De beste urenregistratie apps voor ZZP’ers

Als ondernemer ben je verplicht om een urenregistratie bij te houden, tenminste als je wil profiteren van bepaalde voordelen van de Belastingdienst. Hierbij kun je onder meer denken aan de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en meewerkaftrek. Het registreren van je uren is een klusje waar de meeste ZZP’ers niet op zitten te wachten en er vaak bij inschiet. Des te handiger is het om een urenregistratie app te gebruiken, die jou deze taak uit handen neemt.

In dit artikel vertellen we precies wat een urenregistratie is en waar deze aan moet voldoen. We testen diverse urenregistratie apps, zodat je na het lezen van dit artikel precies weet welke app het beste bij jou en jouw onderneming past.

Gekko urenregistratie app

Urenregistratie App Gekko

 • Apparaten: vast en mobiel
 • Besturingssystemen: iOS, Android
 • Extra functies: bonnen scannen, rapportages

Gratis

Meer informatie

rompslomp

Urenregistratie App Rompslomp

 • Gratis proefperiode
 • Extra functies: rittenregistratie, facturen en offertes
 • Duidelijke uitstraling

€ 5,- per maand 

Meer informatie

e-boekhouden.nl

Urenregistratie App e-Boekhouden

 • Gratis voor starters
 • Extra functies: Facturen, offertes, voorraadbeheer
 • Eenvoudige uitstraling

€ 9,95 per maand 

Meer informatie

Inhoudsopgave

Wat is een urenregistratie?

Een urenregistratie is, zoals de naam het al zegt, niets meer dan het bijhouden van de door jou gewerkte uren voor jouw onderneming. In deze urenregistratie geef je aan hoeveel uur je hebt gewerkt aan een bepaalde activiteit. Indien je geen ZZP’er bent, maar ook werknemers in dienst hebt, dan bestaat deze urenregistratie tevens uit de gewerkte uren van werknemers.

Welke uren mag ik meetellen?

In een urenregistratie neem je alle tijd op, die je werkt voor jouw onderneming en dit zijn niet enkel de uren die je doorberekent aan de klant. Jouw urenregistratie is dus inclusief: de tijd die je besteedt aan het lezen en beantwoorden van je e-mail, de tijd die je besteedt aan jouw website, het opstellen van offertes, het bijhouden van je administratie en meer. Uiteraard dien je deze uren wel te kunnen aantonen, o.a. met jouw agenda, offertes e.d.

urenregistratie app zzp

Welke uren mag ik niet meetellen?

Sommige uren mogen niet mee worden geteld in de urenregistratie. Denk aan uren die je bijvoorbeeld beschikbaar bent, maar waarin je niet daadwerkelijk aan het werk bent. Stel dat je beschikbaar bent voor een oproepdienst gedurende 8 uur in de nacht, maar niemand maakt van deze dienst gebruik. Dan mag je deze 8 uur dat je telefonisch bereikbaar was, niet meenemen in jouw urenregistratie. Word je wel degelijk opgeroepen, dan mag je deze uren wel opnemen in jouw urenregistratie. Je registreert dan enkel de door jou gewerkte tijd, niet de 8 uur die je beschikbaar was voor oproepen.

Hoe je een urenregistratie bijhoudt

Er gelden geen eisen voor de manier waarop je een urenregistratie bijhoudt en je kunt jouw uren registreren zoals je zelf wil. Je kunt jouw uren handmatig registreren in een Excel bestand, maar door het gebruiken van een urenregistratie app doe je dit vele malen efficiënter. Je voorkomt tevens fouten tijdens het bijhouden van jouw uren en doet dit vanaf ieder apparaat, zowel via vaste apparaten als via een mobiele app. Op deze manier registreer je jouw uren direct, ook als je onderweg bent. Het bijhouden van je uren kent meerdere voordelen naast het belastingvoordeel. Zo helpt een urenregistratie jou ook bij het automatiseren van het factureren, aangezien je uren kunt toekennen aan een bepaalde klant of project. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar ook jouw kostbare tijd.

Voordelen urenregistratie app

Hieronder een overzicht van de voordelen van een urenregistratie app voor jouw onderneming:


Urencriterium: ben je ZZP’er en betaal je inkomstenbelasting, dan kom je in aanmerking voor diverse voordelen, welke ook wel ondernemersaftrek worden genoemd. Voorbeelden hiervan zijn: zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Voor sommige soorten van deze ondernemersvoordelen, dien je aan een bepaald aantal uren te voldoen; oftewel het urencriterium. Om jouw urencriterium aan te tonen, dien je een urenregistratie bij te houden. Hierin moet je aantonen dat je minimaal 1.225 uren in een kalenderjaar hebt besteed aan jouw onderneming

Opstellen van facturen: een urenregistratie laat jou precies zien hoeveel uur je aan een bepaalde activiteit hebt besteed. Bij het opstellen van een nieuwe factuur voor een klant, neem je eenvoudig de gewerkte uren per activiteit over op de factuur. Sommige apps doen dit automatisch voor jou, waardoor je deze factuur enkel nog maar hoeft na te lopen en goed te keuren. Voeg omschrijvingen toe bij het registreren van jouw uren. Zo weet de klant precies hoe lang je aan een bepaalde taak bezig bent geweest en leg jij in een handomdraai een gespecificeerde factuur voor
Inzicht: jouw urenregistratie geeft jou inzicht, in het aantal uren dat je hebt besteed aan een bepaalde taak. Indien je wil weten hoeveel uren een bepaald project jou nu daadwerkelijk heeft gekost, hoef je enkel jouw urenregistratie in te zien. Dit helpt je tevens om in de toekomst efficiënter te werken, omdat je precies ziet welke taken jou de meeste tijd hebben gekost

Voorkom fouten: een urenregistratie app helpt je om fouten te voorkomen. Je kunt vaak bepaalde categorieën aanmaken en je voegt uren toe wanneer jou dat uitkomt, ook als je onderweg bent. Indien je medewerkers in dienst hebt, kunnen ook zij hun uren registreren via de handige app. Sommige urenregistratie apps maken het mogelijk om bepaalde criteria in te geven, zodat werknemers geen verkeerde uursoorten kunnen selecteren tijdens het registreren van de door hen gewerkte uren.

Eisen waaraan jouw urenregistratie moet voldoen

Jouw urenregistratie dient echter wel aan bepaalde criteria te voldoen, indien je deze wil gebruiken voor het aantonen van het urencriterium. Om overeen te komen met de regels van de Belastingdienst, dien je bepaalde gegevens in jouw urenregistratie op te nemen. Doe je dit niet, dan profiteer je ook niet van belastingvoordelen, zoals de starters- en zelfstandigenaftrek.

Jouw urenregistratie dient aan de volgende criteria te voldoen:

 • Datum; in sommige gevallen is een weeknummer voldoende
 • Start- en eindtijd; hoe gedetailleerder jouw urenregistratie is, hoe beter
 • Taken waaraan je hebt gewerkt; om te verantwoorden hoe je jouw uren hebt besteed
 • Indien er meerdere werknemers zijn, registreer dan ook de naam van de werknemer


Uiteraard mag je meer gegevens opnemen in jouw urenregistratie. Dit kan erg handig zijn, als je bijvoorbeeld een beter inzicht wil krijgen in jouw werkwijze of facturen wil opstellen aan de hand van jouw tijdsregistratie.

Excel vs urenregistratie apps

Veel ondernemers registreren hun uren nog steeds handmatig. Op zich is hier niets mis mee en zolang je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, kun je aanspraak doen op de verschillende soorten belastingvoordelen. Uiteraard zitten er meerdere voordelen aan het gebruik van een urenregistratie app en het automatiseren van deze handelingen.

Met een urenregistratie app:

 • voorkom je fouten, aangezien je jouw uren niet meer handmatig hoeft in te vullen en bij te houden. Het handmatig bijhouden van uren schiet er ook nogal eens bij in, als je een drukke werkdag hebt
 • bespaar je tijd, hoe meer werk jou uit handen wordt genomen; hoe meer tijd je kunt besteden aan andere activiteiten
 • bespaar je geld. Het handmatig bijhouden van uren zorgt er nogal eens voor dat bepaalde uren worden vergeten om te registreren. Dit is uiteraard erg zonde en kan je op de lange termijn zelfs geld kosten. Door gebruik te maken van een urenregistratie app, voorkom je dit. Je hebt namelijk enkel jouw mobiele telefoon nodig en registreert direct jouw uren. Waar je ook bent op dat moment

De beste urenregistratie apps

Er zijn tegenwoordig tal van handige apps, die jou helpen met het bijhouden en registreren van jouw uren. Wij hebben diverse apps getest en vertellen jou welke voor- en nadelen we zijn tegengekomen. We bekijken naast het gebruiksgemak en de functies, natuurlijk ook de prijs. We hebben tevens een top 3 gemaakt van de allerbeste urenregistratie apps van dit moment, inclusief betaalde en gratis urenregistratie apps.

Urenregistratie app TimeChimp

timechimp urenregistratie app

Met TimeChimp registreer je in een handomdraai jouw uren en dat niet alleen. Je houdt met TimeChimp ook jouw ritten bij, plant projecten, maakt rapportages en stelt facturen op. TimeChimp is dus meer dan alleen een handige app, voor het bijhouden van je uren.

Het registreren van uren doe je met TimeChimp zowel met vaste, als mobiele apparaten. Gewoon vanaf je laptop als je op kantoor bent of onderweg vanaf jouw mobiele telefoon. TimeChimp heeft een mobiele app voor zowel Android als iOS.

Voor het registreren van uren voer je de volgende gegevens in: klant, project, activiteit, omschrijving, starttijd, eindtijd en pauze. Uiteraard ben je niet verplicht om al deze gegevens in te voeren. De tijd hoef je overigens niet handmatig in te vullen, je kunt namelijk ook gebruik maken van de timer. Werk je vaker voor een bepaalde klant of project, dan maak je hiervoor een nieuwe klant of project aan. Zo kies je deze de volgende keer uit het dropdown menu. Je registreert tevens uren voor andere dagen, door de juiste maand en dag te selecteren in het menu.

TimeChimp biedt ook andere functies aan. Het registreren van ritten en uitgaven gaat op precies dezelfde wijze, als het registreren van uren. In het hoofdmenu vind je tevens handige opties, zoals het bekijken en filteren van overzichten. De algehele uitstraling van TimeChimp is erg rustig en overzichtelijk.TimeChimp biedt in totaal drie soorten pakketten aan.

De prijs is per gebruiker / per maand.

 • Basic €12,-

Registratie van uren, overzichten en koppelingen

 • Business €20,-

Alles van het basispakket, plus het registreren van uitgaven & ritten, het maken van facturen & offertes en een API toegang

 • Profesional €26,-

Alles van business, plus planningen, een klantenportaal en power BI

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa, 14 dagen
Extra functiesUitgaven- en rittenregistratie, planningen, facturen en offertes
UitstralingOverzichtelijk, minimalistisch
Goedkoopste pakket€12,- per maand/ per gebruiker
VoordeelOverzichtelijk, de prijs
NadeelGeen online boekhoudprogramma

Urenregistratie app Gekko


Gekko biedt een gratis urenregistratie app aan, waarbij je indien nodig overschakelt naar een betaald abonnement. Bij Gekko draait alles om eenvoud en de app is perfect voor ZZP’ers die zo snel mogelijk van administratieve taken verlost willen zijn. Gekko biedt overigens meer aan dan het enkel registreren van jouw uren, je kunt tevens je zakelijke bankrekening koppelen, ritten registreren en facturen opstellen.

Om uren te registreren bij Gekko, is het het handigst om als eerste een nieuwe klant of project aan te maken. Wanneer je dan de timer start om jouw uren bij te houden, selecteer je meteen het project of de klant waar deze uren bij horen. Jouw urenregistratie bekijk je vervolgens in het dashboard, waarbinnen je tevens kunt filteren op datum, klant en/of gebruiker. Download indien gewenst het rapport als Excel of PDF bestand. Het is tevens mogelijk om een bepaald uurtarief te koppelen. Erg handig indien je jouw gewerkte uren, dient te factureren aan een klant. Gekko werkt zowel vanaf vaste- als mobiele apparaten, voor de laatste optie download je de Gekko app.

Gekko biedt twee pakketten aan en de prijs is per maand.

 • Gratis pakket

Inclusief urenregistratie app

 • Premium pakket €12,-

Inclusief het toevoegen van uren rapportages aan facturen, extra functies met betrekking op rapportages, het scannen van bonnen en een onbeperkt aantal integraties

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa, onbeperkt
Extra functiesBonnen scannen, extra rapportages
UitstralingDuidelijk
Goedkoopste pakketGratis
VoordeelGratis pakket, timer
NadeelGeen online boekhoudprogramma

Urenregistratie app Rompslomp


Rompslomp is een online boekhoudpakket voor ZZP’ers en biedt tevens een urenregistratie app aan. Boekhoudprogramma Rompslomp richt zich op het vereenvoudigen van jouw boekhouding en maakt gebruik van simpele en duidelijke termen. Rompslomp is een programma dat je dus kunt gebruiken voor het bijhouden van jouw complete bedrijfsadministratie.

Voor het registreren van uren gebruik je ieder apparaat. Je doet dit dus ook op locatie, via de Rompslomp app. Handig als je bent vergeten om uren te noteren of dit direct wil regelen. Rompslomp maakt het tevens mogelijk om uren te koppelen aan een project of klant en zo weet je altijd hoeveel je hebt gewerkt. Met één druk op de knop maak je een factuur aan en je kiest zelf na welke termijn je dit wil doen. Zo factureer je supersnel jouw gewerkte uren van de afgelopen week of maand aan jouw klanten.

Via een gratis proefperiode ontdek jezelf wat Rompslomp te bieden heeft. Nadat je bent ingelogd, hou je jouw uren via de optie “uren en ritten” bij. Het bijhouden van jouw uren en kilometers staat namenlijk in één overzicht. Om uren te registreren heb je diverse opties, je kunt de timer gebruiken, maar ook uren handmatig invoeren. Dit laatste doe je door het invoeren van: de datum, begin- en eindtijd, contact, project en omschrijving. Het is niet verplicht om al deze velden in te vullen en indien gewenst noteer je direct het aantal gewerkte uren.

Rompslomp biedt in totaal drie pakketten aan, waaronder een gratis pakket. Dit gratis pakket is ideaal om Rompslomp zelf eens uit te proberen, maar hierbij zit de urenregistratie app niet inbegrepen. We behandelen daarom enkel de twee betaalde pakketten van Rompslomp, inclusief urenregistratie app.

rompslomp uren app
 • Plus Pakket €5,-

Onbeperkt facturen en offertes maken inclusief huisstijl, uren-en rittenregistratie en het inboeken van uitgaven

 • Pro Pakket €15,-

Alles van het Plus pakket, plus een BTW overzicht, en een balans-, winst- en verliesrekening

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa
Extra functiesRittenregistratie, facturen en offertes inclusief huisstijl, uitgaven inboeken
UitstralingDuidelijk
Goedkoopste pakket€5,- per maand
VoordeelGoedkoop pakket, duidelijke termen
NadeelGratis pakket is zonder urenregistratie

Urenregistratie app Exact Online


Exact Online is een online boekhoudprogramma, voor zowel kleinere als grotere ondernemingen. Uiteraard kun je met Exact ook jouw online tijdregistratie bijhouden en organiseren. Je doet dit met de functie “uren en facturen”. Exact biedt twee manieren aan om dit te doen, via een vast apparaat of via de app.

Na het inloggen bij Exact Online, verkrijg je met de module “uren en facturen” extra inzicht. Door te gaan naar projecten, bekijk je precies hoeveel uur je aan een bepaald project hebt gewerkt. Indien je een bepaald budget of aantal uren hebt toegekend aan een project, zie je precies hoeveel tijd je nog kunt besteden. De gekleurde balken geven de voortgang aan. Groen aan het begin van een project, oranje bij 80% en rood als het budget volledig is gebruikt. Op basis van deze uren worden er ook factuurvoorstellen gemaakt, inclusief omschrijvingen. Indien je met een vaste uurprijs werkt, zie je tevens wat jouw marge is. Deze factuurvoorstellen hoef je enkel nog maar te controleren en goed te keuren. Je hebt bij Exact Online tevens inzicht welke werknemer aan een project heeft gewerkt en om hoeveel uren het gaat. Je stelt per werknemer restricties in, zodat fouten worden voorkomen. Een medewerker kan op deze manier, geen verkeerde uursoort registreren.

Exact Online biedt meerdere pakketten aan en is een van de duurdere aanbieders. Exact is een perfect programma voor ondernemers die op zoek zijn naar een totaaloplossing voor hun online boekhouding of ondernemers die behoefte hebben aan uitgebreide mogelijkheden. De drie online pakketten voor tijdregistratie van Exact zijn als volgt en de prijzen zijn per maand:

 • Exact Online Uren & Facturen €145,-

Inclusief 1 gebruiker, 2 tijdschrijfgebruikers, 2 boekhoudingen, facturatie, CRM en online boekhouding

 • Exact Online Project Management €265,-

Alles van Uren & Facturen, plus projectbeheersing, WBS, capaciteitsplanning, verlof & verzuim en meer

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android, Windows
Gratis proefperiodeJa, 30 dagen
Extra functiesVolledige online boekhouding
UitstralingUitgebreid, kleurcodes
Goedkoopste pakket€145,- per maand
VoordeelZeer veel mogelijkheden en functies
NadeelPrijzige pakketten

Urenregistratie app E-Boekhouden

E-Boekhouden is een online boekhoudprogramma, dat tevens een module aanbiedt voor het bijhouden van jouw urenregistratie voor projecten of het urencriterium. Het bijhouden van jouw uren heeft een groot voordeel, aangezien je deze met één druk op de knop, tevens direct factureert aan klanten. E-Boekhouden biedt gratis de mogelijkheid om extra gebruikers aan te maken, zodat ook medewerkers hun uren kunnen registreren. Je voert je uren zowel via een vast apparaat in, als via de mobiele app.

Na het inloggen, kom je op een zeer overzichtelijk en minimalistisch dashboard terecht. In het menu kies je voor uren, om jouw uren handmatig in te voeren. Vul de volgende gegevens in: de dag, medewerker, project, activiteit, het aantal uren, het aantal kilometers en een opmerking. Uiteraard ben je niet verplicht al deze gegevens in te vullen. Helaas beschikt de urenregistratie app van E-Boekhouden, niet over een timer. Naast het toevoegen van uren, kun je ook overzichten inzien. Je filtert uren op een bepaalde termijn, medewerker, project en meer.E-Boekhouden biedt drie verschillende pakketten aan, inclusief een gratis proefperiode van 14 dagen en de prijzen zijn per maand. E-Boekhouden biedt tevens een gratis pakket aan voor startende ondernemers. Om hiervan te profiteren mag jouw onderneming niet ouder zijn dan 15 maanden. De overige twee betaalde pakketten van E-Boekhouden zijn:

 • ZZP-Mini €9,95 

Inclusief 240 boekingen per jaar, urenregistratie, facturen, offertes, voorraadbeheer en meer

 • Standaard €14,50

Alles van ZZP-Mini, plus een onbeperkt aantal boekingen per jaar

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa, 14 dagen plus gratis abonnement voor startende ondernemers
Extra functiesFacturen, offertes, voorraadbeheer
UitstralingMinimalistisch
Goedkoopste pakket€9,95 per maand

Urenregistratie app TimeMate


TimeMate zegt zelf de simpelste urenregistratie app te zijn en losse briefjes en agenda’s overbodig te maken. Urenregistratie app TimeMate maakt koppelingen voor jouw online boekhoudprogramma, inclusief het bijhouden van de door jou gewerkte uren. TimeMate biedt naast een urenregistratie app, ook de registratie van werkbonnen aan.

TimeMate beschikt over een proef abonnement, waarin je de functies gratis uittest. Het dashboard is overzichtelijk, mede vanwege het feit dat TimeMate geen compleet boekhoudprogramma is en daardoor ook minder functies nodig heeft. Voor het registreren van uren voer je diverse gegevens in, waaronder: naam werknemer, datum, tijd, pauze uren en opmerkingen.

TimeMate beschikt over een handige functie, waarmee je direct terugkerende uren aanmaakt. Heel handig als je vaste werkuren hebt en met deze optie selecteer je meteen verschillende data’s. Doe dit via vaste apparaten of download de iOS of Android app voor mobiel gebruik. Met de API koppel je de app direct aan jouw online boekhouding, waardoor je jouw werkbonnen en gewerkte uren doorstuurt voor de facturatie en al jouw zakelijke gegevens op één plaats hebt staan.

TimeMate biedt twee pakketten aan, buiten het gratis proefpakket van een maand. De data blijft opgeslagen, ook als je er niet direct voor kiest om een betaald abonnement af te nemen. De prijs is per maand en dit zijn de twee pakketten van TimeMate:

 • Basis Pakket €4,95

Inclusief 1 gebruiker, de eerste maand gratis, alle functies en chat ondersteuning

 • Plus Pakket €9,95
  Alles van het Basis Pakket, plus een onbeperkt aantal gebruikers, telefonische ondersteuning, het koppelen van extra modules en trainingen

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa, 30 dagen
Extra functiesWerkbonnen registreren
UitstralingDuidelijk
Goedkoopste pakket€4,95 per maand
VoordeelTerugkerende uren, goedkoop, API koppeling voor je online boekhouding
NadeelGeen online boekhoudprogramma

Urenregistratie app Gripp


De urenregistratie software van Gripp maakt het mogelijk om jouw uren op jouw manier te registreren; per dag, per week of per maand. Aangezien iedereen op een andere manier werkt, kies je de manier die het beste bij jou past. Hetzelfde geldt voor jouw werknemers. Je kunt er tevens voor kiezen om uren te registreren per klant, in plaats van per werkdag- of werkweek. Met de handige stopwatch registreer je direct een bepaalde tijd. Kies zelf of je dit op de seconden nauwkeurig doet of de registratie afrondt. Vervolgens bepaal je of je deze tijd los registreert of toevoegt aan een bepaald project. Aan de hand van het overzicht zie je meteen of een bepaalde werknemer voldoende uren heeft geregistreerd en krijg je een melding als de geregistreerde uren niet overeenkomen met de beschikbaarheid. Je ziet tevens welke medewerkers het meest declarabel zijn, door de planning te vergelijken met de geregistreerde uren. Gripp maakt jouw urenregistratie enorm transparant, ook naar klanten toe, door het delen van uren indien gewenst. Je registreert jouw uren zowel via vaste als mobiele apparaten.

Het dashboard van Gripp is erg visueel ingesteld en perfect voor ZZP’ers die baat hebben bij visuele ondersteuning. Het dashboard staat vol met voorbeelden, zodat je precies ziet waar je bepaalde gegevens dient te registreren. Voor het registreren van uren start je de stopwatch en na het stoppen van de stopwatch vul je een aantal gegevens in. De interface is ietwat onoverzichtelijk, waardoor het even kan duren voordat je de juiste optie hebt gevonden. Naast het registreren van uren, maak je met Gripp ook offertes aan, voeg je planningen toe, zie je rapporten in en hou je jouw boekhouding online bij.

Gripp biedt twee soorten pakketten aan. De prijzen zijn per maand.

 • Basis Pakket €99,-

Inclusief 3 gebruikers, facturatie, planning, offertes, CRM en meer

 • Plus Pakket €132,-
  Inclusief 3 gebruikers, alle functies van het Basis pakket, plus verlof & verzuim, live koppelingen, uitgebreide rapportages, een klantenportaal en meer

ApparatenVast en mobiel
BesturingssystemeniOS, Android
Gratis proefperiodeJa, 14 dagen
Extra functiesOnline boekhouden, CRM en meer
UitstralingUitgebreid, visueel
Goedkoopste pakket€99,- per maand
VoordeelStopwatch
NadeelDuur

Conclusie en top 3 urenregistratie apps


In dit artikel hebben we tal van urenregistratie apps belicht en in totaal zijn er 3 urenregistratie apps als beste uit de bus gekomen. Dit is op basis van de urenregistratie app zelf en de top 3 is niet gebaseerd op de overige functies. Indien je op zoek bent naar zowel een urenregistratie app als online boekhoudprogramma, raden we je zeker aan om alle door ons beoordeelde urenregistratie apps te bekijken.

Bij het beoordelen van deze urenregistratie apps hebben we gekeken naar: de gebruiksvriendelijkheid, beschikbare besturingssystemen, opties en de prijs.

Nummer 1: Urenregistratie app Gekko

Een gratis urenregistratie app, inclusief een handige timer en met een overzichtelijke uitstraling


Nummer 2: Urenregistratie app Rompslomp

Een betaalbare app voor het registreren van uren, inclusief andere handige functies en voorzien van eenvoudige termen


Nummer 3: Urenregistratie app E-Boekhouden


Een betaalbare urenregistratie app, inclusief andere functies, zoals het opmaken van facturen en offertes

Gekko urenregistratie app

Urenregistratie App Gekko

 • Apparaten: vast en mobiel
 • Besturingssystemen: iOS, Android
 • Extra functies: bonnen scannen, rapportages

Gratis

Meer informatie

rompslomp

Urenregistratie App Rompslomp

 • Gratis proefperiode
 • Extra functies: rittenregistratie, facturen en offertes
 • Duidelijke uitstraling

€ 5,- per maand 

Meer informatie

e-boekhouden.nl

Urenregistratie App e-Boekhouden

 • Gratis voor starters
 • Extra functies: Facturen, offertes, voorraadbeheer
 • Eenvoudige uitstraling

€ 9,95 per maand 

Meer informatie

Meest gestelde vragen

Wat is een urenregistratie app

Een urenregistratie app is software dat jou in staat stelt je gewerkte uren te registreren. Deze app is zowel voor jou als je opdrachtgever nuttig doordat jullie beiden inzicht hebben in de gemaakte uren.

Jij weet nu hoeveel uur jij aan je opdrachtgever moet factureren. Je opdrachtgever weet hoeveel uur er voor welke taken nodig is geweest. Daarnaast is het mogelijk de gewerkte uren te controleren doordat een urenregistratie app zeer specifiek in te richten is.

In de meest simpele opzet, is een urenregistratie app dus niet meer als een systeem waarmee je uren registreert. Of dat nu met het doel is om je gewerkte uren te registreren of de uren dat je onderweg bent.

Klik hier voor meer informatie

Waar moet een urenregistratie app aan voldoen?

Hoogstwaarschijnlijk heb je niet een heel uitgebreid urenregistratiesysteem nodig. Vooral als je een freelancer bent, heb je genoeg aan een urenregistratie app waarmee je registreert:
* Wanneer je hebt gewerkt
* Waar je aan hebt gewerkt
* Hoelang je hebt gewerkt
* Waar je hebt gewerkt
* Tegen welk tarief
* Of je hiervoor extra kosten hebt gemaakt (vervoerskosten, reiskosten, etc.)

Klik hier voor meer informatie

Wat kost een urenregistratie app?

De wat betere boekhoudprogramma’s hebben een urenregistratie app inbegrepen. Hierdoor blijven de kosten van een urenregistratie app met € 10 tot € 50 per maand beperkt.

Klik hier voor meer informatie

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten