Boekhouden op Mac? Top 5 Mac Boekhoudsoftware

Heb je een Mac computer en wil je kunnen boekhouden op Mac? Dan moet je daar het juiste boekhoudprogramma voor uitkiezen. Alleen een bepaald aantal boekhoudprogramma’s is namelijk in staat om op het MacOS systeem van Apple te draaien. Gelukkig komen er weliswaar steeds meer opties bij voor jou als ondernemer.

Dat is ook nodig. Mac computers worden in toenemende mate gekozen doordat ze betere prestaties leveren dan menig Windows computers. Als ondernemer kun je zonder twijfel met beide systemen een uitstekend bedrijf uitvoeren. Al zullen designers en video-editors daar anders over denken. Die kiezen namelijk steevast voor de prestaties van Mac-computers.

Voor nu is het vooral interessant om te kijken naar de boekhoudsoftware die door Mac-bezitters gebruikt kunnen worden. De boekhoudsoftware hoeft niet specifiek voor Mac ontworpen te zijn. Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat het soepel op een Mac systeem draait. Tegenwoordig kan dat ook in de browser waardoor een groeiend aantal boekhoudprogramma’s geschikt is.

Kort samengevat is dit de beste boekhoudsoftware voor op de Mac:

e-boekhouden logo

 • Geen boekhoudkennis nodig
 • Inclusief BTW aangifte opstellen en digitaal versturen
 • Middels een voorbeeld boekhouding kun je direct starten
 • Klantwaardering: 8.9
Meer informatie

tellow

 • Eenvoudig factuur en offerte maken en versturen
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Veel functionaliteiten voor gratis software
 • Klantwaardering: 8,1
Meer informatie

digibtw

 • Betaalbaar boekhoudprogramma met veel functionaliteiten
 • Veel Koppelingen met externe software
 • Inclusief bankkoppeling
 • Klantwaardering: 8,3
Meer informatie

Is boekhouden op een Mac computer hetzelfde als op Windows?

boekhouden op mac computer

Ja, er zit geen wezenlijk verschil tussen boekhouden op een Mac computer als wanneer het besturingssysteem Windows is. De functionaliteiten zullen hetzelfde zijn, net als het gebruik van de software. Er bestaan weliswaar verschillen tussen de systeemfuncties zoals het openen en sluiten van schermen. Dat zal echter voor het gebruik geen verschil maken.

Wat belangrijk is om te vermelden, is dat er geen extra kosten gerekend worden voor boekhoudprogramma’s die op Mac computers gebruikt worden. Veel ondernemers zien Mac als de duurdere oplossing omdat de initiële aanschaf ook al hoger ligt. De praktijk leert dat na de aanschaf de kosten gelijk zijn. Zolang er voor boekhoudprogramma’s gekozen worden die gelijk zijn aan de Windows alternatieven, zit er geen prijsverschil in.

Wel zijn er voorbeelden waarbij de uitstraling van de boekhoudsoftware van Mac-varianten er mooier uitziet dan de Windows-varianten. Dit heeft mogelijk te maken met de aanpassingen die het Mac systeem vanuit zichzelf doet om software er mooier uit te laten zien. Deze geautomatiseerde tuning van software kan voor aanzienlijk mooiere interfaces zorgen op Mac dan Windows. Dit draagt dan ook bij aan het aantal mensen dat met liefde voor Mac boven Windows kiest.

Browser-based boekhouden

De top 5 Mac Boekhoudsoftware die ik samengesteld heb, is zoals je zult zien opgebouwd uit boekhoudprogramma’s die zich allen richten op browser-based boekhouden. Tegenwoordig is vrijwel ieder boekhoudprogramma browser-based. Dat wil zeggen dat je vanuit je internet browser kunt boekhouden op Mac. Mensen met een Windows computer gebruiken in dat geval Chrome, Edge of Mozilla Firefox. Heb je een Mac computer? Dan kun je van Safari of een van de vele andere browsers gebruik maken (denk aan Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Brave etc.).

Een van de grootste voordelen van browser-based boekhouden is dat het niet meer nodig is om software te installeren. Dat wil zeggen dat je niet specifiek naar Mac boekhoudsoftware hoeft te zoeken. Het boekhoudprogramma draait volledig in je browser waardoor het in vrijwel alle gangbare browsers gebruikt kan worden.

Mac boekhoudsoftware? Je kunt het vandaag met mijn top 5 beter Mac Browser-Based boekhoudsoftware noemen. De volgende keer als je met iemand spreekt die het over Mac-specifieke software heeft, kun je ze meteen vertellen wat browser-based software is. Het is namelijk de manier om op ieder besturingssysteem boekhoudsoftware te kunnen gebruiken. Je bent voor het eerst niet aan de gebruikelijke beperkingen van software gelimiteerd. Nu kun je juist voor het boekhoudprogramma kiezen dat ook echt het best uit de test komt. En dat kun je zien in mijn top 5 Mac Boekhoudsoftware.

Mijn top 5 boekhoudsoftware voor Mac computers

Of je nu een Macbook, iMac of iPad Pro hebt. Mijn top 5 Mac boekhoudsoftware is voor het hele rijtje Apple producten te gebruiken. Een groot deel van deze boekhoudsoftware kun je zelfs op je iPhone gebruiken.

Neem mijn voltallige top 5 met boekhoudprogramma’s voor je MacOS computer of device rustig door. De kans is groot dat je nieuwe boekhoudsoftware er in te vinden is.

Heb je nog vragen over de inhoud van mijn top 5 Mac boekhoudsoftware of vind jij dat een ander programma in dit lijstje voor moet komen? Dan hoor ik graag welke speler je zou voorstellen!

#5 Jortt – Boekhouden vanuit de browser

Jortt heeft het nu al meerdere keren geflikt om in mijn top 3, top 5 en top 10 lijstjes te komen. Het heeft misschien nog een flinke weg te gaan als je kijkt naar de andere spelers. Toch lijkt het verrassend dicht in de buurt te komen door de vele aanpassingen die het afgelopen jaar aan de software heeft doorgevoerd. Jortt voelt krachtig en is dat ook. Vooral als je het op Mac gebruikt.

Net als de overige boekhoudsoftware van de top 5, is Jortt browser-based. Je kunt Jortt eenvoudig vanuit je browser benaderen en direct gebruiken om je boekhouding te regelen. In de meest recente update voor zowel Mac-gebruikers als andere besturingssystemen, is het mogelijk een groot deel van je boekhouding te automatiseren.

Dit helpt je om veel taken die normaal echt handmatig uitgevoerd moesten worden automatisch via Jortt te regelen. Voor zowel je aangiftes als het verwerken van inkomende en uitgaande transacties kun je deze automatisaties activeren.

jortt app

Pluspunten Jortt

 • Speciale pakketten voor ondernemers, verenigingen/stichtingen en accountants

 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten Jortt

 • De vormgeving van de software is wat gedateerd

 • In het begin kan het even zoeken zijn naar alle functies

#4 DigiBTW – Boekhoudsoftware voor ZZP en kleine bedrijven

DigiBTW is het handige broertje van Jortt. Het is veel simpeler en dan ook vooral geschikt voor ondernemers die een kleine boekhouding hebben. Wil je alleen af en toe een offerte opmaken en stuur je slechts enkele facturen per maand? Dan hoeft je niet voor uitgebreide boekhoudsoftware op Mac te gaan. Je kunt dan met een oplossing als DigiBTW uitstekend uit de voeten. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, waardoor je maandelijkse kosten lekker laag blijven. Dat is mooi, want dat kun je weer gebruiken voor software waarmee DigiBTW versterkt kan worden! (CRM, projectmanagement etc.)

De kracht van DigiBTW zit dus vooral in de eenvoud waarmee je de kwartaalaangiftes kunt doen en facturen of offertes de deur uit stuurt. Voor wie de boekhouding op Mac computers en laptops niet lastiger wil maken dan nodig is, is DigiBTW een aanrader.

digibtw boekhoudprogramma zzp

Pluspunten DigiBTW

 • Zeer betaalbaar

 • Facturatie module is gratis te gebruiken

 • Prettig en eenvoudige opzet

 • Betaalde versie bevat alle boekhoudfuncties voor het zzp

 • 20% korting mogelijk met jaarabonnement

Minpunten DigiBTW

 • Beperkte mogelijkheden qua koppelingen

 • Zitten soms nog wat visuele foutjes in

#3 Vixum – Praktisch online boekhouden

Van mijn voltallige top 5 Mac boekhoudsoftware is Vixum veruit de jongste. Dit frisse en praktische boekhoudprogramma is door alle Mac gebruikers vanuit de browser te bezoeken. Online boekhouden met Vixum lijkt op veel manieren sterk op dat met Jortt. Dit komt mede doordat veel boekhoudprogramma’s naar elkaar kijken bij het ontwikkelen van de software.

Op voldoende vlakken laat Vixum echter zien verder te zijn dan Jortt. Daarnaast is het simpelweg een heel stuk goedkoper. Vixum Basic kost je slechts € 9 per maand en is voor de meeste ondernemers (zzp) meer dan voldoende. Het lijstje met functionaliteiten die bij Vixum inbegrepen zijn, is daarnaast gigantisch. Voor een dermate laag bedrag is het indrukwekkend dat je op zoveel functionaliteiten kunt rekenen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat juist Vixum zo hoog op mijn lijstje van Mac boekhoudsoftware te vinden is.

vixum boekhoudprogramma mac

Pluspunten Vixum

 • Alle betaalde pakketten bieden het volledige aanbod van functies aan, inclusief urenregistratie

 • Minimalistische en overzichtelijke interface

 • Handige help functies en snelle klantenservice

 • Hoe groter het pakket; hoe meer banktransacties

Minpunten Vixum

 • Enkel met het duurste pakket geniet je van een onbepaald aantal transacties

 • Beperkt aantal bankkoppelingen met Nederlandse banken

#2 e-Boekhouden.nl – Beste prijs/kwaliteit

Het is een publiekslieveling die door beginnende ondernemers maar liefst 18 maanden gratis te gebruiken is: e-Boekhouden. Dit alweer ver doorontwikkelde boekhoudprogramma kent veel verschillende boekhoudpakketten waardoor het aan te passen is op de boekhoudbehoeftes van iedere ondernemer. Er is hierbij getracht een boekhoudpakket te ontwerpen dat precies van de functies voorzien is die je als ondernemer nodig hebt.

In de praktijk blijken Mac-gebruikers flink te profiteren van de snelle boekhoudsoftware die de developers achter e-Boekhouden ontwikkeld hebben. De browser-based aanpak is snel en behendig. Je kunt vliegensvlug aanpassingen aan facturen en offertes doen, wat boekhouden op Mac heel wat prettiger maakt als je al veel in je boekhouding te vinden bent.

Je kunt e-Boekhouden dan ook als een beter alternatief dan de plekken 3, 4 en 5 zien. Het is krachtiger op ieder vlak. En dat moet menig ondernemer toch wel aanspreken.

beste online boekhoudpakket

Pluspunten e-Boekhouden.nl

 • Gratis pakket (15 maanden) voor startende ondernemers

 • Met € 9,95 per maand een van de meest betaalbare opties

 • Onbeperkt factureren en gebruikers binnen het Standaard-pakket

 • Makkelijke btw-module voor het doen van je aangifte omzetbelasting

Minpunten e-Boekhouden.nl

 • De vormgeving van de software is wat gedateerd

 • In het begin kan het even zoeken zijn naar alle functies

 • Urenregistratie is alleen mogelijk met het duurdere pakket van € 14,50 per maand

#1 Tellow – Beste interface voor Mac

Tellow staat hier op een verdiende eerste plek in mijn top 5 Mac boekhoudsoftware. Een van de redenen om voor Mac-apparaten te kiezen, is omdat je van het mooie design en de user-interface houdt. De user-interface van Tellow komt op veel vlakken in pracht en praal met die van Apple overeen. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een zeer gebruiksvriendelijke en prettig ogende interface waar je snel je weg in weet te vinden. Net als met het Mac-besturingssysteem, heeft ieder element een functie. Hierdoor kun je gaandeweg snel keuzes maken en van programma naar programma gaan.

Uiteindelijk is Tellow vooral een uitstekend boekhoudprogramma waar alle functionaliteiten in aanwezig zijn. Boekhouden op Mac wordt heel wat makkelijker als je van de krachtige functies van Tellow gebruik kunt maken. Net als Jortt probeert Tellow zoveel mogelijk van het werk automatisch voor je te regelen. Dat alles bij elkaar, zorgt ervoor dat Tellow mijn favoriete Mac boekhoudsoftware is.

tellow mooiste boekhoudprogramma

Pluspunten Tellow

 • Geschikt voor zzp én BV’s

 • Alle pakketten zijn gratis uit te proberen

 • Zeer uitgebreid boekhoudprogramma

 • Mogelijkheden om door te groeien naar grotere boekhouding

Minpunten Tellow

 • Grootste pakket kan alleen via boekhoudpartner geregeld worden

Meest gestelde vragen over boekhouden op Mac

Hoeveel kost een boekhoudprogramma voor Mac?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s voor Mac zijn er al vanaf € 9,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor Mac?

Het beste boekhoudprogramma Mac is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Gerelateerde artikelen

Top 10 Boekhouding Apps

De moderne ondernemer kan niet meer zonder een boekhouding app. Maar wat zijn dit soort apps eigenlijk? Wat kan je met een boekhoud app?

Beste Boekhoudsoftware 2024? | Top 10 Ruim 12 maanden Getest

Welke boekhoudsoftware is wél het geld waard? 100+ programma’s zijn een jaar getest. Ontdek direct welke boekhoudsoftware het best is getest.

Factuur Eenvoudig maken?

Wil je gratis, gemakkelijk en snel een factuur maken? Bekijk onze top 3 gratis software om facturen te maken ✓Onafhankelijke vergelijking

Over mij

ZelfBoekhouden is een platform dat vanuit veel passie voor het accountancy vak is ontstaan. Oprichter Mark Rosbergen startte het platform met als doel om mensen te helpen met hun ondernemersvragen, met name op het gebied van boekhouden. Met meer dan 20 jaar ervaring in accountancy worden ondernemers dagelijks geholpen om verder te komen met hun onderneming. Hoe? Oplossingen bieden voor alle ondernemersvraagstukken in de vorm van vergelijkingstools, templates, rijkgevulde artikelen en tips! Wij helpen jouw onderneming verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *