Urenregistratie app: zzp, gratis opties en Top 5

urenregistratie voor zzp

Nu we iedere maand steeds meer zzp-ers krijgen die op uurbasis werken, wordt het registreren van uren belangrijker. Als jij namelijk door de opdrachtgever wordt gevraagd je uren netjes bij te houden wil je dit kunnen doen op een overzichtelijke manier. Dat is voor zowel jou als je opdrachtgever handig. Daar hebben ontwikkelaars met de urenregistratie app een oplossing voor gevonden!

Omdat je geen zin hebt om urenlang op het internet naar urenregistratie apps rond te speuren, heb ik de vijf beste apps verzameld. Sommige van deze apps kun je, al dan niet tijdelijk, gratis gebruiken.

Maar zeg nu eerlijk: als je voldoende uren maakt is het toch geen probleem om een vijfje per maand voor deze apps neer te leggen?

Mijn favoriete urenregistratie app is by far e-Boekhouden. Een uitstekende app met alles wat je nodig hebt voor zo’n € 5 in de maand.

Ik bespreek naast e-Boekhouden ook nog andere apps waar ik zeer over te spreken ben. Bovenop de apps die ik bespreek, zijn er natuurlijk tal van andere apps waarmee jij je uren kunt registreren. Die apps zijn echter bij lange na niet zo goed als de urenregistratie apps uit dit artikel.

Wil jij meer weten over de enige gratis urenregistratie app? En hoe jij al deze apps tijdelijk gratis kunt gebruiken? En wat je precies van een urenregistratie app kunt verwachten?

Lees dan snel verder, ik ga het je namelijk allemaal vertellen..

Inhoudsopgave

Wat is een urenregistratie app?

Een urenregistratie app is een app waar jij als ondernemer je uren kunt registreren. Hierdoor kan jij aan je opdrachtgever laten zien welke uren je gewerkt hebt en welke betaling je daarvoor verwacht te ontvangen.

Dit is hoe een urenregistratie app werkt

Het volgende, veel voorkomende, voorbeeld laat dit beter zien.

Stel je voor dat jij een webdesigner bent en je met een opdrachtgever afgesproken hebt 100 uur tegen een uurtarief van € 40 aan een website te werken. De opdrachtgever is akkoord gegaan maar verwacht wel dat jij je uren specificeert. Dit wilt de opdrachtgever bijvoorbeeld om inzicht in je uren te krijgen of om voor interne doeleinden te gebruiken (zoals het verbeteren van briefings).

Het is dan aan jou om de urenregistratie app correct te gebruiken zodat voor jou en je opdrachtgever duidelijk is waar de uren aan ‘opgegaan’ zijn.

Dit doe je door vanuit de werkzaamheden de uren te koppelen. Per taak geef je iedere keer aan hoeveel uur je aan de taak besteed hebt. In het geval van webdesign ziet dat er in een urenregistratie app als volgt uit:

3 uur – Logo maken (3 x € 40)

5 uur – Huisstijl (5 x € 40)

2 uur – Communicatie (2 x € 40)

etc..

Eventueel wilt je opdrachtgever ook weten wanneer je deze uren gemaakt hebt. In dat geval zou de urenregistratie app het volgende als output geven;

20 juni 2020 14:00 – 17:00:  Logo maken (3 x € 40)

22 juni 2020 09:00 – 14:00: 5 uur – Huisstijl (5 x € 40)

22 juni 2020 15:00 – 17:00: 2 uur – Communicatie (2 x € 40)

Dit is altijd iets dat je met een opdrachtgever bespreekt. Iedere opdrachtgever heeft namelijk weer andere wensen over de manier waarop de uren ‘gedeclareerd’ worden.

Voor iPhone en Android

De meeste urenregistratie apps werken op zowel een smartphone als op een tablet. Hierdoor hoef je niet telkens de laptop te pakken als je jouw uren bij wilt werken.

Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers in de horeca, waarbij zzp-ers lange tijd ongebruikelijk waren, jou vragen om je uren in een app te registreren. Hierbij wil je natuurlijk niet dat je uren met de registratie bent.

Met de moderne Android en iOS urenregistratie apps is dat niet meer nodig. Via je telefoon vul je eenvoudig je uren in en stuur je ze naar je opdrachtgever op.

urenregistratie voor eenmanszaak

Op de computer

Wil je liever via je Windows computer je uren registreren? Bijvoorbeeld via de internetbrowser? Dan kan dat.

De meeste urenregistratie apps zijn namelijk onderdeel van een boekhoudprogramma waar ook een browservariant voor aanwezig is. Het is altijd handig om vooraf even te checken of dit ook voor de urenregistratie app die jij hebt gedownload het geval is. Meestal kun je vanaf de website van de app alles regelen. Hierdoor zou je ook prima zonder een eventuele app overweg kunnen.

De beste urenregistratie app van dit moment (top 5)

Je hebt zo’n honderd verschillende urenregistratie apps die je allemaal kunt gebruiken om je uren te registreren. Ze zijn zelfs allemaal geschikt voor zzp. Zoveel keus heb je.

Dat maakt het natuurlijk ontzettend lastig voor je. Want welke van al deze apps heb je nu precies nodig? Welke urenregistratie apps zijn lekker simpel maar ook weer niet te simpel? En hebben ook echt een goede app?

Ik ben door het lange proces gegaan van het uittesten van meer dan 100 urenregistratie apps. Sommige van deze apps waren ronduit dramatisch in het registreren van uren. Een deel van deze apps, waaronder de onderstaande vijf urenregistratie apps, deden het uitstekend in mijn test.

e-Boekhouden

E-Boekhouden is de beste betaalde urenregistratie app die je voor maar liefst 15 maanden gratis kunt gebruiken. De uitgebreide app van e-Boekhouden bevat alles wat je nodig hebt voor nog geen € 5,95 per maand. Als je dan ook nog eens net als zzp-er begonnen bent, krijg je de eerste 15 maanden gratis. En je kunt je abonnement annuleren wanneer je dat zelf wilt. Oftewel: gratis uren registreren!

Deze app zorgt ervoor dat jij nadat je jouw uren geregistreerd hebt direct de factuur naar de opdrachtgever kunt versturen. Hierdoor hoef je niet veel werk te verzetten om je betaling binnen te krijgen. Een paar klikken en de factuur is naar je opdrachtgever toe!

Rompslomp

Voor nog eens een euro minder is daar Rompslomp te vinden. Een favoriet van deze site. De urenregistratie app van Rompslomp is wat mij betreft een synoniem voor kwaliteit. Je kunt namelijk rekenen op een stabiele app waarmee je vanaf je smartphone binnen nog geen minuut alle uren ingevuld en verstuurd hebt.

Na het downloaden van de app krijg je direct een scherm te zien waarop je jouw eerste uren kunt registreren. Hierbij bepaal je zelf welke informatie jij op de factuur zet, waardoor je uitgebreide specificaties kunt maken. Dit alles kost bij elkaar zo’n € 5 per maand. Ook hier is het mogelijk Rompslomp voor een bepaalde periode gratis te gebruiken.

Moneybird

Moneybird is misschien niet de urenregistratie app die je verwacht. Dit boekhoudprogramma heeft echter wel een mooie module waarmee je jouw uren eenvoudig kunt registreren. Dat is mogelijk vanaf zowel je smartphone als je computer. Je kunt op de factuur net als bij Rompslomp zelf bepalen wat je specificeert, waardoor de meest uitgebreide urenregistraties mogelijk zijn.

Wil je aan je opdrachtgever laten weten wat je gaat kosten? Dan stuur je toch gewoon een offerte!

Gratis en vanaf € 12 per maand beschikbaar.

Yoobi

Het hippe Yoobi is een echte zzp urenregistratie app. Voor nog geen € 4 in de maand heb je ook andere functies tot je beschikking, waaronder het beheren van projecten, facturen, verlof en klanten. Als jij alleen je uren wilt registreren is dit natuurlijk een beetje een overkill. Maar alsnog, slechts € 4 per maand? Dan wil je wel op meer vlakken een ondernemer worden!

Urenreg

Voor een halve euro meer maak je gebruik van Urenreg, dat net als alle andere urenregistratie apps een Android en iOS app heeft. Wat Urenreg anders maakt is dat je maar eenmalig voor het gebruik hoeft te betalen. Die halve euro is dus maar eenmalig.

Met een betaling van € 4,50 krijg jij een simpele urenregistratie app waarbij je projecten kunt toevoegen. Aan deze projecten koppel je vervolgens jouw uren waardoor per project alle uren zichtbaar zijn. Superhandig dus.

Urenreg heeft daarnaast een handige exportfunctie waarmee je jouw uren in Excel kunt bewerken of direct naar je opdrachtgever stuurt. Veel bedrijven vinden het prettig om dit soort gegevens direct in een spreadsheet te ontvangen. Het is daarom ook een plus voor deze urenregistratie app dat dit mogelijk is!

Waar vind ik een gratis urenregistratie app?

Zoals je kunt zien is een deel van de bovenstaande urenregistratie apps gratis te gebruiken. Bij iedere app waarbij er met gratis wordt geadverteerd, is het belangrijk op te merken dat dit vaak tijdelijk is.

Ik ken geen urenregistratie apps die voor altijd gratis zijn gebleven. Het is vooral een manier om je met de app bekend te maken. De kans dat je binnen enkele maanden naar een betaald plan wordt omgezet is groot.

Maar is dat echt zo erg?

Je hebt kunnen lezen dat je voor de beste urenregistratie app zo’n € 5 per maand betaalt. Dat is natuurlijk niets vergeleken met de uren die je registreert. Een goedkope urenregistratie app is daarom misschien wel beter dan een gratis versie.

Meest gestelde vragen

Wat is een urenregistratie app

Een urenregistratie app is software dat jou in staat stelt je gewerkte uren te registreren. Deze app is zowel voor jou als je opdrachtgever nuttig doordat jullie beiden inzicht hebben in de gemaakte uren.

Jij weet nu hoeveel uur jij aan je opdrachtgever moet factureren. Je opdrachtgever weet hoeveel uur er voor welke taken nodig is geweest. Daarnaast is het mogelijk de gewerkte uren te controleren doordat een urenregistratie app zeer specifiek in te richten is.

In de meest simpele opzet, is een urenregistratie app dus niet meer als een systeem waarmee je uren registreert. Of dat nu met het doel is om je gewerkte uren te registreren of de uren dat je onderweg bent.

Bekijk hier het overzicht van de beste urenregistratie apps

Waar moet een urenregistratie app aan voldoen?

Hoogstwaarschijnlijk heb je niet een heel uitgebreid urenregistratiesysteem nodig. Vooral als je een freelancer bent, heb je genoeg aan een urenregistratie app waarmee je registreert:
* Wanneer je hebt gewerkt
* Waar je aan hebt gewerkt
* Hoelang je hebt gewerkt
* Waar je hebt gewerkt
* Tegen welk tarief
* Of je hiervoor extra kosten hebt gemaakt (vervoerskosten, reiskosten, etc.)

Bekijk hier het overzicht van de beste urenregistratie apps

Wat kost een urenregistratie app?

De wat betere boekhoudprogramma’s hebben een urenregistratie app inbegrepen. Hierdoor blijven de kosten van een urenregistratie app met € 10 tot € 50 per maand beperkt.

Bekijk hier alle prijzen van de beste urenregistratie apps.

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *