Boekhoudsoftware gratis uitproberen? Dit is er mogelijk!

Wil je boekhoudsoftware gratis uitproberen? Heb je een eigen bedrijfje van beperkte omvang? Of ben je in te huren als freelancer? Dan krijg je te maken met de boekhouding. Als ondernemer moet je niet alleen aangifte inkomstenbelasting doen, maar ook aangifte omzetbelasting. Indien je dit zelf doet, is dit een tijdrovende klus. Met boekhoudsoftware wordt dit een stuk makkelijker.

Probleem is alleen dat de meeste boekhoudsoftware geld kost. Veel kleine ondernemers en freelancers willen hier niet of nauwelijks geld voor neertellen. Dit komt voornamelijk doordat zij niet weten of en hoe het werkt. Je kunt tegenwoordig gelukkig boekhoudsoftware gratis uitproberen. Op deze manier ervaar jij zelf of het al dan niet iets voor jou is.


De kans is groot dat jij niet bekend bent met gratis boekhoudsoftware. Je weet bijvoorbeeld niet welke software je kunt gebruiken en waar je deze vindt. Daarbij komt dat je waarschijnlijk ook geen idee hebt hoe de gratis boekhoudsoftware werkt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk alles over boekhoudsoftware gratis uitproberen.

Inhoudsopgave


Waarom boekhoudsoftware gratis uitproberen?


Veel kleine ondernemers en freelancers doen hun boekhouding zelf. Wanneer je dit laat doen door een boekhouder, betaal je hier namelijk flink voor. Wanneer jij jouw administratie bijhoudt in Excel, kost het je niets. In dit programma werk je zelf de financiën bij, waardoor het eenvoudig wordt om de belastingaangifte te doen. 

Het nadeel van het zelf bijhouden van de administratie van jouw bedrijf is dat je hier veel tijd in moet steken. Het is namelijk behoorlijk wat werk om alle inkomende en uitgaande facturen en betalingen te verwerken, zeker wanneer het er veel zijn.

Indien je zelf niet langer veel tijd in de administratie wilt steken, kun je gratis boekhoudsoftware uitproberen. Door gebruik te maken van online software voor boekhouding wordt het bijhouden van jouw administratie een stuk makkelijker.

De voordelen van gratis boekhoudsoftware


Gebruik je momenteel Excel of een ander offline programma om jouw boekhouding bij te houden? Dan zie je mogelijk niet in waarom andere boekhoudsoftware gratis uitproberen zinvol is. Je moet weten dat online boekhoudsoftware de nodige voordelen met zich meebrengt ten opzichte van offline software. Wij zetten de grootste voordelen voor jou op een rijtje.

Voordelen gratis boekhoudsoftware

  • Het kost jou minder tijd. De boekhouding wordt namelijk (grotendeels) geautomatiseerd.
  • Berekeningen worden automatisch gemaakt. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer zelf te berekenen hoeveel omzetbelasting je moet betalen.
  • Je krijgt direct inzicht in de gegevens van jouw bedrijf nadat je in- en verkopen en bij- en afschrijvingen hebt ingeboekt in de boekhoudsoftware. Hierdoor kun je meteen zien hoe het met jouw bedrijf gaat.
  • Je hebt altijd toegang tot jouw administratie wanneer je kiest voor online boekhoudsoftware gratis uitproberen. Dit is niet het geval wanneer je jouw boekhouding offline registreert

De nadelen van online boekhoudsoftware


Online boekhoudsoftware gratis uitproberen lijkt op het eerste oog aantrekkelijk. Jouw boekhouding wordt er namelijk een stuk eenvoudiger door, waardoor je er minder tijd aan kwijt bent. Het is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Boekhoudsoftware gratis uitproberen brengt namelijk ook een aantal nadelen met zich mee. Ook deze zetten we voor jou op een rijtje.

  • Het aantal boekingen per maand is soms beperkt. Wil je meer boekingen doen? Dan moet je overstappen naar de betaalde versie.
  • Een winst- en verliesrekening uitdraaien kan niet altijd bij boekhoudsoftware gratis uitproberen.
  • Het is niet bij ieder programma even makkelijk om bankmutaties te importeren.
  • Je kunt het btw-overzicht niet altijd bekijken.
  • Samenwerken met een accountant is lastig wanneer deze andere boekhoudsoftware gebruikt.

Voor wie is boekhoudsoftware uitproberen bedoeld?


Boekhoudsoftware gratis uitproberen is met name interessant voor kleine ondernemers en freelancers. Waarom? Omdat zij vaak niet de financiële middelen hebben om voor een betaald boekhoudpakket te kiezen.

Daarbij komt dat kleine ondernemers en freelancers in veel gevallen nog niet eerder met boekhoudsoftware gewerkt hebben. Hierdoor weten zij niet of de software hen al dan niet bevalt. Om te voorkomen dat je voor een verkeerd boekhoudpakket kiest, kun je eerst boekhoudsoftware gratis uitproberen. Zodoende weet je direct of het een prettig programma is om mee te werken.

Voor grote bedrijven is boekhoudsoftware gratis uitproberen vaak niet interessant. Doordat er binnen zo´n bedrijf behoorlijk wat transacties plaatsvinden, is het beter de boekhouding uit te besteden aan een accountant. Je betaalt hier geld voor, maar je hebt zelf niet langer omkijken naar de boekhouding van jouw bedrijf. Bovendien weet je zeker dat alles juist verwerkt wordt.

Deze online boekhoudsoftware kun jij gratis uitproberen


Houd je de boekhouding van jouw bedrijf momenteel nog bij in Excel of een ander offline boekhoudprogramma? Dan is het verstandig om over te stappen naar online boekhouding. Hierdoor is de boekhouding van jouw bedrijf namelijk altijd en overal inzichtelijk.

Voordat je de knoop doorhakt, wil je eerst weten of online boekhoudsoftware wel prettig werkt. Daarom schaf je vast en zeker niet direct dure boekhoudsoftware aan. Gelukkig hoeft dat ook niet, want je kunt boekhoudsoftware gratis uitproberen. Wanneer je op zoek gaat naar gratis software, ontdek je al snel dat er veel te kiezen is.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de gratis boekhoudsoftware die jij uit kunt proberen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Om jou een handje te helpen, lichten we een aantal ónline boekhoudprogramma’s uit die jij gratis uit kunt proberen.

e-Boekhouden.nl

e-boekhouden.nl


Het eerste online boekhoudprogramma dat jij gratis uit kunt proberen, is e-Boekhouden.nl. Dit boekhoudpakket is met name geschikt voor zzp’ers en kleine ondernemingen. Je kunt deze boekhoudsoftware 15 maanden gratis uitproberen. Bevalt het je niet? Dan kun je na deze periode besluiten om toch voor een ander programma te kiezen. Je zit bij e-Boekhouden.nl namelijk nergens aan vast.


Met behulp van deze gratis boekhoudsoftware kun jij de gehele administratie van jouw bedrijf regelen. Je gebruikt e-Boekhouden.nl namelijk niet alleen voor boekhouden, maar ook voor facturatie, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Een aantal andere handige functies van deze gratis boekhoudsoftware zijn: bankkoppelingen, scan & herken, mail & herken en een app voor smartphone en/of tablet.

De mogelijkheden met e-Boekhouden.nl
– Boekhouden
– Factureren
– Offertes
– Relatiebeheer
– Ledenadministratie
– Urenregistratie
– Koppelingen
– Scan & Herken

Rompslomp

rompslomp


De administratie van een bedrijf wordt regelmatig een financiële rompslomp genoemd. Om ervoor te zorgen dat de administratie van jouw bedrijf geen puinhoop wordt, gebruik je de gratis boekhoudsoftware Rompslomp.


Je kunt deze boekhoudsoftware gratis uitproberen voor een periode van 30 dagen. Het enige wat jij hiervoor moet doen, is een account aanmaken bij deze boekhoudsoftware. Rompslomp geeft jou in dat geval een gratis proefabonnement voor de duur van 30 dagen op Rompslomp PRO.

Na de proefperiode wordt jouw account automatisch omgezet naar een Rompslomp Gratis-account. Dit betekent niet dat alle gegevens die je in de PRO-versie hebt ingevoerd verloren gaan. Nee, want alle offertes, facturen en andere info die je in deze software aanmaakt blijven bewaard. Na afloop van het proefabonnement kun je bij Rompslomp gewoon met jouw boekhouding verder.   

De mogelijkheden met Rompslomp
– Offertes en facturen maken
– Makkelijk bonnetjes uploaden en inboeken
– Handige urenregistratie
– Kilometerregistratie
– Automatische berekening btw-aangifte
– Eenvoudig importeren van bankbetalingen
– Inzicht in cijfers met rapportages
– Online balans en winst- en verliesrekening
– Producten- en voorraadadministratie
– Boekhouden via mobiele app

Gekko

gekko boekhoudsoftware


Zoek je een makkelijke online tool waarmee je jouw administratie online kunt beheren? Dan is Gekko een optie. Je kunt deze boekhoudsoftware gratis uitproberen. Grote voordeel hiervan is dat je geen kosten maakt om te kijken of het programma iets voor jou is. Bevalt het niet? Dan kun je overstappen naar een andere software zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Een tweede voordeel van Gekko is dat deze boekhoudsoftware speciaal ontwikkeld is voor kleine ondernemers. Dit maakt de software uitermate geschikt voor bijvoorbeeld zzp’ers en freelancers. Ga je deze boekhoudsoftware gratis uitproberen? Dan ontdek je al snel dat onnodige functies achterwege zijn gelaten die eigenlijk uitsluitend gebruikt worden door grote bedrijven. Hierdoor is Gekko makkelijk in gebruik, zelfs wanneer je geen kennis van boekhouden hebt.

Waar je bij veel andere boekhoudsoftware gratis uitproberen aan een proefperiode gebonden bent, is dit bij Gekko niet het geval. Deze software maakt namelijk geen gebruik van abonnementen of proefperiodes. Hierdoor kun je Gekko Basic onbeperkt gratis gebruiken.

De mogelijkheden met Gekko:
– Administratie digitaal beheren
– Facturen versturen, online en mobiel
– Gereden kilometers bijhouden
– Gemaakte uren registreren
–  Bonnen scannen
– Uitgebreide rapportages over de cijfers van jouw bedrijf

Overstappen naar betaalde boekhoudsoftware (welke je gratis kunt uitproberen)


Boekhoudsoftware gratis uitproberen helpt jou erbij om een prettige software te vinden voor jouw boekhouding en administratie. Is één van de eerder behandelde online boekhoudsoftware jou bevallen? Dan besluit je waarschijnlijk om deze software te gebruiken voor de boekhouding van jouw onderneming.

Ondanks dat boekhoudsoftware gratis uit te proberen is, kun je in de gratis versies vaak niet alle onderdelen gebruiken. Omdat de bedrijven achter de software er ook wat aan moeten verdienen, is er vaak en betaalde omgeving. De boekhoudsoftware is in dat geval niet meer gratis, maar het wordt er een stuk completer van.

Indien de gratis versie van de boekhoudsoftware jou is bevallen, kun je overstappen naar een Pro-account. Je betaalt in dat geval een bepaald bedrag per maand, per kwartaal of per jaar. Hier staat tegenover dat je meer uit het programma kunt halen. Zodoende kun je de boekhouding van jouw bedrijf tot in detail bijhouden.

Vergelijk boekhoudsoftware voordat je een keuze maakt


Wil je boekhoudsoftware gratis uitproberen? Maak dan nooit zonder enige voorkennis een account aan bij een aanbieder van deze software. Nee, het is verstandig om de verschillende aanbieders en hun pakketten allereerst met elkaar te vergelijken.

Door gratis boekhoudsoftware met elkaar te vergelijken, ontdek je wat in jouw situatie de beste keuze is. Kijk bij zo’n vergelijking vooral naar de inhoud van de software. Voldoet deze aan al jouw eisen om de administratie van jouw bedrijf naar behoren bij te kunnen houden?

Richt je niet alleen tot de inhoud van het pakket, maar kijk ook in hoeverre de boekhoudsoftware gratis uit te proberen is. De ene software kent namelijk een kortere gratis proefperiode dan de andere. Op deze manier slaag jij er ongetwijfeld in de beste boekhoudsoftware gratis uitproberen te vinden.

Boekhoudsoftware uitproberen met onze vergelijker

 

Meest gestelde vragen

Wat kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De kosten voor het goedkoopste boekhoudprogramma zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand. Met een online boekhoudprogramma van € 7,95 per maand heb je al een uitgebreid boekhoudprogramma met alle belangrijke functies.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat is het beste online boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat doet een online boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten