Boekhoudprogramma downloaden? Hier lees je er alles over!

boekhoudprogramma downloaden

Wil je een boekhoudprogramma downloaden? Een boekhoudprogramma maakt het een stuk makkelijker om de boekhouding van jouw bedrijf bij te houden. Dergelijke software bevat doorgaans talloze berekeningen, waardoor je nog maar weinig zelfstandig hoeft te doen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan de boekhouding.

Vroeger werkten veel ondernemers met een offline boekhoudprogramma. Tegenwoordig wordt er steeds meer online software gebruikt voor de boekhouding. Deze software is gebruiksvriendelijk en bovendien kun je er makkelijk aan komen. Je kunt namelijk een online boekhoudprogramma downloaden.


Waarschijnlijk kies je niet direct voor een boekhoudprogramma downloaden. Je twijfelt mogelijk of jouw gegevens wel in veilige handen zijn bij zo’n programma. Om meer duidelijkheid te verschaffen, vertellen wij je hier meer over boekhoudprogramma’s die je kunt downloaden. Zodoende ben jij in staat een weloverwogen keuze te maken.

Inhoudsopgave


Waarom een boekhoudprogramma downloaden?

We kennen verschillende soorten boekhoudprogramma’s. Vroeger kocht je als ondernemer een cd waarop de software stond. Na installatie op jouw computer kon je de software gebruiken. Er zijn nu nog maar weinig ondernemers die boekhoudsoftware op cd kopen. Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om een boekhoudprogramma te downloaden.

Het grote voordeel van een boekhoudprogramma downloaden is dat je nagenoeg direct aan de slag kunt met het programma. De software is namelijk binnen een paar tellen geïnstalleerd op jouw computer. Indien offline software jouw voorkeur geniet, moet je deze eerst bestellen. In dat geval duurt het vaak een paar dagen voordat je het boekhoudprogramma in huis hebt.

Daarbij komt dat je bij een gedownload boekhoudprogramma niet per se achter de computer hoeft te zitten waarop de software geïnstalleerd is. Je kunt het programma namelijk ook gebruik wanneer jouw smartphone of tablet verbonden is met het internet. Door een boekhoudprogramma te downloaden heb je altijd en overal inzicht in jouw boekhouding.

De voordelen van een online boekhoudprogramma

Kies je voor een boekhoudprogramma downloaden? Dan beheer je jouw boekhouding voortaan online. Dit heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van offline software voor boekhouding. We zetten hier de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma downloaden op een rijtje.

  • Je hebt overal toegang tot jouw boekhouding. Een werkende internetverbinding en de bijbehorende boekhoud app is het enige wat nodig is om jouw boekhouding in te kunnen zien.
  • Het kost je aanzienlijk minder tijd. Veel processen zijn geautomatiseerd, waardoor je geen uren meer in jouw boekhouding hoeft te steken.
  • Je kunt het programma makkelijk koppelen. Hierdoor kun je onder meer makkelijk bankafschriften inlezen. Bij sommige boekhoudsoftware is het zelfs mogelijk om koppelingen te maken met de Kamer van Koophandel of een webshop. Dit maakt jouw administratie alleen nog maar makkelijker.
  • Er wordt vaak automatisch een back-up gemaakt. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat jij jouw gegevens verliest.
  • Door een boekhoudprogramma te downloaden kun je veilig boekhouden. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat jouw gegevens in handen van anderen komen.

Verschillende soorten boekhoudprogramma’s die jij kunt downloaden

Als ondernemer kun je talloze boekhoudprogramma’s gebruiken. Heb je nog niet eerder zo’n programma gebruikt? Dan vind je het ongetwijfeld lastig om een keuze te maken. Lukraak een boekhoudprogramma downloaden is niet verstandig. Het is dan maar de vraag of je er fijn mee kunt werken.

Om te voorkomen dat je voor het verkeerde boekhoudprogramma kiest, zetten wij hieronder de beste boekhoudprogramma’s die je kunt downloaden op een rijtje. Hopelijk ben jij hierdoor in staat om het beste boekhoudprogramma te downloaden.

e-Boekhouden.nl

e-boekhouden.nl

Wil je weinig tijd en moeite steken in jouw boekhouding? Dan is e-Boekhouden.nl geschikt voor jou. Met behulp van deze boekhoudsoftware kun je niet alleen makkelijk online boekhouden, maar ook facturen opmaken en versturen en gewerkte uren registreren. Dit programma helpt jou daarnaast bij relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer.

Eén van de grote voordelen van dit boekhoudprogramma is dat je er de eerste 15 maanden gratis gebruik van kunt maken. Bevalt de software en wil je er ook na de proefperiode gebruik van blijven maken? Dan wordt er wel geld in rekening gebracht voor gebruik van het programma.

Exact

exact home

Het boekhoudprogramma Exact maak gebruik van een robot. Deze neemt jou het administratieve werk uit handen. Grote voordeel van deze software is dat jij vrijwel alle programma’s waarmee je werkt aan Exact kunt koppelen. Hierdoor werk je niet langer in verschillende systemen, maar in één centraal boekhoudprogramma. Dit helpt jou om overzicht te bewaren en je bespaart er tijd mee.


Download je Exact? Dan kun je jouw bankrekening hieraan koppelen. Hierdoor worden alle banktransacties direct verwerkt in het systeem. Daarnaast kun je vanuit het programma digitale facturen sturen met daarbij een betaallink. Hierdoor wordt het voor jouw klanten nog makkelijker om te betalen.

Indien je kiest voor Exact als boekhoudprogramma, kun je de software eerst 30 dagen gratis uitproberen. Vervolgens worden er maandelijks kosten in rekening gebracht voor gebruik van het boekhoudprogramma.

Twinfield

twinfield logo

Wil je de boekhouding van jouw bedrijf op een professionele manier automatiseren in een online systeem? Dan is Twinfield een geschikte software. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen deze boekhoudsoftware downloaden en er direct mee aan de slag gaan. Kennis van boekhouding is hiervoor niet nodig.


Het programma neemt jou veel werk uit handen, want je gebruikt één systeem om jouw complete administratie bij te houden. Zo geeft Twinfield je direct inzage in je btw-aangifte op basis van de facturen en transacties. Je kunt de informatie eventueel delen met een administratie- of accountantskantoor voor extra controle.

De boekhoudsoftware van Twinfield is voor een periode van 30 dagen gratis te proberen. Na deze periode betaal je een vast bedrag per maand voor het programma.

Visma

visma eaccounting

Dit boekhoudprogramma downloaden is aan te raden wanneer je jouw administratie zo eenvoudig mogelijk wilt regelen. Visma heeft een groot aantal handelingen geautomatiseerd, waardoor er nog maar weinig is wat jij zelf hoeft te doen. Hierdoor is Visma een zeer eenvoudig boekhoudprogramma.

Grote voordeel is dat Visma gebruikmaakt van een app. In deze app kun je foto’s van bonnetjes uploaden, waardoor deze direct in het boekhoudprogramma komen. Daarnaast kun je een koppeling maken met jouw bank, kassa, pinapparaat en webshop, kun je facturen versturen en staat de btw-aangifte direct voor je klaar.

Net als bij Twinfield en Exact kun je Visma ook 30 dagen gratis uitproberen. Ben je een starter? Dan mag je een jaar gratis gebruikmaken van dit boekhoudprogramma. Na de gratis periode brengt Visma maandelijks kosten in rekening voor gebruik va de software.

Kosten voor boekhoudprogramma downloaden

Wanneer je een boekhoudprogramma gaat gebruiken, moet je hier vaak voor betalen. Dit weerhoudt veel ondernemers ervan om een boekhoudprogramma te downloaden. Zonde, want de kosten vallen relatief mee. Sommige software kost jou omgerekend namelijk niet meer dan een paar euro per maand.

Aangezien een boekhoudprogramma downloaden het boekhouden een stuk makkelijker maakt, bespaar je tijd op jouw boekhouding met deze software. En als ondernemer weet jij maar al te goed dat tijd geld is. Op de lange termijn is een boekhoudprogramma vaak winstgevend voor jouw bedrijf.

Gratis boekhoudprogramma downloaden

Ben je niet bekend met boekhoudsoftware? Dan twijfel je mogelijk welke boekhoudsoftware je moet downloaden. Je weet namelijk niet of het programma voldoet aan jouw verwachtingen en of je er wel fijn mee kunt werken.

Er zijn mensen die lukraak een boekhoudprogramma downloaden, maar dit is niet aan te raden. Indien de software jou niet bevalt, kun je fluiten naar jouw geld. Een boekhoudprogramma downloaden kan namelijk vaak pas nadat je een abonnement hebt afgesloten.

Wil je voorkomen dat je direct aan een abonnement vastzit? Dan is een gratis boekhoudprogramma downloaden aan te raden. Zo’n programma kun je vaak kosteloos uitproberen voor een bepaalde periode. Hierdoor weet je wat je ervan kunt verwachten en hoe het werkt. Dit helpt jou vast en zeker om uiteindelijk het beste boekhoudprogramma te downloaden.

Zitten er risico´s aan een boekhoudprogramma downloaden?

We kunnen vandaag de dag van alles en nog wat downloaden op het internet. Boekhoudsoftware hoort hier ook bij. Niet alles wat er van het internet gedownload kan worden, is helaas even veilig. Dit weerhoudt jou er mogelijk van om een boekhoudprogramma te downloaden.

Wanneer je zorgvuldig te werk gaat, kun je zonder problemen boekhoudsoftware downloaden. Je moet in dat geval wel voor een kwalitatief programma kiezen. Hiervoor kun je onder meer naar de reviews kijken die anderen over het boekhoudprogramma schreven. Kijk ook naar de beoordelingen van de software.

Zijn er veel negatieve reacties en beoordelingen? Of kun je niets over de boekhoudsoftware vinden? Kies dan liever voor een ander programma. Wanneer er niets over op het internet staat, kan het maar zo een slecht programma zijn. Nog een reden om een de software eerst gratis te gebruiken alvorens jij ervoor kiest een boekhoudprogramma te downloaden.

Meest gestelde vragen

Wat kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf
€ 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:

* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten