Voorbeeld factuur

Een voorbeeld factuur is bedoeld om je een idee te geven van hoe een factuur eruit kan komen te zien. Vooral wanneer je net begint als ondernemer kan het in het begin lastig zijn hoe je documenten opstelt zoals een factuur of offerte. Welke onderdelen moet je erin meenemen en hoe zorg je ervoor dat het er professioneel uitziet? Met ons voorbeeld factuur kun je precies zien wat er op de factuur moet komen te staan. 

Als ondernemer stuur je na het leveren van diensten of producten aan de klant een factuur. Een factuur is een document waarin aangeven wordt welke diensten en/of goederen er zijn geleverd door de verkoper en tegen welke prijs. Een factuur kun je op verschillende manieren opmaken. Je kunt een factuur opmaken in Excel, maar je kunt ook een factuur opmaken in Word. Ben je nog niet zo ervaren in het opmaken van een factuur kun je onze voorbeeld factuur gebruiken. Wil je deze direct downloaden? Klik dan op onderstaande downloadknop. 

Voorbeeld factuur

Om ervoor te zorgen dat de factuur rechtsgeldig is moet deze aan enkele eisen voldoen. Maar wat zijn die eisen nu precies? En hoe komt die factuur er dan uiteindelijk uit te zien? Dat leggen we je graag uit. 

Met onze voorbeeld factuur laten we je zien hoe de factuur eruit kan komen te zien. Download het template en maak daarmee ook makkelijk jouw eigen factuur die aan alle eisen van de belastingdienst voldoet. Met het template is jouw factuur niet alleen rechtsgeldig, maar ziet het er ook professioneel uit. 

De eisen waaraan een factuur moet voldoen zijn bijvoorbeeld een factuurnummer, geadresseerde en afzender, maar ook een omschrijving van de geleverde goederen of diensten. Lees hiervoor ook ons artikel over alle eisen waaraan een factuur aan moet voldoen. 

Overigens zijn de eisen waaraan een factuur moet voldoen voor Zzp’ers gelijk aan de eisen voor iedere andere factuur die zakelijk wordt verzonden. Wil je er zeker van zijn dat je factuur als Zzp’er voldoet aan de eisen? Bekijk dan ons voorbeeld factuur of lees ons artikel over facturen maken als Zzp’er

Deze voorbeeld factuur kun je gratis downloaden. Vervolgens kun je met deze voorbeeld factuur ook jouw eigen facturen opmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *