Beste boekhoudprogramma voor Consultants

Als adviseur weet je als geen ander hoe belangrijk het is om over de juiste gegevens en informatie te beschikken. Want alleen zo kun je een goed advies geven. Het maakt niet uit in welke sector jouw consultancy actief is, want iedere onderneming heeft baat bij de juiste boekhoudsoftware. Niet alleen voor het verwerken van gegevens, maar ook voor het verkrijgen van inzicht. In dit artikel behandel ik het beste boekhoudprogramma voor adviseurs en consultants (inclusief gratis boekhoudprogramma’s voor starters), zodat jij tijd overhoudt voor het adviseren van particulieren en/of ondernemingen.

Kort samengevat is dit de Top 3 beste boekhoudprogramma’s voor consultants:

 • Visma e-Accounting – Een betrouwbare partner en alle functies die je nodig hebt
 • Releezee – Als je slim wil boekhouden en factureren
 • e-Boekhouden – Uitgebreide en overzichtelijke software

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

Reeleezee

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Vanaf € 15,- per maand 
Meer informatie

visma eaccounting

 • Eenvoudig facturen maken
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Waarom goede boekhoudsoftware onmisbaar is

Hieronder de belangrijkste voordelen van een online boekhoudprogramma.

 • Tijdbesparend, omdat boekhoudsoftware tal van taken uit handen neemt en veel processen worden geautomatiseerd
 • Kostenbesparend, omdat je meer tijd aan je vak kunt besteden en je nooit belastingvoordelen misloopt
 • Makkelijk in gebruik, zodat je altijd overzicht hebt in jouw financiële situatie, waar je op dat moment ook bent
 • Foutloos, omdat alle berekeningen voor je worden gedaan sluipen er geen foutjes in de boekhouding. Ook de innovatieve scan & herken functies dragen hieraan bij, waardoor het handmatig overtypen van gegevens tot het verleden behoort
beste boekhoudprogramma voor consultant

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s voor adviesbureaus en consultancies

Uiteraard zijn bovengenoemde voordelen slechts het tipje van de ijsberg, en hieronder bespreek ik de beste drie keuzes om het maximale te halen uit jouw administratie. Deze boekhoudprogramma’s heb ik gekozen op basis van de wensen en behoeften van ondernemers binnen de consultancy en advies branche. Naast de algemene functies zoals het doen van de BTW-aangifte en het automatisch koppelen van de zakelijke bankrekeningen, beschikken ze ook over handige opties met betrekking tot jouw vakgebied.

BoekhoudprogrammaVoordelenNadelen
Visma e-Accounting●      Software is uit te breiden
●      Veel support mogelijkheden
●      Gratis voor startende consultants
●      Korting als je kiest voor een jaarabonnement
●      Je dient minimaal 3 maanden af te nemen
Reeleezee●      Geen boekhoudkennis nodig
●      Software werkt intuïtief
●      API koppelingen mogelijk bij het duurste pakket
●      Pakketprijzen liggen vrij ver uit elkaar
●      Geen gratis optie voor starters, buiten de proefperiode
e-Boekhouden●      Gratis voor startende consultants
●      Scherp geprijsd
●      Erg veel functies en mogelijkheden
●      In het begin heb je wat tijd nodig om het programma te leren kennen

Visma e-Accounting, een betrouwbare partner en alle functies die je nodig hebt

Visma is van oorsprong een Noorse software groep, maar ze zijn inmiddels in meerdere landen actief. Ze ontwikkelen SaaS-oplossingen, om het leven van ondernemers een stukje makkelijker te maken. Visma heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn inclusief het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden, en ze richten zich met name op het MKB. Het hoofdkantoor van Visma B.V. is gevestigd in onze hoofdstad, en er werken al meer dan 170 werknemers om het hun meer dan 40.000 klanten naar de zin te maken. Naast boekhoudsoftware biedt Visma ook andere oplossingen aan, zoals accountancy software en software voor projectmanagement. Dit laatste is wellicht ook interessant, als je werkt met projecten en deadlines.

Visma e-Accounting biedt al een volledig boekhoudprogramma aan voor zelfstandige ondernemers van €21 per maand. Daarnaast beschikken ze over een goedkoper abonnement, maar dit is enkel voor de facturatie. Houd er rekening mee dat de prijs van €21 op basis is van een jaarabonnement, want als je kiest voor een driemaandelijks abonnement betaal je iets meer; €24. Het factureren en boekhouden pakket van Visma is inclusief 1 gebruiker, wat uit te breiden is voor €2,50 extra (per gebruiker / per maand). Het pakket is wel inclusief toegang voor je accountant of boekhouder. Je hebt tevens de mogelijkheid om het pakket te koppelen aan andere Visma software, zoals bijvoorbeeld het pakket “offertes en orders”. De boekhoudsoftware is gratis uit te proberen gedurende 30 dagen, zodat je kunt kijken of het programma aan al jouw wensen voldoet en of je het prettig vindt werken.

Pluspunten Visma

 • Gratis proefabonnement
 • Gratis voor startende ondernemers
 • Geen boekhoudkennis nodig
 • Eenvoudig extra modules toevoegen

Minpunten Visma

 • Extra kosten voor bepaalde functies
 • Niet alle pakketten zijn inclusief facturatie
 • Minder geschikt voor grote ondernemingen

Reeleezee, als je slim wil boekhouden en factureren

Reeleezee is onderdeel van Exact; een gerenommeerde software ontwikkelaar waar je vast al eens van hebt gehoord. De onderneming richt zich, in tegenstelling tot Exact, ook echt op kleinere zelfstandige ondernemers en is dus erg geschikt voor startende consultants of nieuwe adviesbureaus. Doordat Reeleezee meelift op de reputatie van Exact, weet je in ieder geval zeker dat je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt. Reeleezee zelf is gevestigd in Breukelen. Naast het aanbieden van boekhoudsoftware, kun je ook contact opnemen met een van hun gespecialiseerde adviseurs, voor goede begeleiding en vakkundig advies. Iets waarvan ik het vermoeden heb, dat jou dit wel zal aanspreken.

Reeleezee hanteert drie verschillende pakketten, waardoor de software met jouw onderneming kan meegroeien. Het goedkoopste pakket kost €15 per maand en is gericht op ZZP’ers. Het Slim boekhoudpakket kost €33 per maand en is iets uitgebreider, en ideaal voor kleinere ondernemers. Terwijl het duurste pakket van €66 per maand gericht is op het MKB. Houd er rekening mee dat het starterspakket maar goed is voor het versturen van 10 facturen, terwijl dit bij de andere twee pakketten onbeperkt is. De andere verschillen hebben met name betrekking op het aantal automatische bankkoppelingen, extra financiële functies, het bijhouden van meerdere administraties en het koppelen van API’s. Dit laatste is enkel mogelijk bij het duurste en meest uitgebreide pakket.

Pluspunten Reeleezee

 • Veel aandacht voor ontwikkeling van nieuwe functies en visuele verbeteringen
 • Lage prijsstelling voor kleine ondernemers en freelancers
 • Uren- en rittenregistratie zijn goede nieuwe toepassingen
 • Bankkoppeling mogelijk met alle grote banken

Minpunten Reeleezee

 • Bonnetjes scannen met de app werkt niet goed
 • De bereikbaarheid van de support kan beter

e-Boekhouden, uitgebreide en overzichtelijke software

e-Boekhouden biedt alles wat jij nodig hebt als adviseur, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de boekhouding en de facturatie. e-Boekhouden is een onderneming die weet waar ze het over hebben, want ze bestaan inmiddels al meer dan 20 jaar. Ze hebben dan ook al een half miljoen ondernemers kunnen bijstaan en ze zijn in 2022 uitgeroepen tot de beste boekhoudsoftware van Nederland. Niet alleen de software zelf is gebruiksvriendelijk, want ook de professionele klantenservice staat je altijd vriendelijk te woord. Die overigens via alle traditionele contactmogelijkheden te bereiken is, per e-mail, telefonisch of via het online contactformulier.

Ik begin met het gratis boekhoudprogramma voor startende adviseurs en consultancies. Want bij e-Boekhouden profiteer je maar liefst 15 maanden (gerekend vanaf de inschrijving bij de KvK) van het boekhouden en factureren pakket voor ZZP’ers. Dit pakket kost normaal gesproken €9,95 per maand, en ook als je geen startende onderneming bent ontvang je veel waar voor je geld. Het pakket is even uitgebreid als het duurdere pakket en het grote voordeel is dat je dus ook als kleinere ondernemer van alle functies geniet. Heb je echter meer dan 240 boekingen per jaar, ga dan voor het standaard pakket van e-Boekhouden dat geschikt is voor alle ondernemers. Dit pakket is iets anders opgebouwd dan het ZZP Mini pakket, want het bestaat uit twee modules die je zowel los als samen kunt afnemen. De boekhoudmodule kost €14,50 per maand en de facturatiemodule €9,50.

Pluspunten e-Boekhouden

 • Gratis voor startende ondernemers (15 maanden)
 • Uitgebreid aantal functies
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Compleet programma, inclusief app

Minpunten e-Boekhouden

 • Niet alle pakketten zijn inclusief facturatie

Zonder goede boekhoudsoftware loop je als adviseur geld mis

Een advies dat ik jou wil meegeven, en ik realiseer me maar al te goed dat jij normaal degene bent die anderen van kennis voorziet, is om gebruik te maken van het gratis proefabonnement. Dit is namelijk een uitgelezen kans om te kijken of je een programma gebruiksvriendelijk vindt werken en om met eigen ogen te zien wat de manieren zijn om inzicht te krijgen in jouw bedrijf. Goede boekhoudsoftware laat namelijk zien waar nieuwe kansen liggen, wat eventuele verbeterpunten zijn, welke diensten de meeste omzet genereren en wat de grootste kostenposten van jouw advieskantoor zijn. Dit is allemaal erg waardevolle informatie en doordat je dit in realtime kunt inzien, is het veel eenvoudiger om jouw onderneming te laten groeien en nog succesvoller te worden.

visma e-accounting voor consultants

Visma eAccounting voor consultants

Visma eAccounting is een ideale keuze voor consultants om de financiële administratie tip top in orde te houden en voor het verkrijgen van meer inzicht. Je kunt het boekhoudprogramma van Visma eAccounting een klein beetje zien als jouw persoonlijke adviseur. En mocht je toch nog vragen hebben dan zit ook de professionele klantenservice inbegrepen in de prijs, die je kunt bereiken via het online contactformulier en telefonisch . Daarnaast is er ook een levendige community waar je vragen kunt stellen aan andere gebruikers en Visma eAccounting biedt verschillende handige (video)cursussen aan over verschillende onderwerpen.

De software beschikt over alles wat je nodig hebt om de boekhouding van jouw accountancy succesvol bij te houden, zoals het inboeken van een onbeperkt aantal in- en verkoopfacturen, een automatische bankkoppeling, factureren (inclusief periodieke facturen), een online dashboard voor het opvragen van overzichten en rapportages, het doen van de BTW aangifte en opgaaf ICP, en nog veel meer. Als je een startend adviesbureau hebt is Visma eAccounting echt een interessante keuze, aangezien nieuwe ondernemingen een jaar lang gratis gebruik mogen maken van de software.

Reeleezee voor adviseurs

Reeleezee biedt net als Visma een volledig boekhoudprogramma aan, waarmee zowel ZZP’ers als ondernemingen binnen het MKB vooruit kunnen. Een van de grote voordelen van Reeleezee ten opzichte van bijvoorbeeld Exact, is dat je voor deze software geen boekhoudkundige kennis nodig hebt. De software is eenvoudig in gebruik en werkt niet met ingewikkelde termen.

Je werkt tevens zowel vanaf kantoor als op locatie. Bijvoorbeeld als je onderweg naar een klant een tankbonnetje even wil versturen naar jouw boekhouding via de mobiele boekhoud app. Uiteraard kun je ook bij Reeleezee samen blijven werken met jouw boekhouder of accountant, maar met het grote voordeel dat je altijd precies weet hoe jouw onderneming er financieel voorstaat. Je beschikt namelijk zelf over al het overzicht en dat is wel zo prettig. Welk Reeleezee pakket het beste bij jouw advieskantoor past, bepaal je het door het bekijken van de verschillende functies per pakket. Wil je ook jouw BTW aangifte versturen of beschikken over uitgebreide rapportages, dan raad ik jou het Slim boekhoudpakket aan van Reeleezee.

e-boekhouden voor consultants

e-Boekhouden voor consultancy

e-Boekhouden blinkt uit dankzij de vele functies, inclusief uren- en rittenregistratie. Wel zo handig voor consultants, want als je veel onderweg bent kun je jouw uren en ritten gewoon bijhouden via de e-Boekhouden app. Zowel voor je eigen administratie, of om direct door te rekenen aan de klant. Een ander pluspunt van deze aanbieder is het partnerschap dat ze hebben met de belastingdienst, waardoor je jouw BTW-aangifte en opgaaf-ICP direct doorstuurt vanuit de boekhoudsoftware. Ook als het nog geen tijd is voor de aangifte, zie je precies hoeveel geld je zal moeten betalen of terugkrijgt. Dit is natuurlijk niet het enige inzicht dat e-Boekhouden te bieden heeft, want je profiteert ook van uitgebreide rapportages. Die je indien gewenst tevens gewoon kunt downloaden als een Excel of PDF bestand.

Top 3 Boekhoudprogramma’s voor consultants

e-boekhouden logo

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • Eenvoudig boekhouden
 • Inclusief BTW aangifte
 • Vanaf € 9,95 per maand
Meer informatie

Reeleezee

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Inclusief gratis bankkoppeling
 • Inclusief boekhoud app
 • Vanaf € 15,- per maand 
Meer informatie

visma eaccounting

 • Eenvoudig facturen maken
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Aangifte BTW versuren
 • Gratis boekhoudprogramma
Meer informatie

Veelgestelde vragen

Welk boekhoudprogramma is het beste voor consultants?

In dit artikel heb ik de beste drie programma’s uitgekozen op basis van de behoeften van consultants en adviseurs. De top drie bestaat uit e-Boekhouden, Visma e-Accounting en Reeleezee. Ieder programma heeft zo zijn eigen kwaliteiten, waar ik in dit artikel verder op inga.

Bestaat er een gratis boekhoudprogramma voor startende adviseurs?

Ja. Als je net gestart bent met jouw adviesbureau zijn er meerdere mogelijkheden om te profiteren van gratis boekhoudsoftware. In dit artikel bespreek ik onder andere de gratis boekhoudprogramma’s van e-Boekhouden en Visma e-Accounting.

Welk boekhoudprogramma is beter voor consultants: Reeleezee, Visma of e-Accounting?

Dit ligt helemaal aan jouw wensen en de behoeften van jouw consultancy kantoor. In dit artikel bekijk ik de verschillen tussen deze drie aanbieders, inclusief de maandelijkse kosten.

Welk boekhoudprogramma voor consultants heeft een mobiele app?

Tegenwoordig hebben vrijwel alle goede boekhoudprogramma’s een mobiele app. Wel zo handig als je bijvoorbeeld veel onderweg bent voor jouw werk als adviseur. Denk aan het bijhouden van je uren of het inboeken van een tankbonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *