Dit is de beste Accountancy Software van dit moment

Ik ben geen accountant. Ik ben een boekhouder. In Nederland kunnen beide beroepsgroepen voor klanten gebruik maken van accountancy software. Dat is dan ook precies waar ik je op deze pagina meer over vertel. Want mijn favoriete accountancy software, welke ik al jaren achtereen gebruik, is mogelijk ook jouw nieuwe software. Als je op zoek bent naar betrouwbare software waarmee je al jouw klanten van een professionele administratie voorziet, raad ik je aan dit artikel van begin tot eind te lezen.

Accountancy software is op zichzelf genoeg om een compleet boekhoudkantoor te laten draaien. Je hebt een online structuur waarmee je al jouw klanten van een professionele administratie voorziet. Je geeft ze waar nodig advies en draait met gemak waardevolle rapportages uit de software.

De rol van accountancy software voor een boekhouder of accountant is groter dan ooit. Het is daarom belangrijk dat je voor de juiste software kiest. Ik hoop dat ik je vandaag een beter idee geef over wat naar mijn mening de beste optie is.

Zoek je software om je accountants – of administratiekantoor te kunnen draaien? Exact Online kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review accountancy software
4,2
Slimme functies 4 sterren review accountancy software
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review accountancy software
4,2

Pluspunten Exact Online

 • Gratis proefperiode

 • Uitzonderlijk veel koppelingen mogelijk

 • Gebruiksvriendelijke software

 • Eenvoudig samenwerken met je klanten

 • Mogelijkheid om alle modules met elkaar te koppelen

Minpunten Exact Online

 • Klantenservice niet altijd goed bereikbaar

 • Prijzig in vergelijking met andere software

Wat is accountancy software?

Accountancy software gebruik je om de administratie van een bedrijf mee bij te houden. De meeste vormen van accountancy software zijn door zowel boekhouders als accountants te gebruiken. De omvang de klant, het bedrijf, bepaalt of de administratie door een accountant moet worden verzorgd. Alleen grote bedrijven zijn verplicht om een accountant in de arm te nemen.

Doorgaans is accountancy software ingevuld zodat het voor bedrijven van verschillende omvang gebruikt kan worden. Dat wil zeggen dat alles mogelijk is van het controleren van de jaarrekening tot het invoeren van financiële gegevens (facturen, investeringen etc.).

Het doel van accountancy software is om het de accountant of boekhouder zo makkelijk mogelijk te maken de administratie te beheren. Dit kan voor een enkele opdrachtgever zijn (bijvoorbeeld als de boekhouder of accountant bij de werkgever in dienst is) of voor verschillende opdrachtgevers. In dat geval spreken we van een accountancy- of boekhoudkantoor.

Door de jaren heen is accountancy software aanzienlijk slimmer geworden. Het is meer en meer in staat om zowel de klant (opdrachtgever) als de accountant of boekhouder te helpen met het besparen van tijd en het vinden van nog betere inzichten. Dit is het gevolg van koppelingen met andere software en grondige analyses die vanuit de software gedraaid kunnen worden.

Als moderne boekhouder of accountant kun je de vele voordelen van accountancy software niet lagen liggen. Welke dat zijn?

exact voor accountancy software

Minder kosten

Software zorgt ervoor dat je meer met minder kunt doen. Waar je misschien momenteel voor 50 klanten 5 boekhouders voor nodig hebt, is dat met accountancy software de helft. Veel tijdrovende werkzaamheden kunnen op de achtergrond worden gedraaid, waardoor handmatig werk beperkt wordt. Hierdoor is het mogelijk om op de salariskosten te besparen.

Meer waarde voor de klant

Klanten profiteren misschien nog wel het meest van deze innovatie. Zij krijgen betere rapportages en analyses waarmee beter kan worden ingespeeld op nieuwe kansen. Ook neemt de snelheid hiervan toe. Waar normaliter tot aan het einde van het kwartaal gewacht moet worden, is het met accountancy software mogelijk om real-time analyses te draaien. De gestructureerde wijze waarop de rapportages in de toekomst weergegeven worden, zorgt daarnaast ook voor een beter begrip van de administratie door de klant.

Sneller

De accountancy software waar ik je in het volgende hoofdstuk van alles over ga vertellen, geeft op de eigen website al aan dat je als boekhouder de helft minder tijd aan je klanten kwijt bent. Dat terwijl de kwaliteit van het werk beter wordt. Dit komt doordat je automatiseringen gebruik kunt maken. Onderdelen die gestandaardiseerd of geautomatiseerd kunnen worden, kosten opeens aanzienlijk minder tijd. Deze tijd kun je gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken! Voorbeelden van functies die geautomatiseerd kunnen worden zijn het versturen van facturen en de automatische verwerking van betalingen. Een indrukwekkende innovatie!

Dit is de beste accountancy software van dit moment

Ik durf met zekerheid te beweren dat Exact de beste accountancy software van Nederland heeft. Exact is al jaren achtereen de bekendste naam op het gebied van accounting software. Ook dit jaar heeft Exact voor mij bewezen dat het de absolute nummer 1 is. Dat komt deels door de toevoeging van No Hands Accounting. Het systeem boordevol innovatieve automatisaties waar boekhouders gebruik van kunnen maken.

Met No hands accounting krijg je grip op de financiële positie van je klanten. Je voert administratieve taken efficiënt uit en profiteert van slimme automatisering. Bied je klant digitaal gemak, zodat jij tijd bespaart en je kan focussen op het creëren van meerwaarde in de vorm van advies, kwaliteit en snelheid. Aldus Exact op haar eigen website. Later meer over No Hands Accounting.

Exact heeft de software ontworpen waarvoor het gebruikt zal worden: het beheren van de administraties van klanten en ze voorzien van krachtige analyses. Wie besluit om met de accounting software van Exact aan de slag te gaan, kan rekenen op een werkbank waar alles op mogelijk is.

Werken in de cloud

Alles wat je in de accounting software van Exact doet, speelt zich af in de cloud. De cloud is een veilige plek waar je makkelijk op afstand van alles in kunt doen. Je kunt er in samenwerken met je collega’s en van alle innovaties gebruik maken. Zelfs via je smartphone of tablet kun je de software bereiken om gegevens te controleren of snel aanpassingen in te doen. Voor klanten die nog weinig ervaring met de cloud hebben, heeft Exact een prettige overstapservice. Middels deze service krijg je een complete uitleg van de cloud en welke voordelen hierbij komen kijken.

exact voor online samenwerken met accountant

Automatisering

Middels de juiste automatisering kun je als boekhouder (of accountant) veel tijd besparen. Zoals aangegeven, speelt bij Exact het principe No Hands Accounting hier een leidende rol in. In het kort, zorgt No Hands Accounting ervoor dat de software leert welke taken op welke manier geautomatiseerd kunnen worden. Bonnetjes scannen, automatisch facturen sturen en transacties matchen met facturen. Het zijn enkele voorbeelden van automatiseringen waar je als boekhouder veel tijd mee bespaart.

Samenwerken met je collega’s en de klant

Samenwerken vanuit Exact met je collega’s of de klant is met de komst van Exact Online makkelijker dan ooit. Met collega’s werk je moeiteloos in de cloud samen om voor klanten de boekhouding te verzorgen. Klanten die zelf de facturen sturen en invoeren, doen dit vanuit Exact Online. Vervolgens komen deze gegevens in de accountancy software uit doordat beide programma’s met elkaar gekoppeld zijn. Hierdoor is het niet nodig om gegevens vanuit de boekhoudsoftware van de klant over te zetten.

Salaris voor accountancy

Een onderscheidend voordeel van Exact is dat de salarisverwerking geïntegreerd is. Wie de klanten optimaal wilt kunnen ondersteunen bij de administratie, doet dat door ook de salarisverwerking vanuit Exact te verzorgen. Hier is een extra module voor nodig die eenvoudig toe te voegen is.

Inzichten waar je klanten echt wat aan hebben

Binnen het pakket van Exact Online Accountancy zit alles wat je nodig hebt om je klanten op ieder moment van waardevolle inzichten te voorzien. Als klanten van Exact Online gebruik maken, komen gegevens real-time door. Daardoor is het mogelijk om direct advies te geven wanneer dat passend is. Ook kunnen KPI’s real-time bijgehouden en gerapporteerd worden. Dashboard stel je eenvoudig in zodat klanten kunnen meekijken. Beter en sneller advies. Een zekerheid dat jouw klanten dat waarderen.

Wat kost de accountancy software van Exact?

Je bent vast benieuwd wat de kosten van de Exact accounting software zijn. De precieze kosten zijn diverse factoren afhankelijk. Zo heeft de omvang van je bedrijf en de gewenste mate van automatisering hier invloed op. Ik neem de verschillende boekhoudpakketten van Exact Accounting met je door zodat je hier een beter idee van krijgt.

Exact Online Accountancy Essentials – € 43 per maand

Het instappakket waarbij boekhouden in de cloud vanaf de eerste dag mogelijk is. Vooral geschikt voor zelfstandige boekhouders met een klein klantenbestand.

exact online accountancy essentials

Binnen dit pakket zijn verder de volgende onderdelen te vinden:

 • 1 gebruiker
 • 1 administratie
 • Samenwerken
 • Boekhouden
 • Administratiebeheer
 • Werken in gekoppelde klantomgeving
 • Profiel Accountancy Center
 • Uitnodigen klanten voor Exact Online
 • Kostenplaatsen & kostendragers
 • Activa registratie en afschrijvingen
 • Budgetteren
 • Meerdere valuta
 • Financiële cockpit met todo’s en alerts
 • Btw- en ICP aangifte doen/goedkeuren
 • Boekingstemplate
 • Rapportages
 • Online archief (documenten aan boekingen)
 • Relaties aanmaken via directe KVK-koppeling
 • Audit trail
 • Templatebeheer
 • Financieel proces management
 • Continuous monitoring
 • Accountancy cockpit
 • Todo’s en notificaties
 • Gebruikmaken van XML/API webservices

Exact Online Accountancy Plus – € 92 per maand

Geschikt voor kleine boekhoudkantoren met maximaal 25 klanten. Automatisaties mogelijk door de aanwezigheid van bankkoppelingen. In combinatie met No Hands Accounting nog beter te automatiseren.

exact online accountancy plus

Binnen dit pakket zijn verder de volgende onderdelen te vinden:

 • 1 gebruiker
 • 1 administratie
 • Alles van Essentials
 • Bankkoppelingen
 • Vinden en corrigeren
 • Relaties beheren met CRM
 • Betalingen doen (SEPA) via directe bankkoppelingen
 • (Bulk) correcties transacties
 • Handmatig bankafschrift importeren
 • Automatisch bankafschrift importeren
 • Verkoopfacturen aanmaken en versturen
 • Facturen incasseren
 • Herinneringen aanmaken en versturen
 • Mail2ExactOnline
 • Robotic accounting – Inkoopfacturen
 • Robotic accounting – Bankafschriften
 • Goedkeuring voor betaling
 • Advies cockpits
 • Maatrapportages delen met klant
 • KPI vergelijkingsoverzichten
 • Apps koppelen (App Center)

Exact Online Accountancy Professional – Vanaf € 225 per maand

Grote boekhoudkantoren kiezen voor Exact Online Accountancy Professional. Deze software is geschikt voor kantoren die klanten met grote administraties bedienen. Vanwege de aanwezigheid van priority-support staat er altijd een Exact Professional klaar om je te helpen. Rekening-courant? Natuurlijk aanwezig. Middels de verschillende gebruikersprofielen kun je moeiteloos klanten overzichtelijk indelen.

exact online accountancy professional

Binnen dit pakket zijn verder de volgende onderdelen te vinden:

 • 1 gebruiker
 • 1 administratie
 • Alles van Plus
 • Prioriteit hulp
 • Rekening-courant
 • Gebruikersprofielen

Exact Online No Hands Unlimited – € 15,75 per maand

Met No hands accounting neemt de robot jouw handmatige boekhoudtaken over. Je klanten leveren digitaal hun administratie aan die automatisch wordt verwerkt. Zo hou jij tijd over terwijl de boekhouding correct, compleet en actueel is.

exact no hands unlimited

Binnen deze toevoeging zijn de volgende onderdelen te vinden:

 • Alle functies van No Hands Accounting
 • Scan en Herken
 • Direct factureren
 • UBL/Peppol (boekingsvoorstellen)
 • Machine Learning
 • Referentie Grootboekschema
 • Optioneel: Salaris
 • Optioneel: Verkoopfacturen Mijn Kantoor

Ook te combineren met;

Je kunt je accountancy software van Exact nog sterker maken door het te combineren met andere modules en pakketten. Op basis van diverse gesprekken met Exact, blijkt dat momenteel met de volgende onderdelen mogelijk te zijn:

 • Salaris, vanaf € 0,55 per maand
 • CRM, vanaf € 89
 • Fiscale aangiften, vanaf € 37 per maand
 • Uren & Facturen, vanaf € 79 per maand
 • Rapportage en Consolidatie, vanaf € 30 per maand

Meestgestelde vragen

Wat is accountancy software?

Accountancy software gebruik je om de administratie van een bedrijf mee bij te houden. De meeste vormen van accountancy software zijn door zowel boekhouders als accountants te gebruiken. Doorgaans is accountancy software ingevuld zodat het voor bedrijven van verschillende omvang gebruikt kan worden. Dat wil zeggen dat alles mogelijk is van het controleren van de jaarrekening tot het invoeren van financiële gegevens (facturen, investeringen etc.).

Wat kost accountancy software?

Je bent vast benieuwd wat de kosten van accounting software zijn. De precieze kosten zijn diverse factoren afhankelijk. Zo heeft de omvang van je bedrijf en de gewenste mate van automatisering hier invloed op. Vanaf € 39,- per maand kun je al starten met accountancy software.

Wat is de beste accountancy software?

Ik durf met zekerheid te beweren dat Exact de beste accountancy software van Nederland heeft. Exact is al jaren achtereen de bekendste naam op het gebied van accounting software. Ook dit jaar heeft Exact voor mij bewezen dat het de absolute nummer 1 is. Dat komt deels door de toevoeging van No Hands Accounting. Het systeem boordevol innovatieve automatisaties waar boekhouders gebruik van kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Boekhouder en Accountant: Wat is het Verschil? De complete uitleg

Is er eigenlijk een verschil tussen een accountant en een boekhouder? Wat is het verschil in opleiding, titel en kosten? Complete uitleg.

MKB Boekhouder: Zoeken, Kosten en wat doet een Boekhouder?

Boekhouder voor het mkb nodig? Als jij op zoek bent naar een goede mkb boekhouder en benieuwd bent naar de kosten, licht ik je alle info toe.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samenwerken aan de administratie van je klanten?