Paperdork: Review, kosten en boekhouden met de app

paperdork boekhoudprogramma

Paperdork is van mening een unieke combinatie te zijn van een innovatief boekhoudprogramma en cijferbaas. Hierbij richt het zich exclusief op zzp-ers en ondernemers binnen een VOF. Met een opvallend ontwerp wil het geïnteresseerde ondernemers overtuigen dat het anders is. Net als dat het dat doet door jaarlijkse kosten als standaard te nemen.

Wie voor het eerst met Paperdork in contact komt, valt meteen de unieke kostenopbouw op. Jaarlijkse kosten van € 750 voor zzp en € 450 van VOF. Waar dit grote prijsverschil vandaan komt is voor mij een raadsel. Duidelijk zijn de prijzen wel. Je weet namelijk meteen waar je ieder jaar aan toe bent.

Volgens velen is de opzet van Paperdork niet te vergelijken met de boekhoudprogramma’s die ik normaal review. Paperdork werkt namelijk met een vast aanspreekpunt voor iedere klant. Dat wil zeggen dat jij moeiteloos vragen over je boekhouding kunt stellen en ieder kwartaal hulp krijgt bij de btw-aangifte.

Je krijgt dus, in dit voorbeeld, een boekhouder bij het boekhoudprogramma ‘geleverd’. Dat klinkt voor dit bedrag bijna te mooi om waar te zijn. Je hebt dan namelijk het beste van beide werelden. Ik ging uitgebreid op zoek in hoeverre dit waar is.

In mijn Paperdork review heeft deze combinatie van boekhouder en boekhoudprogramma een hoofdrol gespeeld. Het belangrijkste voordeel van Paperdork moet wel overeenkomen met de werkelijkheid. Ik ben er daarom zeker van dat jij veel gaat hebben in wat ik je onthul over de invulling van dit boekhoudprogramma.

Ik bespreek in dit artikel de volgende onderwerpen en veel gestelde vragen:

We hebben veel te bespreken. Lees je mee?

Hoe werkt Paperdork?

Paperdork is een boekhoudprogramma waarbij je altijd een aan jou toegewezen (door Paperdork benoemd) cijferbaas kunt raadplegen. Je hebt dus aan de ene kant een boekhoudprogramma dat op basis van mijn review niet heel veel anders is dan ieder ander boekhoudprogramma.

Het grote verschil zit in de aanwezigheid van de cijferbaas. Dit is, veelal een jong iemand, met boekhoudkundige ervaring. De cijferbaas kun je om advies of uitleg vragen. Bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe je transacties kunt categoriseren.

Ik splits deze review daarom in twee onderdelen op:

 • Het boekhoudprogramma Paperdork
 • De cijferbaas van Paperdork

Hierdoor krijg je een goed idee van het nut en de kracht van deze twee onderdelen. Het is ook makkelijker deze twee onderdelen in verhouding te plaatsen wanneer je begrijpt op welke manier deze onderdelen onafhankelijk van elkaar waarde kunnen leveren.

Laten we daarom eerst, in het kort, naar het boekhoudprogramma kijken.

Paperdork en het boekhoudprogramma

Het boekhoudprogramma van Paperdork kent een simpele opzet waarbij alles overzichtelijk en mooi ontworpen is. Dat wil zeggen dat je zonder problemen de verschillende functies kunt bedienen en vinden. Rapportages zijn duidelijk met kleuren ingevuld. Net als dat je op diverse dashboards kunt bijhouden wat de status van bepaalde zaken is.

Ook is het mogelijk per onderdeel te zien wat er nog gedaan moet worden. Je zet je eigen to do’s of laat het systeem je to do’s aanbevelen. Dit helpt je op zaken te laten die je anders misschien vergeten zou zijn, zoals het inboeken van facturen of het doen van de btw-aangifte.

Natuurlijk ziet Paperdork het liefst dat je zelf zoveel mogelijk van het boekhoudprogramma gebruik maakt en op termijn de cijferbaas nauwelijks meer nodig hebt. Alleen zoals je zelf ook begrijpt, zit het nut van de hoge Paperdork kosten er dan ook niet meer in.

Als jij geen ‘cijferbaas’ van Paperdork meer nodig hebt, kun je net zo goed switchen naar een goedkoper boekhoudprogramma. En dat is een mogelijke valkuil van het programma voor Paperdork zelf.

Al met al zijn de functies goed te vergelijken met ieder ander boekhoudprogramma rond deze prijs dat specifiek voor kleine ondernemers ontwikkeld is. Denk hierbij aan de Paperdork alternatieven waar ik het verderop over heb (Moneybird, Rompslomp & E-Boekhouden).

Paperdork en de boekhouder

Het is belangrijk dat je vooraf al weet dat de zogeheten cijferbaas van Paperdork, tot zover ik kan zien, geen ervaren boekhouders zijn. Op verschillende websites worden de cijferbaas als volgt omschreven;

De cijferbaas van Paperdork zijn jonge, digitaal georiënteerde adviseurs waarbij de persoonlijke en laagdrempelige aanpak centraal staat.

Oftewel, je hebt hier niet met boekhoudwizards te maken die je tot in detail uitleggen hoe je jouw investeringen het best kunt inplannen of op welke manier je jouw belastingen kunt drukken. Dit is een aanname, want de kans dat er een paar van dit soort experts tussenzitten is altijd aanwezig. Gezien de lage kosten van Paperdork, lijkt het mij persoonlijk sterk dat de grootste boekhoudtalenten hiervoor aangetrokken zijn.

paperdork cijfermeester

Over de achtergrond van de cijfers zegt Paperdork overigens het volgende:

Al onze cijferbaas zijn HBO+ opgeleid en hebben een achtergrond in de economie of accountancy.

Het zijn dus inderdaad geen pure boekhouders maar wel boekhouders in wording. Wat betreft de kwaliteiten mag je rekenen op een cijferbaas waar je echt wat aan hebt. Het is alleen per cijferbaas de vraag of de kwaliteiten overeenkomen met het door Paperdork geschetste beeld.

Fijn is wel dat je meteen iemand tot je beschikking hebt die ook echt ervaring met een digitaal boekhoudprogramma heeft. Veel boekhouders weten niet goed met online boekhoudprogramma’s om te gaan. Hierdoor worden bepaalde zaken over het hoofd gezien of ontstaan er bij de boekhouder irritaties.

Uiteindelijk is het natuurlijk een enorme plus dat je bij Paperdork iemand hebt waar je altijd met je boekhoudkundige vragen terechtkunt. Hierdoor krijg je gegarandeerd meer grip op je boekhouding en voorkom je veel gemaakte fouten.

Volgens Paperdork (Bron) zijn de cijferbaas het best te vergelijken met een boekhouder gespecialiseerd voor zzp en vof. Ze zijn er vooral om je te helpen met;

Ze zijn er vooral om je te helpen met;

 • Het beantwoorden van alle vragen
 • Advies over belastingregelingen
 • Controleren van je boekhouding
 • Verzorgen van de aangiftes (zowel inkomsten- als omzetbelasting)
 • Opstellen van de jaarrekening

En vooral dat vierde punt, het verzorgen van de aangiftes, scheelt veel ondernemers meerdere uren per jaar.

Belastingaangiftes door Paperdork cijferbaas

Je kunt bij Paperdork zelf je aangiftes doen (hier later meer over) of dit door je cijferbaas laten verzorgen. Naar mijn ervaring is vooral dat laatste punt een belangrijke reden om in bepaalde situaties voor Paperdork en hun cijferbaas te kiezen.

Met de cijferbaas van Paperdork wordt jouw aangifte ieder kwartaal voor jou gedaan. Op basis van de door jou ingevulde gegevens, gaan de cijferbaas aan de slag. Ze vullen netjes alles op de juiste plek in en zorgen ervoor dat jij geen omkijken naar je btw-aangiftes hebt.

Dit doen ze ook voor jouw inkomstenbelasting, iets wat voor veel mensen een tijdrovende taak is. Op alle vlakken wordt, volgens Paperdork, gekeken waar besparingen mogelijk zijn en worden alle aftrekposten toegepast. Daarnaast kijken de cijferbaas kritisch naar eventuele afschrijvingen voordat zij de jaarrekening opstellen. Op basis van deze jaarrekening wordt vervolgens de aangifte inkomstenbelasting gedaan.

Alles bij elkaar scheelt dit je op jaarbasis minimaal tien uur. Als je een uurtarief van boven de € 50 hebt, zijn de besparingen die je met Paperdork maakt groter dan de kosten.

Voor veel ondernemers moet dit een no-brainer zijn.

Paperdork kosten

De prijzen van Paperdork komen hoger uit dan de kosten van soortgelijke boekhoudprogramma’s. Nemen we de aanwezigheid van de cijferbaas mee, zijn de Paperdork kosten zeer redelijk.

Je kunt op dit moment uit twee verschillende pakketten kiezen, namelijk:

ZZP – € 750 per jaar

Je krijgt voor € 750 per jaar toegang tot het complete Paperdork boekhoudprogramma. Daarnaast heb je de beschikking over een cijferbaas voor al je vragen, advies en aangiftes.

VOF – € 450 per jaar

Je krijgt voor € 450 per jaar toegang tot het complete Paperdork boekhoudprogramma. Daarnaast heb je de beschikking over een cijferbaas voor al je vragen, advies en aangiftes. Let wel op dat deze prijs per persoon per jaar is. Als je dus met twee personen in een VOF zit, zijn de kosten € 900 per jaar.

Bij beide pakketten inbegrepen

Je kunt bij beide pakketten rekenen op een compleet boekhoudprogramma dat continu wordt uitgebreid met nieuwe functies. Daarnaast heb je;

 • Toegang tot het online boekhoudprogramma
 • Toegang tot de mobiele boekhoud app
 • Cijferbaas
 • Onbeperkt vragen om advies
 • Uitbesteden van alle aangiftes

Kan ik Paperdork gratis uitproberen?

Het is niet mogelijk om Paperdork gratis uit te proberen. Je kunt wel een oriëntatiegesprek aanvragen met de oprichter Marc. Marc neemt je graag mee langs de functies van het boekhoudprogramma en geeft je zonder twijfel meer informatie over de precieze combinatie van het programma en de cijferbaas.

boekhoudprogramma voor zzp

Wie zit er achter Paperdork?

Paperdork bestaat momenteel uit drie werknemers, welke ook allen tot de directie gerekend kunnen worden.

Oprichter Marc Derksen lijkt vooralsnog de enige cijferbaas te zijn die ook echt in dienst van Paperdork is. Met een behoorlijke staat van dienst (Accountancy aan Nyenrode), Is er voldoende ervaring bij Marc aanwezig.

Het is onduidelijk waar de overige cijferbaas zich bevinden of dat ze extern worden ingehuurd. Naarmate het bedrijf groeit, zullen er ongetwijfeld meer cijferbaas in dienst worden genomen.

Wat kan ik allemaal met Paperdork?

De daadwerkelijke (online) boekhoudsoftware van Paperdork lijkt sterk op ieder ander ‘budget’ boekhoudprogramma. Als we het mooie design niet meenemen, komen de functionaliteiten overeen met wat je van een gemiddeld boekhoudprogramma verwacht. Dat wil zeggen dat de functionaliteiten voor een zzp-er aanwezig zijn. Maar heel veel meer niet.

Verwacht dus geen loonadministratie of speciale modules als uren- of rittenregistratie.

Je kunt daarentegen wel rekenen op de volgende functies.

Scannen van bonnetjes

Met de handige Paperdork app (daar later meer over) is het inscannen van bonnetjes enkele seconden gedaan. Je pakt de app erbij, maakt een foto van het bonnetje en de app zet het bonnetje om in een digitale factuur.

Vervolgens hoef jij alleen nog maar na te kijken of de factuur overeenkomt met de gegevens van het bonnetje. Het is hierdoor niet nodig het bonnetje te bewaren!

Kasboek

Alle inkomende en uitgaande transacties in één overzicht. Superhandig natuurlijk.

Met jouw eigen online kasboek weet je altijd welke transacties de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.

Factuurgenerator

Met een paar klikken een factuur maken en versturen? Met het Paperdork boekhoudprogramma kan dit. Je kunt de factuur naar je eigen huisstijl ontwerpen zodat jouw klanten de factuur in het herkenbare ontwerp ontvangen. Na het versturen van de factuur, wordt de factuur meteen in jouw administratie verwerkt.

Offerte maken en doorzetten naar een factuur

Recent is de nieuwe offertemodule gelanceerd. Je kunt een offerte maken helemaal in je huisstijl. Dit betekent dat je je eigen logo, bedrijfsnaam, lettertype en kleuren kunt selecteren in de vorm van meerdere templates. De offerte kun je direct online laten ondertekenen. Vervolgens kun je goedgekeurde offertes direct omzetten naar een factuur.

Klantenbestand

Een mini-CRM binnen een boekhoudprogramma? Bij Paperdork wel. Een uitgebreid adresboek voor al jouw klanten met daarin openstaande facturen en andere financiële gegevens. Handig als je wilt weten welke van jouw klanten het waardevolst is!

To Do’s

Stel je eigen takenlijsten op of laat Paperdork je herinneren. Wil je een seintje als het weer tijd is de btw-aangifte te laten doen? Of wil jij weten wanneer bepaalde facturen verlopen en je herinneringen moet versturen? Paperdork laat het je weten.

Uitgebreid crediteuren- en debiteurenbeheer

Welke facturen staan hoelang bij welke bedrijven open? Wie moet ik nog betalen?

Het is belangrijk om een degelijk crediteuren- en debiteurenbeheer op te zetten. Met Paperdork is dit allemaal in het boekhoudprogramma ingebouwd. Zolang jij alle inkomende en uitgaande facturen in Paperdork opslaat, wordt het beheer van de debiteuren en crediteuren real-time bijgewerkt.

Doelen stellen & monitoren

Zelf doelen stellen en tracken of je goed op weg bent met het behalen van deze doelen. Met Paperdork kun je eenvoudig doelen instellen. Deze doelen zijn vervolgens op verschillende plekken binnen het boekhoudprogramma te zien, zodat je iedere keer weer een handige herinnering aan je doelen krijgt.

Kansen zien met Paperdork

Een functie die ik nog niet eerder bij andere boekhoudprogramma’s gezien heb, is de zogeheten ‘inzage in belastingvoordeel’ functie van Paperdork.

Bij Paperdork zijn ze goed op de hoogte van de laatste Belastingregels. En dat is handig, want sommige van deze regels zijn zo te benutten dat je flink wat geld kunt besparen als je op het juiste moment investeert. Maar wat is een goed moment om te investeren?

Daar helpt Paperdork je bij. Door de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) een eigen plek te geven, kun je precies zien hoeveel je nog moet investeren om dit belastingvoordeel te kunnen realiseren.

Paperdork app (iOS en Android)

Sinds 13 mei 2020 heeft Paperdork een eigen iOS en Android app, te downloaden in de respectievelijke app stores. Zoals eerder besproken is het onder andere mogelijk om met de Paperdork app je bonnetjes in te scannen (en te verwerken) waardoor het bewaren van bonnetjes niet meer nodig is.

Dat is niet alles, want je kunt met de Paperdork app belangrijke rapportages inzien, herinneringen sturen van openstaande facturen en zelfs facturen maken. Hierdoor heb je jouw complete boekhouding altijd in je broekzak. Handig zo’n app!

Je kunt de app als Paperdork klant altijd gratis downloaden. Er zitten daarnaast geen extra kosten aan het gebruik van de app verbonden.

Paperdork en boekhoudkoppelingen

Met Paperdork is het mogelijk om gebruik te maken van een automatische bankkoppeling met de meeste banken. Deze functie is veruit de populairste boekhoudkoppeling voor ondernemers. Dit is de handigste manier om tijd te besparen. Hierdoor hoef je namelijk niet meer handmatig al je bankmutaties te verwerken. Iedere dag worden automatisch al je banktransacties in Paperdork verwerkt. Bekijk onderstaande afbeelding voor een overzicht van de banken waarmee een bankkoppeling mogelijk is.

paperdork bankkoppelingen

Gestroomlijnd boekhoudprogramma waar je écht weinig zelf hoeft te doen

Als Paperdork zichzelf ergens weet te onderscheiden, is het wel op de plek waar andere boekhoudprogramma’s het proberen maar er nog lang niet in slagen. Dat is namelijk het ontzorgen.

Dit, eigenlijk niet bestaande, woord geeft weer wat er met Paperdork mogelijk is. De droom van iedere boekhoudsoftware is dat er op den duur zoveel geautomatiseerd wordt dat je bijna een misdaad begaat als jij niet met boekhoudsoftware werkt. Waarom zou je nog zelf rotzooien met een boekhoudprogramma als alles geautomatiseerd en voor een klein maandelijks bedrag voor je gedaan kan worden? Waarom zou je nog voor een boekhouder betalen als dat simpelweg niet meer nodig is?

De droom van de meeste boekhoudprogramma’s is onderhand wel duidelijk. Paperdork is alleen een van de weinige die hier enigszins in lijkt te slagen. Alhoewel je wel mee moet nemen dat er vanuit Paperdork handmatig werk en advies gedaan wordt om deze ontwikkeling te overbruggen.

Qua automatisaties is Paperdork misschien nog niet daar waar sommige boekhoudprogramma’s zijn. Qua ontzorgen wel.

Door de gaten op te vullen die in veel online boekhoudprogramma’s nog qua handmatige input openblijven, kun je in Paperdork echt alles laten doen. Het enige wat nodig is, is dat je jouw facturen invoert. De automatisaties en werkzaamheden vanuit Paperdork zelf, zorgen ervoor dat al het werk vervolgens voor je gedaan wordt.

Deze gestroomlijnde ervaring is wat mij betreft de toekomst van boekhouden. Een toekomst waar je zelf vrijwel niets meer hoeft te doen. Want het is kortom veel belangrijker dat jij je richt op het ondernemen en niet op alles wat zich daarnaast afspeelt.

Het is wel van belang dat je vooraf goed in Paperdork duikt

Om het maximale uit het wat hoge abonnementsbedrag te halen, is het belangrijk dat je jezelf goed verdiept in Paperdork. Zonder dat je met alle functies bekend bent, zal je nooit echt kunnen profiteren van alles wat Paperdork te bieden heeft.

Je hebt tot nu toe een idee kunnen krijgen van wat er met Paperdork mogelijk is. Je weet dat er een zogeheten factuurgenerator is, je eenvoudig offertes kunt maken, takenlijsten op te bouwen zijn en doelen gevolgd kunnen worden. Zolang je echter niet deze functies daadwerkelijk uitprobeert, zul je nooit een goed begrip krijgen van wat je hier nu echt mee kunt doen. Of nog beter, hoe ze jouw bedrijf sterker maken dan dat het al is.

Paperdork ervaringen van bestaande gebruikers

Representatieve ervaringen van bestaande Paperdork zijn lastig te vinden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Paperdork nog maar kort bestaat.

De beschikbare recensies mogen dus met een (kleine) korrel zout genomen worden. Ze geven wel een beeld in de app en het nut van een cijferbaas.

Sandra schrijft het volgende:

Paperdork maakt mijn leven als ondernemer makkelijker en leuker! Marc reageert altijd vlot en helder op vragen. Het programma zit goed in elkaar, werkt prettig en biedt voldoende inzicht. Ook niet onbelangrijk: Paperdork is heel betaalbaar. Kan geen enkel minpunt bedenken 🙂

En van Claudia krijgen we het volgende te horen:

Heel tevreden ben ik met Paperdork. Marc is erg behulpzaam, vriendelijk en levert goede kwaliteit. Hij reageert altijd snel en hij helpt mij als ZZP-er enorm uit de brand; ik kan Paperdork iedereen aanbevelen!

Tenslotte is daar nog Laura, met een uitgebreide Paperdork ervaring:

Sinds ik Paperdork gebruik heb ik qua boekhouding zóveel minder stress! Zzper zijn is leuk maar dat je er ook een lading aan administratie bij cadeau krijgt had ik niet helemaal beseft. Met Paperdork begin ik het bijna leuk te vinden, mijn administratie 😉 Overzichtelijk, makkelijk in gebruik en Marc staat altijd klaar om mijn vele vragen te beantwoorden en advies te geven. Fijn ook dat het gewoon één bedrag per jaar is en je weet waar je aan toe bent.

Positieve ervingen waar ik persoonlijk de herkomst niet van kan identificeren. De kans dat deze ervaringen waar zijn is groot. Maar enig voorbehoud is op zijn plaats.

Toen ik de eerste versie van deze Paperdork review schreef, waren er nog maar weinig ervaringen over dit boekhoudprogramma te vinden. We zijn ondertussen alweer meer dan een jaar verder. Een jaar waarin Paperdork duidelijk meer klanten aan zich heeft weten te binden. Er zijn fors meer ervaringen beschikbaar waardoor je een beter idee krijgt van waar dit boekhoudprogramma toe in staat is. Neem de volgende reeks aan ervaringen en recensies door zodat je een actueel idee krijgt van de kwaliteiten van Paperdork!

Super tevreden over Paperdork en kan het iedere ondernemer die op zoek is naar een boekhouder van harte aanraden! Bij Paperdork staan service en kwaliteit altijd voorop en dat merk je aan alles. Ook is de online tool zeer gebruiksvriendelijk zodat dit je als ondernemer veel kostbare tijd scheelt. Op iedere vraag heeft Paperdork een helder antwoord en een speciaal daarvoor ingerichte Facebook groep voorziet je van heel veel nuttige tips die het ondernemen nog net wat makkelijker en leuker maken.

Iris uit Breda

Als naïef persoon (op het gebied van boekhouding en belasting) wil je gewoon onder de arm genomen worden.

Na een ontevreden ervaring met mijn vorige boekhouder is Paperdork een verademing! Zelfs mijn domste vragen worden netjes en direct beantwoord. Heb echt het gevoel dat ik als leek gewoon mijn boekhouding kan doen en bijhouden zonder de fout in te gaan.

Ze staan open voor feedback en doen ook nog eens een steekproef (zonder gevolgen) om te kijken of je boekhouding nog steeds klopt en je alles correct invult. Veel tips en handige info op hun website en hun Instagram.

Boy uit Leiden

Paperdork maakt mijn leven als ondernemer makkelijker en leuker! Marc reageert altijd vlot en helder op vragen. Het programma zit goed in elkaar, werkt prettig en biedt voldoende inzicht. Ook niet onbelangrijk: Paperdork is heel betaalbaar. Kan geen enkel minpunt bedenken 🙂

Sabrina uit Tieli

Paperdork is een erg fijn systeem om mee te werken, overzichtelijk, makkelijk qua omgang en goed bereikbaar. Ook mooi om te zien hoe jullie groeien als bedrijf, zoals de app die beschikbaar is, de iDeal betaallink en ook fijn dat er een community bestaat op Facebook.

Serena uit Rotterdam

Conclusie Paperdork Review

Mijn Paperdork review begon anders dan waarop het eindigt. Paperdork heeft de zzp-er en vof-er meer te bieden dan ik en velen met mij hadden verwacht. Het bedrijf heeft een prachtig boekhoudprogramma weten te ontwerpen dat middels de unieke opzet met cijferbaas de beloftes waar maakt.

De kosten van Paperdork zijn dan ook, met inachtneming van de aanwezigheid van een cijferbaas, goed te overzien. Een absolute aanrader als het aan mij ligt. Vooral als je altijd toegang wilt hebben tot een adviseur!

Meest gekozen alternatieven

 

Bekijk hier alle boekhoudsoftware

Meestgestelde vragen

Wat is Paperdork voor een boekhoudprogramma?

Paperdork is met zijn boekhoudprogramma vrij nieuw in de markt. Toch heeft Paperdork al een bekend online boekhoudprogramma voor ZZP en VOF. Paperdork onderscheidt zich doordat het boekhoudpakket zeer gebruiksvriendelijk is. Het is voor zowel beginnende als ervaren ondernemers eenvoudig te gebruiken.

Voordelen:

1. Middels de app altijd inzicht in je actuele cijfers
2. Koppelingen mogelijk met zeer veel externe software, zoals webshop, kassasysteem, CRM en bankrekening
3. Met een voorbeeld boekhouding eenvoudig in te richten
4. Geen back-ups nodig doordat de software in de cloud wordt bewaard
5. Meekijkfunctie voor je boekhouder of accountant
6. Eenvoudig gebruik van vele rapportages
7. Met de app kun je heel snel bonnetjes in je boekhouding schieten.

Nadelen:

1. Na 30 dagen gratis uitproberen zit je vast aan een abonnement voor het gebruik van de software
2. Paperdork is verre van goedkoop
3. Je boekhouding staat niet op je computer opgeslagen

Wat zijn de kosten van Paperdork?

De prijs-kwaliteit verhouding van Paperdork is dik in orde. Toch is Paperdork duurder dan andere spelers in de markt. Voor ZZP is het € 750 per jaar. Voor VOF is het € 450 per jaar. Dit geldt echter wel per persoon. Dit pakket bevat alle functionaliteiten zoals vreemde valuta, ritten- en urenregistratie en diverse extra rapportages.

Wat Is Paperdork eenvoudig te leren?

Paperdork doet er alles aan om de klant zo goed mogelijk op weg te helpen. Zo zijn er diverse type voorbeeld administraties. Dit zijn kant en klare templates die volledig zijn ingericht. Er is een enorm team aan professionals die je helpen het boekhoudprogramma beter te leren kennen. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan video’s beschikbaar waarin de werking van het programma nauwkeurig wordt uitgelegd.

Gerelateerde artikelen

e-Boekhouden.nl review | Mijn ervaringen

e-Boekhouden review: e-Boekhouden is volgens veel reviews de beste optie voor starters en ZZP. We bespreken: kosten, funties en ervaringen

Exact Online review | Ervaringen en Kosten

De ervaringen met Exact Online zijn bij een groeiend deel van de gebruikers negatief. We onderzoeken en bespreken beide kampen in onze Exact Online review.

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een online boekhoudprogramma?