Exact Koppelen met Kassa

Exact staat bekend als een van de meest bekende online boekhoudprogramma’s, voor het stimuleren van efficiënt werken. Een van de voordelen van Exact, zijn de vele koppelingen met externe applicaties. Hiermee kun je efficiënt werken nog verder doorvoeren, door bijvoorbeeld je kassa te koppelen met Exact. Je hoeft dan nooit meer jouw kassagegevens handmatig in te boeken en de zakelijke administratie is altijd up to date.

Zoveel keuze uit apps, kan het echter ook moeilijk maken om het juiste systeem te kiezen. We bekijken in deze review 6 externe kassa oplossingen (Posonas, Kassatellen.nl, MPlusKASSA, MyKassa, KassaMatic en Vendit Winkelautomatisering) die je kunt koppelen met Exact, plus de koppeling met Zettle die speciaal is gemaakt voor Exact Online. Zettle is gericht op de kleine zelfstandige ondernemers, maar onder de andere apps zitten ook kassa systemen voor grote, groeiende en middelgrote ondernemingen in tal van sectoren.

exact koppelen met kassa


We bekijken samen welke mogelijkheden er zijn, voor het koppelen van Exact aan jouw kassasysteem. Zo weet jij precies wat de voor- en nadelen zijn van ieder programma en welke het beste past bij jouw onderneming en Exact abonnement.

Inhoudsopgave

De voordelen van het koppelen van Exact met kassa?

 • Efficiënter werken; meer tijd overhouden voor het echte ondernemen
 • Geen dubbel werk, zoals het handmatig invoeren van gegevens
 • Automatische synchronisatie in realtime, zodat je altijd weet hoe jouw onderneming ervoor staat
 • Alles overzichtelijk op één plek, ook handig voor de aangiftes bij de Nederlandse Belastingdienst

Mogelijkheden voor het koppelen van Exact met Kassa

In deze review behandelen we de 6 meest gebruikte kassasystemen, voor het koppelen van jouw kassa met Exact. Tot slot bespreken we de koppeling met Zettle, die speciaal is ontwikkeld voor de online boekhoudsoftware van Exact Online.

Exact koppelen met Posonas

Posonas is een ontwikkelaar van slimme kassa systemen, zowel voor de horeca als retail. Posonas is een relatief jong bedrijf, dat volop in ontwikkeling is. Deze Nederlandse onderneming is gevestigd in Huizen en richt zich voornamelijk op gebruiksgemak en efficiënt werken. Hun slogan is dan ook: “een kind kan de kas doen”.

Exact koppelen met posonas

Functies en kosten van Posonas voor Exact

Posonas werkt met vaste tarieven, zonder bijkomende extra kosten. De standaard kosten zijn €35,- per scherm, maar je kunt ook contact opnemen voor een op maat gemaakt pakket. Alle prijzen zijn per maand en je kunt het kassasysteem uitproberen door het aanvragen van een demo via de site van Posonas zelf. Er zijn geen opstartkosten voor het koppelen van Posonas met jouw online boekhouding in Exact. De kassa software is te integreren met de pakketten Essentials, Plus en Professional van Exact Online.

De functies van de Posonas koppeling met Exact Online zijn:

 • jouw omzet automatisch omzetten naar je online boekhouding in Exact Online; dus geen dubbel typewerk meer
 • het uitsplitsen van de omzet op grootboekrekeningen
 • het overeenkomen van de omzet en betaalmethodes in beide programma’s
 • alle betaalmethodes van Posonas worden overgenomen in Exact Online
 • zelf inplannen wanneer gegevens worden gesynchroniseerd, inclusief de omzet exporten en GLA accounts

Gebruikerservaring Posonas

Posonas is een kassasysteem waarbij je altijd toegang hebt tot je gegevens, aan de hand van realtime inzichten en rapportages. Het systeem is geschikt voor zowel desktop als mobiele apparaten, en voor de besturingssystemen Android, iOS en Windows. Posonas is makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik, waardoor de inwerktijd minimaal is.

Als je onverhoopt toch ergens tegen aanloopt kun je per e-mail contact opnemen met de klantenservice van Posonas en bij dringende vragen kan dit ook telefonisch. Als extra’tje beschikt Posonas over een loyaliteitsprogramma, waarmee je profiteert van een aantal voordelen zoals: marketing content en inzichten per e-mail.

Exact koppelen met Kassatellen.nl

Kassatellen.nl is kassa software van de onderneming TheNextSoftware. Deze partner van Exact is gevestigd in Amsterdam en maakt net als Exact gebruik van slimme software. Deze onderneming van kassa software richt zich op kleinere ondernemers, met hun online kasboek en kassa tellen software.

Functies en kosten van Kassatellen.nl voor Exact

Kassatellen.nl werkt met drie verschillende pakketten, waarvan enkel de twee duurdere pakketten te koppelen zijn met software van derde partijen, waaronder Exact Online. Kassatellen.nl kan worden gekoppeld met alle drie de pakketten van Exact Online, Essentials, Plus en Professional. De software is 7 dagen gratis uit te testen, voor klanten van Exact via het Exact App Center.

Kassatellen.nl hanteert instelkosten van €49,95 voor de koppeling met Exact Online, inclusief een online meeting voor het beantwoorden van vragen. Voor de kassa software zelf, heb je de keuze uit het Standaard pakket van €20,- en het Premium pakket van €30,- per maand. Het verschil tussen deze twee pakketten is het aantal gebruikers, bij het Standaard pakket zijn dit er 3 en bij het Premium pakket is het aantal onbeperkt.

De functies van de Kassatellen.nl koppeling met Exact Online zijn:

 • een online kasboek, voor het minimaliseren van fouten
 • online kassa tellen, inclusief opslag van gegevens in het systeem van Kassatellen.nl
 • boeking voorstellen
 • het versturen van jouw boekhouding naar jouw boekhouder, in één enkele klik
 • indien gewenst het automatisch doorboeken naar Exact

Gebruikerservaring Kassatellen.nl

Kassatellen.nl is een vrij nieuwe onderneming, waardoor er nog niet veel ervaringen te vinden zijn van bestaande klanten op objectieve platforms. De software is vrij eenvoudig en met name geschikt voor kleinere ondernemers. De website van de softwareontwikkelaar zelf laat wat te wensen over en ook de manieren om contact op te nemen met de klantenservice van Kassatellen.nl zijn minimaal, waaronder het sturen van een e-mail. Op Youtube vind je video’s waar zowel de software van Kassatellen.nl wordt uitgelegd, evenals de koppeling met Exact.

Exact koppelen met MplusKASSA

De koppeling tussen Exact en MplusKASSA is ontwikkeld door Bolt automatisering. Dit familiebedrijf richt zich grotendeels op horeca ondernemingen, maar de software is geschikt voor diverse branches van retail tot de zorg. MplusKASSA geeft zelf aan de meest flexibele en intuïtieve kassa te zijn van Nederland, waarmee je nooit meer kassabonnen handmatig hoeft over te nemen.

exact koppelen met Mypluskassa

Functies en kosten van MplusKASSA voor Exact

Voor de prijzen van MplusKASSA dien je contact op te nemen met de onderneming zelf; er zijn geen vaste tarieven beschikbaar. Je betaalt overigens per module, zodat je niet betaalt voor functies die je niet gebruikt. MplusKASSA biedt een proefabbonement aan via de site van MplusKASSA zelf. De kassa software is te koppelen met de online boekhoudpakketten Essentials, Plus en Professional van Exact Online.

Hou er rekening mee dat je voor het synchroniseren van dagtotalen en facturen de facturatiemodule van Exact Online nodig hebt en voor het synchroniseren van de voorraad de module Wholesale Distribution Basic of Advanced (afhankelijk van het aantal filialen).

De functies van de MplusKASSA koppeling met Exact Online zijn:

 • gedetailleerde kassa rapporten
 • het automatisch invoeren van kassabonnen, artikelen, kastellingen en relaties
 • tweezijdige synchronisatie van artikelen en relaties
 • geïntegreerde en gekoppelde facturatie
 • een gebruiksvriendelijke interface

Gebruikerservaring MplusKASSA

Als we kijken naar de ervaringen van klanten, komt dit systeem erg goed uit de bus. Met name het gebruiksgemak van MplusKASSA, dat makkelijk te begrijpen is door werknemers. Dit wordt onder andere als voordeel genoemd op onafhankelijke platformen. Daarnaast zijn er veel positieve berichten over de snelle en vriendelijke klantenservice van MplusKASSA, die je kunt bereiken per e-mail en telefoon.

Als je ergens niet uitkomt, is er een handleiding te vinden op de website van MplusKASSA speciaal voor Exact Online, die overigens wel verouderd is. De website van MplusKASSA zelf heeft wel een moderne uitstraling, wat een goed teken is in verband met de innovatie van de software.

Exact koppelen met MyKassa

MyKassa helpt je om al jouw kassa gegevens door te sturen naar Exact, dankzij de handige koppeling. De onderneming is gevestigd in Deventer en heeft een keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. MyKassa richt zich op diverse bedrijfssectoren, zoals: horeca, retail, zorg en wellness. De POS software beschikt over specifieke functies, die aansluiten op deze sectoren. MyKassa is al 20 jaar actief in de ontwikkeling van kassa software en ze bieden een totaaloplossing, inclusief betrouwbare service.

exact koppelen met mykassa

Functies en kosten van MyKassa voor Exact

MyKassa is een van de weinige koppelingen voor de pakketten van zowel Exact Online, Exact Online Handel en Exact Globe. Dit is met name erg fijn voor grotere ondernemingen of ondernemingen die in de toekomst groeien.

MyKassa hanteert verschillende tarieven voor hun eigen software, welke je aanvraagt middels een offerte. Voor het koppelen van MyKassa en Exact worden er éénmalige kosten gerekend van €245,- voor het inrichten van het systeem. MyKassa boekhouden is de naam van de financiële koppeling en kost €15,- per maand. De koppeling zelf is niet te testen via een proefabonnement. Voor de MyKassa software zelf, is wel een online demo aan te vragen via de website van MyKassa.

De functies van de MyKassa koppeling met Exact Online zijn:

 • het dagelijks en automatisch boeken van omzetten, BTW en ontvangsten in Exact Online
 • als je beschikt over de module Exact Online Handel worden ook artikelen en klanten vanuit MyKassa naar Exact gestuurd, inclusief optimalisatie van voorraadbeheer
 • een snelle registratie van artikelen, inclusief vaste, open en negatieve prijzen
 • transacties koppelen aan klanten en berichten
 • inloggen op MyKassa met een sleutel, code of barcode
 • kortingen aanmaken in procenten, bedragen en op artikel- of bonniveau
 • overige functies, zoals: het registreren van uren, plannen, het werken met abonnementen en meer

Gebruikerservaring MyKassa

MyKassa maakt gebruik van een wizard, waardoor het heel makkelijk is om met dit systeem te werken. De koppeling zelf en het inrichten van het systeem worden uitgevoerd door MyKassa, iets dat overigens optioneel is. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen, of slechts gedeeltelijk uit handen te geven. Als iets niet lukt of als je vragen hebt, kun je contact opnemen per telefoon of e-mail, inclusief een speciaal helpdesk e-mailadres.

Exact koppelen met KassaMatic

KassaMatic is een zusterproject van BlueRetail en biedt een betaalbaar kassasysteem aan voor ondernemingen. Gebruiksvriendelijkheid staat bij dit systeem bovenaan en de software is ontwikkeld door NewWay. Zij maken al meer dan 30 jaar software voor winkels en handelaars, met als doel jouw bedrijfsvoering te optimaliseren. De onderneming is gevestigd in Den Bos en biedt naast KassaMatic ook open source software apps aan van Odoo.

KassaMatic richt zich op kleinere en startende ondernemers, zonder voorraadbeheer. Het voorkomen van fouten, het krijgen van meer inzicht en meer tijd over houden voor het ondernemen zelf, zijn enkele van de voordelen van dit kassasysteem in combinatie met de online boekhoudsoftware van Exact.

kassa koppelen met exact

Functies en kosten van KassaMatic voor Exact

KassaMatic is een systeem voor ondernemers die op zoek zijn naar snel afrekenen en flexibele functies. De kosten van het systeem zelf, evenals die voor de koppeling met Exact, zijn op basis van een offerte; KassaMatic hanteert geen standaard prijzen of pakketten. De koppeling integreert de software van KassaMatic met een van de drie pakketten van Exact Online: Essentials, Plus of Professional. Er is geen proefabonnement mogelijk.

De functies van de KassaMatic koppeling met Exact Online zijn:

 • een instelbare kassa, inclusief aangepaste knoppen
 • het toepassen van kortingen op het winkelmandje of specifieke artikelen
 • gepersonaliseerde bonnen, inclusief logo
 • offline werken is mogelijk, synchronisatie wordt gedaan zodra de kassa weer online is
 • retouren aanmaken, op basis van krediet, terugbetaling of cadeaubon
 • meerdere accounts mogelijk, inclusief verschillende gebruikersrechten
 • zoeken op naam en zoekwoorden, of maak gebruik van de barcodescanner voor het vinden van klanten en producten

Gebruikerservaring KassaMatic

KassaMatic is onderdeel van het complete retail platform van BlueRetail. Als je bedrijf groeit en wanneer je meerdere functies nodig hebt, groeit de software dus met jou mee. De onderneming biedt verschillende mogelijkheden aan om klanten te ondersteunen, zoals installatiehandleidingen, trainingen en video tutorials.

Ze beschikken over een klantenservice die 24/7 bereikbaar is en onder andere werkt met TeamViewer, voor het overnemen van jouw scherm op een veilige manier. Daarnaast kun je vragen stellen per e-mail en telefoon.

Exact koppelen met Vendit Winkelautomatisering

De koppeling tussen Vendit en Exact Online staat garant voor een verbeterde efficiëntie in jouw onderneming. Vendit B.V. is de ontwikkelaar van het gelijknamige winkelmanagementsysteem, waarbij gebruiksvriendelijkheid en eenvoud de hoofdpeilers zijn. Vendit zelf is al meer dan 35 jaar actief in deze sector en ze ontwikkelen al hun automatiseringsoplossingen (voor meer dan 40 branches) helemaal zelf. Inclusief op maat gemaakte oplossingen, met behulp van losse modules. Het kassa systeem van Vendit Winkelautomatisering is geschikt voor kleine en grote retail ondernemingen.

Functies en kosten van Vendit Winkelautomatisering voor Exact

Vendit Winkelautomatisering werkt met een vaste prijs per maand voor het koppelen van Exact met hun software. Je betaalt hiervoor €35,- per maand en de kassa software is te koppelen met het Essentials, Plus en Profesional pakket van Exact Online. Voor het opstarten en het organiseren van de koppeling betaal je eenmalig €300,-. Je ontvangt in ruil een korte instructie over het gebruik van het programma en bepaalde instellingen worden voor je gedaan, zoals het instellen van de juiste grootboeknummers. Voor een vrijblijvende demonstratie dien je contact op te nemen met Vendit zelf.

De functies van de Vendit Winkelautomatisering koppeling met Exact Online zijn:

 • het exporteren van de grootboekadministratie, openstaande posten, kasboekingen, de kasboek administratie en debiteuren naar Exact Online
 • het koppelen van meerdere filialen of entiteiten wordt ondersteund
 • telefonische klantenservice
 • de kassasoftware is ook te koppelen aan webshops
exact koppelen met vendit

Gebruikerservaring Vendit Winkelautomatisering

Als we kijken naar huidige klanten van Vendit, dan zien we dat zij voornamelijk positief zijn over de functionaliteiten van hun software en de geboden klantenservice. Met name de gebruiksvriendelijkheid van de software wordt genoemd. Het enige nadeel dat klanten aangeven, is dat je niet altijd telefonisch direct contact kunt krijgen. Je wordt wel altijd dezelfde dag teruggebeld door een professionele medewerker.

De koppeling tussen Exact Online en Zettle

Zettle is een eenvoudig kassa systeem, dat is gericht op kleine zelfstandige ondernemers. Met Zettle kun je namelijk op een makkelijke manier pin- en creditcardbetalingen accepteren. Het systeem werkt al binnen een paar klikken en je hoeft geen technische kennis te hebben om het werkend te krijgen. Met deze koppeling bespaar je kostbare tijd en voorkom je fouten in jouw zakelijke administratie.

Zettle is een internationale onderneming, ondersteund door PayPal. Ze beschikken over verschillende kassasystemen die je zelf kunt samenstellen op basis van jouw wensen en eisen. Je kunt ook kiezen uit de kant en klare Store Kits die zijn samengesteld voor specifieke sectoren, zoals: Food & Drink, Detailhandel, Mobile en de volledige configuratie. Zettle biedt dus zowel de hardware als software aan, voor al jouw kassa oplossingen.

Functies en kosten van Zettle voor Exact

Zettle werkt net iets anders dan eerder genoemde kassasystemen. Je betaalt namelijk eenmalig een bedrag voor de door jou gekozen hardware, waarvan de prijzen van een complete Store Kit variëren tussen de €249,- en €699,-. Je kunt echter ook je eigen tablet gebruiken, voor het installeren van de Zettle Go software.

Voor de software van Zettle (Zettle Go), betaal je niets. Je betaalt wel een fee van 1.95% op alle kaarttransacties. Er gelden aangepaste tarieven als je onderneming meer dan €10.000,- omzet per maand. De koppeling met Exact is tevens gratis en binnen een paar minuten voltooid. Deze is geschikt voor de pakketten Basis, Essentials en Professional van Exact Boekhouden, en Plus en Professional van Exact Accountancy.

De functies van de Zettle koppeling met Exact Online zijn:

 • het omzetten en importeren van verkoopgegevens aan het einde van iedere dag naar Exact
 • het importeren van toeslagen, fooien en terugbetalingen voor een kloppende boekhouding
 • nooit meer bonnetjes en verkoopgegevens overtypen
 • het automatisch verwerken en administreren van BTW, verkopen en voorraad 
 • het automatisch bijwerken van de kassa aan het einde van de dag
 • realtime inzicht in jouw onderneming
 • Zettle accepteert bekende creditcards, contactloze betalingen, plus betaalmethodes zoals Apple, Google en Samsung Pay
exact koppelen met zettle

Gebruikerservaring Zettle in combinatie met Exact Online

De koppeling tussen Zettle en Exact Online is speciaal ontwikkeld, en dit is terug te zien in het gebruiksgemak. Als je al een Exact Online abonnement hebt, dan verbind je jouw kassa via de website van Zettle in een paar klikken. Als je tijdens het gebruik tegen een probleem aanloopt of een vraag hebt, kun je terecht bij de klantenservice van Zettle Nederland, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00. Je kunt dit doen via e-mail, de telefoon en voor simpele vragen via de online chat. Tevens vind je op de FAQ pagina van Zettle antwoorden op de meest gestelde vragen.

Als we kijken naar de klantenervaringen van Zettle op een onafhankelijk platform, dan ontvangt deze onderneming een gemiddelde score. Met name de grote hoeveelheid informatie die wordt gevraagd tijdens de registratie, wordt door veel gebruikers als vervelend ervaren. Zettle geeft aan dat ze dit doen om fraude en misbruik te voorkomen. Een ander nadeel dat terugkomt in meerdere reviews, is het wachten op antwoord van de klantenservice bij ingewikkelde problemen en problemen met de gratis software in combinatie met iPhones. De voordelen die klanten noemen zijn onder meer dat transacties erg snel verlopen zonder storingen, de eenvoud van de software zelf en het gemak van de mobiele kassa voor ondernemers die veel werken op verschillende locaties. Hou er wel rekening mee dat Zettle niet te gebruiken is in het buitenland.

Meestgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Exact koppelen met je kassa?

De voordelen door Exact te koppelen met de kassa zijn:

– Efficiënter werken; meer tijd overhouden voor het echte ondernemen
– Geen dubbel werk, zoals het handmatig invoeren van gegevens
– Automatische synchronisatie in realtime, zodat je altijd weet hoe jouw onderneming ervoor staat
– Alles overzichtelijk op één plek, ook handig voor de aangiftes bij de Nederlandse Belastingdienst

Klik hier voor meer informatie

Met welke kassasystemen kun je Exact het beste koppelen?

Exact kun je het beste koppelen met de volgende kassa’s:

– Posonas
– Kassatellen.nl
– MyplusKASSA
– MyKassa
– KassaMatic
– Vendit Winkelautomatisering
– Zettle

Klik hier voor meer informatie

Wat kost het koppelen van Exact met je kassa?

Het koppelen van Exact met je kassa kost:

– Posonas: 35 euro per maand
– Kassatellen.nl: 49,95 euro eenmalige instelkosten
– MyKassa: 245 euro eenmalige inrichtingskosten
– Vendit Winkelautomatisering: 35 euro per maand
– Zettle: vanaf 249 euro eenmalig

Klik hier voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je Exact koppelen met je kassa?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten