Wat is de beste kassa software voor jouw zaak?

kassa software lightspeed

Naarmate er steeds meer verbeteringen met software mogelijk zijn, zie ik ook dat kassa software een flinke verbetering gekregen heeft. Tot enkele jaren geleden, waren de meeste kassa’s nog ‘dom’ te noemen. Voor afrekenen en het printen van bonnetjes was de kassa goed genoeg. Koppelingen met boekhoudprogramma’s? Of instellingen waardoor het allemaal net wat makkelijker gaat? Van een ouderwetse kassa mag je niet al te veel verwachten. Van een moderne, slimme kassa daarentegen wel. Vooral in combinatie met de beste kassa software.

Kassa software gaat er niet voor zorgen dat een ouderwetse kassa opeens slim wordt. Wel zorgt het ervoor dat een moderne kassa aanzienlijk slimmer wordt. Of misschien nog wel beter: dat je nauwelijks meer administratief werk aan je kassa systeem hebt.

Hoe dat precies werkt en met welke kassa software je dit het best kunt doen, vertel ik je allemaal in dit uitgebreide artikel. Ik heb zelf diverse ondernemers gevonden met het selecteren van nieuwe kassa software. Ik ben er daarom zeker van dat ik ook jou kan helpen!

Inhoudsopgave

Voor wie is dit artikel geschreven?

kassa software horeca

De meeste van mijn artikelen zijn voor vrijwel iedere ondernemer interessant. Dat is waarschijnlijk met dit artikel over de beste kassa software anders. Dat komt natuurlijk omdat lang niet iedere ondernemer een kassa heeft of ooit een kassa zal hebben. Of misschien heb je een kassa die al maximaal gemoderniseerd is en met al je software gekoppeld staat.

Dit artikel is geschreven voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is. Maar nog wel meer voor de ondernemers die een kassa hebben en zich afvragen wat software kan doen om dit systeem slimmer te maken. Want met de juiste kassa software, kun je veel werk uit handen nemen. Werk dat je nu zelf uitvoert of een collega.

Ook als je nog niet een kassa hebt maar wel benieuwd bent wat de mogelijkheden van kassa software precies zijn, is dit artikel net zo belangrijk voor jou. Als ondernemer wil je altijd blijven groeien. Je kennis verbreden. Begrijpen waar de kansen liggen. Door artikelen zoals dit te lezen, zorg jij ervoor dat je bij blijft. Hierdoor speel je in op kansen die je anders niet gevonden had.

De beste kassa software van dit moment

Als je nog niet weet wat kassa software precies is of als je benieuwd bent naar de verschillende soorten, raad ik je aan eerst het hele artikel te lezen. Daar krijg je namelijk antwoord op al je vragen. Ben je al bekend met kassa software en wil je weten wat de beste opties zijn?

Dan is het tijd om de beste kassa software van dit moment door te nemen. Zoals je verderop kunt lezen, verschillen de mogelijkheden sterk van elkaar. Wat een garantie is, is dat iedere optie je business sterker maakt.

Lightspeed

Je webshop en kassa systeem onder één vleugel. Met Lightspeed kun je jouw bedrijf online brengen zonder dat je het contact met je fysieke winkel verliest. Wordt er in de winkel een bestelling geplaatst? Dan wordt dit met de voorraad in de webshop verwerkt. Nieuwe pintransacties? Dan kun je met de boekhoudintegratie eenvoudig je transacties doorsturen naar je huidige boekhoudprogramma. Beheer je voorraad, monitor je prestaties en reken af in je zaak terwijl je tegelijkertijd online actief kunt zijn. Dat is binnen Lightspeed mogelijk.

Benieuwd naar Lightspeed? Klik hier voor meer informatie

Bizzcloud

Bizzcloud is kassa software pur sang. Het maakt niet alleen je kassa slimmer, maar zorgt er tegelijk voor dat je meer controle over je bedrijf krijgt. Het beheren van je voorraad gaat moeiteloos via Bizzcloud. Net als dat je facturen vanuit de kassa kunt opmaken, je inkoop live kan activeren bij mutaties en zelfs de tafelindeling in restaurants via Bizzcloud kunt regelen. En ja, net als bij Lightspeed, kun je ook de voorraad van je webshop met Bizzcloud beheren. Online en offline krachtig dus.

Afosto

Afosto richt zich heel wat meer op de kassa. Het is, zoals in het latere voorbeeld aangehaald wordt, meer een kassa systeem wat je in huis haalt dan kassa integraties. Dat wil niet zeggen dat integraties met andere software niet mogelijk is. Je kunt de Afoso kassa software met tal van boekhoudprogramma’s en webshops koppelen. De kans bestaat wel dat je een ontwikkelaar moet inschakelen om deze koppelingen te ontwikkelen. Oftewel, extra kosten.

myPOS

Pin terminals die direct in contact staan met je administratiesysteem. Wie daarom een prettig kassasysteem zoekt waar POS/Pin terminals mee gekoppeld kunnen worden, komt hoogstwaarschijnlijk op myPOS uit. Een belangrijk voordeel aan myPOS is dat het gebruik verrassend betaalbaar is. Volgens de meest recente prijzen, kun je al vanaf € 29 een pinterminal krijgen. Op basis van de omnichannel software, is myPOS breed inzetbaar. Oftewel, een must voor ieder bedrijf waar pinterminals al onmisbaar zijn.

Onlinefact

kassa software MplusKassa

Meer kassasysteem dan software laat Onlinefact je barcodes printen, koppelen met je webshop en je kassa onderhouden. Op het eerste gezicht voelt Onlinefact echt aan als kassa software dat sterk op een boekhoudprogramma lijkt. Toch is een koppeling met een boekhoudprogramma nodig om je administratie volledig met Onlinefact op te maken. Een mooi voordeel is dat je dus ook barcodes met Onlinefact kunt printen. Voor kleine winkels is dit ideaal omdat je dan productmanagement vanuit Onlinefact kunt beheren.

MplusKassa

Een wat onbekende speler tussen grote jongens als Lightspeed en myPOS: mplusKassa. Met mplusKassa kies je voor kassa software dat met tal van andere programma’s te koppelen is. In veel gevallen heb je gelukkig geen ontwikkelaar nodig voor het maken van prijzige koppelingen. In de integratiebibliotheek van mplusKassa zijn voor veel bekende programma’s de koppelingen al te vinden. Volgens huidige gebruikers zijn de ervaringen met deze kassa software goed. Zo wordt het als gebruiksvriendelijk, eenvoudig te koppelen en bijzonder flexibel ervaringen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om alleen te betalen voor de functies die je het meest nodig hebt. En dat scheelt je op termijn toch een flinke duit in de portemonnee.

Benieuwd naar MplusKassa? Klik hier voor meer informatie

EasyTouchPOS

Het duurt wel even voordat we alle POS-en van Nederlandse bodem besproken hebben. Dat wil niet zeggen dat ik je EasyTouchPOS adviseer. Heel goedkoop is deze kassa software niet. Wat wel belangrijk is, is dat je eenvoudig en goedkoop de setup kunt uitbreiden. Dat komt omdat je EasyTouchPOS in combinatie met telefoons als POS-terminal kunt gebruiken. Daardoor is het systeem uit te breiden zonder dat daar nieuwe terminals voor bijgekocht dienen te worden. Let alleen wel op dat niet alle koppelingen beschikbaar zijn. Een populaire koppeling die wel aanwezig is, is de Thuisbezorgd koppeling. Voor lang niet iedereen even relevant maar relatief zeldzaam.

Cashr

Cashr had hoger op het lijstje met beste kassa software gestaan als het al verder ontwikkeld was geweest. De werkelijkheid laat zien dat er nog wat stappen te maken zijn. Cashr kan de komende jaren uitgroeien tot een top drie speler op het gebied van kassa software. Mede doordat het vooral van apps gebruikt maakt (iOS en Android), voorkom je dat je in dure terminals moet investeren. In theorie kun je zelfs een heel kassa systeem links laten liggen en alleen een iPad of Android tablet als POS hoofdterminal kunnen gebruiken. Als de stabiliteit van Cashr nog wat toeneemt, kan het binnenkort mogelijk zijn dat Cashr de beste kassa software is. Tot dat is het een goed moment om minstens een demo bij het jonge team aan te vragen.

Wat is kassa software?

Kassa software bestaat er in verschillende soorten en maten. Waarschijnlijk net wat anders van dat je ervan verwacht had. Met kassa software gaat het niet meteen om de software waar je kassa op draait. Het kan ook de software zijn waarmee een verbinding gemaakt wordt tussen je kassa en andere software.

Laten we eerst eens kijken naar de meest logische invulling van kassa software: voor de kassa zelf.

kassasoftware winkel

Kassa software met POS

Een voorbeeld is Afosto, software waarmee je precies tijd en werk bespaart op de eerder beschreven manier. Je hoeft door deze kassa software minder werk te besteden op het kassascherm. Alles staat een stuk handiger ingedeeld. Hierdoor kun je sneller kiezen tussen de verschillende functies en handelingen. Daarnaast worden transacties op de kassa sneller dan ooit verwerkt. Dit geeft je het gemak om binnen korte tijd meer met je kassa te doen.

Je krijgt bij de keuze voor het in dit voorbeeld aangehaalde Afosto een POS kassasysteem tot je beschikking. Dit systeem is mooier en praktischer dan de gemiddelde kassa. Dat heeft alles te maken met dat je een prachtig scherm voor je hebt waar je de meest doorsnee handelingen kunt doen. Een groot voordeel is dat je zo’n POS kassa scherm tot in detail kunt aanpassen. Zo kun je vaste acties instellen waarmee je snel een retour aanmaakt of een productcombinatie aan de kassabon toevoegt.

