Gekko Review: Kosten, Uren, App & Functies

gekko boekhouden

Met Gekko scan je bonnetjes, registreer je uren en verstuur je facturen en offertes binnen één prettige boekhoudomgeving. Dat klinkt niet heel veel anders dan alle andere boekhoudprogramma’s die ik de afgelopen maanden gerecenseerd heb. Waarom zit ik hier dan toch met een brede glimlach deze Gekko review te schrijven?

Gekko is voor een groot aantal ondernemers gratis te gebruiken.

Je leest het goed. Gekko is op zekere hoogte een gratis boekhoudprogramma. En dat is een stuk zeldzamer dan je denkt.

Als boekhouder is een gratis boekhoudprogramma waarmee een ondernemer al jouw werk uit handen neemt een behoorlijke uitdaging. Want wat voor werk blijft er voor mij, een boekhouder, over?

Ik ben van mening dat als boekhoudsoftware zoals GetGekko in staat is jou beter te helpen, je er goed aan doet voor een dergelijk programma te kiezen. Dat is dan ook de reden dat ik in mijn Gekko review uitgebreid op de volgende onderdelen in ga.

Na het doorlezen van deze onderwerpen in mijn review, weet jij of Gekko in staat is jouw administratie te verzorgen. Mocht je meer vragen hebben, kun je mij in het opmerkingenveld aan het einde van de pagina alles over boekhouden en software vragen!

Wat kun je allemaal met Gekko doen?

Voor een boekhoudprogramma dat je al dan niet deels gratis kunt gebruiken zijn er verrassend veel functies aanwezig. Natuurlijk, er is een betaalde versie. Anders zou het bedrijf Gekko geen bestaansrecht hebben.

Uiteindelijk kun je namelijk, vooral als je voor de Premium-variant kiest, op een uitgebreid pakket rekenen. Een pakket dat net zo compleet is als veel van de concurrenten zoals Moneybird, MoneyMonk en E-Boekhouden.

gekko mooiste boekhoudprogramma

Gekko heeft het boekhoudprogramma in zes categorieën geplaatst.

Onder deze zes categorieën valt een variatie aan functies.

 • Uren
 • Kosten
 • Ritten
 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Rapportages

Hieronder bespreek ik de invulling van vijf van deze zes categorieën. Verderop in de Gekko Review worden de bankkoppelingen nader bekeken.

Gekko Uren

Dat Gekko zich op ondernemers richt, is wel duidelijk wanneer we de populairste functionaliteit bekijken: Uren. De meeste mensen lijken in Google ook het meest op Gekko Uren te zoeken, wat mogelijk het gevolg is van de handige app.

Uren helpt je om op een prettige en extreem eenvoudige manier je uren bij te houden. Dat kun je doen in de gebruikelijke online omgeving (getgekko.nl) of de handige Gekko App waar ik je verderop meer over vertel.

Dat is niet alles, want je kunt je uren ook nog eens op een overzichtelijke manier inzien.

Je kunt per klant en project een tijdlijn inzien van alle gemaakte uren. Dit is tevens mogelijk voor alle klanten. Hierdoor heb je compleet inzicht in waar jouw inkomsten vandaan komen. Veel freelancers beseffen onvoldoende waar zij precies hun omzet vandaan halen. Welke uren zijn het meest rendabel besteed? Waar heb je mogelijk wat ruimte laten vallen?

Gekko Kosten

In veel gevallen zijn kosten niet iets waar je als ondernemer elke dag even vrolijk naar kijkt. Hoe makkelijker dit deel dus in jouw boekhouding verwerkt is, hoe prettiger het wordt om kosten te verwerken. Etentjes, tankbonnetjes en loonstroken kunnen een boekhouding opblazen. Dat moet makkelijker kunnen. Gekko laat zien hoe.

Voor freelancers zit de functie onkostenregistratie bij dit onderdeel ingebakken. Tijdens een lange dag werken voor een opdrachtgever is de kans dat je wat onkosten hebt gemaakt groot. Een broodje bij de bakker of de inkoop van wat onderdelen: dit soort onkosten wil je natuurlijk gemakkelijk kunnen bijhouden.

Welke Gekko review je ook leest: op dit onderdeel scoort Gekko bijzonder goed.

Via de iOS en Android app kun je eenvoudig onkosten bijhouden, bonnetjes inscannen en dit automatisch in je boekhouding verwerken. Heb je een broodje gescoord? Maak met de Gekko kosten app een foto van de bon, de app scant de bon in en je kunt de kosten aan een project of klant toevoegen. Daarnaast kun je zelf kostensoorten aanmaken en bijhouden, waardoor je jouw Gekko administratie precies zo kunt instellen dat het op jouw bedrijf aansluit.

Ontvang je per email ook wel eens een factuur? Dan kun je deze email direct naar Gekko doorsturen. Gekko zorgt er vervolgens voor dat de factuur netjes in jouw Gekko administratie verschijnt.

Ritten

Maak jij regelmatig een rit om naar een opdrachtgever te gaan? Of bezoek je een potentiële klant voor een verkoopgesprek? Dan wil je dit op een nette manier kunnen registreren.

Via Gekko is het bijhouden van ritten zowel via de app als met de browserversie mogelijk. Je kunt per autorit automatisch de afstand berekenen, adressen vinden en de rit verwerken. Het is zelfs mogelijk om meerdere auto’s aan je Gekko administratie toe te voegen zodat je voor verschillende werknemers de autoritten kunt bijhouden.

Als freelancer wil je vooral de onkosten van de gemaakte ritten kunnen declareren. Dit kun je onder andere doen door gemaakte ritten aan projecten of klanten te koppelen. Hierdoor weet je precies welke kosten je per subject gemaakt hebt. Met een paar klikken op de knop review je de onkosten en stuur je ze door naar de administratie van je opdrachtgever!

Factureren

Uiteindelijk moet er omzet zijn om als bedrijf te kunnen overleven. Nog beter gezegd, winst. Winst komt bij de meeste bedrijven alleen binnen wanneer er met enige regelmaat gefactureerd wordt. En dat is bijzonder eenvoudig met Gekko.

Factureren moet wat mij betreft een kwestie van seconden zijn. Je klikt aan naar wie de factuur moet, je vult de specificatie in en je kunt met een klik de factuur versturen. That’s it.

Gekko pakt dit (gelukkig) op soortgelijke wijze aan. Je kunt in beide pakketten (basic en premium) onbeperkt facturen versturen met UBL-bijlage. Iets wat veel van je klanten erg op prijs stellen.

Daarna komen we meteen terecht bij Premium-functies die eigenlijk onmisbaar zijn.

Zo kun je met Gekko Premium:

 • Facturen naar jouw eigen huisstijl aanpassen
 • Inplannen van facturen
 • Facturen in andere valuta versturen
 • Standaard en terugkerende producten en diensten aan je facturen toevoegen
 • Periodiek facturen sturen
 • Bijlages aan facturen toevoegen
 • Onbeperkt iDEAL betaallinks aan facturen toevoegen
 • Onbeperkt offertes maken

De laatste twee onderdelen zijn in beperkte mate (5 iDEAL links & 3 offertes) met het gratis pakket mogelijk. De overige onderdelen zijn alleen bij Premium beschikbaar.

Naar mijn ervaring heeft Gekko (en ervaringen van anderen) facturatie behoorlijk goed uitgewerkt. Dit is wel vooral het geval bij de betaalde versie waar vrijwel ieder vereist onderdeel aanwezig is.

Je kunt met grote eenvoud facturen sturen en verwerken. Gekko probeert hierbij je de mogelijkheid te geven waar mogelijk onderdelen automatisch in te laten vullen. Hierdoor bespaar je tijd doordat de factuur vaak al voor een deel ingevuld is. Ontzettend handig natuurlijk!

Rapportages

Je kunt in het Gekko boekhoudprogramma verschillende rapportages inzien. Al deze rapportages worden automatisch opgesteld en vereisen vanaf jouw kant dus geen extra werk. Je kunt de volgende rapportages inzien:

 • Winst- en verliesrekening
 • Uren
 • Overzicht per klant van ritten, uren, winst en verlies
 • Onkosten per kostensoort
 • Cashflow rapportage
 • Btw rapportage

In het gratis pakket kun je alleen de eerste twee rapportages inzien. Deze rapportages zijn voor de meeste ondernemers voldoende om een goed begrip te krijgen van de huidige stand van zaken.

Wil je echter gemakkelijk je btw aangifte kunnen doen? Dan is de btw rapportage die bij het Premium-pakket is inbegrepen onmisbaar. Met de btw rapportage kun je namelijk binnen nog geen 5 minuten je volledige btw aangifte invullen. In één overzicht zie je precies staan wat je per onderdeel moet invullen. Het is dan alleen een kwestie van het overnemen van de getallen, controleren en je btw aangifte indienen.

Is Gekko echt gratis?

Een gratis boekhoudprogramma kan nooit echt gratis zijn, toch?

Gekko is echt gratis. Je kunt, zonder ook maar een euro te betalen, jouw boekhouding beheren. Tenminste, als je een niet al te grote boekhouding hebt. Want er zijn zoals je zonder twijfel begrijpt wel enkele beperkingen.

Je kunt bij Gekko kiezen uit twee pakketten. Het gratis Gekko Basic en Gekko Premium.

De gratis variant, Basic, bevat op ieder onderdeel de belangrijkste functies. Een kleine ondernemer die onbeperkt facturen wilt kunnen versturen en de winst- en verliesrekening wilt kunnen inzien, kan met Gekko Basic uit de voeten. Daarnaast kun je zelfs gratis van de bankkoppeling gebruik maken. Weliswaar tot 50 transacties.

Offertes? Daar kun je er maximaal drie van openhouden. Bij meer offertes moet je naar Gekko Premium upgraden. Eerder in deze Gekko review vertelde ik je dat vooral op de facturatie- en rapportagemodule op Basic gekort is. Voor meer informatie verwijs ik je dan ook graag naar het voorgaande hoofdstuk.

Al met al is de gratis variant van Gekko voor ondernemers met een omzet van onder de € 30.000 per jaar voldoende. Een klein deel van de extra functies van Premium helpen je om je boekhouding efficiënter en slimmer te maken. Maar of je ze echt nodig hebt? Waarschijnlijk niet.

Wat zijn de Gekko kosten?

Gebruikers met een omzet van boven de € 30.000 adviseer ik voor de Premium-versie van Gekko te kiezen. Je bent al op het punt dat je liever niet langer dan enkele minuten met je boekhouding bezig bent. Gekko Premium zorgt ervoor dat je boekhouding veel van het werk voor je uit handen neemt. Daarnaast hoef je je nooit zorgen te maken over eventuele beperkingen.

Gekko Premium kost € 10 per maand waarmee het een van de goedkoopste boekhoudprogramma’s is. Dat terwijl je dan het meest complete boekhoudpakket van Gekko in bezit hebt.

Voor € 10 per maand krijg jij onder andere toegang tot:

 • Tijdlijn van je uren voor alle klanten
 • Urenrapportages die je aan facturen kunt toevoegen
 • Eigen kostensoorten
 • Doorsturen van digitale bonnen per email
 • Automatisch afstand berekenen van gemaakte ritten
 • Automatisch vinden van adressen
 • Meerdere auto’s in je boekhouding
 • Facturen naar eigen huisstijl
 • Inplannen en versturen van periodieke facturen
 • Bijlages aan facturen toevoegen
 • Onbeperkt iDEAL-betaallinks toevoegen
 • Offertes aanmaken
 • Onbeperkt transacties via bankkoppeling inladen
 • Meerdere bankrekeningen koppelen
 • Alle rapportages
 • Btw aangifte via Gekko
 • 1 GB opslag
 • 25 MB factuurbijlagen
 • Meerdere handelsnamen mogelijk

Dat is dus nog een behoorlijk verschil met Gekko Basic (gratis). Voor welk pakket ga jij?

Gekko en bankkoppelingen

Gekko werkt zowel met de oude MT940 als met de moderne PSD2 standaard om banktransacties te importeren. Hierdoor kun je eenvoudig facturen met inkomende of uitgaande transacties matchen. Daarnaast kunnen zelfs onkosten via een bankkoppeling Gekko in worden getrokken. Hierdoor zie je aftrekbare kosten nooit meer over het hoofd.

Het is momenteel niet duidelijk welke banken een koppeling met het boekhoudprogramma van Gekko hebben. Wanneer dit bekend is, wordt het aan deze review toegevoegd.

Lees op deze pagina meer over de bankkoppeling

gekko voor km registratie

Wat kan je met de Gekko app?

Gekko is misschien wel het bekendst om haar app. Gekko heeft namelijk een serie van apps ontwikkeld waarmee je als ondernemer een groot deel van je Gekko administratie mobiel kunt regelen. Doordat deze apps gratis te gebruiken zijn, zijn ze dan ook zeer in trek in de verschillende app stores.

Je kunt de volgende apps downloaden:

 • Kilometerregistratie app
 • Gekko urenregistratie app
 • Bonnetjes scan app
 • Gekko facturen app

Dit zijn vier, allen gratis, op zichzelfstaande apps die jij kunt gebruiken. Alle apps zijn voor zowel iOS als Android apparaten te downloaden. Gebruikers met Gekko Premium kunnen van extra functionaliteiten binnen de verscheidende apps gebruik maken.

Hoe zijn de Gekko ervaringen?

Een review over Gekko mag niet alleen uit mijn ervaring bestaan. Ook andere mensen hebben ervaringen met Gekko en die deel ik graag met je.

Op Trustpilot scoort Gekko een 4 uit 5 stellen, waarbij iedere ervaring het gebruiksgemak, de service en functionaliteiten prijst.

De volgende twee gekko ervaringen zijn daar een goed voorbeeld van:

Super goede ervaring met de klantenservice. Reageren snel, heel vriendelijk, behulpzaam en duidelijk antwoord op gestelde vragen. Echt Top, dankjewel!

Gekko is de makkelijkste manier om gratis je boekhouding te doen. Erg blij mee.

Verdere ervaringen op Trustpilot blijven verder summier maar positief.

Op veel andere websites wordt Gekko ook met veel lof besproken, zoals Zakelijk Groeien en ZZPDaily. Op beide websites scoort Gekko boven de 9.0 (uit 10).

Alternatieve boekhoudsoftware

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Veel gestelde vragen over Gekko

Gekko heeft kennelijk de afgelopen maanden flink wat nieuwe klanten gekregen. Of dat nu door mijn Gekko review komt of door de recensies van andere websites is mij onbekend. Ik weet wel dat er steeds meer vragen over het programma zijn. De meest gestelde vragen over het boekhoudprogramma Gekko en de invulling hiervan bespreek ik hieronder.

Waar kan ik op Gekko inloggen?

Wil je op je Gekko account inloggen? Dan is daar deze inlogpagina voor.
Vul hier je e-mailadres in
Vul hier je wachtwoord in
Klik op Log in
En je bent ingelogd!
Wachtwoord of e-mailadres vergeten? Via deze pagina vraag je binnen enkele seconden een nieuw wachtwoord aan.

Hoe kom ik met Gekko in contact?

Wil je iets aan Gekko vragen of bij de gekke Gekko’s op bezoek? Dan is dat in zowel Barcelona als Amsterdam mogelijk. Let op, Gekko Barcelona bevindt zich in een co-workingspace en is dus niet de beste plek om te bezoeken.
Onderaan de contactpagina van Gekko kun je de bezoekadressen vinden. Mocht je Gekko liever willen emailen, kan dat via support@getgekko.com. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch een Gekko medewerker aan de telefoon te krijgen.

Met een boekhouder of accountant Gekko gebruiken?

Wil jij jouw boekhouder of accountant in Gekko mee laten kijken? Of wil je graag dat jouw administratie door de boekhouder in Gekko verwerkt wordt? Dan is dat mogelijk!
Verschillende boekhouders hebben zich gespecialiseerd op Gekko, zodat ze samen met jou het maximale uit Gekko kunnen halen. Via Google kun je eenvoudig in contact komen met Gekko boekhouders en accountants!

Als boekhouder Gekko gebruiken voor eigen klanten?

Ben je net als de schrijver van deze review een boekhouder? Dan kun je Gekko ook voor eigen klanten gebruiken!
Op de speciale boekhouder & accountants-pagina van Gekko ontdek je op welke manier je Gekko hiervoor kunt inzetten. Zo kun je;
Klanten beheren vanaf één plek
Platform in je eigen huisstijl aanbieden
Alle mobiele Gekko apps inzetten
De klantenservice van Gekko round-the-clock benaderen
In deze video legt Gekko je uit hoe accountants en boekhouders door het hele land Gekko inzetten om hun bedrijf te laten groeien.

Hoe kan ik Gekko opzeggen?

Je kunt op ieder moment je Gekko abonnement opzeggen. Door naar je account te gaan, je abonnement te selecteren en vervolgens op ‘aanpassen’ te klikken kun je jouw abonnement opzeggen.

Is het koppelen met een webshop mogelijk?

Het is helaas op het moment van schrijven niet mogelijk om het boekhoudprogramma van Gekko met een webshop te koppelen.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een online boekhoudprogramma?