Exact voor de Makelaardij

Als makelaar kun je niet zonder een goed boekhoudprogramma. Veel ondernemers kiezen tegenwoordig voor online boekhoudsoftware, omdat dit ervoor zorgt dat je overal en altijd op de hoogte bent van jouw financiële situatie. Exact voor de makelaardij is zo’n programma en groeit tevens mee met jouw onderneming en de software van Exact is dan ook geschikt voor zowel ZZP’ers als MKB’ers.

Je hebt daarnaast de mogelijkheid om talloze apps te koppelen aan Exact, zoals debiteurenbeheer en urenregistratie. Een van de koppelingen die speciaal is ontwikkeld voor jouw sector is  Realworks; de CRM voor de makelaardij. Door middel van add-ons pas jij de software van Exact precies aan op de behoeften en wensen van jouw onderneming.

Hoe kan ik je helpen met Exact voor de makelaardij?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Exact Online voor de makelaardij? Met Exact kun je diverse handige functies speciaal voor de makelaardij gebruiken. Zoals de koppeling met Realworks, debiteurenbeheer en urenregistratie. Zo is jouw zakelijke administratie altijd up to date en voorkom je onnodige fouten. Klik op de knop hieronder voor de kortingscode van Exact voor de Makelaardij.

Inhoudsopgave

Over Exact

Voordat we dieper ingaan op Exact en de voordelen voor de makelaardij, is het goed om eerst iets meer te weten te komen over dit bedrijf. Exact is een van de marktleiders van boekhoudsoftware en dit Nederlandse bedrijf bestaat al sinds 1984. Inmiddels zijn ze werkzaam in meerdere landen en bieden ze lang niet alleen online boekhoudsoftware aan. Denk aan pakketten gespecialiseerd voor de handel, de bouw of de productiesector, of juist software die zich richt op HR, ERP of Project Management. Exact biedt ook een passende

en erg interessante oplossing aan voor de makelaardij in samenwerking met Realworks, waar we straks meer over zullen vertellen.

Wat is Exact Online?

Exact voor de makelaardij

Exact Online is de online boekhoudsoftware voor ondernemers, inclusief makelaarskantoren. Exact biedt slimme software aan, wat betekent dat zoveel mogelijk boekhoudtaken uit handen worden genomen en geautomatiseerd. Het gebruik van een online boekhoudprogramma brengt veel voordelen met zich mee. Zo maak je bijvoorbeeld vrijwel geen fouten, ben je minder tijd kwijt aan je boekhouding en heb je altijd inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming.

Exact Online werkt met verschillende pakketten, zodat je het pakket kunt kiezen dat past bij de huidige vorm van je onderneming. Groeit jouw onderneming ineens snel, dan upgrade je gewoon je abonnement. Zo hoef je niet over te stappen naar een andere software leverancier en hoef je je gegevens niet te verhuizen.

De online boekhoudsoftware van Exact is uiterst geschikt voor de makelaardij. Je kunt bijvoorbeeld samenwerken met jouw boekhouder. Dit bespaart kosten aangezien je veel dingen zelf kunt doen in het programma, maar jouw boekhouder je altijd kan bijstaan als je ergens hulp bij nodig hebt. Doordat alles wordt opgeslagen in de cloud, hoef je ook niet meer te sjouwen met mappen. Zelfs je losse bonnetjes, bijvoorbeeld omdat je moest tanken voor een bezichtiging, verwerk je snel in de online boekhouding dankzij de slimme functie Scan & Herken. Een andere slimme functie is de mogelijkheid om je bank te koppelen, waardoor in-en uitgaven automatisch worden verwerkt. Naast het feit dat Exact Online zelf ontzettend uitgebreid is, kun je de software koppelen met talloze apps.

Hieronder een overzicht van de prijzen van Exact Online voor de makelaardij:

Naam Pakket:Boekhouden EssentialsBoekhouden PlusBoekhouden Professional
Kosten:€39,- per maand€75,- per maand€111,- per maand
Extra:Perfect voor ZZP’ersPerfect voor het MKB; voor meerdere administraties en/of gebruikersVoor grote ondernemingen, inclusief een onbeperkt aantal bankkoppelingen

Exact urenregistratie

Exact ontwikkelt naast boekhoudsoftware ook andere oplossingen voor ondernemers, zoals de module urenregistratie. Iets dat ook goed van pas kan komen voor jou als makelaar. Op deze manier kun je je urenregistratie digitaliseren en koppelen aan je boekhouding zodat je geen omzet meer misloopt. Deze urenregistratie is toegankelijk voor jezelf, evenals je werknemers via zowel desktop als mobiele apparaten en het is inclusief declarabele en niet-declarabele uren.

De pakketten en kosten per maand voor Exact urenregistratie zijn als volgt:

Projecten EssentialsProjecten PlusProject Management & Globe
€145,-€265,-€391,-

Exact & Realworks voor de makelaardij

Exact is een partnerschap aangegaan met Realworks die specifiek gericht is op de makelaardij. Voordat we hier dieper op ingaan, eerst wat achtergrondinformatie over RealWorks zelf.

Over Realworks

Realworks is een innovatieve onderneming die zich specifiek richt op makelaars. Sinds 2004 hebben zij hun eerste CRM voor makelaars gelanceerd, waarvan je ook gebruik maakt via de app. Realworks heeft als doel makelaars te voorzien van handige technologieën, zodat jij je kunt concentreren op het vak. Realworks heeft een kantoor in Amsterdam en is inmiddels overgenomen door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

realworks debiteurenbeheer

Voordelen van Realworks in combinatie met Exact voor de makelaardij:

  • Data beveiligen
  • Leads, dossiers en afspraken bijhouden
  • Verkoopinstrumenten aanbieden
  • Ervoor zorgen dat de communicatie vlekkeloos verloopt

Exact en Realworks voor de Makelaardij

Door Exact en Realworks te koppelen, geniet je van het beste van beide werelden. Naast de online boekhoudsoftware van Exact, beschik je ook over een CRM dat inspeelt op de wensen van makelaars. Denk hierbij aan het beheren van taxaties, aan- en verkopen, verhuur en nieuwbouw. Kortom al het vastgoedmanagement.

De koppeling tussen Realworks en Exact zorgt er tevens voor dat het dubbel invoeren van zowel relaties als facturen verleden tijd is. Zodra je in Realworks een verkoopfactuur aanmaakt, wordt deze automatisch geboekt naar Exact Online. De data tussen beide systemen wordt gesynchroniseerd, zodat je altijd in real time op de hoogte bent van wat er gaande is in jouw onderneming. Als je al bekend bent met Realworks, dan worden (indien gewenst) ook alle archief facturen van de afgelopen twee jaar verwerkt. Deze koppeling betekent dus dat er minder verwerkingstijd is, dat het makkelijker is om samen te werken met je boekhouder en dat je alle informatie altijd bij de hand hebt.

De koppeling met Realworks is mogelijk voor alle drie de Exact Online abonnementen, evenals Project Management, en Uren & Facturen. De koppeling kost €5,- per maand, plus de kosten van de software voor Realworks en Exact Online.

Debiteurenbeheer voor makelaars

Goed debiteurenbeheer is onmisbaar voor een succesvolle makelaardij, want het is tenslotte erg belangrijk om overzicht te hebben van de openstaande kosten. Debiteuren zijn niets meer dan klanten die nog moeten betalen en met Exact wordt het beheren van deze debiteuren een stuk makkelijker.

Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen en dit kan onder andere via Exact zelf. Exact heeft hiervoor namelijk een speciale module ontwikkeld, met de naam Exact Online Debiteurenbeheer. Je kunt er echter ook voor kiezen om Exact Online te koppelen met een externe app. Hieronder belichten wij de meest populaire apps voor debiteurenbeheer voor de makelaardij, plus de module van Exact zelf.

Debiteurenbeheer van Exact

Debiteurenbeheer van Exact is een slimme add-on, die het leven van een makelaar een stuk makkelijker maakt. Verstuur bijvoorbeeld automatische herinneringen zodat je eerder betaald krijgt, terwijl je band met de klanten behouden blijft. Dankzij de slimme software bespaar je een hoop kostbare tijd, verklein je de kans op fouten en voorkom je dat je facturen vergeet te versturen.

Je bepaalt overigens zelf wanneer herinneringen moeten worden verstuurd, door middel van een herinnering profiel en communicatie scenario. Je hebt dus helemaal zelf in de hand welke toon de herinneringen hebben en hoeveel contactmomenten er zijn. Aan deze herinneringen kun je tevens een betaallink toevoegen, zodat het voor de klant eenvoudig is om te betalen met iDEAL, PayPal, Klarna of creditcard. Betalingsregelingen zullen binnenkort ook beschikbaar zijn bij Exact Online.

De kosten voor een abonnement voor de module debiteurenbeheer zijn €44,- per maand, voor onbeperkt gebruik op basis van fair use. Dit betekent dat je maximaal 500 herinneringen per kwartaal kunt sturen. Op het moment van schrijven heeft Exact een mooie aanbieding en kost deze module slechts €29,- in plaats van €44,-. Deze actie loopt tot 30-11-2022.

Notify debiteurenbeheer en Exact Online

Notify is een onderneming die er alles aan doet om software te ontwikkelen waarmee jij jouw facturen sneller betaald krijgt. Zodra je een Notify abonnement afneemt, wordt jouw Exact administratie binnen één dag gekoppeld zodat je snel aan de slag kunt gaan. Met Notify wordt iedere factuur automatisch opgevolgd, geheel in de huisstijl van jouw makelaardij. Bij wanbetalingen kun je je eigen incassobureau koppelen en Notify zelf beschikt over een uitgebreid dispuutmanagement. Ongeacht of je wel of geen tijd hebt voor het beheren van debiteuren, deze lopen geheel automatisch door.

Notify hanteert drie verschillende abonnementen, plus eenmalige opstartkosten. Dit laatste is voor het koppelen van de software met Exact, het inrichten van het programma, een uitgebreide online training en eventuele ondersteuning van specialisten.

notify debiteurenbeheer

De prijzen voor debiteurenbeheer van Notify zijn als volgt:

Opstartkosten:Notify StarterNotify BusinessNotify Business Plus
€250,-€195,-€250,-€375,-
Eenmalige kostenTot 200 facturen p/maand & 1 gebruikerTot 500 facturen p/maand & 2 gebruikersTot 1.250 facturen p/maand & 5 gebruikers
Alle prijzen zijn per maand en de software is 30 dagen lang gratis uit te proberen.

Payt debiteurenbeheer en Exact Online

payt debiteurenbeheer

Payt richt zich op het automatiseren van debiteuren, waarbij het persoonlijke contact met klanten niet uit het oog verloren gaat. De software kan naadloos worden gekoppeld met Exact, zodat alle nieuwe betalingen (inclusief deelbetalingen) automatisch in jouw administratie worden verwerkt. Je kunt tevens op factuurniveau de dialoog met klanten aangaan, het proces voor het sturen van herinneringen zelf indelen, debiteuren doorzetten naar een incassotraject, het vastleggen van (bel)notities voor het hele team, en meer. Over het algemeen zorgt het gebruik van Payt ervoor dat openstaande facturen 30% sneller worden betaald en geen enkele debiteur wordt vergeten.

De recensies over Payt zijn lovend, met name als aanvulling op Exact. De goede klantenservice, de eenvoud van het programma en de lage kosten worden als voordelen genoemd door gebruikers. Payt kent drie standaard pakketten, maar je kunt ook een op maat gemaakte oplossing afsluiten als je meer dan 250 facturen per maand hebt.

De kosten van de Payt abonnementen zijn als volgt:

Opstartkosten:Af en toe facturerenRegelmatig facturerenVeel factureren
Gratis (exclusief uitzonderingen)€24,95€250,-€375,-
Eenmalige kostenTot 30 facturen p/maand & 1 administratieTot 75 facturen p/maand & 2 administratiesTot 250 facturen p/maand & 3 administraties
Alle prijzen zijn per maand en de software is 30 dagen gratis te testen.

DCollect debiteurenbeheer en Exact Online

DCollect is net als bovenstaande apps een mooie toevoeging voor je online administratie in Exact Online. Deze debiteurenbeheer software is ontwikkeld door Denovit; een officiële add-on partner van Exact. Denovit is een Nederlandse onderneming met een hoofdkantoor in Wateringen. Hun software is gericht op het automatisch opvolgen van debiteuren en taken, waarbij het tevens mogelijk is om een iDEAL betaallink mee te sturen. Je kunt met de software van DCollect facturen uitsluiten, verschillende workflows instellen per debiteur, aanmaningen blokkeren op basis van een kenmerk, notities vastleggen, en meer.

DCollect hanteert vier verschillende pakketten en de kosten hiervoor zijn als volgt:

SilverGoldPlatinumDiamond
€14,75€29,75€37,75€79,75
Eenmalige kostenT/m 400 facturenT/m 1.000 facturenT/m 2.000 facturen

Overige handige apps voor de makelaardij in combinatie met Exact Online

Naast debiteurenbeheer zijn er nog ontzettend veel handige apps voor de makelaardij en hieronder vind je alvast twee voorbeelden.

Onlineleden.nl en Exact Online

Onlineleden.nl is zowel een programma voor debiteuren administratie als ledenbeheer en het bedrijf is onderdeel van ²M-solutions. Buiten het dagelijks synchroniseren van debiteuren met Exact Online, kun je ook een onbeperkt aantal abonnementen en leden aanmaken. Ledenbeheer kan van pas komen als jij als makelaar abonnementen hanteert voor online diensten.

Onlineleden.nl hanteert licenties in plaats van pakketten voor hun diensten, welke te koppelen zijn met Exact. Deze licenties starten vanaf €10,- per maand en daarnaast bieden ze ook jaarlicenties aan. Iedere licentie is inclusief een handige nieuwsbriefmodule, om zowel leden als geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in jouw bedrijf. Helaas is het niet mogelijk om een proefabonnement af te sluiten. Onlineleden.nl is overigens een Nederlands bedrijf, waardoor je ook profiteert van een Nederlandstalige klantenservice.

payhawk koppelen met exact

Payhawk en Exact Online

Payhawk is een onderneming met een handige add-on voor makelaars die niet alleen in eigen land werken. Als jij ook huizen (ver)koopt of (ver)huurt in het buitenland, dan kun je al je uitgaven met betaalkaarten (Visa), onkostenvergoedingen en je crediteurenadministratie met deze software beheren. De software is inclusief gratis bankoverschrijvingen, het beheren van meerdere entiteiten, aangepaste workflows voor het goedkeuren van bedrijfskosten, wereldwijde dekking van kaartbetalingen in meerdere valuta’s, Optical Character Recognition (nooit meer gegevens handmatig invoeren), en meer. Als je ergens niet uitkomt kun je contact opnemen met de Nederlandstalige klantenservice, per chat, e-mail en telefonisch.

De prijzen voor de Payhawk app zijn als volgt:

Opstartkosten:Premium kaartenBetalingenGroot bedrijfspakket
Gratis€149,-€299,-Op aanvraag
Eenmalige kostenPayhawk Visa Commercial creditcardsTools voor het beheren van betalingen en contant geldGericht op internationale ondernemingen
Alle prijzen zijn per maand en er gelden extra kosten van €9,- per kaart/per maand.

Agicap en Exact Online

Tot slot willen we Agicap onder je aandacht brengen en deze onderneming richt zich op het ontwikkelen van cashflow software voor het MKB. De Agicap software helpt je om de cashflow van je onderneming te beheren en om betere strategische beslissingen te nemen op basis van deze cashflow, met als doel je onderneming te laten groeien. Je kunt met de software van Agicap ook informatie uitwisselen binnen je team, verschillende bankrekeningen consolideren, en meer. Agicap legt zijn focus op communicatie en ze bieden een zeer kwalitatieve service aan door een professioneel team, evenals een opleiding om de software onder de knie te krijgen.

De software van Agicap is perfect te koppelen met alledrie de Exact Online pakketten. Agicap hanteert echter geen vaste tarieven, maar ze werken met prijzen op maat op jaarbasis. Je kunt de software van tevoren gratis uitproberen gedurende 24 uur.

Conclusie

Exact heeft heel wat te bieden voor makelaars, van standaard software pakketten voor jouw zakelijke online boekhouding en de registratie van uren, tot add-ons die speciaal zijn ontwikkeld voor de makelaardij sector. Daarnaast kun je Exact koppelen aan tal van apps om nog meer taken te automatiseren, zoals het debiteurenbeheer.

Het gebruik van slimme software zorgt ervoor dat fouten worden voorkomen en dat je voldoet aan de regels van de Nederlandse Belastingdienst. Exact heeft een groot netwerk aan informatie, waaronder de community en de kennisbank. Hier vind je 24/7 antwoord op al jouw vragen, maar je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met de klantenservice. Exact voor de makelaardij helpt je om efficiënter te werken, zodat je tijd overhoudt voor je vak.

Hoe kan ik je helpen met Exact voor de makelaardij?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Exact Online voor de makelaardij? Met Exact kun je diverse handige functies speciaal voor de makelaardij gebruiken. Zoals de koppeling met Realworks, debiteurenbeheer en urenregistratie. Zo is jouw zakelijke administratie altijd up to date en voorkom je onnodige fouten. Klik op de knop hieronder voor de kortingscode van Exact voor de Makelaardij.

Veelgestelde vragen

Is er een koppeling tussen Exact en Realworks voor de makelaardij?

Door Exact en Realworks te koppelen, geniet je van het beste van beide werelden. Naast de online boekhoudsoftware van Exact, beschik je ook over een CRM dat inspeelt op de wensen van makelaars. Denk hierbij aan het beheren van taxaties, aan- en verkopen, verhuur en nieuwbouw. Kortom al het vastgoedmanagement.

De koppeling met Realworks is mogelijk voor alle drie de Exact Online abonnementen, evenals Project Management, en Uren & Facturen. De koppeling kost €5,- per maand.

Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de beste apps voor debiteurenbeheer voor de makelaardij?

De meest populaire apps voor debiteurenbeheer voor de makelaardij zijn:
– Notify debiteurenbeheer
– Payt debiteurenbeheer
– DCollect debiteurenbeheer

Klik hier voor meer informatie

Wat kost Notify debiteurenbeheer?

De prijzen voor debiteurenbeheer van Notify zijn als volgt:
– Starter € 195,-
– Business € 250,-
– Business Plus € 375,-

Klik hier voor meer informatie

Wat kost Payt debiteurenbeheer?

De kosten van de Payt abonnementen zijn als volgt:
– Af en toe factureren € 24,95
– Regelmatig factureren € 250,-
– Veel factureren € 375,-

Klik hier voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Benieuwd naar Exact voor de Makelaardij?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten