Betaalbaar boekhoudprogramma nodig? Wij helpen jou!

eenvoudig boekhouden voor zzp

Wil je een betaalbaar boekhoudprogramma? Heb je een eigen bedrijf? Dan krijg je te maken met de boekhouding. Je moet in dat geval niet alleen meer de aangifte inkomstenbelasting doen, maar ook aangifte omzetbelasting. Hierdoor is er aanzienlijk meer om bij te houden dan wanneer je voor een werkgever werkt.

Er zijn genoeg mensen die geen of beperkte kennis hebben van boekhouden. Het bijhouden van de administratie lukt vaak nog wel, maar het verwerken van de gegevens is een ander verhaal. Menig ondernemer laat zijn boekhouding daarom over aan een accountant.

Het nadeel van een accountant is dat het geld kost om jouw boekhouding door hem te laten doen. Hoe uitgebreider jouw administratie, des te meer dit jou kost. Zit je niet te wachten op dergelijke kosten? Dan kun je zelf een boekhoudprogramma aanschaffen.


Zo’n programma maakt het een stuk makkelijker om zelf aan de slag te gaan met de boekhouding. Je moet hier wel vaak geld voor betalen. De kosten voor een boekhoudprogramma lopen nogal uiteen. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen. Daarom helpen wij jou hier een betaalbaar boekhoudprogramma te vinden.

Inhoudsopgave

Het nut van een betaalbaar boekhoudprogramma

Een betaalbaar boekhoudprogramma is vast niet het eerst wat je aanschaft wanneer je voor jezelf begint. De meeste ondernemers proberen eerst om hun administratie bijvoorbeeld in Excel bij te houden. Dit kost namelijk geen geld en dat is bij een betaalbaar boekhoudprogramma wel het geval.

Excel is een handig hulpmiddel voor jouw administratie. Wanneer het op complexe boekhouding aankomt, wordt het een ander verhaal. Je kunt in dit programma allerlei formules loslaten op jouw administratie, maar hier gaat behoorlijk wat tijd in zitten. En als ondernemer weet jij dat tijd geld is.

Wanneer je van begin af aan een betaalbaar boekhoudprogramma gebruikt, heb je hier geen last van. Zo’n programma kost je weliswaar geld, maar je geniet ook van de nodige voordelen. Zo worden er standaard berekeningen losgelaten op de gegevens die jij invoert. Hierdoor weet je bijvoorbeeld direct hoeveel omzetbelasting je moet afdragen.

Kies voor een online betaalbaar boekhoudprogramma

Wanneer je een betaalbaar boekhoudprogramma zoekt, moet jij eerst weten of je jouw boekhouding online of offline wilt doen. Vroeger gebeurde dit voornamelijk offline, maar tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van een online betaalbaar boekhoudprogramma.

Online boekhouden brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat jij overal toegang hebt tot jouw boekhouding. Je kunt niet alleen bij de administratie wanneer je thuis of op kantoor bent, maar ook wanneer je in het buitenland vakantie viert en over internet beschikt.

Een tweede voordeel van online boekhouden is dat facturen van jouw bedrijf direct digitaal gemaakt worden. Je hoeft ze niet langer te printen, maar je verstuurt ze met één druk op de knop. Je bespaart hierdoor niet alleen veel tijd, maar ook papier en kosten voor postzegels.

Tot slot is een betaalbaar online boekhoudprogramma meestal makkelijk te koppelen met jouw bank. Zo wordt een bankafschrift bijvoorbeeld binnen de kortste keren ingelezen. Sommige betaalbare boekhoudprogramma’s kun je zelfs koppelen met de Kamer van Koophandel. Hierdoor is het zelfs mogelijk om klanten en leveranciers toe te voegen, wat het allemaal nog makkelijker maakt.

Kies je voor een offline betaalbaar boekhoudprogramma? Dan geniet je vaak niet van deze voordelen. Je kunt bijvoorbeeld geen koppelingen maken met programma’s. Daarbij komt dat het soms lastig kan zijn om de boekhouding onder te brengen bij een accountant. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer deze een ander betaalbaar boekhoudprogramma gebruikt.

Welke online betaalbare boekhoudprogramma’s zijn er?

Ben je op zoek naar een online en betaalbaar boekhoudprogramma? Een korte zoektocht leert jou snel dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Dit maakt het vinden van een betaalbaar boekhoudprogramma er niet makkelijker op. Om jou hier een handje bij te helpen, zetten we hieronder 5 betaalbare boekhoudprogramma’s op een rijtje.

Rompslomp

rompslomp

Rompslomp is een betaalbaar boekhoudprogramma voor ondernemers, zzp’ers en freelancers die zich liever met ondernemen bezighouden dan met boekhouden. Grote voordeel van dit programma is dat het makkelijk in gebruik is. Kennis van boekhouden is niet nodig.


Kies je voor dit betaalbare boekhoudprogramma? Dan hoef jij je niet bezig te houden met allerlei ingewikkelde boekhoudzaken, zoals een grootboekrekening. Dit doet Rompslomp namelijk allemaal voor je. Zoek je een betaalbaar boekhoudprogramma dat makkelijk in gebruik is? Dan is Rompslomp zeker het overwegen waard.

De grootste voordelen van Rompslomp zijn:

 • Makkelijk facturen en offertes maken
 • Btw-aangifte is een eitje
 • Uren- en rittenregistratie
 • Foto’s van bonnetjes uploaden
 • IOS-app en Android-app

Yoursminc

Yoursminc

Ben je als zzp’er of mkb’er op zoek naar een betaalbaar boekhoudprogramma? Dan is Yoursminc misschien iets voor jou. Dit programma is ontwikkeld door drie personen die van mening waren dat veel beschikbare boekhoudoplossingen onnodig ingewikkeld en gebruiksonvriendelijk waren.

Dit betaalbare boekhoudprogramma richt zich enkel tot de essentie van het boekhouden, waardoor je niet met allerlei ingewikkelde en onnodige zaken te maken krijgt. Hierdoor kun je zelf de boekhouding doen, ook wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Daarbij komt dat het jou niet veel tijd kost.

De grootste voordelen van Yoursminc zijn:

 • Facturen en offertes maken en versturen
 • Uitgaven invoeren voor een compleet financieel overzicht
 • Voorstel btw-aangifte in een paar klikken gereed
 • Vastleggen van projecten en volledige urenregistratie
 • Mutaties van alle grote banken kunnen worden ingelezen
 • Ondersteuning voor koppeling met diverse webshops

MyFinance

myfinance logo

Als ondernemer wil je zo min mogelijk tijd, geld en moeite in de boekhouding steken. MyFinance helpt hierbij. Dit is een betaalbaar boekhoudprogramma dat geschikt is voor zzp´ers, maar ook voor bedrijven waar personeel in dienst is.


Met behulp van MyFinance kun je snel en eenvoudig boekhouden. Hier houdt het niet bij op, want je hebt altijd een actueel overzicht van hoe jouw onderneming er op financieel vlak voor staat. Krijg je de rillingen van boekhoudtermen? Ook dan is MyFinance iets voor jou. Je kunt binnen dit programma namelijk samenwerken met een boekhouder of accountant. Zo weet je zeker dat jouw boekhouding altijd sluitend is.

De grootste voordelen van MyFinance zijn:

 • Ideaal voor starter en zzp’er, maar ook geschikt voor bv’s
 • Snel online factureren
 • Btw-aangifte staat direct klaar
 • Veilig online boekhouden
 • Beter inzicht in financiën
 • Kostenbesparend- Gegevens worden veilig opgeslagen
 • Gratis inlog accountant of boekhouder

Informer

informer online

Zoek je een betaalbaar boekhoudprogramma waarmee je online jouw boekhouding kunt doen? Dan is Informer het overwegen waard. Met behulp van deze software kan iedere starter, zzp’er en mkb’er zelf online boekhouden.


Met Informer doe je snel en veilig zelf de boekhouding van jouw onderneming. Je stuurt direct facturen naar klanten en je zet inkomende facturen en bonnen meteen online via de mail of de bijbehorende app. Het is bovendien mogelijk om een adviseur, boekhouder of accountant mee te laten kijken.

Informer is een betaalbaar boekhoudprogramma dat gebruikmaakt van zogeheten boekrobots, die aan de slag gaan met de verwerking van jouw (bank)administratie. Bovendien kun je met deze software jouw btw-aangifte met één druk op de knop versturen naar de Belastingdienst.

De grootste voordelen van Informer zijn:

 • Online factureren
 • Herinneringen en aanmaningen
 • Uitgaven verwerken
 • Bankadministratie
 • Btw-aangifte
 • Robotic accounting
 • App voor smartphone
 • Gratis inlog accountant

Visma

visma eaccounting

Visma is een betaalbaar boekhoudprogramma dat jou helpt om jouw boekhouding zo makkelijk mogelijk te maken. Een groot deel van de functies binnen deze software is geautomatiseerd, waardoor jij weinig tot niets handmatig hoeft te doen. Dit voorkomt fouten en scheelt je bovendien een hoop tijd.


Ben je toch bang om fouten te maken wanneer je zelf met de boekhouding aan de slag gaat? Dat is niet nodig wanneer je voor Visma kiest. Binnen dit betaalbare boekhoudprogramma kun je namelijk een deel van het werk uitbesteden aan een accountant of boekhouder. Zo weet je dat jouw boekhouding altijd klopt.

De grootste voordelen van Visma zijn:

 • Makkelijk en snel facturen versturen
 • Koppelingen met bank, kassa, pinapparaat en webshop mogelijk
 • Btw-aangifte staat direct klaar
 • Urenregistratie
 • Foto’s van bonnetjes uploaden
 • Gratis app 
 • Makkelijk samenwerken met accountant of boekhouder

Gratis betaalbaar boekhoudprogramma uitproberen

Het is tegenwoordig niet lastig om een betaalbaar boekhoudprogramma te vinden. Probleem is alleen dat je aan de buitenkant niet ziet hoe het programma werkt. Hierdoor kan na afsluiten van een abonnement blijken dat het programma toch niet is wat je zoekt. Kies daarom nooit lukraak voor een betaalbaar boekhoudprogramma.

Voordat je een abonnement afsluit, raden wij jou aan het programma eerst te proberen. De meeste betaalbare boekhoudprogramma’s hebben tegenwoordig  een gratis versie beschikbaar. Deze kun je gedurende een bepaalde periode proberen. Hierdoor weet je direct of het programma iets voor jou is of dat je toch nog verder moet zoeken. Door de software eerst gratis uit te proberen, wordt het een stuk makkelijker om een geschikt en betaalbaar boekhoudprogramma te vinden.

Meest gestelde vragen

Wat kost een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma kost gemiddeld € 10 tot € 20 per maand. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Hierbij zijn alle functies beschikbaar die nodig zijn om de boekhouding te regelen.

Lees hier veder voor een overzicht van de goedkoopste boekhoudprogramma’s.

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudprogramma erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken.

Bekijk hier de top 10 beste boekhoudprogramma’s.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor ZZP?

We hebben een overzicht gemaakt van de beste boekhoudprogramma’s voor ZZP. Deze programma’s zijn uitvoerig door ons getest op functies en gebruiksgemak. Al deze boekhoudprogramma’s kun je gratis gebruiken voor een bepaalde periode. We raden aan om 3 programma’s te testen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Bekijk hier onze top 10 boekhoudprogramma’s voor ZZP.

Wat is het uurtarief van een boekhouder?

Het uurtarief van een boekhouder varieert tussen de € 40 en € 80 per uur. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van een boekhouder. Als je de gehele boekhouding wil uitbesteden aan een boekhouder kun je rekening houden met gemiddeld € 120 per maand aan boekhoudkosten voor een eenmanszaak.
Ben je op zoek naar een boekhouder in jouw regio? Bekijk hier voor meer informatie over een deskundige boekhouder bij jouw in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten