Factuur maken in Word: doen of niet?

Voor ondernemers die (nog) geen facturatie – of boekhoudprogramma willen aanschaffen, is er ook een gemakkelijke, gratis manier om facturen te maken. Een factuur maken in Word is heel eenvoudig, maar is het ook slim? Ik leg je alles uit over facturen maken in Word.

Hoe maak je een factuur in Word?

Zorg dat je alle verplichte factoren bij de hand hebt, zoals jouw KVK- en btw-nummer. Daarna kun je beginnen met het maken van de factuur

Zorg ervoor dat je de factuur duidelijk opmaakt, door bijvoorbeeld alles netjes onder elkaar te zetten. Het is niet verplicht om een logo op de factuur te zetten. Echter, het kan wel handig zijn, zodat de ontvanger direct weet wie de factuur heeft gestuurd.

Factuur template maken in Word

Als je wil dat al jouw facturen er hetzelfde uitzien, dan is het handig om een factuur template te maken in Word. Dit wordt ook wel een sjabloon genoemd. Je kan het Word document waar je een factuur in hebt gemaakt, opslaan als Microsoft Office sjabloon.

Je kan dan bij de volgende factuur dit template ook weer gebruiken door simpelweg het sjabloon te openen en de nieuwe gegevens erin te verwerken. Wil je mijn handige voorbeeld gebruik? Download dan dit template.

Waarom gebruik je Word om een factuur te maken?

Als je een beginnende ondernemer bent en voor het eerst facturen gaat sturen is het handig om in het begin Word te gebruiken. Als je een Office-pakket hebt, is dit een gratis mogelijkheid om facturen te maken. 

Maar het kan ook zo zijn dat je weinig facturen stuurt. Het is dan misschien niet de moeite waard om een facturatieprogramma aan te schaffen. En dan is Word een gemakkelijke manier om te factureren. 

Wat natuurlijk ook mogelijk is, is dat je voorkeur uitgaat naar het gebruiken van Word voor jouw facturen. Als dit voor jou werkt, dan moet je dat zeker doen!

Is het slim om een factuur te maken in Word?

Als dit werkt voor jou dan is het zeker slim om jouw facturen in Word te maken. Denk er wel altijd aan om de facturen op te slaan en te verzenden als PDF. Een PDF-bestand kan namelijk niet aangepast worden door de ontvanger en een Word bestand wel. 

Voorkom discussies en zorg dat je jouw facturen verzendt als PDF.

Mijn algemene conclusie is dit dat je Word prima kan gebruiken om facturen te maken. Zeker als je weinig facturen maakt of net als ondernemer begonnen bent.

Veelgestelde vragen

Hoe kan je een factuur maken in Word

Word is één van de meest eenvoudige manieren om een factuur te maken. Je leest hier alles over het maken van een factuur in Word.

Hoe maak je een factuur template?

Als je een factuur maakt in Word, dan kan je het bestand opslaan als Microsoft Office-sjabloon. Dit is handig als je een factuur template wil maken. Dat scheelt werk bij elke volgende factuur die je maakt.

Hoe kan je zelf een factuur maken?

Ben je ondernemer en moet je vaak facturen sturen? Je kan gemakkelijk zelf facturen sturen via Word of Excel. Je kan ook een online facturatieprogramma gebruiken om facturen te maken.

Hoe gratis factuur maken?

Het maken van een factuur in Word is geheel gratis, als je over een Office-pakket beschikt. Gratis facturen maken kan handig zijn als je net voor jezelf bent begonnen. Sommige online software kan je ook gratis gebruiken om facturen te maken. Lees er hier alles over.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *