Exact met Payt koppelen

Hoe, wat en waarom

In dit artikel bekijken we hoe je Exact kunt koppelen met Payt. Beide zijn software programma’s om het leven van een ondernemer makkelijker te maken. Exact biedt onder andere online boekhoudsoftware aan, terwijl Payt zich specialiseert in debiteurenbeheer. Dankzij de API kun je de software zelf koppelen en worden de gegevens tussen beide programma’s automatisch gesynchroniseerd.

In deze review bekijken we onder andere hoe je de programma’s met elkaar koppelt, of dit proces makkelijk is, wat de kosten zijn voor de software zelf, of er kosten worden gerekend voor de integratie, wat klanten over de koppeling te zeggen hebben en wat de voordelen zijn van het koppelen van Exact met Payt. Oftwel een uitgebreide review, als jij op zoek bent naar een oplossing voor je debiteurenbeheer en online boekhouding.

Hoe kan ik je helpen met de koppeling tussen Exact en Payt?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de koppeling tussen Exact Online en Payt? Door Exact met Payt te koppelen heb je veel minder omkijken naar je zakelijke administratie. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer wakker te liggen om het feit dat de onbetaalde facturen zich opstapelen, want Payt zorgt ervoor dat je klanten sneller betalen. Zowel facturen en (deel) betalingen worden automatisch verwerkt. Zo is jouw zakelijke administratie altijd up to date en voorkom je onnodige fouten. Klik op de knop hieronder om de koppeling gratis uit te proberen.

Achtergrondinformatie Exact en Payt

Voordat we ingaan op de koppeling tussen deze twee software programma’s, nemen we eerst een kijkje naar de individuele aanbieders.

Wat is Exact?

Exact met payt koppelen

Exact is een aanbieder van online software voor ZZP’ers en het MKB. Het is een van de bekendste aanbieders van online boekhoudsoftware. Exact Online biedt meerdere soorten pakketten aan, zodat er altijd een oplossing is die past bij de grootte van jouw bedrijf. Het mooie van Exact is dat je het kunt koppelen met tal van andere software, zoals dus ook de debiteurenbeheer software van Payt.

Exact is in meerdere landen actief en heeft onder andere een vestiging in Delft. De onderneming is al gestart met het maken van online software voor het boekhouden sinds 1984 en ze zijn sindsdien constant op zoek naar innovatie. Ze richten zich onder meer op slimme software en geautomatiseerde processen. Zo kun jij als ondernemer je zoveel mogelijk met het ondernemen zelf bezighouden, en niet met de administratieve rompslom die hiermee gepaard gaat.

Wat is Payt?

payt debiteurenbeheer met exact koppelen

Payt is net als Exact een aanbieder van online software, alleen zijn zij de voortrekker op het gebied van debiteurenbeheer. Het doel van Payt is om jouw bedrijf efficiënter te maken, door het debiteurenproces te automatiseren, zonder het persoonlijke contact met de klant uit het oog te verliezen. Payt bestaat sinds 2015 en is in tegenstelling tot Exact dus nog een vrij jonge onderneming. Het bedrijf is net als Exact ontstaan uit de passie van ondernemers.

Payt is in meerdere landen actief, zoals Spanje, Duitsland en België. In Nederland beschikken ze over twee fysieke vestigingen, in Groningen en Amsterdam. Payt is een mooie toevoeging op Exact, omdat ze tevens paketten aanbieden voor kleinere bedrijfjes tot grote, internationale ondernemingen. Hierdoor ben je er zeker van dat de software met jouw onderneming mee kan groeien en je niet hoeft te wisselen van leverancier.

Wat kost Exact in combinatie met Payt?

Voor het koppelen van Exact met Payt, dien je bij beide dienstverleners een abonnement af te sluiten. Payt is te koppelen met alle drie de abonnementen van Exact Online. Zodra je een Exact Online pakket hebt, kun je via de Exact App Store je online boekhoudpakket aan Payt koppelen. Payt zelf biedt ook drie verschillende abonnementen aan, plus een op maat gemaakt pakket. Voor de koppeling zelf betaal je normaal gesproken geen opstartkosten, behalve als je speciale wensen hebt of als je gemiddeld meer dan 250 facturen per maand verstuurd.

Exact Online pakketten en prijzen

Exact Online biedt drie verschillende paketten aan en hieronder hebben we de kosten en functies kort op een rij gezet. Je kunt het boekhoudprogramma overigens gratis uit te proberen voor een periode van 30 dagen en alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Exact Online Boekhouden Essentials voor €39,- per maand

 • Geschikt voor 1 gebruiker en 1 administratie. Niet uit te breiden
 • Online samenwerken met je boekhouder of accountant
 • Het online bijhouden en indienen van de BTW opgave en opgaaf ICP
 • Het versturen van 5 facturen per maand, herinneringen en aanmaningen, zowel elektronisch als via Peppol. Inclusief een iDEAL betaallink zodat klanten eerder betalen
 • Het koppelen van 1 zakelijke Nederlandse bankrekening. Beschikbaar voor onder andere: Rabobank, ABN Amro, Bunq, ING, Knab, Triodos, SNS bank, ASN Bank en meer
 • Inzicht en rapportages door middel van de financiële en verkoop cockpit
 • Een CRM systeem voor het beheren en aanmaken van relaties, inclusief een koppeling met de Kamer van Koophandel
 • Het importeren en exporteren van gegevens
 • Het koppelen van apps, zoals uiteraard Payt
 • Ondersteuning via de portal van Exact Online, toegang tot de kennisbank, trainingen en meer
exact koppelen met payt

Exact Online Boekhouden Plus voor €75,- per maand

 • Alles van Exact Online Boekhouden Essentials
 • Geschikt voor 2 gebruikers en 2 administraties
 • Het versturen van 100 verkoopfacturen per maand
 • Het koppelen van 5 zakelijke Nederlandse bankrekeningen
 • Extra financiële mogelijkheden, zoals: budgetten, activa en kostenanalyses


Exact Online Boekhouden Professional voor €111,- per maand

 • Alles van Exact Online Boekhouden Essentials en Plus
 • Het versturen van een onbeperkt aantal verkoopfacturen per maand


Naast de pakketprijzen hanteert Exact Online in sommige gevallen extra kosten, welke duidelijk staan vermeld op de site van Exact.

Payt paketten en prijzen

Payt biedt tevens drie standaard pakketten aan, waarvan we hieronder de functies en kosten kort hebben opgesomd. Ieder abonnement is maandelijks opzegbaar en je kunt net als Exact Online, de software van Payt 30 dagen lang uittesten zonder kosten. Houd er rekening mee dat Payt voor de mondzorg andere tarieven hanteert.

Payt Startpakket voor €24,95 per maand

 • Geschikt voor 1 administratie en een ongelimiteerd aantal gebruikers
 • Geschikt voor ondernemingen die 30 facturen per maand versturen
 • Inclusief het versturen van 2 officiële laatste herinneringen
 • Inzicht dankzij real-time rapportages
 • Ondersteuning via chat en e-mail


Payt Regelmatig factureren voor €59,95 per maand

 • Geschikt voor 2 administraties en een ongelimiteerd aantal gebruikers
 • Geschikt voor ondernemingen die 75 facturen per maand versturen
 • Inclusief het versturen van 5 officiële laatste herinneringen
 • Inclusief 2 incasso zaken
 • Inzicht dankzij real-time rapportages
 • Ondersteuning via chat en e-mail

Payt Veel factureren voor €129,95 per maand

 • Geschikt voor 3 administraties en een ongelimiteerd aantal gebruikers
 • Geschikt voor ondernemingen die 250 facturen per maand versturen
 • Inclusief het versturen van 10 officiële laatste herinneringen
 • Inclusief 5 incasso zaken
 • Inzicht dankzij real-time rapportages
 • Ondersteuning via chat en e-mail

Net als Exact hanteert ook Payt extra kosten, welke tevens duidelijk zijn aangegeven op de site zelf. Waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Totale kosten Exact Online en Payt per maand

PakkettenKosten Exact OnlineKosten PaytKosten KoppelingTotale kostenInstellen koppeling
Exact Online Essentials & Payt Startpakket39 euro24,95 eurogratis63,95 euroNaar instructie koppeling
Exact Online Plus & Payt Startpakket75 euro24,95 eurogratis99,95 euroNaar instructie koppeling
Exact Online Plus & Payt Regelmatig factureren75 euro59,95 eurogratis134,95 euroNaar instructie koppeling
Exact Online Professional & Payt Veel factureren111 euro129,95 eurogratis240,95 euroNaar instructie koppeling

Hoe koppel je Payt en Exact Online met elkaar?

Het koppelen van deze twee toepassingen geschiet door middel van de Exact Online Restful API. Het koppelen zelf is heel eenvoudig en neemt ongeveer een uur de tijd in beslag. Waarbij Payt heeft geprobeerd om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat je dit geheel zelfstandig kunt doen. De API haalt de factuurgegevens van Exact Online op, plus andere relevante informatie. De gegevens die onder andere worden uitgewisseld tussen de twee software pakketten zijn: relaties, verkoopfacturen plus specificaties, grootboekrekeningen en -dagboeken, de financiële boekhouding waaronder boekingen en saldi, de kasstroom, kredietbeheer/debiteurenbeheer, administratie- en documentenbeheer.

Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met een consultant van Payt via e-mail of chat. Op de support pagina van Payt vind je tevens een hoop informatie. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op “Exact” in de zoekbalk, waarna er relevante informatie verschijnt over het inrichten van de integratie van deze twee software pakketten. Denk aan het deactiveren van de factuurverzending in Exact Online.

Voordelen van de koppeling tussen Exact en Payt

koppeling exact met payt

Het koppelen van Exact en Payt zorgt ervoor dat je veel minder omkijken hebt naar jouw zakelijke administratie. Je hoeft niet meer wakker te liggen om het feit dat de onbetaalde facturen zich opstapelen, want Payt zorgt ervoor dat jouw klanten sneller betalen. Payt is overigens veel meer dan dit, net zoals Exact veel meer is dan een boekhoudprogramma. Met Payt worden bijvoorbeeld openstaande facturen automatisch opgevolgd, waarbij jij zelf de volledige controle hebt over het herinneringsproces. Wil je bijvoorbeeld een vordering (tijdelijk) stopzetten, dan doe je dit gewoon met een enkele klik. Met deze functie van Payt bespaar je maar liefst 80% van jouw kostbare tijd.

In het online dashboard, dat is gekoppeld met de boekhoudsoftware van Exact Online, vind je de status van een factuur. Zo heb je dus altijd een real-time overzicht en weet je precies wanneer een factuur wel of niet betaald is. Mochten er echt problemen zijn met de betaling, dan wordt er (afhankelijk van het gekozen pakket) een automatisch incassotraject gestart. Een proces waarover jij tevens de volledige controle behoudt, ondanks het feit dat het je een hoop werk uit handen neemt. In het ergste geval kun je het dossier van een klant die weigert te betalen downloaden en eenvoudig overdragen aan een gerechtsdeurwaarder.

In het platform van Payt kun je ook communiceren met jouw klant. De slimme software analyseert deze communicatie geschiedenis, zodat je inzicht krijgt waarom een klant niet of niet op tijd heeft betaald. Klanten weten ook precies wat ze van jouw als onderneming kunnen verwachten, omdat facturen op een consistente manier worden opgevolgd. De wijze waarop de software van Payt is gemaakt zorgt voor beter betaalgedrag van de klant, waarbij het ook mogelijk is om samen met de klant naar een betaaloplossing te zoeken. Je kunt een klant tevens via verschillende kanalen herinneren aan een openstaande factuur.

Het koppelen van deze twee software pakketten brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals:

 • De gegevens tussen Exact en Payt worden automatisch gesynchroniseerd, wat dubbel werk voorkomt

 • Zowel facturen en (deel)betalingen worden automatisch verwerkt, zodat je altijd precies weet hoe jouw onderneming er financieel voor staat

 • Je kunt de dialoog met klanten aangaan op factuurniveau en je hebt altijd de benodigde informatie bij de hand

 • Het vastleggen en bewaken van betalingsregelingen, inclusief (indien gewenst) een koppeling met iDEAL zodat klanten op een makkelijke manier kunnen betalen

 • Een automatisch proces voor het versturen van herinneringen en dergelijke, zodat je dit niet kunt vergeten

 • Het debiteurenbeheer en incassotraject sluiten naadloos op elkaar aan, als je een van de twee duurdere Payt pakketten afsluit

Wat vinden anderen van de koppeling tussen Exact Online en Payt?

Als we kijken naar recensies van andere ondernemers die deze twee programma’s samen gebruiken, zijn deze ontzettend lovend. In het Exact App Center ontvangt de koppeling maar liefst een 5 van de 5 sterren, waar wel eerlijk bij moet worden gezegd dat deze beoordelingen niet recent zijn. Gebruikers geven aan dat Payt een perfecte aanvulling is op Exact en dat je er vrijwel geen omkijken naar hebt. Andere voordelen die worden genoemd zijn de scherpe prijs en de kwalitatieve klantenservice. Als grootste voordeel geven ondernemers aan dat het geld eerder op hun bankrekening staat. Het overgrote deel van de gebruikers vindt Payt een meerwaarde voor hun onderneming, waarbij Payt hen veel werk uit handen neemt.

Recensies over Payt

Om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van deze programma’s, hebben we gekeken naar de recensies van klanten op onafhankelijke platforms zoals Google Reviews en Trustpilot. Op dit laatste platform ontvang Payt op het moment van schrijven een uitstekende score; een 4,7 van de 5. Uiteraard is dit niet voor de koppeling met Exact, maar voor de algehele kwaliteit van de Payt software. Toch is dit een goede indicatie over de algehele kwaliteit die Payt levert. De reviews die zijn geplaatst op Trustpilot zijn zeer recent. De voordelen die worden genoemd zijn dat debiteuren sneller reageren en betalen, en dat de helpdesk van Payt erg goed bereikbaar en professioneel is.

Als we kijken naar de recensies op Google, dan ontvangt Payt eveneens een goede beoordeling met wederom een 4,7 van de 5. Ook hier worden het meedenken van de klantenservice en de kwaliteit van de software genoemd, evenals het resultaat van snellere betalingen. De negatieve reacties die zijn geplaatst zijn inhoudelijk niet erg sterk.

payt reviews

Recensies over Exact

Exact Online doet het iets minder goed dan Payt op Trustpilot en krijgt van gebruikers een gemiddelde score van een 3,6. Er zitten veel recente recensies tussen, waarbij de feedback varieert. De negatieve reacties hebben met name te maken met de hoge prijzen en er wordt door meerdere klanten aangegeven dat de software minder geschikt is voor kleine ondernemers. Ook over de klantenservice zijn de meningen verdeeld, waarbij een aantal gebruikers aangeven ontzettend snel te worden geholpen, terwijl anderen juist hun onvrede uiten over de lange wachttijden om in contact te komen met de helpdesk.

Conclusie

Alle drie de pakketten van Payt zijn te koppelen met alle drie de paketten van Exact Online, waarbij er geen kosten worden gerekend voor de koppeling, als je minder dan 250 facturen per maand verstuurd. Het koppelen van de software is erg eenvoudig en geheel zelfstandig uit te voeren. Binnen een uur kun je over het algemeen weer aan de slag. Tijdens het proces kun je contact opnemen met Payt, als je toch ergens tegenaan loopt. Bij alle abonnementen van Payt zit klantenservice per e-mail en chat inbegrepen. Uit recensies op onafhankelijke platformen is gebleken dat Payt een klantenservice biedt van geweldige kwaliteit.

Zowel Exact Online als Payt werken met prijzen die afhankelijk zijn van het aantal verstuurde facturen, waardoor je meer betaalt als je onderneming groeit. De software is met name geschikt voor het MKB en grotere bedrijven, maar iets minder geschikt voor echte starters. Al zullen ZZP’ers met een behoorlijk aantal klanten wel baat hebben bij deze koppeling. Het grote voordeel van deze koppeling is dat beide diensten met jouw onderneming kunnen meegroeien en je dus niet hoeft over te stappen. Tevens is de koppeling zonder kosten uit te proberen, aangezien Payt een gratis proefperiode aanbiedt van 30 dagen. Hetzelfde geldt overigens voor Exact Online, mocht je nog geen abonnement hebben afgesloten bij hen voor online boekhoudsoftware. Deze twee programma’s werken naadloos met elkaar samen, wat jou tijd bespaart en geld oplevert.

Veelgestelde vragen

Met wie neem je contact op als iets niet werkt?

Als het niet lukt om Exact Online met Payt te koppelen, kun je contact opnemen met een consultant van Payt per e-mail of via de chat.

Kan ik de koppeling gratis uitproberen?

Ja, je kunt de koppeling met Payt gratis uitproberen, aangezien Payt een gratis proefperiode aanbiedt van 30 dagen.

Kan ik Exact en Payt zelf koppelen?

Ja, het koppelen van Exact Online en Payt is erg eenvoudig en kun je zelfstandig uitvoeren. Binnen een uur kun je weer aan de slag, met zowel de software van Payt als Exact. Als je toch problemen ondervindt, kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice van Payt.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

ING Boekhoudkoppeling Instellen? Bekijk Hier de Werkwijze

Wil jij graag jouw zakelijke ING-bankrekening koppelen met een boekhoudprogramma? Dan is dat mogelijk middels een ING boekhoudkoppeling.

Rabobank koppeling boekhoudpakket: Hoe werkt het, kosten en mogelijkheden

Jouw zakelijke Rabobank bankrekening koppeling met je boekhoudpakket? Met de boekhoudkoppeling van Rabobank koppel is dit in een handomdraai gedaan.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *