Snelle boekhoudsoftware nodig? Dit zijn de snelste van dit moment!

snelle boekhoudsoftware moneymonk

Vraag 10 ondernemers waar ze nooit genoeg van hebben om hun werkzaamheden goed te doen en alle 10 zullen ze zeggen dat het tijd is. In deze huidige globale economie telt meer dan vroeger dat tijd geld is en niemand heeft tijd over. In alle dingen die je als ondernemer doet is het dus belangrijk om tijd en dus ook geld te besparen. Een eenvoudige manier hiervoor is door je boekhouding te stroomlijnen en snelle boekhoudsoftware te kiezen. Door slim te kiezen welke boekhoudsoftware je gebruikt, kan je tijd besparen. Lees snel verder om te zien wat de voordelen zijn van snelle boekhoudsoftware en wat de snelste boekhoudsoftware van dit moment is.

Inhoudsopgave

Voordelen van snelle boekhoudsoftware

Voor veel ondernemers is de administratie iets om aan het eind van de dag nog even snel te doen of ze vergeten de btw-aangifte te doen en moeten dit nog op de valreep doen. Het kan ook zo zijn dat je een klant aan de lijn hebt en je snel een factuur wil sturen. In al van deze gevallen is het slim om snelle boekhoudsoftware te hebben, waardoor je snel kan schakelen en beslissingen kan maken. Maar wat zijn nog meer voordelen van snelle boekhoudsoftware?

‘Time is money and money is time’ is een gezegde wat je veel hoort in de zakenwereld. Dit is zeker waar, want hoe meer tijd je besteedt aan zaken die geen geld opbrengen, hoe minder geld je uiteindelijk zal verdienen. Eén van die zaken is de boekhouding en gelukkig is dat makkelijk te voorkomen.

Voor de meeste ondernemers is het zo dat de boekhouding een noodzakelijk kwaad is, waar ze niet onderuit kunnen komen. Je moet op de hoogte zijn van je financiële positie, je moet facturen sturen om betaald te krijgen en als je de belastingaangifte niet op tijd doet heb je grote problemen. Echter, voor al deze werkzaamheden ontvang je geen inkomsten, terwijl je wel tijd kwijt bent. Het is dus zaak om je boekhouding snel te doen, zodat je meer tijd hebt voor het generen van inkomsten. De beste manier hiervoor is natuurlijk snelle boekhoudsoftware, zodat je niet meer hoeft te wachten totdat facturen geladen zijn of uren hoeft te wachten totdat je jaarlijkse financiële overzicht klaar en inzichtelijk is.

Naast het besparen van tijd kan snelle boekhoudsoftware ook bijdragen aan je humeur. Langzame software zorgt al snel voor irritatie en het kan je hele dag verpesten. Als je computer vastloopt tijdens het versturen van je facturen is al gauw je humeur slecht. Als je daarentegen met een druk op de knop al je facturen in een makkelijk overzicht tevoorschijn kan toveren, zorgt dat weer voor een boost in je humeur. Ook is het vaak zo dat de boekhouding doen niet een favoriet klusje is voor ondernemers, dus hoe sneller het voorbij is, hoe beter het is. Dit doe je uiteraard met snelle boekhoudsoftware of met een online boekhoudprogramma waarmee je tijd kan besparen.

De 10 snelste boekhoudsoftware van dit moment

Waarschijnlijk ben je nu wel overtuigd van het nut van snelle boekhoudsoftware, dus het enige wat dan overblijft is om de snelste boekhoudsoftware uit te kiezen. Dit kan erg lastig zijn, want alleen al in Nederland is het aanbod van boekhoudsoftware enorm. Soms zien ondernemers door de bomen het bos niet meer. Gelukkig heb ik de 10 snelste boekhoudsoftware van dit moment op een rijtje gezet, waardoor je snel kan beginnen met het besparen van tijd! Hieronder vind je mijn 10 aanraders in willekeurige volgorde. Met elk van deze 10 toppers zal je boekhouding de snelste ooit zijn!

Moneymonk

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma wat het leven van menig ondernemer al makkelijker maakt. Het is zeer uitgebreid en alle functies die je nodig zal hebben zitten erin. Alle functies zijn geoptimaliseerd en bijvoorbeeld het doen van de btw-aangifte is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ook biedt MoneyMonk je de mogelijkheid om alle verschillende rapportages in een centraal dashboard te zien. Hierdoor kan je in 1 oogopslag zien hoe je bedrijf ervoor staat en wat de aandachtspunten zijn.

moneymonk boekhoudprogramma

Boekhouden voor ZZP

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP
Klik hier voor meer informatie

Kleisteen

Een andere topper om tijd te besparen is het online boekhoudprogramma van Kleisteen. Dit pakket biedt alle functies waar een ondernemer van kan dromen, waaronder een groot aanbod van handige rapportages. Deze hoef je dus niet meer zelf te maken, maar worden met 1 druk op de knop automatisch voor je gemaakt. Ook kan je veel tijd besparen door de verschillende ingebouwde CRM-functies. Je hoeft niet langer andere software aan te schaffen voor je relatiebeheer, maar je kan al je zaken regelen vanuit 1 pakket.

kleisteen boekhoudprogramma

Boekhouden inclusief CRM

 • Met boekhoud app
 • Inclusief factureren
 • Perfecte relatiebeheer module
Klik hier voor meer informatie

E-boekhouden

Voor ondernemers die graag niet te veel tijd besteden aan het doen van administratie is het boekhoudprogramma van e-Boekhouden een goede optie. De snelle software van e-Boekhouden zorgt ervoor dat de boekhouding zo is gedaan. Daarnaast biedt e-Boekhouden veel verschillende softwarepakketten aan, waardoor er altijd iets tussen zit wat bij de grootte van je onderneming past. Dit zorgt er ook voor dat je niet van boekhoudsoftware hoeft te veranderen wanneer je onderneming groeit, want de online boekhoudsoftware van e-Boekhouden groeit met jouw onderneming mee!

e-boekhouden.nl

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Speciaal voor ZZP en eenmanszaak
Klik hier voor meer informatie

Exact Online

Het boekhoudprogramma Exact Online biedt veel mogelijkheden voor ondernemers in specifieke branches om tijd te besparen. Veel van de modules van Exact online zijn afgestemd op de vereisten en aandachtsgebieden van verschillende branches. Hierdoor sluit hun boekhoudprogramma dus uitstekend aan bij het werk wat je doet en zal boekhouden weer een eenvoudige klus worden. Met alle uitzonderingsgevallen en rare omstandigheden die in je branche voorkomen is rekening gehouden, dus dat scheelt een hoop uitzoekwerk.

exact home

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service
Klik hier voor meer informatie

MyFinance

MyFinance heeft een boekhoudprogramma ontwikkelt speciaal voor startende ondernemers en freelancers. Dit heeft geleid tot een boekhoudprogramma met functies die voornamelijk zijn toegespitst op kleinere ondernemingen. Het sturen van facturen, btw-aangiftes doen of het verwerken van offertes is allemaal een koud kunstje. Alles is geoptimaliseerd voor de bedrijven die alleen de basisfuncties nodig hebben. Hierdoor is de software erg efficiënt en loopt het bijna nooit vast.

myfinance logo

Zeer veel boekhoudkoppelingen

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte
Klik hier voor meer informatie

Afas Software

Een erg aantrekkelijke manier om tijd te besparen is het automatiseren van processen en zoveel mogelijk in de achtergrond laten gebeuren. Voor ondernemers die opzoek zijn om van hun boekhouding een automatische machine te maken, is AFAS software een uitstekende keuze. Het is een uitgebreid programma met veel mogelijkheden tot automatisaties, welke zullen leiden tot een hoop tijdsbesparing.

afas boekhoudsoftware voor ondernemers

Zeer uitgebreid boekhoudprogramma

 • Uitgebreide rapportages mogelijk
 • Eenvoudig te koppelen met andere software
 • Met gratis voorbeeld boekhouding
Klik hier voor meer informatie

Rodeo

De boekhoudsoftware van Rodeo kan een goede optie zijn ondernemers die met veel projecten werken. Rodeo is namelijk specifiek ontwikkelt als projectmanagementsoftware, maar kan worden uitgebreid met boekhoudsoftware. Hierdoor is het dus makkelijk om het managen van projecten te combineren met doen van de administratie. Niet meer wisselen tussen verschillende programma’s, maar alles centraal geregeld om tijd te besparen.

rodeo boekhoudprogramma

Boekhouden met projectsoftware

 • Marktleider in projectmanagementsoftware
 • Ideaal voor MKB
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Klik hier voor meer informatie

Gekko

Gekko is een online boekhoudprogramma afkomstig uit Spanje, maar is ook voor Nederlandse ondernemers en freelancers interessant. Het is een eenvoudig programma waarbij gebruiksvriendelijkheid op 1 staat. Alles is simpel ingericht en je hoeft dus niet meer uren te zoeken naar de juiste functie of knop. Alles staat op een intuïtieve plek. Daarnaast beschikt Gekko over goede boekhoudkoppelingen, dus communiceren naar andere software is prima te doen. Bespaar tijd en moeite met dit mooie online boekhoudprogramma.

boekhoudprogramma gekko

Geen boekhoudkennis nodig

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Inclusief voorbeeld boekhouding
Klik hier voor meer informatie

One2Keep

Een ander snel online boekhoudprogramma is One2Keep. One2Keep is speciaal ontwikkelt door financiële experts, dus je kan ervan uitgaan dat het prima werkt. Door het doen van de gehele boekhouding in 1 programma werkt de software erg snel. Ook alle koppelingen naar andere software, zoals bijvoorbeeld internetbankieren werken erg goed en verlopen simpel. Door deze eenvoudige en snelle software kan je dus makkelijk tijd uitsparen.

one2keep boekhoudprogramma

Boekhouden met veel koppelingen

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Eenvoudige webshop koppelingen
 • Praktische rapportages
Klik hier voor meer informatie

Moneybird

Mijn laatste topper is Moneybird, die naast snelle software ook nog op een ander punt tijd kan besparen voor je. Moneybird heeft namelijk een goede supportafdeling klaar staan die je kan helpen bij al je problemen. In plaats van alles zelf uit te zoeken en kostbare tijd te verschillen, kan je gewoon bij de support aankloppen die je verder kunnen helpen. Daarnaast bieden ze ook gratis webinars aan met handige tips die je in de toekomst tijd kunnen besparen!

Zoals je ziet is er genoeg keuze als je opzoek bent naar snelle boekhoudsoftware. Of je nu opzoek bent naar een online boekhoudprogramma dat snel en efficiënt loopt of software die goed is ingericht en je tijd bespaart door goede support, het is belangrijk om de juiste boekhoudsoftware te kiezen. Hopelijk zit er in deze top 10 snelle boekhoudsoftware ook een goed online boekhoudprogramma voor jou tussen!

Moneybird

Zeer eenvoudig boekhoudprogramma

 • 30 dagen gratis uitproberen
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Inclusief veel rapportages
Klik hier voor meer informatie

Wat de reden ook is, kies voor snelle boekhoudsoftware!

In dit artikel heb ik besproken waarom snelle boekhoudsoftware belangrijk is, of het nu is om je humeur op peil te houden of om tijd te besparen door slimme software te gebruiken. Daarnaast heb ik alle voordelen van snelle boekhoudprogramma’s op een rij gezet, zoals het besparen van tijd of het korter maken van vervelende boekhoudklusjes. Hierdoor ben je goed geïnformeerd om je eigen beslissing te maken. Mocht je inderdaad van plan zijn om voor snelle boekhoudsoftware te kiezen, dan hoop ik dat deze top 10 je een aantal goede opties heeft laten zien om uit te kiezen.

Veel gestelde vragen

Wat is boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware is een tool om de boekhouding van je bedrijf bestaande uit alle transacties ordelijk bij te houden. Met boekhoudsoftware kun je zelf de boekhouding doen en heb je geen boekhouder nodig. Met een boekhoudsoftware voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst.

Wil je beginnen met een boekhoudsoftware? Bekijk het complete overzicht

Wat kun je met boekhoudsoftware?

Door boekhoudsoftware te gebruiken kun je makkelijk en snel je administratie verzorgen. Veel onderdelen kunnen worden geautomatiseerd waardoor je minder tijd kwijt bent en de kans op fouten wordt verkleind. De Belastingdienst waardeert het als er gebruik wordt gemaakt van een goed boekhoudprogramma.

Wil je ook zelf je boekhouding doen? Bekijk het complete overzicht

Is er een boekhoudsoftware gratis te gebruiken?

Er is diverse boekhoudsoftware voor een bepaalde periode gratis te gebruiken. In deze proefperiode mag je zonder betaling gebruik maken van alle functies van het boekhoudprogramma. De duur van de proefperiode kan variëren van 30 dagen tot 15 maanden.

Wil je ook een boekhoudprogramma gratis en vrijblijvend uitproberen? Bekijk het complete overzicht

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Voor het uitbesteden van de boekhouding aan een boekhouder ben je al snel € 120 per maand kwijt. Wanneer je eenmanszaak of ZZP’er bent is het zelf bijhouden van de boekhouding met een online boekhoudprogramma erg eenvoudig. Daarnaast zijn de kosten een stuk lager als dan wanneer je alles uitbesteed aan een boekhouder. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s die je voor een bepaalde periode gratis kunt gebruiken.

Bekijk hier de top 10 beste boekhoudprogramma’s.

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten