Boekhouden op Mac? Top 5 Mac Boekhoudsoftware

boekhouden op mac computer

Heb je een Mac computer en wil je kunnen boekhouden op Mac? Dan moet je daar het juiste boekhoudprogramma voor uitkiezen. Alleen een bepaald aantal boekhoudprogramma’s is namelijk in staat om op het MacOS systeem van Apple te draaien. Gelukkig komen er weliswaar steeds meer opties bij voor jou als ondernemer.

Dat is ook nodig. Mac computers worden in toenemende mate gekozen doordat ze betere prestaties leveren dan menig Windows computers. Als ondernemer kun je zonder twijfel met beide systemen een uitstekend bedrijf uitvoeren. Al zullen designers en video-editors daar anders over denken. Die kiezen namelijk steevast voor de prestaties van Mac-computers.

Voor nu is het vooral interessant om te kijken naar de boekhoudsoftware die door Mac-bezitters gebruikt kunnen worden. De boekhoudsoftware hoeft niet specifiek voor Mac ontworpen te zijn. Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat het soepel op een Mac systeem draait. Tegenwoordig kan dat ook in de browser waardoor een groeiend aantal boekhoudprogramma’s geschikt is.

Is boekhouden op een Mac computer hetzelfde als op Windows?

Ja, er zit geen wezenlijk verschil tussen boekhouden op een Mac computer als wanneer het besturingssysteem Windows is. De functionaliteiten zullen hetzelfde zijn, net als het gebruik van de software. Er bestaan weliswaar verschillen tussen de systeemfuncties zoals het openen en sluiten van schermen. Dat zal echter voor het gebruik geen verschil maken.

Wat belangrijk is om te vermelden, is dat er geen extra kosten gerekend worden voor boekhoudprogramma’s die op Mac computers gebruikt worden. Veel ondernemers zien Mac als de duurdere oplossing omdat de initiële aanschaf ook al hoger ligt. De praktijk leert dat na de aanschaf de kosten gelijk zijn. Zolang er voor boekhoudprogramma’s gekozen worden die gelijk zijn aan de Windows alternatieven, zit er geen prijsverschil in.

Wel zijn er voorbeelden waarbij de uitstraling van de boekhoudsoftware van Mac-varianten er mooier uitziet dan de Windows-varianten. Dit heeft mogelijk te maken met de aanpassingen die het Mac systeem vanuit zichzelf doet om software er mooier uit te laten zien. Deze geautomatiseerde tuning van software kan voor aanzienlijk mooiere interfaces zorgen op Mac dan Windows. Dit draagt dan ook bij aan het aantal mensen dat met liefde voor Mac boven Windows kiest.

Browser-based boekhouden

De top 5 Mac Boekhoudsoftware die ik samengesteld heb, is zoals je zult zien opgebouwd uit boekhoudprogramma’s die zich allen richten op browser-based boekhouden. Tegenwoordig is vrijwel ieder boekhoudprogramma browser-based. Dat wil zeggen dat je vanuit je internet browser kunt boekhouden op Mac. Mensen met een Windows computer gebruiken in dat geval Chrome, Edge of Mozilla Firefox. Heb je een Mac computer? Dan kun je van Safari of een van de vele andere browsers gebruik maken (denk aan Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Brave etc.).

Een van de grootste voordelen van browser-based boekhouden is dat het niet meer nodig is om software te installeren. Dat wil zeggen dat je niet specifiek naar Mac boekhoudsoftware hoeft te zoeken. Het boekhoudprogramma draait volledig in je browser waardoor het in vrijwel alle gangbare browsers gebruikt kan worden.

Mac boekhoudsoftware? Je kunt het vandaag met mijn top 5 beter Mac Browser-Based boekhoudsoftware noemen. De volgende keer als je met iemand spreekt die het over Mac-specifieke software heeft, kun je ze meteen vertellen wat browser-based software is. Het is namelijk de manier om op ieder besturingssysteem boekhoudsoftware te kunnen gebruiken. Je bent voor het eerst niet aan de gebruikelijke beperkingen van software gelimiteerd. Nu kun je juist voor het boekhoudprogramma kiezen dat ook echt het best uit de test komt. En dat kun je zien in mijn top 5 Mac Boekhoudsoftware.

boekhoudprogramma mac

Mijn top 5 boekhoudsoftware voor Mac computers

Of je nu een Macbook, iMac of iPad Pro hebt. Mijn top 5 Mac boekhoudsoftware is voor het hele rijtje Apple producten te gebruiken. Een groot deel van deze boekhoudsoftware kun je zelfs op je iPhone gebruiken.

Neem mijn voltallige top 5 met boekhoudprogramma’s voor je MacOS computer of device rustig door. De kans is groot dat je nieuwe boekhoudsoftware er in te vinden is.

Heb je nog vragen over de inhoud van mijn top 5 Mac boekhoudsoftware of vind jij dat een ander programma in dit lijstje voor moet komen? Dan hoor ik graag welke speler je zou voorstellen!

Plek 5: Jortt

Jortt heeft het nu al meerdere keren geflikt om in mijn top 3, top 5 en top 10 lijstjes te komen. Het heeft misschien nog een flinke weg te gaan als je kijkt naar de andere spelers. Toch lijkt het verrassend dicht in de buurt te komen door de vele aanpassingen die het afgelopen jaar aan de software heeft doorgevoerd. Jortt voelt krachtig en is dat ook. Vooral als je het op Mac gebruikt.

Net als de overige boekhoudsoftware van de top 5, is Jortt browser-based. Je kunt Jortt eenvoudig vanuit je browser benaderen en direct gebruiken om je boekhouding te regelen. In de meest recente update voor zowel Mac-gebruikers als andere besturingssystemen, is het mogelijk een groot deel van je boekhouding te automatiseren.

Dit helpt je om veel taken die normaal echt handmatig uitgevoerd moesten worden automatisch via Jortt te regelen. Voor zowel je aangiftes als het verwerken van inkomende en uitgaande transacties kun je deze automatisaties activeren.

Plek 4: DigiBTW

DigiBTW is het handige broertje van Jortt. Het is veel simpeler en dan ook vooral geschikt voor ondernemers die een kleine boekhouding hebben. Wil je alleen af en toe een offerte opmaken en stuur je slechts enkele facturen per maand? Dan hoeft je niet voor uitgebreide boekhoudsoftware op Mac te gaan. Je kunt dan met een oplossing als DigiBTW uitstekend uit de voeten. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, waardoor je maandelijkse kosten lekker laag blijven. Dat is mooi, want dat kun je weer gebruiken voor software waarmee DigiBTW versterkt kan worden! (CRM, projectmanagement etc.)

De kracht van DigiBTW zit dus vooral in de eenvoud waarmee je de kwartaalaangiftes kunt doen en facturen of offertes de deur uit stuurt. Voor wie de boekhouding op Mac computers en laptops niet lastiger wil maken dan nodig is, is DigiBTW een aanrader.

Plek 3: Vixum

Van mijn voltallige top 5 Mac boekhoudsoftware is Vixum veruit de jongste. Dit frisse en praktische boekhoudprogramma is door alle Mac gebruikers vanuit de browser te bezoeken. Online boekhouden met Vixum lijkt op veel manieren sterk op dat met Jortt. Dit komt mede doordat veel boekhoudprogramma’s naar elkaar kijken bij het ontwikkelen van de software.

Op voldoende vlakken laat Vixum echter zien verder te zijn dan Jortt. Daarnaast is het simpelweg een heel stuk goedkoper. Vixum Basic kost je slechts € 9 per maand en is voor de meeste ondernemers (zzp) meer dan voldoende. Het lijstje met functionaliteiten die bij Vixum inbegrepen zijn, is daarnaast gigantisch. Voor een dermate laag bedrag is het indrukwekkend dat je op zoveel functionaliteiten kunt rekenen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat juist Vixum zo hoog op mijn lijstje van Mac boekhoudsoftware te vinden is.

Plek 2: e-Boekhouden

Het is een publiekslieveling die door beginnende ondernemers maar liefst 18 maanden gratis te gebruiken is: e-Boekhouden. Dit alweer ver doorontwikkelde boekhoudprogramma kent veel verschillende boekhoudpakketten waardoor het aan te passen is op de boekhoudbehoeftes van iedere ondernemer. Er is hierbij getracht een boekhoudpakket te ontwerpen dat precies van de functies voorzien is die je als ondernemer nodig hebt.

In de praktijk blijken Mac-gebruikers flink te profiteren van de snelle boekhoudsoftware die de developers achter e-Boekhouden ontwikkeld hebben. De browser-based aanpak is snel en behendig. Je kunt vliegensvlug aanpassingen aan facturen en offertes doen, wat boekhouden op Mac heel wat prettiger maakt als je al veel in je boekhouding te vinden bent.

Je kunt e-Boekhouden dan ook als een beter alternatief dan de plekken 3, 4 en 5 zien. Het is krachtiger op ieder vlak. En dat moet menig ondernemer toch wel aanspreken.

Plek 1: Tellow

Tellow staat hier op een verdiende eerste plek in mijn top 5 Mac boekhoudsoftware. Een van de redenen om voor Mac-apparaten te kiezen, is omdat je van het mooie design en de user-interface houdt. De user-interface van Tellow komt op veel vlakken in pracht en praal met die van Apple overeen. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een zeer gebruiksvriendelijke en prettig ogende interface waar je snel je weg in weet te vinden. Net als met het Mac-besturingssysteem, heeft ieder element een functie. Hierdoor kun je gaandeweg snel keuzes maken en van programma naar programma gaan.

Uiteindelijk is Tellow vooral een uitstekend boekhoudprogramma waar alle functionaliteiten in aanwezig zijn. Boekhouden op Mac wordt heel wat makkelijker als je van de krachtige functies van Tellow gebruik kunt maken. Net als Jortt probeert Tellow zoveel mogelijk van het werk automatisch voor je te regelen. Dat alles bij elkaar, zorgt ervoor dat Tellow mijn favoriete Mac boekhoudsoftware is.

Meest gestelde vragen over boekhouden op Mac

Hoeveel kost een boekhoudprogramma voor Mac?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s voor Mac zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Klik hier voor meer informatie

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Klik hier voor meer informatie

Wat is het beste boekhoudprogramma voor Mac?

Het beste boekhoudprogramma Mac is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Klik hier voor meer informatie

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Klik hier voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek je een boekhoudprogramma?

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten