Visma eAccounting Online Review 2024

Is Visma eAcccounting de juiste keuze voor jouw bedrijf? Lees het in ons onderzoek

Visma is een bekende naam en deze organisatie is niet alleen in ons eigen land actief. De boekhoudoplossing “Visma eAcccounting” is echter speciaal ontwikkeld voor Nederlandse ondernemers, die grip willen krijgen op hun zakelijke administratie.

In deze review lees je alles wat je moet weten, inclusief alle plus- en minpunten. Want niet alleen de functies komen aan bod, maar ook of de software prettig werkt, of de klantenservice makkelijk te bereiken is en of je de BTW aangifte kunt indienen. Zo weet je, voordat je kosten maakt, precies wat je kunt verwachten.

visma eAccounting dashboard

Voor- en nadelen

Pluspunten Visma

  • Uitgebreide facturatie en boekhoud software die geschikt is voor verschillende soorten ondernemers, inclusief bedrijven die te maken hebben met orders.

  • Facturatie software is ook apart af te nemen en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

  • Gebruiksvriendelijk dashboard met veel informatie, dat op een overzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

  • Het indienen van de BTW aangifte is mogelijk vanuit de software, dankzij een link met de Nederlandse Belastingdienst.

  • Uitgebreide help-sectie, inclusief video tutorials.

  • Een geïntegreerde Kamer van Koophandel koppeling.

  • Korting bij een jaarabonnement. En startende ondernemers ontvangen het boekhoudpakket een jaar lang gratis, evenals studenten.

Minpunten Visma

  • Het toevoegen van een extra administratie is niet mogelijk.

  • De IB-aangifte kan niet via de software worden ingediend.

  • De scan & herken mogelijkheden zijn erg beperkt. Voor het uploaden van bonnen via een smartphone dien je twee apps te installeren.

  • De Visma eAccounting app sluit niet aan op de look & feel van de software via je webbrowser. Ook zijn niet alle functies mogelijk via de app.

  • Het is niet mogelijk om uren en ritten te registreren.

  • Beperkt aantal bankkoppelingen

  • Ouderwetse methode voor het maken van rapporten.

  • Een maandabonnement is niet mogelijk.

Expert score

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
3,8
Slimme functies 4 sterren review
3,8
Gebruiksgemak 4 sterren review
3,8

Hoe is de Visma eAcccounting software getest?

Het testen van boekhoudsoftware is een behoorlijke klus, wat het beste gaat door het programma in de praktijk uit te proberen. Zo wordt het niet alleen duidelijk welke functies er worden aangeboden, maar ook of deze logisch in elkaar zitten en of er opties ontbreken. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan bij het testen van de Visma eAcccounting factuur en boekhoud software. 

Natuurlijk heb ik tijdens het beoordelen ook gelet op: de klantenservice, unieke mogelijkheden, de mobiele app en de kosten. Zo ben ik tot een totaalscore gekomen, die tevens handig is als je twijfelt tussen meerdere aanbieders omdat je de scores met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier weet je precies welk programma het beste werkt voor jou.

Wil je meer weten over hoe het onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier de complete onderzoeksmethode.

Wat kost Visma eAccounting?

In totaal biedt Visma eAccounting drie verschillende pakketten aan, waarvan één pakket enkel de facturatiemodule is. Een maandabonnement is niet mogelijk en de software is enkel af te nemen per 3 of 12 maanden. Daarnaast zijn er behoorlijk wat extra modules, waar je later in deze review meer over leest. Ook hanteert Visma eAccounting extra kosten voor onder andere de automatische bankkoppeling.

De kosten voor een volledig boekhoudpakket beginnen bij €22 per maand, voor het standaard pakket. De vanafprijzen zijn voor het jaarabonnement, aangezien je dan korting ontvangt. Nieuwe gebruikers ontvangen de software zelfs een heel jaar lang gratis, net zoals bij eBoekhouden.

Later in deze review ga ik dieper in op de kosten van Visma eAccounting. Maar zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten van deze aanbieder, wat betreft de kosten. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden en te vergelijken met de functies die voor jouw onderneming van toepassing zijn. Zo kom je namelijk achter de prijs-kwaliteitverhouding voor jouw unieke situatie.

Belangrijkste punten van Visma eAccounting beoordeeld

Beoordeelde onderdelenConclusieExpert score
FunctionaliteitenZeer uitgebreid op sommige vlakken (waaronder facturatie), maar ongebruiksvriendelijk op andere vlakken (zoals rapporten)3 van de 5 sterren
GebruiksgemakDe software werkt intuïtief en oogt rustig. Veel mogelijkheden om extra informatie op te vragen.4.5 van de 5 sterren
Mobiele appDe apps zijn beschikbaar voor iOS en Android, alleen laat de gebruiksvriendelijkheid heel wat te wensen over3 van de 5 sterren
SchaalbaarheidDe software is geschikt voor ZZP’ers en het MKB, alleen is het niet mogelijk om een extra administratie toe te voegen4 van de 5 sterren
KoppelingenBeperkt aantal bankkoppelingen3.5 van de 5 sterren
SupportE-mail en telefonische ondersteuning mogelijk, inclusief behoorlijk snelle reactietijden4.5 van de 5 sterren
PrijsDe prijs-kwaliteitverhouding is niet slecht, maar de aanbieder hanteert veel extra kosten4 van de 5 sterren
Expert scoreRuim voldoende3.8

Starten met Visma eAccounting

Het testen van Visma eAccounting is erg makkelijk en het aanmaken van een proefabonnement is een fluitje van een cent. Geen betaalgegevens nodig, alleen even je e-mail verifiëren. Als je geen telefoonnummer wil invullen, kun je gewoon tien nullen neerzetten. Wat vooral erg prettig is, is de keuze uit een proefabonnement met eigen of demo gegevens. Voor deze review heb ik voor het laatste gekozen, omdat dit een beter beeld geeft van de software inclusief data.

visma demo

Na het maken van een keuze kom je terecht op het dashboard, inclusief een welkomstvideo. De uitstraling is modern, speels en uniek. De paars-blauwe kleur past goed bij de rest van het design, en dankzij het lichte thema oogt de grote hoeveelheid informatie toch erg overzichtelijk. Er valt veel te ontdekken en Visma eAccounting maakt gebruik van visuele toevoegingen, zoals tabellen en grafieken, om gegevens inzichtelijk te maken.

startscherm visma eaccounting

Het dashboard zelf staat boordevol informatie, denk aan grafieken met cijfers van de inkoopfacturen, tips en meerdere menu’s. Het belangrijkste menu staat aan de linkerkant, waar je zowel de instellingen vindt als de functies. Denk aan “verkoop”, “boekhouding” en “kas-en-banktransacties”.

Er wordt veel gewerkt met submenu’s, die je kunt in-en uitklappen. Een handig detail is de optie notities (het chatwolkje) waar je herinneringen voor jezelf in kunt zetten, die je ook kunt afvinken zodra ze voltooid zijn.

Bovenin staan een aantal veelgebruikte opties, waaronder het toevoegen van een nieuwe factuur en de help-rubriek (die opent in een pop-up venster). Plus de optie om een onderneming op te zoeken op basis van KvK-nummer (in de rechterhoek). Tenslotte vind je linksonder de “copiloot”, een soort wizard die je helpt om met de software te leren werken.

Functies Visma eAccounting

Visma eAccounting biedt een volledig boekhoudpakket aan, inclusief facturatie software. Hieronder de vijf belangrijkste functies die uitgebreid aan bod komen in deze review:

  • Automatische bankkoppeling
  • Facturatie
  • Inkoopfacturen, inclusief scan & herken
  • Belastingaangiften
  • Rapportages en inzichten

Transacties automatisch verwerken

Het verwerken van transacties kan op drie manieren: handmatig, door het importeren van bankafschriften en via een automatische bankkoppeling. Een directe bankkoppeling is mogelijk door via de copiloot te klikken op “bankafschrift verwerken”. De optie is ook te vinden onder “instellingen” -> “kas en bankrekeningen”.

instellingen bankrekening

Het was overigens wel even zoeken naar deze optie, waarbij de zoekbalk erg handig van pas kwam. De help-sectie opent na het zoeken in een groot pop-up venster, waar ook video’s instaan die precies laten zien waar je iets vindt en hoe een functie werkt. Helaas waren er wel twee nadelen. Ten eerste zijn de video tutorials gemaakt in de oude look van de software. En ten tweede kun je niet meedoen met de video, aangezien deze verdwijnt als je een ander menu-item selecteert. Dus zodra je bijvoorbeeld kiest voor “verkoop”, worden er in het pop-up venster automatisch relevante artikelen getoond voor dit onderwerp.

bankafschriften verwerken met visma eAccounting

Een directe bankkoppeling maken is eenvoudig, waarvoor je extra betaalt per koppeling. Het aantal koppelingen is beperkt, en Visma eAccounting is te koppelen met: ABN AMRO, Rabobank, Bunq, ING Bank, Knab en Triodos Bank. Sommige koppelingen synchroniseren gegevens vier keer per dag, voor een actueel financieel overzicht.

Regelen van betalingen

Alle pakketten van Visma eAccounting maken het mogelijk om onbeperkt verkoopfacturen aan te maken. Deze optie staat onder “verkoop” en toont een overzicht van alle concept, openstaande en het totaal aan facturen. De factuur- en vervaldatum zijn duidelijk zichtbaar, zodat je ook een goed beeld hebt van bedragen die nog openstaan. Het filteren van facturen werkt het beste als je kiest voor “alle facturen”, aangezien je dan ook de optie hebt om een periode te selecteren. Dit kan overigens enkel door het ingeven van een eigen periode en niet door het kiezen van een maand of kwartaal.

verkoopfacturen

Het maken van een factuur kan vanuit ditzelfde menu, of vanuit het speciale menu bovenaan (“+ nieuwe”). Een menu dat overigens deels aan te passen is naar je eigen wensen. Het maken van een factuur is eenvoudig en de lay-out is erg overzichtelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bestaande en nieuwe contacten direct toe te voegen. Je kunt bedrijven ook via de software opzoeken in het KvK-register. Iets dat veel tijd bespaart, aangezien alle contactgegevens automatisch worden ingevuld. Ook factuurnummers worden automatisch ingesteld en BTW bedragen worden voor je berekend. Een ander handig detail is dat je een melding krijgt in het bovenste menu (bel-icoon), als bijvoorbeeld de betaaltermijn van een factuur is verlopen.

factuur maken

Visma eAcccounting biedt behoorlijk wat extra mogelijkheden. Zo kun je aangeven of het om een credit of een periodieke factuur gaat, een leverdatum instellen en documenten koppelen. Er zijn meerdere velden voor verschillende soorten referenties en de factuur kan zowel worden opgeslagen als concept, als PDF bestand en worden verzonden per e-mail. Het enige dat ontbreekt is de mogelijkheid om korting toe te passen op de totale factuur in plaats van per regel. Als je tijdens het maken van een factuur een ander menu-item kiest, zal de software vragen of je de factuur wil opslaan als concept zodat je deze niet kwijtraakt.

Tijdens het proefabonnement is het overigens onmogelijk om foutmeldingen te lezen, aangezien deze achter een ander venster verschijnen.

foutmelding

In tegenstelling tot de uitgebreide mogelijkheden voor het maken van facturen, zijn de opties voor facturatie in eigen huisstijl beperkt. Dit doe je door te kiezen voor “instellingen” -> “bedrijf”. Hier staan verschillende tabbladen die betrekking hebben op het instellen van verkoopfacturen. Je kunt hier ook andere gegevens aanpassen, zoals het toepassen van specifieke regels als BTW verlegd en ABC-transacties. Evenals het tonen van prijzen excl. BTW voor particulieren en het aanpassen van de uiteindelijke betaaltermijn.

In het tabblad “overige” staan de opties voor het aanpassen van de lay-out. De opties voor huisstijlen zijn beperkt, maar het is mogelijk om een logo toe te voegen en toelichtingen in te stellen zoals een begeleidend e-mailbericht (in meerdere talen). Het is dus niet mogelijk om meerdere ‘huisstijlen’ te maken, als je werkt met diverse handelsnamen.

huisstijl verkoopfactuur

Het maken van een offerte gaat op identieke wijze als een factuur, maar dan via het sub-menu “offertes”. Via de knop “acties” kun je een offerte omzetten naar een order, naar een factuur of de status veranderen naar geaccepteerd. Ook het kopiëren van offertes is mogelijk. Het ontbreekt in Visma eAccounting wel aan een elektronische handtekening, wat wel mogelijk is via Moneybird.

Verwerken van kostenposten

Onder het kopje “inkoop” staan de inkoopfacturen, crediteuren en geüploade foto’s. Dit laatste zijn onder meer losse bonnen, waar ik later verder op inga. Het overzicht van crediteuren vind ik persoonlijk erg prettig en het is iets dat ik niet vaak tegenkom bij het reviewen van boekhoudsoftware.

Inkoopfacturen maken gaat op dezelfde manier als facturen en offertes, waarbij alleen de acties na het maken van een inkoopfactuur anders zijn. Je kunt een inkoopfactuur namelijk verdelen. Dit is erg nuttig voor afschrijvingen, voor het spreiden van een bedrag over een x-aantal maanden. Zelf rekenen is hierdoor niet meer nodig.

transitorische posten

Onder “geüploade foto’s” staan alle bonnen, inkoopfacturen en overige documenten die je zelf toevoegt aan de administratie. Het is tevens mogelijk om direct een losse bon te uploaden via de groene knop “upload bestand”. Wat overigens alleen functioneert als je een betaald abonnement afsluit. Op de scan & herken functie ga ik dieper in, in het gedeelte over de Visma eAccounting mobiele app.

Aangiften online regelen

Het is mogelijk om met de software van Visma eAccounting de BTW aangifte en opgaaf ICP in te dienen. Dit gaat via “boekhouding” en het selecteren van de gewenste optie. In de demo account is het mogelijk om een voorbeeld aangifte te bekijken, waarin alleen regels staan die van toepassing zijn. Het was prettiger geweest als je zelf de keuze had om regels wel of niet te verbergen, zoals in de software van DigiBTW.

Wat wel handig is, is de optie om de aangifte af te drukken. Ook is er aan de rechterkant een grote paarse knop, waardoor je een scherm kunt uitklappen dat gekoppelde foto’s bevat. Wederom zit de balk van het proefabonnement de leesbaarheid behoorlijk in de weg, wat gelukkig niet het geval is bij een betaald abonnement.

btw aangifte versturen met visma eAccounting

Bij het indienen van een nieuwe aangifte, kun je het kwartaal uit het drop-down menu selecteren. Als je per maand of jaar de BTW aangifte moet indienen, dan dien je dit eerst te wijzigen via de instellingen. Hier vind je ook de optie om aan te geven dat je niet BTW plichtig bent.

Bij het creëren van een nieuwe aangifte, komen bovenaan eventuele foutmeldingen te staan. Na het boeken van de aangifte kun je deze via de software verzenden naar de Belastingdienst, wat dus twee verschillende stappen zijn. Alleen de betaling zelf dien je wel handmatig te doen

Onder de optie voor het indienen van een nieuwe aangifte, vind je ook de mogelijkheid om een suppletie aangifte in te dienen. Bij het selecteren van deze optie, krijg je automatisch de laatste aangifte te zien. Het indienen van de IB aangifte is echter niet mogelijk via de software van Visma eAccounting.

aangifte btw

De financiële stand van zaken

Een belangrijk onderdeel van boekhoudsoftware is het krijgen van inzicht in je onderneming. Bij Visma eAccounting staan op meerdere plekken overzichten en rapporten, waaronder op het dashboard en onder het kopje “boekhouding”.

Onder “analyse” staan de grootboekrekening, de balans en het resultaat. Welke gefilterd kunnen worden op die periode. Onder “rapporten” (zowel via het linkermenu als via het icoon bovenin) vind je tevens eerder genoemde onderwerpen, maar nog veel meer rapportages. Denk aan een debiteurenlijst, openstaande verkoopfacturen en verkoopstatistieken. Het grote verschil is dat er hier nog rapporten moeten worden aangemaakt, je kunt de gegevens dus niet meteen inzien en filteren. Het rapport opent in een apart venster en kan eigenlijk enkel worden afgedrukt, wat wel een nadeel is in deze moderne tijd.

rapport openstaande verkoopfacturen

De mobiele app

De Visma eAccounting app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en te downloaden via de Play of App Store. Inloggen kan gewoon met je e-mail en wachtwoord. De app heeft echter een behoorlijk andere uitstraling dan de software via de browser en beschikt niet over alle functionaliteiten. Het is als het ware een minimalistische versie.

Om bonnen te scannen heb je nog een extra app nodig en dat is de Visma Scanner app.
Na het uploaden van een foto, worden via kunstmatige intelligentie bepaalde gegevens overgenomen. Vervolgens kunnen deze bestanden worden gekoppeld aan allerlei boekstukken en dus niet alleen aan inkoopfacturen.

De Visma Scanner is trouwens iets anders dan de Visma Scanservice, want dit is een dienst voor het verwerken van e-invoices.

visma eAccounting mobiele app

Gebruiksgemak en ervaringen van overige gebruikers

Zelf vond ik de webversie van de software prettig werken en de mate van gebruiksvriendelijkheid is erg goed. Functies die vaak worden gebruikt zijn makkelijk te vinden. Er zijn behoorlijk wat nuttige toevoegingen die bijdragen aan het gebruiksgemak, zoals de notities, het opstellen van facturen zonder van scherm te wisselen, en de rustige uitstraling van de software zelf. Het dashboard is naar mijn mening een van de grootste pluspunten. De rapporten zijn daarentegen het grootste nadeel, evenals het feit dat er geen manier is om uren of ritten te registreren.

Gebruikers zijn erg tevreden over Visma eAccounting en op Trustpilot ontvangt het bedrijf een uitstekende score. Om precies te zijn een 4.4 van de 5 sterren, op basis van meer dan 425 beoordelingen. Wat vooral naar voren komt is de prettige en klantvriendelijke klantenservice. Hieronder een aantal opmerkingen van gebruikers op dit onafhankelijke platform: “fantastische ondersteuning”, “ik werd meteen goed geholpen” en “werkt intuïtief prima”. Natuurlijk zijn er ook gebruikers die minder tevreden zijn, waarbij het vooral gaat om het herkennen van gegevens en het opvragen van rapporten. Twee dingen die ook in deze review naar voren zijn gekomen.

Alhoewel er voldoende positieve ervaringen te delen zijn, heb ik hieronder vier ervaringen gedeeld waarvan de helft positief en de andere helft negatief is.

Rogier uit Utrecht

Het resultaat van ouderwetse complexe boekhoudsoftware online beschikbaar maken. Groot contrast met de huidige markt waarin software meer gebouwd wordt met kennis van de eindgebruiker. Met dit soort pakketjes is er vaak minder boekhoud kennis, en dan is een factuur aanmaken en een betaling eraan matchen een stuk makkelijker dan de 20 kliks die Visma van je vraagt voor exact het zelfde resultaat. Daarnaast zeer beperkte manieren om de facturen te wijzingen naar je huisstijl (kunt achtergrond aanpassen). Geen CSS (kleur) opties bijvoorbeeld. Kortom als je altijd al Visma gebruikt is het wellicht prima. Als je een eenvoudige manier zoekt om je boekhouding te doen, kijk dan echt verder. Het kan zoveel makkelijker en beter dan dit.

Toen ik ervanaf wilde werd ik nog verrast door het feit dat ze net als ieder prehistorisch bedrijf werken met jaarcontracten die stilzwijgend worden verlengd en opgezegd moeten worden via een formuliertje waar je alleen via Google bij komt. Niet echt in lijn met het jaar waarin we leven waarin het maandelijks zou zijn met een simpel knopje in instellingen.

Maura uit Vijfhuizen

Met Visma gestart, omdat mijn huidige boekhouder hiermee wilde werken.Heb het 2 jaar geprobeerd, vind het een lastig programma. Als je geen enkele boekhoud kennis hebt.En wil er nu vanaf. Omdat ik inmiddels ben overgestapt. Heb je gewoon 1 jaar opzeg termijn!!! Maar ze geven geen herinnering als het nieuwe jaar ingaat!

Bas uit Haarlem

De facturering gaat met artikelen maar je kan ook de bedragen met een beschrijving invoeren inclusief of exclusief btw-tarief. Vervolgens ineen factuur het bedrag gebruiken en de beschrijving aanpassen. Zo kan een artikel ook een dienstverlening zijn. De afspraken kan je in een kolom erbij plaatsen. Zodat die elke keer na te lezen zijn. Je kan aangeven of het een particulier of zakelijke klant is. Probleem bij zakelijke is de afronding van de btw-tarief als je afgeronde bedragen in de offerte gebruikt de 2 decimalen die visma hanteert geven bij oa 38€ een afronding van centen naarboven bijvoorbeeld 38,01€. Dus zet ik alle klanten op particulier. De btw staat toch bij het totaal. Na meer dan 8 contacten met visma in 2 jaar tijd of men er 3 decimalen van kan maken is dat nog niet gebeurd. Ik gebruik het op Apple pc’s. Tijdens invoeren en verzenden slaat de boeking Vaak vast. Dat is ook lastig. Maar de tijdswinst en het gemak van het programma maken dat ik minder tijd kwijt ben aan bonnen schrijven ook omdat de afspraken op elke factuur staan Ik gebruik de vorige factuur kopiëren eventueel aanpassen.

Teun uit Schipluiden

Top bedrijf! Software werkt goed maar vooral de service is duidelijk en zeer professioneel!

Persoonlijke ervaring met de klantenservice

Visma eAccounting beschikt over een behoorlijke kennisbank, handig als je ergens zelf niet uitkomt. Deze is te vinden vanuit de interface van de software, onder meer door te zoeken op trefwoord. Vaak is er specifieke informatie beschikbaar over een bepaald onderwerp, wat af en toe een beetje omslachtig staat beschreven. Naast de handleidingen zijn er ook video-tutorials, die duidelijk uitleggen hoe een bepaalde functie werkt. Houd er wel rekening mee dat deze soms zijn gemaakt met de oude software versie, maar het meeste komt nog overeen. Tenslotte is er nog de copiloot, om je wegwijs te maken door het programma. Toch kan het voorkomen dat je de klantenservice nodig hebt en gelukkig kun je op meerdere manieren contact opnemen.

visma copiloot

De klantenservice van Visma eAccounting is te bereiken via het online contactformulier en telefonisch. De supportmedewerkers nemen het liefst telefonisch contact op (020-262 6926), maar het is ook mogelijk om een aantwoord te ontvangen via e-mail. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 17.00. Zelf ontving ik snel een reactie van de klantenservice en ook telefonisch hoefde ik niet lang te wachten.

helpdesk per mail

Complete functielijst

  • Facturen, inclusief herinneringen, e-facturatie, periodieke en credit facturen
  • Offertes
  • Debiteurenbeheer
  • Budgetten
  • BTW aangifte, suppletie aangifte en opgaaf ICP indienen
  • Inkoopfacturen en bonnen inboeken
  • Bankkoppeling
  • Relatiebeheer
  • Overzichten en rapportages
  • Visma eAcounting apps (iOS en Android)

Let op, sommige functies zijn enkel beschikbaar bij een specifiek pakket. Transitorisch boeken, budgetten, extra rapportagemogelijkheden, gegevens van meerdere artikelen tegelijkertijd aanpassen, prijslijsten, en relatie statistieken zijn namelijk alleen beschikbaar bij het duurste abonnement. 

Is Visma eAccounting veilig online te gebruiken?

Visma eAccounting is onderdeel van de overkoepelende Visma groep, wat voordelen biedt op het gebied van veiligheid. Zowel op de site van Visma eAccounting zelf, als op die van het Visma Trust Centre is informatie over de veiligheid te vinden. Hier staat onder meer dat Visma eAccounting gebruikt maakt van geanonimiseerde statistieken, en dat ze zich houden aan de wetgeving inzake gegevensbescherming en de Wet Meldplicht Datalekken. In het laatste geval worden gebruikers binnen 36 uur op de hoogte gesteld van een gegevenslek. De site van Visma eAccounting is tevens beveiligd en beschikt over een geldig certificaat, wat te controleren is via het begin van je zoekbalk/browser.

Pakketten en kosten

Visma eAccounting biedt drie betaalde pakketten aan, die niet op maandbasis kunnen worden afgenomen. Wel ontvang je korting bij een jaarabonnement. Tevens is er een gratis proefabonnement van 30 dagen en een gratis “jaarabonnement” voor starters.

Van de drie betaalde pakketten zijn er slechts twee voltallige boekhoudpakketten en de goedkoopste optie is enkel geschikt voor facturatie. Het duurste pakket is een stuk uitgebreider en de verschillen staan hierboven in de complete functielijst. Daarnaast is het mogelijk om extra modules en diensten toe te voegen.

Hieronder de prijzen van de pakketten en extra diensten:

PakketPrijzenToelichting
Gratis pakket€0Enkel voor starters
Factureren€8 per maand (jaarabonnement)€11 per maand (kwartaalabonnement)
Standaard€22 per maand (jaarabonnement)€25 per maand (kwartaalabonnement)
Pro€31 per maand (jaarabonnement)€34 per maand (kwartaalabonnement)
Bankkoppeling€1,75 per maandPer maand
Extra gebruiker€2,50 per maandPer maand
E-facturatie€0,05 verzenden
€0,10 ontvangen
€0,25 scan service
Per stuk

Hieronder de prijzen van de extra modules:
(Sommige opties zijn niet mogelijk bij het facturatie abonnement.)

ModulePrijs per maand
Automatisch incasso€8
Offertes en orders€6
Voorraad€11
Financial overview€6 (inbegrepen bij het Pro pakket)
Website€9
Webshop€15
Webshop+€25

Specifieke mogelijkheden

Naast de functies die aan bod zijn gekomen, beschikt Visma eAccounting over een aantal extra mogelijkheden. Ten eerste kun je gratis samenwerken met je financieel adviseur, waarvoor je dus geen extra gebruiker hoeft af te nemen. De software is tevens zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

Het is ook mogelijk om de administratie gratis te koppelen aan een Zettle kassa en pin systeem. Hierdoor kunnen betalingen automatisch worden verwerkt in de boekhouding. Winkeliers kunnen ook andere koppelingen maken, waaronder met POS kassasystemen. Online winkeliers kunnen op hun beurt gebruik maken van de Visma webshop, voor zowel het ontwikkelen als beheren van een online winkel.

Conclusie

Visma eAccounting is een aanbieder die uitblinkt op bepaalde vlakken, maar soms ook behoorlijk tegenvalt. Zo is het factureren erg gebruiksvriendelijk en ontzettend uitgebreid, terwijl dit voor het opvragen van rapporten helemaal niet het geval is. Het is dus echt afhankelijk van de functies die jij veel gaat gebruiken, of Visma eAccounting wel of geen goede keuze is voor jouw onderneming.

Een van de belangrijkste pluspunten is de klantenservice die telefonisch te bereiken is. Veel gebruikers zijn hier echt over te spreken. Een ander pluspunt is het overzichtelijke dashboard, in tegenstelling tot de werking van de app. De kosten voor de software in het geheel zijn eerlijk, alleen bij het aanschaffen van meerdere extra diensten en modules kunnen ze behoorlijk hoog oplopen. Ook vind ik het jammer dat een maandabonnement niet mogelijk is.

Expert score

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
3,8
Slimme functies 4 sterren review
3,8
Gebruiksgemak 4 sterren review
3,8

Vergelijking alternatieve boekhoudsoftware

Visma eAccounting is een betrouwbare aanbieder van boekhoudsoftware, maar dankzij een aantal minpunten kan het zijn dat andere software beter past bij jouw bedrijf. Hieronder drie alternatieven, zowel voor ZZP’ers als het MKB:

PrijzenVisma eAccountinge-Boekhouden.nlRompslompDigiBTW
Gratis proefversie30 dagen14 dagen30 dagen30 dagen
OpzegtermijnPer kwartaalMaandelijksMaandelijksMaandelijks
Vanaf prijs per maand€ 22€ 9,95€ 25€ 12,50
Onbeperkte aantal facturen / boekingenGratis€ 14,05GratisGratis
Scan & herkenGratisGratisGratisGratis
BankkoppelingGratisGratisGratis€ 4
BTW aangifte koppeling BelastingdienstGratisGratisGratisGratis
Toegang boekhouder / accountantGratisGratisGratisGratis
Totaal prijs onbeperkt boekhouden + factureren€ 22€ 24€ 25€ 16,50
Extra administratieNiet mogelijk€ 5,95€ 10Niet mogelijk
Extra gebruiker€ 2,50Gratis€ 3Gratis
Vergelijking prijzen boekhoudsoftware

e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden biedt net als Visma eAccounting een gratis abonnement aan voor starters. Het grote verschil is dat eBoekhouden een stuk goedkoper is, inclusief het gratis toevoegen van extra gebruikers. Bij Visma eAccounting kijkt namelijk alleen je boekhouder gratis mee. Ook de bankkoppeling is bij eBoekhouden gratis en je hebt tevens de optie om uren en ritten te registreren. De software is wellicht iets minder modern dan bepaalde functies van Visma eAccounting, maar desalniettemin een zeer goede keuze voor allerlei soorten ondernemers.

dashboard-e-boekhouden

Pluspunten e-Boekhouden.nl

  • Intuïtieve software met een groot aantal functies, waaronder een uren- en kilometerregistratie

  • De kosten zijn op basis van gebruik, met inbegrip van een onbeperkt aantal gebruikers ongeacht het pakket

  • Meerdere contactmogelijkheden en telefonische hulp is beschikbaar

  • Een erkende partner van de Nederlandse Belastingdienst, met een directe koppeling voor het doen van BTW-aangiften

  • Gratis abonnement van 15 maanden voor startende ondernemers, zonder beperkingen op het gebied van functionaliteiten

Minpunten e-Boekhouden.nl

  • Facturatie via Peppol is niet mogelijk

  • Bij meer dan 240 boekingen per jaar kom je automatisch terecht in het duurdere pakket en betaal je apart voor boekhouden en facturatie

  • Credits voor Mail en Herken dienen apart te worden aangeschaft en zijn alleen te koop in de vorm van bundels

  • Het beheren van projecten is alleen mogelijk via een koppeling, bijvoorbeeld met programma’s als Simplicate en Teamleader

  • Het koppelen van je bankrekening kost extra

Rompslomp

Rompslomp verschilt behoorlijk van Visma eAccounting en is vooral een logische keuze als je Visma eAccounting te ingewikkeld vindt. Rompslomp is wellicht niet altijd even uitgebreid, maar dit kan ook een pluspunt zijn. Net als Visma eAccounting biedt Rompslomp een goede klantenservice aan en meerdere manieren om extra informatie in te winnen over de werking van het programma. En beide ontwikkelaars bieden trouwens een gratis facturatiepakket aan.

boekhouding dashboard

Pluspunten Rompslomp

  • Eenvoudige software, waarbij gebruik is gemaakt van simpele termen. Rompslomp is geschikt voor nieuwe ondernemers zonder boekhoudervaring

  • Er zijn veel automatische koppelingen mogelijk met diverse Nederlandse banken en via de Wizard is het erg eenvoudig om deze te integreren. Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere bankrekeningen te koppelen aan je Rompslomp administratie

  • De AI chatbot is erg handig als je een vraag hebt over de werking van de software of waar je een bepaalde optie kunt vinden. De technologie werkt erg goed en het bespaart je een hoop tijd, doordat je direct een antwoord krijgt

  • Zeer goede OCR software voor het automatisch scannen en herkennen van bonnen, die ook erg eenvoudig is in gebruik. Bij de boekhoudpakketten van Rompslomp zitten standaard een X-aantal gratis “scan & herkens” inbegrepen

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met een pakket voor ZZP’ers en het MKB

Minpunten Rompslomp

  • Het is niet mogelijk om de klantenservice te bellen, maar je kunt wel een belafspraak inplannen. En hoewel de live chat goed werkt, is deze met gebruik van AI en is het niet mogelijk om met een medewerker van Rompslomp te chatten

  • Voor het indienen van de BTW aangifte dien je eerst een verificatiebrief aan te vragen, die per post wordt verstuurd. Dit kost dus even wat tijd. Daarnaast is het niet mogelijk om de IB aangifte in te dienen via Rompslomp

  • Het financiële overzicht is wat beperkt en kan een stuk beter. Vooral het niet kunnen filteren op een specifieke periode, maakt het lastig om voldoende inzicht te krijgen. Bij het exporteren kun je wel een periode aangeven

  • Het kleurgebruik van de mobiele app kan beter, aangezien niet alle details even goed leesbaar zijn

DigiBTW

Tenslotte DigiBTW, de enige optie waarmee je ook de IB aangifte kunt indienen. Dit gaat gepaard met extra kosten, zoals we ook van Visma eAccounting gewend zijn. DigiBTW is echter alleen geschikt voor ZZP’ers en dus niet voor het MKB. De software is een stuk minder uitgebreid, maar bevat alles wat je nodig hebt voor het in orde brengen van de zakelijke administratie. Je betaalt dan ook een stuk minder, zelfs de helft of 2/3 minder dan een boekhoudpakket van Visma eAccounting.

dashboard

Pluspunten DigiBTW

  • Een complete facturatie- en boekhoudoplossing, inclusief de mogelijkheid om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen

  • Ontzettend veel bankkoppelingen mogelijk, via Ponto. (Houd wel rekening met een meerprijs)

  • Zeer professionele en hulpvaardige klantenservice. De medewerkers van DigiBTW reageren snel op berichten en zijn ook telefonisch bereikbaar

  • Gratis proefabonnement en facturatie pakket, om met de software kennis te maken

  • Zeer makkelijk in gebruik. Je hebt geen boekhoudkennis nodig en er is maar een kleine leercurve

Minpunten DigiBTW

  • DigiBTW richt zich echt op starters, waardoor de software niet geschikt is voor het MKB

  • Geen scan & herken optie, voor het automatisch verwerken inkoopfacturen en losse bonnen

  • Buiten een aantal basis koppelingen, is het integreren van externe apps (zoals een webshop) niet mogelijk

  • Het indienen van de IB aangifte kost extra, evenals de automatisch bankkoppeling

FunctiesVisma eAccountinge-Boekhouden.nlRompslompDigiBTW
BTW overzicht
BTW verlegd factureren
Electronische BTW aangifte
Elektronische aangifte inkomstenbelasting
Factureren in eigen huisstijl
IDEAL koppeling
Periodieke facturen / abonnementen
Digitaal archief
Peppol facturatie
Scan & herken
Aanmaningen versturen
Automatische bankkoppeling
Mobiele app (IOS/Android)
Vreemde valuta
ICP opgave
Debiteurenbeheer
Offertes
CRM systeem
Urenregistratie
Kilometerregistratie
Ledenadministratie
Vergelijking functies boekhoudsoftware

Meestgestelde vragen

Wat kost Visma eAccounting?

Visma eAcccounting biedt drie verschillende pakketten aan en de prijzen variëren van 8 euro tot 31 euro voor een jaarabonnement. Dit is inclusief korting en exclusief eventuele bijkomende kosten, die overigens optioneel zijn. In deze review kom je precies te weten wat je kwijt bent voor een abonnement bij Visma eAccounting. 

Is Visma eAccounting gratis voor starters?

Ja, Visma eAcccounting heeft een mooie aanbieding voor startende ondernemers. Starters genieten namelijk 12 maanden lang gratis van de boekhoudsoftware. Lees in deze review welke functies dat precies zijn.

Is Visma eAcccounting goed?

Ja, Visma eAccounting is een prima boekhoudprogramma met een hoop voordelen. Er zijn echter ook een paar minpunten, die in deze review uitgebreid aan bod komen. Zo weet je of de boekhoudsoftware een goede match is voor jouw bedrijf.

Wat zijn de unieke voordelen van Visma eAccounting?

Er zijn een aantal unieke voordelen, waaronder de mogelijkheid om een website te maken via Visma eAcccounting. Ze hebben ook een gulle promotie voor startende ondernemers van maar liefst 12 maanden.

Ik zoek gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware, welk programma moet ik kiezen?

De software van Visma eAcccounting is erg gebruiksvriendelijk, waardoor je niet veel tijd nodig hebt om het programma te leren kennen. Zowel het maken van facturen als het indienen van de BTW aangifte is erg eenvoudig.

Kan mijn boekhouder gratis met Visma eAcccounting meekijken?

Ja, dit is geen probleem. Je financieel adviseur kan gratis meekijken, wat natuurlijk erg handig is als je ergens niet uitkomt. In de help-sectie vind je ook veel informatie over de software en hoe je een bepaalde actie verricht.

Kan ik mijn kassa koppelen aan Visma eAcccounting?

Ja! Je kunt je kassasysteem en pin koppelen aan je administratie in Visma eAcccounting. Er zijn meerdere koppelingen beschikbaar en die met Zettle is zelfs helemaal gratis.

Is Visma eAcccounting of e-Boekhouden beter?

Welk programma beter is, hangt af van jouw persoonlijke wensen en die van je onderneming. Beide bieden een gratis abonnement aan van een jaar voor starters. Er zijn ook een aantal grote verschillen, die je het beste te weten komt via objectieve boekhoud reviews.

Waarom zou ik voor Visma eAcccounting kiezen?

Een van de redenen om voor Visma eAcccounting te kiezen is de telefonische ondersteuning. De medewerkers zijn namelijk iedere maandag tot en met vrijdag bereikbaar voor al je vragen.

Kan ik Visma eAcccounting makkelijk opzeggen?

Ja, een abonnement van Visma eAcccounting is makkelijk op te zeggen. Houd er wel rekening mee dat ze geen maandabonnementen aanbieden. Je kunt alleen een kwartaal- of jaarabonnement afnemen, maar bij de laatste optie ontvang je wel korting.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visma eAccounting nu 30 dagen gratis uitproberen!