Jortt boekhoudprogramma

Review en Ervaringen, Kosten, Gratis en App

Jortt is een van de populairste boekhoudprogramma’s van dit moment. Het heeft van alle boekhoudprogramma’s de meeste koppelingen en de makkelijkste manier om je btw-aangifte te doen. Daarnaast zijn de kosten van Jortt verrassend laag voor wat je aan functies terugkrijgt. Ik heb daarom besloten een uitgebreide Jortt review te schrijven.

Hier deel ik mijn ervaringen met het boekhoudprogramma dat er misschien wel eens voor zou kunnen zorgen dat je voortaan je boekhouding veel makkelijker kunt verzorgen. Dat allemaal omdat Jortt sneller en beter met functies omgaat die je op dagelijkse basis goed kunt gebruiken.

Laten we snel kijken wat ik precies heb ervaren in mijn tijd dat ik Jortt heb mogen onderzoeken!

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Jortt kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Pluspunten Jortt

 • Gratis proefabonnement van een maand

 • Inclusief facturatie software

 • Koppelingen met externe software

 • Veel goede gebruikerservaringen

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten Jortt

 • Het gratis pakket is geen volledig boekhoudprogramma

 • Niet zeer uitgebreid qua functies

Belangrijkste functies van Jortt

Wil je er zeker van zijn dat Jortt het boekhoudprogramma is dat jouw onderneming sterker maakt? Dan is het wel zo leuk de belangrijkste functies van Jortt door te nemen! Laten we snel kijken welke functies van Jortt in mijn review zijn uitgelicht.

Jortt en facturen

Jortt facturen

Of je nu facturen vanuit Jortt wilt downloaden of een batch facturen wilt inboeken: binnen enkele seconden heb je de facturatiemodule onder de knie. Een van de zeldzame krachten van Jortt is dat het de facturatiemodule op alle elementen perfect uitgevoerd heeft. Dat is wel zo handig, want het is een van de meest gebruikte functies in menig boekhoudprogramma. En voor mijn reviews een onderdeel waar ik altijd bijzonder streng naar kijk.

Als het sturen en ontvangen van facturen via een boekhoudprogramma niet soepel gaat, betekent dat vaak dat de rest van de functies ook niet op niveau zijn. Bij Jortt zit dit juist wel naadloos in elkaar, wat mij het vertrouwen geeft dat ook op andere vlakken Jortt bovengemiddeld gaat scoren.

Een factuur maken met Jortt is kinderwerk. Je maakt binnen no-time een factuur in je eigen huisstijl die er mooier uitziet dan als je zelf aan het knutselen in Word was gegaan. Doordat je ook nog eens een iDEAL, PayPal of QR-Betaallink met de factuur kunt meesturen, betalen je klanten zonder om te kijken de factuur. En als je Jortt goed instelt, is het zelfs mogelijk een automatische incasso voor je facturen te activeren. Hier heb je wel toestemming van de ontvanger van nodig.

Zoals je verderop zult merken, is het maken en versturen van facturen vanaf zowel je mobiel als computer mogelijk. Waar je ook bent: een factuur is zo gemaakt en verzonden. Voor de moderne ondernemer een must.

Alle facturen die je maakt, worden direct in de boekhouding verwerkt. Hierdoor zijn de verschillende overzichten (o.a. debiteuren en btw-overzicht) altijd up-to-date.

Jortt en offertes

Maak de mooiste offertes waarmee opdrachten binnenhalen kinderwerk wordt. Met Jortt is het maken van een offerte die je klanten niet willen afwijzen zo gedaan. Dat is mede het gevolg van de handige bouwer die Jortt hiervoor ontworpen heeft.

Je kunt je offerte van alle elementen voorzien waar een professionele offerte aan moet voldoen. Zo kun je eenvoudig onderdelen toevoegen waarmee je een extra dienst kunt tonen of een uitleg kunt geven over de opbouw van de offerte. Natuurlijk allemaal in je eigen huisstijl.

Incasso’s (Automatisch incasseren)

Weinig boekhoudprogramma’s willen je echt helpen met het verzorgen van automatische incasso’s. Er komt namelijk bijzonder veel ontwikkelings- en juridisch werk kijken bij het realiseren van een functionaliteit waarbij facturen automatisch geïncasseerd kunnen worden.

Gelukkig is Jortt een voorbeeld van een boekhoudprogramma dat hier wel in heeft willen investeren. Automatisch incasseren via Jortt is namelijk kinderwerk. Je kunt je complete verkoopprijs automatiseren door de factuur en de incasso automatisch hun werk te laten doen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een incassomandaat. En Jortt doet de rest.

Er zijn drie onderscheidende factoren waarin Jortt dit een stuk beter doet dan bijvoorbeeld een Moneybird;

 • Je hebt geen bank nodig
 • Binnen een dag is de automatische incasso functionaliteit actief
 • En inclusief een eigen SEPA-machtiging

Indrukwekkend voor een klein boekhoudprogramma dat het automatisch incasseren van facturen tot kinderwerk maakt.

Belastingen (Vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en btw-aangifte)

De Belastingdienst is een groot liefhebber van boekhoudprogramma’s als Jortt. Dergelijke programma’s staan namelijk zeer goed bekend als het om de werkwijze met belastingen gaat. Lang niet alle boekhoudprogramma’s kunnen even goed belastingtechnische functies of vraagstukken behandelen. Dat gaat bij Jortt gelukkig wel wat anders, want iedere aangifte is kinderlijk eenvoudig via Jortt uit te voeren.

Een goed voorbeeld hiervan is de btw-aangifte. Via Jortt kun je de btw-aangifte sneller, efficiënter en accurater uitvoeren en indienen. Dat scheelt je een behoorlijke bak tijd die je kunt besteden aan zaken die echt belangrijk zijn.

Dit alles komt doordat je Jortt kunt koppelen met de systemen van de Belastingdienst. Hierdoor kun je elektronisch je btw-aangifte vanuit Jortt indienen. Zonder dat je hier eHerkenning of een PKI-certificaat voor nodig hebt.

En dat wat er op je btw-aangifte komt te staan? Dat wordt actief bijgewerkt door Jortt gedurende je kwartaal. Vul jij een nieuwe factuur in? Of zijn er kosten gemaakt? Dan wordt dit automatisch in je btw-overzicht bijgewerkt. Als het dan eenmaal tijd is om de btw-aangifte te doen, hoef je alleen maar de elektronische btw-aangifte vanuit Jortt door te lopen.

Jortt BTW aangifte

Directe koppeling met de Belastingdienst

Een van de grootste voordelen van het doen van de btw-aangifte via Jortt, is dat je vanuit het de boekhoudsoftware kunt blijven werken. Dat is allemaal het gevolg van de directe koppeling die de ontwikkelaars van Jortt met het systeem van de Belastingdienst hebben weten te maken. Hierdoor voorkom je aanzienlijk meer fouten en bespaar je een flinke bak tijd.

In de praktijk ziet het er allemaal een stuk minder spectaculair uit dan dat je ervan verwacht. Toch is het extra bijzonder als je dan via Jortt je btw-aangifte kunt doen omdat het opeens niet meer nodig is om los van elkaar op de Belastingdienst in te loggen.

Naast de gebruikelijke btw-aangifte, kun je ook complexe btw-overzichten klaarzetten. ICP-aangiftes of aankopen uit het buitenland? Verkoop je in het buitenland? Dan kun je dat net zo eenvoudig via Jortt regelen.

Prettig je uren registreren via Jortt Urenregistratie

Kleine ondernemers en freelancers weten hoe belangrijk het registreren van uren is. Daar wil je dan ook het liefst een aparte module binnen je boekhoudprogramma voor. Jortt heeft dat kennelijk goed begrijpen, aangezien het programma een eigen urenregistratie module ontworpen heeft.

Binnen de urenregistratie van Jortt kun je moeiteloos uren registreren, per klant en opdracht. Dat zorgt ervoor dat binnen projecten de uren voor jou en je opdrachtgever duidelijk zijn. Wie dan ook wilt weten wat de meest rendabele uren zijn, kan dat eenvoudig via Jortt ontdekken.

Natuurlijk kun je aan het einde van een project de uren gemakkelijk factureren. Selecteer de klant, hang een prijs aan de uren vast en je kunt je uren meteen factureren.

De Jortt app is onmisbaar

jortt mobiele app

Tenminste, als je de Jortt app kunt gebruiken. Lange tijd had Jortt een uitstekende app die voor zowel Android als iOS telefoons te gebruiken was. Dus je Samsung of iPhone. Momenteel lijkt de app even uit de lucht te zijn. Het is onduidelijk wanneer de Jortt app weer voor iedereen te downloaden én gebruiken is.

Koppel Jortt met je bank (Bunq, ING, ABN Amro en Rabobank)

Wist je dat het mogelijk is om Jortt met je zakelijke bankrekening te koppelen? Door dit te doen, kun je openstaande facturen of inkomende facturen eenvoudig koppelen aan transacties. Hierdoor hoef je aanzienlijk minder tijd te besteden aan het controleren van je transacties. Als je er zeker van wilt zijn dat alle betalingen binnen zijn, kost dat je simpelweg geen tijd meer. Hoe mooi is dat!

Volgens de laatste updates kun je Jortt momenteel koppelen met Bunq, ING, ABN Amro en Rabobank. Let wel op dat een zakelijke rekening verplicht is. Via de interface van je eigen bank kun je de koppeling verder instellen. Op de website van Jortt kun je meer informatie lezen over hoe dit precies werkt. Volgens diverse gebruikers heb je binnen enkele minuten de koppeling met je zakelijke bankrekening correct ingesteld!

Overige koppelingen

Jortt is verrassend veelzijdig als het op koppelingen aankomt. Naast de bekende bankkoppelingen, kent Jortt koppelingen met tal van programma’s waardoor je jouw boekhouding nog slimmer kunt maken.

Een van mijn favoriete koppelingen, is de koppeling met Dropbox. Door Dropbox met Jortt te koppelen, kun je bijvoorbeeld alle belangrijke bestanden naast Jortt, ook op Dropbox bewaren.

Een andere favoriet, is die met webshops. Zowel WordPress als Magento zijn veel gekozen webshopplatformen die alleen nog maar vaker zullen voorkomen. Het komt daarom goed uit dat je juist deze platformen eenvoudig kunt koppelen met Jortt.

Het koppelen van je webshop met Jortt is door de ‘Jortt Setup Client’ zo gedaan. Je kunt na een geslaagde installatie meteen nieuwe orders omzetten naar je boekhouding toe. Dat zorgt ervoor dat je boekhouding altijd up-to-date is. Zelfs als je honderden orders per dag krijgt!

Behalve met Dropbox en Webshops, kun je Jortt ook koppelen met:

 • eHour

 • OutSmart

 • Keeping

 • Timi

 • Mollie

 • Diverse online incasso programma’s

Wat is Boekhouder Jortt?

De eerste écht geautomatiseerde boekhouder die een groot deel van de boekhouding voor je doet. Een belangrijk detail waardoor de boekhouder Jortt weliswaar een leuke toevoeging is, maar niet al je werk uit handen gaat nemen. Want je je kunt dan wel een enorm deel van je boekhouding automatiseren, er blijft werk voor jezelf inzitten.

Toch is dit een functie die de komende jaren behoorlijk wat meer impact gaat hebben op de manier waarop we ondernemen. Met boekhouder Jortt wordt namelijk misschien wel het belangrijkste deel van de moderne boekhouder weggehaald: advies.

Wanneer het voor een ondernemer niet meer nodig is om een boekhouder voor advies in te huren, is het laatste beetje bestaansrecht van de boekhouder verdwenen.

Vooralsnog is het meest onderscheidende kenmerk van Boekhouder Jortt nog niet krachtig genoeg om dit ook echt te realiseren. Boekhouder Jortt geeft al wat handig advies, maar onvoldoende om ervoor te zorgen dat je echt wat aan het advies hebt. Het inzicht gaat vaak niet verder dan stijgende kosten. De kans is groot dat Boekhouder Jortt de komende jaren meer kracht krijgt en daardoor een belangrijkere rol binnen Jortt gaat spelen. Nog even afwachten dus.

jortt boekhoudsoftware

Wat zijn de kosten van Jortt?

Jort heeft momenteel twee betaalde pakketten, namelijk;

 • Compleet, € 17,50 per maand
 • Plus, € 34,50 per maand

Dat zijn zeer redelijke prijzen voor een boekhoudpakket. Alleen wat krijg je daarvoor terug?

Binnen het boekhoudpakket Compleet, krijg je toegang tot de geautomatiseerde boekhouder Jortt. Ook kun je alle rapporten inzien een jaarrekening maken en de bonnenapp van Jortt gebruiken. Zelfs bankkoppelingen zijn al in het goedkopere pakket te vinden.

Het duurdere Plus boekhoudpakket is ook voorzien van een uitgebreidere Boekhouder Jortt. Hierdoor kun je nog meer gebruik maken van de potentie die deze geautomatiseerde boekhouder de komende jaren zal brengen. Automatisch incasseren? Dat is vooralsnog alleen mogelijk in het Jortt Plus pakket. Net als de geavanceerde rapportages waar de periodieke omzet (Monthly Recurring Revenue) naar voren komt, alsook de cashflow.

Bij zowel compleet als plus krijg je toegang tot de handige Jortt opstartservice. Een must als je van een ander boekhoudprogramma af komt of nog geen ervaring met boekhoudprogramma’s hebt!

Wist je dat je Jortt gratis kunt gebruiken?

Mocht je nog niet helemaal zeker zijn of Jortt iets voor je is, doe je er goed aan Jortt eerst gratis uit te proberen. Je kunt dit volledig onbeperkt doen. Dus niet voor een proefperiode van 14 dagen zoals bij Rompslomp, MoneyMonk en Moneybird het geval is. Nee, voor een ongelimiteerde periode zolang Jortt de algemene voorwaarden niet aanpast.

Met het gratis Jortt pakket kun je onder andere;

 • Facturen en offertes versturen in je eigen huisstijl
 • iDEAL als betaaloptie toevoegen
 • UBL-facturen en pakbonnen versturen
 • Geen limiet op facturen en offertes
 • Voor zowel mobiel, tablet als computer te gebruiken.

Het is een van de meest gulle gratis boekhoudpakketten die ik als online boekhouder de afgelopen jaren heb gezien.

Conclusie: Is Jortt goed genoeg voor jouw boekhouding?

Gezien de vele positieve ervaringen met Jortt, van mijzelf en duizenden andere gebruikers, kan ik niet anders dan Jortt als een van de beste boekhoudprogramma’s van dit moment beoordelen.

Jortt heeft alles te bieden wat je als ondernemer nodig hebt. Eindeloos veel koppelingen, handige functies en bovenal een uitgebreid boekhoudpakket. Je bedrijf wordt sterker doordat je alle kanten op kunt met de functionaliteiten van Jortt. Dat terwijl je altijd voor een scherpe abonnementsprijs gebruiker blijft. Want de prijs-kwaliteitverhouding is voor een boekhoudprogramma als Jortt van buitenaards niveau.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Jortt kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Veelgestelde vragen

Elke keer als ik net zoals Jortt een review schrijf, komen daar veel vragen van vaste bezoekers bij kijken. Zo ook bij mijn Jortt review, waar ik tientallen vragen over heb gekregen. Door de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje te zetten, weet jij op mogelijke vragen die je zelf hebt straks al meteen het antwoord. Mocht jouw vraag hier niet tussenstaan, dan kun je in de reacties je vraag over Jortt stellen.

Waar kan ik een promotiecode of coupon vinden?

Enkele jaren geleden werkte Jortt korte tijd met promotiecodes. Tegenwoordig zijn er helaas geen promotiecodes bekend die je kunt gebruiken om korting te krijgen op een Jortt abonnement.

Waar kan ik meer te weten komen over de Jortt API?

Wil jij een koppeling maken tussen een ander programma en Jortt? Dan heb je daar toegang tot de Jortt API voor nodig. En dat kan. Via de API kun je ontdekken welke koppelingen er precies mogelijk zijn. Het is zelfs mogelijk om een applicatie te maken die je zelf met Jortt kunt koppelen!

Hoe kan ik op Jortt inloggen?

Je kunt op je Jortt boekhouding inloggen door hier naar de inlogpagina te gaan.. Hier kun je, met jouw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand, direct jouw boekhouding betreden.

Hoe kom ik met Jortt in contact?

Wil je met Jortt in contact komen? Heb je een vraag die je aan de helpdesk van Jortt wilt vragen? Dan is dat eenvoudig te doen via mail, telefoon en het contactformulier op de website van Jortt. Jortt is telefonisch bereikbaar op 020 210 10 11. Via de website van Jortt kun je een contactformulier vinden waar over het algemeen binnen enkele uren op gereageerd wordt.

Waar zit Jortt?

Het hoofdkantoor van Jortt is momenteel te vinden aan de Transistorstraat 71C, 1322 CK te Almere.

Hoe kan ik Jortt opzeggen?

Heb je besloten dat je toch liever een ander boekhoudprogramma wilt uitproberen? Dan kun je Jortt opzeggen via je account. Log eerst, zoals hierboven beschreven, op je account in. Vervolgens kun je op je ‘abonnement’ klikken waar je jouw lopende abonnement kunt opzeggen. Aan het einde van de lopende abonnementsperiode wordt je abonnement officieel opgezegd

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma als ZZP'er?