software per e-mail of als e-factuur, indien gewenst bestanden toevoegen en verzamelfacturen
  • Standaard e-mail instellen
  • Facturen Voorzien van een “tag”
  • Voorbeeld factuur bekijken
  • BTW tarieven instellen (enkel op basis van nieuwe omzetgroepen per artikel)
  • Individuele prijsafspraken toepassen
  • Marge artikelen factureren
snelstart factuuropmaak

Kosten facturatie van SnelStart

SnelStart hanteert veel verschillende pakketten, waarbij het erg belangrijk is om het pakket te kiezen dat alle facturatie mogelijkheden ondersteunt. Vanwege het hogere prijssegment is het zonde om de software enkel te gebruiken voor facturatie en is het vooral interessant voor MKB-bedrijven die sowieso een wat duurder pakket nodig hebben.

SnelStart hanteert geen kortingen voor starters of op basis van de abonnementsduur. Het pakket kun je per maand of jaar betalen (prijs blijft hetzelfde), waarbij je rekening moet houden met eventuele bijkomende verbruikskosten. Dit zijn de opties:

PakketPrijs per maand
inStap13,50 euro per maand
inKaart19,50 euro per maand
inBalans32,50 euro per maand
inZicht42,50 euro per maand
inControlevanaf 100 euro per maand (op aanvraag)

Pluspunten Snelstart

  • Software is geschikt om met je onderneming mee te groeien

  • Vormgeving is duidelijk en modern

  • Uitgebreide kennisbank voor beide applicaties (Snelstart Web en Snelstart 12)

  • Zeer behulpzame klantenservice, inclusief hulp op afstand

  • Prettig gebruik van meldingen, indien je bijvoorbeeld iets bent vergeten in te vullen

Minpunten Snelstart

  • Hoger prijssegment, vooral interessant als totaalpakket

  • Geen live chat

  • Goedkopere pakketten bevatten niet alle facturatie functionaliteiten

  • De manier voor het opstellen van een factuur ligt niet iedereen, zelf vond ik het wat onoverzichtelijk

  • De twee verschillende versies (SnelStart Web en SnelStart 12) zorgen voor onduidelijkheid

snelstart facturen

Gebruiksgemak SnelStart

Qua overzicht heeft SnelStart een zeer goede interface weg weten te zetten, waarbij het makkelijk is om door het programma te navigeren. De optie voor het maken van een factuur is snel te vinden en het is niet moeilijk om te schakelen tussen de verschillende categorieën. De uitstraling is erg rustig en vrij neutraal, wat de concentratie bevordert. Een van de nadelen is dat de zoekbalk na het zoeken op trefwoord geen resultaten toont, maar het scherm voor het selecteren van een administratie. Dit is niet de eerste keer, want SnelStart vertoont wat vaker dan overige programma’s foutmeldingen. Die je overigens wel eenvoudig kunt melden en waar ook echt z.s.m. iets aan gedaan wordt.

R. Schoonman zegt het volgende over Snelstart op Trustpilot:

”Heel erg klantgericht. Echte mensen, fijne mensen aan de telefoon die gelijk meedenken en meehelpen. Korte wachttijd. En ook gelijk aangeven dat als er meer hulp nodig is, die er ook is. Ik ben net gestart en dit is hoopgevend. Voor mij is deze service heel erg belangrijk.”

Conclusie – Uitgebreide boekhoud & factuur software voor het MKB

SnelStart is met name het overwegen waard als je behoefte hebt aan een totaaloplossing, die ook geschikt is voor het beheren van meerdere administraties. De software heeft zowel plus- als minpunten, waardoor het vooral neerkomt op je persoonlijke voorkeur en of jij de software prettig vindt werken. Sommige functionaliteiten zitten zeer logisch in elkaar, terwijl andere mogelijkheden minder intuïtief werken. Je kunt echter wel altijd rekenen op een professionele klantenservice, een uitgebreide kennisbank en zelfs hulp op afstand.

#6 Rompslomp – Makkelijk factuurtjes schrijven

Aan de naam van de onderneming is al te zien dat ze in alles streven naar eenvoud. Rompslomp is dan ook een goede keuze als je geen of weinig verstand hebt van de administratie, ongeacht of je net gestart bent of voorheen veel taken liet uitbesteden. Naast de volledige boekhouding kun je ook kiezen voor het aparte facturatie pakket, waarbij vrijwel de enige beperking het aantal uitgaven is dat je per maand kunt inboeken. De enige reden dat Rompslomp niet hoger is beland in deze top 10, is het feit dat je wat meer betaalt als je alle functies wil afnemen.

5 sterren review
Expert score
4.0
rompslomp

rompslomp home

Functionaliteiten Rompslomp

Een factuur maken is eenvoudig en er zijn heel wat mogelijkheden. Denk aan instructies of opmerkingen voor de klant, het toevoegen van uren en ritten, en meer. Kortingen instellen kan echter enkel op basis van een percentage, niet met een vast bedrag. Het versturen van een factuur is mogelijk inclusief een iDEAL betaalink, evenals het tonen van deel-en aanbetalingen. Je krijgt ook al de optie om drie automatische herinneringen in te stellen, wat het wel lastiger maakt om naderhand een herinnering te versturen.

De optie voor een periodieke factuur vind je onder een eigen menu-item, waar het schrijven van een factuur vrijwel op dezelfde manier verloopt. Je hebt hiervoor de keuze uit 6 termijnen en kunt deze dus niet zelf ingeven. Houd er wel rekening mee dat dit geen onderdeel is van het facturatie pakket.

Het personaliseren van een nieuw template is zeer makkelijk en je hebt wel wat vrijheid om dit naar wens te doen. Je kunt gebruik maken van meerdere lay-outs, die je wel zelf even moet aanmaken via het instellingen menu. Waarbij de standaard template enkel wordt toegepast op nieuwe facturen en die nog niet definitief zijn. Indien gewenst kun je zelfs een aangepaste CSS-code gebruiken (pluspunt).

Hieronder een overzicht van de facturatie mogelijkheden (niet onderdeel van ieder pakket):

  • Facturen, credit, en pro forma facturen maken
  • Herinneringen instellen en automatisch versturen
  • Uren en ritten bijhouden, factureren en koppelen
  • Documenten aan de factuur toevoegen
  • Versturen van facturen vanuit de software en vanuit het eigen e-mailadres
  • Facturen downloaden als PDF bestand
  • Betaallink toevoegen
  • Meerdere lay-outs aanmaken
  • Offertes maken en omzetten naar facturen
  • Vreemde valuta
  • Pakbonnen
  • Periodiek factureren (geen onderdeel van facturatie software)
  • SEPA incasso (geen onderdeel van facturatie software)
  • Digitaal ondertekenen van offertes (geen onderdeel van facturatie software)
Rompslomp layout

Kosten facturatie van Rompslomp

Rompslomp biedt meerdere opties aan, waaronder een gratis pakket. Dit pakket is geschikt voor onbeperkte facturatie in eigen huisstijl en voor het downloaden van de facturen. Voor het versturen ervan dien je echter voor het facturatiepakket te kiezen, waar helaas het periodiek factureren niet bij is inbegrepen.

Voorheen hanteerde Rompslomp kortingen bij een jaarabonnement, maar nu zijn dit vaste prijzen per maand. Eventuele kosten staan duidelijk aangegeven, maar niet van toepassing op het facturatiepakket zelf. Dit zijn de Rompslomp pakketten:

PakketPrijs
Gratis pakket0 euro per maand
Puur factuur7,50 euro per maand
Professional25 euro per maand
Master37,50 euro per maand

Pluspunten Rompslomp

  • Software is geschikt om met je onderneming mee te groeien

  • Zeer makkelijk te gebruiken, met veel extra informatie

  • Gebruik van eigen CSS voor het aanpassen van de factuur layouts

  • Koppelen van uren- en ritten aan facturen

  • Facturen mailen vanuit je eigen e-mailadres

Minpunten Rompslomp

  • Periodieke facturen staan niet in het standaard facturatie menu

  • Geen live chat, wel een 24/7 chatbot

  • Kleine opties ontbreken, zoals het instellen van eigen termijnen voor periodieke facturen en het ingeven van korting op basis van bedrag i.p.v. percentage

  • Support is niet altijd even snel

rompslomp dashboard facturen

Gebruiksgemak Rompslomp

Zelf vind ik Rompslomp erg prettig werken en de makers doen wat ze beloven, denk aan het gebruiken van eenvoudige begrippen en een menu-opbouw die logisch in elkaar zit. Op het dashboard kun je meteen je laatste facturen bekijken en een factuur maken, wat uiteraard ook kan vanuit het facturatie-dashboard. Het enige waar ik even aan moest wennen, is dat de periodieke facturen in een ander gedeelte van het menu te vinden zijn.

De uitstraling van de software zelf is kleurrijk en speels, en hierdoor ook wat minder zakelijk. Iedere functie is voorzien van handige informatie, die je helpt als je een optie voor de eerste keer gebruikt. Daarnaast kun je tevens snel vragen stellen aan de geïntegreerde chatbot met de naam Robin, wat je kunt zien als een extra zoekhulp.

Sem zegt het volgende over Rompslomp op Trustpilot::

”Eenvoudig in gebruik en helpt me enorm met mijn boekhouden. Tevens zijn de kosten laag en het helpt mij bij het creëren van een juiste factuur. Een aanrader voor zzp’ers of freelancers”

Conclusie – Eenvoudig in gebruik voor het ZZP en MKB

Rompslomp is zeker een goede keuze als je snel facturen wil schrijven zonder “rompslomp”. Als je jouw gehele boekhouding wil bijhouden (inclusief periodiek factureren), ben je wel meteen wat meer kwijt. De software is erg simpel in gebruik en er is veel informatie beschikbaar als iets toch niet helemaal duidelijk is. Werken kan zowel via de webversie als de app, zodat je ook uren en ritten onderweg makkelijk kunt bijhouden. Hoewel ik zelf goede ervaringen heb met de klantenservice, moet je soms wel wat geduld hebben. Ongeacht het pakket dat je kiest, kan je boekhouder gratis meekijken.

#7 Silvasoft – Software voor ondernemers met kennis van zaken

Silvasoft pakt het wat anders aan en met hun facturatie software voel je jezelf een klein beetje een echte boekhouder. Als je echter graag weet hoe alles precies in elkaar zit, dan is dit een uitstekende keuze. Je zal in het begin wellicht wat meer tijd nodig hebben om de software te leren kennen, maar dit zorgt ook voor meer inzicht. Het prettige is dat Silvasoft werkt met aparte modules en je dus de facturatie module apart kunt afnemen of in combinatie met die voor boekhouden, offertes en orders, en meer. Silvasoft is overigens geschikt voor Nederlandse en Belgische ondernemers.

5 sterren review
Expert score
3.9
silvasoft

silvasoft dashboard

Functionaliteiten Silvasoft

De facturatiemodule bestaat naast facturatie uit relatie- en productbeheer en rapportages. Voor het maken van offertes dien je dus een aparte module aan te zetten. Voor het opstellen van een factuur dien je eerst te kiezen tussen een normale en een periodieke factuur, waarna je een zeer uitgebreid scherm te zien krijgt. Je kunt veel opties aanpassen, maar je hebt ook wat tijd nodig om alles te ontdekken. Zo kun je werken met “tokens” tijdens het toevoegen van opmerkingen, frequenties instellen (in- of exclusief weekenden), aanmaningen inschakelen, en nog veel meer.

Via het menu “instellingen” kun je lay-outs aanmaken, e-mailtemplates instellen, evenals het aanpassen van je eigen SMTP-instellingen. Ik vind het erg prettig dat je meerdere layouts kunt maken, die je kunt aanvinken als standaard template maar ook kunt dupliceren. De layout builder zelf is niet het meest moderne ontwerp, maar er is wel veel mogelijk. Plus extra opties als je kiest voor de geavanceerde instellingen.

Hieronder een overzicht van de opties binnen het facturatie pakket:

  • Facturen, creditfacturen, periodieke facturen, herinneringen en aanmaningen maken
  • Layoutbuilder voor het creëren van templates
  • Aanmaningstrajecten en incassokosten
  • Handmatig en automatisch versturen, ook UBL formaat
  • Productbeheer (basis)
  • Overzichten, inclusief veel filters en sorteeropties
  • Persoonlijk dashboard
  • Facturen downloaden als PDF en/of Excel bestand
  • Dupliceren
  • Projecten koppelen
  • Bijlagen toevoegen
  • Betaallink of QR-code toevoegen
  • Klantenlisting (Belgische ondernemers)
  • Handmatig en automatisch versturen via de software
  • Factuur en tekstregels toevoegen
  • Kortingen toepassen (percentages in- en exclusief BTW, en bedragen)
silvasoft factuur lauyout

Kosten facturatie software van Silvasoft

Hoewel Silvasoft geen kortingen hanteert voor starters of een langdurig abonnement, bepaal je wel zelf welke modules je afneemt. De prijzen zijn per administratie en per maand, waarbij je korting krijgt voor het toevoegen van extra gebruikers.

Hieronder de kosten van een aantal modules:

PakketPrijs
Facturatie (inclusief CRM module)7,45 euro per maand
Offertes & orders6,45 euro per maand
Urenregistratie3,95 euro per maand
Boekhouden12,95 euro per maand

Pluspunten Silvasoft

  • Goede support, inclusief live chat en meekijken op afstand

  • Zelf modules aan en uit zetten

  • Geschikt voor allerlei soorten bedrijven (NL, BE, MKB, ZZP, etc)

  • Erg veel functionaliteiten en opties

  • QR codes toevoegen aan facturen

Minpunten Silvasoft

  • Offertes & orders en urenregistratie zijn aparte modules

  • De kosten kunnen hoog oplopen bij het afnemen van meerdere modules

  • In het begin heb je meer tijd nodig om in de software te werken

  • Een extra gebruiker kost 80% van de totale kosten

  • Telefonische ondersteuning is niet altijd direct beschikbaar

silvasoft facturatie dashboard

Gebruiksgemak Silvasoft

Het begint bij Silvasoft meteen goed, aangezien je zelf bepaalt welke modules je aan- of uitzet voor het gebruik van de proefperiode. Hierdoor kan er geen verwarring ontstaan. Het dashboard ziet er een beetje uit als een nieuwswebsite (die je overigens deels kunt personaliseren) en geeft handige informatie weer, waaronder snelle acties zoals het maken van een factuur. De interface heeft een zakelijke uitstraling en de menu-structuur is logisch opgebouwd. Onder het gedeelte van facturatie, vind je dan ook alle mogelijkheden. Een groot voordeel is de ingebouwde support optie, waarbinnen je niet alleen de kennisbank kunt raadplegen maar ook gebruik kunt maken van de live chat.

Atlantis Watersport zegt het volgende over Silvasoft op Google reviews:

”Onlangs proefversie facuurprogramma getest. Voor wij definitief besloten ermee te werken al diverse telefoontjes gepleegd met hun. Als het te druk was liet ik een bericht achter en werden wij binnen 1 uur teruggebeld. Altijd uitgebreid antwoord gehad. Factuur programma en voorraad e.d. ziet er super uit. werkingkoppeling met woocommerse is voor ons voldoende.”

Conclusie – Veel functionaliteiten die je kunt afnemen per module

Silvasoft is in feite een geschikte keuze voor iedere ondernemer, waarbij het voor starters die meerdere modules nodig hebben niet de meest betaalbare optie is. Heb je echter voldoende aan de facturatie module, dan profiteer je van zeer uitgebreide software waarmee je echt heel veel zaken kunt instellen (wat niet onder doet aan bijvoorbeeld SnelStart). Voor meerdere modules ben je dus snel een behoorlijk bedrag kwijt. Wat niet erg is als je een grotere onderneming runt, waarbij je ook op andere vlakken behoefte hebt aan software die geschikt is voor een complexere onderneming en niet te vergeten voor Belgische bedrijven.

#8 Informer Online – Aparte pakketten voor ZZP’ers en MKB-bedrijven

Informer is een aanbieder met een aantal zeer positieve pluspunten, maar ook met gebreken. Wat wel mooi is om te vermelden, is dat Informer Online een gecertificeerde B Corp-onderneming is en het dus een groene keuze is. Wat betreft de facturatie biedt Informer enkel volledige boekhoudpakketten aan, waarbij je wel de keuze hebt uit meerdere pakketten op basis van jouw onderneming (ZZP, MKB, enz.)

Alle pakketten zijn inclusief onbeperkt factureren en support binnen 5 minuten (via de chat).

5 sterren review
Expert score
3.8
informer online

Dashboard 2 informer

Functionaliteiten Informer

Als je even door het ontwerp heen kijkt, dan kom je erachter dat er behoorlijk veel functies zijn. Het maken van een factuur heeft in tegenstelling tot de rest van de interface wel een moderne vormgeving en is erg overzichtelijk. Je kunt hier meerdere dingen aanpassen, maar er ontbreken hier en daar ook wat opties. Daarnaast zijn sommige mogelijkheden wat lastiger te vinden en daarvoor had ik zelf echt de hulpinformatie nodig, zoals voor het toepassen van kortingen en het maken van een BTW verlegde factuur. Onder de optie “extra instellingen” kun je trouwens bijlagen toevoegen en de omzet spreiden over een x-aantal periodes (transitorische posten).

Onder het verkoopmenu vind je ook de periodieke facturen, offertes en het herinneringstraject. Dit laatste is echt heel uitgebreid, maar je hebt wel eventjes de tijd nodig om ermee aan de slag te gaan. Het werkt op basis van standaard templates, die je zelf verder kunt aanpassen en instellen.

Hieronder een overzicht van de opties binnen het facturatie pakket:

  • Facturen maken en crediteren
  • Periodiek factureren en het instellen van abonnementsoorten
  • Layout editor met voorbeeld templates
  • Aanmaningen instellen (herinnering, aanmaning, pre incasso en incasso)
  • Overzichten
  • Kortingen toepassen
  • BTW verlegde facturen
  • Factuur en informatie regels toevoegen
  • Uren en kilometers registreren, en factureren
  • Transitorisch boeken
  • Facturen dupliceren
  • Incassobatches
  • Facturen downloaden
  • Facturen versturen via de software, ook meerdere tegelijkertijd
Informer factuur

Kosten facturatie software van Informer

Bij Informer betaal je altijd voor het totaalpakket, waarmee je dus de hele boekhouding bijhoudt. Als starter ontvang je 12 maanden een flinke korting op alle pakketten of het ZZP Basis pakket een jaar lang gratis. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten zijn, onder meer voor het accorderen van facturen en de bankkoppeling. Informer heeft ook pakketten voor stichtingen en verenigingen, maar de prijzen zijn exact hetzelfde als die van onderstaande pakketten, ook wat betreft de starterskorting.

PakketPrijs per maandToelichting
Gratis0 euro per maand
ZZP Basis15 euro per maand12 maanden gratis voor starters
ZZP Plus23 euro per maandStarters betalen €8 per maand
MKB Basis34 euro per maandStarters betalen €19 per maand
MKB Plus45 euro per maandStarters betalen €30 per maand 

Pluspunten Informer Online

  • Snelle support via de chat en meekijken op afstand

  • Mooie korting voor starters

  • Peppol facturatie inbegrepen

  • Inclusief urenregistratie

  • Zeer uitgebreid herinnerings/aanmaningstraject

Minpunten Informer Online

  • Facturatie software niet los af te nemen

  • App werkt niet optimaal

  • Niet altijd even makkelijk om in te werken

  • Pakketten voor stichtingen/verenigingen lijken hetzelfde te zijn als de ZZP/MKB software

  • De interface wint niet de schoonheidsprijs

informer herinneringen

Gebruiksgemak Informer

Na het inloggen bij Informer, deed het dashboard me direct aan dat van DigiBTW denken. Het is tevens niet het mooiste design en met name het kleurgebruik vind ik behoorlijk rommelig. Het menu zit echter wel logisch in elkaar en alle opties voor facturatie zijn duidelijk gegroepeerd onder het menu-item “verkoop”. Iets opzoeken doe je via het “gloeilamp-icoon”, waarmee je ook de chat en zelfs Teamviewer kunt gebruiken (als een medewerker even met je mee wil kijken en je hier natuurlijk toestemming voor geeft).

Jasmijn Strookman zegt het volgende over Informer Online op Google reviews:

”Overzichtelijk en compleet programma waar ik als ZZP’er erg tevreden over ben! Ik maak ook vaak gebruik van de online helpdesk en ze reageren snel en vriendelijk. Bovendien kun je makkelijk mooie en professioneel ogende facturen en offertes maken. Al met al een fijn programma voor een redelijke prijs.”

Conclusie – Uitgebreide software waar je wel de tijd voor nodig hebt

Informer is een goede keuze als je graag alle touwtjes zelf in handen hebt. Je hebt hiervoor echt even de tijd nodig om alle functies te leren kennen en de software op de juiste manier in te stellen. Hierna is er wel ontzettend veel mogelijk en kun je ook erg veel automatiseren. Met name als je vaak te maken hebt met herinneringen en dergelijke, biedt Informer een zeer uitgebreid en te personaliseren incassotraject aan. Houd er wel rekening mee dat de app veel minder gebruiksvriendelijk is, en ik de software vooral aanbeveel aan ondernemers die via de laptop of pc werken.

#9 Bunni – Simpel factureren als ZZP’er

Bunni is een nieuwkomer in deze lijst en tevens een aanbieder van boekhoudsoftware, inclusief facturatie. Je kunt de facturatie mogelijkheden niet los afnemen, maar dankzij de kleine vaste prijs is de prijs-kwaliteitverhouding ook hartstikke goed als je slechts een deel van de software gebruikt. Bunni richt zich echt op zelfstandige ondernemers zonder personeel, waardoor de software niet functioneel is voor MKB-bedrijven of om mee te groeien met je bedrijf. Bunni zit als het ware een beetje tussen DigiBTW en Rompslomp in.

5 sterren review
Expert score
3.7
bunni logo

Bunni dashboard

Functionaliteiten Bunni

Het maken van een factuur doe je vanuit het gelijknamige menu. Er is namelijk niet echt een hoofd dashboard met veel informatie, waaruit je een factuur kunt opstellen. In het facturatie menu vind je eerst een aantal overzichten, inclusief filter opties. Daarnaast kun je kiezen voor de factuurmaker, wat dus tegelijkertijd de editor is. Qua instellingen zijn er veel belangrijke opties, zoals BTW verlegd, factureren aan bedrijven buiten Europa, het splitsen van pagina’s en het versturen van de factuur per mail of het downloaden ervan. Iets dat ik lastig kon vinden was de optie voor periodieke facturen, waar je overigens wel een video tutorial van vindt in de help sectie. Iets anders dat je even moet weten, is dat het toevoegen van kortingen gaat via een factuurregel.

Onder “instellingen” (te vinden onder de drie streepjes) kun je bepaalde factuur (en offerte) instellingen toepassen en je logo uploaden. Ook kun je hier aangeven dat je wil factureren via je eigen domeinnaam.

Hieronder een overzicht van de opties voor facturatie:

  • Facturen, concept, herinneringen, credit en periodieke facturen maken, mailen en downloaden
  • Facturen sorteren en filteren
  • Lay-outs instellen en aanpassen
  • BTW verlegd factureren
  • Korting toepassen
  • Factuurmaker
  • Uren (met timer) en ritten registreren
  • Offertes omzetten in facturen
  • Betaallink of QR code meesturen
  • Bijlagen toevoegen
  • Waarschuwingen als een factuur verlopen is
  • UBL facturen
bunni factuurmaker

Kosten facturatie van Bunni

Bunni hanteert één pakket voor één vaste prijs. Geen kortingen, maar ook geen verborgen bijkomende kosten. Betalen doe je per maand, en opzeggen ook.

PakketPrijs per maand
Bunni pakket10 euro per maand

Pluspunten Bunni

  • Moderne, speelse software

  • Factuur sjablonen die je zelf kunt aanpassen

  • Support via Whatsapp mogelijk

  • Uren en rittenregistratie

  • Betaalbaar

Minpunten Bunni

  • Niet geschikt voor andere ondernemers dan ZZP’ers

  • Geen webshop koppelingen

  • Nieuwere aanbieder die nog wat reputatie moet opbouwen

  • Automatiseringen kunnen beter

  • Software oogt soms wat rommelig, vanwege de vele kleuren en iconen

bunni periodiek factureren

Gebruiksgemak Bunni

Bunni heeft een zeer speelse aanpak, wat ook wel naar voren komt uit de naam. Dit is iets dat je wel of niet aanspreekt en ook de vormgeving is op een even speelse manier neergezet. Zoek je naar een zakelijke oplossing, dan zal Bunni je waarschijnlijk niet aanspreken. Er wordt veel gebruik gemaakt van felle kleuren, grappige iconen, illustraties en tips. Dit kan soms wat druk overkomen, maar uiteindelijk werkt de software behoorlijk intuïtief. Wat naar mijn mening wel iets beter had gekund, is de dubbele menu-structuur aan de bovenzijde van de webversie. Daar moest ik zelf echt aan wennen.

Sasja zegt het volgende over Bunni op Trustpilot:

“Eindelijk een eenvoudig overzichtelijk boekhoud programma waar ik inmiddels al veel van heb geleerd en ik daardoor echt veel meer zelf kan dan ik vooraf had kunnen bedenken! Een grote plus vind ik hun klantenservice, ze zijn altijd behulpzaam,
vriendelijk en super goed bereikbaar. Ik heb zelf via Bunni ook een fijne boekhouder kunnen vinden die bekend is met dit programma en ondersteund alleen bij de aangiftes waar nodig. Al met al, ik vind Bunni een dikke aanrader!”

Conclusie – Speelse software voor jonge ZZP’ers

Bunni heeft de software zo makkelijk willen maken, dat het soms juist wat onduidelijk wordt. Ondanks het feit dat je inderdaad geen kennis nodig hebt om met de software te werken, komt dit vooral door de zeer uitgebreide kennisbank die je via de interface kunt oproepen. Hier vind je nuttige handleidingen en video tutorials, aangezien het in het begin even zoeken is hoe bepaalde functies werken. Voor een klein budget is dit echter een goede keuze, waarbij je (indien gewenst) voor een tientje ook je administratie kunt bijhouden.

#10 Exact Online – De meest uitgebreide optie voor het MKB

De grote troef van Exact is het enorme aantal mogelijkheden, waar de facturatie software slechts een klein onderdeel van is. Als je kiest voor Exact, hoef je dus niet meer te wennen aan andere online omgevingen. Je voegt in een handomdraai extra modules toe en in het Exact App Center vind je een enorm aantal externe apps voor specifieke oplossingen die van toepassing zijn op jouw branche, of je nu werkzaam bent in de bouw of je eigen grafisch ontwerpbureau hebt. Dit is tevens een van de minpunten, want doordat het “alles of niets is”, is de software vrij duur voor starters en ZZP’ers. Ook ontbreken er een aantal handige functies, zoals rittenregistratie, evenals het beperkte aantal verkoopfacturen (5) die zijn inbegrepen in het goedkoopste pakket.

5 sterren review
Expert score
3.6
exact home

exact dashboard

Functionaliteiten Exact Online

Een factuur maken doe je vanuit de optie verkoopfactuur in het verkoop menu. Hier kun je op dezelfde wijze ook offertes maken. Je kunt direct relaties toevoegen, wisselkoersen instellen, creditnota’s maken, documenten opzoeken en toevoegen, evenals betalingscondities toepassen. Ongeacht de vele opties, is het gelukt om het maken van een factuur overzichtelijk te houden. Indien gewenst kun je veel trajecten automatiseren, zoals het instellen van de verzending op basis van de klant of het maken van terugkerende facturen.

Exact Online is software die echt is gericht op zo efficiënt en geautomatiseerd mogelijk werken, en hiervoor zijn veel hulpmiddelen (zoals een kennisbank) beschikbaar. Het enige dat wat minder uitgebreid is, is het aanpassen van de factuur qua design.

Hieronder een overzicht van een aantal opties voor facturatie: 

  • Facturen, concept, herinneringen, creditnota’s en terugkerende facturen maken en versturen en/of volgen
  • Veel automatiseringen
  • Betaallink meesturen, ook aan herinneringen
  • Peppol voor elektronisch factureren
  • Facturen downloaden als PDF bestand
  • Uitgebreide overzichten
  • Voorspellen van de betaaldatum
  • en nog veel meer (teveel om op te sommen)
exact factuur aanpassen

Kosten facturatie software van Exact Online

De facturatie opties zijn niet apart af te nemen en het pakket waar je dan bij terechtkomt is Exact Online. Dit kun je maandelijks afnemen en opzeggen. Exact hanteert geen kortingen, buiten de gratis proefversie van 30 dagen.

Hieronder de basis pakketten van Exact Online voor boekhouden en facturatie:

PakketPrijs per maand
Exact Online Boekhouden Essentials44 euro per maand
Exact Online Boekhouden Plus89 euro per maand
Exact Online Boekhouden Professional133 euro per maand
Exact Online Boekhouden Premium232 euro per maand

Pluspunten Exact Online

  • Groeit mee met je onderneming

  • Zeer uitgebreide, zakelijke software

  • Te koppelen modules voor specifieke sectoren

  • Vele integratie mogelijkheden

  • Veel online informatie beschikbaar

Minpunten Exact Online

  • Niet geschikt voor starters en ZZP’ers

  • Facturatie software niet los af te nemen

  • Tijd nodig om met het programma te leren werken

  • Gemengde reviews van gebruikers

  • Hoog prijssegment

Exact factuurmaken

Gebruiksgemak Exact Online

Als je op zoek bent naar facturatie van Exact, dan kom je automatisch terecht bij het Exact Online pakket. Na het inloggen is het meteen duidelijk dat Exact Online de meest uitgebreide optie is in deze lijst. De menu’s zijn erg groot, er zijn enorm veel opties om uit te kiezen en je moet echt even de tijd nemen om je weg te vinden. De uitstraling van de software is modern, rustig en overzichtelijk. Wat een slimme keuze is aangezien de meeste administraties snel vol staan met allerlei gegevens en data. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er geen algemeen dashboard is voor het factuur menu.

Ad zegt het volgende over Exact op Trustpilot:

”Zeer behulpzaam bij vragen. Er is aan de kwaliteit van de support/service en alle collega’s niets te verbeteren. Elke medewerker van de supportafdeling is uiterst vriendelijk en ter zake kundig. Ik sta er elke keer weer van te kijken. Chapeau voor alle medewerkers van de helpdesk”

Conclusie – MKB bedrijven die behoefte hebben aan één centrale oplossing incl. facturatie

Exact Online is in principe een prima keuze als je op zoek bent naar facturatie- en boekhoudsoftware voor jouw MKB bedrijf. Ben je echter startende of ZZP’er, dan is het waarschijnlijk niet de juiste optie. Dit komt met name door de hogere prijzen en de beperkte functies van de goedkopere pakketten. Dit gezegd hebbende is Exact Online in staat om mee te groeien met je onderneming naar ongekende hoogtes en de software is op allerlei manieren uit te breiden, zowel via modules van Exact zelf als externe apps. Ik raad je wel aan om de software eerst zelf te testen, aangezien gebruikers het niet altijd eens zijn over het gebruiksgemak.

Expert scores

AanbiederExpert scoreBeste voorHelpdeskMobiele appComplete review
e-Boekhouden.nl
e-boekhouden logo
4.7
5 sterren review
Beste prijs / kwaliteitBekijk review
Visma
visma eaccounting
4.5
5 sterren review
Beste voor mobiel facturerenBekijk review
MoneyMonk
moneymonk
4.3
5 sterren review
Beste voor kleine bedrijvenBekijk review
DigiBTW
digibtw
4.2
5 sterren review
Beste voor ZZPBekijk review
Snelstart
snelstart
4.1
5 sterren review
Beste voor MKBBekijk review
Rompslomp
rompslomp
4.0
5 sterren review
Beste voor eenvoudig facturerenBekijk review
Silvasoft
silvasoft
3.9
5 sterren review
Beste voor uitgebreid facturerenBekijk review
Informer
informer online
3.8
5 sterren review
Beste factuur toolBekijk review
Bunni
bunni logo
3.7
5 sterren review
Beste nieuwkomerBekijk review
Exact
exact home
3.6
5 sterren review
Beste voor bedrijven met personeelBekijk review

Veelgestelde vragen over facturatie software

Hoe weet ik welke facturatie software geschikt is voor mijn type bedrijf of branche?

Het eerste wat je moet doen om erachter te komen welke facturatie software het meest geschikt is voor jouw onderneming is: het inschatten van de benodigde functies, wat je budget is en wie de gebruiker is van de software. Zo kun je gericht onderzoeken welke aanbieder uit deze lijst voor jou de beste optie is. Veel aanbieders bieden een gratis proefperiode aan, voor het proberen van de software zonder verplichtingen.

Wat is de beste facturatie software?

De beste facturatie software is afkomstig van e-Boekhouden. Dit is echter de beste software voor de gemiddelde ondernemer, dus het kan best zijn dat een andere aanbieder voor jouw onderneming beter is. In dit artikel bespreek ik de top 10 facturatie software, inclusief voor- en nadelen per aanbieder.

Is facturatie software eenvoudig te gebruiken en te begrijpen voor beginners?

Dit ligt aan de gekozen software, maar over het algemeen is goede facturatie software zo gemaakt dat je ook zonder kennis vooraf aan de slag kunt. Houd er rekening mee dat, hoe uitgebreider de software; hoe meer tijd het kost om de interface te leren kennen.

Kan ik een facturatie programma integreren met andere systemen, zoals boekhoudsoftware, CRM, webshops of kassasystemen?

Ja, en dit is ook zeker aan te raden. Het koppelen van meerdere software oplossingen zorgt veelal voor efficiënter werken, omdat alle belangrijke informatie op één centrale plaats komt te staan. Met name facturatie- en boekhoudsoftware worden vaak als één pakket aangeboden.

Hebben facturatie programmas proefperiodes voor startende ondernemers?

Er zijn meerdere facturatie programma’s die een gratis proefperiode aanbieden en zelfs gratis software voor langer dan een jaar. In dit artikel vind je tevens de beste gratis facturatie software, zoals die van e-Boekhouden, Visma eAccounting en meer.

Hoe zit het met de beveiliging en privacy van mijn financiële gegevens in de software?

Facturatie software moet voldoen aan de strenge wetten- en regelgevingen die door ons land zijn gesteld. Een aantal van de aanbieders in deze top 10 beschikken zelfs over een keurmerk, wat garant staat voor een veilige online omgeving en verwerking van data.

Kan de software mij helpen bij het opmaken van facturen en het versturen van periodieke facturen?

De eerste optie wordt door alle 10 aanbieders verstrekt, zodat jouw factuur helemaal in lijn is met de uitstraling van je onderneming. Periodiek factureren is mogelijk bij vrijwel woord iedere aanbieder, maar dit is wel afhankelijk van het gekozen abonnement.

Welke software kan ik gebruiken voor facturatie?

Op deze pagina vind je beoordelingen van 10 verschillende facturatie programma’s, zodat je de beste software kunt kiezen voor jouw onderneming.

Welke facturatie software is gratis voor starters?

Er zijn meerdere facturatie programma’s die een gratis optie aanbieden voor starters, waaronder e-Boekhouden, Visma eAccounting en Informer. Ontdek op deze pagina welk gratis factuur programma het beste past bij jou als ondernemer.

Welk facturatieprogramma is geschikt voor een eenmanszaak?

Als ZZP’er heb je heel wat te kiezen en er zijn veel mogelijkheden voor eenmanszaken die willen doorgroeien (zoals Rompslomp en e-Boekhouden), facturatie software die speciaal gericht is op ZZP’ers (DigiBTW en Bunni) en zelfs gratis opties voor starters (Visma eAccounting en meer).

Is een factuur programma beter dan Excel?

Ja! Facturatie software heeft meerdere voordelen ten opzichte van factureren via Excel. Zo zijn alle berekeningen foutloos, is het makkelijk om bepaalde handelingen te automatiseren en heb je altijd realtime overzicht. Ook kun je een factuur programma meestal koppelen aan je bankrekening en/of boekhouding.

Wat is een eenvoudig facturatie programma?

Veel facturatieprogramma’s zijn erg intuïtief, waardoor ze dus makkelijk werken. Een voorbeeld hiervan is Rompslomp. Maar ook de software van e-Boekhouden en andere aanbieders kun je vaak zonder kennis van factureren (of boekhouden) gebruiken.

Waar vind ik een gratis factuur template?

Deze vind je onder andere geïntegreerd in facturatie software. MoneyMonk en Informer zijn twee voorbeelden van software die werken met templates die je geheel naar wens kunt aanpassen aan jouw huisstijl.

Gerelateerde artikelen

Factuur app: Beste app, gratis en meer

Wat is de beste factuur app die je kunt gebruiken om je facturen eenvoudig te versturen? Ik leg het je met mijn top 5 uit.

Gratis voorbeeld factuur downloaden

Makkelijk een gratis voorbeeld factuur bekijken, downloaden en gebruiken. Te gebruiken in Word en aan te passen naar eigen logo en huisstijl.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis facturen maken met een programma?