Beste accountmanagement software

Grondig Getest

In dit artikel komen een aantal van de beste accountmanagement software programma’s aan bod voor verschillende soorten ondernemers. Ik bespreek zowel de functies, het gebruiksgemak, de geboden klantenservice, de kosten en de voor- en nadelen. Zo weet jij op het einde van dit artikel precies welke accountmanagement software past bij jouw wensen, budget en bij de behoeften van jouw onderneming.

Kort samengevat is dit de beste accountmanagement software op dit moment:

 • Pipedrive – Beste prijs/kwaliteit
 • ZOHO – Beste voor starters en kleine bedrijven
 • Salesforce – Beste voor bedrijven met personeel

pipedrive accountmanagement software

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Veel positieve beoordelingen
 • Incl. CRM dashboard
 • Email tracking
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

zoho crm software

 • Gratis proefabonnement
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app voor IOS/Android
 • Integraties met externe apps
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

salesforce accountmanagement software

 • Inc. relatiebeheer software
 • Goede helpdesk
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Real-time rapportages
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

Waarom kiezen voor accountmanagement software?

Natuurlijk ben je niet verplicht om als accountmanager software te gebruiken, maar het heeft wel een aantal voordelen. Het maakt je leven vooral een stuk makkelijker. Het zorgt er over het algemeen voor dat je veel minder tijd nodig hebt voor dezelfde taken, omdat deze software veel handmatige handelingen automatiseert. Sommige software wordt zelfs steeds slimmer, naarmate je deze vaker gebruikt dankzij machine learning technologie.

Als accountmanager zorg je ervoor dat zowel het bedrijf als de klant krijgen waar ze naar op zoek zijn en met jouw rol als intermediair zorg je als het ware voor een win-win situatie. Wat jij betekent voor deze partijen, kan goede accountmanagement dus betekenen voor jou. Deze software kan je namelijk helpen bij het behalen van het juiste resultaat voor beide partijen, zonder dat je hier overmatig veel tijd aan kwijt bent.

Dankzij de slimme functies en automatiseringen van moderne accountmanagement software bespaar je trouwens niet alleen tijd omdat je veel efficiënter kunt werken, je hebt ook meer inzicht in hoe de zaken ervoor staan. Dit zijn slechts een paar voordelen, want de juiste software zorgt er ook voor dat fouten worden voorkomen en dat alle belangrijke informatie op een centrale plaats wordt opgeslagen, waar je 24/7 toegang tot hebt. Dus ook als je onderweg bent naar een klant, via je mobiele telefoon.

Er zijn echter nogal wat aanbieders van accountmanagement software, waardoor het een behoorlijk klus is om de beste eruit te pikken. In dit artikel heb ik het voorwerk al gedaan en komen de beste accountmanagement programma’s aan bod, gericht op verschillende soorten ondernemers. Want een ZZP’er heeft natuurlijk heel andere behoeften, dan een accountmanager van een MKB.

De beste accountmanagement software van dit moment

Hieronder staan dus een aantal van de beste accountmanagement software opties die momenteel beschikbaar zijn. De volgorde is willekeurig, aangezien het afhankelijk is van jouw onderneming welke optie de beste match is.

#1 Pipedrive – Moderne accountbeheer software voor starters tot het MKB

Pipedrive is een internationale onderneming en ze richten zich vooral op het aanbieden van sales software. Hun accountmanagement software is gemaakt door verkopers voor verkopers, om zo maximaal in te spelen op de behoeften van de gebruiker. Ze bieden software aan voor de kleine tot middelgrote ondernemer, met als doel jouw onderneming te helpen groeien. Een van de oplossingen die ze aanbieden, naast andere verkoop software en e-mail software, is software voor accountbeheer; accountmanagement dus.

pipedrive accountmanagement software

Functies

De accountmanagement software van Pipedrive draait op twee belangrijke pijlers, namelijk de klantenbinding en het verkoopproces. Hiervoor bieden ze een aantal functies aan, zoals:

 • Een CRM dashboard met pijplijnen, voor een centraal overzicht van alle accounts
 • Verkoop automatisering, voor het bijhouden van activiteiten en het automatiseren van terugkerende taken
 • E-mail tracking, voor het opvolgen van leads, bijvoorbeeld nadat er op een link in een e-mail is geklikt
 • Contactgeschiedenis van alle interacties van het bedrijf via verschillende kanalen
 • Realtime rapportages, inclusief belangrijke statistieken
 • Prognoses, geheel foutloos en voor een effectief communicatieproces
 • Contacten, accounts en deals beheren, inclusief het delegeren van accounts aan afdelingen of andere accountmanagers
 • Segmentering, zowel op basis van type, waarde en de snelheid van een verkoop
 • Koppelingen en integraties, waaronder met Google, Microsoft, Xero en Slack

Met de software van Pipedrive wordt het snel duidelijk welke accounts het belangrijkste zijn voor jouw onderneming, zodat je de meeste tijd kunt stoppen in de klanten die het belangrijkste zijn. De prognose functie helpt te voorspellen welke accounts meer aandacht nodig hebben en welke de meeste kans hebben op succes. In het dashboard vind je altijd een overzicht van alle accounts, zodat je altijd snel iets kunt opzoeken indien nodig.

Zoals je hebt kunnen lezen biedt Pipedrive heel wat voordelen, waaronder een groot aantal functies en een intuïtief design. Dit laatste draagt bij aan het fijne gebruiksgemak van de software. De software heeft een moderne en ietwat speelse uitstraling. Er wordt gewerkt met kleuren en pictogrammen om bepaalde functies op te laten vallen. Het nadeel van de software is wel dat deze in het Engels is, wat lastig kan zijn als je nog niet eerder met accountmanagement software hebt gewerkt. Dit geldt ook voor de ondersteuning, want zowel de meeste informatie zoals artikelen en veelgestelde vragen, evenals de klantenservice zelf, zijn ook in het Engels.

Dit gezegd hebbende biedt Pipedrive wel een groot helpcenter aan met tal van artikelen, video tutorials en een community. Contact opnemen met de klantenservice kan 24/7 via de live chat en per e-mail. Telefonisch hulp is gereserveerd voor ondernemingen die het Power of Enterprise pakket afnemen. Pipedrive biedt verschillende pakketten aan, waardoor de accountmanagement software geschikt is voor meerdere soorten ondernemingen met een uiteenlopen budget. De software is gratis uit te proberen voor 14 dagen. Als je overstapt op een betaald abonnement ontvang je korting die kan oplopen tot 32%, als je kiest voor het jaar- in plaats van het maandabonnement.

Prijzen

De pakketprijzen in onderstaande tabel van de Pipedrive accountmanagement software zijn op basis van een maandabonnement. Houd er rekening mee dat alle prijzen zijn gebaseerd op één gebruiker en dat je meer functies ontvangt; als je kiest voor een duurder pakket. Zo is het tracken van projecten enkel beschikbaar vanaf het Power abonnement. Het beheren van contacten en activiteiten rapporten is dan weer wel onderdeel van ieder pakket.

PakketPrijs per maand
Essential€21,90
Advanced€37,90
Professional€59,90
Power€74,90
Enterprise€119,90
Prijs per maand, per gebruiker

#2 Zoho – Strategisch accountbeheer software voor ZZP’ers en het MKB

Zoho is net als Pipedrive een internationale aanbieder van software, met meer dan 15 jaar ervaring in de CRM branche. Ze richten zich specifiek op het aanbieden van een CRM systeem, waar hun strategische accountmanagement software onderdeel van is. De software is deels aan te passen en uit te breiden naar wens. Zoho richt zich met name op het MKB, maar ook ZZP’ers die hun bedrijf aan het schalen zijn kunnen van de software gebruik maken.

zoho accountmanagement software

Functies

De accountbeheer software van Zoho is dus geïntegreerd in het CRM systeem, waarbij ze zich voornamelijk richten op het eenvoudiger kunnen sluiten van deals en het opbouwen van langdurige relaties. Het is dus echt een op verkoop gebaseerd CRM systeem, waarbij je gebruikt kun maken van de volgende functies:

 • Het in de gaten houden van accounts en subaccounts, real time en vanaf ieder apparaat
 • Het beheren van dagelijkse activiteiten
 • Segmentatie van accounts, op basis van actualiteit, frequentie en waarde
 • Het identificeren van nieuwe verkoopkansen
 • Het bijhouden van alle communicatie met klanten op één centrale plaats
 • Het genereren van verkooporders
 • Een overzicht van alle betalingsgegevens
 • Koppelingen en integraties, bijvoorbeeld met een boekhoudprogramma
 • Diepgaand inzicht, voor het stellen van prioriteiten
 • Het toewijzen van accounts aan teamleden


Zoho biedt veel overeenkomsten met Pipedrive en dit geldt ook voor de proefperiode, die wel 1 dagje langer is dan die van Pipedrive, en je de software dus 15 dagen lang kunt testen. De interface van Zoho is iets zakelijker en rustiger. Dit komt mede doordat de software iets minder uitgebreid is qua functies dan Pipedrive, wat zowel voor-als nadelen heeft met betrekking tot het gebruiksgemak. De software is overigens prettig in gebruik, mits je kennis hebt van de Engelse taal.

Alle support mogelijkheden zoals het helpcenter, zijn ook in het Engels. Hier kun je informatie opzoeken op trefwoord, webinars volgen en zelfs e-books lezen. Er zijn ook trainingsprogramma’s en je kunt vragen stellen aan de community. Contact opnemen met de klantenservice kan enkel op basis van een ticketsysteem, wat naar mijn mening een van de nadelen is van Zoho.

Prijzen

Zoho biedt verschillende pakketten aan, waarbij je de keuze hebt uit een maandabonnement met maandfacturatie, en een jaarabonnement met jaarfacturatie. Voor dit laatste ontvang je korting die kan oplopen tot 34%. Alle prijzen zijn per gebruiker, waarbij je meer mogelijkheden ontvangt als je kiest voor een duurder pakket. Workflows, bulk e-mails en meerdere pipelines zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor elk pakket. Terwijl portalen voor klanten en geïntegreerde AI technologie enkel onderdeel is van het Enterprise pakket of hoger. Hieronder de pakketten en prijzen op basis van het maandabonnement:

PakketPrijs per maand
Standaard€20
Professional€35
Enterprise€50
Ultimate€65
Prijs per maand, per gebruiker

Verschil Pipedrive en Zoho

Voordat ik verder ga op het derde accountmanagement programma, eerst even het verschil tussen Pipedrive en Zoho. Deze twee aanbieders vertonen namelijk veel overeenkomsten, zoals de prijzen, de prijsstructuur en het helpcenter. Het grootste verschil is dat Pipedrive zich echt richt op de verkoop, en Zoho meer algemene functies aanbiedt waaronder  dus accountmanagement opties.

#3 HubSpot – Gratis accountmanagement software

Hubspot is net als de vorige twee accountmanagement software aanbieders een internationale onderneming. Dit bedrijf heeft echter wel een groot voordeel, want Hubspot biedt namelijk gratis accountmanagement software aan waar je werkelijk wat aan hebt. Natuurlijk zijn er beperkingen, maar het is een mooie manier om de software wat langer te kunnen testen en een goede optie voor startende ondernemers of ZZP’ers met een beperkt budget. De betaalde pakketten variëren enorm qua prijs. Van een betaalbaar pakket voor ZZP’ers en het MKB, tot gespecialiseerde oplossingen die enkel interessant zijn voor zeer grote bedrijven.

hubspot accountbeheer software

Functies

Hubspot biedt accountmanagement software aan, dat onderdeel is van hun verkoop CRM systeem, oftewel de Sales Hub. Ze zijn zelf gestart in 2005 en ze richten zich voornamelijk op het bevorderen van de (interne) communicatie. Ze bieden dus niet alleen accountmanagement software aan, maar ook software voor klantenservice en marketing. De functies van de Saleshub zijn als volgt:

 • Werken met e-mail templates
 • E-mail tracking voor het sneller sluiten van deals
 • Document management voor het samenstellen van je eigen bibliotheek met nuttige content, in samenwerking met Gmail en Outlook
 • Inzichten gegenereerd door AI
 • Call tracking, voor het prioriteren van dagelijkse verkoopgesprekken
 • Het automatisch loggen van gesprekken
 • Automatiseren van taken, denk aan het instellen van follow-up e-mails
 • Contactbeheer
 • Verschillende pipelines
 • Forecasting

Houd er wel rekening mee dat niet alle bovengenoemde functies onderdeel zijn van de gratis  accountmanagement software. Net zoals de eerder genoemde aanbieders is ook de software van HubSpot in het Engels, evenals de geboden hulpmiddelen. Hubspot beschikt over een uitgebreid helpcenter, waar je e-books vindt, blogs kunt lezen, en uiteraard contact op kunt nemen met de Hubspot klantenservice. De mate van klantenservice varieert op basis van het gekozen pakket en met het gratis pakket heb je alleen toegang tot de community. Telefonische hulp is alleen beschikbaar voor de Professional en Enterprise pakketten, maar gebruikers van alle betaalde pakketten kunnen hulp vragen per e-mail en via de chat. De telefonische dienstverlening is onderverdeeld op basis van locatie en je dient contact op te nemen met de partner van het desbetreffende land, in dit geval Nederland (020-8081481).

Prijzen

De pakketten van Hubspot en de geïntegreerde accountmanagement software zijn als volgt:

PakketPrijs per maand
FreeGratis
StarterVanaf $45
ProfessionalVanaf $450
EnterpriseVanaf $1.200
Prijs per maand, per gebruiker

#4 Salesforce – CRM & accountmanagement software met AI-integratie

Salesforce biedt een CRM systeem aan dat gericht is op verkoop en accountmanagement. Het is net zoals eerder genoemde aanbieders een internationale ondernemer en ze bieden tal van verschillende soorten software oplossingen aan voor ondernemers, van kleine bedrijven tot multinationals. Net zoals HubSpot werkt Salesforce alleen met een jaarbetaling, waardoor het aangeraden is de software eerst zelf te testen met behulp van het proefabonnement.

salesforce software

Functies

Houd er rekening mee dat deze oplossing dus niet alleen gericht is op accountmanagement, maar ook veel verkoop- en management functies bevat. Accountmanagement is onderdeel van alle pakketten, evenals koppelingen met Gmail en Outlook. De functies met betrekking tot accountbeheer zijn als volgt:

 • Relatiebeheer, inclusief de contacthistorie, social media accounts en meer voor een complete beeldvorming per relatie
 • Online meetings met klanten via de Salesforce app
 • Het beheren van verkopen
 • Het automatisch scoren van leads
 • Aanpasbare real-time rapportages
 • Forecasting, inclusief een weergave van de accounts met de hoogste prioriteit

De interface van Salesforce is geheel in het Engels en heeft een moderne en speelse uitstraling. Het is opgebouwd uit handige blokken, waarin veel relevante informatie op een visuele manier wordt weergegeven. Als je vragen wilt stellen dan kan dit via het help center. Hier vind je de standaard informatie, zoals artikelen, maar ook webinars en video tutorials. Als je contact op wil nemen met de klantenservice gaat dit ook via het help center, waar je tevens een overzicht vindt van eventuele lopende vragen, onder het kopje “my cases”.

Prijzen

Salesforce is dus een maand lang gratis en zonder verplichtingen uit te proberen, waarna je desgewenst over kunt stappen op een jaarabonnement. Ze bieden in totaal vier pakketten aan en de kosten per maand zijn als volgt:

PakketPrijs per maand
Essentials€25
Professional€75
Enterprise€150
Unlimited€300
Prijs per maand, per gebruiker

Conclusie

Accountmanagement software wordt aangeboden in veel verschillende vormen, waarbij de software nauw samenhangt met oplossingen om leads te tracken en op te volgen. De meeste aanbieders van accountmanagement software zijn internationale ondernemingen, die meerdere bedrijfssoftware oplossingen aanbieden voor kleine en grote ondernemers. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze uitgebreide software voor accountbeheer in het Engels is, evenals de aangeboden ondersteuning. Qua kosten zijn er pakketten van twee tientjes tot meer dan duizend euro per gebruiker, per maand. Ook bieden niet alle aanbieders een abonnement aan dat maandelijks opzegbaar is. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om een keuze te maken welke accountmanagement software geschikt is voor jouw onderneming.

pipedrive accountmanagement software

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Veel positieve beoordelingen
 • Incl. CRM dashboard
 • Email tracking
 • Klantwaardering: 8,9
Meer informatie

zoho crm software

 • Gratis proefabonnement
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Mobiele app voor IOS/Android
 • Integraties met externe apps
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

salesforce accountmanagement software

 • Inc. relatiebeheer software
 • Goede helpdesk
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Real-time rapportages
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

FAQ’s – Veelgestelde vragen

Wat is accountmanagement software?

Acountmanagement software is software die je helpt bij het beheren van accounts. Het helpt je om een goede relatie met klanten op te bouwen en te behouden, maar ook om erachter te komen welke accounts het meest waardevol zijn voor een bedrijf. Goede accountmanagement software geeft je veel inzicht in de gegevens van klanten en overige relaties.

Welke accountmanagement software is gratis?

Hubspot biedt gratis accountmanagement software aan en in dit artikel bespreek ik wat je met deze software kunt. Er komen ook betaalde pakketten aan bod, zodat je een overweging kunt maken welke software de beste oplossing biedt voor jouw bedrijf.

Welke accountmanagement software moet ik kiezen?

Welke accountmanagement software je moet kiezen is afhankelijk van een reeks aan factoren en in dit artikel ga ik in op de dingen waar je op moet letten. Denk aan de grootte van de onderneming, de complexheid, het beschikbare budget en meer. Iedere accountmanagement software is anders en in dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van meerdere aanbieders.

Wat is het verschil tussen Pipedrive en Zoho?

Pipedrive en Zoho hebben veel overeenkomsten en het zijn beide internationale aanbieders van Engelstalige accountmanagement software. Pipedrive biedt software aan gemaakt voor en door verkopers en richt zich echt op de verkoopkant, terwijl Zoho wat meer algemene opties aanbiedt. De prijzen voor beide beginnen rond de 20 euro, per gebruiker per maand.

Gerelateerde artikelen

Beste CRM Software 2024? | Top 10 Ruim 12 Maanden Getest

Met welke CRM Software ben je het best uit? Prijs vs. Kwaliteit en meer getest over een periode van 12 maanden. Ontdek de beste CRM software.

Dit is de beste Accountancy Software van dit moment

Ik kan je met zekerheid vertellen wat de beste accountancy software is die jij kunt aanschaffen. Lees er meer over in mijn review.

Beste Boekhoudprogramma voor Consultants

Welk boekhoudprogramma is voor consultants het meest geschikt om de boekhouding op orde te houden? Ik leg het je uit.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar Accountmanagement Software?