Vooralsnog klinkt het vooral alsof we in de winkel bezig zijn. POS schermen en kassasystemen kunnen echter op tal van andere plekken ingezet worden. Kassa software heeft, vooral in deze zin, een brede toepassing. Twee goede voorbeelden? De kapper en horeca.

Binnen de horeca zijn de mogelijkheden voor POS grenzeloos. Gedurende de dag krijgen tientallen of zelfs honderden mensen hun drankjes na een bestelling geserveerd. Dat moet iedere keer worden bijgehouden door je werknemers. Je wilt wel dat de systemen up-to-date blijven. Daarnaast wil je ook dat je met je kassa software kunt doorgeven aan de keuken welke bestellingen er zijn. Zo kan er meteen met het bereiden van de gerechten begonnen worden. Aan het einde van de dag wil je het tergende administratieve proces natuurlijk voorkomen. Oftewel, het eindeloos verwerken van kassabonnetjes in je administratie. Kassa software dat gekoppeld is met je POS systeem en boekhoudprogramma, zorgt ervoor dat je nooit meer zelf de kassa bonnen hoeft te verwerken. Dat wordt de hele dag door, volledig geautomatiseerd, door de kassa software gedaan.

Kassa software middels koppelingen

Waar de voorgaande voorbeelden meer in de buurt komen van kassa systemen en kassa POS oplossingen, vergeet je bijna de meest gebruikte soort kassa software: waarmee je programma’s met elkaar kunt koppelen.

Wie een goed boekhoudprogramma gebruikt, heeft waarschijnlijk wel eens de mogelijkheid gezien om het boekhoudprogramma met de kassa te koppelen. Je leest het en je laat het daarna waarschijnlijk even gaan. Dat terwijl dat juist de eerste keer is dat je echt in aanraking gekomen bent met kassa software!

Vanuit een bepaald perspectief, kan een boekhoudprogramma kassa software zijn. Het zorgt ervoor dat je jouw boekhouding kunt koppelen met je kassa. En dat doet het door software te gebruiken.

Webshop verbinden met je kassa software

Een soortgelijk voorbeeld is te vinden bij webshops. Diverse systemen, waaronder Lightspeed, zijn in beide markten thuis. En met beide markten bedoel ik het bouwen van webshops en POS-systemen.

Lightspeed heeft ooit naam gekregen door op grote schaal retailers en andere bedrijven te helpen met het implementeren van software. Zo kwam het vrij vroeg al met de eerste POS-systemen waardoor er veel efficiëntieslagen gemaakt konden worden. Daarnaast werden pintransacties met de pinsystemen van Lightspeed sneller en betrouwbaarder dan de vele alternatieven.

Het is dan ook een slimme stap van Lightspeed geweest om ook actief te worden in het bouwen van webshops. Net als Shopify, kun je in Lightspeed een webshop bouwen waarmee je jouw business online brengt. Een belangrijk verschil is dat je met Lightspeed ook nog eens offline en online met elkaar kunt verbinden.

Want stel je eens voor dat je zowel een webshop als fysieke winkel hebt. In dit voorbeeld een meubelwinkel. Een bank waarvan je 1 stuk hebt, wordt in de winkel verkocht. Dan wil je natuurlijk niet dat vijf minuten online een andere klant ook de bank koopt. Dan kom je namelijk één bank te kort!

Doordat je POS Kassa systeem met de kassa software van Lightspeed en dus je webshop verbonden is, wordt nadat de bank bij de kassa afgerekend is, de voorraad online automatisch bijgewerkt.

MplusKassa

mpluskassa
  • Gratis uitproberen
  • Vanaf € 69,- per maand
  • Beoordeling: 5/5

Lightspeed

lightspeed
  • Gratis uitproberen
  • vanaf € 79,- per maand
  • Beoordeling 4/5

Bizzcloud

bizzcloud
  • Gratis uitproberen
  • Vanaf € 129,- per maand
  • Beoordeling 4/5

Meest gestelde vragen over kassa software

Wat is het beste online boekhoudpakket om te koppelen met een kassasysteem?

We hebben een overzicht gemaakt van de beste online boekhoudpakketten. Deze programma’s zijn uitvoerig door ons getest op functies en gebruiksgemak. Al deze online boekhoudpakketten kun je gratis gebruiken voor een bepaalde periode. We raden aan om 3 programma’s te testen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Kies het boekhoudpakket met de beste kassakoppelingen. Klik hier voor de keuzehulp

Wat kost een online boekhoudpakket?

Wat een online boekhoudpakket kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s voor eenmanszaak zijn er al vanaf € 7,95 per maand.

Kies het boekhoudpakket met de beste kassakoppelingen. Klik hier voor de keuzehulp

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Kies het boekhoudpakket met de beste kassakoppelingen. Klik hier voor de keuzehulp

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudprogramma erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken.

Kies het boekhoudpakket met de beste kassakoppelingen. Klik hier voor de keuzehulp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je kassa software?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten