Beste boekhoudprogramma voor Fysiotherapeuten

Als zelfstandig fysiotherapeut ontkom je niet aan het bijhouden van de administratie, maar gelukkig bespaar je een hoop tijd door gebruik te maken van goede boekhoudsoftware. In dit artikel bespreek ik het beste boekhoudprogramma voor fysiotherapeuten, inclusief alle voor- en nadelen, kosten en functies.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste boekhoudprogramma’s voor fysiotherapeuten:

 • Rompslomp – Makkelijk en snel je administratie bijhouden
 • Reeleezee – Efficient boekhouden met veel mogelijkheden
 • e-Boekhouden – Slim factureren en boekhouden

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

Reeleezee

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Vanaf € 15,- per maand 
Meer informatie

rompslomp

 • Eenvoudig facturen maken
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Waarom goede boekhoudsoftware onmisbaar is voor ondernemers binnen de fysiotherapie

 • Bespaar tijd, online boekhoudsoftware neemt jou veel taken uit handen, waardoor je tijd overhoudt voor je patiënten en je vak
 • Bespaar geld, doordat je geniet van alle belastingvoordelen en minder geld kwijt bent aan een boekhouder en/of accountant
 • Voorkom fouten, door de slimme functies en automatische processen, die het handmatig invoeren van gegevens en het uitvoeren van berekeningen overbodig maken, worden veel fouten voorkomen
 • Meer inzicht, met de juiste online boekhoudsoftware voor fysiotherapeuten weet je altijd hoe jouw praktijk er financieel voorstaat en behoud je zelf de controle. En alle belangrijke gegevens worden opgeslagen op één centrale plaats
beste boekhoudprogramma voor fysiotherapeuten

De beste online boekhoudsoftware voor fysio

Ik heb de beste drie opties uitgezocht voor zowel fysiotherapeuten die als ZZP’er werken, als die met een eigen praktijk en werknemers.

Rompslomp – Makkelijk en snel je administratie bijhouden

Rompslomp is een Nederlandse jonge onderneming, en sinds 2022 onderdeel van de gerenommeerde fintech ontwikkelaar Visma eAccounting. De boekhoudsoftware van Rompslomp heeft een vestiging in Utrecht, en de software die ze ontwikkelen richt zich voornamelijk op freelancers en ZZP’ers. Ze hebben inmiddels een team van meer dan 15 medewerkers, waaronder een goede support afdeling. Het doel van Rompslomp is boekhouden zo eenvoudig mogelijk maken, en ondernemers dus letterlijk te verlossen van alle rompslomp die de administratie met zich meebrengt. Wel is het goed om te vermelden dat dit boekhoudprogramma minder geschikt is voor het MKB.

Rompslomp is de perfecte keuze als je niets van boekhouden afweet, en je je hier als fysiotherapeut eigenlijk ook helemaal niet mee bezig wil houden. Zo houd je de administratie op een makkelijke manier bij, dankzij functies als de automatische bankkoppeling, urenregistratie, kilometerregistratie, de digitale schoenendoos en, scan & herken. Ook is het boekhoudprogramma geschikt voor het opstellen van facturen in je eigen huisstijl, met inbegrip van een iDEAL betaallink zodat klanten sneller betalen. Wat je precies kwijt bent voor Rompslomp behandel ik later in dit artikel.

Pluspunten Rompslomp

 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Gratis proefperiode
 • Je hebt geen boekhoudkennis nodig
 • Goede mobiele app
 • Onderdeel van Visma

Minpunten Rompslomp

 • Beperkingen in het starterspakket (maximaal 10 facturen)
 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

Reeleezee – Efficiënt boekhouden met veel mogelijkheden

Reeleezee is net als Rompslomp onderdeel van een overkoepelende organisatie, namelijk Exact. Het boekhoudprogramma van Reeleezee richt zich echter niet alleen op ZZP’ers en kleine ondernemers, maar ook op het MKB. Dit bedrijf is een officiële partner van de Nederlandse Belastingdienst, waardoor je er zeker van bent dat de software ervoor zal zorgen dat jouw boekhouding altijd overeenkomt met de huidige wetten en regels. Reeleezee is gevestigd in Breukelen en lift mee op de goede reputatie van Exact (die al financiële software ontwikkelt sinds 1984). Het is een goede optie als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk programma, dat in staat is om mee te groeien met jouw onderneming.

Reeleezee beschikt over een eigen app, erg handig als je meteen je uren wil doorfactureren of wil bijhouden voor het urencriterium van de Belastingdienst. Maar ook als je onderweg een bonnetje wil toevoegen aan de administratie, of als je een factuur vergeten bent te sturen. De app van Reeleezee is zowel beschikbaar voor iOS als Android, en ook via de app kun je gewoon samenwerken met je accountant. Een ander voordeel van deze aanbieder is, dat je toegang hebt tot de kennisbank. Dus je profiteert niet alleen van een professionele klantenservice, maar ook van een grote hoeveelheid informatie waar je altijd even snel iets kunt nakijken over de werking van de software.

Pluspunten Reeleezee

 • Veel aandacht voor ontwikkeling van nieuwe functies en visuele verbeteringen
 • Lage prijsstelling voor kleine ondernemers en freelancers
 • Uren- en rittenregistratie zijn goede nieuwe toepassingen
 • Bankkoppeling mogelijk met alle grote banken

Minpunten Reeleezee

De bereikbaarheid van de support kan beter

e-Boekhouden – Slim factureren en boekhouden

e-Boekhouden is een gerenommeerde ontwikkelaar van boekhoud- en facturatiesoftware, en ze bestaan inmiddels al meer dan 20 jaar. De onderneming heeft veel lovende recensies ontvangen op onafhankelijke platformen, en ze streven ernaar om hun klanten te voorzien van de beste service. e-Boekhouden bestaat om precies te zijn sinds 2002 en hun hoofdkantoor staat in Aarle-Rixtel; een dorp in Noord-Brabant. e-Boekhouden is zelfs gratis voor startende fysiotherapeuten, waar ik later in dit artikel op terugkom. Maar je hebt natuurlijk niets aan gratis software als de kwaliteit niet optimaal is, maar gelukkig is dit iets waar je bij e-Boekhouden niet bang voor hoeft te zijn.

e-Boekhouden blinkt uit in hetgeen dat ze doen, omdat ze zich echt specialiseren in het aanbieden van boekhoud- en facturatie software. De gebruiksvriendelijke interface biedt alles wat jij als zelfstandige fysiotherapeut nodig hebt om te voldoen aan de regels van de Belastingdienst en inzicht te krijgen in de financiën, op een tijdbesparende manier. Functies waar je gebruik van kunt maken zijn: een automatische bankkoppeling, het doen van de BTW-aangifte en opgaaf ICP, werken met gebroken boekjaren, budgetten bijhouden, factureren in de huisstijl van jouw fysiopraktijk, voorraadadministratie, uren- en kilometerregistratie, relatiebeheer, nieuwsbrieven versturen en nog veel meer.

Pluspunten e-Boekhouden

 • Gratis voor startende ondernemers (15 maanden)
 • Uitgebreid aantal functies
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Compleet programma, inclusief app

Minpunten e-Boekhouden

 • Niet alle pakketten zijn inclusief facturatie

Meer inzicht in de financiën van jouw praktijk

Met goede boekhoudsoftware beschik je met een paar muisklikken over de juiste informatie, die je precies laat zien hoe jouw fysiopraktijk ervoor staat, welke betalingen nog open staan, hoeveel je op locatie hebt gewerkt, en meer. Je bent dus niet meer afhankelijk van je boekhouder of accountant voor dit soort informatie. Ook als je wil groeien verschaft boekhoudsoftware het nodige inzicht, denk aan het koppelen van een webshop met fysio producten. Hierdoor kun je in één systeem je voorraad beheren, facturen aanmaken en zien welke producten het meest winstgevend zijn. Maar ook als je werknemers in dienst hebt, kan boekhoudsoftware vaak worden gekoppeld met bijvoorbeeld een salarisadministratie, of kunnen jouw werknemer(s) ook via het boekhoudprogramma hun gewerkte uren bijhouden. Allemaal dingen die zonder boekhoudsoftware een stuk tijdrovender zijn.

De juiste boekhoudsoftware levert je uiteindelijk geld op

Veel zelfstandige ondernemers kiezen niet voor online boekhoudsoftware vanwege de bijkomende kosten, en hoewel het je maandelijks een bepaald bedrag kost zal je er uiteindelijk geld mee besparen. Je hebt bijvoorbeeld minder vaak de hulp van een boekhouder nodig, je bent minder tijd kwijt aan de administratie (waardoor je meer tijd kunt besteden aan het behandelen van patiënten), en je vergeet nooit meer om de BTW-aangifte in te dienen of losse bonnetjes in je administratie op te nemen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je een boekhoudprogramma kiest dat aansluit op jouw wensen. Op deze manier betaal je enkel voor de functies die je ook daadwerkelijk gebruikt. Hieronder alvast de prijzen van de beste boekhoudpakketten voor jouw vakgebied.

Rompslomp voor fysiotherapeuten

Rompslomp biedt meerdere pakketten aan, waaronder een gratis pakket met een aantal handige functies. Helaas is het geen compleet gratis boekhoudprogramma, dus kun je beter gebruikmaken van een van de twee betaalde Rompslomp pakketten: Rompslomp Plus voor €5,75 of Rompslomp Pro voor €17,25 per maand. Als je trouwens voor een jaarabonnement kiest, ontvang je maar liefst 16% korting. Met name het Pro pakket is erg interessant voor zelfstandigen binnen de fysiotherapie. Je kunt er namelijk ook je BTW aangifte mee doen, en voor €5,75 extra per maand koppel je ook je zakelijke bankrekening. Heb je meerdere administraties als fysio, dan is er ook nog het Rompslomp Premium pakket voor €28,75 per maand. Alle pakketten zijn overigens inclusief het gebruik van de Rompslomp app.

rompslomp voor fysiotherapeuten

Reeleezee voor fysiotherapie praktijken

Om de boekhouding van jouw praktijk te regelen heb je bij Reeleezee de keuze uit verschillende abonnementen. Houd er rekening mee dat het goedkoopste abonnement, Slim Boekhouden Start van €15 per maand, maar geschikt is voor het versturen van 10 verkoopfacturen. Met de overige abonnementen is het aantal facturen onbeperkt. Voor het Slim Boekhouden pakket betaal je €33, en voor het Slim Boekhouden + €66 per maand. Het Plus abonnement is met name geschikt voor het MKB en bevat een aantal functies die de andere abonnementen niet hebben, zoals: de automatische bankkoppeling en het e-mailen van verkoopfacturen. Het duurste abonnement is werkelijk ontzettend uitgebreid, inclusief de mogelijkheid voor het beheren van meerdere administraties en het koppelen van een CRM systeem.

e-Boekhouden voor fysiotherapeuten

Laat ik meteen beginnen met het gratis abonnement van e-Boekhouden, dat geschikt is voor starters. Vanaf de datum dat je jezelf als fysio hebt ingeschreven bij de KvK, ontvang je de software van e-Boekhouden 15 maanden lang gratis. Het gaat om het ZZP Mini Pakket, dat normaal gesproken €9,95 per maand kost, en dit abonnement is met inbegrip van de facturatiemodule. e-Boekhouden heeft als grootste voordeel dat ook kleinere ondernemers gebruik kunnen maken van alle functies die worden aangeboden, en het duurdere pakket biedt dus niet meer mogelijkheden. Als jouw praktijk meer dan 240 boekingen per boekjaar heeft, dien je het duurdere abonnement te kiezen. Je hebt daarbij de keuze uit twee modules die zowel los als samen kunnen worden afgenomen, namelijk boekhouden voor €14,50 en/of factureren voor €9,50 per maand. Net zoals de andere twee boekhoudprogramma’s is de software van e-Boekhouden tijdens een proefperiode gratis te testen.

e-boekhouden voor fysiotherapeuten

Top 3 Boekhoudprogramma’s voor fysiotherapeuten

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

Reeleezee

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Vanaf € 15,- per maand 
Meer informatie

rompslomp

 • Eenvoudig facturen maken
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Veelgestelde vragen

Welk boekhoudprogramma is het beste voor fysiotherapeuten?

In dit artikel bespreek ik de beste boekhoudprogramma’s voor fysiotherapeuten, inclusief de voordelen, functies en kosten. De top drie bestaat uit Reeleezee, e-Boekhouden en Rompslomp.

Bestaat er gratis boekhoudsoftware voor ZZP’ers?

Ja, e-Boekhouden biedt gratis boekhoudsoftware aan voor startende ZZP’ers. Ook bieden alle drie de beste boekoudprogramma’s een gratis proefperiode aan, zodat je de software kunt testen.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor fysiopraktijken zonder personeel?

In dit artikel behandel ik meerdere boekhoudprogramma’s die erg geschikt zijn voor zelfstandige fysiotherapeuten zonder personeel, waaronder een boekhoudprogramma dat gratis is voor startende fysiotherapeuten.

Heb ik als kleine zelfstandige ondernemer boekhoudsoftware nodig?

Het is uiteraard niet verplicht om boekhoudsoftware te gebruiken als zelfstandige ondernemer, maar het is wel erg makkelijk. Goede boekhoudsoftware zorgt dat je efficiënter kunt werken, dat je minder tijd kwijt bent aan de administratie en je bespaart kosten.

Welk boekhoudprogramma voor fysio is het goedkoopst?

In dit artikel bespreek ik drie verschillende boekhoudprogramma’s voor fysiotherapeuten, inclusief gratis boekhoudsoftware en een kwalitatief boekhoudprogramma voor nog geen tientje per maand. Welk programma voor jouw als ondernemer echt het goedkoopste is, hangt af van je wensen en de functies die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *