Acumulus review, kosten en alternatieven

Ik durf je bijna niet te vertellen hoeveel zzp-ers mij een email gestuurd hebben met de vraag wanneer de Acumulus review online komt. Het was al vroeg duidelijk dat Acumulus op veel aandacht kan rekenen. Dat terwijl het nauwelijks op de radar komt van de moderne ondernemer. Acumulus is namelijk niet goed vertegenwoordigd in de advertentiemarkt. Zonder de vele berichtjes over dit boekhoudprogramma, was ik het mogelijk nooit tegenkomen.

Daarom is het wel zo prettig dat mijn vaste lezers mij hier op attenderen. Acumulus verdient namelijk een review. En die review ga jij vandaag van mij krijgen.

Net als mijn eerdere Tellow en Paperdork reviews, wil ik je laten zien of Acumulus het geld waard is. Of het je in staat stelt je boekhouding correct te verzorgen. Zonder je hiervoor alles over boekhouding moet weten. Want dat is nog wel eens iets wat voor sommige boekhoudprogramma’s vereist is.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Acumulus kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Pluspunten Acumulus

 • Gratis proefabonnement van 30 dagen

 • Inclusief facturatie software

 • Koppelingen met je webshop

 • Veel goede gebruikerservaringen

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten Acumulus

 • Het gratis pakket is geen volledig boekhoudprogramma

 • Niet zeer uitgebreid qua functies

We nemen samen de belangrijkste functies, voordelen en nadelen van Acumulus door. Aan het einde van de review vertel ik je of Acumulus je geld waard is.

Acumulus is makkelijk met je webshop te koppelen

Steeds meer ondernemers zoeken een boekhoudprogramma dat met hun webshop samenwerkt. Doordat er ieder jaar weer duizenden webshops bijkomen, is het logisch om te denken dat boekhoudprogramma’s hier op in zouden spelen. Je verwacht niet dat ondernemers iedere factuur zelf in gaan voeren. Het zou een stuk makkelijker zijn als een webshop de facturen automatisch naar een boekhoudprogramma stuurt en het boekhoudprogramma vervolgens de facturen automatisch inboekt.

Dit is in de praktijk kennelijk een stuk zeldzamer dan je verwacht. Momenteel is een handjevol boekhoudprogramma’s in staat een dergelijk functie aan te bieden. Acumulus is (gelukkig) een van de boekhoudprogramma’s waarmee je jouw webshop kunt koppelen.

acumulus webshop koppelen

Is jouw webshop op een van de volgende platformen gebouwd? Dan heb je geluk. Je kunt dan hoogstwaarschijnlijk je webshop koppelen met Acumulus.

 • CCVshop

 • Magento

 • WooCommerce

 • Shopify

 • Opencart

 • PrestaShop

 • Strato

Platformen als Webflow en Wix ontbreken vooralsnog. De kans is relatief klein dat deze twee platformen nog toegevoegd worden, aangezien de integraties met bovenstaande systemen ook verouderd lijken te zijn.

Handige rapportages

Wie op de hoogte wilt zijn van de prestaties, hoeft bij Acumulus slechts enkele muisbewegingen en klikken te maken. De verschillende rapportages die door Acumulus weergegeven kunnen worden, geven je extra inzicht in je bedrijf. Dat maakt het maken van keuzes eenvoudiger. Zonder accurate data kun je niet uitgaan van een overwogen keuze. De rapportages van Acumulus geven je de handvatten dit wel te doen.

Daar is de jaarrekening, die bij iedere mutatie wordt bijgewerkt en altijd te raadplegen is, een goed voorbeeld van. Je ziet hierdoor hoe de prestaties zich ontwikkelen en waar je naar verwachting toe werkt.

Je uren bijhouden als zzp-er? Dat kan met Acumulus

Tot dusver voelt Acumulus in mijn review niet aan als een typisch boekhoudprogramma voor freelancers. Toch is Acumulus voor freelancers een uitstekende keuze. Dat heeft het onder andere te danken aan de urenregistratie en rittenregistratie die met het programma mogelijk is.

Wie als freelancer de gewerkte uren eenvoudig wilt kunnen registreren, doet dat moeiteloos met Acumulus. Je kunt zelfs bijhouden of je aan het urencriterium van de overheid voldoet. Mocht het je ooit worden gevraagd, kun je met een paar klikken een uitdraai maken. Scheelt je weer zorgen én tijd.

Per klant en project kunnen de uren worden bijgehouden. Inzicht voor je opdrachtgever en voor jezelf!

Je ritjes zijn net zo overzichtelijk bij te houden, allemaal in de omgeving van Acumulus. Ook hier is het per klant en project mogelijk de onkosten te registreren. Mocht je andere onkosten dan ritten of uren hebben, zoals een lunch of voorgeschoten kosten, is dit met dezelfde registratiemodule te verzorgen.

Acumulus kosten: vanaf € 9,95 per maand

De kans is klein dat je de kosten van Acumulus te hoog vindt. Met een maandbedrag van € 9,95 is Acumulus een van de betaalbaarste keuzes die jij voor een boekhoudprogramma kunt maken. De pricing is, gezien de functionaliteiten, zelfs schappelijk te noemen.

In vergelijking met concurrenten als e-Boekhouden en Rompslomp liggen de prijzen weliswaar bij elkaar. Als jij echter een goed ervaring tijdens de proefperiode met Acumulus hebt, moet het niet lastig zijn een goede keuze te maken.

acumulus app

Probeer Acumulus 30 dagen gratis uit

Je kunt voordat je voor een betaald Acumulus abonnement gaat, Acumulus gratis uitproberen voor een periode van 30 dagen. Tijdens deze 30 dagen is het aan jou om Acumulus te ontdekken. Probeer zoveel mogelijk functies uit, ervaar of het programma gebruiksvriendelijk genoeg voor je is en of het de € 9,95 per maand waard is. Je kunt dit met een demo-boekhouding van Acumulus doen of zelf wat facturen importeren.

Na de proefperiode kun je bepalen of je voor € 9,95 per maand van Acumulus gebruik wilt blijven maken.

Uitproberen is áltijd een goede keuze

Je doet er altijd goed aan om minimaal één proefperiode een boekhoudprogramma uit te proberen. Het helpt je om een goed idee te krijgen van waar een boekhoudprogramma, zoals Acumulus, allemaal toe in staat is.

Dat terwijl het op geen enkele manier geld kost om dit uit te proberen. Je zit niet meteen aan een duur abonnement vast waarbij je niet meer onder de hoge kosten uitkomt. Je hoeft zelfs (meestal) geen betaalgegevens door te voeren. Kortom, je hebt nog altijd alle controle. Dat terwijl je alle hoeken en gaten van het boekhoudprogramma kunt verkennen.

Genoeg reden even door te lezen over wat Acumulus je nog meer te bieden heeft. Want dan is het wel heel logisch om minstens een proefperiode lang Acumulus te verkennen.

Belastingen en Acumulus, een match made in heaven

Iedere ondernemer weet hoeveel moeite het regelen van de belastingen ieder kwartaal weer kost. Zelfs met een boekhouder, ben je nog altijd veel tijd kwijt aan het verzorgen van je belastingen.

Daar kun je met Acumulus korte metten mee maken. Acumulus laat je zien dat je niet meer hoeft op te kijken tegen de verschillende aangiftes. Dat begint meteen bij de eerste btw aangifte die je in het nieuwe jaar krijgt.

Acumulus kan namelijk moeiteloos overweg met de verschillende btw tarieven die Europa kent. Hierdoor is het geen puzzelwerk waar je welke facturen in onderbrengt en hoe je dit correct toepast op je aangifte. Daarnaast kunnen afschrijvingen van activa moeiteloos verwerkt worden. Met enkele simpele vragen weet Acumulus over welke periode je de activa wilt afschrijven en om welke restwaarde het mogelijk gaat.

Bovenop dit alles, kun je altijd in het IB-overzicht van Acumulus terecht. Hier is precies te vinden wat je huidige aangiftes gaan worden. Allemaal van te voren ingerekend zodat je eenvoudig kunt bepalen welke bedragen je de komende periodes aan de Belastingdienst moet afdragen.

Ook maakt dit het invullen van je belastingaangifte natuurlijk een heel stuk eenvoudiger. Laten we de btw aangifte als voorbeeld nemen.

Eindelijk een eenvoudige btw aangifte

Het is weer zover: het kwartaal is ten einde gekomen en we kunnen ons op gaan maken voor de btw aangifte. In de praktijk, betekent dit dat we onze administratie weer van binnenstebuiten mogen gaan keren. We kunnen weer iedere mutatie doorspitten om de juiste bedragen naar boven te halen. Kan dat niet makkelijker?

Ja, dat kan het zeker. Acumulus is het bewijs dat je veel efficiënter je btw aangifte kunt doen. Het enige wat daarvoor nodig is, is het btw-overzicht dat Acumulus continu voor je bijhoudt.

Met dit btw-overzicht zie je precies staan wat je per rubriek op je btw aangifte moet invullen. In het ontwerp van de software van de Belastingdienst, staat precies per rubriek het juiste bedrag beschreven. Het enige wat jij dan nog moet doen, is het overnemen van de juiste bedragen. That’s it!

Voor wie is Acumulus gemaakt?

De meeste boekhoudprogramma’s richten zich tegenwoordig op zelfstandigen of bedrijven met minder dan vijf werknemers. Dit is voor Acumulus niet anders. Het boekhoudprogramma geeft aan zich exclusief op zelfstandige te richten maar ook gebruikt te kunnen worden door andere bedrijfsvormen.

Toch voelt en ziet alles er voor zelfstandigen ontworpen uit. Dat is iets waar je als zelfstandige sterk van kunt profiteren. Alles waarvoor je werkt, wordt door Acumulus begrepen. Daardoor is iedere functie, iedere taak, toegespitst op dat wat voor jou het belangrijkst is.

Acumulus heeft alles in huis om een powerhouse voor boekhouden te worden. Zolang je maar ook voldoende tijd in Acumulus wilt investeren, is het voor jou mogelijk om hier op volle kracht gebruik van te maken. Acumulus wilt met je meegroeien en ervoor zorgen dat jij als ondernemer een stap hogerop kunt zetten. Door zoveel mogelijk werk uit jouw handen te nemen, kun jij je richten op zaken die echt belangrijk zijn. Zoals het aantrekken van nieuwe klanten, aannemen van personeel of het groeien van nieuwe projecten.

acumulus boekhoudprogramma

Voor mij is de volgende samenvatting van Acumulus meer dan passend. Het is misschien niet het boekhoudprogramma dat van de modernste snufjes voorzien is. Het is wel een boekhoudprogramma dat er alles aan doet om het ondernemen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Programma voor Windows, Linux en Apple

Wist je dat je Acumulus kunt installeren op iedere Windows, Linux en Apple computer? Dat klinkt als iets wat je al even niet meer gezien hebt. Als een van de weinige boekhoudsoftware kun je Acumulus gewoon installeren op je computer. Hierdoor hoef je niet meer iedere keer op een website in te loggen maar hoef je alleen je website open te slaan. Daarna kun je gewoon je boekhouding, ook zonder internetverbinding, verzorgen.

Het downloaden van Acumulus kost geen extra geld en is eenvoudig te doen. Er staan op de website van Acumulus verschillende links om het actuele boekhoudprogramma te downloaden. Ook kun je tijdens je proefperiode de sofwareversie van Acumulus al gebruiken!

Wat Acumulus jou te bieden heeft

Het loont om nog een keer goed door te nemen wat Acumulus je precies te bieden heeft. Hierdoor kun je meteen bepalen of je de proefperiode aan wilt gaan. Vervolgens kun je voor jezelf een keuze maken of Acumulusjouw nieuwe boekhoudprogramma wordt.

 • Je bent slechts € 9,95 per maand kwijt. Je kunt dan zonder beperkingen gebruik maken van alle functies die binnen Acumulus vallen.
 • Boekhoudprogramma is eenvoudig te gebruiken en installeren (online)
 • Wordt momenteel door meer dan 70.000 klanten gebruikt
 • Geleid door een team met meer dan 20 jaar boekhoudervaring
 • Automatisch je jaarrekening genereren
 • Inkomstenbelasting aangifte binnen enkele minuten doen
 • Inclusief btw-, ICP- en MOSS-aangifte
 • Geen boekhouder meer nodig. Aangifte kun je voortaan zelf doen
 • Automatische import van al je bank mutaties
 • Binnenkort bonnetjes scannen met de Acumulus app (voor iPhone en Android)
 • Alle zakelijke bestanden in één inbox. Handig voor je bonnetjes en rittenregistratie
 • Beheer van debiteuren
 • Beheer van crediteuren
 • Herinneringen en openstaande facturen, zo geregeld!
 • Gratis koppelingen met diverse software
 • Import, export en profielen

Een gigantische hoeveelheid functies en voordelen die je maar bij weinig boekhoudprogramma’s tegenkomt. Dat is niet alles wat ik in mijn Acumulus met je wil delen. Het volgende overzicht, dat door Acumulus zelf is opgesteld, geeft nog beter weer waar je met Acumulus toe in staat bent.

Eenvoudig Boekhouden als ZZP’er? Acumulus kun je 30 dagen gratis uitproberen!

Prijs / kwaliteit 4 sterren review
4,2
Slimme functies 4 sterren review
4,2
Gebruiksgemak 4 sterren review
4,2

Veelgestelde vragen over Acumulus

Ik heb gemerkt dat er nog veel vragen over het Acumulus boekhoudprogramma zijn. Als boekhoudexpert, help ik je graag met het beantwoorden van de volgende vragen.

Hoe kan ik bij Acumulus inloggen?

Je kunt via deze pagina bij Acumulus inloggen. Je kunt in het vervolg ook via de homepage van Acumulus de knop vinden aan de rechterzijde van de pagina waarmee je direct naar de inlogpagina wordt geleid. Een alternatief is om de link van de inlogpagina in je bladwijzers op te slaan.

Waar vind ik het Acumulus forum?

Wist je dat Acumulus een handig forum heeft waar je met andere Acumulus gebruikers, en dus ondernemers, kunt chatten? Het Acumulus forum is een populaire plek om jezelf te verrijken met handige informatie en vragen te stellen aan andere gebruikers. Alhoewel dit ook een plek is om al je vragen over Acumulus te stellen, is het ook een goede plek om je netwerk uit te breiden.

Kan ik Acumulus mobiel gebruiken?

Sinds enige tijd heeft Acumulus een eigen mobiele app. Deze app is volledig mobiel te gebruiken voor zowel iOS (iPhone) als Android (Samsung, LG etc.). Ik heb voor mijn Acumulus review niet getest of de app ook voor tablets zoals de iPad te downloaden is.

Hoe kom ik met Acumulus in contact?

Je kunt op verschillende manieren met Acumulus in contact komen, onder andere telefonisch. Je kunt Acumulus bereiken op 071 560 16 75. Liever mailen? Dan kun je hier helaas alleen het contactformulier voor gebruiken. Acumulus heeft geen e-mailadres op haar website staan. Ook kun je Acumulus bezoeken op het adres Rouwkooplaan 5 in Voorschoten.

Wat is het verschil tussen Acumulus en Siel?

Sinds enige tijd is Acumulus onder de naam Siel bekend. Toch heeft Acumulus nog een eigen pagina op de website Siel waardoor het onduidelijk is of Siel compleet van de naam Acumulus afstapt en dit overneemt. Als hier meer informatie over bekend is, krijgt mijn Acumulus review een update.

Waar vind ik meer Acumulus ervaringen?

Ben je na het lezen van mijn Acumulus review nog niet helemaal zeker of Acumulus het juiste boekhoudprogramma voor je is? Dan kun je online eenvoudig tal van andere ervaringen met Acumulus vinden. Onder andere Google, Trustpilot en Kiyoh hebben meer dan honderd ervaringen voor je klaarstaan om door te nemen.

Wat Waar kan ik de Acumulus app downloaden?

Wil je de Acumulus app downloaden? Dan kun je dit in de Google Play Store of in de App Store van Apple doen. Volgens Acumulus is dit voor de meeste apparaten mogelijk. Mocht je tegen problemen aanlopen, kun je hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Acumulus. Je kunt de contactgegevens van Acumulus op deze pagina vinden.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Één reactie op “Acumulus review, kosten en alternatieven

 1. Ik werk met mijn bedrijf al vanaf het eerste begin met Acumulus, een ideaal en gemakkelijk programma voor alle zzp-ers.
  In het verleden heb ik veel kleine zelfstandige ondernemers begeleid. Een groot probleem was altijd de boekhouding en de verwerking daarvan.
  De belastingdienst eist min of meer van iedere ondernemer dat zij een adequate boekhouding bijhouden. Als beginnend ondernemer is het al gauw kostbaar om je boekhouding de deur uit te doen. Daarnaast is het duidelijk in beeld houden van de gang van zaken ook een belangrijk aspect.
  Een goed boekhoudsysteem dat je, zeker als beginnend ondernemer, zelf zonder veel problemen kan bijhouden is van groot belang voor een goede toekomst. In dit geval gaan de baten voor de kosten!
  Ik kan het iedereen aanraden om het uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis boekhouden als ZZP'er?